Kako je Šarec na slovesnosti v Stranicah pokazal, da je neizobražen politikant, nepoznavalec zgodovine in da mu je laž pomembnejša od resnice!

Marjan Šarec (Foto: STA)

Predsednik vlade Šarec se je udeležil slovesnosti ob 74. obletnici spomina na sto frankolovskih žrtev v Grabnu pri Stranicah, kjer je ponovno poveličeval NOB, prav tako pa je izrazil bolečino ob domnevnem spreobračanju zgodovine, pa čeprav je ravno to sam počel v svojem govoru. Šarec je tako znova dokazal, da je neizobražen politikant, da mu je zgodovina tuja in da mu je laž pomembnejša od resnice – vse zato, da bi se priklanjal komunističnim gospodarjem, ki so razdirali narod vse od vzpostavitve partizanstva in njihovega boja za “svobodo”, njemu pa so omogočili izvolitev za predsednika vlade.

Predrugačenje zgodovine vodi v težave, zato si že enkrat priznajmo, da je bil narodnoosvobodilni boj v času druge svetovne vojne edini, ki je tudi mednarodno priznan s strani zahodnih zaveznikov, je na današnji slovesnosti ob 74. obletnici spomina na sto frankolovskih žrtev v Grabnu pri Stranicah po poročanju STA dejal predsednik vlade Marjan Šarec. Vsakoletno slovesnost, kjer ne manjka totalitarnih simbolov, je tokrat ob grobovih na Stranicah v sodelovanju s Spominskim društvom 100 frankolovskih žrtev pripravila občina Slovenske Konjice, udeležili pa so se je tudi predstavniki drugih okoliških občin. Zbrane je nagovoril predsednik vlade, ki je med drugim spomnil, da je 20. stoletje v zgodovini človeštva veljalo za zelo krvavo stoletje, ki je proizvedlo dve svetovni vojni in vrsto drugih povojnih konfliktov.

Šarec zagovarjal oborožen odpor partizanov proti Nemcem, pa čeprav nas je to drago stalo!
“Današnji poklon je namenjen stotim žrtvam, ki so dale svoja življenja praktično na koncu druge svetovne vojne, kar se človeku zdi še toliko bolj nesmiselno,” je dejal in opozoril, da je vojno lahko začeti, težje pa končati, pa tudi ko je končana, pušča brazgotine, rane in trpke spomine še stoletja. Zato ga še toliko bolj boli spreobračanje zgodovine, ko se nekateri sprašujejo, zakaj so se upirali in zakaj niso raje počakali, da bi to storili drugi namesto nas. Šarec to zavrača, saj meni, da je vsak državljan dolžan ob takih trenutkih stopiti skupaj in se boriti za svobodo svojega naroda.

Da pa nas je ravno to drago stalo, je pred leti v svoji kolumni, katere tema so sicer mediji, na portalu Časnik ugotavljal Žiga Turk, ki je med drugim izpostavil članek iz rubrike “na današnji dan” časopisa New York Times, glede česar uvodoma pravi, da Nizozemci leta 1940 niso marali nacistov, a “flegmatični Nizozemci vedo bolje, kot da bi se aktivno upirali nemški okupaciji”. So pa pokazali “odločno grozilen odnos” do članov lokalnih nacističnih organizacij. Takega odnosa nihče ni razumel kot kolaboracijo in ga kaznoval z atentatom, kakor bi se zelo verjetno zgodilo v Sloveniji. Kot pojasni Turk, je Nizozemska med 2. svetovno vojno izgubila 2,4 odstotka prebivalstva, od tega je bila polovica Judov, Slovenija pa je imela vsaj za 6,5 odstotka žrtev.

Slovesnost v spomin frankolovskim žrtvam. (Foto: STA)

Po Šarčevem mnenju se je domovina osvobodila s krvavo revolucijo
“Zato nikoli ne bomo dopustili, da narodnoosvobodilni boj kljub takšnim poskusom postane nevreden. Bil je točno to, kakršno ime nosi, narodnoosvobodilni boj, z vsemi svojimi napakami in vsemi svojimi zločini,” je kasneje dejal premier, ki je prepričan, da je bil NOB, čeprav vojna ni nekaj prijetnega in iz ljudi dela živali ali še kaj hujšega, vendarle veličastno in častno dejanje za osvoboditev domovine. Danes je dobro znano, da je bil resnični namen NOB eventualna revolucija, ki je skupaj s povojnimi poboji terjala še tisoče življenj, o čemer pričajo številna grobišča, ki jih odkrivamo po državi.

Naravnost bizarna je bila njegova sledeča izjava, ko je dejal, da ne more biti dilema, “ali smrt fašizmu ali hoditi v cerkev”. V stanju svobode, kot je po njegovem okusu, je bilo geslo “smrt fašizmu” pravzaprav vsiljeno, obiskovanje cerkev pa je bilo, milo rečeno, nezaželeno s strani režima. Kdor je živel v SFRJ, se namreč spomni, kako so bili obiskovalci cerkva na sistemski ravni zaradi svojega verskega prepričanja diskriminirani na številnih področjih.

Huda Jama, rov Sv. Barbare (Vir: komunistickizlocini.net)

Konfuzni govor nadaljeval z opravičevanjem rdeče zvezde in vmešal še slovensko osamosvojitev
Ob tem je še dodal, da je lahko tudi naivnost velika napaka, zato ne smemo biti naivni. Tudi danes še vedno potrebujemo Slovensko vojsko in domoljubje pa tudi zavedanje, da smo Slovenke in Slovenci, ter da če bi znova prišlo do česa podobnega, da bi spet stopili skupaj in se spet borili za svobodno Slovenijo, tako kot leta 1991, ko smo končno dobili svojo državo, nadalje pa je skušal prikazati rdečo zvezdo kar kot simbol osamosvojitve, pa čeprav je bila ta simbol totalitarne SFRJ in JLA.

Res nenavadno, da premier ne pozna razlike med komunistično revolucijo leta 1945 in osamosvojitvijo leta 1991, ko so demokratične sile premagale komunistično JLA, naslednico partizanske vojske. Šarec je znova dokazal, da je neizobražen politikant, da mu je zgodovina tuja in da mu je laž pomembnejša od resnice. Še bolj pa mu je pomembno, da se priklanja komunističnim gospodarjem, ki so razdirali narod vse od vzpostavitve partizanstva in njihovega boja za “svobodo”.

J. Ž.

 • Kordiš

  Pol je komunist, kwa pol laže.

 • zokispoki

  Serpentinsek je imel ponovno atako z sovraznim govorom, ce se ne motim. Za posrat, kaksne mece iz sebe ta politikant. To naj bi bil predsednik vlade ? Sramota !

  • SIMON ROZIC

   Po moje Šarcu ob vsakem javnem bebavem govoru “pride”., pa ne enkrat!
   Njegov ponosen “Ostržkov” profil oznanja vrhunce njegove narcisoidnosti!
   Revček!

   • Prle

    Jebi ga,tebi pride ko govori presvetli Rode.

   • zokispoki

    Po moje mu umotvore pise kar Saso Hribar…

   • SIMON ROZIC

    …ali pa sam Repe ali pa je v čvrsti navezi z dementno sodrgo iz ZZZB !?

    • Vera

     ? ? ? ? ? ? Kdo ve . :(

 • Darth Vader

  marjan šarec je pes, ki ga kupiš za 5eur, zato,da kot odrasli človeke pleše, kot se mu napiše na listek……v mnogih pogledih je še slabši od prostitutke…..

  • SIMON ROZIC

   Baje se bori prav proti takim kot je on sam!!!!

 • komar marko

  No ŠARKO je spoznal,da če hoče glumiti še naprej in samo besedičiti in pametovati mora UGAJAT rdečuhom. Kako pa to lahko dosežeš je pokazal s svojim govorom. V LAŽGOŠAH so ga spregledali in ga tam ni bilo, Će pa bi bil,bi bil odličen imitator KOBALA, tudi sliniti se je že začel!

 • Anton

  Rkc naj se distancira javno od tega hudičevega lažnjivca. Drugače bomo šli podret kamniško cerkev, kraj kamor so nastavili komunističnega kristjana.

  • Miro

   a tebe tako vera in “bog ” učita

 • Valter BraniSlav

  Dokler boste ziveli v preteklosti prihodnosti ne bo.

  Tudi mo beli ljudje smo zagresili genocid v obeh Amerikah in Africane prisilili v suzenjstvo. Kobajagi v imenu Jezusa, v resnici pa zaradi pohlepa po bogastvu…..

 • pajot

  Mitja Ribičič je nekoč izjavil na TV: “Kdor ne ve,da je šlo med drugo vojno na slovenskem za revolucijo,ta ne ve ničesar.”
  In major Mitja ni bil kdorsibodi. Pravljice o junaški NOB si lahko boljševiki vtaknejo za klobuk. Za slovenske komuniste je bila revolucija primarnega značaja. Zato tudi tako malo pobitih Nemcev,skupno sodelovanje z Italijani pri napadu na Turjak in Grčarice,nikakršnih zmagovitih bitk,skrivanje po gozdovih in seveda veselo pobijanje svojih političnih nasprotnikov in nedolžnih ljudi.
  Resnice se ne da izbrisat,serpentinšek. Vztrajna je in slejkoprej tudi zmaga. SK-SN!

 • von Rhein

  Glumač,ki je našel bližnjico do lagodnega življenja s tem,da je dodal svojim gostilniškim štosom še politikantske. Pričakovano glede na njegove sposobnosti diplomanta AGRTF (glej njegove vloge v gledališču,filmih ali pomembnih nastopih poklicnega igralca…ni jih),ki razume,da je večina,ki mu aplaudira podpornik neznanja in ponarejenih podatkov za lastne potrebe.Simbioza.

  • Mojca pokraculja

   Izbrali so ga, ne da bi on nacrtoval. “Izkazal” se je kot zupan, ni kazal prevelikih simpatij z rezimom, pocasi je utrdil lik ljudskega. Na podlagi “kriterijev” za novi obraz, ki naj zavede “Butalce” in potem, ko je udba preverila njegov pedigre, je bil potrjen za vlogo v rezimu. Brez podatkov o tem kdo so njegovi pravi starši to ne bi bilo mogoče. Tu je kec zgodbe. Vsi kljucni partijski oblastniki, imajo v svojem poreklu temne lise, od kucana, pahorja do sarkota. Sovjetski preizkusen model. Ljudje to z veseljem kupijo. Ne zanima jih poreklo, ampak etiketa. Proizvedeno v EU kot Poljsko gnilo meso.

 • RATATA

  Ni si pa še upal povedati vrhunca zgodbe, da je v štiri letni okupacije slovenskih dežel v bistvu šlo za predvolilno kampanjo po principu izmenjave metkov po rorih med komunisti in protikomunisti.

 • Miro

  dobro jutro v letu 2019

 • jakob kovač

  Šarec je v redu in pošten politik,zato gre SDS-u v nos in ga je treba takoj popljuvat-nihče ne mor biti nad JJ je vaš slogan!

  • MEFISTO MODRI

   Osel in bedak!

   • Miro

    opraviči se Janšeku za žalotev….

   • Zora

    Je ta, ki je to napisal. Mimogrede se po novi novini politiki ne sme pisati takih komentarjev, ki so žaljivi….

  • rabbit

   Če je pa pošten, naj pove kje se je izgubil milijon za šolo v Kamniku, šole pa še na načrtu ni.

  • ZatonMesecnikov

   Po domače povej Jakove. Pošten je, ker se dobrika Borcem in ZZB.

 • Artur

  Kakšno podlo sprenevedanje in licemerje, spet se nam obetajo svinčeni časi v stilu nekdanjih gošarjev tale že javno med vrsticami napoveduje kaj čaka nas, ki ne priznavamo njihove “resnice” .

  Partizanska (avtor Vladimir Pavšič-Matej Bor):

  …..Čez gore, polja
  po svetu naj doni,
  Slovenija svobodna
  sovjetska bodeš ti…..
  ….Razpnite čez ves svet vešala !
  Vaš boj so : rop, požig , umor !
  Divjajte ! Kri je zakričala !
  Glavo je dvignil v nas upor !….
  …Naš smeh se razvihra v domovih !
  S čim bomo prali kri ? S krvjo !
  Prisluhnite ! Pri nas v gozdovih
  tesarji novih dni pojo !

  • Miro

   jutro

   • Artur

    Jutro.

    • Miro

     na koledar poglej

     • Artur

      Ja in ?

     • Miro

      2019 leto je…. pozabi partizane… domobrančke…..komunajzerčke…..
      sedaj je moderno o beguncih pisat…. miljon jih v slo prihaja… Brankota vprašaj

     • Artur

      Opozarjanje na to kar se nam obeta s takšnimi govori s strani komunajzerčkov ni odveč od besed še prehajajo k dejanjem .

     • borko

      partizančke i domobrančke ja…komunajzrčke pa ne mormo ker vas je zmir več Mirko

     • rabbit

      Kako naj jih pozabimo, ko jih vaši nesposobni politiki na levi, ker drugega pač ne znajo vsak dan vlečejo na pano.

  • SIMON ROZIC

   Matej Bor je že takrat vedel za “državne gozdove”; glede na rusofilstvo
   pa je bil kasneje namenjen Goli otok, kjer se take pesmice niso pele…
   Zakaj ne?

   • Prle

    Ker ni bilo interneta,bučko.

   • Artur

    Pedofilčič , zločinec in diktator Titej je že vedel kako se stvari po komunistično streže, ko njegove krvave tekovine ni več hotel delti s stalinom. Revolucija žre svoje otroke.

