[Foto] Mladina je z naslovnico priznala in se samoizpovedala, da vlada huda panika v mafijskih izpostavah, ker se bojijo desnice!

Foto: Facebook

Rdeča mafija je v teh dneh resnično v paniki, kar je izkazala tudi njihova revija Mladina s svojo naslovnico, kjer na že znan način strašijo pred skrajno desnico, pozabili pa so prikazati žilne opornice in krste pacientov, ki so umrli, ker so lastniki te revije pokradli na desetine milijonov slovenskemu zdravstvu. Kot smo že poročali se prvi direktor Kliničnega centra Janez Zemljarič po cele dneve sestaja v Murglah, med drugim z Antonom Ropom. Sledi lastništva Mladine so že prej vodile v Luksemburg, KB1909 pa je bogatel tudi na račun žilnih opornic, pred kratkim pa smo poročali, da naj bi bil postopek prodaje Mladine skladu York iz davčne oaze tik pred zaključkom. Ta sklad je sicer znan po svojih odkupih terjatev od DUTB.

Rdeča mafija je očitno resnično v paniki po odstopu Marjana Šarca in temu primerno se je odzvala tudi njihova revija Mladina, kjer so na naslovnici revije, ki izide v petek priznali, da je nastala panika in zapisali: “Se zaradi preračunljivosti politikov Slovenija res utegne pridružiti evropskim državam, v katerih vlada skrajno desna politika?” Koga so mislili s skrajno desnico, so jasno prikazali na naslovnici, s tem, ko so ob potapljajočem se čolnu s Šarcem prikazali čoln s predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo in s predsednikom Nove Slovenije – krščanskih demokratov Matejem Toninom.

Na naslovnici so pozabili dodati krste pacientov, ki so umrli v čakalnih vrstah
Janša se je na naslovnico že odzval na družbenem omrežju Twitter: “Zelo iskreno in samoizpovedno, PANIKA vlada v mafijskih izpostavah. Na naslovnici @SpletnaMladinasicer manjkajo slike skrajno levih žilnih opornic in krste pacientov, ki so umrli zato, ker so lastniki revije pokradli desetine milijonov slovenskemu JAVNEMU zdravstvu.”

Dober komentar je na Twitterju zapisal tudi Mitja Mahne: “V deželi, kjer so lastniki kapitala v glavnem rdeči, kjer imajo najvišje penzije bivši komunistični funkcionarji, kjer je buržoazija v glavnem rdeča, mi prosim definirajte pojem skrajne desnice. So to tisti, ki ima doma majhno kmetijo, hodijo v službo in v nedeljo k masi?”

Zemljarič še zdaj skuša vplivati na posle v zdravstvu
Da je panika nastala prav v krogih okrog slovenskega zdravstva, ki še vedno funkcionira po sovjetskem modelu, smo ta teden na spletnem portalu Nova24TV že poročali. Kot nam je zaupal vir, naj bi imel Janez Zemljarič v zadnjih dneh in tednih po cele dneve sestanke. Da je še vedno vmešan v posle na področju zdravstva, smo se lahko prepričali lansko leto, ko je na dan prišlo, da naj bi s telefonskim klicem skušal vplivati na odločitev o izbiri izvajalca pri vzdrževanju opreme. Po neuradnih podatkih, ki jih je takrat pridobila STA, naj bi v UKC klical v zvezi z izbiro vzdrževalca informacijske opreme. Glede na navedeno ne čudi panika, saj bi po prihajajočih predčasnih volitvah končno utegnili dobiti vlado, ki bo naredila red v zdravstvu.

Zanimivo pa je tudi, da naj bi se prejšnji teden skoraj vsak dan sestal z nekdanjim predsednikom vlade in kasnejšim podpredsednikom Evropske investicijske banke Antonom Ropom. Ta je bil med drugim kasneje tudi član nadzornega sveta SID banke. Banka Slovenije je kasneje presodila, da ni primeren za nadzornika v slovenskih bankah. A kljub temu je v torek presenetila novica, da je Šarčeva vlada na ponedeljkovi dopisni seji za nadzornika državne SID banke potrdila Ropa. Nadzornik je po poročanju Finance postal na predlog Službe vlade za kohezijo in razvoj, ki jo vodi Angelika Mlinar iz kvote SAB.

Kot nam je še zaupal naš vir, se na ulici govori, da naj bi Rop Zemljariču urejal ugodna posojila prek svojih zvez in poznanstev v EIB in SID banki, pri vsem tem pa naj bi v žep pospravil zajetno provizijo. Ko smo želeli preveriti navedbe pri Ropu, je bil zaseden in smo se dogovorili, da ga pokličemo kasneje, a se na naše klice ni več odzival.

