[Video] Prvo predvolilno soočenje na Nova24TV: Fajonova ne verjame v povezave med migracijami in terorizmom, Zver ji je odgovoril s študijami, za Jelinčiča Tito velik državnik!

Prvo predvolilno soočenje kandidatov za evropske poslance je na informativni televiziji Nova24TV potekalo okrog aktualnih vprašanj o varnosti, evroskepticizmu, brexitu, prihodnosti Evropske unije ter o nekaterih notranjepolitičnih temah, ki zadnje čase pregrevajo ozračje v Sloveniji. Novinar Luka Svetina je tokrat gostil evropskega poslanca in nosilca liste SDS+SLS dr. Milana Zvera, evropsko poslanko Tanjo Fajon iz stranke Socialni demokrati ter predsednika SNS Zmaga Jelinčiča.

Na uvodno vprašanje na temo varnosti zaradi neobvladljivih migracij je Tanja Fajon dejala, da sicer obžaluje “incident”, ki se je zgodil gospodu Miroslavu iz Bele Krajine, da pa ostro obsoja zlorabo vprašanja migracij za namen nabiranja političnih točk, kar zanjo ni sprejemljivo. Dodala je še, da je Slovenija med varnejšimi državami, Slovenija je po njeno le tranzitna država, begunci gredo naprej, izzivi migracij pa so tako ali tako nekaj, s čimer se moramo soočiti.

Dr. Milan Zver: “Ne gre za incident, gre za hudo kaznivo dejanje!”
Evropski poslanec Milan Zver se s takšno oceno Fajonove ni strinjal. Izpostavil je, da bi moral predsednik vlade Marjan Šarec nujno sklicati Svet za nacionalno varnost ter da ob tako resni situaciji izgovorov ni mogoče upoštevati. Vlada mora odločneje ukrepati in zavarovati prebivalce z vojsko, sicer imajo ljudje pravico, da se sami organizirajo, pravi Milan Zver in dodaja, da ugrabitev ni le “incident”, ampak hudo kaznivo dejanje, ki se lahko konča z najhujšimi posledicami.

Zmago Jelinčič v zvezi z varnostjo meni, da v soseščini Slovenije ni vojne, zato k nam ne prihajajo nikakršni begunci, ampak mlajši moški, ki zberejo 5 do 10 tisoč evrov za pot v Evropo. Po njegovih besedah je čimprej treba omogočiti Hrvaški vstop v schengen, da bodo migrantske centre gradili na meji z Bosno in Srbijo.

Tanja Fajon, ki je znana po tem, da igra na sočutje in čustva ljudi, je navedla svoje izkušnje iz Makedonije, kjer se po njeni oceni zlorablja revščino in stisko beguncev. Milan Zver ji je na takšne poskuse odgovoril, da gre za dobro organiziran posel trgovine z ljudmi, mnogi na položajih pa niso pripravljeni ničesar storiti za preprečitev tovrstnega kriminala. Tanja Fajon pa je kar nekajkrat ponovila, češ da Slovenija ni ciljna država migrantov in se zato nimamo česa bati.

Jelinčič: kvote so neumnost
Jelinčič ob vprašanju solidarnosti s prerazporeditvijo migrantov zagovarja stališče, da Slovenija ni imela kolonij, zato migrantske kvote zavračamo. Jelinčič je še zagovarjal svojo podporo Šarčevi vladi pri sprejetju proračuna, češ da je denarna postavka proračuna za migrante v resnici šla za krepitev dela policije in vojske na meji.

Na vprašanje novinarja o povezavi med migracijami in terorizmom je Tanja Fajon pričakovano trdila, da migracij ne smemo povezovati s terorizmom. Po njeno je to izjemno nevarno.

Milan Zver ji je na takšno sprenevedanje odgovoril s študijami, ki jasno kažejo na korelacijo med obema, na povezavo med migracijami in  terorizmom, posebej po padcu ISIS (znan kot Daesh).

Milan Zver zato odločno zavrača poskuse levice, da bi se Evropejci morali prilagoditi vedenjskim in kulturnim vzorcem prišlekov, asimilacija pa se po njegovem mnenju ne izvaja, ker je muslimani ne sprejemajo.

Jelinčič: niso vsi muslimani teroristi, vsi teroristi pa so muslimani
Zmago Jelinčič je opozoril, naj si pogledamo razpad rimskega imperija, in zatrdil, da se danes v Evropi dogaja podobno. Meni tudi, da je Evropa moralno in civilizacijsko na tleh.

S tem se ni strinjal Milan Zver, ki je dejal, da ne pristaja na trditev, da je Evropa dekadentna. Po njegovo tako napadajo Zahod islam, Putin in vsi, ki kritizirajo Evropo, ker se bojijo močne in uspešne celine vrednot in človekovih pravic. Po njegovih besedah Evropo drži skupaj cel niz vrednot, ki druži vse, ki dandanes pripadamo evropski civilizaciji.

Na vprašanje, ali podpirajo protest civilnih iniciativ v Črnomlju, se je Fajonova izrekla proti, češ da ne podpira nasilnih protestov, na katerih se zlorabljajo simboli države v politične namene. Jelinčič in Zver proteste ljudi podpirata. Podpirate protest ljudi?

Pomembna tema soočenja je bilo tudi vprašanje evroskepticizma. Na temo brexita je dr. Zver povedal, da se je pripadnost EU le še povečala, domino efekta ni, največje težave zaradi brexita imajo ravno Angleži, ki sedaj spoznavajo svojo prenagljeno odločitev.

