Radikalcu Brglezu ni mar za 100 milijonov žrtev najbolj krvave ideologije: Ni podprl resolucije Evropskega parlamenta, nato pa se je še postavil v bran zloglasnemu komandantu Franti!

Komunisti niso prizanesli niti ženskam in otrokom, a radikalca Brgleza to ne gane (Foto: Nova24TV)

Evropski poslanec Milan Brglez iz vrst Socialnih demokratov ponovno dokazuje, kako ljub mu je komunizem, ideologija, ki je povzročila že prek 100 milijonov smrtnih žrtev. Že poleti je romal v rojstni kraj utemeljitelja te ideologije Karla Marxa, v tem duhu pa nadaljuje delo tudi jeseni; v Evropskem parlamentu namreč ni podprl resolucije o pomenu evropskega zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope, hkrati pa se je postavil v bran komandantu Francu Severju – Franti, ki se je za sodelovanje pri povojnih množičnih umorih kar samoovadil v svoji knjigi, po kateri zdaj snemajo tudi propagandistični film. Zaskrbljujoče je tudi, da Brglez še vedno deluje tudi v okviru ljubljanske FDV, kjer poneumlja študente z marksistično ideologijo. Ne le, da pri študentih ne uživa nobenega spoštovanja, tudi med sodelavci ni preveč priljubljen!

Evropski poslanci so septembra sprejeli resolucijo zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope, v njej pa so še enkrat obsodili poveličevanje vseh totalitarnih režimov v Evropi. Sprejeta resolucija “želi spomniti, da sta nacistični in komunistični režim zakrivila množične poboje, genocide in deportacije ter povzročila izgubo življenj in svobode v 20. stoletju, kar je brez primere v zgodovini človeštva”, in “poziva vse države članice EU, naj jasno in načelno izrazijo svoje stališče glede zločinov in agresivnih dejanj, ki so jih zagrešili totalitarni komunistični režimi in nacizem”. Ob tem se v omenjeni resoluciji “ugotavlja, da so v nekaterih državah članicah še ohranjeni spomeniki in obeležja (parki, trgi, ulice itd.), ki poveličujejo totalitarne režime, kar vodi k izkrivljanju zgodovinskih dejstev o posledicah druge svetovne vojne ter k propagiranju totalitarnih političnih sistemov”.

Radikalec Brglez se je pri glasovanju, podprla jo je celo Tanja Fajon
Pri glasovanju so omenjeno resolucijo podprli prav vsi prisotni evropski poslanci iz Slovenije, razen zloglasnega radikalca Milana Brgleza iz vrst Socialnih demokratov, ki se je vzdržal in s tem le še enkrat dokazal, da ni demokrat ter da mu ni mar za spravo ter za žrtve povojnih pobojev. Še več, resolucijo je podprla celo njegova strankarska kolegica Tanja Fajon. Kot izhaja iz pojasnila tega evropskega poslanca, ki ga je napisal na svoji Facebook strani, se očitno ne strinja, da sta bili Nemčija in Sovjetska zveza enako krivi za drugo svetovno vojno, in z izenačitvijo nacizma ter komunizma, po njegovem mnenju pa je očitno fašizem premalokrat dodan. Prav tako nasprotuje zahtevi resolucije, da se države jasno izrazijo glede zločinov in agresivnih dejanj komunizma in nacizma. To ni nobeno presenečenje, Brglez namreč še danes odkrito časti nekdanji komunistični režim, tako kot njegovi strankarski kolegi se namreč tudi sam udeležuje rdečih orgij, rad pa obleče tudi majico s podobo morilca, rasista in sovražnika homoseksualcev Cheja Guevare.