 • Franjo Trojner

  Samo in edino politični levici servilni dominatni mediji, samoinciativno, lizunsko losani vse etike, morale in profesionalnosti, po nalogu vplivnih stricev in tet zelo premožne kumunistične kaste nekdanje ex YU v Sloveniji, imajo nalogo 14 % luzerja zadnijh DZ volitev, izkjučujočega, nastavljenega predsenika vlade Šarca prikazovati, kot so že nekoč Tita. Samo vprašanje časa še je, kdaj nam ga bodo po TV pričeli prikazovati v družbi belih psov, pasme PUDELJ.
  Takoj z prvim predsednikom nove samostojne SLOVENSKE države je pričela umirati komaj rojena DEMOKRACIJA. Vse to kar gledamo, doživljamo danes je pa zadnji stadij propada še niti prav rojene demokracije in že uvertura v TOTALITARIZEM !
  Dajte že enkrat vsi vi samo cekinom in politični levici servilni mediji, vsaj enkrat resnici na ljubo vsej SLOVENSKI JAVNOSTI v obraz povedati, zakaj vse vaše leve stranke na volitvah, kljub vaši brezmejni, že kr fanatični javni podpori in kljub vsem izrečenim, zapisanim, prikazanim fake novicam ne zmorejo pošteno zmagati na volitvah? Neizpodbitno dejstvo je, da NE leva stranka SD, NE ekstremno leva stranka ZL niti pod razno na poštenih demokratičnih volitvah ne zmoreta, NE moreta biti zmagovalki volitev, relativni zmagovalki! Ker vam je to dejstvo na politični levici že dolgo kristalno jasno, ste izumili poplavo mikro levih strančic s katerimi nato kljub porazu na volitvah sestavljate koalicije, vlade in to samo v svojo korist in vedno v škodo države in večine državljanov brezsramno vladate še kr naprej.
  Tudi novi obrazi, nove instant stranke, samo tako imenovane SREDINSKE, ki bi na PRVI videz naj ne bile vun in not rdeče, TAKOJ prepoznane, kot LEVE, so vaša pogruntavščina, kako nategniti zbegane, omahljive volilce, da na volitvah glasujejo za politično levico, čeprav si v resnici tega ne želijo. Kar vedno znova nazorno dokazuje dejstvo, da je LAŽ nesmrtna duša komunizma.
  Negativna politična kadrovska politika, zaton vladavine prava, spletke, prevare in laži so omogočile, da nam v Sloveniji tudi po letu 1991 vedno znova vlada politična levica in danes nekdanji neznani komedijant, danes 14% predsednik vlade Šarec. Dejstva, da volilci v Sloveniji ne verjamejo več, da se z volitvami v Sloveniji da zamenjati oblasti ni možno negirati in se vidi tudi v miceni volilni udeležb. Vsaj 1 milijon razočaranih volilcev v Sloveniji volitve vedmo znova bojkotira, kar nazorno pove, da je v naši državi DEMOKRACIJA zares nikoli ni prav zaživela, ket je že od samega začetka torpedirana in zato čisto KAPUT. Ja tudi ta resnica v dominatnih medijih nikoli ne bo odkrita, farbajo nas preko vseh meja, vse skupaj pa nas danes z 14% ,predsednikom vlade Šarčem na čelu pelje direktno v komedijo, ki na samem koncu ni nič več smešna, ker je v svojem bistvu že od samega začetka samo TRAGOKIMEDIJA!

  • Miro

   lahko navedeš ta primer ” nepoštene zmage na volitvah”
   a enako misliš, ko je na enak način Jajko sestavil vlado?

   • borko

    kdo je zmagal volitve?…pa ti povej

    • Vera

     Ne norčuj se, saj je vsem znano, da je zmagala SDS s 25%no podporo volivcev , toda ” leva stran ” je njemu onemogočila sestavo vladne koalicije, saj so bili od stricev iz ozadja opozorjeni da morajo biti na soočenjih vsi ” proti Janši “. Vso to norčevanje iz Janše in volivcev smo gledali na vseh TV največ pa na RTV SLO .Sramota ! ! !

     • borko

      Vera sej to sem hotel povedat,,sva na isti strani..to je letelo na Miroslava

 • Miro

  rumeni borci za zaštitu rada i lika druga Janše, grem, ker mi je dolgčas poslušat stalno o dogodkih izpred 80 let

  • borko

   Zbogom

  • SIMON ROZIC

   Te je sram? Lahko te je!

 • MOSTISCAR

  Ste pa neverjetni. Kako vse obrnete na svojo stran. Ne boste priznali kaj je to, bom po slovensko napisal izdajalec. Enkrat izdajalec, vedno ostaneš izdajalec. Zato so včasih izdajalce žal pobili, ker so vedeli, da taki ne morejo iz svoje kože in so lahko ……

  • bubamara

   Definiraj izdajalca med 2. sv. vojno. Da bo lažje razumeti.

   • rabbit

    Z nacisti koraka za 1 maj v Trbovljah. Stane Dolanc, Stane Brovet hitlerjunge. Tito pošlje svojo delegacijo v Zagreb, da bi skupaj zaustavili izkrcanje v Dalmaciji. Preberi knjigo Milovana Đilasa.

  • ZatonMesecnikov

   Izdajalec revolucije in komunizma.

   Po slovensko zapiši.

 • bubamara

  Dober je tale Šarec. Piha na dušo butalcem. Še malo, pa bodo praporji s SLO grbom prepovedani na prireditvah. Res pravi Donćić.

  • tohuvabohu

   Po Sloveniji leta kot Drončič.

 • Antonius

  Vzporednic revolucionarnega osvobajanja pred nemškim in italijanskim okupatorjem je kar nekaj.
  Ižanci so njihovo osvobajanje doživeli, ko so enobejevski gošarji Italijanom pred Igom postavili zasedo. Okupatorju so skurili en kamion, njihova zmagoslavna posledica je pa za seboj potegnila okupatorsko maščevanje nad kmečkimi Ižanci. Tudi znani kipar Marjan Keršič je mladoleten z očetom vred končal v internaciji.Druga zgodba partizanskega boja proti italijanskemu okupatorju je umor bana Natlačena. 24 nedolžnih talcev je bila posledica partizanske akcije v njihovem osvobodilnem boju proti okupatorskim fašistom.
  Kdo še ne pozna zlagano partizanarsko resnico o Dražgoški bitki. Domačini so revolucionarnim resnico povedali v ksiht in ker jim nobena druga bitka proti okupatorju ne preostane, mlademu rodu še kar naprej lažejo.
  Frankolove žrtve so žrtve povsem nepotrebnega umora umikajočega se nemškega oficirja. Junaški partizanski strel v hrbet okupatorskega oficirja je navrgel povsem nesmiselni davek 99 nedolžnih obešencev.
  Ko človek takole čez palec skupaj sešteje vse podle narodnoosvobodilne bitke revolucionarnih hostarjev z lahkoto povzame, da so od Kardelja in Kidriča vodeni partizani storili vse, da bo na koncu II. vojne čim več žrtev na katere se bodo sklicevali. Kakšna osvobodilna vojna je to, če ni na oltarju zlagane osvobodilne vojne pustila vsaj nekaj tisočev civilnih žrtev, ki so jim botrovali, za slavospev povojnih potreb revolucionarjev, ki so vodili zmagovito eNOBe.
  Zanimiva je resnica o generalu Löhru. Predal se je partizanskemu Dolničarju, v Jugoslavijo so ga izročili pa Angleži.
  Čudno, da so predstavnike slovenske partizanarske strani šele na zaprosilo Pahorja s težkim srcem spustili na vsakoletno spominjanje izkrcanja v Normandiji, Rusi pa naših niso vabili nekako ves čas do predlanskim.
  Šarec?! Na naslednjih volitvah bi moral zaradi popravca iz zgodovine, pogrniti kot je dolg in širok.

  • bubamara

   NOB je imel dve fazi: do sredine leta 44, in od tam naprej. Prva faza je bila čista revolucije, druga je dobila zamah z mobilizacijo in pomočjo anglo diplomacije, kjer je vladalo simpatiziranje z komunizmom. Butalcem so komunisti prali možgane po vojni z NOB po letu 44.

   • SIMON ROZIC

    NOB ni imel nobene prave faze ali strategije, razen neorganiziranega divjaštva z
    upoštevanjem “nagibov” vodij čet ali brigad, bodočih fanatičnih komunistov
    (Stalinistov in Titoistov). Žrtev, ki so jih za seboj puščali niso preštevali !

   • rabbit

    Komunisti so imeli samo eno fazo kako priti do korita in si ga prisvojit za vedno.

    • Prle

     The Winner takes it all.

  • ZatonMesecnikov

   Zelo lepo razčlenjeno in resnično.

   #Frankolove žrtve so žrtve povsem nepotrebnega umora umikajočega se
   nemškega oficirja. Junaški partizanski strel v hrbet okupatorskega
   oficirja je navrgel povsem nesmiselni davek 99 nedolžnih obešencev.#

   Pravzaprav je bila smrt Dorfmeistra naključje, nažiganje je bilo od daleč. Krogla je pač nosila zapisano Dorfmeistrovo ime.

   Vse skupaj je bilo več kot odveč, saj je bilo jasno, da se dodatno provociranje umikajočih in razbesnjenih Nemcev ne bo dobro končalo.

   • SIMON ROZIC

    To je resnica, to je zgodovina !

 • bubamara

  Šarec seje sovražni govor in krepi razdor med Slovenci iz najvišjega položaja politike. Možakar je res na nivoju kmeta, ki ga je tako rad imitiral. Mogoče ga pa ni? Imitiral.

  • SIMON ROZIC

   Ne žali kmetov s primerjavo enega sprevrženega idiota!

   • resnicaboli

    Verjetno je mislil na kmeta brez zemlje.

    • Prle

     Ki jih tukaj kar mrgoli.

  • Silos

   Kdo ti daje pravico žaliti kmeta,ki trdo gara na svoji zemlji ti politiki pa iz stola na stol
   iz proslave na proslavo od kave na kavo,to s kmetom res nima nobene povezave
   zato se pred pisanjem malce zamisli……!

   • Prle

    Kdo pa žali kmeta,ki z stotisoč eurov vrednim traktorjem in klimo v njem obrača seno?

    • Silos

     Kdo ti brani ,delaj pa ga boš tudi ti kupil

 • totex39

  Eni tukaj skozi omenjajo, da se Nova24 z svojimi članki skoz vrača v preteklost, ne priznavajo pa, da so ravno komunisti tisti, ki vsak teden prirejajo komunistične veselice, kjer se govorniki menjaje izživljajo z neresnico naše zgodovine in še bolj podpihujejo ljudi.

 • Prle

  Dragi moji,drage moje,Šarec je za vašega idola doktor,ki mu Ivan Janez ne seže do niti do pete,ha,ha,ha.

  • bubamara

   Res je. Šarec je igralsko naštudiral butalce v nulo. Janša je pri tem bil kot slon v trgovini s porcelanom.

   • Prle

    He,he,he,samo spomnim se zadnjih volitev pa je tvoja prispodoba kar prava. Res je Ivan Janez je kot slon v trgovini s porcelanom. Hvala ti za namig.

    • bubamara

     Ne samo zadnjih volitev. To dela že od afere s kontejnerji orožja, kjer je ves užaljen vlekel novinarje na MB letališče. Užaljen, ker so ga Milan&Co. izločili iz posla. Na žalost Janez ni narejen za politika.

     • tohuvabohu

      Dej no, ali je po tvojem dober politik tisti, ki se je sposoben spečati z mafijo?

    • pesjanar

     Kaj je res da je en tvojih žlahtnikov pomagal obešat nesrečnike v Frankolovem,enega iz ppomožne policije so kameradi klicali “prle”daj vešaj malo “brže”?????,

     • Prle

      Pa ne,da si to izvedel iz Janševe knjige resnice? Beri ponovno.

 • SALZ

  Partizani se NIKOLI niso zares borili proti nacizmu ali fašizmu ker so bili vsi levičarji socialisti .Ali bo kdaj Konec tega laganja.

 • totex39

  Boje NOB komunisti še vedno prikazujejo kot junaške. Dobro bi bilo vedeti katerih je bilo več ubitih Slovencev, Nemcev ali Italijanov da vidimo še to njihovo privlečeno laž, ki nam jo zadnje čase skoz servirajo razni govorniki.

  • bubamara

   Komunisti so pobijali Slovence, domobranci pa komuniste. In še leta 2019 ljudje verjamejo, da so bili domobranci izdajalci. Res zaostal narod.

  • slosin

   partizani so pobili nekaj sto švabov pa nekaj sto makaronarjev in

   – 24.500 slovencev…

   …junaki…

 • resnicaboli

  Zakaj je bilo 100 žrtev? Nek “junak” je ustrelil v nemškega oficirja in nato popihal čeprav je vedel da se bodo Nemci kruto maščevali. Ta dogodek ni nič spremenil potek vojne edino prinesel je sto nedolžnih žrtev in to slavijo kot junaštvo.

  • opazovalec

   Koga so ubili partizani, vsekakor ne oficirja. V zasedo je padel deželni vodja Domovinske zveze

   Anton „Toni“ Dorfmeister (* 21. Januar 1912 in Henndorf, Komitat Eisenburg/Vas; † 3. Februar 1945 in Cilli, Untersteiermark) war ein österreichischer Politiker (NSDAP). Als Landrat des Kreises Cilli/Celje und Kreisführer des Steirischen Heimatbundes war er maßgeblich beteiligt an der NS-Rassen- und Volkstumspolitik in dieser untersteirischen Region.

   In ni bil “neki” junak, ampak bataljon Brtačičeve brigade in cilj je bil SS policijski bataljon:

   Anton Dorfmeister je bil v zasedi, ki jo je 2. februarja postavil drugi bataljon XIII. brigade Mirka Bračiča v soteski Tesno, ranjen v glavo, medtem ko se je peljal v koloni vozil SS policijskega bataljona 2/XIV iz Slovenskih Konjic proti Celju. Dorfmeister je za posledicami poškodb drugi dan po napadu umrl v celjski bolnišnici.

   Toliko o “junaštvu” in pljuvanju po borcih za svobodo. To mogoče vžge kje na Dolnejskem, na Štajerskem pa sigurno NE.

   • SIMON ROZIC

    In kam so se junaki partizani skrili, ko so Nemci
    izpolnjevali svojo vnaprej objavljeno grožnjo,
    razobešeno na vseh dostopnih javnih mestih!?
    Sramota!

 • SIMON ROZIC

  Tam , v Frankolovem je bil obešen tudi moj mladi stric! Upam, da je, preden
  so ga obesili preklel vse strahopetne, potuhnjene partizane, ki so bili zaradi
  enega samega akta nadutosti krivi takšne masovne usmrtitve nedolžnih !
  Le kje so bili hrabri partizani, da bi jih takrat ubranili? Kje le? Potuhnili in skrili
  so se kot vedno in čuvali svoje riti!
  Žalostno, da se še danes sprenevedajo in lažejo svojim potomcem!
  Šarec pa je tako ali tako pijan od lastnega “uspeha” in bo vsak čas poletel
  kot napihnjen balon in upam – počil!

  • Edi Puc

   ŠAREC je tja prišel IMITIRATI GOVOR, ki so mu ga napisali drugi, njemu se za žrtve ki so tam umrle čisto gladko jxxx. Ljudje k v teh krajih živimo, niti nevemo da je bil tam.

   Okoli tistega kamna se zbirajo ludje, ki v večini niso DOMAČINI, malo vstran po hribovju pa se živi enako težko in pozabljeno kot pred 70 leti.
   Zanimivo, pa da komunistov NE MOTI, ko jih nagovori MINISTRANT. Ravno ti so najslabši, lezejo v riti enim in drugim.

