Prvovrstna afera v zvezi z nedopustnim ravnanjem Šarčevega sekretarja Kralja nazorno prikazala medstrankarska razmerja in bedo ljudi, ki pridejo iz anonimnosti na oblast in si predstavljajo, da so država!

Foto: STA

Tako usklajena akcija levih režimskih medijev je morala biti odobrena in usklajevana. Kdo jo je odobril, je seveda drugo vprašanje: najverjetneje tisti, ki so v zakulisju Marjana Šarca postavili na oblast, in mu s tem sporočajo, da ni on šef, ampak je odvisen od njih,” nekdanji notranji minister in poslanec dr. Vinko Gorenak komentira reševanje “vojaka Šarca” ob aferi Uradni list, ki jo je zakuhal Šarčev sekretar Brane Kralj. “Če ni vedel za konkretni klic, je pa zagotovo vedel za nedopustno prakso, ki se jo gredo njegovi podrejeni. Odgovornost je zagotovo tudi njegova,” o odgovornosti Šarca meni Gorenak. Da je v Sloveniji problem sistemska korupcija, ki se kaže v ugrabitvi države s strani vplivnih posameznikov, ki izstopajo po svojem položaju, z namenom okoriščanja položaja za zasebne interese, pa je dogajanje komentiral profesor s Fakultete za varnostne vede dr. Bojan Dobovšek.

Afera v zvezi s pritiski generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za zaposlitev vnuka Edvarda Kardelja in neuspešno recikliranega evropskega poslanca Zelenih dr. Igorja Šoltesa na mestu direktorja državnega podjetja Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače, se v nobenem primeru še dolgo ne bo polegla. Glede dogajanja smo za komentar vprašali tudi nekdanjega ministra za notranje zadeve dr. Vinka Gorenaka, ki se ob tem sprašuje, kaj bi bilo, če bi se to zgodilo v času, ko je bila na oblasti Slovenska demokratska stranka in je vlado vodil Janez Janša: “Vedno pridem tudi do istega odgovora. Če bi se to zgodilo v tistem času, bi leve politične sile skupaj z levimi režimskimi mediji in enake barve nevladnimi organizacijami zahtevale odstop predsednika vlade in posledično odhod vlade.”

Gre za prvovrstno afero in popolnoma nedopustno ravnanje Šarčevega generalnega sekretarja
Kot pojasnjuje Gorenak, “gre za prvovrstno afero in popolnoma nedopustno ravnanje ‘vaškega fanta’ Braneta Kralja, ki se danes imenuje generalni sekretar LMŠ. Je pa treba zadevo gledati z več vidikov.” Kot prvi vidik Gorenak izpostavlja predsednico nadzornega sveta Uradnega lista Ireno Prijović, ki je po njegovih besedah reagirala tako, kot bi moral vsakdo, ki se mu kaj takega ali podobnega zgodi: “Verjamem, da je na državnem in lokalnem nivoju na stotine, če ne tisoče takih primerov, pa nihče ne reagira tako, kot je ona. Če bi vsaj desetina takih primerov prišla na dan, bi kmalu nastopil red na tem področju. Njeno dejanje bi moralo biti spodbuda za vse druge, ki kaj takega doživijo.” Drugi vidik so mediji.

Irena Prijović (Foto: Nova24TV)

Pri poročanju je šlo za usklajeno akcijo režimskih medijev
V tem primeru je šlo za napoved članka na to temo s strani Bojana Požarja: “Seveda levi režimski mediji o tem niso poročali prvi. Res pa je, da so dokaj usklajeno v manj kot dveh urah povzeli napoved članka Bojana Požarja. Le nekaj minut zatem sta se oglasila tudi Marjan Šarec in celo sam Brane Kralj.” Tako usklajena akcija levih režimskih medijev je po Gorenakovem mnenju morala biti odobrena in usklajevana. Kdo jo je odobril, je seveda drugo vprašanje: “Najverjetneje tisti, ki so v zakulisju Marjana Šarca postavili na oblast, in mu s tem sporočajo, da ni on šef, ampak je odvisen od njih. Manj verjetno, a tudi mogoče, je, da bi zadevo sprožil sam Marjan Šarec, da bi se znebil vplivnega ‘vaškega fanta’ Braneta Kralja. Če bo v nadaljevanju Marjan Šarec ščitil Braneta Kralja, je seveda jasno, da je šlo za usklajeno akcijo podzemlja, ki je Marjana Šarca postavilo, če pa se bo Marjan Šarec na hitro znebil Braneta Kralja, pa je mogoča tudi druga varianta, ali pa obe.”

Brane Kralj in Marjan Šarec (Foto: Facebook)

Dogajanje nazorno prikaže medstrankarska razmerja in bedo ljudi, ki iz anonimnosti pridejo na oblast
Početje Braneta Kralja, ki je Ireni Prijović “povedal”, kaj pričakuje država, torej imenovanje Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista RS, pa je po Gorenakovih besedah zgovorno z dveh vidikov. Najprej z vidika medstrankarskih razmerij: “Igor Šoltes ni član LMŠ (morda je spet prestopil, tega ne vem), na evropskih volitvah je kandidiral za DeSUS. Dejanje kaže na to, kako je politična levica, pa naj se ji reče LMŠ, SMC, SAB ali DeSUS ali pa še kaj, povezana in si priskoči na pomoč, kadar je to treba. Hkrati pa početje Braneta Kralja razgalja vso bedo ljudi, ki iz anonimnosti pridejo na oblast. Ja, kdo pa je Brane Kralj, da bi smel izražati pričakovanje države? To početje me spominja na besede Ludvika XIV., ki je dejal ‘L’état c’est moi’ (država, to sem jaz). Skratka, bolj nevarno dejanje, kot si mnogi mislijo.”