Ali Brgleza moti, da je fašizem v resoluciji premalokrat omenjen, ker so s fašisti tako dobro sodelovali s komunisti?
Med drugim Brglez izpostavlja tudi to, da resolucija obsoja zgodovinski revizionizem in poveličevanje nacističnih kolaborantov. Da ga tudi to moti, ne moremo biti presenečeni, znano je namreč, kako so njemu tako ljubi komunisti na veliko kolaborirali z nacisti pred in med drugo svetovno vojno. Moti ga, da niso specifično omenjeni tudi fašistični kolaboranti, kot da komunizem ne bi bil levi fašizem, morda pa si je želel izrecno priznanje za kolaborativnost komunistov, ki so redno sodelovali s fašisti. Tudi dedek neuspešno recikliranega evropskega poslanca Igorja Šoltesa, ki je v Evropskem parlamentu opravičeval med- in povojne množične umore, Edvard Kardelj je sodeloval s fašisti. Miro Petek je že pred časom navedel poročanje morilca Kardelja Josipu Brozu Titu, ki mu je sporočil, da jim Italijani dajejo bombe in podatke, ter pojasnil: “Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš posel veliko lažji.”

Milan Brglez v majici z obrazom množičnega morilca, rasista in homofoba Cheja Guevare. (Foto: Twitter)

Nekatere stranke se ukvarjajo z digitalnim prebojem, druge pa s sprevračanjem zgodovinskih dejstev in domnevnim prebojem na Menini planini
Tudi obsodba zgodovinskega revizionizma Brgleza moti, saj nabiranje političnih točk takšnih, kot je on, temelji prav na izkrivljanju zgodovinskih dejstev in na deljenju naroda. Izvrsten primer vidimo ravno v zadnjem obdobju; medtem ko se na primer Slovenska demokratska stranka in stranka Nova Slovenija – krščanski demokrati ukvarjata z digitalnim prebojem, s katerim bi omogočili višji življenjski standard svojim državljanom, se Socialni demokrati in še nekateri ukvarjajo z domnevnim prebojem na Menini planini, kjer naj bi pod poveljstvom takrat 22-letnega Franca Severja – Frante leta 1945 450 partizanom uspelo pregnati kar 12 tisoč Nemcev. Pozneje je Franta vodil Inex Adrio Aviopromet, in to prav v času, ko se je leta 1981 zgodila najhujša letalska nesreča v slovenski zgodovini, ko je prišlo do strmoglavljenja na Korziki, pri čemer je umrlo 180 potnikov in članov posadke. Po dogodku se je še v mladih letih Franta udobno upokojil, v visoki pokojnini pa uživa še danes. Zdaj je po zaslugi režimske propagandne mašinerije postal eden vidnih obrazov režima in tako je med drugim postal častni občan Mestne občine Ljubljana, po njegovi knjigi pa bodo zdaj posneli tudi propagandni film.

Milana Brgleza očitno ne motijo koruptivne prakse Zorana Jankovića. (Foto: Facebook)

Prav Franta je pomagal Brgleza spraviti v Evropski parlament
V svoji knjigi se je sicer Franta kar samoovadil za svoje sodelovanje pri povojnih množičnih umorih. Zgodovinar dr. Jože Dežman je glede tega pri Časniku navedel, kako je Sever s sokrvniki dal osvoboditi 14 zapornikov iz okrožij Stična in Grosuplje: “Če pogledamo sezname s farnih spominskih plošč, je bilo v župnijah na območju partizanskih okrožij Grosuplje in Stična po vojni umorjenih skoraj 1.600 oseb (samo v Severjevi rodni fari Št. Jurij pri Grosupljem več kot 40). Franc Sever – Franta je s kolegi tako ‘osvobodil’ manj kot en odstotek tega števila. Torej so ‘osvobodili’ en odstotek in dali umoriti 99 odstotkov? Njim bi lahko za ta zločin sodili po zakoniku Kraljevine Jugoslavije.” Že pred časom smo opozorili, da Franta komandira radikalcu Brglezu in da je v veliki meri zaradi svojih pritiskov na ZZB NOB zaslužen za to, da so Brgleza uspeli z neuglednega 4. mesta na kandidatni listi stranke SD spraviti v Evropski parlament. Brglez se ni pozabil tudi tokrat postaviti na stran Frante in se je kritično odzval na naše poročanje o dogajanju: “Tovrstno pisanje o spoštovanem borcu Francu Severju – Franti je še bolj podlo, pritlehno in neumno, kot so bile obtožbe na moj račun, da sem z naravnim pravom opravičeval povojne poboje. In še en dokaz, kako resno ‘ena’ stran misli s spravo.”