   • VERZIFIKATOR

    Mario Ovinšek

    NE BOM DOPUSTIL

    Mario se zopet je oglasil,
    se imel je svojčas za igralca,
    rad zabaval znova bi gledalca,
    a je publiko zgolj dolgočasil.

    »Boj krvavi so izbojevali,«
    pa mu koncentracija popušča,
    zdaj že revolucijo dopušča,
    niso je v scenarij zapisali.

    Krepko kiksnil je pri novi vlogi,
    v drugem delu fant se izmotava,
    a ne pride mu beseda prava,
    nekaj motovili le o slogi.

    Da ne bo dopustil, prepričuje
    sebe samega na goli sceni,
    rad bi v drži kazal se jekleni,
    publika le z glavo mu zmajuje.

    Zaskrbljen je Mario igralec,
    kaj če ne razume ga ozadje
    in ga čaka potopitev ladje,
    ko znak dal najmanjši bo gledalec.

    Kaj če ta naenkrat bo izustil,
    to, pred čimer Mario trepeče,
    se za to bori, po odru meče:
    »Temu vloge več ne bom dopustil.«

    • SIMON ROZIC

     Se že vidi Mario božanski,
     prijahati na Šarcu belem,
     z rdečo zvezdico na kapi,
     narod vriskal bo veselo….

     Dajte Šarcu jesti, piti
     in še konju kakšno hrano,
     da ne pade tja v komo,
     kjer je ljudstvo lačno zbrano!

     Naj ga le dvignejo visoko,
     da bo le še nižje padel,
     v veselje nam globoko ,
     da se nasmejemo široko…

 • Duhec

  To zanima še sam stare in tiste, ki majo od tega korist.

  • Prle

   Končno so tukaj samo penzionisti,ki vlečejo penzijo še iz časov Yuge.

   • ZatonMesecnikov

    Prle lažeš ko uvjek. Penzije osebno še dolgo ne bom videl, če sploh kdaj.

    To mi je “vaša” Borba dala….

    • Prle

     Šetač lupetaš ko stara žena. Vsi pošteni in jasno delavni ljudje pridejo do zaslužene penzije. A ti sve prokockao?

     • ZatonMesecnikov

      #Vsi pošteni in jasno delavni ljudje pridejo do zaslužene penzije#

      Samo samoupravljalci nekoč Prle, za 20 let delovne dobe. Drugi imajo s tem težave prle.

      ovo nam je “vaša” borba dala…

     • Prle

      He,he,he, je treba delat, ne samo sloneti za tipkovnico.

     • ZatonMesecnikov

      Imam smolo, da v nedeljah drugi ne delajo Prle. To nam je pa krščanska civilizacija dala…

     • Prle

      Delajo,delajo,samo,da ti nočeš vedeti.To nam je pa kapitalizem dal.

     • ZatonMesecnikov

      Razen nekaj trgovk vse v glavnem počiva Prle.

     • Prle

      Ah,nič zato, pozabil si na nekaj par delavcev, ki šibajo 4 izmensko delo po kapitalističnih obratih in ja življenje za tipkovnico je tako zelo enostavno.

     • ZatonMesecnikov

      V nedeljah ne Prle. To si zamešal prej s socializmom, v železarnah.

     • Nata

      Pa kje za vraga, ti vidiš kakšen kapitalizem ??
      Pokraden kapital, ni kapital.

     • Nata

      Pridejo ??? Oh, ali res ?
      In potem ? Komaj preživijo, ker jim silni rdeči podjetniki niso plačevali prispevkov !

   • centurion

    ….in bolniki, kot ti, ki jih v ustanovah zdravijo na
    stroške davkoplačevalcev.

    • Prle

     Po tvojem pisanju si eden od tistih,ki prejema takšno penzijo. Koliko let si hodil v službo? 25 let, največ 30 let. Lahko si ponosen na Yugo.

     • centurion

      3 leta.
      Si ljubosumen?

     • Prle

      Jasno da sem,ker moram za takšne osebke plačevati.

     • centurion

      Premalo..
      Tudi borčevsko sem si zrihtal.
      S 26 leti.

     • Prle

      Katera ustanova te hrani? Si v Polju ali v Begunjah? Kaj je danes na jedilniku za kosilo?

     • centurion

      Ne vem, ampak dons smo odpadke spet
      poslali k vam na Oražnovo.
      Za vas je vse dobr.
      Dobr tek.

  • totex39

   To ni res, zgodovino je potrebno razčistiti, da bodo mladi razumeli pravo resnico. Že danes se vidi, kako na njiih vpliva narobe tolmačenje zgodovine, kar poglej si jih v stranki Levice in SD, saj so čisto ponoreli.

 • zokispoki

  Te maloumne, zaplankane eskapade Serpentinska, so kvecjemu izraz njegove njegove politicne nemoci, ki je posledica dejstva, da ni bil izvoljen na ta polozaj, temvec se ga je skupaj z ostalimi luzerji
  iz prejsnje koalicije in s pomocjo skrajnih, norih Yugo Madurov, s prevaro prilastil, po vzoru starih komunajzarjev.

 • pesjanar

  Nemški okupator je dal vedeti da bodo za vsakega ubitega Nemca usmrtili 100 talcev zato je ta dogodek v Frankolovem še kako boleč za Slovence,saj so komunisti želeli še zasejati še večje sovraštvo do okupatorja,sedaj so imeli priložnost da uresničijo svoje zločinske namene.Počili so enega oficirčiča nato je sledila strašna kazen.Nihče od dosedanjih govorcev ni povedal tega da teh 100 nedolžnih ljudi leži na vesti zločincev z rdečo zvezdo,sicer pa takratni hostarji niso imeli vesti kar so pokazali v Dražgošah ko so kot potuhnjeni lopovi pustili umreti nedolžnim žrtvam.Edini kateri so pokazali dostojanstvo,neizmerno junaštvo so bili borci Pohorskega bataljona,borba do zadnjega naboja pokazali so da so pravi otroci SLAVE ne pa strahopetna svojat iz Lažgoš.Tega kulturnika Serpentinška naj bo sram in naj raje ostane pri svojih kulturnih dosežkih v stilu baba je žaba.

  • centurion

   +++++++++++

  • totex39

   Tudi Pohorski bataljon ne bi končal tako kot je, če jih “partizan” komunist ne bi izdal. S tem se lahko postavljajo večna vprašanja, kdo so bili res pravi izdajalci lastnega naroda.

 • Vera

  Niso Šarca nastavili samo za premiera, temveč tudi za hujskača mladih,ki ob teh današnjih učiteljih, profesorjih vzgojenih v partijskem duhu,ne morejo ali nočejo govoriti prave resnice . Stanovnik je našel v Serpentinšku nadomestilo za svoje žolčne in lažne izzive .

 • ZatonMesecnikov

  Šarcu so “pravoverne sile” zopet napisale, kaj mora povedati. da bi ohranile svoje finančne privilegije in družinske junaške zgodbe.

  1. V govoru omenja “narodnoosvobodilni boj”! Kaj je bil cilj tega narodnoosvoboidilnega boja Šarec? narodna osvoboditev?

  Izpod Srbskega kralja v Beogradu pod komunističnega diktatorja v Beogradu? Je to narodna osvoboditev?

  2. Omenja da so zavezniki priznali komunistično vojsko kot edino legalno.

  Narobe Šarec, priznali so jo po sporazumu Tito-Šubašić, s Kraljem Petrom kot Vrhovnim poveljnikom ter Brozom kot vojnim Minsitrom ter Šubašićem kot predsednikom vlade. In po združitvi Jugoslovanske vojske v domovini (četnikov) z komunističnimi gverilci. Tako naj bi bilo na papirju. Na terenu je bilo drugače in je komunistična vojska prevzela popolno oblast.

  Danska je izgubila med drugo vojno 0,16% prebivalstva.

  Slovenija je izgubila 6% prebivalstva.

  Je Danska zaradi tega kaj na slabšem? je kaj manj dobila kot Slovenija? Kaj je dobila Slovenija za teh 6%?

  • samotoje

   “Je Danska zaradi tega kaj na slabšem? je kaj manj dobila kot Slovenija? Kaj je dobila Slovenija za teh 6%?”
   Na to vprašanje ti pa lahko odgovorim: Slovenija je dobila bratstvo i jedinstvo, Titota Ljubičicu Belu, partijo, socializem in možnost, da ji vlada Serpentinšek. Danska, ki ima kraljico in najnižjo penzijo več kot 7000 Dkk, naj se požre od zavisti.

   • ZatonMesecnikov

    Pa en kup “naših” kot predstavnikov revolucionarne buržoazije.

 • Peter

  Zaveda se, kdo ga ja nastavil.

  • FORT WORTH

   Strici so mu povedali…

 • opazovalec

  Šarec zagovarjal oborožen odpor partizanov proti Nemcem, pa čeprav nas je to drago stalo!

  Tudi naša osamosvojitev leta 1991 bi nas lahko drago stala. No k sreči nas ni, je pa drago stala naše južne bratrance…. In vendar nihče ne trdi, da bi morali prenašati srbsko tiranijo, ker bi jih upor predrago stal.

  Res je zelo udobno čepeti doma, spremljati boje drugih in politikovat, hudič je samo da ko pride po končanih spopadih do poračuna se ni mogoče z ničim izkazat in tisti, ki so se borili upravičeno uveljavijo nekompromisno svojo voljo.

  Tako pisanje direktno žali vse tiste, ki so se v Evropi uprli nacizmu in fašizmu, tudi tiste 3 Slovence, (Oblak, Gladek, Gerbec) ki so recimo padli v Vercorju in so pokopani med drugimi 750 padlimi maquisti na pokopališču v Saint-Nizier-du-Moucherotte, ki so padli v boji z Nemci in njihovimi V. evropskimi prostovoljskimi pomagači iz Ukrajine, Rusije in Kavkaza. Kljub silovitim pokolom civilitov, kakšnih 800, nihče v Franciji razen skrajno desnih bivših Vichijevcev ne govori proti uporu kakor VI.

  • centurion

   OSEL.

   • opazovalec

    Matej 7, 15-23:

    »Varujte se lažnih prerokov, ki pri­hajajo k vam v ovčjih oblačilih, znotraj pa so grabežljivi volkovi.Po njihovih delih jih boste spoznali.
    Torej, če zmoreš napisati samo OSEL, bomo spoznali, kakšen si….

  • ZatonMesecnikov

   #oborožen odpor partizanov proti Nemcem,#

   šlo je za oborožen odpor ene politične skupine, Komunistov. Ki se je razglasila za predstavnika vseh Slovencev. To pa je narobe, če se strinjaš.

   #Res je zelo udobno čepeti doma, spremljati boje drugih in politikovat#

   Tako je bilo drugje po Europi. Slovenska Komunistčna Partija je uvedla k nam boljševistični koncept Oboroženega naroda, po tradiciji pariške Komune.

   #750 padlimi maquisti na pokopališču v Saint-Nizier-du-Moucherotte, ki so padli v boji z Nemci in njihovim#

   Maquisti so delovali pod poveljstvom angleške SOE in strogo pod nadzorom v izogib nepotrebnim žrtvam. Koncentrirani so bili v reševanje angleških in ameriških letalcev, ter sabotaže pred izkrcanjem v Normandiji.

   Slovenski TIGR bi prerastel s časom v takšno obliko odpora, če ga komunisti ne bi likvidirali.

   #boji z Nemci in njihovimi V. evropskimi prostovoljskimi pomagači iz Ukrajine, Rusije in Kavkaza.#

   ne pozabi, da je v Franciji služilo Wehrmacht kar nekaj tisoč Slovencev. Sam sem govoril z dvema od njih. Pravzaprav je bil v 90tih objavljen podatek nemške socialne službe (v redkem trenutku necenzure), da so Slovenci na drugem mestu NA SVETU po prejemu nemških vojaških penzij. Za ZDA.

   • komar marko

    jap,in javljali so se prostovoljno, glede na oglase, ki so jih imeli Nemci na ŠTAJERSKEM kjer so jih vabili za delavce ali šoferje .Po vojni so za nas SLO državljane trdili, da so bili mobilizirani. Nemci so jim pa plačevali penzije, vsi pa družno zagovarjajo NOB in njegovo zmago. Kdo je sedaj idiot?.

    • ZatonMesecnikov

     V spominih sem bral, da je Nemčija izenačila višino penzije tudi za tuje prejemnike.

     V zrak je skočila potem ZZB, ki je vpila, da penzija “švabskega vojaka” ne sme biti višja kot penzija Borca. zato so jo soglasno omejili na višino 300 Dem.

   • opazovalec

    Res je nekaj tisoč Slovencev služilo v Franciji Wermachtu, še en priženjen žlahtnik. Pa je kasneje za sodelovanje v makiji dobil visoko francosko odlikovanje, še F. veleposlanik je bil na njegovem pogrebu.

    Res je mnogo Slovencev dobilo nemške vojaške penzije, nekateri so bili nasilno mobilizirani v Wermacht, nekateri so bili pač samo pripadniki pomožnih polijskih enot, po domače domobranci. In še sam sem pomagal pri vlaganju prošnje na ustrezen urad za pogrešanim domobrancem, je bilo pokojnine kar za en traktor.

    • ZatonMesecnikov

     #nekateri so bili pač samo pripadniki pomožnih polijskih enot, po domače domobranci.#

     površno znanje in formulacija Opazovalec, so glavni vzroki današnjega nerazumevanja takratnih dogodkov. imenovali so se vermani in ne domobranci.

     Domobranska legija je bila ustanovljena kot organizacijsko del enot SS. Tako kot množica podobnih enot, iz 30 različnih nacij. Tako kot je napoleon imel naprimer na pohodu v rusijo samo pol enot Francozov.

     Ta domobranska legija je zastopala meščanske stranke in Slovensko ljudsko stranko v oboroženih akcijah proti Komunistični gverili, ki je predstavljala komunistično partijo in stranke zbrane v društvu prijateljev Sovjetske Zveze.

     Strankarska vojna torej.

     Kolikor vem, so penzije izplačevali le pripadnikom wehrmachta in morda Waffen SS. Pomožnim tujim enotam ne.

     • Iztok Pušnik

      Nemški vir!!!


      Die im SD-Eid erwähnten „Verbündeten des Kommunismus“ waren die Alliierten der Anti-Hitler-Koalition,
      die im Juni 1944 Titos Partisanen offiziell anerkannten. Die britische
      Regierung warnte die slowenischen „Domobranzen“, den Kampf auf Seiten
      der Deutschen gegen die Partisanen und die Alliierten fortzusetzen,
      stieß damit aber auf taube Ohren.

     • ZatonMesecnikov

      Pa saj nisem nič rekel Iztok.