Suverenizem, izboljšave ali centralizacija?
Jelinčič: “Podpiramo Evropsko unijo nacionalnih držav, vse ostalo za nas ni opcija.” Jelinčič se je obregnil še ob pretirano bruseljsko birokratizacijo, evroposlanec Zver pa zavrača poskuse levice, da bi vse regulirala in centralizirala. Po njegovih izkušnjah države svoje suverenosti ne bodo več prenašale na Bruselj, kadar bo šlo za ključna notranjepolitična vprašanja.

Kandidati za evropske poslance so na soočenju spregovorili še o blamaži Marjana Šarca, ki si ni upal nastopiti pred evropskimi poslanci, o mrtvi točki v zvezi z arbitražo, o meji s Hrvaško ter neuresničevanju ustavne odločbe o financiranju javno veljavnih programov osnovnih šol.

Tudi vprašanje o sprejetju resolucije o obsodbi vseh totalitarizmov je razgrelo duhove v studiu. Tanja Fajon se je zagovarjala, da je seznanitev dovolj, Socialni demokrati so po njenih besedah imeli “zelo jasno” stališče, da politika ne sme zlorabljati zgodovine in deliti družbe. Fajonova si želi, da bi bolj zrli v prihodnost in se manj ukvarjali s preteklostjo, s katero naj se ukvarjajo zgodovinarji. Zveni znano, a ne?

Dr. Milan Zver se sprašuje, zakaj levica nasprotuje temu, da bi obsodili vse totalitarne sisteme. Izpostavil je primer z obeležjem v Evropskem parlamentu, ki ga je preprečil nekdanji predsednik vlade Miro Cerar.

Za Jelinčiča je Tito kljub vsemu velik državnik
Na novinarjevo vprašanje, čemu priklon diktatorju, je Jelinčič izjavil, da je bil Tito velik državnik, zato se mu je treba pokloniti, slabega pa ne ponoviti, ter da sedanja sestava parlamenta ne bo o tem nikdar soglasna.

Ob koncu so spregovorili še o uspehu sedanjega sklica Evropskega parlamenta. Milan Zver je izpostavil odprtje Pučnikove konferenčne dvorane, na kar je zelo ponosen, Fajonova je ponosna, da je bila podpredsednica poslanske skupine ALDE v Evropskem parlamentu, Jelinčič pa je opozoril na pretirano birokratizacijo. Celotno soočenje si oglejte na povezavi.

M. V.

 • Stric iz ozadja

  Dva komunista in udbas. Nizje ne gre.

  • Matija Mataja

   Takle mamo. Tole so nagrebl na kup :-))

  • WISKY 1000

   Gre,gre

 • macon

  Evropa je dekadentna, ker plačuje milijarde za pritepence od katerih ima samo škodo.

  Katera normalna družba pa bi počela nesmisel in absurd, ki ga levi fanatiki zagovarjajo z apeli na pozitivna čustva in hkrati lažejo o dejstvih, ki se najbolje predstavljajo s številkami? Številke kot so porast kriminala in stroški z migranti.

 • janez55

  Od kdaj je pa Fajonova oz. njena SD članica zavezništva liberalcev Alde? Nova24, pišete neumnosti.

 • Valter BraniSlav

  Vecna slava marsalu SFRJ Josipu Brozu.
  Ce bi Tito bil ziv, se Fajonka ne bi upala izdajati lastnega naroda.
  Tudi po TITU TITOSLAV!!!

  • Dragan Krstič

   Valter, ti pa pozno spat hodiš in zanemarjaš svojo krasotico, prelepo Venezuelko. A po trudapolnem celodnevnem delu pozno zvečer še novice iz Wall streeta pregleduješ, hahaha.

   • WISKY 1000

    VALTER JE NA POVŠETOVI

  • Matija Mataja

   Ja tapravi partizani se prav gotovo niso boril za tele pizdarije…razne dekadentne bruseljske mutante, lgbtqp-jevce in ostala izdajalska dejanja, kjer ni nobene zavesti “na svoji zemlji”

  • mona lisa

   Takrat bi ajonka že tolkla z gumjastim kladivom kamne na golem otoku. In bilo bi edino pravilno.

 • šmarnica je večna

  Na zdravje Fajonovi. Svoja nasprotnika je verbalno uničila. Tudi mene Julika “oralno” uniči !!!

  • Anton

   …….je hišica nesrečna
   kjer je pijanček
   hišni gospodar.

  • Den456

   A tiščiš koži svoje mednožno “bogastvo” v gobec. Šmarnica ti je res že skurila tisti dve možganski celici, ki jih leftardi premorete.

  • mona lisa

   Taki ki so fajonka pomagajo uničevat našo državo in državljane. Je izdajalka lastnega naroda.

 • Matija Mataja

  Ste pa rabili skoraj cel teden, da ste spisali tole revšno….jasno, tole soočenje v nobenem pogledu ni zadovoljiv vaših potreb…. :-)

 • althar

  Kdaj boste povabili Brščiča?

