Režimsko Delo ob 40- obletnici smrti oživlja genocidnega Kardelja kot “Titovega pismouka”

Delo (Foto: posnetek zaslona)

10. februarja mineva 40 let od smrti vodilnega funkcionarja nekdanje totalitarne SFRJ in kot se za režimsko trobilo Delo spodobi, so s pompozno pozicioniranim člankom že dan pred tem pričeli v jugonostalgični maniri oživljati njegov lik. Preberite, po čem se Slovenci Kardelja resnično najbolj spominjamo, kakšna usoda je doletela njegovo ženo ter kdo danes nadaljuje njegovo delo!

Veliko pozornosti je 9. februarja vzbudil članek o Edvardu Kardelju v režimskem trobilu Delo, ki sodi v skupino Kolektor Stojana Petriča, ustanovnega člana Foruma 21 Milana Kučana. Članek je bil tekom sobotnega dopoldneva pompozno pozicioniran na naslovnici spletne strani tega časopisa, zasedel pa je tudi celotno stran v tiskani izdaji. Že dan pred 10. februarjem, tj. 40. obletnico Kardeljeve smrti tako skušajo oživljati njegov lik, pri čemer so ga v naslovu opisali kar kot “Titovega pismouka”, kot so iz vsebine članka iz konteksta izrezali del ene izmed izjav. V članku med drugim hvalijo ustavo iz leta 1974, kot enega izmed pozitivnih Kardeljevih projektov, saj da je ta kasneje predstavljala temelj za osamosvojitev posameznih republik. Koliko krvi je bilo dejansko prelite v imenu obrambe rdeče ideologije ob tem pozabijo omeniti, a po označevanju Kučana kot osamosvojitelja nas težko preseneti, da kot takega skušajo prikazati tudi Kardelja. Omenijo sicer, da slednje ni bil Kardeljev namen, sam je namreč razmišljal v kategorijah razrednega, pri čemer bil je povsem prepričan, da bo razredni interes vedno dominiral nad nacionalnim. “Moja prva asociacija za Kardelja bi bila karikatura, ki je bila objavljena ob pripravi zvezne ustave 1974 – pisci členov modrujejo o ustavi, nakar ugotovijo, da je nerazumljiva, zato je primerna za sprejem,” je za Delo o tem povedal zgodovinar Željko Oset.

Kardelj je vzpostavil lastno politično dinastijo, znan pa naj bi bil po brezobzirni maščevalnosti
“Bržčas je Kardelj v svetu najbolj znan po omembi v Solženicinovem opusu, kjer nastopa kot staliniste razburjajoči pismouk maršala Tita, o katerem je veliki zgodovinar A. J. P. Taylor dejal, da ni komunistični Luther, temveč Henrik VIII. V Ljubljani rojeni duh, ki vse zanika, je bil zares Brozov dvorjan: generalpolkovnik je, denimo, postal le zaradi sedenja za štabno mizo,” je Kardelja za Delo ocenil zgodovinar in literarni zgodovinar Igor Grdina, iz česar izhaja tudi naslovna oznaka. Kot je še povedal za Delo, naj bi bil Kardelj dovolj pameten, da se je zadovoljil z vplivom in ni hlepel po moči, ki je bila pridržana za vodjo režima, Grdina pa to in vzpostavitev lastne politične dinastije v Sloveniji označi kot ključna dejavnika za njegovo drugo mesto v SFRJ. Zgodovinar Stane Granda v članku nato opozori, da je Kardelj sejal strah s svojo maščevalnostjo: “Čeprav sem ga spremljal, ko je bil še živ, nikoli nisem znal uskladiti njegove zunanjosti – dajal je vtis dobrodušnega strička – z njegovo brezobzirno naravo. Človeka, ki bi ga intimno spoštoval, nisem srečal, zato pa je bil vseprisoten velik strah pred njim, večkrat sem slišal tudi o njegovi brezobzirni maščevalnosti.”

Delo, 9. februarja 2019 (Foto: Twitter)

Kardelj odgovoren za množične poboje med in po drugi svetovni vojni, Kidriču osebno naročil, naj pohiti s čiščenjem
Kot Titovega najtesnejšega zaveznika je Kardelj nedvomno odgovoren za množične povojne poboje nedolžnih civilistov, med katerimi so bile tudi številne ženske in otroci, kot smo na Nova24TV že pisali. Srbski mediji so že pred časom namreč objavili slovenski dokument komunistične tajne službe iz časa OF, ki je nedvoumno dokazoval, da je leta 1943 Kardelj osebno odredil uboj vseh nekomunistov in njihovih družin. V članku so opisovali njegovo vsebino, pod dokument se je podpisal vodilni komunistični ideolog Kardelj, po koncu vojne pa se je komunistični scenarij uresničil v najbolj krvavi moriji v zgodovini slovenskega naroda. Slovensko zemljo so tako prepojili z več kot 600 množičnimi morišči in več deset tisoč nedolžnimi žrtvami. Srbski Blic se je prav tako dokopal do dokumentov, ki razkrivajo tudi navodilo Kardelja Borisu Kidriču, v katerem 25. junija 1945 med drugim zapiše: “Nimate torej nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej.” Podrobno je so bile opredeljene tudi osebe, ki bi jih bilo potrebno “počistiti”, tako bi bilo potrebno umoriti celotne družine, ki so vključevale vsaj enega protikomunističnega člana, vse intelektualce, ki niso strogo sledili marksizmu, vse meščane, veleposestnike, duhovnike in tako naprej. Nekdanji drugi človek SFRJ pa je, ko je bil Tito na potovanjih, upravljal kar sam. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na eno največjih neumnosti, tj. t. i. samoupravni socializem, ki naj bi ustvaril razmere “v katerih bo človek kar najbolj svoboden pri takšnem osebnem izražanju in ustvarjanju, da bo lahko – na podlagi družbene lastnine proizvajalnih sredstev – svobodno delal in ustvarjal za svojo srečo.” Sliši se lepo in benigno, a družbena lastnina je bila de facto državna lastnina, ves sistem pa je v celoti temeljil na prisili s strani totalitarne države in pretežni odsotnosti tržnega mehanizma v gospodarstvu. Sistem je bil tako povsem enak, kot vse druge bolj ali manj “prave” vrste komunizma, njegov propad, ki je bil neizbežen, pa se je, žal, končal krvavo!