      Šlo se je za državljansko vojno med Komunisti in Antikomunisti. Ki je vzela 82.000 življenj. Vojna pa zato ni bila krajša niti 1 sekunde.

     • Iztok Pušnik

      Če se ne motim, je tema članka, komemoracija v Grabnu pri Stranicah.

     • ZatonMesecnikov

      Gre se za tragedijo, za katero pa ti kriviš samo eno stran. kriviti moraš tudi komunistično stran, ki je z nesmiselnim dejanjem povzročila smrt teh ljudi.

     • Iztok Pušnik

      Za zločin bom, dokler sem živ, krivil Nemce. Če si Nemci ne bi protipravno prisvojili tega dela naše domovine, tudi tisti nesrečni nemški vojak v Celu, al kjerkoli že, ne bi izgubil glave, saj bi verjetno ždel doma.

     • ZatonMesecnikov

      #Če si Nemci ne bi protipravno prisvojili tega dela naše domovine#

      Takšna je tvoja intimna odloćitev, ki jo spoštujem. Da pač navijaš za srbskega kralja Karađorđevića in njegovo nadoblast in ne Nemca.

      vendar moraš razumeti, da pa mnogim Karađorđević oziroma srbska nadoblast ni bila všeč.

     • Iztok Pušnik

      Če sem kdaj za kakšnega srbskega kralja navijal, sem navijal za Aleksandra Obrenovića, ki so ga pod “patronatom” Britancev, umorili pristaši Velike Srbije, leta 1903 v Belgradu. Karadžordževići pa so bili “ljubljenci” Britanske krone in tudi zato je prišlo do WWI. Namreč, Obrenović je bil pristaš Dunaja in mu je bila všeč ideja troedine monarhije. No, pa pustimo to, ker s člankom nima neposredne zveze.

     • ZatonMesecnikov

      Če so Slovenci preživeli 1000 let Avstrije, pa napoleona, pa Srbske kralje, pa broza, bi tudi Nemce, ne boj se.

      Pridejo in grejo. Ni treba nič izpostaviti 82.000 življenj zaradi tega…

     • Iztok Pušnik

      Tega pa ne vem.

     • opazovalec

      In ti strašni borci proti komunizmu so se proti njemu borili tako, da jih je 3/4 ščitilo železnico proti Italiji. Res čuden boj za demokracijo, da pomagaš sovražnikom demokracije, nacistom.
      Kar se penzij tiče, svojci vseh ranjenih in ubitih domobrancev so lahko zahtevali nadomestilo, kakor so naredili tudi sorodniki. Zakaj pa mnogi niso zaprosili za pokojnino je pa njihov problem, očevidno so imeli slabo vest.

     • ZatonMesecnikov

      da jih je 3/4 ščitilo železnico proti Italiji

      Narodno bogastvo pač ni semlo biti uničeno. komunisti tega pomisleka niso imeli.

      #Res čuden boj za demokracijo, da pomagaš sovražnikom demokracije, nacistom.#

      ne pozabi, da Slovenci demokracije od Avstrije naprej niso poznali. In kratko obdobje do leta 1929. Po streljaju v hiši demokracije, so jo ukinili. Do leta 1991. danes pa se zopet srečujemo z enakimi težavami.

      #Kar se penzij tiče, svojci vseh ranjenih in ubitih domobrancev so lahko
      zahtevali nadomestilo, kakor so naredili tudi sorodniki. Zakaj pa mnogi
      niso zaprosili za pokojnino je pa njihov problem, očevidno so imeli
      slabo vest.#

      ker niso mogli dokazati smrti. ker so trupla ležala po rudnikih in breznih ter fojbah. Poleg tega bi zaprositev za pokojnino pomenila velike težave za prosilca in svojce. tako je to v komunizmu.

     • opazovalec

      ker niso mogli dokazati smrti. ker so trupla ležala po rudnikih in
      breznih ter fojbah. Poleg tega bi zaprositev za pokojnino pomenila
      velike težave za prosilca in svojce. tako je to v komunizmu.

      Nič od tega ni res. Tudi nesrečni žlahktnik je izginil po vojni, so ga š dve leti iskali, namreč OZNA. Težav pa v 80-tih ni bilo nobenih s strani oblasti.

      Narodno bogastvo pač ni semlo biti uničeno. komunisti tega pomisleka niso imeli.

      Kakor ne nobena stran med vojno. Še najbolj so pa železnice uničevali kar Nemci med umikom, in ni videti, da bi branitelji narodnega bogstva kaj posredovali. Sicer se pa med vojno se narodno bogatsvo včasih tudi uničuje, če tako zahtevajovišji interesi obrambe. Tako se je delalo in se bo delalo če se hočeš vojskovat. Če pa hočeš biti suženj pa se ni potrebno borit in bodo s teboj pač delali kot s cunjo! Nekaterim to pač ustreza, pa niso ravno deležni pretiranega spoštoivanja ne od sovražnikov še manj pa od večine narodnega telesa.

 • ZatonMesecnikov

  Šarec, zapomni si naslednjih nekaj točk, pa boš laže razumel in pojmi ti bodo postali jasni. pa ne boš z takšno lahkoto poslušal ZZB suflerjev;

  Leta 1943 so vsi vedeli, da bo Nemčija poražena. zato je;

  1. Leta 1943 je Partija zamaskirala Revolucijo v Boj proti Fašizmu. (mednarodne okoliščine, predvsem pritisk iz Moskve, zaradi odnosov z Zahodom).
  2. Leta 1943 je Partija zamaskirala Državljansko vojno v Narodnoosvobodilno vojno (boljševistični koncept Oboroženega naroda)
  3. Leta 1943 je Partija pobijanje svojih razrednih in političnih nasprotnikov zamaskirala v Obračun s kolaboranti in izdajalci.
  4. Leta 1942 je Partija za “slovenski narod” razglasila vse svoje podpornike, ostale pa izključila iz pojma “narod”. Ter jih ožigosala za Kolaborante in izdajalce slovenskega naroda. Če si bil torej proti Partiji, si avtomatsko postal “Izdajalec slovenskega naroda”.

 • Iztok Pušnik

  Članka ne bom bral. V Frankolovem se je svoj čas zgodil največji zločin. Nemci so podoben zločin izvedli tudi v Lidicah na Češkem. Nemci niso imeli kaj iskati, niti v naši domovini, niti v domovini Čehov. Tako Češkoslovaška, kakor Kraljevina jugoslavija, sta bili suvereni državi. Upor patriotov proti zavojevalcem je plemenito dejanje. Prvo patriotsko akcijo proti zavojevalcem je že aprila 1941 storil Bojan ILICH s tovariši v Mariboru. Sledile so akcije Tigrovcev in za njimi, po prekinitvi veljavnosti pakta Molotov- Ribbentrop, akcije partizanov, ki so jih organizirali komunisti.

  • komar marko

   No pozabljašna upora v Gozdi Martuljku, o katerem se ne sme govoriti in še nekaj jih je bilo. To je bilo takoj na začetku aprila. Povej, zakaj so bili TIGRAVCI shranjeni v večna lovišča,če pa so se borili proti fašizmu?

   • Iztok Pušnik

    Me ne zanima. V Gozdu Martulku so se spopadli vojaki Kraljevine Jugoslavije z Nemci, kar je bilo normalno.

    • komar marko

     jap, verjamem, ljubše so ti DROBTINE in POTEMKINOVE vasi!

     • Iztok Pušnik

      Pišem samo dejstva. Argumentov se ne branim.

     • centurion
     • Iztok Pušnik

      2. Komentarji naj se nanašajo na članek.

      3. Komentarji, ki se ne bodo nanašali na članek, bodo brisani.

      4. Do drugih komentatorjev bodite vljudni in spoštljivi.

     • centurion

      Spoštljivi bodite tudi do žrtev komunizma (NOB).

      Hmm, mimogrede…
      Iztok Pušnik • an hour ago
      Članka ne bom bral….

      Iztok Pušnik • 19 minutes ago
      2. Komentarji naj se nanašajo na članek.

      Si zmeden, da ne bom žaljiv….??

     • Iztok Pušnik

      Se moji komentarji ne dotikajo vsebine članka??? Če je tako, potem se prizadetemu avtorju članka, ki ga nisem prebral, vljudno opravičujem.

  • ZatonMesecnikov

   #Nemci niso imeli kaj iskati, niti v naši domovini, niti v domovini Čehov.#

   Iztok, tudi Avstrijci ne, 30 let prej? Pa Srbi ne, 5 let prej? Pa maršal potem?

   katero domovino pa imaš v mislih? Dravsko banovino? Jaz za drugo ne vem. Ta se je pa predala z aktom kapitulacije 17.4.41 v roke Nemcem. Da bi počakala, da se veliki zmenijo med seboj. Takšen je bil pač takrat pravni red povsod.

   Šele Zakon o splošni ljudski obrambi leta 1976 je uzakoanil to, kar se poskuša danes retroativno prenesti na tisti čas 1941. Da je namreč vsak imel pravico zgrabiti za nož, puško (kot ISIL danes).

   In ravno to je vzelo 82.000 življenj Slovencev, ki bi preživeli, če ne bi bilo tega. Če vzamemo procentualno norveške žrtve istega časa in iste usode.

   Postavimo raje Šarcu vprašanje, je bil ta narodnoosvobodilno boj res vreden življenja 82.000 Slovencev?

   • Iztok Pušnik

    Slava vsem, ki so se po 6. aprilu 1941, uprli tujim zavojevalcem. Naši
    brambovci so se recimo za domovino, hrabro uprli tudi Napoleonu v
    Gradcu, na trdnjavi Schlossberg, pa 87. pešpolk je izkrvavel na
    Škabrielu!!!

    • ZatonMesecnikov

     Mešaš hruške in jabolka Iztok.

     Zgoraj je šlo za redne avstrijske enote v okviru pravnega reda, ki sem ga omenjal zgoraj. In je bila celo njihova dolžnost da to storijo.

     Izven pravnega reda, pa se je to smatralo za banditizem. Tako so pisali vsi vojaški priročniki tistega časa. Ameriški, Sovjetski, Angleški, Nemški.

     neka pravna podlaga za to, na kar si ti tako ponosen je bila dana šele leta 1976 z zakonom o splošni ljudski obrambi in družbeni zaščiti.

     • Iztok Pušnik

      Po katerem mednarodno pravnem redu pa so se uprli naši pripadniki TO, leta 1991???

     • ZatonMesecnikov

      Kot vidiš v primeru Katalonije, je bilo to izven pravnega reda. In spada v okvire državljanskih vojn, ki jih Europa pozna. Zato na zahodu vse Jugo vojne (41-45, 91-95), imenujejo državljanske vojne.

      Pravilen izraz za tvoj upor leta 1941 je torej komunistična vstaja, od leta 1942 naprej pa državljanska vojna. S pojavom Antikomunističnih oddelkov.

     • Iztok Pušnik

      Če te prav razumem, so se Tigrovci šli državljansko vojno… in talce, zaprte v nemških zaporih naše domovine, so Nemci zaprli zato, ker so netili državljansko vojno v okviru III. Reicha…

     • ZatonMesecnikov

      Ja, subverzivne uporniške skupine poznajo mnoge države. IRA na Irskem, pa ETA v Španiji. Pa tudi pokojna Juga jih je poznala, z naprimer hrvatskim bratstvom in oboroženo akcijo leta 1971 v Bosni. Pa VMRO v Kraljevini Jugoslaviji, pa Ustaši v Kraljevini Jugoslaviji.

      Tigrovci se niso šli državljansko vojno, ker so bili njihovi napadi usmerjeni v tisto, kar so oni smatrali za nelegitimno oblast. Spadali so v rang ETE in IRE naprimer.

      Pri Komunistični vstaji je šlo za drugo naravo. Vstaja se je začela na poziv Kominterne ob napadu Barbarosa z namenom ogrožanja nemškega zaledja ter razbremenitev vzhodne fronte. Vojaške oddelke komunistične gverile z oznakami Rdeče Armade, vojaško čepico rdeče armade M35 (titovka imenovana pri nas). Vstaja se je razširila po komunistični doktrini v Revolucijo in nameravano vključitev Slovenije s prihodom rdeče armade v sovjete sveta. Temu so se uprle meščanske stranke, kar je vodilo v Državljansko vojno.

      Streljanje talcev so poznali vojaški priročniki vseh držav. Tudi ameriški in angleški so ga imeli. Zato je bilo na sojenju poveljnikom na Balkanu na tako imenovanem sojenju za Talce leta 1947 v Nürnbergu najvišja dosojena kazen 5 let zapora. Talce so takrat smatrali za legitimno sredstvo pacifikacije zasedenega območja.

      Za talce so torej krivi tisti, ki jih je kljub vedenju s svojimi dejanji izpostavil smrtni nevarnosti, kot tisti, ki jih je streljal. Draža Mihajlović, se je naprimer po streljanju Talcev ustavil. Komunisti ne.

     • Iztok Pušnik

      Toliko besed v nemar. Moja malenkost trdi edinole, da je bil pomor domoljubov – zločin. Komemoracija na mestu zločina pa – častno dejanje.

     • ZatonMesecnikov

      zakaj je bilo treba špricati po tisti koloni od daleč in s tem pogubiti Talce? je bila vojna krajša?

     • Olga101

      Dobro poznavanje zgodovine in prava. Čista petka!

     • centurion

      Po Ustavi SFRJ .
      Pravica republik do samoopredelitve in odcepitve,
      ustava 1970 mislim…

     • slosin

      po katerem mednarodnem pravu je dovoljeno pobijati vojne ujetnike in civiliste? In kaj so bili partizani po mednarodnem pravu?

     • Iztok Pušnik

      Die im SD-Eid erwähnten „Verbündeten des Kommunismus“ waren die Alliierten der,
      die im Juni 1944 Titos Partisanen offiziell anerkannten. Die britische
      Regierung warnte die slowenischen „Domobranzen“, den Kampf auf Seiten
      der Deutschen gegen die Partisanen und die Alliierten fortzusetzen,
      stieß damit aber auf taube Ohren.

     • slosin

      Tito je zaveznike vseskozi zavajal…preberi knjigo ‘Titova velika prevara…? Churchilla je zanimalo samo to, ali so partizani pobili kaj švabov in to je prevagalo…To, da so tolkli sonarodnjake je bilo drugotnega pomena oz. je Titu verjel, da ne bo uvedel komunizma….Sam je intimno priznal, da ga je Tito nategnu…’verjel sem, da je Tito gentleman…’

     • ZatonMesecnikov

      To imaš ti eno literaturo od Honeckerja, Iztok?

     • Iztok Pušnik
     • ZatonMesecnikov

      Sicer spoštujem Jad Vašem, ampak zgodbice so pa objavili tiste, ki ste jim vi servirali.