Anton Rop in Janez Zemljarič (Foto: STA)

Je Mladina pristala v rokah sklada v davčni oazi?
Kot smo pred kratkim poročali na Nova24TV, je bil postopek prodaje Mladine s strani KB1909 tik pred zaključkom, kot je poročal RAI naj bi bil kupec tuj investicijski sklad, katerega ime naj ne bi bilo znano, a po vsej verjetnosti je šlo za sklad York s sedežem v Luksemburugu, ki je do zdaj v Sloveniji že kupil precejšnje število terjatev od Družbe za upravljanje terjatev bank, med drugim do Save, kjer ima velik vpliv Matej Narat, Istrabenza, kjer ima Sava prav tako interes in do DZS v lasti Bojana Petana iz vrst Foruma 21 Milana Kučana. Zadnji korak, tj. prenos delnic na novega lastnika bo izveden v kratkem. Kot smo na spletnem portalu Nova24TV poročali že marca, naj bi se kupnina za Mladino gibala nekje okrog 500 tisoč evrov.

Foto: STA

Sledi lastništva Mladine so že prej vodile v Luksemburg, KB1909 pa je bogatel tudi na račun žilnih opornic
Sledi lastništva Mladine pa so že prej vodile v Luksemburg, vanjo je že prej namreč lastniško vstopil zloglasni zamejski slad KB1909, in sicer potem, ko je iz Mladine izstopil Vega Finanz (prej znan pod imenom Proteus Finanz). Slednje podjetje je leta 1989 s prenosom kredita iz Ljubljanske banke ustanovilo Safti v Luksemburgu. Ta podjetja so nato vdrla v Slovenijo z udbovskim kapitalom. Del KB1909 je med drugim tudi Mark Medical, ki je bogatel na račun žilnih opornic, kot se je razkrivalo v preiskovalni komisiji poslanke Jelke Godec. Z Udbo pa naj bi bila močno povezana tudi družba Interfinanz Zürich (hčerinska banka NLB d.d.), ki je vzbudila pozornost v preiskovalni komisiji dr. Anžeta Logarja.

Foto: STA

V ozadju tudi mafijske povezave, udba pa se je Mladine polastila že v 90. letih
V oddaji Faktor pri voditelju Bojanu Požarju je Rado Pezdir vlogo posameznih podjetij pri Mladini pojasnil takole: “Jasno je bilo, da se bo Vega Finanz moral umakniti od te konstelacije, nazadnje se bo tudi KB1909, prav zaradi tega, ker sta oba pooblaščenca tega podjetja, ki je bilo na vrhu lastniške strukture tednika Mladina, v Italiji pod preiskavo zaradi pranja denarja in sodelovanja z organiziranim kriminalom. To sta Filippo Dolfus in pa venezuelski državljan italijanskega rodu Gabrielle Bravi. Obema se očita, da sta v več desetletjih izvlekla in prečistila denar preko britanskih deviških otokov v več sto milijonih evrih.”

Rado Pezdir (Foto: posnetek zaslona)

Pezdir je takrat pojasnil tudi začetke operacije Mladina: “Seveda, operacija Mladina pa se začne nekje leta 1990, ko se prve lastniške strukture začnejo premikati proti podjetju Distriest, ki pa nastane iz podjetja Adit; starejši bodo vedeli, da je bil Adit kanal denarja, preko katerega je partija pošiljala denar v okrožje Safti.” Mladina je bila v osemdesetih po Pezdirjevih besedah močan medijski projekt, ki je dobesedno razgrajal in uničeval komunistični sistem, in to je pomenilo, da so po letu 1990 pričeli prevzemati to kolobocijo. Z razpadom KB1909, ker sta njegova glavna financerja odmrla, predvsem Adria Bank in NLB, pa je seveda prišlo do likvidacije tega podjetja in posledično je morala iti v prodajo tudi Mladina. Pri vsem tem je zanimivo to, da ima York sedež na isti ulici kot Vega Finanz.