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Slovenija je zaradi sistemske korupcije ugrabljena država
Ob izbruhu afere se je za Nova24TV odzval tudi profesor s Fakultete za varnostne vede dr. Bojan Dobovšek, ki poudarja, da je v Sloveniji problem sistemska korupcija, ki se kaže v ugrabitvi države s strani vplivnih posameznikov, ki izstopajo po svojem položaju, z namenom okoriščanja položaja za zasebne interese tako, da samovoljno ukrojijo norme in procese na način, da zakoni in institucije postanejo le še orodje za dosego njihovih ozkih, zasebnih interesov. Najbolj je to vidno pri javnih naročilih in kadrovanju.

Bojan Dobovšek (Foto: STA)

Poleg pojava ugrabitve države pa po njegovih besedah lahko govorimo še o pojavu, ki ga imenujemo “vpliv”, ki ga opredelimo kot obseg, v katerem imajo neformalne mreže vpliv na kadrovanje v državnih institucijah ter nastajanje zakonov, pravil in regulativ, ki jih postavljajo državne institucije: “Pri tem ni nujno, da bi se poslužile dajanja nezakonitih in netransparentnih provizij državnim uslužbencem, saj so ti uslužbenci zasedli mesta v instituciji s pomočjo neformalnih mrež in je zato njihova pozicija odvisna od volje take mreže. Pri tem so takšni ljudje vodljivi in če izpolnjujejo zahteve tistega, ki jih je nastavil, jim ta omogoča rotiranje po najvišjih položajih še naprej. Drži pa jih v strahu pred izgubo položaja, saj jih po svojih referencah sploh ne bi mogli zasesti.”

S pritiski, ki jih je izvajal Kralj, je bil Šarec zagotovo seznanjen in bi moral prevzeti odgovornost
Gorenaka smo vprašali tudi, ali meni, da Šarec resnično ni bil seznanjen s pritiski, o čemer ta močno dvomi: “To so seveda pravljice za naivne. Je ali ni vedel, nosi vso odgovornost za tako početje Braneta Kralja. Če ni vedel za konkreten klic, je pa zagotovo vedel za nedopustno prakso, ki se jo gredo njegovi podrejeni. Odgovornost je zagotovo tudi njegova.” Kralj bi se po Gorenakovem mnenju moral takoj posloviti z mesta, ki ga zaseda, ali pa bi ga moral Šarec že včeraj nagnati. Odgovornost pa mora prevzeti tudi Šarec, brez greha pa niso niti koalicijski partnerji, ki molčijo: “Leta 2013 ni bilo tako, po nezakonitem poročilu Komisije za preprečevanje korupcije o premoženjskem stanju predsednikov parlamentarnih strank, ki je bremenilo tudi Janeza Janšo, so koalicijo zapustili. Med njimi tudi Karl Erjavec. Mislite, da bo tudi sedaj tako? Niti slučajno.” Za konec je Gorenak izrazil pričakovanje, da bodo najverjetneje zadevo pometli pod preprogo, levim režimskim medijem pa ukazali, naj o tem ne poročajo več. Ali pa se pustimo presenetiti.

Rok Krajnc

 • Dada

  Take bedarije lahko izjava Janša. Samo on je sposoben, samo on zna ???. Če je kdorkoli v vladi, razen njega, ” bo vlada razpadla v letu dni”, ” vlada je nesposobna”.
  V Sloveniji je še dovolj drugih ljudi, ki znajo voditi, razen Janše. Ni dovolj zmagati na volitvah v parlament, je potrebno znati sestaviti vlado in jo voditi. To pa Janši manjka. Ne zna, ne more, druge stranke nočejo z njim v koalicijo, vse to je zato, ker je Janša, Janša. Kot tak, bo lepo v opoziciji sedel in gledal druge, ki vladajo. No Janša, saj ni tako slabo. Še nekaj let, pa bo penzija.

  • FORT WORTH

   Ampak Janseva vlada je dokoncala 4 letni mandat zgledno in s pozitivnimi stevilkami.
   Za tvoje levake pa se tega ne bi mogli reci.
   LDS, Zares, previrant, P+… so na smetiscu zgodovine.
   SMC je na isti poti brez povratka.
   In ti navijas za te kurceve zgube ??!!

  • Imperial Commando

   JEbiga , tko je, do sedaj so bli vsi, ampak ČISTO VSI levaki radikalno nesposobni.

  • Franjo Trojner

   Janša je vse tisto, kar vi nespodobni in nesposobni levaki nikoli ne morete postati! Bebo Židan je včeraj na TV izjavil : ” naj v LMŠ pometejo POD svojim pragom”.
   Vaš nekdanji finančni minister Križanič je še danes prepričan, da je skoraj pol milijarde € posojenega denarja Grčiji za Slovenijo dobra naložba, da bomo dobro zaslužili ????? Kdaj?? Na sveto nikolovo???
   Za vašega Pahorja je še danes čudovit dan, ko nas je z butasto in nepitrebno arbitraža spravo v neprijeten položaj itd.
   Res ste cvetke. Levičarji vedno, kot špricer hladnemu Janezu Janši ne sežete niti do kolen, vedno vam nalije čistega vina in nastavi ogledalo, vi pa pol še dneve užaljeni cvilite okoli njega.