Navodilo Kardelja Kidriču (Foto: Facebook)

Skrivnostna smrt žene Pepce še danes razburja javnost
Da je bilo vse skupaj zgrajeno na krvavih temeljih, pa je v Tribuni 26. marca 1990 priznala tudi žena Pepca Maček Kardelj: “Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine. O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov. Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje – komunizma.” Tri tedne kasneje, 15. aprila 1990, so jo našli mrtvo. V novicah je bilo brati o nenadni smrti, med ljudmi so se širile govorice o samomoru ali celo zastrupitvi. Kaj se je zares zgodilo, ne bomo vedeli nikoli, v eni izmed teorij pa naj bi za njeno smrt poskrbel prav njen brat Ivan Maček, saj so se komunisti najbolj bali, da bi še kdaj spregovorila.

(vir: twitter)

Vnuk Šoltes še danes viden politik, a je le vrh ledene gore politične dinastije, ki nam vlada že več kot 70 let…
Dobro je že znan primer Kardeljevega vnuka Igorja Šoltesa, ki danes zavzema enega najbolje plačanih političnih položajev kot poslanec v Evropskem parlamentu. Da je resnično Kardeljev vnuk, je Šoltes v preteklosti med drugim dokazal tako, da je skozi kariero po socialistično izkoriščal davkoplačevalce. Kar 16 let je namreč živel v občinskem stanovanju, za katerega je plačeval netržno najemnino v višini pičlih 400 evrov, razliko do tržne najemnine pa smo mu lepo subvencionirali davkoplačevalci. V občinsko stanovanje, ki je veliko 80 kvadratnih metrov, se je vselil že leta 1993, v njem pa ostal kar šestnajst let, vse dokler za njegovo izkoriščanje socialne države ni izvedela javnost, ki je bila ob razkritju ogorčena. Kot hinavec se je izkazal tudi v Evropskem parlamentu, kjer je molčal ob političnem zaprtju Janeza Janše tik pred državnozborskimi volitvami leta 2014, oglasil pa se je, da bi v en glas z drugimi levičarji podpiral nesojene katalonske osamosvojitelje. Osebni interesi so pri tem vidni že na prvi pogled: leta 2014 je upal na to, da bo presegel en odstotek glasov na državnozborskih volitvah, ob dogajanju v Kataloniji pa je preusmerjal pozornost od domačih težav z migranti, korupcije v zdravstvu ter gospodarskih težav. Sodeč po njegovem Instagram profilu državljane, kot se za ekološkega socialista spodobi, straši pred uporabo plastike. Prav tako je nedavno podprl obremenilno poročilo, polno laži in zavajanj o dogajanju na Madžarskem, s katerim evropski socialisti skušajo nagajati Viktorju Orbánu ter pokazati, da želijo uničiti vsak odpor proti naraščajočemu vplivu zbirokratizirane Evropske unije.

J. Ž.

 • Valter BraniSlav

  Cas bezi….
  Ze 40 let od smrti mojega strica Edvarda.
  Ze 40 let od generalke potrebna nasega najvecjega sinu JBT.

  DO SMRTI JE SOVRAZIL IDEOLOSKE NASPROTNIKE. BIL JE TORQUEMADA KOMUNIZMA.

  • Janez

   Ja,
   seveda je sovražil VSE NESTALINSKO, ko je bil pa brezposelen,
   najbrž precej lačen, študijsko netalentiran
   v bistvu “verjetno – en ubog zblojenec”, ki brez KOMINTERNINEGA DENARJA,
   VERJETNO
   NITI – PREŽIVEL NE BI. Oz. bi mooral – groza- celo delati. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   POVEJ Valter?
   Se ti zdi Kardeljev odnos – do nas SLOVENCEV – “NARODNO IZDAJALSKI”?!
   IN
   NJEGOV ODNOS DO J.V. STALINA ? “Plačano kolaborantski” Mar ne?
   Meni osebno,
   SE JE VEDNO ZDEL NJEGOV ODNOS – TOČNO – TAK.

   • Valter BraniSlav

    Kardelj je Brozu sel na zivce ker mu je po otoplitvi s Sovjeti vseskozi govoril naj ne naseda Sovjetskim sirenam. Bal se je da bi Broz kot Odisej skocil v Sovjetski ocean…

    Ko so Sovjeti napadli Ceskoslovasko leta 1968 je Broz dojel da je Kardelj imel prav.

  • Janez

   Veš kaj Valter !
   Ko sem bil v ex JLA smo takemu načinu govorjenja ali razmišljanja
   kot je tvoj – rekli: /breez zamere/JOŠ IMA – LUDIH. – ČAK I POSLE 2. SVETSKOG RATA”
   Gede
   VELIKOSTI J.B. TITA: ni bil kaj “največji”.
   Mislim, da niti 170 cm ni imel v višino. Mar ne? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   ALI SI ŽE POGRUNTAL, KJE SE JE TAKO DOBRO NAUČILIGRATI NA KLAVIR
   – F. CHOPINA IN OSTALO?
   Pa menda ja ne v šlosarskih delavnicah v Sisku in v Zagrebu, v Kamniku itd.
   HR OK PEVEC Arsen DEDIĆ JE POHVALIL
   TITOVO IGRANJE KLAVIRJA, CHOPINA

   https://www.google.com/search?q=arsen+dedić+priča+o+josipu+brozu+titu&oq=arsen+dedić&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l2j69i59.18004j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

   NAJBOLJ ZNANA ETUDA F. CHOPINA JE BOŽANSKO LEPA,
   A TEŽKA ZA IGRANJE
   “TRISTESSE”=ŽALOST – F. CHOPIN
   https://www.google.com/search?q=chopin+tristesse&oq=chopin+tristesse&aqs=chrome..69i57.16094j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • von Rhein

  Ali v Lublani še obstaja Kardeljeva ploščad?