     • Iztok Pušnik

      Ubogi Nemci. Veljalo bi, da jih nekdo seznani s tvojimi stališči. Verjamem, da bi se koj odločili za prenovo spletne strani.

     • ZatonMesecnikov

      Kaj ni spletna stran od Jad vashema?

     • Iztok Pušnik

      Pojma nimam.

    • centurion

     Blodiš, no, blodiš Iztok.
     Komu se je uprl 87.pešpolk na Škabrijelu, KOMU?
     In pod katero zastavo?
     Po tvojem se je potem proti istemu borilo tudi
     nemških 8.divizij (skupine Stein, Scotti,Krauss) pri
     obrambi-preboju Italijanskih linij na soški fronti..
     Prosim, nehaj z blodnjami.

     • Iztok Pušnik

      Nemci so takrat naši domovini pomagali. S pomorom stotnije nedolžnih slovenskih domoljubov, pa prav gotovo ne.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi v Italijanski vojski je služil takrat del beneških Slovencev.

     • Iztok Pušnik

      Če prav razumem, je šlo v WWI, za državljansko vojno med Slovenci…

     • ZatonMesecnikov

      Ne, državljanska vojna je ožji pojem.

     • centurion

      Ampak ali niso bili Nemci člani Osi,
      Italijani pa člani Antante…
      Razloži no mal.

     • totex39

      Ni mu več pomoči, pri takih kot je on smo dolgo čakali, kajti ima že izprane možgane in kot vidimo jih je vedno več.

   • slosin

    kot prvo, INZ je naštel skoraj 100.000 žrtev med slovenci, in kot drugo, vsak ni imel pravice zgrabiti za nož in se boriti proti okupatorju.

    Partija je vsak upor izven OF pod smrtno grožnjo prepovedala….

    • ZatonMesecnikov

     to je moj seštevek. Takole ga bom razložil;

     Od uradno 97.000 moramo odšteti ocenjeno 10.000 padlih na nemših frontah, ki bi vsekakor umrli. Ostane ocena s pomočjo norveškega odstotka umrlih med drugo vojno (0,35%). Okoli 5000 v našem primeru (bombardiranja, prehodi front itd.).

     Ostalih 82.000 žrtev lahko pripišemo državljanski vojni oziroma njenim posledicam. Oziroma komunističnemu začetku vstaje leta 1941.

     • slosin

      dejstvo je, če ga nebi začeli komunisti srat s komunizmom, bi jo v slo (in jugi) odnesli z bistveno manj žrtvami….No, kar zadeva povojne poboje, naj dodam tole, v poduk tistim, ki se sklicujejo na to, da so s kolaboranti obračunali po vojni po vsej evropi…

      PODIVJANA CELINA-KEITH LOWE
      ———————————————–

      Zaradi vseh teh pobojev, tako manjsih kot obsežnejših, je
      nastala vsesplošna podoba o jugoslaviji kot o deželi, ki ji po krutosti ni para —pojmovanie, ki se je še utrdilo
      med srdito državljansko vojno v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Izraz balkansko nasilje se uporablja po vsej Evropi za označevanje izrazito izprijene krvoločnosti in za potrditev hipoteze se pogosto omenjajo različna zgodovinska obdobja. Res je, da so statistični podatki, ki se nanašajo na povojno Jugoslavijo hujši, kot v katerikoli drugi državi.Partizani so po vojni pobili kakih 70.000 kolaborantskih vojakov in civilistov. Če to primerjamo z velikostjo celotne populacije, je to 10 x več kot v Italiji
      in 20 x več, kot v Franciji…

     • ZatonMesecnikov

      kaj bi šele rekla keith s primerjavo z norveško, kjer so jih ubili po vojni 27. Vključno s kvizlingom.

     • slosin

      ŽRTVE II. SVETOVNE VOJNE IN PO VOJNI UBITE OSEBE PO DRŽAVAH

      Država…………Preb. 1945…..Žrtve vojne….Povojne žrtve
      Norveška——–3.300.000———–4.000——–28
      Danska———–3.850.000———-4.000——–46
      Nizozemska—–9.000.000——–248.000——-53
      Belgija————8.000.000——–111.000——–7
      Francija———42.000.000——-358.000—2.250
      Gečija————-6.000.000——-420.000—5.000
      Madžarska—–14.500.000——–900.000—7.000
      Poljska———-35.000.000—–6.000.000—3.000

      SLOVENIJA……..1.492.000………..97.500….13.600

      ….v Franciji od 2250 obsojenih na smrt je bilo dejansko usmrčenih okoli 700…

      ….težko za verjet…13.600 pobitih po vojni..

     • ZatonMesecnikov

      Žrtve gredo v tisoče povsod tam, kjer komunisti prevzamejo oblast. Pa Grčija, kjer je bila državljanska vojna.

     • slosin

      skratka, kjerkoli so se pojavili, je tekla kri…rusija, juga, kuba, kitajska, kambođa…100 mio žrtev rdečega nasilja…vse v imenu ideologije…

     • sodnikisozločinci

      Za Slovenijo so podatki napačni. Na slovenskem ozemlju je bilo umorjenih med 200000 in 300000 ljudi, a samih Slovencev je bilo med njimi okoli 15000.

     • sodnikisozločinci

      Samo v Sloveniji je bilo po vojni umorjenih med 200.000 in 300.000 ljudi, tako da so zgornje številke napačne.

  • učko

   Večina partizanskih enot NI bila pod vodstvom komunistov ! Komunisti so si prisvajali partizanske enote, ki so bile ustanovljene s strani Sokolovcev in Kršanskih socialistov. No, mal si poglej še okol Dolomitske izjave, ki pa je danes tudi zavajujoče interpretirana, tako kot je bila od nekdaj !

   • Iztok Pušnik

    Za to stanje krivim izključno Lublanski “pašaluk”, ki je dovolil tistim nekaj komunističnim ilegalcem, da so prilezli na plano in se organizirali. Naj te spomnim na pokončnega župana Lublane, ki je zaradi lizunskega obnašanja njegovih političnih kolegov, storil samomor.

   • sodnikisozločinci

    To je laž, partizane so ustanovili in vodili komunisti, dokaze za to lahko najdeš v Dokumentih ljudske revolucije. Partizani so bili vojska komunistične partije, o tem priča že njihovo ime, njihov cilj pa je bila izvedba komunistične revolucije, boj proti okupatorju je bila laž s katero so želeli pridobiti naivneže v svoje vrste.

 • komar marko

  ali bomo 22 julija praznovali dan borca ali bomo praznovali 13. maj, ko so se TIGRAVCI na MALI gori pri Ribnici uprli.Kaj je resnica in kaj je LAŽ?

 • Rumeni Jurij

  Ob dejstvu, da sem povojna generacija lahko povem kot pripadnik jurišnega odreda l 91 samo o naši vojni. Povem pa vam tole; kakršen odnos imate danes do NOB tak odnos bodo imeli naši zanamci do vojne l. 91.

  • pajot

   Hvala za opozorilo,Rdeči Jurij.

  • ZatonMesecnikov

   #pripadnik jurišnega odreda l 91#

   sliši se strašno zgoraj. Vendar raziskave kažejo, da tisti veterani, ki so šli skozi kaj hudega in stresnega, o tem ne govorijo. Niti to ne izpostavljajo.

   • Iztok Pušnik

    Katere raziskave???

    • ZatonMesecnikov

     Raziskave in praksa ameriške vojske o Post Travmatskem sindromu. Ter praksa veteranov prve in druge svetovne vojne. Ter hrvaške domovinske vojne.

     • Iztok Pušnik

      Kakšno zvezo ima to s komemoracijo v Grabnu pri Stranicah???

     • ZatonMesecnikov

      Nikakršno. Rdeči Jurij zgoraj baha s pripadništvom Jurišnim oddelkom TO. Pa tudi Borci ZZB na komemoracijah. Vendar ljudje, ki so kaj hudega preživeli, izgledajo takole, kot tile iz prve vojne na 0:35 sekunde.

      https://www.youtube.com/watch?v=SS1dO0JC2E

     • Iztok Pušnik

      A baha se??? No ja, se ima vsaj s čim… Na jutjub linke pa navadno ne klikam. Tudi tvojega mladega objokanega nemškega soldata si pred dnevi uporabil na podoben način.

     • ZatonMesecnikov

      Klikni, je francoski vojak po Verdunu. tako izgledajo veterani. Tihi in zaprti vase. tisti, ki svoje veteranstvo razglašajo (kot Borci ZZB pa nekateri veterani 91) dvomim, da so pravi veterani.

      Tista slika je bil prikaz, kako je deloval Justin Stanovnik leta 1945, fantič, ki je moral skozi komunistično torturo. namesto da bi ga poslali domov.

     • Iztok Pušnik

      Se mi je kar zdelo…

  • bubamara

   Odnos do NOB-ja smo si morali sami zgraditi, ker so “zmagovalci” priredili zgodovino. Osamosvojitvena vojna je čista kot solza; tudi zato, ker so vse pokrivali mediji in je vsak lahko spremljal dogodke. NOB so mediji 50 let uporabljali za pranje možganov; kar jim je zelo uspelo.

   • komar marko

    sproducirali so pa VELIKO afer,med drugimi afero VIČ HOLMEC, Gazelo v Rožni dolini, radi nabijajo, da se je JJ skrival v CD in podobne rabote.

   • sodnikisozločinci

    Itak, pri kretenih, ki so v večini.

  • komar marko

   VSI trdimo, da je UPOR plemenito dejanje. Vsi POŠTENI pa trdimo, da je pravociranje sovraga in nato pobeg iz kraja dogodka, da nahebajo domačini sprevrženo dejanje. Tu se LOČUJEMO! KAPIŠ?

   • ZatonMesecnikov

    Gojenje Kulta Upora je pripeljalo Slovenijo tja, kjer je. V skupnost nediscipliniranih in nezadovoljnih državljanov, ki bi se povsod upirali.

  • slosin

   kolk ste pa l. 91 teritorijalci, policija….pobili lastnega naroda…? A ste tud uvajal komunizem?

   • centurion

    ++++++++++++++++++++++++

    • slosin

     če bi se borili tako, kot partizani med NOB, bi morali najprej pobiti tiste (beri izdajalce), katerih samostojna slovenija ni bila njihova intimna opcija…Skratka, primerjati vojno za slovenijo in NOB revolucijo, je totalno neokusno….zelo milo rečeno…

     • Olga101

      Res je!

     • sodnikisozločinci

      Ja, škoda, zares.

  • macon

   Jurišnik, kje so potekali vaši juriši in kaj ste osvojili in koga premagali? Malo na kratko opiši, prosim, po mojem nas zanima, kaka elita si ali si bil.

   Moj ded je bil Majstrov borec in gorenjski VOS-ovec, stric pa tujski legionar in poznam kar nekaj njunih zgodb. Rad bi primerjal.

   Drugače NOB in 1991 nimata zveze, 1991 je bil proti jugoslovanarskim zagovornikom NOB-ja, ki nam danes limajo NOB na 1991. Prvo slavijo in govorijo pravljice o dobrem proti zlu, 1991 zaničujejo in demonizirajo, ker je bilo proti njim. Dosti slabo, da tega nisi opazil.

  • Nata

   Bizgec !

 • branči

  in za koliko so se po tem famoznem govoru zmanšale čakalne vrste v zdravstvu! sam bedki se ukvarjajo s preteklostjo, medtem, ko je vsak dan slabša sedanjost! očitno so butalci zadnja avtohtona človeška vrsta na svetu!

  • Iztok Pušnik

   Komemoracija na mestu zločina je hvalevredna. Krepi domovinsko zavest.

   • komar marko

    a tudi v LAŽGOŠAH, a tudi na MALI gori nad RIBNICO 13.maja vsakoleto?

   • branči

    čemu zbirati zamaške za pomoči potrebnim, raje jih donirajmo za zhode rdečih maškar! prazen želodec in visoka domovinska zavest, res si primetek vreden čistokrvnega butalca!

  • bubamara

   Res je. Manever zavajanja in obračanja pozornosti naroda od pomembnih problemov. Pri neumnem narodu to pelje.

 • mona lisa

  Šarec bi moral ostati kjer je bil. Na drugorazrednih gostilniških odrih kjer je trosil slabe neintelegentne nesmiselne štose.

 • Iztok Pušnik

  Dokaz, da je vsakoletna komemoracija v Grabnu Stranicah, še kako pomembna!


  Commemoration
  in Lidice to mark 60th anniversary of Nazi massacre

  On June 10th 1942, 173 men were shot and the women and children were
  transported to concentration camps. Of the children only seventeen
  survived. The only two Lidice men to survive were airmen who were
  fighting at the time in Britain’s Royal Air Force.

  • slosin

   drži, spoštljiv odnos do mrtvih (na katerikoli strani) je vsekakor hvale vreden,
   glorificiranje NOB in upora je pa navadno zavajanje in nakladanje…

  • ZatonMesecnikov

   Ja, bila je žalostna epizoda v Državljanski vojni med Komunisti in Antikomunisti na tleh današnje Slovenije leta 1942-45. Zakaj in kako ter predvsem o smislu te vojne, naj pa sodijo zgodovinarji. Ne pa Šarec.

   Kot to vidijo na Zahodu v Wikipediji;

   Simultaneously, a multi-side civil war was waged between the Partisans, the Serbian chauvinist Chetniks, the Croatian Ustashe and Home Guard, Serbian Volunteer Corps and State Guard, as well as Slovene Home Guard troops.[22]

  • centurion

   Nihče ni rekel, da komemoracija ni potrebna.
   Je pa ZADNJI, ki bi lahko bil prisoten, vsak naslednik
   oz NOB simpatizer.
   Serpentinšek prav tako.
   Komemoracija naj bo v spomin žrtev v prisotnosti
   potomcev.

 • Edi Puc

  …komemoracija v Grabnu Stranicah….je samo KOLISA za plehko politično reklamo leve politične opcije. Nesrečne žrtve so bile izkoriščene takrat in ponovno spet danes……. če bi svojci kaj dali nase, bi že zdavnaj vložili TOŽBO in PREPOVEDALI plehko politićno reklamo, delano na ubogih ljudeh. (pušnik hudiča saj niti napisati neznaš, kako se tam reče)

  • Iztok Pušnik

   Brez skrbi, da znam. Samo imam posebno težavo, saj mi tukaj na portalu vrže vsak popravek besedila med spam. Zato nisem popravil. Toliko. Pišem v enem šusu, brez popravkov…

  • ZatonMesecnikov

   Tako je. V Sloveniji vladajo sile Kontinuitete in progresa, ki skupaj s organizacijami, ki skrbijo za pravovernost v družbi, zapovedujejo ter napišejo takšen govor.