 • Anton

  sestava predstavnikov v evropskem parlamentu je povsem nedemokratična,število predstavnikov držav se določa glede na število populacije po posamični državi. Sestava predstavnikov v evropskemparlamentu bi morala izhajati iz celotne populacije Evrospke unije, vsaka država bi pa imela enako število predstavnikov, tako nebi moglo priti do izigravanja, malih narodov kot smo temu pričasedaj. Toliko o demokraciji v Evropski uniji.

  sarkazem press

 • mona lisa

  Azilni domovi so rejišče teroristov in zavojevalcev Evrope. O Fajonki pa tako ni več redno govorit razen da bi jo treba vrečt migrantom pa naj jo cotajo. Šarec pa tako ne naredi nič. Koliko pa naredi pa naredi škodo.

  • WISKY 1000

   vsi levaki delajo samo škodo Sloveniji,zato vsi na volitve in volimo samo SDS,KATERA JE EDINA REŠITEV ZA SLOVENIJO.

 • mona lisa

  Tej babi bi bilo treba odrezat jezik da neha govorit neumnosti.

 • karpelec

  Soočenje s temi tremi kandidati, je bilo rahlo dolgočasno: Fajonka je molila rožni venec, kjer se 5xponavlja del z dodatkom brez novosti zanjo, Zver s svojim nastopom tudi ni briljiral, populist plemeniti pa je svoje novosti zavil v darilni celofan, primeren za narod in vlado. Skratka, bolj bi bilo živahno, če bi pomešali še neparlamentarce zraven kjer bi lovili tudi njihove iskrice.

 • FORT WORTH

  Tanja Fajon je poskrbela, da je bilo soocenje povsem negledljivo in neprebavljivo.
  Po 15 min sem jo imel dovolj.
  Voditelj je bil po mojem mnenju do nje prevec velikodusen, kjer je v glavnem imela glavno besedo ona.
  Neverjetno je vstrajna pri svojih pogledih in v propagandi njene stranke.
  Kljub temu, da ji je bilo predstavljeno, koliko terorizma je s strani migrantov, ona tolce svojo misel naprej, kot lajna.
  To je grozljivo sprenevedanje in zatiskanje oci pred realnostjo.

  S katere galaksije ta zenska sploh prihaja, da enaci slovenske begunce s temi morilskimi, vsiljivimi, neciviliziranimi migranti ??!!
  Jasno je, da migranti sem v EU ne prihajajo po pomoc, marvec po koristi in z zahtevami po ugodnem in zastonj zivljenju, kjer jim ne bo potrebno za prezivetje narediti popolnoma nic, razen izsiljevati tudi s pomocjo umorov, kraj itd.

 • pajot

  Soočenj ne gledam. Imam pametnejše delo.

 • xtc

  Tanji Fajon je treba samo realno povedati ,da Evropa bo brez socialistov,moltikultarjev,anarholiberalov in ,islamistov ali pa jre ne bo.
  Dejstvo je,da bo morale Evropa red znotraj držav zopet delati z orožjem velika verjetnost za razpad le te je zaradi socialostov,ki bodo kot še vedno v zgodovini zanetili vojno.

 • Matija Mataja

  Je res tako težko priznat, da je bil Zver daleč najbolj dolgočasen in puhlast.
  Ampak Fajonka ga je vseen občudovala :-)…..sej on tud njo, ampak težje pokaže ;-)

 • milanček

  madona, ko vidim, ko jo gledam to bejbo, njeno sexi postavo, njene poteze na obrazu, dolge noge, prsi, poudarjena ritka, se moškemu zmeša in jo dobesedno vidi v določeni sex pozi! jebemti, tableto sem pozabil vzeti, za oči, pa še špegle sem zgubil, ko smo ga žural celo noč!

  • alojz

   Saj. Špegle najdi pa boš drugače videl.

   • milanček

    mah kurc, je žena prebrala moj komentarček in me sedaj pelje v Polje na psihiatrijo, pravi, da se mi je odtrgalo, ja, kaj čem, neprespana noč, večje količine cvička! kaj šele bo, ko bom častil 50l cvička ter odojka, ko se murgelčan prevrne!

 • resnicaboli

  Tako Jelinčič bo sedaj moral iskati na levici z slovenskimi domoljubi je zaključil. bo bolj slab rezultat.

  • JANEZ GUS

   Tisti,ki Jelinčiča do zdaj ni spoznal,ima dolgo lajtngo.Enkrat baraba,zmeraj baraba.Pravi komunist.

   • Matija Mataja

    Hočeš rečt enkrat komunist, vedno komunist.
    Ali še “boljš”…kot je reku pokojni Kramberger: “Ludi, niso fsi komunisti slabi..bojte si tistih spreobrnjenih”
    Ane Janez

    • SIMON ROZIC

     No, no veliko komunistov je bilo po “službeni” dolžnosti: direktorji, občinski
     višji uradniki, sodstvo, šolski ravnatelji, vojaški čini….enkrat si se moral včlanit, sicer
     je tvoja kariera šla strmo navzdol in tudi tvoja družina je bila v nemilosti!
     V “instalacijo” ZK so se najlažje upirali zdravniki in – vodovodni inštalaterji—-
     Potem se je rodila samostojna Slovenija, so izstopili iz ZK, eni so zamrzovali
     svoje poreklo, svoje riti pa do danes ne!

     • JANEZ GUS

      Pametni so konec 80-ih izstopili iz te zločinske tvorbe ne zamrznili knjižico.Ko so zamrznjeni ugotovili,da so preživeli ti.revanšizem,njihovo frazo,so se dali pogret inžvepleni ustanovi novo zločinsko lopovsko tvorbo F21.Prihvatizaciji so se vrata na široko odprla.Zaprla pa se še niso,ker policija,sodstvo ,zdravstvo,mediji imajo nogo vmes.