Dr. Matej Lahovnik (Foto: posnetek zaslona)

Se prek sklada York nazaj v Slovenijo vrača denar slovenskih tajkunov?
Dogajanje je komentiral tudi ekonomist dr. Matej Lahovnik, ki je opozoril: “Sklad York je daleč največji zaslužkar pri odkupu terjatev do Save, DZS in ACH od državne slabe banke, zato je vprašanje ime koga ali česa je York?!.” Pezdir je v zvezi s tem takrat še ocenil, da York deluje v imenu končnega lastnika, saj steguje svoje lovke tako po bančništvu in turizmu kot po medijih. Indici, da se prek tujih vlagateljev slovenski tajkunski denar, katerega izvor je med drugim tudi bančna luknja, vrača nazaj v Slovenijo so bili vidni tudi v drugih primerih, med drugim nazadnje v primeru 4K Invest, ki so uničili Adrio Airways.

Rok Krajnc

 • Janko Gedlicka

  Slovenski “demokratični” sistem in njegovo funkcioniranje je pod upravo in nadzorom udbomafije, ki Slovenijo transformira v SloVenezuelo.

 • janko

  Saj pravim, kakšnih tisoč gangsterjev takoj zapreti in zapleniti imetje. Pa naj dokazujejo izvor.
  Pa nobenemu rdečuhu več dovoliti kjerkoli pametovati. To pomeni temeljito in obširno lustracijo! Večina rdečuhov bi bi se “socializirala”, da bi uživali naprej. Nikoli v 80 letih plenjenja niso sprejeli medse nobenega “nesvojih”, zato ne bodimo več naivni.

  • Joc 52

   samo na volitve je potrebno spraviti vse tiste, ki jim je vseeno, da so dolge čakalne vrste, nizki dohodki, pokojnine,…in se upreti ukradeni državi

   • Anton

    Kar na štrikec, pa v cerkev in nato na volitve pa bo.
    Ko bok..!

  • samsara

   küćan morda preventivno že vadi nekakšno zmanjšano prištevnost (zmedena komunikacija z novinarjem, potiskanje bicikla po mestu v opravi s katero ga ne bi mogel voziti).
   Morda mu zmanjkuje idej, kako še naprej zaustavljati čas in resnico, morda se je naveličal ali pa mu zmanjkuje moči. Lahko gre za kombinacijo omenjenega. Izhod v sili je torej znan, sodnih izvedencev voljnih izdati mu ustrezno potrdilo pa v udbofevdu zagotovo ne manjka.
   Podobno je zemljarič hlinil demenco, ko sta v Nemčiji in v Avstriji potekala sodna procesa, ki sta obravnavala kriminalno delovanje Udbe, katere šef je bil njega dni. Ko je ta nevarnost minila, je čudežno regeneriran spet prišel na sceno z idejami najrazličnejših projektov.

 • Piš

  Naslovnica, nihče se ne boji desnice, vsi luzeri celo plavajo k njej!

  • Anton

   Bravo, to je bivši partijski drek, ki se Boga boječe hlini desnici!

 • ko bo….čez nekaj dni….(upam sicer da ne bo) razglašeno izredno stanje, jih bomo lahko vse pospravili, kot zajce iz obličja slovenije….