 • Iztok Pušnik

  Res me zanima, koliko članov stranke SDS, se je udeležilo komemoracije v Grabnu. Nemci so tamkaj ja pomorili stotnijo Slovencev.

  • komar marko

   ko boš povedal a je v Lažgošah komemoracija ali veselica ob čevapih, ti bom povedal število seveda ob GOVORIH, kjer se udriha po demokraciji, če seveda veš kaj je to!!

   • Iztok Pušnik

    Komemoracija v Dražgošah je hudo pretirana. Spomnil bi samo na to, da je betoski kolos jel po letu 1991 preraščat plevel, dokler se niso v javnosti pojavili poskusi nekritične rehabilitacije nacističnih kolaborantov.

    • komar marko

     prvič slišim, da so v LAŽGOŠAH januarja 42 bili KOLABORANTJE!

     • Iztok Pušnik

      Na žalost, če ne razumeš mojega komentarja, ti pomagati ne morem…

    • macon

     Ves čas so obstajale pravljice o brezmadežnem NOB-ju, skozi stisnjene zobe so po 1991 rdeči zamomljali, da so bili zločini vendar nikoli nič o zločincih, kar je blago rečeno otročje in ne vodi k nobeni pomiritvi. Zločina brez zločinca ni.

     To je tisto kar je pomembno, ne pa nekakšno opletanje s slovenskimi fašisti in nacisti, ki bojda zagovarjajo kolaborante.

  • ZatonMesecnikov

   Te komemoracije pripravljate na skrivaj. Domačini sploh ne vedo zanje. Služijo le enemu namenu in niso iskrene. Razpihovanju sovraštva med slovenci.

   Takole pravi spoštovani komentator SIMON ROŽIČ spodaj in to mnenje je tudi mnenje večine domačinov; tako kot v Dražgošah.

   Tam , v Frankolovem je bil obešen tudi moj mladi stric! Upam, da je, preden
   so ga obesili preklel vse strahopetne, potuhnjene partizane, ki so bili zaradi
   enega samega akta nadutosti krivi takšne masovne usmrtitve nedolžnih !
   Le kje so bili hrabri partizani, da bi jih takrat ubranili? Kje le? Potuhnili in skrili
   so se kot vedno in čuvali svoje riti!
   Žalostno, da se še danes sprenevedajo in lažejo svojim potomcem!
   Šarec pa je tako ali tako pijan od lastnega “uspeha” in bo vsak čas poletel
   kot napihnjen balon in upam – počil!

  • garfi

   res me zanima kdaj boste odgovarjali za komunistični genocid nad Slovenci, nob prevaro, jugoslovansko diktaturo, kućanizem, 100 ukradenih milijard, ugrabljeno državo, nešteto zlorab…………..

 • Den456

  Levuharji so napačno razumeli narodno osvobodilni boj. Hoteli so se osvoboditi vsega naroda, ki ni razmišljal kot oni. Kučanisti tako razmišljajo še danes. Samo vprašanje časa je kdaj bodo nadaljevali z uveljavljenim udbovskim načinom, kot so ga uporabili pri Krambergerju.

  • Olga101

   A ni Kidrič izjavil, da ni škoda nobene žrtve za revolucijo, če bodo ostali samo trije Slovenci in če bodo komunisti, potem je namen dosežen. Rimljani so poznali geslo “per aspera ad Astra”, komunisti pa “prek trupel do oblasti”!

   • slosin

    kolk vem, je Kardelj izjavil nekaj takega ‘vpeljaljal bomo komunizem, pa četudi bomo morali vse pobiti’……

 • xtc

  Posvojenček z Balkana nam razlaga SLO zgodovino-Slovenci so svojevrstni idioti ,da jim Balkanci razlagajo njihovo zgodovino,pa še to po komunistično zlagano.
  Seveda so Stranice še ena sramota SLO NOB,saj žrtve nikakor niso odtehtale “uspeha” komunistične tolpe ,ki je uspela ubiti povprečnega nemškega aparatčika,ki ga je Hitler hitro nadomestil z novimin to je bilo vredno življenja stotih?

  • ZatonMesecnikov

   Dorfmeistra so ubili po naključju. Niso vedeli, da je v avtu. Od daleč ga je zadela krogla, ki je nosila njegovo ime.

 • komar marko

  No, danes preverejeni kader pripoveduje KAJ JE SOVRAŽNI GOVOR IN KAJ NI. Podobno se je s sovražnim govorom začelo 41, kuj po aprilu 41, samo da so sovražni govor takrat reševali na njim dojemljiv način.
  ,

 • sodnikisozločinci

  Dokumenti ljudske revolucije, 9 knjig, katere so napisali komunisti sami, v njih je dokaz komunističnega izdajstva in genocida nad slovenskim narodom.

 • učko

  Jah, Šarec zavzema neko “srednje stališče” glede 2.s.v.. Malo relativizira zadeve, kar je tud prav. Sej, če se ideološko spopadeta dve skrajni skupini levuharjev in desnuharjev, potem zmeraj zmagajo levuharji !

  • komar marko

   no pa naštej število procesij desnuharjev s političnimi nagovori in usmeritvami. Potem pa še število od levuharjev. Bo šlo?

 • Iztok Pušnik

  Se poslavljam za danes. Oglasil sem se samo zato, da razbijem enoumje na portalu.

  • macon

   Ti le piši, kar se ti zdi pomembno, mi bomo pa kar se nam zdi pomembno.

  • centurion

   Hvala za obisk iz rdeče enklave.
   Tam res ni enoumja.
   Brezumje….

   • Rožle

    Tole je drugače znani provokator Jovica Jamnička

    • Iztok Pušnik

     Ne žali spoštovanega @centurion intelekta…

     • Rožle

      A nisi še zaključil za danes .. ccc
      ..itaq spet še malo izza ćoška

     • Iztok Pušnik

      Heh… v čast mi je, da ažurno slediš vsaki moji objavi.

 • if

  Šarec: “Bil je točno to, kakršno ime nosi, narodnoosvobodilni boj, z vsemi svojimi napakami in vsemi svojimi zločini.”

  Šarec je, kot predsednik vlade, poudaril: “NOB je bil zločiniski.”

 • šmentanamuha

  Odkar imamo Šarca na oblasti, imamo samo še borčevske komemoracije, kjer komunjare spretno kurijo ogenj. Nič ni narobe, če se spomnimo žrtev, narobe je vsebina in način, kako govorci zlorabljajo svojo vlogo. Nobenega poziva k umirjanju strasti in premisleku, kam pripeljejo politična nesoglasja. V zraku pa ostane neizrečena grožnja. Ampak kot sem napisala pri ene drugem članku, to je dimna zavesa.
  To, kar je za nas pomembno so volitve v Evropski parlament, saj v primeru, da jih prevzamejo levičarji, sledijo tektonski premiki, ki se pravzaprav že dogajajo, zdaj pa jih je treba spraviti skozi evropsko zakonodajo. In potem smo pečeni. Zato ne zgubljajte preveč energije z borčevskimi provokacijami, usmerite se v to, kar prihaja in bo zaznamovalo našo prihodnost.

 • Gavtroža

  Ponosni smo , ker imamo najbolj pametnega predsednika . Ni ga na svetu , ki bi ga prekašal.
  Bravo govornik Šarec, Zgodovino pa poznate kot k……..

  • freedomfighter

   Povedal je resnico in ni zanikal grozot komunistov…ne morete pa reci da se komunisti niso bojevali proti nemcem…domobranci se niso

   • ZatonMesecnikov

    Tudi slovenski predniki v Avstrijski vojski se niso bojevali proti Nemcem. Vojn je bilo veliko in tudi zgodovina se ni začela leta 1941.

    • freedomfighter

     Razlika je v tem da nacisticni rezim velja za kriminalno organizacijo za razliko od cesarske nemcije

     • ZatonMesecnikov

      Tudi komunistični režim je bil obsojen kot kriminalna združba. S strani sveta Europe. pa konec koncev tudi s strani tretjega rajha.

     • freedomfighter

      Glej med vojno so bile demokraticne drzave zaveznice komiterna to pomeni da so bila vsa komunisticna gibanja podprta od sovjetske zveze del boja proti nacistom…to je jasno vsem drzavam…in nasih partizanov niso podpirali le komunisti ampak tudi zahod tako da…

     • ZatonMesecnikov

      V Franciji naprimer in v Italiji, sta tamkajšnji komunistični gibanji delovali na lastno pest. Po enakem vzorcu kot pri nas, sta z umikom Nemcev začeli ustanavljati svobodna ozemlja in republike. Da sta komunistični gibanji propadli, je pripomoglo eno dejstvo. Nista imeli stika z rdečo armado. Povsod, kjer je bil stik, so komunisti prišli na oblast po vojni.

      Da boš lažje razumel drugo vojno brez ideološkega naboja, jo dojemaj kot nadaljevanje prve. Z nekajletnim premirjem in istimi zavezniki. Tako jo tudi zahod dojema. Če je carsko Rusijo zamenjala Sovjetska Rusija, to pač ni bilo pomembno.

     • freedomfighter

      Ja se popolnoma strinjam s tabo…ne vem pa kaj naj bi to spremenilo…partizani so bili del boja proti nemcem…od kje pa mislis da so dobili orozje…od britancev…torej so nekaj le morali delati da jim je churchill poslal pomoc…meni se zdi da midva govoriva isto stvar le ti noces priznati dejstva da so bili partizani na strani zmagovalcev in da jih je celo vojno podpiiral zahod in vzhod

     • ZatonMesecnikov

      Poslušaj, v normalnih državah je imela vsaka stranka svoj odpor. Makijevci, Komunisti, Socialisti, pa še nekateri.

      ne pa da začneš državljansko vojno proti alternativnim vrstam odpora.

      Nihče ne govori o tem, da partizani niso bili na strani zmagovalcev. seveda so bili. samo način njihovega delovanja, usmerjenost boja proti Slovencem, izključevanje, ter predvsem končni cilj revolucija in oblast jih dela hudo sporne zmagovalce. In bi Slovenci veliko bolje prišli skozi vojno brez njih, tako kot Danci ali pa Norvežani. Tako so pa vse moči še sploh na jugu usmerjali proti notranjim rivalskim skupinam.

      zato wikipedija govori o “multi-side civil war” na ozemlju Jugoslavije med drugo vojno. Veliko sem slišal teh zgodb, kako so držali v šahu cele vasi, še sploh na obrobjih. pa po mili volji pobijali “izdajalce” oziroma tiste, za katere so oni z revolucionarnimi očmi smatrali, da so izdajalci.

 • Janez

  “NOB – ZLOČINSKI”?!
  Če je LMŠ M.. Šarec to pogruntal, naj pa še kar premleva ta “NOB”
  Odveč je omeniti, da je M. Šarec rojen 1977, brez sorodnikov v Sloveniji itd..
  Ter, da o t.i. “NOB” “ve” le kar mu drugi povejo.
  Dobro bi bilo
  – ta t.i. “NOB” – uradno preimenovati v to – kar je res bil.
  Bil pa je kot vemo
  KP STALINISTIČNI BOJ ZA NEDEMOKRATIČNO,
  ZA IDEOLOŠKO KOMUNISTIČNO – MONOPOLNO OBLAST. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  NI ŠLO ZA BORBO V KORIST NAS SLOVENSKEGA NARODA, PAČ PA ZA BORBO PROTI VELIKEMU DELU SLOVENSKEGA NARODA.

 • freedomfighter

  Vsak ki se je bojeval proti nacistom je heroj pa ni vazno iz kaksnega razloga se je bojeval…ce so raztrelili le meter zeleznice ali pa ubili le enega nemca so naredili vec kot kolaboranti. .kolaboracija bo vedno sramota tako kot je to povsot po svetu. To da so komunisti izpeljali revolucijo je pa logicno…kakopa naj bi drugace prisli na oblast kot z revolucijo…

  • if

   Jugoslo kominteronski komunisti so kolaborairali z nacistom tudi 6. aprila 1941, v fazi napada nacista na KJU.
   To je prakolaboracija!

   • freedomfighter

    Ja se strinjam…potem se so pa bojevali proti…kdaj so se domobranci bojevi proti?

    • ZatonMesecnikov

     Antikomunisti kot so se imenovali, so se bojevali proti. Komu, ti pa ime pove.

     • freedomfighter

      Na strani koga so se bojevali…komitern in zavezniki so bili na isti strani ves…torej so se posredno domobranci bojevali proti zaveznikom saj so bili komunisti oborozeni z britanskim orozjem…celo churchill je poslal lastnega sina h partizanom…kako to da ga ni raje domobrancem?

     • ZatonMesecnikov

      Končni cilj ti ne da pravice, da se povezuješ s Komunistom.

     • freedomfighter

      Kaj daje ti pa.pravico da se z nacistom…ceprav cilj ljudi ki so paktirali s komunisti je bil vsaj dosegljiv saj je nacizem izgubljal…kako so domobranci mislili da bodo premagali komuniste s pomocjo nacistov ki izgubljajo vojno mi ni jasno…nekako ne puje vode da se bujujes za demokracijo na strani fasizma…skoraj tako smesno kot mit o svobodi v komunizmu

     • Iztok Pušnik

      Lublanski domobranci so bili tako zaslepljeni, da so še 25. aprila 1945 v njihovem glasilu, na dolgo in široko voščili Hitlerju rojstni dan. Hitler je storil samomor 30. aprila 1945.

     • ZatonMesecnikov

      #kako so domobranci mislili da bodo premagali komuniste s pomocjo nacistov ki izgubljajo vojno mi ni jasno..#

      Računali so na grški scenarij. kjer so Angleži skupaj z grškimi patrioti izgnali komuniste. Stalin je pa Broza za ušesa, ker je pošiljal pomoč grškim komunistom.

      Ni veliko manjkalo do tega scenarija tudi v Sloveniji. kriv je bil pa Sporazum Tito Šubašić, s katerim je Tito nategnil Stalina. In se vrgel v Stalinov objem.

    • if

     Komunisti, kominternovci Tito, Kardelj&Njuni so bili na strani nacista med napadamo nacista na KJU, 8 dni prej (končnica marca 1941) tudi v obliki protesita v korist dveh nacističnih izpostav v Beogradu, ki so ju napadli protesntiki zoper pristop KJU k Trojnemu paktu.
     Komunisti, skupaj z nacisti so sprožili 2. svetovno vojno in bili hkrati zoper narode KJU v marcu iun aprilu 1941.

  • Ivan Ivanovič

   Zakaj pa niso komunisti iskali svojo srečo na volitvah? Aja, potem bi čakali še dolgo na oblast. Je bolj enostavno s klanjem nedolžnih ljudi.
   Freedomfighter, tebi bi pa bolj pristajal nick freedomdestroyer.