  • VIKTORE

   Afera v zvezi z nedopustnim ravnanjem Šarčevega sekretarja Kralja nazorno prikazuje razmerja in bedo ljudi, ki pridejo iz anonimnosti na oblast in si predstavljajo, da so država!/ Nova 24TV,29. 8. 2019, 23:45 89/ Kaj pa lomastenje Janše po vseh vladah, časopisih, podjetjih- povejte samo en organ, kjer nima svojih “agentov”. Sicer pa, star pregovor ob tej megalomanski samohvali: lastna hvala se po dr… valja. Kakorkoli starih “resnic” ne upoštevajo takšni ljudje, jih prezirajo celo, to so ljudske modrosti, ki pa se skoraj vselej uresničijo.

 • šmentanamuha

  Predlog vladi:
  People and Bears Live in Harmony in This Wildlife-Friendly Town
  https://www.youtube.com/watch?v=a8oknbDLrzA

  Tako to delajo pametni in odgovorni ljudje in država. Posnemajmo dobre zglede.

  • Janez Korenjak

   Bejži bejži… ti si pa spet pri medvedih?

  • VERZIFIKATOR

   DOBER ZGLED

   Darjan Bazenšek

   SKOČI, ŠARO

   Skoči, Šaro, vsi so ga bodrili,
   skoči, da boš večji od soseda,
   da ne bo zavladala nam zmeda,
   kužku pot s tem družno so gladili.

   Skoči, šaro, skoči le še više,
   dvakrat da presegel boš višino,
   prvi v ciljno boš prišel ravnino,
   tam kjer zmagovalec krepko piše.

   Skoči, Šaro, skoči, priden kuža,
   saj veš, kamor seže ti obzorje,
   reči moraš, da je modro morje,
   tudi če bo le dvoriščna luža.

   Z repkom mahal jim je Šaro vdano,
   vse jemal ukaze dobesedno,
   bevsknil, da sledil jim sam bo vedno,
   skočil v morje, tudi če v neslano.

   In potem neslano dalje lajal,
   skok na glavo da je odrešilen,
   za težave čisto vse zdravilen,
   brez soli je kužek vneto bajal.

   V megli, rekel je, so dobri skoki,
   pred višino strah te v hipu mine,
   srečen si, ker ne poznaš globine
   v megli na poziciji visoki.

   Zdaj, kot kaže, se je nadresiral,
   tam kjer prazen se bazen začenja,
   Šaro se na odskočišče vzpenja,
   odrešitve skok bo demonstriral.

 • Sandokan Sandokan

  kako se boriš proti korupciji režima? kako opozicija prepriča narod , da je boljša od režima. tako, da je brez greha, brez napake , da režimski mediji nimajo kaj očitati. v praksi to izgleda tako: opozicija ne zaposli niti enega svojega sorodnika nikjer. opozicija, ko za kratek čas pride na oblast ne dela to kar je režim pred nimi. opozicija zastopa interese Slovencev doma in v EU enako. torej v naprej razmišljaš , da si pod povečevalnim steklom in si dejansko vzor, da ti nimajo kaj očitati. ali se SDS tako obnaša? dont think so…zato pa pride do vsegliharstva…ne zaposluješ svojih sorodnikov v javnem sektorju. ne jemlješ kreditov pri nepreverjenih fizičnih osebah. težko? vsekakor. ampak to je edini način. moraš biti brez napake. a je gospod Janša to? je SDS to? če veš , da te blatijo nonstop, ti podtikajo stvari, ja potem jim pa menda ne boš dal še dodatnega streliva…

  • Jan Kovalski

   Kakšna naivnost, kot bi pravkar prispel iz Marsa na Zemljo.
   Ali pa, kar je bolj verjetno, nič se ne naučiš iz preteklosti.
   Levi režimski mediji znajo narediti “zgodbe” iz nič, npr. Janševa klinika v Avstraliji, Janševi otroci so dementni, Rodetov otrok, …

  • SIMON ROZIC

   Sandokan, si ostal v hosti nesmislov in ne moreš ven? Brez te opozicije in Janše bi
   bili že Severna Koreja pod dosmrtno vladavino Murgeljskega škrata !

 • Jan Kovalski

  Kralj se bo sedaj lahko vrnil v kakšen vrtec kjer bo zopet menjaval varovalke, čistil lustre in menjaval tesnilke na pipah. Čas je da se vrne v bazo iz katere izhaja. Za njim bo prišel kmalu tudi njegov šef Šarec.

 • Jan Kovalski
 • revizor

  Zanimivo bo opazovat Tonina, če bo po tej kadrovski aferi, še imel željo se pomikat…..kam že ?
  Proti sredini ? Je to res sredina ? Slabo kaže. Tonin zdaj pa le pazi, da te ne bodo dali tvoji volivci na čevelj !

  • Joško

   Tonin je naslednji “vaški fantič”, ki se bo pomikal med levake. Mislim ,da tudi njemu že diši kakšen ministrski stolček.

  • VERZIFIKATOR

   Tadej Monin

   SREDINA IN SREDINEC

   Trdna v nogometu so pravila,
   dve tribuni, leva in pa desna,
   igra kajpak biti mora resna,
   rezultat edina so merila.

   Toni ni novinec v nogometu,
   nekaj časa že za žogo teka,
   pravzaprav se v glavnem opoteka,
   je precej negoden v športnem svetu.

   Ker uspehov manjka na igrišču,
   igre smer mu kaže spremeniti,
   da bi mogel kakšen gol zabiti,
   novemu sledil bo pač stališču.

   »Na sredini, tam je naša zmaga,
   tam nas prepoznajo navijači,
   tam najbolje se vedri, oblači,
   tam ekipa zlepa ne omaga.«

   Brcal Toni rad bi po sredini,
   kajti tam kar najbolj bo opažen,
   dober vtis se zdi predvsem mu važen,
   za ekipo v tem izhod edini.