Franc Sever Franta in Milan Brglez (Foto: Facebook)

Že poleti je Brglez romal v Trier
Kako ljub mu je komunizem, je tovariš Brglez dokazal tudi z načinom, na kakršnega je preživel letošnje poletje; med drugim se je odpravil kar na romanje v rojstni kraj Karla Marxa Trier in s tem jasno dokazal, da mu ni mar za 100 milijonov in več žrtev te krvave ideologije, s čimer je sprožil ponoven val zgražanja. Že leta 2014, kmalu po izvolitvi, je Brglez v trobilu ekstremne Levice Mladina v intervjuju povedal: “Ideja revolucije, kot jo zagovarjajo v Združeni levici, nam je lahko simpatična, a v trenutni svetovni gospodarski konstelaciji ni realna.” V intervjuju je tako jasno povedal, da mu je “ideja revolucije”, kakršno zagovarja skrajna Levica, simpatična, torej vključno z nacionalizacijami in onesposobitvami političnih nasprotnikov, kar je leta 2014 Brglez že jasno pokazal s protiustavnim odvzemom poslanskega mandata Janezu Janši. Prav tako se je z lažmi glasno zavzemal za prepoved koncerta domoljubnega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki je bila tudi dosežena, vendar je kasneje upravno sodišče razsodilo, da je bila ta nezakonita.

Brzi Mile (Foto: Twitter)

Brglez na račun davkoplačevalcev poneumlja mladino na državni FDV
Pri tem nas zmrazi ob misli, da lahko tako nevaren marksistični skrajnež, kot je Brglez, predava slovenski mladini na ljubljanski fakulteti za družbene vede, za kar smo ga prisiljeni plačevati davkoplačevalci, na račun katerih živi že celo življenje. Brglez ni užival nobenega zaupanja in ugleda med študenti, kot obvezno literaturo pri predmetih jim je predpisoval skrajne marksistične manifeste, kot je Sodobni zagovor historičnega materializma Tiborja Rutarja. S tem, ko so študenti po več mesecev čakali na zaključne ocene, pa si je prislužil celo sarkastičen vzdevek “Brzi Mile”, ki pa se ga je sicer zaradi nekoliko bolj intimnih razlogov oprijel že prej v preteklosti. Ker je bilo v knjižnici na voljo malo izvodov, so bili mnogi študenti prisiljeni knjigo kupiti, in z Brglezovo pomočjo se je v Rutarjeve žepe nateklo kar nekaj denarja.

Brglez je znan po svoji ljubezni do tobačnega dima!

Ni spoštovan med študenti, priljubljen ni niti med sodelavci
Tako ni presenečenje, da Brglez ni bil preveč uspešen v svoji akademski karieri, na kar nakazuje dejstvo, da je uspel “prilesti” le do naziva docent, preveč priljubljen pa ni bil niti med sodelavci. Kot je že pred meseci na Facebooku razkril poslanec skrajne Levice Franc Trček, je Brglez tik pred tem, preden bi bil “odstreljen” s fakultete, pobegnil v politiko.

Rok Krajnc

 • karlina

  Grd . kot smrt in absolutno nevaren sam sebi in drugim.

 • Stric iz ozadja

  Bogovic je pa raje pobegnil.