  Ekvador zaostril mejne kontrole na letališčih zaradi strahu pred vnosom koronavirusa v državo. (31.1.2020 06:31 CET)
  Paragvaj sumi prvo okužbo z koronavirusom. Informacija ni uradno potrjena. (31.1.2020 06:31 CET)
  Globalni trgi prejeli močan udarec zaradi epidemije koronavirusa. Indeksi potonili od -1% do -9%.
  Obeta se globalna recesija, ki se bo prelevila v globalno depresijo epskih razsežnosti, vkolikor se bo epidemija koronavirusa širila po svetu. (31.1.2020 06:25 CET)
  Nemška zvezna Vlada ima načrt evakuacije svojih državljanov iz prizadetih območij. (31.1.2020 06:22 CET)
  Sindikat pilotov American Airlines je v Texasu vložil tožbo proti American Airlines, v kateri zahtevajo, da podjetje takoj ustavi vse lete na Kitajsko. (31.1.2020 06:19 CET)
  Ameriški State Department je v četrtek zvečer izdal opozorilo “Ne potujte na Kitajsko” zaradi trenutnega izbruha koronavirusa. (31.1.2020 06:16 CET)
  Kitajska je zgolj nekaj tednov pred izbruhom koronavirusa v mestu Wuhan postavila 5G omrežje. Leta 2018 je bilo objavljeno, da bo mesto Wuhan testni primer popolne uvedbe 5G omrežja. Članek je navajal, da bo 5G omrežje polno operativno do leta 2020. 31.10.2019 so prvič vzpostavili polno 5G omrežje v mestu Wuhan. Znanstveniki svarijo, da 5G povzroča simptome podobne gripi. Vkolikor želite novico o vzpostavitvi 5G omrežja v Wuhanu deliti preko Facebook socialnega omrežja, Vam Facebook blokira
  objavo, ker krši njihove standarde skupnosti. (31.1.2020 06:11 CET)
  Turkish airlines suspendirala vse lete na Kitajsko. (31.1.2020 05:57 CET)
  V naslednjih 3 – 7 dneh bomo izvedeli veliko. Če zajezitev okužbe deluje na Kitajskem, bi morali videti padec v njihovem številu okuženih. Če se bo število okuženih v drugih narodih povečevalo, potem bo kitajski “uspeh” pri zajezitvi epidemije koronavirusa nepomemben. Svetujemo Vam, da se začnete pripravljati na okužbo ter se pripravite na to, da boste okužbo preživeli z uporabo naravne medicine, prehranske podpore ter, da izdelate strategijo ojačitve imunskega sistema in se jo tudi držite.
  (31.1.2020 05:54 CET)
  Vkolikor predsednik Trum v naslednjih 72h ne zapre vsega letalskega prometa med ZDA in Kitajsko, je zelo verjetno, da epidemije koronavirusa v ZDA ne bo mogoče zaustaviti. To lahko povzroči smrt 5 – 10% prebivalstva v Severni Ameriki. Ostali preživeli pa se bodo morali soočiti z gospodarsko apokalipso. (31.1.2020 05:50 CET)
  WHO objavila Level4 opozorilo glede potovanja na Kitajsko. Vsem tujcem, ki so na Kitajskem svetuje takojšnji odhod domov, ostalim odsvetuje kakršnokoli potovanje na Kitajsko. (31.1.2020 05:43 CET)
  Epidemija koronavirusa je že uradno presegla izbruh SARSa v kumulativnih primerih okužbe v samo 14 dneh. (31.1.2020 05:32)
  9821 potrjenih primerov okužbe po celem svetu, 213 smrtnih žrtev zaradi koronavirusa. (31.1.2020 05:18 CET)
  102.427,00 ljudi je sedaj pod medicinskim nadzorom oziroma opazovanjem na Kitajskem. (31.1.2020 05:16 CET)
  Izven Kitajske 102 potrjena primera okužbe s koronavirusom. (31.1.2020 05:14 CET)
  14 kitajskih turistov z visoko vročino v FourSeasons hotelu v Moskvi. Videoposnetek. (30.1.2020 23:20 CET)
  Nemčija potrdila peti primer okužbe z koronavirusom. (30.1.2020 23:14 CET)
  več: https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/24/kitajska-postavila-tretje-mesto-v-karanteno-wuhan-virus-se-je-razsiril-v-singapur/

  • joza joza13

   To je pa več kot interesantno!

   “Kitajska je zgolj nekaj tednov pred izbruhom koronavirusa v mestu Wuhan postavila 5G omrežje. Leta 2018 je bilo objavljeno, da bo mesto Wuhan testni primer popolne uvedbe 5G omrežja. Članek je navajal, da bo 5G omrežje polno operativno do leta 2020. 31.10.2019 so prvič vzpostavili polno 5G omrežje v mestu Wuhan. Znanstveniki svarijo, da 5G povzroča simptome podobne gripi. Vkolikor želite novico o vzpostavitvi 5G omrežja v Wuhanu deliti preko Facebook socialnega omrežja, Vam Facebook blokira”

  • Unikatna

   Slovenija je kaj poostrila kontrolo na letališču in južni meji?

  • šmentanamuha

   Hvala za info.

 • Amerikanc

  Tovariši so se začeli med seboj po ljudožersko obdelovati. To nakazuje tudi krvava platnica “Komunista”. Če ne bi bilo kamer, bi sinoči v Tarči “prekmuski debelinko” usekal po gobcu “kaviar komunista” mesca; ko ga je le ta obtožil tistega kar vemo vsi; da SD kraljuje po skupščinah, nadzornih svetih in skratka obvladuje vsa državna in paradržavna podjetja -. se pravi, da obvladuje najmanj 15 miljard denarja, ki imajo pripravljenega za svoje bodoče privilegije.

 • VERZIFIKATOR

  Milenca Ščukan

  PANIKA NA FARMI

  Na Živalski farmi vse narobe,
  Orwell tokrat bi zapisal kratko,
  tam, kjer naj bi šlo preprosto, gladko,
  šlo je naglo čisto vse po gobe.