   Iz sredine v desni gol bi meril,
   avtogoli nič ga ne skrbijo,
   Toni novo je podal vizijo
   in jo kot sredinsko uokviril.

   Toni v nogometu ni novinec,
   toda bolj ko po sredini dirja,
   več od njega navijaštvo terja,
   slednjič dvignjen kaže mu sredinec.

  • Steiermark

   Se ni za bati, saj se nam takšno izdajalsko obnašaje teh “izvoljenih” prevarantov, nadaljuje od osamosvojitve dalje!

  • milanček

   tonin je kreten, zakompleksan , ki ima fiksno idejo, da je on vsemogočen! skratka , idiot!

 • Franjo Trojner

  Stranka SD z Ždanom na čelu je Šarcu in njegovi LMŠ nastavila mimo, ni skrivnost, da se stranki med seboj bodeta pri političnem nastavljanju kadrov.
  Tako to izgleda, ko pridejo lokakni šerifi na čelo vlade/države. Šarčina se zdaj ne bo mogel več delati nedolžnega in kazati s prsti na druge, ker je dokazal, da je sam še kako krvav pod kožo. Upam, da Šarčina ne podcenjuje intelekt kritične javnosti in živi v prepričanju, da se nedavno še hišnik, danes pa še sekretar ne več, sam spomnil v imenu države lobirati za vnuka Kardelja. Tota je preveč za lase privlečena.
  Ko pa začne Šarčina govoriti o njegovih ( naših) in tujih kandidatih, da ni pravi poklical itd., pride na plano ves političen kupleraj.
  To ste izvolili in zdaj imate!

 • Jan Kovalski

  Za predsednika vlade imamo človeka s 6 popravci z lesarske šole,
  in hišnika, ki je še pred kratkim menjaval varovalke v vrtcu za sekretarja vladne stranke.
  Šarec: “Mi smo svojevrstni ljudje”
  https://www.youtube.com/watch?v=Nn86tr0S4EY&feature=youtu.be&t=468

  Šarec: “… Kdor ima stare vzorce bo vedno kot hrček krožil v svojem kolesu, na koncu bo upehan ampak prišel pa ni nikamor. In tako Evropo mi želimo. …”
  https://youtu.be/Nn86tr0S4EY?t=594

 • Jan Kovalski

  Sedaj ko je Kralj izgubil funkcijo v stranki LMŠ, in ko je jasno, da Šoltes ne bo dobil službe v Uradnem listu,
  dajmo pomagajmo revežema. Moj predlog.
  Šoltes naj popolni dosedanje Kraljevo mesto v stranki LMŠ.
  Kralja pa inštalirajmo na mesto na katerega je pikiral Šoltes.
  Tako bo vse skupaj lepo ostalo znotraj mafijske družine.

 • VERZIFIKATOR

  Marjan Kralj

  ŠAHIST ZARJAN IN KRALJ

  Zarjana poznjo vsi, šahista,
  sicer je pri šahu zgolj gledalec,
  prej figura mala kot igralec,
  rad poudarja, naj bo igra čista.

  Igra čista in brez goljufanja,
  vanjo so vseh vrst rošade vštete,
  kadrovske med slednjimi ujete,
  Zarjan vajen namreč je igranja.

  Kar pri igri nekaj se zalomi,
  Zarjan s kraljem ko naprej prodira,
  kralj sam sebe skorajda matira,
  Zarjana polotijo se dvomi.

  Kralj se brani, Zarjana poziva,
  naj iz šaha reši ga, ga prosi,
  a šahist besede v prazno trosi,
  kralja sam s šahovnice poriva.

  Majhna še do roba je razdalja,
  da pa naš šahist se mata reši,
  igro brez pomisleka pospeši,
  se odloči žrtvovati kralja.

  Čudijo potezi se šahisti,
  saj brez kralja igra ni mogoča,
  toda Zarjan, naš šahist sporoča,
  da ostajal bo pri igri čisti.

  Igra vseeno se nadaljuje,
  ker v njej fleksibilna so pravila,
  saj dobil je Zarjan navodila,
  naj za lastno dobro zavlačuje.

  Zarjan ve, da mora potrpeti,
  in da njega, slavnega šahista
  prej ko slej bo pač usoda ista
  morala kot kralja doleteti.

 • Jan Kovalski

  Kakšni so ti novi vzorci razmišljanja, ki jih navadni ljudje ne razumemo, ker oni so svojevrstni ljudje:

  Ko je zajec še v gozdu, oni že kurijo raženj.
  Ko v bazenu še vode ni, oni že skačejo v njega.
  To kar je Luka Dončić v košarki, to je Marjan Šarec v skokih v bazen.
  Kot hrček ki kroži v svojem kolesu, da na koncu je upehan ampak prišel pa ni nikamor. In tako Evropo si oni želijo.

  Svojevrstni ljudje, kmečki fantje s šarcem, ki branijo kralja.

 • tomven

  Počasi se serpentinskova hišica iz kart sesuva. Njegovi kadri, banditeli, sendvičar, prašiček in na koncu še hišnik ki se ima za državo, so pokazatelj bede v kateri ždijo. Ne bi me čudilo, če se v ozadju sesuvanja skriva gospodar lutk, ker je očitno klovn nakazal, da hoče postati drugi Stalin.

  Z “samo da ni Janša” naprej…

 • Joško

  Levakom je vse dovoljeno, za njih ne velja ne Ustava RS, ne zakoni, ne moral, ne etika, za poštenje so samo slišali; oni lahko počnejo vse, kar jim pride na mise. Nad njimi so samo oblaki.