  • RATATA

   Seveda obstaja, saj je spomenka diklić hribar zaustavila desnico ko je še nikjer ni bilo.

  • Janez

   Na žalost – ŠE. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • SIMON ROZIC

   Še, še! Nanjo bi lahko namestili vsaj 100 vislic!

 • A ni naredil genocid nad Slovenskim narodom?

  • bubamara

   Res je. Sovražil Slovenski narod v dno svoje rdeče duše. Kot Milan danes.

 • Janez

  BOG – DAJ
  – DOBRO JUTRO VSEM ! NAM, VAM
  Je prav,
  da se obnovi ta dogajanja okrog teh – nesodno KP POLIT morilskih
  STALINISTIČNIH KOMUNISTIH,
  KI SO OBLASTIŽELJNO VSILJEVALI ZLOČINSKEGA J.V. STALINA V SLOVENIJO IN V EX YUGO..
  Vsiljevali so J.V. STALINA
  ČEPRAV SO PRAV DOBRO VEDELI,
  SAJ SO E. KARDEJ, I. MAČEK, DR. A. BEBLER, M. RIBIČIČ&COMP. HODILI V MOSKVO NA
  NKVD POLIT MORILSKE TEČAJE – ZA NASILEN PREVZEM OBLASTI – DOMA.
  SO DOBRO VEDELI,
  KAKO SLABO JE V J.V.STALINOVI SZ – BREZPRAVJE, NESODNI POMORI, ČISTKE,
  GULAG=KOMUNISTIČNO BRUTALNO SUŽENJSTVO PAČ
  A SO
  DOGAJANJA V DEŽELI STALINOVE GROZE – NAMERNO ZAMOLČEVALI – LJUDEM V SLOVENIJ.
  MISLIM,
  DA JE ZLOGLASNI, SORODSTVENO ROJENI IN NAPOL PISMENI KPS STALINIST
  iz Zadobrove pri LJ
  TO
  PRIKRIVANJE SLABIH RAZMER V J.V. STALINOVI SZ
  POKOMENTIRAL, V KNJIGI – Spomini ( kdo mu jo je napisal, ko je bil pa nepismen?)
  zapisal približno takole, navajam po spominu:
  “V SLOVENIJI NISMO NIKOMUR RAZLAGALI,
  KAKO
  SLABO JE PRAVZAPRAV V STALINOVI RUSIJI,
  KER ČE BI – TO RAZLAGALI – POTEM BI PA NAM KOMUNISTOM – NIHČE – NE SLEDIL”
  ZA
  ČISTO
  – ZAVESTNO IN
  NAMERNO ZAVAJANJE – PREBIVALSTVA SLOVENIJE – JE ŠLO TOREJ..
  Pri
  SKRAJNO NASILNEM, NESODNO VKP/b POLIT MORILSKEM VSILJEVANJU
  VKP/b STALINISTIČNEGA KOMUNIZMA
  V NAŠO KULTURNO ŽE IZOBLIKOVANO
  IN
  V GOSPODARSKO ŽE KAR RAZVITO – DOMOVINO – SLOVENIJO. l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  VEČ ŠE KASNEJE.
  VELIKO O EJ TEMI IMAM NA MOJEM E-PORTALU IN V REVIJI “SLOVENIANA”
  NA:sloveniana.si

  https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=sloven&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l4.8247j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • bubamara

  Kardelj je bil res zlo na dveh nogah. Še leta 55 je hotel pobiti rudarje v jami, kjer so stavkali. Namesto, da bi ga posthumno obsodili za najhujše zločine proti človečnosti, ga neumen narod še vedno časti.

 • Silos

  In,če bo še naprej ostal komunizem na oblasti bodo čez štirideset let posmrtno
  častili te ,ki so danes na oblasti oziroma so v ozadju in imajo v rokah samo vajeti.

 • Valter BraniSlav

  Cas bezi….
  Ze 40 let od smrti mojega strica Edvarda.
  Ze 40 let od generalke pogreba nasega najvecjega sinu JBT.

  EDO JE DO SMRTI JE SOVRAZIL IDEOLOSKE NASPROTNIKE. BIL JE TORQUEMADA KOMUNIZMA.

  Vendar, ni me oviral na poti v ZDA, celo karto mi je placal. Oba stricka pa sta se bala Josipa Broza tako kot se pes boji gospodarja.

  Naj pocivajo v miru tako kot tudi njihove zrtve….

  • Janez

   Ne bodo počivali v miru !
   Kar
   “V PEKLU NAJ SE CVREJO”
   V 10, 20 letih bodo na uradnem seznamu “najbolj črnih” ljudi, ki so
   nemarno blodili in polit nasilniško morili po
   naših krajih.
   Valter?
   Daj povej: A JE IMEL E. KARDELJ ENO KOČO-VIKEND V TRENTI?
   Kot mlad planninec se mi zdi, da sem ga tam v
   ZADNJI TRENTI cca 1968, 1969. leta srečal.
   Zdel se mi je boječ, majhen starček s trsočim glasom.
   BAJE GA JE ZADNJIH 20 LET NJEGA ŽIVLJENJA RAZŽIRAL – RAK –
   ZATO GA HVALABOGU NI BILO DOSTI V POLITIKI.
   BI ŠE VEČ ŠKODE NAREDIL.
   Njegov sin B. je od obupa nad “grozljivim in nemogočim fotrom”
   kar
   SAMOMOR NAREDIL.
   Tudi več drugih SINOV ZNANIH STALINISTOV – JE NNAREDILO SAMOMORE, NEKAJ JIH JE NA “NEGI NJIH DUŠ” V PSIHO USTANOVAH.
   NEKATERI SINOVI ZNANIH KP STALINISTOV
   SO SE PA SPREMENILI V – ZMEDENE, ZELO ČUDNE ČLOVEKOLJUBE IN VPRAŠLJIVE “HUMANITARCE”
   – ki pa niso “humanitarni” do nas SLOVENCEV. Povej kaj o njih! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   NIČ “POČIVANJA V MIRU”
   KAR
   PRED MEDNARODNO SODIŠČE Z NJIMI.
   ZLOČINI ZOPER ČLOVEČNOST SO – NEZASTARLJIVI.
   DEL
   SRBSKIH PRAVNIKOV JE – SE ZDI – NA VIŠJEM MORALNO-ETIČNEM NIVOJU
   IN BOLJ POGUMNIH KOT SO TI NAŠI PRAVNIKI V SLOVENIJI.
   LETA 2015 – SO URADNO, SODNO REHABILITIRALI DRAŽO MIHAJLOVIĆA.