   • freedomfighter

    Kako bodo komunisti sli n volitve ce nimajo sanse…mislim nekateri pisete kot da ste malo bebasti…jooj kako cudno kr izvedli so revolucijo ceprav so bili edina vojaska sila v drzavi…mislim eni ste res z lune…ker kreten bi se odpovedal oblasti in zravn se reskiral da jih zaprejo kot zlocince…ne me smejat 95procentov ljudi bi ravnalo enako…pa jaz zlocina revolucije nikoli ne zanikam tako da…ubistvu so redki ki trdijo da revolucija ni bila zlocinska…ljudje kot ti trdite da se komunisti niso bojevali proti okupatorju in kolaborantom…bojevati se na strani komiterna pa ni zlocin

  • ZatonMesecnikov

   lahko bi to storili, vendar ne tako, da jih potem 100 plača to z glavo.

   Zapomni si, nihče v boju proti nacistom ni imel pravice žrtvovati življenja svojih sosedov. Naj bo to njegova zadeva.

   po drugi strani je pa železnica Solun-Dunaj obratovala skoraj do konca vojne. Če že o tirih govoriš.

   • opazovalec

    Seveda so železnice obratovale, saj so jih varovali domobranci in podobna gaža. O obratovanju železnice Solun-Dunaj pa samo toliko, v jeseni 1944 so se Nemci iz Grčije umikali preko Albanije, železnica ni bila več v njihovi posesti.

    • ZatonMesecnikov

     Misliš na Antikomuniste?

     Vendar mislim, da je bilo varovanje prometnic edini nemški interes. In domena varovanja. Zato so izposlovali preko Titovega Vladimirja Velebita, da se glavna prometnica Beograd Zagreb ne dotika. In res je bilo tako. Več o tem pa bajt v Bermanovih dosjejih.

   • freedomfighter

    Po tvoji logiki se nihce nebi smel boriti ker ce se je uprl eden v vasi so lahko pobili celo vas…povej kako pa bi se ti bojeval nekomu ki je okupiral tvojo drzavo vojske pa ni…obstajata samo dva nacina bojevanja proti mocnejsemu sovrazniku…neregularno in neumno…

    • ZatonMesecnikov

     #Po tvoji logiki se nihce nebi smel boriti ker ce se je uprl eden v vasi so lahko pobili celo vas..#

     To se je v zgodovini vedno dogajalo. Če je padel strel iz vasi, ali pa nekdo napadel iz vasi, je bila vas pogubljena.

     In ta avanturist NIMA pravice pogubiti celo vas. Kdo mu da pravico? Nima je, čisto preprosto.

     #povej kako pa bi se ti bojeval nekomu ki je okupiral tvojo drzavo vojske pa ni#

     Doma bi ostal, pa skrbel za svojce, da preživijo. Pa počakal, da se veliki zmenijo. ker če bi ti ki so me okupirali zmagali, moj upor ne bi koristil nikomur. če bi se pa na vsak način želel boriti, bi pa šel k zaveznikom in se tam boril. tako kot so počeli drugi narodi. pa kot še danes počnejo prostovoljci ISISa.

     • freedomfighter

      Torej po tvoji logiki bi mogli americani med njihovo revolucijo poskrbeti za svoje druzine in ostati del imperija…tale ritolizniski pogled na svet je hitlerju sploh dovolil da je okupiral evropo…nevil chemberlein bi se strinjal s tabo churchill bi se pa obracal v grobu…povej zakaj vsak narod slavi upornike noben podrepnikov…ce nas okupira isis bi po tvoje morali kaj…postati muslimani? Ali bi moral vsak vzeti pusko in nagnati isis iz drzave…

     • ZatonMesecnikov

      Ker nisi še nikoli držal puške v rokah oziroma se je nate streljalo, te jemljem z rezervo. ker pač ne veš kako bi odreagiral v takšnem trenutku. Spadaš v kategorijo, ki je bila zelo številčna po vojni, rekli so jim pa šank brigadisti.

      Zapomni si. Vojna je za Vojake. Takšen je pravni red, v katerem živimo. Ostalo je vse žgečkanje po jajcih ob gledanju filma Braveheart in Mela Gibsona.

     • freedomfighter

      Narobe si razumel…jaz bi pod okupacijo najbrz delal za oboje ker se da vsak sistem izkoristit…vrjamem pa da sem zato pameten posranec ki ni ideolosko opredeljen…ampak to je ta razlika med navadnimi ljudmi in heroji…heroji reskirajo svoje zivljenje in zivljenje bliznjih za visji cilj…obicajni posrani ljudje pa poskrbimo za svojo rit in rit bliznjih…so pa posranci tisti ljudje ki sedaj jokajo joj kako grozno je bilo pod komunisti naredili niso pa nic…nemci slavijo tistih nekaj svojih poiskusov atentata na hitlerja pozabljajo pa da so hitlerja izvolili sami in mu z referendumi dali absolutno oblast…ko se je hitler sprehajal po parizu mu je cela nemcija ploskala…tudi tisti staufenberh je probal skinit hitlerja sele ko so vedeli da je zgubil vojno…same riti…to cemur ti recez zgeckanje po jajcih je spremenilo celi svet…od ameriske revolucije do demokratizacije evrope…samo zgeckanje po jajcih a ne

  • tohuvabohu

   Ko so Francozi okupirali našo deželo, jih je Valentin Vodnik navdušeno pozdravljal. A nihče ga ni zmerjal s kolaborantom.
   Btw, če ne veš, kolaboraciji se po slovensko reče sodelovanje. A ni to nekaj dobrega?

   • freedomfighter

    Ja ker napoleon je slovencem dal vec pravic kot smo jih imeli pred njegovo okupacijo…napoleonova okupacija je pozitivna stran za vse evropske narode…kdo pa je zrusil stari red v evropi

    • slosin

     slovenci so menda komaj čakali, da francozi spokajo in pridejo nazaj habzburžani…

     • Iztok Pušnik

      Ja. V Ilirske province je vkorakal austrijski general Franc Tomažič. Ne boš verjel, Slovenci so ga sprejeli z navdušenjem. Spet se je izkazal stari rek Augusta Oktavijana… “Ljubim izdajo, izdajalca sovražim”.

     • slosin

      tudi Vodnik je obrnil ploščo (ilirija zveličana) in hotel zlesti nazaj v rit avstrijcem…no, pa menda ni bil izdajalec…

     • freedomfighter

      Potem je on kot malek je bil malo pri enih pa malo pri.drugih…pa pravice ki nam jih je dal napoleon so ostale…vsaj nekatere…zakaj se je obrnil proti francozom je pa njegova stvar ceprav predvidevam da je ugotovil da menjati enega cesarja za drugega ni ravno velik uspeh

     • slosin

      no,no….si že malo bolj razumevajoč….malo tu, malo tam….važno je bilo preživeti….najboljši je bil Vanek (ivo ban)…
      takih gumpcev je slovenija polna….

     • Iztok Pušnik

      Itak smo čudaki. Edini imamo v slavo Napoleonu, postavljen doprsni kip. Če se ne motim, stoji v Tivoliju. Napoleon je zaznamoval tudi nas, Štajerce, saj nam je pričaral še danes priljubljeno vino – Šipon.

     • slosin

      tud jest sem štajerc (bolj južni)….hči je raziskovala družinsko drevo po očetovi liniji…sled se je izgubila nekje ob koncu ilirskih provinc (1813), tako da sem mogoče potomec kakšnega francoskega huzarja….Ja, vsi so nam jebal naše prapra babice in smo najbrž zato ena čudna rasa…

     • Iztok Pušnik

      Sem borec za Zedinjeno Slovenijo. naziv mi sicer jezikovno ne diši, a datira v čase, kjer smo se Slovenci jeli spogledovat s plemeni, južno od nas. Da bi bili skupaj močnejši. To je bi na prelomu 19. stoletja pač trend majhnih nacij. Danes je podobno. Peščica nas nacionalistov, bije danes neenakopravni boj z velikimi nacijami, ki jim nacionalna identiteta ni primarna, saj jih zanima v prvi vrsti kapital.

     • centurion

      Nekaj sem te povprašal zjutraj o 87. pešpolku…

      Iztok Pušnik ZatonMesecnikov • 11 hours ago
      Slava vsem, ki so se po 6. aprilu 1941, uprli tujim zavojevalcem. Naši
      brambovci so se recimo za domovino, hrabro uprli tudi Napoleonu v
      Gradcu, na trdnjavi Schlossberg, pa 87. pešpolk je izkrvavel na
      Škabrielu!!!

      •Reply•Share ›
      Avatar
      centurion Iztok Pušnik • 10 hours ago
      Blodiš, no, blodiš Iztok.
      Komu se je uprl 87.pešpolk na Škabrijelu, KOMU?
      In pod katero zastavo?
      Po tvojem se je potem proti istemu borilo tudi
      nemških 8.divizij (skupine Stein, Scotti,Krauss) pri
      obrambi-preboju Italijanskih linij na soški fronti..
      Prosim, nehaj z blodnjami.

      Iztok Pušnik centurion • 10 hours ago
      Nemci so takrat naši domovini pomagali. S pomorom stotnije nedolžnih slovenskih domoljubov, pa prav gotovo ne.

      •Reply•Share ›
      Avatar
      centurion Iztok Pušnik • 9 hours ago
      Ampak ali niso bili Nemci člani Osi,
      Italijani pa člani Antante…
      Razloži no mal.

      Povej malo, kaj so bili takrat, ww1 Italijani zate?
      Čakam….

     • Iztok Pušnik

      Ej, model. Jas nea tak resno jemlem ovega portala, da bi ti zaj piso tu neke historične traktate. Saj me fčasih ma, samo ne vedno…

     • Rožle

      Si že na šnopcu plus thc …

     • Iztok Pušnik

      A, tu se nekaj polek štuliš. Čuj, saj to ni tema o 2N 3055…

     • centurion

      Jaz pa tebe smrtno resno.
      Pa 87.IR 28.pehotne divizije AO vojske tudi..
      Samo KAJ so bili Italijani takrat?
      Agresorji ali osvoboditelji?
      23.maja 1915 ….

     • Iztok Pušnik

      Te pa počakaj, da se streznim. Zaj mam osn pirof v riti…

    • tohuvabohu

     Torej cilj opravičuje sredstva?

  • slosin

   če enega rešiš pred smrtjo, enega pa ubiješ, si morilec in boš za to odgovarjal, nisi pa junak, ki mu vsi ploskajo…upam, da razumeš….izgleda, da si bolj makivealist, kot borec za svobodo….normalno, če hočeš priti na oblast, vse nasprotnike pobiješ…cilj posvečuje sredtvo…

   • freedomfighter

    Kaj si pa ti…budist…prosim povej kako zmagas vojno ali pa bitko brez da si morilec…a poznas kaksnega vojaskega heroja ki ni ubijal…alexander veliki je osvojil znani svet brez ubijanja a ne

    • slosin

     čak mal…v kateri vojni so pa zmagal naši komunisti…dobili so edino državljansko vojno v boju s protirevolucionarji…pa še to so jih ‘premagal’, potem, ko so položili orožje pred angleži…Kako to, da jih niso pred 9. majem….Torej, zmagovalcem je oproščeno, ker so bili morilci (pri nas posebno po vojni), njihovim nasprotnikom pa ne…no, je pa tudi razlika med ubijati in moriti…za razliko od komunistov je aleksander bolj ubijal, kot moril…

     • freedomfighter

      Ja iz mednarodnega vidika so nasi partizani podobni kot grski in francoski…torej spadajo na stran zmagovalcev druge svetovne vojne…lahko se pretegujete kakor hocete partizanska gibanja v casu druge svetovne vojne spadajo pod gibanja ki so.del boja proti nacizmu…tudi povsot ko se omenja.uporniska gibanja se omeni partizane

 • Ivan Ivanovič

  Dokler se bodo Butalci delili na partizanobrance in domobrance, jih bodo spretnjakoviči, ki jih hujskajo ene proti drugim, molzli in strigli po mili volji.

 • Viktorh

  Žal, strički so ga nasrali…

 • ZatonMesecnikov

  Mirko, revež si ti, ker so te komunisti in borci napumpali s svojimi zgodbicami….

 • slosin

  ti,ti šaljivec…čistega vina.a? Ma dej no…nalivajo nam brozgo imenovano NOB…

  • Mirko Sedlar

   Se strinjam v kolikor ne bi bilo NOB bi tretinja Slovenije govorila mađarsko,tretinja italijanski,ostali nemško …
   Verjamem da potomcem kolaborantov in domačih izdajalcev ni prav da je NOB na strani zmagovalcev ampak na žalost tako to je…..
   Kot je tudi inkvizicija in pa prodajanje odpustkov pa pedofilija v vrstah RKC

   • slosin

    dej no dej….Tito je dal navodila partizanom, naj tolčejo domače ‘izdajalce’, s švabi bodo pa že zavezniki poračunal…in tako je bilo… Zaradi slovenskih partizanov se ww2 ni končala tud en dan prej, kot se je sicer…Švabi so pobili 31.700 slovencev, partizani pa 24.500…Za kaj že? Aja, vsi so bili izdajalci …..možno, komunizma….Aja, pa povej še, koliko švabov imajo na vesti naši slovenski borci…

    • ZatonMesecnikov

     #.Aja, pa povej še, koliko švabov imajo na vesti naši slovenski borci…#

     Okoli 450.

     • freedomfighter

      Koliko so jih pa domobranci…0…bi rekel da so 450krat vecji borci proti okupatorju pa ne morem ker domobranci niti po nesreci niso ubila okupatorja…sploh ne razumem kaj naj naredimo…a naj proslavljamo zmago proti nacistom z domobransko proslavo

     • slosin

      a za tistih 450 švabov naj jim oprostimo vse svinjarije, ki so jih naredili slovencem…? jok, odpade…

     • centurion

      Še te po večini na način iz zasede in potem
      športna disciplina BEŽANJE.
      In puščanje na cedilu civiliste kot v Lažgošah,
      tako v Frankolovem in povsod, kjer so se pojavili.
      Ušivci….