     • SIMON ROZIC

      Kar slabo mi je, če pomislim, da bom to bando prenašal
      do svoje smrti !

    • WISKY 1000

     to pa ni res

 • JANEZ GUS

  Makedonko pa Kučan ni spustil v studijo.Kdor se enkrat vstraši kače,se potem boji zvitega štrika.

 • antimur

  Fajonka je zgubljen primer, očitno že v njeni stranki ne verjamejo vanjo, kjer pa šteje edino mnenje zločinca Kučana. Jelinčič je pa samo ogabna zahrbtna kučanistična pizda, gobca eno, glasuje drugo, upam, da so ga spregledali tudi tisti z bolj počasno pametjo.

 • rdečicvet

  kdaj prieta – B. Brščič / L. Ušaj..?

 • AG Eric Holder

  To soočenje je zmagala Tanja Fajon(ne strinjam se z njeno politiko)………..Zver kot je je padel z neba, ne zbran, nič od nič…………Zmago pa vsi vemo, same besede….. :)

  PS: Joj, kako ste pristranski. :)

  • milanček

   bebo, ti fuflaj kar hočeš, navolitvah ga bo popušila, tako in drugače, mogoče tudi tebi!

   • AG Eric Holder

    Meni ga je že. :)

    PS: In to večkrat. :) #TebiPaNobenaNoče

 • me

  Zame je slovenec polovicarski zmazek
  balkanca in slovana brez mozganov.
  Beeerrr

 • Janez Kepic-Kern

  CTATNO
  opozarjam
  na tekst iz HR SVIJET: FRANC AMBROS — TITO !

  https://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/13454-franc-ambroz-je-kominternin-agent-tito-josip-broz-poginuo-u-spanjolskoj
  Ta
  EX KP, ZK – SNS – poslanec Zmago J.P.
  verjetno
  PRAVE IDENTITETE T.I. “MARŠALA TITA” – verjetno
  niti – NE POZNA ?!
  TO,
  DA “ČASTI” IDENTITETNO NEJASNO OSEBO “MARŠAL TITO”
  SE
  ZDI – NAM – NJEGOV OSEBNI PROBLEM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   CITATNO:
   ZAKLJUČEK
   zgornjega
   pomemnbega teksta iz HRSVIJETA, ki ga je napisal A. Kunek – pa je tak.

   To podmećanje, hrvatskom narodu, Franca Ambroza, prozvanog Tito, to je najveća prevara u prošlom stoljeću. Neka njegovi sljedbenici odgovore, radi čega i zašto je u nazovi Titi, vladala paklenska mržnja, prema hrvatskom narodu, sa njegovim naredjenjem POKOLJA, nad hrvatskim narodom.

   Došavši, 1945.godine u Varaždin, taj sadistički ubojica je javno izjavio:” Nisam došao ovamo držati politički govor, došao sam vidjeti, kako naši borci, uništavaju taj hrvatski smrad.” Ubijanje Hrvata, koje su krvnici, bacali u rijeku Dravu. Taj sadistički ubojica, zločinac, govorio je mješavinom hrvatskog i ruskog jezika. Jedini govor, kojega je pravilno govorio, to je bio njemački sa bečkim naglaskom.

   Hrvat, Michael Palaic, rodjen u Americi, snimio je dokumentarni film o jugokomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, sa naredjenjem zločinca Tite. U tome filmu, objavljen je njegov razgovor i sa britanskim oficirom VIII britanske armije, Nigel Nicholsonom, koji je priznao, da je u Austriji, tovario Hrvate u željezničke vagone, po 60 osoba u vagon, zatvorivši vrata, sa vanjskom ručkom sa obećanjem da će otići u Italiju. Na kraju dugačkog tranasporta u zadnji vagon su stavili, majke sa djecom. I umjesto u Italiju, svi su bili doveženi u Kočevje i pobijeni. Taj transport, povratkom u Austrju, ponovno je sa prevarom, vozio Hrvate u smrt u Kočevje. Poslje POKOLJA, zločinac Tito je izjavio:” Prije će Sava, poteći uzvodno, nego što će Hrvati imati svoju državu”.

   Hrvatskom pobjedom, nad jugokomunističko fašističko četničkom agresorskom armijom na hrvatski narod i uspostavom medjunarodno priznate DRŽAVE HRVATSKE, tu hrvatsku pobjedu, nekakav nazovi ”sud” u Haagu, presudio je, da je hrvatska pobjeda, ”udruženi zločinački podhvat”, optuživši hrvatski narod, da je zločinački, na isti način, kao što je i nacistički Hitler, optužio židovdski narod, da je zločinački, sa holokaustom nad židovskim narodom. Neka već jednom, netko odgovori, radi čega i zašto je britanska VIII armija, zajedno sa Titinim jugokomunistima sudjelovala u jugkomunističkom POKOLJU, nad hrvatskim narodom i neka odgovori, zašto i radi čega su britanski agenti i po Hrvatskoj, sa sudjelovanjem Račanove, jugokomunističke vlasti, lovili kao kriminalca, hrvatskog pobjednika i osloboditelja, generala Antu Gotovinu.