  Pri koritu sicer prasci vedno,
  se od tam svinjina ne premakne,
  a vse teže kamarila stakne
  si za vodjo lutko malovredno.

  Pač za vodjo, vemo, virtualno,
  ki navzven naj Farmo prezentira,
  takšno, ki se jo zato podpira,
  da je red po hlevih – vizualno.

  Našli so nazadnje bitje takšno,
  s trinajstimi je bilo obdano
  in za publiko tako zlagano,
  da zakuhalo je kašo – kakšno!

  Konjsko zdelo vsem se to je bitje,
  za prašiče kakor narejeno,
  daleč, da bilo bi uglajeno,
  a imelo je vseh prascev kritje.

  Mislili so, tega konja šarca
  prav po svinjsko bomo uravnali,
  a so se ušteli, strašno zbali,
  ko izkazal konj se je za jarca.

  V paniki prašiči kar norijo,
  kot da kaj jih po ščetinah zbada,
  na vsej Farmi panika zavlada,
  kdo bo uravnal jim svinjarijo.

 • JANEZ GUS

  Smrtna zona,kanibalizem,ovajanje med seboj je izbruhnilo med pokvarjenimi levaki ob omembi možnosti,da JJ sestavo v-ado.Po mojem ne brez razloga.

 • JANEZ GUS

  Levuharjev je že tako strah,da že napovedujejo,kdo v SDS je lahko minister in kdo ne.To je včeraj s trecočimi rokami brala rdeča prestitutka Pašek na javni RTV greznici.Zgleda,da bo ona sestavljala vlado.Gamad na rtv se je pošteno začela bati ,da bi bili izgnani iz raja in da se enkrat ta rdeča štala naredi pluralno,objektivno,hram resnice……..S to Kumrovško ekipo,pa to no mogoče.

 • Anton

  Klavcev se je vedno za bat!

 • andrej novak

  Zemljarič vsak dan v Murglah – njegova pisarna je Pizzeria Trappa… Se sploh ne skriva.. Vedno urejen in pri stvari. Pri njem za mizo se kar vrstijo gosti (Rop, Brglez in razni podjetniki). Norooo… Stari se ne da…

  • JANEZ GUS

   Narava tudi dela svoje,čeprav počasi,tam kjer bi morala pohiteti in obratno.

  • VERRZIFIKATOR

   Se ne da? Stari se ne da in ni mu spati, kaj potem družini preostaja? Starega, ki večno se usaja, končno enkrat že počivat dati. Je usoda slehernika taka,
   je tako na zemlji, na tem svetu in obet, če prej ne, vsaj ob letu zemlja svoj izmeček da dočaka.

  • samsara

   Ko je zanj minila nevarnost obsodbe na procesih v Nemčiji in Avstriji na temo udbovskih zločinov, je zemljarič čudežno ‘revitaliziran’, spet začel z njegovim poslovanjem, potem, ko je preventivno hlinil demenco.
   Zdaj zgleda, kot bi njegov zgled začel vaditi kućan-biciklist. Potop njegove najnovejše marionete, nemiri med levosućnimi…

 • althar

  York pa verjetno ni zadna postaja, sicer Repolž ne bi bežal iz Mladine.

 • Andrej

  Mladina ni mladina, ampak komunistični starci.

 • macon

  Mladina je v rokah zmešancev. Edini skrajneži so levičarji, SDS so socialdemokrati z narodnjaško komponento, glas zdravega razuma med levimi ideološkimi skrajneži.

  • D_evil

   hahahahaha. DObra. 1. april je šele čez dva meseca.

   • macon

    Daj nam razloži, da se bomo skupaj smejali.

 • Gren

  TO JE KOMUNISTIČNI MANIFEST NE PA MLADINA MLADCI V SLOVENIJI BI MORALI ZAHTEVATI , DA SE NE BI SMELI IMENOVATI ( REVIJA MLADINA ) TO JE NORČEVANJE IZ NAŠEGA NARAŠČAJA !

 • montyamp

  Spravite že z oblasti zlobne ljudi !!!
  Seznam rojenih v znamenju kozoroga :
  ——————–Kućan Milan ,—————————
  Zoran Janković ,Gregor Golobič ,
  ——————- Janez Zemljarić,———————–
  Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago ,
  ——————- Anton Rop ,—————————–
  Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Zmago Jelinčič , Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • montyamp

  Vse bliže je veliki dan :
  RDEČI PRASCI IN PRASICE MED SEBOJ .