 • est

  Saj je Edi dovolj “nagrebu” za svoje otroke in vnuke, da bodo v miru živeli v komunističnem raju. Mogoče pa je požrešnost naredila svoje in so uspeli vse zapraviti.

 • GverilaStyle

  GOLAZEN SKORUMPIRANA

 • to_mi_delaj

  Irena, to mi delaj.

 • totex39

  Tako je to, če nam vladajo razni funcijonarji, ki je kot bivšim čistilcem, hišnikom politika v državi, ki jo zastopajo “španska vas”. Sramota za tako vlado!

 • RATATA

  Pomanjkanje prijav in ovadb tistih, ki si dovolijo nedovoljeno je krivo za popolnoma abnormalno stanje v državi.
  Strahovlada še vedno vlada z grožnjami brez groženj, kar je ostalo še od prejšnjega obdobja. Sodstvo, če že mora, pa karkoli pride do njega skozi sito policije in tožilstva izpelje tako, da se strahovlada lahko mirno nadaljuje.

 • Antonius

  Volivci so začetek zgodbe, da se nam je, poleg vseh vladnih kleptomanskih zlorab in barabij, pričakovano zgodil tudi nesposobni Šoltes.
  V bistvu ni vprašanje kdo, kaj in kakšen je Šarec, vprašanje so tisti, ki nepreverjene politične analfabete volijo.
  Kordiš, Tomićeva, Mesec, Cerar, Šarec, Joveva, Kresalova, Golobič, Rožej, Kek, ……, in plejada nikomur poznanih ministrov s čisto *frišnimi* novimi obrazi, ki si političnih čevljev niti obuti ne znajo.
  Ne z naštetimi, z volivci je nekaj hudo narobe, ker volijo v politiko ljudi o katerih nimajo pojma.
  Nove obraze so se proti Janši izmislili Kučanovi, zdaj nam pa Šarčev novi obraz v politiki, na naš račun zaposluje še Kardeljevega nesposobneža Šoltesa.
  ———————
  Leta 2016 je na današnji dan umrl Joe Sutter, ameriško slovenski inženir aeronavtike, oče Boinga 747

  • janko

   Tako je!
   **********
   VOLILCI, sloovce, vso oblast imate, da se rešite uničenja naroda, siromaštva, osame, izguba državice! Pojdite že končno VSI VEDNO na volitve!!

 • janko

  Vsa čast uslužbenki za pogum, da si je upala povedati o pritiskih.
  Sloovce, rdeči volkovi nas še veno neovirano cotajo! BEŽIMO STRAN od vsega kar je rdeče, socialistično, ateistično, levo, liberalno in liberalno!

 • IZBIRA

  Vzrok za vso to pokvarjenost, neobčutljivost na korupcijo, za prvorazrednost rdeče buržuazije, apatičnost ljudi na dogajanje, klientelizem, čakalne vrste, nesposobnost, RTV in ostale agitprop medie, neodgovrornost, ego idiotov ala Šarec, Bratuškova, lažne moraliste kot so Fajon, Cerar indrugi.., primitivizem Makarovičke, Kobala in kompanije, tiči v komunizmu in kontinuiteti od leta 1941, ki jo sedaj pooseblaj tovariš Kučan s Forumom 21 in ZZB NOB, s svojimi lažnimi heroji ala Franta…

 • sodnikisozločinci

  Slovenija, moje morišče!

  Na sončni strani brezna.

 • pajot

  Nič novega v deželici na sončni strani Alp. Takšni,kot je bil njihov idol in vzornik šlosar iz Kumrovca,nam vladajo tudi zdaj. Mizar s šestimi popravnimi izpiti,hišnik,znojna šivilja in luftinženirji z dolančeve FDV.
  Aja,pa na veliki krogec,ki gre v majhnega sem pozabil.

 • rubec

  Mislim da se bo hitro pokazala škoda, da je moral ta človek odditi. Mi v bloku smo lansko leto bili samo en teden brez hišnika. Gripa ali nekaj takega. Trem stanovalcem so tačas vlomili v kleti. Enemu je celo šla gajba krompirja, liter olja za cvrtje in ene četrt plastenke olja za solato.

 • Andrej

  Kot prvi vidik Gorenak izpostavlja predsednico nadzornega sveta Uradnega lista, ki je po njegovih besedah reagirala tako, kot bi moral vsakdo, ki se mu kaj takega ali podobnega zgodi.

  Lepo, gospod Gorenak, ampak, ali slutite, zakaj ljudje ne reagirajo tako kot Irena Prijović, ko vidijo lumparije in jih morajo celo delati?
  Zato, ker zelo dobro vedo, da jih ne bo nihče zaščitil, prav nihče.

  Niti njihov vodja, čeprav dobro opravljajo svoje delo.
  Niti sindikat, čeprav že leta plačujejo članarino.
  Niti sodelavci, ker se vsak boji za svojo službo.
  Niti vodilna politika, ker ona diktira pokvarjenost.
  Niti sodišče, ker dobro vidijo, kako delijejo.
  Lahko bi računali na opozicijsko politiko, ampak tudi njej se ne godi nič bolje. Po krivici jo tlačijo v zapor in za krivice ne odgovarjajo niti lažni prijavitelji, niti vodilna politika, niti sodniki, niti nihče.
  TI LJUDJE BI OSTALI POPOLNOMA SAMI.

  Zato ni prijav.

  • sodnikisozločinci

   Ženska ima zaslombo drugod in navodila za instalacijo drugega kandidata. Ta rdeči se koljejo med seboj za korita, očitno jih je premalo za vse svinje.