 • Mihilus

  problem je, ker sta kapitalizem in liberalizem še veliko večje zlo od totalitarizmov in komunizma. V prvi vrsti je kapitalizem kriv za nastanek multikulturalizma in masovnih migracij. Poleg je odigral odločilno vlogo pri skoraj vseh ostalih negativnih posledicah, ki jih trpi moderna družba: prenaseljenost, degradacija okolja, razkroj družbenih vrednot in norm, gromozanska ekonomska ne-enakost.

  • Ivan Ivanovič

   Najbolj je kriva tista opica, ki je prva liberalno in svobodomiselno sestopila z drevesa na trda tla. Tam in takrat se je začelo.
   Če bi bil liberalizem še večje zlo od totalitarizmov, bi ti za ta svoj sestavek že bil v gulagu. Preden pišeš …, malce pomisli, kaj pišeš.

   • Steiermark

    Bi premislil, pa nima s čem….

  • Andrej

   Zakaj pa potem iz komunističnega okolja vsi derejo v kapitalističnega in nikoli obratno? A, brihta?

 • bubamara

  Bogovič je bil takrat v vinogradu. Upravičeno odsoten.

 • resnicaboli

  Ta bi imel krvave roke leta1945.

 • Ivan Ivanovič

  Vsako ljudstvo ima takšne politike, kakršne si zasluži.

 • Andrej

  Brglez je že prav naredil. Fajonova se je morda zmotila.

 • VERRZIFIKATOR

  Milovan Brgič

  IZGUBLJENA PARTÍJA

  Mile Brzi šel se je šahista,
  rad mednarodno bi se postavil,
  kot profesor šaha uveljavil,
  šel po poti fant je narcisista.

  Mu ime so takšno dali mlajši,
  vzdevek za počasneža primeren,
  saj partije je igral čemeren
  in izgubljal naglo jih najrajši.

  O potezah je razmišljal vneto,
  šel sam s sabo večne se rošade,
  redno s tem posiljeval je mlade,
  deloval turobno, prizadeto.

  Mladi naraščaj ves čas dociral,
  ni dosegel zlepa profesure,
  delal še ponoči je nadure
  in razmišljal, koga bi matiral.

  Za odstrel šahiste je določal,
  ki da z matom jih bo vse porazil,
  a pri tem dovolj ni Mile pazil,
  sčasoma nič več ni sam odločal.

  Zmago bom dosegel epohalno,
  med šahiranjem se je zadiral,
  ko nasprotnik mu je zgolj pobiral,
  tolkel se je vse bolj radikalno.

  Iz partíje v drugo gre partíjo,
  pa se vsepovsod ponavlja isto,
  zašahiral se je pač na čisto,
  se lovil na ideologijo.

  Redno zdaj izgubljal je partíje,
  obveljal za skrajnega levaka,
  ki potolče ga že reva vsaka,
  Mile Brzi besa več ne skrije.

  Večkrat v kratkem doživél je mat,
  vedno bolj šahista se odriva,
  vidno je, da stvar na psiho vpliva,
  v šahu bi se temu reklo pat.

 • althar

  En tak podkupljen pezde, a je vsaj dosleden.
  Podkupljena pezdetka Fajonova, na primer, pa v Bruslu licemerno glasuje za izenačitev starih socializmov, doma pa na glas brani njegovo marksisitično vejo.

  p.s.
  A Bogoviča je pa išijas ravno takrat?

 • janko

  Saj pravim, to so naše generacije, otroci komunistov, ki verjamejo, da je vse res, kar so komunisti lagali od 1945. leta non stop, učili v vseh šolah, ob najstrožji prepovedi govorjenja!!

  To je to. In komu naj otroci verjamejo, če ne odraslim, sploh pa svojim staršem?