   https://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex

   MEDNARODNO JE ZNANO
   KOMUNISTI
   NAJHUJŠI POLIT MORILCI SVETA – TUDI J.B. TITO
   https://www.finance.si/192580

   • Valter BraniSlav

    Mel je koco na Triglavu. Blizu babnega polja kamor ga je vozil helicopter JNA.

    Borut se je ustrelil v glavo leta 1973. Meni ni povedal zakaj. Bil je mila dusa, porocen z Ivo Zupancic.

    Z ocetom si nista bil blizu. Po smrti Boruta se je Edo bolj navezal name. Do mene je bil zelo dober.

    Leta 1978 so mu odkrili karcinom sigmoidnega crevesa. Predlagali so mu da ga operira Prof Zakelj, tedaj najboljsi kirurg. Ker je bil Zakelj otrok domobrancev ga je operiral prof Benedik.

    Ob operaciji je karcinom infiltriral celotno steno debelega crevesa. Metastaze so bile prisotne v jetrih in 13 of 21 bezgavk.

    • Janez

     Aha!
     Potem sem ga pa tam videl.
     V hribih sem spoznal tudi velikega človeka, predvojnega starega komunista dr. D. K.,
     katerega en SIN JE PRAV TAKO STORIL SAMOMOR.
     Ta
     Dr. D. K.
     je bil zelo slabe volje, ko sem mu skritiziral tedaj aktualno
     t.i. “SAMOUPRAVNO DELAVSKO KONTROLO” ki jo je on “naredil” -češ, da v praksi ne bo delovala.
     In tudi
     ni
     – kot vemo – TISTA
     – SAMOUPRAVNA DELAVSKA KONTROLA – NIKOLI DELOVALA. L.r. Janez K. K. KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Vem da so samomor storili tudi sinovi Toneta Fajfarja, Vladimirja Dediera in Jozeta Javorska.
      Kdo je Dr D K?

     • Janez

      Realna, zelo pomembna oseba
      KPS KOMUNIZMA.
      Ne bom povedal,
      ker ima veliko OK ŽIVEČIH POTOMCEV. Ni važno, je 40 let pokojen.
      Je pa eden od sinov dr. D. NAREDIL SAMOMOR.
      NEKAJ
      SINOV KP NESODNO POLIT MORILSKIH STALINISTOV JE V “PSIHO USTANOVAH”
      A – poznaš kakšnega?
      Npr. sedaj cca 70 letnega sina od KARDELJ kolega dr. V. Je “delal” – se pravi nonstop kadil in pil kavo v naši knjižnici. Njegov oče dr. V. je pa direktorju knjižnice – prinesel “DENAR-PLAČO” ZA TISTEGA SVOJEGA OGROMNEGA SINA, KI JE LE KADIL IN STALNO FILOZOFIRAL O KOMUNISTIČNI – “DOGMATIKI” Doobro se spomnim, da mi je povedal
      cca 1979 tale
      vic:”A VEŠ, DA JE NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU – KONGRES ZKS.
      ZDAJ VSAJ VEM OD KOD PO LJUBLJANI – TAKO SMRDI”
      Ta velikanski sin stalinista dr. V. JE ŽE DOLGO V “AZILU”, ČE JE ŠE ŽIV.
      VELIKO
      SINOV EX STALINISTOV – se je spremenilo v “NEVERJETNE ČLOVEKOLJUBE IN HUMANITARCE” – do tujcev, ne do nas SLOVENCEV.
      A kakšnega poznaš? Res so čudni tisti “ivkoti, tevžeki”ITD. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Ivan Friderik Novak

     Borut Kardelj je “odstopil” leta 1971.
     S starim se nista razumela, menda prav zaradi likvidacij.

     • Valter BraniSlav

      Dva otroka.

 • SIMON ROZIC

  Samo to vam rečem, kako zelo sovražim te bandite iz Titovih vrst! Oni
  so morilci vsega napredka in največji sovražniki demokracije! Prav tako
  njihovi potomci !

  • Valter BraniSlav

   Simon, tudi jaz sem njihov potomec, danes milionar v ZDA.

   POZRI SE OD ZAVISTI BUTL.

   • SIMON ROZIC

    Raje se pogrezni v prvo greznico od sramote, saj si eden od njih,
    ti udbaški “princ”

    • Valter BraniSlav

     No I am a self made man thanx to education I received in Yugoslavia.
     You should have done the same, but you did not.
     Why did u stay in the country where you suffered ?

 • Valter BraniSlav

  Zgornje “pismo” Pepce Kardelj je nastalo v urednistvu Tribune. Moja teta Pepca je bila pretupa da bi to napisala.

  Umrla je naravne smrti 15 aprila 1990, na isti dan kot “bozanska” Greta Garbo. Umrla je zaradi 90% stenoze koronarke LAD ki jo je dva tedna preje siril kardiolog Dr Andrej Cijan ki je se ziv.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/lazno-pismo-razkrita-je-enigma-smrti-pepce-kardelj-616799

 • Antonius

  Kardeljev morilski nalog Kidriču, ukradena vila v Tacnu, kjer je živel in pika za svojim podpisom na nalogu Kidriču vse povedo, kakšna baraba, in učitelj je bil.
  Kardelj je bil kmetavzarski zmene, krvav od nog do glave, nagrajen s poimenovanjem parka za Bežigradom, kjer bo slej, ko prej zrasla stanovanjska soseska.
  Kardelja in ostale morilce v grobnici poleg državnega parlamenta bo treba enkrat sanitarno pospraviti in njihove morilske ostanke zagrebsti vsaj pred Barbarin rov, kjer so končale njihove nedolžne žrtve.