  • Mojca pokraculja

   Prijoviceva je tako sprijena, da v ta krog “pokoncnih” ljudi, ki bi imeli pogum za prijavo, tudi slucajno ne paše.
   Tukaj gre za spopad med dvema mafijskema klanoma, Sarcevim in Jamnikovim.
   Izgleda pa zelo dopadljivo, a niti slucajno to ni . Vse je samo špil.

 • mona lisa

  Ali res ne razumete da Kučanov vnuk potrebuje dobro plačano službo tako ali drugače. Saj je vendar vnuk samega velikega botra ki je postavil Šarca na prestol. Levaki poskrbijo za svoje tako ali drugače. Tako je to v Zloveniji.

  • Mojca pokraculja

   Mah razumeli ali ne, “uhlebili” ga bodo še bolje kot na Zaradnem listu. Ups, Uradnem listu

 • anzek

  Tako nekako se je vse odvijalo:

  – Šarec je dobil naročilo iz Murgl, da zaposli vnuka Kardelja.

  – Kralj je dobil naročilo od Šarca, da stvar izvede

  – ker mu je že nič kolikokrat taka izvedba uspela, je bil prepričan, da se bo tudi tokrat,

  – Zamere in napetosti znotraj koalicije so tako velike, da mu je SD z Židanom na čelu, spotaknil nogo.

  – ali bo Šarec tudi padel, ne vem, si pa tega želim.

  Sistemska korupcija je pri levih tako zakoreninjena, da se jim zdi nekaj čisto normalnega,
  kot se to zdi tudi novinarki Financ, Soldatovi.

  p.s.

  Novih volitev ne pričakujte, kajti poslanci, tako se govori, so si najeli kar velike kredite, z ročnostjo trajanja mandata.

 • Andrej

  Uspešne države imajo na vladi ljudi, ki veliko vedo, si dobro zapomnijo in odgovarjajo za svoja dejanja. Na to so ponosni vsi.
  Slovenija ima na vladi ljudi, ki nič ne vedo, si nič ne zapomnijo in ne odgovarjajo za svoja dejanja. Na to smo ponosni vsi.

  • anzek

   Kako vsi???

   Mene v ta trop ne štej!

   • Andrej

    Nič ne pomaga, premalo nas je, ki ne sodimo v ta trop. Tudi jaz nisem volil levakov, še nikdar, a jih moram prenašati, ker so uradno “moja vlada”. Jaz pa sem tukaj doma.
    Imaš pa prav, popravljam: Na to je ponosna volilna večina. Bolje?

  • VIKTORE

   To smo videli kako so : Janša, Hauc, Kovačič ipd ob zaslišanju Logarjeve “komiisije” izgubili spomin, da ne spomnim na popolno zgubo spomina akterjem afer Patria…

 • IZBIRA

  V demokratičnih državah, bi po taki aferi predsednik vlade takoj odstopil, ne pa relativiziral, se izgovarjal na podrejene in ščitil svoj položaj (ne vem čemu???). Tega filma ne bomo dočakali iz dveh razlogov. Prvič slovenski komunsitični politiki so karakterni škart, se pravi kontinuiteta ZKS. In drugič, v samostojni državi Sloveniji ni demokracije, pač pa komunizem, se pravi prikrita diktatura.

 • GverilaStyle

  Slovenski časopisi in portali časopisov, bi morali imeti šport, vreme in črno kroniko…..gospodarstvo in politika itak pod črno kroniko pašeta že desetletje!!!!!

 • lokec

  Vinko Gorenak: Dejanje kaže na to, kako je politična levica, pa naj se ji reče LMŠ,
  SMC, SAB ali DeSUS ali pa še kaj, povezana in si priskoči na pomoč.

  Zato pa levica vlada že 70 let. Na desnici smo pa priča samo kreganju. Zato pa ne bo kmalu vladala .

 • milanček

  kdaj se bo butastim slovenceljnom posvetilo v glavi, kdaj bodo prišli k pameti in vso to golazen od kućana navzdol odstranili, tako ali drugače!

 • Unikatna

  Vse te vladajoče stranke bi naj združili v eno, kajti vsi so enako pokvarjeni…niti ena vladajoča stranka se ne razlikuje od druge…žalostno, da nihče ne odgovarja za nič in pri tem jim pomagajo še mediji…

  Še več takšnih kot je ta predsednica nadzornega sveta!

  • Andrej

   Komunizem temelji ravno na vedno “novih” strankah, v katere se selijo vedno isti stari preverjeni kadri. Šarce, Cerarje, Bratuške in podobne postavijo samo za prevaro ljudi.

 • antimur

  Vsa Kučanova podrepna golazen je takšna, takoj ko se prikoplje do oblasti, so oni država, jebe se jim za Ustavo, za ustavno sodišče, naroda kot da ni. Bolj so neinteligentni, bolj brezsramno in divjaško ravnajo s slovenskim pravnim redom, sploh so pa dovzetni za ropanje skupnega premoženja. Banda je potrebna popolne čistke.

 • Common Sense

  Šarec na predvolilnih soočenjih: “Čas je za novo generacijo”. Res? Če si mlajši to še ne pomeni, da si pametnejši ali bolj pošten. Stanje na terenu dokazuje, da ste še bolj nespretni, še bolj neumni in še bolj pokvarjeni od ostalih etabliranih strank. Kar je že kar težko, a LMŠ-ju to le uspeva.

  • Cristian Straccatela

   V tem se pa povsem strinjam. V režimu yuge so bili partijski politiki kurji tatovi proti po osamosvojenim strankarskim tajkunom.