     • slosin

      ja, drži…na wikipediji jih navajajo cca 470… fensi a, pa 24.500 slovencev…tu nekaj hudo smrdi…

 • marker

  Dragi slovenski levi politiki. Kadar vam spet škriplje gospodarstvo, finance in se pojavljajo dvomi v vašo sposobnost, pa privlečete na plan dogodke izpred 74 let, samo zato da obračunavate s politično konkurenco, oziroma zakrivate svoje slabo delo in nesposobnost. Predsednika vlade smo izvolili, da bo dobro vodil državo, gospodarstvo in finance, ne pa da nam bo razlagal zgodovino, kjer niti sam ni bil udeležen. Partizani razen redkih izjem so pomrli, domobrance pa naj bi doletela zaslužena kazen in jih tudi ni več. Vsakega ki vam danes ne pritrjuje, označite za domobranca ali janšista. Ne vem komu se sedaj grozi, da se ne bo dopustilo spreminjanje zgodovine. Od leta 1945 do 1991 so se uspešno skrivali povojni poboji in druga slaba dejanja NOB. Po letu 1991 pa se je sramežljivo začelo kazati tudi tisto, o katerem se je včasih samo šepetalo, ker je bilo govorjenje o tem življenjsko nevarno. Če je ta resnica spreminjanje zgodovine, potem marsikdo nima pojma o pravu ali pa se počuti zelo ogrožen. Komu je še mar, kaj se je dogajalo pred 74 leti. Nas zanima prihodnost, nova delovna mesta in če bodo naši nasledniki sploh še dobili doma delo. Leve stranke imate že 10 let večino v koaliciji, sedaj ste prisotni tudi že v opoziciji. Že dolgo zaman čakamo vaše uspehe v gospodarstvu, zaman upamo v lepšo prihodnost in ne potrebujemo razlage zgodovine na vsiljenih proslavah, ki jih je vedno več. Vendar mislim, da imate namenoma radi sprto ljudstvo, da lahko mešetarite z ugodnimi zaposlitvami za svoje nesposobne ljudi in s stalnim izposojanjem denarja za delovanje države, ki bremeni vse davkoplačevalce. Zato se ne čudite, zakaj so volišča prazna.

 • Janez

  NAD 70 LET JE OD KONCA 2. SV. VOJNE.
  Meni
  SE ZDI, DA SE V ZZVB IN POKOM STRANKE IN NJIH LJUDJE
  POČASI
  LE ZAVEDAJO, DA BO POGLED NA T.I. KP STALIN PARTIZANŠČINO – TREBA SPREMENITI !
  In
  TO KORENITO.
  Dovolj je slavljenja nečesa, česar – NI BILO.Se strinjamo? L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  “OSVOBODITEV SLOVENCEV S STALINIZMOM”
  TO JE PA RES BILO. J.V. STALIN, J.B. TITO 9.5.1945 V LJUBLJANI.

  J.V. STALIN IN J.B. TITO NA PROČELJU – OPERE V LJ, 9.5.1945

  https://www.google.com/search?q=stalin+osvoboditev+ljubljana+9.5.1945&client=tablet-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwivhtrB3LHgAhVC66QKHV4QAcwQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=YQ9nmhYRxmjX7M:

  PODOBA J.V. STALINA V CENTRU LJUBLJANE, 9.5.1945

  https://www.google.com/search?q=stalin+ljubljana+9.5.1945&client=tablet-android-samsung&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjWo6ic3bHgAhXO16QKHQHaA1MQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=6-1zNSZycTjOkM:

 • ZatonMesecnikov

  Če pri nas opazujemo revitalizacijo NOB, pa se obetajo zagovornikom NOB težave z druge strani meje. Danes je bila komemoracija pri Fojbah, kjer so prvič omenili, da so bili žrtve Fojb poleg Italijanov tudi Slovenci in hrvatje.

  In da so jih pobili vojaki z rdečo zvezdo na kapi. Pa italijani snemajo film o žrtvi Fojb.

  To se obeta še cviljenja.

  • freedomfighter

   Kaj ti.si.navdusen da so nam italjanski fasisti hoteli vzeti pol drzave

   • ZatonMesecnikov

    navdušen sem nad napačno politiko slovenskih vlad. Kot je bilo rečeno na slovesnosti s Salvinijem. Da se nihče s te strani še nikoli ni opravičil.

    tako kot se ni opravičil Slovencem za Antikomunistične žrtve po vojni.

    Italijani imajo torej enak problem, kot slovenski antikomunisti… S tem da imajo oni večjo pogajalsko moč…

 • xtc

  kakšnega čistega vina?
  No?
  kaj bi rad povedal?
  Glej tepček NOB komunisti NISO NIKOGAR PREMAGALI,ker ga niso imeli z čim.
  Nemce je porazil zahod ne Rusi-Rusi so postali pomembni šele ,ko jim je začel pomagati zahod. Titekova drhal pa se je le zgolj šlepala na plečih tako Zahoda ,kot Stalina.

  • freedomfighter

   Hahaha rusi so bili pomembni sele ko jim je zacel pomagat zahod hahaha…poglej si izgube nemcev v prvih 6 mesecih barbarosse preden pises take neumnosti…dan d se je zgodil le zato da nebi komunisti zavzeli cele evrope…poglej kje je bila sovjetska vojska na dan d…na nemski meji…90% nemske vojske se je bojevalo na v fronti in 10 na z fronti res rusi niso nic pomagali…spranec ki vrjame v to da je amerika sama zmagala vojno

  • Mirko Sedlar

   xtc dobro da nas ni Štajerska Varda osvobodila ….
   Saj res osvobodili so nas tisti ki so na Plečnikovem stadionu prisegli zvestobo rajhu…..
   Se opravičujem moji nerazgledanosti takoj bom odšel na trstenjakovo in pa k maši da ne podučijo kje sem zgrešil. …..

   • if

    Domobranec je reakcija na komunistično akcijo (Newtonov zakon, tokrat v samoobrambni različici slovenskega naroda).
    Komunističan akcija je načrtovana in vodena v Kominterni. Njeni člani: Stalin, Tiro, Kardelj, Dimitrov …

    Komunistična akcija je:
    skupaj z nacisti sprožila 2. svetovno vojno;
    v končnici marca 1941 v Beogradu protestirala v korist dveh nacističnih izpostav, ki so ju napadli beograjski protestniki zoper pristop KJU k Trojnenmu paktu;
    bila na strani nacista tudi 6. apria 1941 in potem, ko je nacist napadel in napadal KJU.

    Komunistična akcija je pravi veleizdajelec slovenskega naroda.
    Šarec, človek brez znanja, diletant.
    Če znanje in logiko ima, je demokraciji zelo nevaren nedemokrat!

    • freedomfighter

     Ja zgodovina drugace gleda na to kdo.je kolaborator…komitern je zgodovinsko gledano v drugi svetovni vojni the good guy…no to so zavezniki…komunisti so pa neko nujno zlo s katerim zahod deli zmago

 • Rožle

  Dej mal bol jasno fotko si rajš zrihti …

 • Rožle
 • garfi

  združili so se rkc in komunisti
  teško nama press

  • slosin

   gde ima mnogo otaca, deca su kilava…je reku srbin…

   • garfi

    tudi kilavi so nevarni Psihopati

    • slosin

     najbolj…

 • garfi

  mirko pionirko

 • garfi

  NOB JE BOLŠEVISTIČNA PREVARA
  Justin Stanovnik – In memoriam:
  “Vse je odvisno od tega kako se je začelo. Boljševiki so izsilili odpor in vse drugo kar se je potem zgodilo z vaškimi stražami z domobranstvom je bila posledica te situacije, ki so jo postavili boljševiki in
  dve slovenski kulturni sili, ki sta boljševiški projekt omogočili.
  Boljševikov je bilo pred vojno mogoče manj kot tisoč. Sami ne bi mogli izvesti revolucije, ko ne bi dobili ljudi, ki so jim to omogočili. TO STA DVE SLOVENSKI ZGODOVINSKI SILI LIBERALCI IN LEVI KATOLIKI.
  Ti so se odločili, da bodo pomagali boljševikom, da izpeljejo svoj projekt.”
  ja to so sedaj skd, sls in nsi
  https://avdio.ognjisce.si/oddaja/mz_2019_02_10_Franc_Rozman_1_p

 • janko

  Vsa zgodovina je NA DLANI – samo preglejmo jo.
  Čas je vse pokazal.
  Takšno grobost kot jo je počel komunizem v vseh deželah nad lastnim narodom, ne počne nobena živalska vrsta med sabo.
  Še vedno govorijo slovensko naši rojaki v vseh naših sosednjih državah na naših pokradenih ozemljih.
  Upor Jugoslavije proti einschlusu k Nemčiji v WW2 je bil samo komunistični prevzem oblasti v Beogradu in tako v celi Yugi.
  Šarec lahko uvede ponovno prepoved govora, ampak to bo samo podaljšalo agonijo družbe in povzročilo tesnobo ljudi. Za še nekaj dni njegovega vladanja….

 • lili pili

  večina sds ovc boleha za sindromom popizditis-janšitis, kronično se ne zdravi…

  • ZatonMesecnikov

   levičarje pa najeda Fajonizem Lili….

   • lili pili

    Ta se da pozdravit za razliko od po….

    • ZatonMesecnikov

     Mislim, da se motiš lili. kar poznam fajonistov, so vsi pr..knjeni.

     Na jugu imajo dober pregovor: Če pri 18tih nisi levičar, nimaš srca. Če si pri 30tih še levičar, nimaš pameti.

     • lili pili

      Jaz nisem ne fajonist se manj pa jansist ali jansevik, hvala bogu…

     • ZatonMesecnikov

      To ti je ko u JNA piliću. Nisam za Ruse i nisam za Amerikance.

      nauk številka 1, če se je KOSovec spravil nate…

     • lili pili

      Ja to je bilo, pa ze 30 let ni vec tako, ce bodo italijani pritiskali in hkrati se madzari bomo verjetno prisiljeni spet eno jna ustanovit drugace nas bodo pojedli za malco…..

     • ZatonMesecnikov

      Tudi takratno JNA bi pojedli za malico Piliću. Kot se je pokazalo leta 1991.

     • lili pili

      Ja leta 91 je bila jna zaradi vseh vrst izdajalcev na kolenih, prej pa si ni nobeden od sosedov upal….. sedaj pa nas vsak za malo malico ….

     • ZatonMesecnikov

      Neupravičeno gojiš mit o JNA Liliću. Z zunanjim napadom bi delovala po podobnih vzorcih kot vojska Kraljevine Jugoslavije. Srbi in hrvatje bi si vsekakor skočili v lase. Pa po Šiptarjih in muslimanih bi planili.

      Tudi Bosanska vstaja leta 1941 se je začela s pozivi na klanje Turkov.

      To je v genih Lili…

     • lili pili

      Imas prav samo v letih po drugi vojni tam do sredine 80 let je bila vojska zelo homogena in kot dokaz si jo niso upali napasti niti rusi v casu informbiroja in madzarske vstaje…

     • ZatonMesecnikov

      Rusi je niso napadli Lili zaradi Američanov. Bral sem neke spomine iz moskve takrat, da je Stalin tehtal napad. Da ni napadel, je krivo eno. Koreja. In odziv Američanov tam. Koreja je odvrnila napad.

      Če bi pa napadli Rusi Lili, bi pa oficirji JNA, komunisti, likvidirali Tita in pozdravili Sovjete. Titov Kult je bil zgrajen šele kasneje. Stalinov je pa še močno živel. In tudi ideja o Sovjetih sveta pri Komunistih, saj so konec koncev s tem razlogom leta 1941 začeli vstajo in revolucijo.

     • lili pili

      Titov kuklt se je zgradil ze med vojno, vecina jih je bila proti stalunu, saj ni bilo ob resoluciji nobenega organiziranega odpora, bi pa jugi pomagali americani, to se strinjam…

     • ZatonMesecnikov

      Tudi Stalinov kult se je gradil med vojno in še prej. Vedno sta nastopala skupaj. kar naenkrat pa nekdo pravi, da Stalin nima prav in ima Broz prav. Ne pije vode. Koliko je bilo podpornikov Stalina ne bomo nikoli vedeli, oziroma koliko bi jih optiralo za Stalina ob morebitnem začetku napada. Jaz trdim, da bi se predajale cele enote, z oficirji na čelu. Sploh srbske. Že tako in tako se je filal Goli otok, koliko jih je pa čakalo prikrito Stalinov napad, pa je stvar ugibanja. Če je še KOS v JNA do konca šnofal za rusofili, v 80tih letih.

      V glavnem Sovjeti bi se sprehodili do Jadrana. JNA ni bil nek Vietnam ob kitajskem napadu, s starim tradicionalnim sovraštvom do Kitajcev. Da ne govorim o premoči tehnike in letalstva ter izurjenosti posadk ter poveljnikov. Že sremska fronta je obtičala in rezultirala v velikih žrtvah. kaj šele oklepni klini rdeče armade in topništva.

      Tako bi bilo kot v madžuriji leta 1945, oziroma še hitreje. Kljub fanatičnosti japonske vojske.

     • lili pili

      Glej tega nikoli ne bomo izvedeli kako bi bilo…

      Mandzurija je spet poglavje za sebe, konec vojne, japonci na tujem ozemlju, tehnicno slabsi…

      Bova se kaj drugega komentirala,, tukaj sva prisla do magisterija…

     • ZatonMesecnikov

      Za japonce ni bil konec vojne in japonci so bili bistveno fanatičnejši od Jugo vojske, pa disciplinirani. Tehnike pa tudi jugo vojska ni imela bogve kaj.

     • lili pili

      Kako da ni bil konec, tedaj so ze padle prve a bombe..

     • ZatonMesecnikov

      O razsežnosti uničenja Hirošime in Nagasakija so povprečni japonci izvedeli šele veliko kasneje. Kaj misliš, da so talali vojaški časopis na fronti v Mandžuriji vojakom 07.08.45 s poročili o katastrofi v Hirošimi? In je to demoraliziralo vojake?

      Še tako brezizhoden položaj na otokih japonskih vojakov ni oviral, da ne bi napadli Američanov.

      Sovjeti so začeli ofenzivo točno 3 mesece po koncu vojne v Europi, kot je Stalin dal zavezo. 09.08.45. japonska se je predala 15.08. Vmes je padlo še 12.000 rdečearmejcev in 20.000 japoncev.

     • lili pili

      Dober si z podatki vecina ljudi danes o teh tematikah ne ve nic..

     • ZatonMesecnikov

      Vse je na dosegu roke Lili, zato se včasih razjezim, ko nekaj nekdo tumba pa je le en klik potreben da preveri. Potem pa tumba o svoji resnici.

      Nikoli v zgodovini podatki niso bili tako lahko dostopni in takšna množica njih. Seveda je pa potrebno neko predznanje, da veš kaj iščeš….

 • Andrej

  Nekaj ne bo v redu. Šarec niti enkrat ni omenil, da je za vse skupaj kriv Janša.
  To njegovo napako na veliko popravljajo nekateri komentatorji. Ker pa nimajo uspeha se poslužujejo žaljenja. Tipično.

 • Novakec1

  Ne more drugače, mu štrikci ki jih vlečejo iz ozadja narekujejo dejana in govor.