  Grafološko je tista pika za Kardeljevim podpisom zelo zanimiva podrobnost. Jaz, Kardelj sem tako zahteval in odredil, nikogar drugega ni za menoj, kot *pika*. Zelo visoko je cenil svoj ego, Kardeljev morilski prasec.

  • Valter BraniSlav

   Seveda pa sta se tako Edo kot Tito na smrt bala Josipa Broza. ..

   • Antonius

    Tišina in v posteljo! V Ameriki s katero se bahate, bo še kar nekaj ur trda noč.

   • Janez

    ŠALA.
    Ha, ha !
    A tistega mrtvega uboščka brez dveh prstov, ki pa je kljub temu
    igral klavir
    in celo lepega in težkega – F. Chopina. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
    P.S.
    KONEC ŠALE

 • Janez

  GLEDE – BRANJA – KARDELJEVIH
  – “KNJIG”.
  Tiste
  “knjige” E. Kardelja sploh niso prave knjige,
  pač pa so teksti, ki jih je iz glave – govoril v – MAGNETOFON.
  Kar
  je Kardelj sam povedal na TV.
  NJEGOVIH “KNJIG” SPLOH NIHČE NI BRAL
  OZ. LE ČLANI EX ZK – PO PARTIJSKI KOMANDI.
  PA KAKŠNI “ZK APARATČIKI” KI SO PO KOMANDI UVAJALI –
  SAMOUPRAVLJANJE OZ. “samo-opravljanje, samo-zapravljanje” itd –
  kot sem v 1980. letih
  govoril – jaz L.R. Janez K.K. KOMENDA
  P.S.
  KNJIGA
  “SPERANS – Razvoj…” pa je verjetno ena najbolj “sramotnih” slovenskih knjig.
  Vseno je OK, da jo je ta E.K. objavil – je vsaj “DOKAZ STALINIZMA” v Sloveniji v 1930. letih.

 • dk

  Kako hitro umirajo tisti kateri poznajo vse umazane skrivnosti levičarjev in so pripravljeni spregovoriti. Pepca Maček Kardelj, kriminalist kateri bi naj padel z višine enega metra in morilec Ivana Krambergerja iz Negove. Verjetno pa jih je še več, samo da ne vemo za njih. Zanimivo kajne?!.

 • Janez

  Ti – Valter BraniSlav !
  NE BODI NO TAKO SKRIVNOSTEN,
  SAJ NEKAJ PA – KAR NEKAKO – USTREZAJOČE RESNICI – VEŠ!
  Se zdi.
  Torej?!
  KATEREGA
  Josipa Broza – STA SE TOREJ: “BALA E. KARDELJ IN MARŠAL TITO” ?
  To
  me, nas – pa res – VSE ZANIMA !
  Da je bilo več “TITOV” to seveda vemo: tud ZNANI “KOMINTERNA” J. KOPINIČ
  JE
  REKEL, DA:”Tito je bil eden, včasih je imel pa kakega dvojnika”
  Koga, katerega Josipa Broza
  sta se torej BALA – E. KARDELJ in t.i. MARŠAL TITO? L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.s.
  Ali dr. D. K. – velikega moškega, predvojnega komunista – si poznal?

  • Janez

   ŠALA.
   En tak “horuk” predlog !
   Kaj ko bi ti kot “dobra duša” vzel k sebi v ZDA tega tvojega tudi sorodnika – I. ŠOLTESA?
   Tam
   v EU – sploh ne vemo – kaj pravzaprav počne. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   KONEC ŠALE

   • Valter BraniSlav

    Najvecji je bil moz zapite Mice Slander Luka Leskovsek.
    Najmanjsi pa Kucan in Hafner.

    • Janez

     Ne mislim na
     LUKO LESKOŠKA. On ni bil – dr. kot je bil dr. D. K.
     Luka
     Leskošek je med ljudmi – veljal za – “lenuha”
     Jaz osebno ne vem,
     če je bil Luka L. res – “lenuh” . Le slišal sem tako.
     Tudi o tvojem I. MAČKU so mi eni ljudje iz ZADOBROVE govorili,
     da ni bil prav “dela-voljen” človek.
     Da
     je bolj občasno kaj delal, da je ENKRAT PRED VOJNO PRAV NEJEVOLJNO PRENAŠAL TISTE ZEMLJEMERSKE TABLE PRI GRADNJI
     NEKE CESTE. Tako so mi rekli ZADOBROVČANI.
     Jaz sem kot mlad planinec srečal I. MAČKA v KAMNIŠKI BISTRICI. Cca 1970. leta.
     Tam v KAMNIŠKI BISTRICI je IVAN MAČEK imel eno lovsko ali gozdarsko kočo.
     In
     enega nameščenca, mladega logarja, ki je v glavnem skrbel, da ni kdo brskal
     po tistih nesodnih povojnih polit grobiščih, ki so v K. Bistrici.
     Jaz sem kot dijak hodil na BIVAK POD SKUTO, kjer sem lepo v miru študiral, malo plezalitd.
     Na
     nemarkirani lovski poti do tistega bivaka sem v t.i. GAMSOVEM SKRETU srečal I. MAČKA IN TRI OBOROŽENCE. Prav grdo me je “nelepi dedec” od I. MAČKA – pogledal in se zadrl:” KWA PA TI TLE HODIŠ. TLE NI MARKIRANE POTI” Povedal sem pač, da sem napol alpinist in da grem po bližnjici na tisti BIVAK POD SKUTO.
     Samo nejevoljno je zagodel, zarentačil:”PEJT, DA TE NE VIDM. GEJ, DA TE SPET NE SREČAMO”.
     Skratka.
     Jaz na take sorodnike ne bi bil nič kaj ponosen.L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem odsel v ZDA zato da sem se otresel vpliva obeh strickov.
      Vi pa ste ostali.
      Zakaj ste ostali ce ste tako trpeli?