 • ZatonMesecnikov

  Seveda bo to tako, dokler bodo vsake predčasne volitve zmagovite stranke sklanfane za kakšnim šankom skupaj. Negativna selekcija, ki iz tega izhaja, se kaže v polni luči. Praktično vsako vlado zadnjih 10 let predstavljajo stranke, pobrane iz ceste. Tisti, ki kaj drugega pametnega nimajo za početi.

  Klic “novega obraza”

  Marjan: Ti, a bi bil generalni sekretar vlade ali pa Minister? Imaš kaj časa?

  Kralj: Stari, sedaj res nimam kaj početi, greva na pijačo, da se zmeniva….

  To je to…

  • Cristian Straccatela

   Negativna avtohtona slovenska selekcija se strinjam. Da ne omenjam izmečkov z DOM, Pircov in Likovičk, Normic,…..

   • ZatonMesecnikov

    desničar ne more biti izmeček, Stračatela….

    • Cristian Straccatela

     Tisti, ki so bili pred desnicarstvom v partiji, tisti res ne, hehehuhaha…

     • ZatonMesecnikov

      S TTjevcem na tilniku, bi bil vsak lahko član partije Stračatela….

     • Cristian Straccatela

      Vsak izgovor je dobr, ce tudi je totalno škart. Hehehehuhuhuhahajaja.

     • E moj Šarko

      Tebi dugo devetko v čmar.

 • Mojca pokraculja

  Vedno znova in znova ista reakcija, miselnost. Kaj bi se zgodilo, če bi se tak primer zgodil na desni strani, pri SDS. Napad na celi črti, mediji bi na siroko pisali itd.
  Vprašanje, ki se zastavlja, zakaj se desni ne lotite ofenzive tako kot bi se je levi. Pa ne mi pravit, da nimate”orozja”itd. Bolj udobno je jokanje v defenzivi, kot dober napad. Torej je opozicija sploh sposobna kakšnega napada?

  • Janez Kepic-Kern

   Javno se aktiviraj.
   Pusti neumne “psevdonime”
   in stopi na plan dnevne svetlobe in javnosti.
   Da vidimi tvojo – VELIČINO IN “LEPOTO”. L.R. JANEZ K. KRN KOMENDA
   P.S.
   Jaz, 67 letni penzionist – delujem tako.
   Ne bojim se soočenja z nikomer.

   • Mojca pokraculja

    hehe, iz te moke ne bo kruha.

    • Janez Kepic-Kern

     Aja ?
     A BOŠ V
     NEOZNAČENI GRAPI, JAMI, BREZNU – KOT
     NESODNO POMORJENI – NASPROTNIKI – STALINIZMA?
     Ali
     kot ex OF, KP VOSOVCI – V NEOZNAČENEM GROBU.

     Ali pod “nicknamom “klošarka Fani” L.R. JANEZ K. KEN KOMENDA
     P.S.
     V KRANJU NA POKOPALIŠČU JE EN VELIK
     “SKUPNI GROB” za take jkot – se zdiš – Ti. Tunek.

     • Mojca pokraculja

      Pa kdo ti kaj hoče? Pojdi svojo pot prosim.

  • Andrej

   Edini možen napad bi bil, če di SDS dobil 2/3 večino in bi tako lahko resnično pometel z nesnago. Oba pa veva, da se to zlepa ne bo zgodilo. Sovraštvo je v tej domovini preveč zakoreninjeno. Kjer je sovraštvo pa ni pameti.

   • Mojca pokraculja

    Ni problem 2/3, problem so “pravi možje”. Tisti, ki znajo vodit narod in državo.
    Priporočam, da spremljaš kako bo sedaj v opoziciji ravnal Salvini. Napadal z vseh koncev ! Ni problem 2/3, problem so “pravi možje”.

    • dob

     Čestitamo in pozdravljamo!
     Nek novinar je Salviniju svetoval, da ko bo čez pol leta ali čez eno leto (vsekakor pa slej ko prej!) zasedel oblast, naj napade z vso silo te prevarante, ki so ga zdaj odstavljali.
     Nobenega zavezništva, nobene španovije, brez milosti: TAKE NO FUCKING PRISONERS!

     Če bi pri nas Janša tako ravnal, potem bi mi nekam prišli. Imel bi več pristašev, kot jih ima zdaj in sestavil bi večinsko vlado. V to sem prepričan.

     • E moj Šarko

      Itak pravo fašistično! Tebe bi izbral za taboriščnega nazzi rablja. Goran Arh rejec mačk.

     • dob

      Naci se piše z enim “z”.

     • E moj Šarko

      Oooo Gorane jebem te u usta švabsko fašistična

     • dob

      NIč me ne moti tako, kot kadar je nekdo dolgočasen. Vsako stvar oprostim, razen tega, da je nekdo dolgočasen. In ti usrane, si dolgočasno. Blokiram.

  • dob

   Janša bo prej tvitnil v javnost: Pravkar sem plačal zadnji obrok kredita, ki sem ga najel pri Bosanki…
   Namesto da reče: ja, sposodil sem si denar – in ga tudi vrnil! Ko vam jebe mater komunističko! Še vi kdaj vrnite kak kredit, pizda vam materina prevarantska mafijska.

   • E moj Šarko

    Goran Arh nabijem te na kurac!

    • dob

     Ga je več zunaj kot znotraj. Testa di cazzo!

     • E moj Šarko

      Gorane piccolo uomo grande kulo.