 • Sandokan

  Sem bral da Melania in Trump ravno zaradi tega nočeta v Slovenijo, ker sta izvedela, da je del Slovencev prisegel Hitlerju prav tako jim pa Slovenija ni pomagala v Normandiji

  • IZBIRA

   Normandijo pa so do sedaj pozabili izpostaviti, ker imajo preveč dela s proslavljanjem mnogih zmagovitih bitk. Ne dvomi, bodo se že spomnili tudi na njihov prispevek za D day, kaaj pa bi Ike brez Frante.

  • if

   Kominternovca Tito in Kardelj sta nacistu prisegla 23.8.1939.
   V njunem imenu je pod diktatom kominternovca Stalina prisego podpisal kominternovec Molotov.

   Potem so kominternovci skupaj z nacisti dvajset mesecev vojaško razbijali Evropo, znotraj nje tudi KJU in Slovenijo.
   Po dvajsetih mesecih vzajemnega razbijanja Evrope so komniternovci za 1. maj 1941 gostili naciste na Rdečem trgu v Moskvi.https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   Kolaboracija komunistov kominternovcev in nacistov na bojnem polju, za mizo in na javnih manifestacijah je tekla v polnem tempu.

  • Stajerka

   ….ti si dokaz, zakaj lewaki branijo socialstično šolstvo……to kar so ti zabili v glavo je ostalo, vse ostalo je znanstvena fantastika…….še funkcionalne pismenosti niso osvojil, ne da bi kaj druga…..

  • althar

   Oh, ja. Amerika je financirala Hitlerja od njegovih političnih začetkov do leta 1944. Nič ne veš, kaj se dogaja po svetu, kajne pepček?

 • IZBIRA

  Razumljivo, zakaj bi on to podprl. Je radikalec in komunist. On uživa, da lahko nasprotuje, Volilci, ki mislijo enako so mu dali mandat. Med nami pač živijo psihopati, ki podpirajo psihopata. To je tudi ena od posledic komunistične diktature. To je isto kot, če bi Nemci tolerirali, da bi imeli npr.Klinični center dr. Mengele. Pri nas se to in podobno celo poveličuje. Brglez je eden od izvoljenih častilcev totalitarnih režimov.

 • xtc

  Dokler socialiastična in komunistična krama vseh vrst kot nacional socioalistična ne bo z ustavo prepovedana ne bo nič.

  • SIMON ROZIC

   Drži! …le dolga, dolga bo še pot, ker nimamo več toliko moči!

 • Stajerka

  …..NEpravna država, z znaki mafijske sodniške srenje, nas tepe na vseh koncih in krajih……krivda in krvave roke ima sodstvo, v realnem in simboličnem pomenu……

 • antimur

  Brgleza moramo zbrcati iz vseh državnih funkcij, potem mu pa soditi po njegovem naravnem pravu, to je najbolj odurna politična rdečezvezdaška smet, zato ni čudno, da prihaja iz FDV takšen deformiran kader, če so jim predavali takšni prasci kot je ta kreten. Kakšni omejenci in pokvarjenci so tisti, ki so dali temu opranoglavcu glas na EU volitvah, sramota, če že ne zločin.

 • JANEZ GUS

  Samo poglejte to sramoto,logaškega zombija,ki ga je treba izpostaviti naravnem pravu,

  • piko8

   Tega zombija je naravno pravo že kar dobro načelo!!

 • Nata

  + + + + + + prva fotografija je pa res sijajen prikaz značaja tega človeka !!
  Žal pa so rdečuhi veliko bolj složni, kot mi desnaki !!
  In zato bodo takele figure še naprej uspevale.
  No, saj v EU se bo malo polikal – razmeram in vetrčku primerno – a, ne smemo nikoli pozabiti njegovega ravnanja v preteklih letih.