     • šmentanamuha

      Vsi se pač ne moremo odseliti, kdo pa bo gradil potem našo domovino in jo branil? Koliko denarja si vložil v Sloveniji v kakšen projekt, ali narediš kaj za svojo domovino?

     • Valter BraniSlav

      Sodeloval bom pri prenovi pokojninskega sistema Slovenije.

  • Valter BraniSlav

   Josip Broz ki je umrl leta 1980 je bil Josip Broz iz Kumrovca rouen 1892.
   Vse drugo je fantazija.

   • Janez

    Nimaš dokazov.
    Tudi tvoja verzija je fantazija.l.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • montyamp

  Komunisti so se namnožili kot podgane , zato beži vse v tujino .
  Kdaj in kje so morilci vzgojili normalne naslednike ???????????????????

  • Valter BraniSlav

   Mene so vzgojili v uspesnega poslovneza
   V ZDA

   • montyamp

    Ti si tako uspešen kot tvoj stric .
    S svojimi delnicami si niti …. ne moreš obrisati .
    Potomci te bodo pa prekleli takoj ko se stegneš , ker jim bo zmanjkalo za toaletni papir .
    A tvoji tudi že delajo samomore kot Kardeljevi ????????????

    • Valter BraniSlav

     Ne moji 4 otroci imajo ze 14 vnukov.
     Delnice rastejo in padajo, a na dolgi rok rastejo. In to od leta 1602 ko so v Amsterdamu odprli prvo borzo.
     Sigurno se splaca biti bogat. Govorim iz lastne izkusnje.

     • xtc

      Nisem vedel,da je Žabjek v ZDA,a kšeftaš s delnicami Cigani doo?

     • Valter BraniSlav

      Vse delnice NYSE, NASDAX, in skladi.

 • xtc

  Zadeva izgleda takole;Kot da bi Nemški Spiegel objavil hvalo velikemu Nemcu Himmlerju ali Goebbelsu in niju delu in njuni zapuščini.
  Kako umsko bolni so ljudje na Delu vam kaže ravno ta članek-čas je ,da ta nerentabilna komunistična kreatura od dnevnika odide v stečaj.

 • montyamp

  KJE JE UDBOVSKI IZMEČEK , A JE TO POSLAC V EU ???
  BABICA VNUKU :
  NARODNA POMIRITEV ZDAJ …………………………………………………………………………………………………………………………………… (podpisana Pepca Kardelj-Maček, 1990 nekaj dni pred smrtjo) …………………………………………………………………………………………………………………………………… Izjava predsedstva o »narodni pomiritvi« kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo, kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja. Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura. …………………………………………………………………………………………………………………………………… Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine. …………………………………………………………………………………………………………………………………… O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov. …………………………………………………………………………………………………………………………………… Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje – komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti »tovariši« so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove! …………………………………………………………………………………………………………………………………… Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnin svojcem. …………………………………………………………………………………………………………………………………… Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči. …………………………………………………………………………………………………………………………………… Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostnoobveščevalni službi, pa niso klali, tistih partizanov, ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih ljudi, torej! …………………………………………………………………………………………………………………………………… Pepca Maček …………………………………………………………………………………………………………………………………… Tacen …………………………………………………………………………………………………………………………………… VIR http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-LVL53OQN/15ccd9cf-66c1-4cb9-860

  »Izjava predsedstva o narodni spravi kaže, da predsedstvo še vedno ni dojelo. Kakšno je razpoloženje prebivalcev Slovenije do tega vprašanja. Predsedstvo še vedno ne vidi, da bije komunizmu na slovenskih tleh zadnja ura. Komunisti bodo morali kot posamezniki in kot stranka ne samo moralno ampak tudi pred sodiščem odgovarjati za storjene zločine. O krivdi Republike Slovenije pa je v zvezi z zločini težko govoriti, saj so bili vsi vzvodi oblasti od leta 1945 do danes v rokah komunistov. Poboj domobrancev in njihovih spremstev (nedolžnih otrok in njihovih mater) kot tudi številnih zavednih Slovencev, ki sploh niso bili aktivno udeleženi v vojni, pa je bil izvršen v imenu neke ideje komunizma. Ne gre tudi pozabiti, da so se tovariši komunisti trudili klati na najbolj nečloveški način, če se sploh lahko tako izrazimo. Ti tovariši so danes nosilci visokih državnih odlikovanj in v večini člani ZKS – Stranke demokratične prenove. Predsedstvo bi zato moralo dati pobudo za preiskavo, objaviti imena žrtev in ugotoviti, kje so žrtve pokopane. Treba bo tudi začeti razmišljati o izplačilu odškodnine svojcem”.
  Če smo za pregon vojnih zločincev, moramo biti načelni. Vojni zločini ne zastarajo, ne beli in ne rdeči. Krivce je treba imenovati in obsoditi zaradi tistih, ki so živi, ki so delali v varnostnoobveščevlni službi, pa niso klali, tistih partizanov. Ki se danes čutijo ogoljufane in tistih izseljencev v Argentini, ki so vsaj toliko Slovenci kot mi, pa si kljub temu, da niso nič krivi, ne upajo v domovino. Zaradi živih in poštenih ljudi torej«

 • Janez

  Tale Valter Brani Slav
  JE PA RES SKRIVNOSTEN – mar ne?
  Ja?
  Kdo so bili pa starši tega polit zločkota – E. Kardelja?
  Je imel kaj sester, bratov?
  Meni osebno je bil vedno zelo zoprn, niti vedeti nisem hotel – kaj o njem.
  Zdel
  se mi je “brez veze” komunistični starček s tresočim, jecljajočim glasom, govorom.
  Spomnim se, kako je bil mož od moje sestre vesel,
  ker je E. K. “ŠKRIPNIL” – kot je rekel.
  Spomnim se tudi, da je moja mama rekla:”
  JA SAJ ZDAJ JE PA RES NAJBOLJE, ČE TI IZ TACNA – KAR
  POMRJEJO. STARI SO, NIHČE JIH VEČ NE PORAJTA” I.T.D. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   Edo je imel 5 sorojencev, tudi sestro Pepco.
   Edijev oce je bil solski sluga na Poljanski gimnaziji, mama je bila gospodinja.