 • DOMOVINSKA LIGA

  Če pride Janša na oblast bodo slovenijo začeli zapuščat bogati upokojenci in ne mladi za boljše življenje v tujini.

  • rrrrr

   Ja, uboga bogata upokojenka Ušajka si je zato s Črnčevimi penezi že rezervirala bussines class leta na Maldive. Mlajši, Brščič pa se s skromnimi šestimi jurji bruto v ELES-su za silo še drži.
   Dobra ugotovitev, pohvala…

 • AlternativaZaSlovenijo

  Mitja, jaz doma nimam kmetije.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Razgalila se je vsa beda tukajšnih rdečih buržujev. Pa ti niso vredni, da jih pes poščije. Prava intelekualna beda teh novinarjev, ki podpirajo klovna z šestimi popravci kot PM Slovenije. In kje ima pamet plebos, ki mu v anketah daje svoj glas. Adijo pamet!

  • macon

   Ubožčkom so ostale samo še glumaške intelektualne veličine. Če bi siromak vsaj igral v kakem spodobnem gledališču, ne pa pravil debilne vice na gasilskih veselicah in se spakoval pri Hribarju. To je igralec ž kategorije in kvalitete.

 • Iva

  “Sklad York je daleč največji zaslužkar pri odkupu terjatev do Save, DZS in ACH od državne slabe banke, zato je vprašanje ime koga ali česa je York?!.”

  To bi že morali ugotoviti Šurc in Zgaga, pa Mekina&Co. 571 pa … so sami del mafijskega medijskega imperija (sic!)

 • Unikatna

  Skrajni čas, da bi se naredil red in bi levo elito postavili na realna tla! Vzeti jim vse nazaj kar so pokradli.

 • Tomaž

  Kam je zginil Židanov prispevek , ki JE najbolj ksenofobičen in DALEČ najbolj sovražen govor in izpad kateregakoli politika na novinarski konferenci v zgodovini Slovenije ???? O komu je govoril ? (Janez je naprimer rojen 1958, Tonin 1983 itd itd. jaz osebno ne poznam nobenega v sestavi DZ ki bi lahko sodeloval z okupatorjem ?? Židan pa govori o nekih sodelavcih leta 1941 ???! Torej o ljudeh rojenih nekje leta 1920 ? (starih okoli 90-100 let) KAMM JE ŠEL POSNETEK ?? Državljani zahtevamo NAJMANJ odstop in opravičilo. Prosim katerokoli opcijo (samo da je brez SD) , da sestavi vlado in raz˛˛&&&6 uka po dolgem in počez pravosodje, ker je dosti za spucat ! Imate edinstveno priliko za vladanje za 2+ leti in dovolj časa pošljete razne Židane in dejanske rušilce Slovenije na smetišče zgodovine. HVALA ŽE VNAPREJ !

  • Iva

   Točno tako, Židanova izjava je sramota za predsednika DZ! In še, neverjetno s kakšno lahkoto so to sprejeli novinarji, Slak&Co.
   ŽIDAN ODSTOP!

  • šmentanamuha

   Židan se obnaša, kot da ga zadela strela.

 • xtc

  Očitno se osvoboditev bliža.

 • Tomaž

  Samo nekaj “svetujem” svetovalcem desnice. 1. prevzemite oblast za 2 leti
  2. V tem času raz%&&&/ ukajte sodstvo in TEŠ 6 na prafaktorje.
  3. Pozabite na zamere, levi se med sabo sami tolčejo (poglejte Židana in njegovo živčnost. UMIRITE svoje Mahniče in se ne pustit provocirat.To je daleč največja veščina in je najtežje dosečt. Naučite svoje politike da poslušajo ampak da NE SLIŠIJO !
  4. poberite smetano leta 2022 na volitvah.
  Edina stvar, ki vas lahko uniči je Brexit in kakšna hard recesija (malo sumim da ima Šarec insajderske info in se je ustrašil vladat v krizi….??

  • Iva

   Točno tako!
   In, ne le sodstvo (12. februarja bomo videli, kakšen scenarij so pripravili v sojenju dr. M. Noviču v želji da bi prišlo do zastaranja – tako ne bi bilo treba začeti s ponovnim odprtjem primera in dregniti v mafijske rabote na Kemijskem inštitutu),

   nujno je treba preveriti državne infrastrukturne projekte. Zakaj potrebuje 2TDK (množica direktorjev globoke države) piarovca M. Tomažina (prej POP-tv)?
   Zakaj v Petričevem Delu nočejo objaviti argumentiranih prispevkov bralcev(!) proti 15 let staremu projektu, saj je “na mizi” več kot 2x cenejša, 2x hitreje zgrajena in odlično strateško umeščena v prostor (skozi Kozino) alternativna izbira trase! In celo popravka na laži novinarjev ne objavijo! Mafija!