   Neka već jednom netko odovori, tko su ti, sa čijim je naredjenjem i Nigel Nicholson, namjerno, Titinim jugokomunistima slao u smrt i hrvatske majke sa djecom. Kad su imali hrabrosti slati i majke sa djecom u smrt, neka i sada budu hrabri i neka javno, pokažu svoje lice. Umjesto isprike hrvatskom narodu za počinjeni zločin, radi opravdanja, ponizili su i svoju kraljicu i svoju kraljevsku obitelj, kojoj su doveli zločinca Titu, sadističkog ubojicu, na večeru sa kraljicom u njezinom dvorcu u Londonu. To lažno optuživanje i uništavanje hrvatskog naroda, to provode i sada, na nekakvom ”sudu” koji je borbu hrvatskog naroda, živiti ljudskim životom u svojoj državi proglasio, da je to, ”udruženi zločinački podhvat”.

   ZLOČINAČKI PODHVAT, osloboditi svoju državu od agresorskog genocidnog okupatora iz Srbije. Ta udružena zločinačka presuda nad hrvatskim narodom, to je samo nastavak jugokomunističkog POKOLJA NAD HRVATSKIM NARODOM, sa naredjenjem, Franca Ambroza, prozvanog, Tito. Umjesto pohvale i nagrade, što je hrvatska vojnička pobjeda u OLUJI, pobjedila genocidnog agresora iz SRBIJE i sa tom pobjedom zaustavila rat, taj ”sud” u Haagu, zaustavljanje agresorskog rata iz Srbije, proglasio je da je to,”zločinački udruženi podhvat.” Odgovorite, protiv koga??

   Zluradi komentari Denisa Mac Shanea

   Denis Mac Shane, bivši britanski ministar, za Europu, izjavio je sljedeće:” Gotovina je heroj, jednako kao i Njemci, koji su masakrirali nedužne ljude u Lidicama ili Rusi koji su ubili poljske časnike u Katinu. Gotovina je izdao svoj narod i katoličku vjeru a zatim se kukavički sakrivao od pravde.”

   Neka taj ministar odgovori, zašto i radi čega je u njemu utjelovljena ista mržnja prema hrvatskom narodu, kao mržnja Franca Ambroza, prozvanog Tito. Iz njegove mržnje, taj ministar bio bi prezadovoljan, da su agresori iz Srbije, sa njihovim Miloševićem, pregazili hrvatski narod i razrušili Zagred i sve hrvatske gradove, kao što su razorili Vukovar, sa ponovljenim Titinim POKOLJEM, za uništenje hrvatskog naroda.

   Da su uspjeli u ponovnom POKOLJU, nad hrvatskim narodom, ministar bi Slobodanu Miloševiću, podigao spomenik u sred Londona, sa natpisom, ”demokrati i oslobodiocu” Slobodanu Miloševiću. Podigao bi spomenik, sa veseljem i kucanjem čaša, za proslavu zajedničke krvarine, nad nestankom hrvatskog naroda, jer je nestao u borbi, živiti ljudskim životom u svome DOMU, u svojoj DRŽAVI HRVATSKOJ.

   To veselje ministar nije doživio, niti će doživiti, jer je hrvatski narod, sa BOŽJOM pomoći, sa križem i krunicom, na grudima hrvatskih branitelja, vojnika, sa svojim generalom Antom Gotovinom, vojnički pobjedio genocidnog agresora iz Srbije i uspostavo je svoju medjunarodno priznatu DRŽAVU HRVATSKU.

   Ante Kunek

 • palačinka

  ..in tole soočenje so potem ene desetkrat predvajali

  • stajerc5

   No in, ti je po desetem gledanju ostalo kaj v glavi!??

  • Imperial Commando

   Eni pač dlje rabite, da razumete :)

 • Common Sense

  Jelinčič si je ustvaril zanimiv segment, tržni nišo volilcev, ki so…

  1. Po duši levičarji, a jim gredo mlečnozobi komunisti tipa Mesečnik in Kordiš na jetra, Fajonka pa še bolj.
  2. Ali so stari komunisti, ki verjamejo v trdo roko Josipa Broza Tita in zlate čase bivše Juge, ko se je “dobro živelo in je bil red”.
  3. So proti ilegalnim migracijam in ne želijo “neizobražene drhali” iz Afrike v Sloveniji.

  Zanimiv miks, se bo videlo koliko je teh. Morda pa se jih presenetljivo veliko nabere.

  • Janez Kepic-Kern

   PRILEPIM POD VAŠ – OK – E-POST,
   DA VAM GA NE PORINEM NAVZDOL V DNO ZAVIHKA.