   Edo je imel rad glasno glasbo, zlasti Wagnerja.
   Igral je violino ter sovrazil Vlada Ambrozica – Novljana.
   Bil je zamerljiv in mascevalen. Neizmerno je znal sovraziti in teta Pepca ga je vzpodbujala v sovrastvu in mascevalnosti.

   • Janez

    Aha!
    Hvala za informacije,
    Skratka: šolski sluga, gospodinja – veliko znanosti, višje kulturee v takem familiarnem okolju – ni moglo biti. Nič podjetništva, obrtništva, umetnosti itd.
    Običajni vsakodnevni urejevalno čistilni, gospodinjski vidiki.
    V nevisoko kulturnem okolju
    Zadobrove in Tacna – si je pa družbo našel
    in nepismenega brutalneža I. Mačka – za kompanjona?!
    In
    TO JE BILO DOVOLJ, DA SO NAŠI VELIKO BOLJ POZITIVNI,
    KULTURNI, SPOSOBNI, OBRTNO PODJETNIŠKI PREDNIKI
    – NASTRADALI
    ZARADI TEH ZELO “NIZKO STOJEČIH” LJUDI.
    Kdaj
    je šel pa E. Kardelj prvič v Moskvo ?
    Nekje sem bral celo, da je bil NKVD, KGB. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Valter BraniSlav

     Ne vem kdaj je bil Edo prvic v Moskvi.

     Ocitno ti SFRJ ni bila vsec.
     Zakaj nisi odsel, tako kot jaz?

     Jaz nikoli nisem ugotavljal kdo naj bi bil kriv za moje slabo pocutje. Usodo sem vzel v svoje roke IN SAM ODLOCAL O SEBI.

   • MEFISTO MODRI

    Zanimivo, tudi Hitler je nadvse čislal Wagnerja!

    • Valter BraniSlav

     Edo je dozivljal orgazem on zadnji minuti tega videa. To je poslusal na ves glas, teta Pepca je usla na vrt:

     https://youtu.be/u61XvPYyaE0

 • Janez

  No ja Valter !
  ČE BOŠ KAJ HODIL V SLOVENIJO, VEDI,
  DA JE V SLOVENIJI – ZDAJ DEMOKRACIJA.
  Verjetno si star preko 70 let..
  S sorodstvom z ex KP, ZK polit zločincema – E. KARDELJEM IN I. MAČKOM
  se ne hvali preveč.

  Mene je sram, da so nam v Sloveniji vladali TAKO NIZKOTNI LJUDJE
  KOT STA BILA TO E. KARDELJ IN I. MAČEK.
  Tisto
  TVOJE
  – ZAKAJ NISI ODŠEL IZ SLOVENIJE, IZ SFRJ ?

  Zakaj naj bi pa mi pravi SLOVENCI,
  VELIKO BOLJŠI SLOVENCI OD
  – teh ex KP, ZK kardeljastih komunistov in pokomunistov.
  Tudi
  BOLJ
  – KULTURNE KOMUNISTE – OD NJIJU
  STA TA DVA TVOJA “STRICA” – ZATRLA
  npr. Slovensko zavednega in kulturno pomembnega predvojnega
  komunista,
  UČITELJA VINKA MODERNDORFERJA (1894-1958),

  ki je bil tudi pomemben narodopisec, humanist – kar BREZ RAZLOGA SO GA
  “TVOJI” POSLALI NA – GOLI OTOK= zapor in prisilno delo.

  ČE SE BOŠ KAJ VTIKAL V
  – pokojninki sistem R. Slovenije – GLEJ, DA GA ŠE KAJ NE POSLABŠAŠ.
  Se
  Mi ne ljubi zdajle pisati vsega SLABEGA,
  kar se je s pokojninskim sistemom v R. Sloveniji – dogajalo.
  BOLJE REČENO
  – KAR SLABEGA SO S POKOJNINSKIM DENARJEM
  nas Slovencev
  POČELI KOMUNISTI IN POKOMUNISTI.
  Če bom pri volji
  TI BOM NAPISAL – ŠE PAR VICEV
  – na račun teh dveh tvojih stricev,
  KI BI SE JU JAZ SRAMOVAL. Hvala za tvoje info. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  O ENEM REDKIH KULTURNO POMEMBNEM KOMUNISTU
  UČITELJU Vinku MODERNDORFERJU, 18894-1968.
  https://4d.rtvslo.si/arhiv/tisti-ki-je-zgradil-solo-portret-ucitelja/174387274/

  • Valter BraniSlav

   Jaz hodim v SLO samo na dopust od leta 1977. Torej, ze skoraj 42 let zivim, in to zelo uspesno, v ZDA. Razmisljam seveda drugace kot nekdo ki je vseskozi zivel pretezno le v SLO. Navzel sem se protestantskega duha in v ZDA zaplodil stevilno druzino ki pridno siri mojo kri naprej.

   Ker nisem razocaran, ker sem udejanil toliko ambicij in zelja sem ponosen clovek ki se nima cesa sramovati. Moje uspesno zivljenje je tempelj ki sem ga zgradil sam.

   Zakaj za svoj uspehe ne bi bil hvalezen Titovi SFRJ kjer sem imel prost dostop do izobrazbe in odprte meje?

   Ker sem poprecen v ZDA ne.bi.mogel na univerzo in bi koncal kot poprecno uspesen clovek. Ker pa sem imel to sreco da sem se rodil v Titovi SFRJ sem se povzpel v zgornji 1/10000 ameriske populacije po ekonomski moci.

   Dobro mi gre, mojim potomcem tudi. S tem seveda ne Edo ne Ivan nimasta zaslug. Slo je za enkratno kombinacijo moje vztrajnosti in ugodnih okoliscin.

   Konec leta bom docakal 65 let. Oba starsa sta cila in zdrava. Caka me dolgo in uspesno zivljenje.