   Glavni problem nove vlade bodo okupirani dominantni mediji. V današnjem Delu že gladijo sliko luzerja Šarca, ki je bil častni gost na podelitvi priznanj Združenja Manager. Lahko pa bi sočasno imitiral nagrajenca Mermala-F21, a ne?!

  • šmentanamuha

   Hm, dobro razmišljanje. Misliš, da bi se dalo to narediti že v dveh letih?

 • NoName

  Odstraniti vse, ki so kakorkoli povezani z prejšnjo oblastjo in zagovarjajo komunistično oblast ali katerokoli drugo ideologijo, ki z Slovenijo nima nobene veze v današnjem času, narediti red v sodstvu in kaznovati z 100% zaplembo premoženja vse in vsem, ki so kakorkoli povezani z denarjem iz državne blagajne.in ga razdeliti v javno dobro, konec koncev komunisti itak zagovarjajo enakopravno porazdelitev premoženja, torej zakaj se ne bi 1x tudi oni vedli “socialistično”, da občutijo socializem v vsej svoji luči, kakor so ga občutili tisti, ki so jim komunisti zaplenili imetje in se z njim okoristili.

 • NoName

  Absurd je že to, da mora sodišče dokazovati, da je premoženje osumljencev pridobljeno na nezakonit način.
  Ko se pojavi tak sum, se enostavno osumljencu premoženje v kompletu zamrzne in se mu določi rok, da dokaže upravičenost, če tega v roku ne dokaže, se mu premoženje enostavno v kompletu odvzame in proda v imenu ljudstva, osumljenca pa zapre in mu med prestajanjem kazni določi tudi opravljanje dela, ki bo zadostovalo pokrivanju stroškov bivanja v zaporu.

  • macon

   Ne, država mora dokazati krivdo in ne posameznik nedolžnost. Država je močnejša stranka in nikakor ne sme biti predpostavke krivde, temveč vedno predpostavka nedolžnosti. To so bile metode komunistov in fašistov.

  • Joc 52

   V ZDA te ob nenadni obogatitvi vprasajo le dvoje: podedoval? Zadel na loteriji? In ce je odgovor NE, direktno v zapor in se pritozuj, dokazuj….se Al Capone je odletel….

 • holzer

  Točno tako kot praviš,samo očitno to v Butalah ne velja.Drugod v normalnem svetu je tako.

 • šmentanamuha

  Še tule prilepim:
  Edini, ki je v tem trenutku pripravljen in sposoben voditi vlado, je Janez Janša s stranko SDS. Imajo dober in natančno izdelan program, narejen na osnovi preteklih izkušenj in učenja iz napak, imajo več odličnih kadrov: Jelka Godec, Anže Logar, Branko Grims, ona iz Bele Krajine, pa še ena iz MB, se mi zdi, Breznik in še nekaj jih je …, ki se se pogosto oglašajo v parlamentu s pametnimi predlogi. V stranki je red in tudi disciplina (ja, to je pomembno), njihov šef ve, kaj dela in kar je tudi pomembno, zna parirati rdečim parazitom in je verjetno edini, ki se ga resnično bojijo in bi jih lahko spravil v red (Židan je čist prešvican ob omembi njegovega imena).
  Tako da, jaz sem za volitve že odločena. Podpiram tudi Šiškota, vendar v tem trenutku še nima dovolj kapacitet za prevzem vlade. Upam, da se v bodoči politični konstalaciji kako povežejo. Predčasne volitve ali vlada za kratek čas, o tem naj se odloči Janša, ki najbolj pozna stvari in mu trenutno tudi najbolj zaupam. Ladjo naj krmili tisti, ki to zna, ne pa tisti, ki najlepše poje ali pripoveduje najboljše šale.

  Ja, kučanisti, kar bojte se, prihaja Janez Janša, volk z dolgimi kosmatimi ušesi in ostrimi zobmi, da vas požre. In pri tem mu bomo pomagali tudi volivci.

  • terminalar

   Ne ne, Šiško je rojen za domoljubno nacionalno g(v)ardo.

 • šmentanamuha

  V Reporterju berem:
  “Predsednik sveta SAB Roman Jakič ministrici Angeliki Mlinar svetuje za dobrih 24 tisočakov, marca pa ga čaka sojenje v zadevi Stožice.”