   IZ
   MOJE REVIJE “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

   INTERNET: “ROJSTVO, STARŠI, IDENTITETA J.B.TITA”
   V NAŠI DRŽAVI R. SLOVENIJI IMA ŠOLAJOČA SE MLADINA ZAGOTOVO NEDVOMNO PRAVICO, DA SE JI V DRŽAVNIH, JAVNIH ŠOLAH VSEH
   STOPENJ POSREDUJE POLNA RESNICA O JAVNO POMEMBNIH DEJSTVIH IN OSEBAH. O tem, glede tega se zagotovo – vsi strinjamo !
   Glede še nepojasnjenih zadev, področij, oseb je pa nedvomno edino korektno, da se šolajočim se uradno, “ex catedra” – na šolah – pač verodostojno pove, da določena dejstva, področja in osebe? Pač niso veljavno
   pojasnjene v vseh detajlih, podrobnostih itd.
   O zgornjem načelnem stališču se zagotovo prav vsi – strinjamo !
   Torej: vprašljiva identiteta osebe KP, ZK diktatorja J.B. Tita !?
   Že leta se nahaja na spletu ta avtentična nepotvorjena fotografija iz
   1950. let: skrivaj posneta skozi režo priprtih vrat !? Kdo je fotografirani
   človek, ki igra na klavir? Domnevno nam vsem znani ex KP, ZK diktator
   J.B. TITO !? Nenavadna, a avtentična, verjetno “vohunska” fotografija !?
   Že leta in tudi danes, leta 2018 jo vsi lahko najdete na internetu.
   “LAŽ
   IMA
   KRATKE
   NOGE “!
   slovenski
   ljudski
   pregovor
   42Slika 71: Tito igra na klavir v 1950. letih v BGD.
   “ČLOVEK
   JE
   DUHOVNO,
   ETIČNO
   ZELO
   “LABILEN”.
   .
   papež
   Janez Pavel II
   UDK 929 A-Ž Broz. Josip Tito
   UDK 323(497.4)
   1.05 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
   Izvleček:
   Namen: dobronamerno vzpodbuditi uradno, R. SLO državno verodostojno
   ugotovitev realne identite osebe “poznane” kot J.B. Tito.
   Metodologija/pristop: pregled večine javno dostopnih internetnih virov o
   temi
   Analiza/rezultati: pregled javno dostopnih virov na internetu je pripeljal do
   dveh dokumentarnih zapisov, ki se zdita dokumentarno verodostojna.
   Uporabnost: splošna korektna informativna uporabnost za prebivalstvo in
   za ustrezne organe in politične stranke R. Slovenije.
   Ključne besede: Josip Broz Tito, Republika Slovenija

   Spoštovani beroči !
   Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 125

   INTERNET: “ROJSTVO, STARŠI, IDENTITETA J.B.TITA”
   Zadrege
   z realno interpretacijo polpreteklih dogajanj imamo vsi, ki smo v ex
   “TITO-YU “ šolah morali poslušati “zgodbe” o tem, da je bil 1980. leta
   umrli ZKJ diktator J. BROZ-TITO rojen 1892. leta v Kumrovcu: očetu
   Franju Brozu in materi Mariji Javeršek.
   Ne vem točno, koliko verodostojnih podatkov-dokazov o tej zgornji trditvi
   imajo na razpolago naši akademsko šolani zgodovinarji ?!
   Naj jih javno predstavijo, netangirana strokovna ekipa ekspertov pa naj
   te “uradne” podatke – pač – na strokovno veljaven način, javno – preveri.
   In naj jih tudi preko TV predstavi javnosti.
   Pove “resnico” o tem – “uradnem” rojstvu Josipa Broza !
   Po razlagah “uradne, kanonizirane” verzije Titove mladostne biografije
   naj bi kot otrok in najstnik živel v HR Zagorju.i Kot kovinarski vajenec
   naj bi se leta 1907 zaposlil v mehanični delavnici Nikole Karasa v Sisku., Tam naj bi bil do leta 1910 in v tem času tudi obiskoval in končal
   Vajeniško šolo. Leta 1910 naj bi krajši čas delal pri različnih mojstrih
   kovinarske stroke v Zagrebu in se zbližal z tedanjim delavskim gibanjem.
   Leta 1911 naj bi odšel v Kamnik, leta 1912 pa naprej v iskanju zaposlitve
   na Dunaj, Trst itd. Lta 1913 naj bi bil vpoklican v avstrijsko vojsko. S krajšim vojaškim izobraževanjem naj bi prišel do čina vodnika. Leta 1914
   naj bi bil poslan na fronto v Srem, nato v Galicijo in nato še v Karpate.
   Tam naj bi bil 1915 ujet, čemur sledijo njegova leta bivanja v Rusiji, celo
   v Omsku. Tam naj bi se včlanil v sekcijo tujce v VKP/b. 1920. leta pa se
   z rusko ženo P. Belousovo vrne v Zagreb. Dela kot kovinar pri mojstru
   Baumu in nato nato vedno bolj politično aktiven preživi 4-5 let v Velikem
   Trojstvu pi Bjelovaru kot mehanik strojnega mlina. 1927. leta poleti ga
   policija odvede v zapor. Od Bombaškega procesa 1928-1934 je v zaporu
   itd. SLEDIJO NJEGOVA RUSKA LETA V MOSKVI J.V. STALINA, NJEGOVIH STIKOV Z
   ZLOGLASNO NKVD – POLNA NEZNANK.
   Dejstvo pa je !
   DANES, LETA 2018, MI BEROČI IN INTERNET !
   MI (TUDI – VI !) INTERNET PREISKUJOČI NEZGODOVINARJI – NA INTERNETU SEVEDA TUDI NAJDEMO VSAKOMUR DOSTOPNA – TUDI POVSEM
   VERODOSTOJNA, VELJAVNA PRIČEVANJA, KI MOČNO RAHLJAJO
   VERODOSTOJNOST “URADNE” RAZLAGE O ROJSTVU, O STARŠIH IN O
   IDENTITETI OSEBE J.B. TITA.
   Na internetu seveda številnih realnih zapisov o resnici raznih polpretehlih
   dogajanj, dogodkov in oseb preprosto ni, ker so določene zlasti politično interesne skupine, tudi države umaknile ali nasprotujejo javni objavi
   določenih “spornih” a realnih vsebin.
   Seveda pa je na internetu tudi veliko namerno ali nenamerno zavajajočih
   vsebin in nedokazanih “šara” sporočil in trditev.
   NA INTERNETU MOGOČE NAJTI VSAJ DVA POPOLNOMA
   NESPORNA DOKUMENTARNA ZAPISA, KI MOČNO RAHLJATA URADNO PODOBO O Josipu Brozu, kovinarju iz Kumrovca,
   revolucionarju, vodji “ stalin partizanske vojske 1941-1945 “ itd.