   Jaz za crnogledost pac nima casa. Mene zanima uspeh, drugo me ne zanima.

  • MEFISTO MODRI

   Res je star kak dan preko sedemdeset let!

   Sicer pa sliši tudi na imena Luckyss, Čelavi, Flower Power, JovoJ, Krtača 20 in na druga taka lepa imena.

   Najbolj se mu poda nadimek: janez cepec!

   • Janez

    Hja!
    Morda ali verjetno imaš prav!
    MENI JE BILO VAŽNO,
    DA JE POTRDIL TISTO, KAR SO MI POVEDALI LJUDJE – SOKRAJANI I. Mačka.
    Namreč,
    DA STA IMELA OBA STARŠA Ivana Mačka – enak priimek : MAČEK.
    TOREJ?
    Ivan
    MAČEK je bil res – SPOČET IN ROJEN – V SORODSTVU: otrok krvno povezanih staršev.
    Te
    ZGODBE EX KP STALINSIH KOMUNISTOV – SO KAR H U D E !
    In
    TUDI KAR PRECEJ ” B O L A N E ” – mar ne. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
    P.S.
    SICER NAJ SE PA Z IDENTITETAMI OSEB UKVARJAJO
    KAR ORGANI MNZ – saj to je njih delo. A ne?
    Ali je gospod Valter BraniSlav res to kar trdi, bodo že ugotovili organi MNZ.
    JAZ SE Z g. Valterjem ne obremenjujem.
    Njegov problem je, če si izmišljuje – take zgodbe o sebi.
    MOJI PODATKI Janez Kepic-Kern – so realni. ZA DRUGE PA NE ODGOVARJAM

 • MEFISTO MODRI

  Ena zadnjih velenapak Edvarda Kardelja je bila uvedba neproduktivnega fantazijskega samoupravljanja, ki je razvrednotilo delo in razbohotilo administracijo.

  To je bila za komunistočno revolucijo druga največja prevara Slovencev.

  • Janez

   +++++++++++++×++ se strinjam. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Janez

  OKROG LETA 1980
  SEM 7 LET ZBIRAL IN V “NAŠIH RAZGLEDIH” objavljal

  KNJIŽNE NOVOSTI: temeljit izbor slovenskih, ex YU in tujiih. NOVIH knjig.
  V
  AVLI TEDAJ NOVE STOLPNICE “Dela” so imeli CELOSTENSKI PODOBI
  STARIH
  – E. KARDELJA
  IN
  J.B. TITA. Teh dveh podob v tisti avli – ni več.
  CELO V “DELU” OČITNO
  ZAZNAVAJO, DA STA EX KP STALINISTA IN POLIT ZLOČINCA E. Kardelj in J. B. TITO
  ZDAJ
  LETA 2019 – ŽE NEKAKO – IZVEN “POLITIČNE MODE” . L. R. JANEZ Kepic-Kern KOMENDA

 • Valter BraniSlav

  Jaz hodim v SLO samo na dopust od leta 1977. Torej, ze skoraj 42 let zivim, in to zelo uspesno, v ZDA. Razmisljam seveda drugace kot nekdo ki je vseskozi zivel pretezno le v SLO. Navzel sem se protestantskega duha in v ZDA zaplodil stevilno druzino ki pridno siri mojo kri naprej.

  Ker nisem razocaran, ker sem udejanil toliko ambicij in zelja sem ponosen clovek ki se nima cesa sramovati. Moje uspesno zivljenje je tempelj ki sem ga zgradil sam.

  Zakaj za svoj uspehe ne bi bil hvalezen Titovi SFRJ kjer sem imel prost dostop do izobrazbe in odprte meje?

  Ker sem poprecen v ZDA ne.bi.mogel na univerzo in bi koncal kot poprecno uspesen clovek. Ker pa sem imel to sreco da sem se rodil v Titovi SFRJ sem se povzpel v zgornji 1/10000 ameriske populacije po ekonomski moci.

  Dobro mi gre, mojim potomcem tudi. S tem seveda ne Edo ne Ivan nimasta zaslug. Slo je za enkratno kombinacijo moje vztrajnosti in ugodnih okoliscin.

  Konec leta bom docakal 65 let. Oba starsa sta cila in zdrava. Caka me dolgo in uspesno zivljenje.

  Jaz za crnogledost pac nima casa. Mene zanima uspeh, drugo me ne zanima…

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Lom Buchela pravi …
  Glede razmerja med Walterjem in Edvardom pa igra najpomembnejšo vlogo njuna vzgoja. Walter ni imel prednosti zaradi očeta Otta Habsburga, ampak zaradi očima dunajskega židovskega bankirja Weissa, ki mu je nudil izjemno ugodne pogoje za razvoj. Edvard je sicer res od Franca Ferdinanda, a je odraščal v pomanjkanju, zato ga niso mogli spustiti tako visoko, kot Walterja. Edvardov polbrat Adolf Hitler je imel precej bolj bleščečo kariero, a predvsem zato, ker je odraščal ob židovskem očimu v izobilju.
  Kako pomenbna je vloga krušnega očeta, vidite na primeru Dimitrija Rupla in njegovega polbrata zlatarja Tomislava Lobode. Dimitrij je učen in pismen ter celo omikan in uglajen, Loboda pa naredi na sogovornika vtis, da so mu lobotomijo naredili že kot majhnemu.

  https://buchela.blogspot.com/2014/09/edvard-kardelj-franz-ferdinand-habsburg.html

 • Osti jarej

  Lom Buchela pravi …
  Saj res! Kardayl in Baebler in Kraigher, Vilfan …. od južnih pa Rankau, Kupferstein in tako naprej.

  Ja, izgleda da so vse pomembne pankrte poslali v rejo k židovskim krušnim očetom.

  Je mar komu jasno zakaj?

 • NoName

  Ravnokar poteka na HTV1 dokumentarec Jugoslavenske tajne službe
  same cvetke…
  Za vse ljubitelje jugovine, črno na belem, kako lep je to bil sistem in življenje v njem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!