Se je direktor Sove tako zaplezal, da ne more več rešiti Marjana Šarca? Tudi sprenevedanje režimskih medijev ne pomaga več

Direktor Sove Rajko Kozmelj. (Foto: STA)

Še pred tednom dni je direktor Sove Rajko Kozmelj priznal, da je šlo v primeru zaposlitve lepe N. H., prijateljice premierja Marjana Šarca, za novo ustvarjeno delovno mesto in, da ni bila izbrana preko razpisa, tako kot ostali v tej agenciji. Vse več indicev nakazuje na to, da je Šarec osebno vpleten v zadevo, v kar je prepričanost izrazila tudi večina vprašanih v nedavni javnomnenjski raziskavi, Sova pa glede tega Knovsu noče izročiti dokumentacije, katere vsebina bi lahko rezultirala v ustavni obtožbi Šarca in padcu vlade. Takšnemu delovanju režimskih medijev smo bili priča tudi v primeru afere zaradi pritiskov generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje neuspešno recikliranega evroposlanca Igorja Šoltesa na direktorski položaj v Uradnem listu, ki je zdaj potihnila, Šoltes pa si po vsej verjetnosti obeta veleposlaniško mesto v Beogradu. Glavni razlog za vse skupaj je vse večja obupanost režima pri preprečitvi možnosti, da bi oblast prevzela Slovenska demokratska stranka, prepričljiva zmagovalka na volitvah, kar je nedavno razkril kar poslanec Socialnih demokratov Matjaž Han.

Režimski mediji so očitno vse bolj obupani pri svojem branjenju premierja Marjana Šarca, ki se je tokrat znašel v aferi glede zaposlitve svoje prijateljice, lepe N. H. v Slovenski obveščevalno varnostni agenciji. Tako je direktor Sove Rajko Kozmelj za pajdaško kapitalistični POP TV prejšnjo sredo priznal, da N. H. za zaposlitev v Sovi ni bila izbrana preko razpisa tako kot ostalih nekaj sto, ki so bili povabljeni na testiranje, in da pravzaprav njeno delovno mesto prej ni obstajalo. No, ta teden je popolnoma spremenil svojo zgodbo in zdaj trdi, da je “to še ena izmed nedobronamernih namigovanj in poskusov diskreditacije”. Ob tem je novinar Bojan Požar opozoril, da morajo direktorji obveščevalnih služb poklicno lagati, a naši režimski mediji jim verjamejo na besedo, namesto, da bi opravili svoje delo in preverili njihove navedbe.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1182909251137748993

Afera z imenovanjem N. H. bi lahko rezultirala v ustavni obtožbi Šarca in padcu vlade
Šarec sicer še kar vztraja, da N. H. že dolgo ni videl in da gre zgolj za znanko, a prav to, kako hitro se je zavrtelo kolesje države, da so ji priskrbeli zaposlitev v Sovi nakazuje na to, da je zgodba drugačna. Obstajajo namreč sumi, da je direktorju Sove zaposlitev N. H. ukazal sam Šarec oziroma njegov svetovalec za varnost Damir Črnčec, saj je pred tem članom Knovsa zagotovil, da bodo dokumentacijo izročili, a je Sova nato zavrnila predajo dokumentacije Knovsu. Če se bo dokazalo, da gre pri izogibanju parlamentarnemu nadzoru za ukaz iz vladnih soban, bo imelo to hude politične posledice, ki bi lahko pomenile tudi padec vlade in ustavno obtožbo zoper Šarca. Kako obupan je Šarec priča tudi to, da se je nedavno njegov varnostnik fizično spravil na novinarko Nova24TV Marjanco Scheicher in ji tako preprečil, da bi opravila svoje delo.

Varnostnik Marjana Šarca je grobo zgrabil za roko novinarko Televizije Nova24TV, ki premierju že nekaj dni zastavlja neprijetna vprašanja. Foto: Nova24TV.

Gre za eno najbolj občutljivih področij delovanja države, a kot kaže Sova služi režimu zgolj kot sredstvo za nadziranje opozicije. Kot je izkazala tudi anketa, ki jo je za spletni portal Nova24TV izvedla agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da je Šarec vpleten v zadevo.

Vir: Parsifal

Šarcu so mediji slepo verjeli, da je njegov oproda Kralj na lastno pest pritiskal za nastavitev Šoltesa kot direktorja v Uradnem listu
Še danes prav tako vsi režimski mediji od prvega do zadnjega Šarcu verjamejo na besedo, da ni vedel za pritiske generalnega sekretarja svoje stranke LMŠ Braneta Kralja za nastavitev neuspešno recikliranega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na direktorsko mesto v državnem podjetju Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače. Te pritiske je izpostavila prva nadzornica tega podjetja Irena Prijović, kot prvi pa jih je izpostavil prav Požar. Dejstvo je, da je praktično nemogoče, da je Kralj, ki je mimogrede prej delal kot hišnik v vrtcu Antona Medveda v Kamniku, deloval na lastno pest, a propagandističnim medijem se to ni zdelo nič čudnega. Po razkritju takšne afere v normalni državi, si predsednik vlade ne bi upal niti pomisliti na to, da bi zanikal svojo vpletenost v zadevo, pri nas pa je vse skupaj potihnilo in že so se pojavili indici, da bo Miro Cerar Šoltesa imenoval na mesto veleposlanika v Beogradu iz t. i. politične kvote. Spomnimo, tudi nekdanji evropski poslanec Liberalne demokracije Slovenije Jelko Kacin je bil po svojem političnem propadu imenovan za veleposlanika Slovenije pri zvezi NATO, prav tako iz politične kvote, kar je takrat zelo razjezilo profesionalne diplomate.