   • Janez Kepic-Kern

    NADALJEVANJE
    ZGORNJEGA TEKSTA
    O
    VPRAŠLJIVI IDENTITETI JAVNE OSEBE – J.B. TITO.
    NA INTERNETU MOGOČE NAJTI VSAJ DVA POPOLNOMA
    NESPORNA DOKUMENTARNA ZAPISA, KI MOČNO RAHLJATA URADNO PODOBO O Josipu Brozu, kovinarju iz Kumrovca,
    revolucionarju, vodji “ stalin partizanske vojske 1941-1945 “ itd.
    Gre za
    1. FOTOGRAFIJO NAM VSEM “ZNANEGA” J. B. TITA MED
    NJEGOVIM IGRANJEM NA KLAVIR: nekdo jo je očitno skrivaj posnel skozi režo priprtih vrat rezidence Beli dvor na Dedinju v Beogradu.
    slovenski ljudski
    pregovor
    “KDOR
    DRUGEMU JAMO KOPLJE, SAM VANJO PADE”
    slovenski
    ludski
    pregovor
    126 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
    Fotografija je iz 1950. let, ko je J. B. Tito pogosto gostil v tem dvorcu
    razne državnike, priznane umetnike in druge goste. Znana, a nedokumentirana so pričevanja, da je J. B. Tito z igranjem na klavir spremljal
    petje Zinke Kunc, mednarodne zvezde Metropolitan- ske opere.
    Enaka so pričevanja, da je J.B. Tito igral skladbe F. Chopina v čast GB
    kraljici Elizabeti, leta 1953, ko je z ladjo Galeb obiskal London.

    2. ENAKO – NEDVOMNO VERODOSTOJNE SO IZJAVE
    PRIZNANEGA IN ZNANEGA POKOJNEGA HR PEVCA ARSENA DEDIĆA V VIDEO POSNETKU “Arsen Dedić o Josipu
    Brozu Titu”, ki ga nadete na internetu preko Googla:
    V posnetku pogovora z A. Dedićem, pevec ležerno pripoveduje,
    kako je J:B: Tito njemu in njegovim glasbenikom na ladji Galeb
    2.1. – “ igral na klavir skladbe ETUDE F. CHOPINA”. ki so lepa, a za
    igranje v živo na klavir – težka klasika. F. Chopin je bil pač – virtuoz !
    2.2 avtentično pričevanje pevca in glasbenika A. Dedića pa
    – se zdi – je – veljaven – dokaz,
    DOKAZ !?
    42Slika 72: Arsen Dedić o Josip Broz Titu.
    INTERNET: “ROJSTVO, STARŠI, IDENTITETA J.B.TITA”
    42CITATNI PREPOSTNETEK:
    Slika 71: Tito igra na klavir v 1950. letih v BGD. POVZETO PO: http://pulse.rs. Slika 72:
    Arsen Dedić o Josip Broz Titu. POVZETO PO: https://youtube.com. Slika 73: Pero Petar
    Simić, publicist/raziskovalec. POVZETO PO: https://www.slobodnadalmacija.hr. Slika 74:
    Momćilo Jokić, hud nasprotnik J. V. Tita. POVZETO PO: https://www,youtube.com. Slika
    75: Jovan I. Deretić, zgodovinar/akademik. POVZETO PO: http://web-tribune.com
    42Slika 73: Pero
    Petar Simić, publicist/
    raziskovalec.
    42Slika 74: Momćilo Jokić,
    hud nasprotnik J. B.. Tita.
    42Slika 75: dr.Jovan I.
    Deretić, zgodovinar/
    akademik.
    T.I. URADNA VERZIJA PODATKOV O ROJSTVU, O “STARŠIH” T.I. J. B. TITA
    JE NASTALA
    V ČASIH MONOPOLNE OBLASTI EX KP, ZK!
    splošno znano
    VSI TRIJE AVTORJI IZ SRBIJE SO
    UPRAVIČENI
    DO POZORNOSTI, ZLASTI
    AKADEMIK
    DR . DERETIĆ.
    info
    Janez K. K.
    Leto 1, št. 1 (Julij, 2018) SLOVE NIANA – vsebina 127