 • xtc

  Vsa predrabljanja v članku in Gorenaka so brezpredmetna.
  Vsi vemo,da Kralj ni deloval na lastno pest in ,da je “befehl” prišel od Xarxcha ta pa je ukaz dobil od šefa CK ZKS,kako in kaj.
  Namesto ,da Gorenak jadikuje naj raje javno pozove Xaraxcha k odstopu zaradi korupcije in klientelizma in objektivne odgovornosti.

  • Andrej

   Ne Gorenak, LMŠ partnerji bi ga morali pozvat k odstopu. Če ga ne pomeni, da sami enako delajo, le dobili jih še niso.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  ALI KDO VE ?

  Ne poznam t.i. stranke LMŠ !
  Le vprašujem.
  TUDI – “LMŠ” – JE VERJETNO – “PRAZEN BAZEN” ?

  Zdi se mi, da LMŠ MARJAN ŠAREC
  – NI PO NAKLJUČJU REKEL TISTEGA – O “PRAZNEM BAZENU”.

  Z VEČINO OSTALIH KOMENTARJEV – TU
  Se “globoko” strinjam.
  Naj v LMŠ sami povedo- “kje jih je – člane” LMŠ M:Š: – “SNEL”?
  Kot se reče.
  Ali jih je “snel”
  – iz občinske uprave Kamnika,
  – SORODNIKI,
  – PRIJATLI OD PRIJATLOV ITD.
  – S ČAKALNIH SEZNAMOV NA LOKALNI BORZI DELA ?
  Nekateri s teh seznamov – bi znali biti – OK
  – iz gasilskih društev (gasilci so OK) in gasilskih veselic (ti so – manj OK)
  – z avtobusnih postajališč t.i. “KAM-BUSA”
  – MORDA CELO – IZZA ŠANKOV LOKALOV. Le domnevam, nič ne trdim.

  Da o možnih – ex simpatijah – niti ne pišem. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Cristian Straccatela

  Moras biti toliko poseben in znan kot Vinko, ki je šel v Yugi s 40letom benificiranosti v penzijo in ponovno v Sloveniji še enkrat v pokoj. Kapo dol Gorenjak dvakratni penzionist uživaj v “zasluženem”.

  • samurai

   Vsakemu zaposlenemu pripada zaslužena pokojnina, ko za to izpolni pogoje.
   Več pokojnin prejemajo mislim, da le NOBejevci, vsi ostali, kot npr. invalidi, vdove ……., skratka tisti z raznimi dodatki k pokojnini pa se ne šteje, kot še ena pokojnina, ker je to dodatek.
   Koliko pokojnin pa ti prejemaš ?

   • Cristian Straccatela

    Jaz na pokojnino ne čakam. Meni je kapitalizem pisan na kožo. Ko bi bil kot Vinko v yugi miličnik bi že bil 2leti v penziji.

  • Jan Kovalski

   Najmlajši slovenski penzionist jpripada levi strani.
   Mitja Klavora pri 38 letih. “Zasluge” za to si je “priboril” s sodelovanjem pri montirani aferi Depala vas.

   • Cristian Straccatela

    Pri nas je vse montirano. Država pa razmontirana.

 • Jan Kovalski

  Tole je bistvo:

  Vladimir Vodušek, novinar, o ozadju afere Uradni list:

  Eno je jasno. Irena Prijović in noben drug nadzornik ali državni uradnik ne bi nikoli naredil prijave generalnega sekretarja vladajoče stranke, če ne bi imel za to ukaza, oziroma, če ne bi imel zato političnega in finančnega pokritja, saj bi ga politika eksistenčno in drugače uničila. Ali če parafraziramo Marjan Šarca, da verjetno klica Irena Prijović ne bi prijavila, “če bi klical nekdo prave sorte”, torej, če bi jo poklical nekdo iz politično blizu SD-ju ali pa, če bi jo poklical in imenovanje Šoltesa ukazal Borut Jamnik…

  Včerajšnji dan je pokazal, da v politiki ni prijateljev, so samo sopotniki in sovražniki.

  • Jan Kovalski

   Ta Voduškov komentar ima svojo osnovo zaradi Šarceve izjave:

   Šarec: “Če bi poklical nekdo prave sorte.potem prijave ne bi bilo”

   Šarec je nehote posredno priznal, da je to način kadrovanja njegove vlade, kadrovanj je ta vlada izvedla na stotine, edino kar pravzaprav počne da je videti.
   Vaški fantje so očitno spregledali, da so dregnili v “Jamnikov rajon”, so pač novi in se še niso poučili kje je njihov pašnik, če parafraziram Jovevo.

 • Jan Kovalski

  Se še spomnite Darija Krajčiča, nekdanjega poslanca LMŠ, ki je moral delovno mesto zapustiti zaradi kraje sendviča, ko je izvajal t.i. “sociološki eksperiment” kot se je sam izrazil.

  Pred enim mesecem se je zaposlil kot vodja območne enote na Zavodu za gozdove. Tam se bo poklicno ukvarjal z učinki podnebnih sprememb na našo naravo. Skratka mešal bo zrak.

  Bolje je reči: so ga zaposlili.
  Ukrade sendvič in postane vodja neke območne enote? WTF!!!
  A kdo od vas verjame, da je prišel do službe ne da bi njegovi vaški fantje po kraljevsko posredovali?
  In da Šarec spet sploh nič ni vedel.

 • Janez Kepic-Kern

  Ja. Ampak !
  Tista z URADNEGA LISTA
  zagotovo – NI NA LASTNO POBUDO
  PRIJAVILA
  tega LMŠ človeka.
  Verjetno ji je nekdo naročil
  – naj ga zavrne, prijavi?
  KDO
  neki – le – JI JE – DOMNEVNO – “NAROČIL” PRIJAVO? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!