  Sedaj pa še malo izzivanja z moje strani. Tole sem prebrala in mi je všeč . V marsičem delim mnenje avtorja. Ne se jezit, dragi sokomentatorji, raje kaj dobrega napišite.
  https://sebastjanerlah.weebly.com/blog/si-vis-libertatem-para-bellum?fbclid=IwAR0OwVTEdNwz5jnIbKXKaV2ABzRfefcAOW64P-rjqSLSN8BAWvdyJL-75L

 • dob

  HUDA JAMA
  En tip mi je šel na živce pa sem ga fental.
  Truplo sem odvrgel v Barbara rov med druga trupla, ki so že tam.
  Tam je deponija za te reči, tako se je odločila država in meni je tako čisto prav.

  Nekaj časa sem imel mir.
  Potem pa so prišli pome policaji in me nekaj spraševali. Najprej nisem vedel kaj hočejo, so rekli, da je prišla prijava (?), češ da me je nekdo videl vreči truplo v rov. Ha, ha, ha… v poln koš jabolk sem baje vrgel eno jabolko…

  Ampak njim ni bilo smešno. Jaz pa nisem dobro razumel, kaj hočejo.
  Zato sem jih naravnost vprašal: V čem pa je razlika med trupli? Med »mojim« in tistimi, ki so že tam?

  Nakar so odšli in se vrnili čez tri dni.
  Tedaj so mi pojasnili, da gre za drug kontekst. Tista druga trupla da so iz drugega konteksta. Isti rov, toda drugi kontekst, tako so rekli!

  Če se je država odločila, da je najdba trupel v Barbarinem rovu drugorazredna zadeva, ker gre za deponijo s preteklimi vsebinami s katerimi ne bomo zgubljali časa (še posebno ne zato, ker so odgovorni morda še živi!), je meni tako prav. Tudi jaz sem še živ!

  Da bi zaradi enega trupla šli raziskovat še vsa druga, se mi zdi malo pretirano. Enako pretirano se mi zdi raziskovati le eno truplo, ta zadnje. Jebiga, pred tem je bilo pa eno drugo ta zadnje, a ne? V čem je razlika? Bo pa zdaj predzadnje, pa kva pol!

  So me spraševali zakaj sem ga fental. Če sem imel kakšen razlog, upravičen ali manj upravičen… Na živce mi je šel, jebemti, sem jim rekel, kaj to ni zadosti? Lahko bi navedel najmanj tri razloge! Za druga trupla v rovu jih še toliko ni bilo.

  Pa kaj se bomo šli klasifikacijo? O tem kaj je prvorazredno in kaj drugorazredno? Dajte no mir!
  Gre za zorni kot, za razmišljanje znotraj koncepta. Koitus s psi v garaži je že skoraj normalna stvar. Težka deviacija bi bila, recimo, če dildo ni iz reciklirane plastike.

 • JANEZ GUS

  Počasi se razkrivajo kakšne kače gojimo na prsih.Brglez,Hanžek,Cerarjeva,Masleš,Fišer,Bazjak,Žvepleni,Fajonka,Šoltes,…………

 • Ježek Teka Teka

  A ta pa ni kvazi borec … mislim, da ne … a ni ta roštiljal na Vrbskem jezeru leta 91, ko je bila vojna v Sloveniji …
  Pa zelo je bled – mrliška barva … če bi ga pred bel zid postavu bi ga zelo težko opazu …

 • svatne

  Kako je mogoče pričakovati zaskrbljenost zaradi 100.000. mrtvih, če je od tistih časov do danes pred našimi očmi umrlo vsaj 4.480.000.000 (štiri milijarde…) ljudi?

 • Garbage man

  Naravno pravo za družino do tretjega kolena in njega

 • Miro Jereb

  Za kozlat….

 • Olga101

  Tovarišije vzet vse privilegije in jih prisiliti, da po kolenih plazijo od morišča do morišča!

 • dob

  Sem vprašu enga tipa, če mi da svoj email naslov, pa mi je rekel: joze.valetincic brglez gmail.com.
  Sem ga vpašal, ja, kaj pa afna? Je reku, brglez je afna

  • rubec

   Hahahahaha