    INTERNET: “ROJSTVO, STARŠI, IDENTITETA J.B.TITA”
    da je bil nam poznani diktator J. B. Tito neverjetno dober pianist.
    Veščine solidnega igranja lepih, a za igranje težkih klasićnih klavirskih skladb – so zelo nenavadne za nekoga z vajeniško kovinarsko šolo v Sisku in
    z življensko potjo kovinarja, revolucionarja, vojskovodje itd.
    V R. Sloveniji zagotovo obstojijo državno pooblaščene expertne osebe : za ugotavljanje resnične verodostojnosti podatkov osebnih identitetah – identitetno spornih oseb. Povedo naj pač, javno — svoje izsledke !?
    VEČJE POZORNOSTI SO VREDNE RAZNE VERZIJE RAZNIH AVTORJEV IZ R. SRBIJE IZ HR. ITD. O MOŽNOSTIH PRAVE IDENTITETE OSEBE NAM VSEM ZNANE KOT KPJ,ZKJ DIKTATOR itd. Josip Broz – TitO !
    Ddosegljive so na spletu, na internetu !
    Uradni verziji biografije J,B, Tita oporekajo mnogi javno kar
    poznani avtorji kot so:
    – pokojni Petar Pero SIMIĆ ki je raziskoval leta bivanja J:B: TITA v Moskvi,
    v Španiji (1936-1939) ter zlasti
    VLOGO J.B. TITA V IZVEDBI MNOŽIČNIH POVOJNIH NESODNIH KPJ
    POLITIČNIH POMOROV NEOBOROŽENIH VRNJENIH UJETNIKOV, CIVILISTOV
    ITD.
    Številne intervjuje pokojnega raziskovalca Petra Pere Simiča si lahko ogledate na
    internetu, izdal pa je tudi kar nekaj pozornosti potrebnih knjig.. Posebne “teorije” o
    realni identiteti osebe J. B. Tita raziskovalec P.. Simić niti ni imel. Dvomil pa je v
    “uradno” verzijo biografije J. B. Tita.
    Raziskovalec P. P. Simić se upravičeno zdi potreben zadržano upoštevajoče pozornosti: zlasti kot zbiratelj in hranitelj “dokaznih” dokumentov o domnevnih
    dokazih o ukazih J.B.Tita ppolk OZNE Jeftu ŠAŠIĆU za izvedbo množičnih nesodnih KPJ političnih pomorov neoboroženih ujetnikov, civilov itd. v obdobju
    maj- avgust 1945.
    – dr. Jovan I. DERETIĆ s svojo na internetu dostopno teorijo o Titu !
    Mnenja akademika dr. J.I. Deretića so zanimiva in z “zadržki” pozornosti
    vredna. Glede identite osebe J.B.Tita ima svojo posebno teorijo, podprto
    z bolj posrednimi dokazi. Dr. J.I.Deretić je “poveličevalec srbstva”
    Tehtna pa je njegova kritika aktualne politike v državi Srbiji: pozitivno se
    zavzema za politiko temelječo na srbskem domoljubju in na intelektual
    izmu. Je nasprotnik večine sedanjih vprašljivih strank v R. Srbiji.
    V državi Srbiji je precej javno delujočih osebnosti, ki politično in medijsko delujejejo in zbujajo javno pozornost: tak je predvsem politični strateg Dejan Lučić,
    filmar Nikola Kosanović pa je posnel svoj “kvazibiografski” film o domnevni
    identiteti J.B. Tita.
    Za sklep: jaz Janez Kepic-Kern in moji znanci predlagamo Parlamentu. organom in političnim strankam R. Slovenije – naj se pač javno angažirajo okrog
    ugotovitve realne identitete tako poznane in “težavne” javne politične osebe –
    kot je bil J. B. Tito !
    Tak angažma javnih, državnih organov in pooblaščenih oseb – se nam zdi
    utemeljen na dva načina:
    – javne, državne varnostne službe “ne smejo biti nevedne”, ko gre za
    morda prikrite osebne identitete preteklih in sedanjih javno delujočih
    oseb. Še zlasti, če močno vplivajo na našo R. Slovenijo.
    – zlasti pa si šolajoča se mladina vsekakor zasluži “resnico” o vseh osebah
    in ostalih učnih vsebinah !
    S tem se zagotovo vsi – strinjamo !’
    Zapisal odg. urednik edicij “SLOVENIANA” L-r. Janez Kepic-Kern

    • milanček

     ja , se strinjam, problem pa je, da so takrat v KC Ljubljana, odrezano nogo in potem čez par dni še celotni kadaver odpeljali v Zalog, firma Koto, v Srbijo , v hišo cvetja pa so pokopali 50kg peska! kje sedaj dobiti DNK?

     • Janez Kepic-Kern

      HA, HA.
      Hudi problemi so to, res je ! L.R. JANEZ K. KERM KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  INFO S SEJE
  DZ
  PARLAMENTARNEGA ODBORA – ZA NOTRANJE ZADEVE.
  VODJA
  TEGA ODBORA . CENJENI GOSPOD – ZVONE ČERNAČ je dejal:
  “pred
  KRATKIM SO
  AFROISLAM MIGRANTI ODPRLI NOVO MIGRANTSKO POT – preko H A L O Z !
  Toliko
  v vednost tistim aktivnim na tem OK E-PORTALU NOVE24TV,
  KI
  SO DOMA NA OBMOČJU – H A L O Z . PTUJA !
  Zna
  se zgoditi, da jim bodo V KRATKEM – AFROISLAM MIGRANTI – ZAČELI DVIGOVATI ROLETE
  NA
  NA OKNIH NJIH VIKENDOV, STANOVANJ,
  da
  bi videli – ALI SO DOMA – ALI JIH – NI – DOMA !? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  PRENOS
  SEJE NA TV 3 ŠE TRAJA.

 • WISKY 1000

  FUJONKO SEM VČERAJ VIDEL V LJUBLJANSKEM WC-JU NALIMANO,FUJ…..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!