  Kaj, o čem in komu, pri Bogu, lahko ta brezveznik svetuje in to za 24 jurjev ojrov?

  • Joc 52

   Kjer je kraja je on zraven

 • RATATA

  DRŽAVA, KI SE JE OSAMOSVOJILA 26.06.1991 PLAČUJE ODŠKODNINO ZARADI NEUPRAVIČENIH OBSODB LETA 1945 …
  KOMUNISTI DELALI KRIVICO, KRADLI, OBSOJALI, MORILI, …. MI MORAMO PA ODŠKODNINE PLAČVAT!!!!

  Vloženih skoraj 700 odškodninskih zahtevkov
  Zoper Slovenijo je bilo zaradi neupravičenih povojnih obsodb doslej vloženih skoraj 700 odškodninskih zahtevkov.

  Državo v tožbah za odškodnine zaradi neupravičenih obsodb v povojnih letih zastopa Državno odvetništvo RS (prej državno pravobranilstvo). V predhodnem postopku je bilo zoper državo vloženih 694 zahtevkov, od teh je bilo vloženih 126 tožb v sodnem postopku. Razen nekaj izjem so bili zahtevki vloženi med leti 1995 in 2005 in so že vsi zaključeni.

  Kar 690 zadev so uspeli na državnem odvetništvu zaključiti v predhodnem postopku. Od tega so se v 459 primerih poravnali, 164 zahtevkov so zavrnili, ponudbe ni sprejelo 20 oškodovancev, v ostalih primerih so bili zahtevki rešeni »na drug način«, so našteli.

  Od 126 vloženih tožb zoper državo zaradi neupravičenih povojnih obsodb so bili tožniki uspešni v 19 tožbah, v 37 tožbah so bili neuspešni, 16 tožb se je sklenilo s sodno poravnavo, sedem tožb je bilo umaknjenih, ena zahteva je bila zavrnjena, ostale zadeve pa so bile rešene na drug način.

  Odškodninski zahtevki so se gibali med 1200 evri in 2,5 milijona evrov. Kakšne so bile dosojene oz. v poravnavah dosežene odškodnine, pa niso navedli. Ker »gre za zahtevke, ki so v pretežni meri že več kot deset let končani«, bi zbiranje takih podatkov terjalo dolgotrajno proučevanje arhivske dokumentacije, poleg tega pa so v tem času starejše zapisnike prenesli, »podatki iz prenesenih datotek pa niso v celoti zanesljivi«, so zapisali.

  Zadeve, pri katerih so bile z izrednimi pravnimi sredstvi razveljavljene povojne obsodbe, na državnem odvetništvu vodijo pod gesloma »neupravičena obsodba« in »neupravičen zapor 1945-1950«. Po pojasnilih državnega odvetništva je šlo v prejetih zahtevkih in tožbah sicer za zelo različne situacije.

  https://www.dnevnik.si/1042921097/slovenija/zveza-zdruzenj-borcev-napoveduje-ustavno-presojo-razveljavitve-sodbe-generalu-rupniku

  • NoName

   Ne samo, da Slovenija plačuje, še več, še zvezo norcev podpira letno z skoraj 1 mio eu.

   • Joc 52

    Ziva je le se pescica udelezencev 2VW, zato bi jim zadoscalo par evrckov, ce ze rabijo, ne pa da se napajajo priviligirani otroci – ukiniti pod nujno…upam, da kmalu

 • Katarina

  Očitno je tov. Židan reinkarnacija kakega političnega komisarja iz NOB. Sicer pa reveža povsem razumem, saj ga je na smrt strah kake drugačne vlade, ki bo brez njega in SD in bodo izgubili svoj vpliv, s tem pa tudi korito iz katerga so se napajali. Do sedaj so imeli prste vsepovsod in so krojili naša življenja, sedaj pa bi bilo tega naenkrat konec. Tega preprosto ne morejo dojeti in sprejeti, naredili bodo vse kar se da, da se to ne bi zgodilo, kaj in kako, pa bomo še videli in to prav kmalu. Pričakujem še kako grozno afero.

 • Artur

  Sem zvedel, da je končno papke stegnu komunistični priviligirani brko stanovnik.

 • Slovenka

  Brez utvar, lepo prosim. Propagandni stroj že gladko teče, si bodo že izmislili kaj izvirnega.

 • Marjan IV

  Ker uspehov nimajo, morajo graditi svoj uspeh na strašenju. Deluje odlično ker se ljudje pustijo prepričati.