Foto: STA

Glavni razlog za sprenevedanje režimskih medijev o Šarčevi vpletenosti v afere je to, da Janša ne pride na oblast
Ključni razlog pri takšnem očitnem sprenevedanju režimskih medijev o Šarčevi vpletenosti v afere, ki se v zadnjih tednih vrstijo ena za drugo, pa je zgolj preprečitev tega, da bi na oblast prišla Slovenska demokratska stranka s predsednikom Janezom Janšo, ki je sicer prepričljivo zmagala na zadnjih parlamentarnih volitvah. Takšno delovanje je javno in na glas nedavno razkril kar poslanec Socialnih demokratov v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenije: “Mi bomo morali v tej državi nehat’, da bomo sestavili levo-sredinsko vlado samo zato, da ne bo Janša. Mi sestavljamo levo-sredinsko vlado zato, ker lahko delamo dobro za ljudi. In se mi zdi, da smo vsi preveč skoncentrirani samo na to, da ne bo prišel Janša na oblast.” O tem, da pod levo-sredinskimi vladami praviloma življenjska raven prebivalcev pada v primerjavi z desno-sredinskimi vladami, kdaj drugič, evidentno pa je, da režimu zmanjkuje čudežnih dečkov, s katerimi bi Slovence prepričali, da je levica najboljša opcija, če samo pogledamo, kako so Cerarja “pokurili” v zgolj štirih letih, preden je njegova stranka SMC popolnoma propadla, Šarec pa je sestavil vlado kljub očitnemu porazu na parlamentarnih volitvah…

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • rubec

  Sovo nekdo načrtno uničuje, saj so danes tam zaposleni sami amaterji. Zadnja dva detektiva profesionalca so leta nazaj nagnali iz službe, kljub temu da sta z samo enim kombijem sama branila in obranila južno mejo pri Razkrižju, ki je bilo takrat še malo bližje Zagrebu kot je danes. Mislim, da ju je potem v službo vzela ruska CIA.

  • rabbit

   Še huje tam so zaposleni sami pijanci in nesposobni bedaki kot je direktor. Samo še totalno ne vem kako naj se izrazim verjamejo Šarcu da je Nataša njegova ljubica službo dobila ker je izjemno sposobna.Službo je dobila izključno zaradi tistega med nogami in zaradi nobenega druga razloga.

   • Novakec1

    Kaj pa če ma slučajno tiča med nogami, tudi zaradi tega?

   • Luiggi

    Oprsje je tudi zelo vazno pri uporabi mednozja!

    • lena

     Pa ne bozabiti na usta, oralni sex je vsec moskim!

   • Novo Jutro

    Enaka zgodba kot pri opankarsojankovičevi farmacevtki, Pravi pussiji na pohodu ! Kdo bo naslednji

   • lena

    Ja saj ni vazno, ce je bedak, samo da je nas!

  • MOSTISCAR

   Ja desničarski krvosesi. Enkrat izdajalec vedno izdajalec!

  • xtc

   Ti Rubc?
   Ti si bolj veleposestnik z njivami na balkonu,a si ti kaj razmišljal,da i na tvojem posestvu udoačil nekaj pedrov,kajti posvajati jih ne smeš?

   • rubec

    Sem vendar ima partner druge načrte. Da bi rodila svojega. On je za to, da ga rodim jaz, jaz pa za to da ga rodi on, in da meni v naročje. Naš zakon namreč pravi, da denar od sociale dobi tisti, ki se je otroka zadnji dotaknil.

 • šmentanamuha

  Šarec je osedlan konj, ki ga jezdijo. Nisem pa niti več prepričana, da je konj, ker se vedno bolj obna kot osel.

  • lena

   Ne zalit konjev, se marijoneta je predobra primerjava zanj!

 • dob

  >>Na Sovi vztrajajo, da parlamentarni nadzorni komisiji niso in ne bodo posredovali “tistih podatkov, ki se nanašajo na konkretne kadrovske zadeve, ker pristojnosti za tak nadzor nima”.<<

  Seveda ne, saj niso neumni. Sova obstaja zato, da vohlja za nasprotniki komunistične diktature, ne pa zato, da bi branila državljane pred tujimi obveščevalnimi službami.
  Saj zato jo pa plačujemo! Da vohlja za nami.
  Zakaj bi torej dajala podatke tistemu, ki ga zalezuje in ovaja, potem pa sodeluje pri pregonu s tem, da režimu priskrbi dokaze o protirežimskem delovanju nasprotnikov jugo-komunizma?

  • lena

   Milancek je tako zaukazal! Notanji sovraznik z desne, je nevarnejsi od hudica, je dejal in se prekrizal in dejal: ljubi bog pomagati nam rdecim dzihadistom!

 • Antonius

  Direktor Sove Kozmelj naj bi se zaplezal?!
  Če bi znal plezati se ne bi z glavo zaletel v zid.
  Če bi bil pa Kozmelj vsaj za malenkost pametnejši, bi pa Šarcu pustil, da se namesto njega za svojo f.karo z glavo sam zaleti v zid.

  • xtc

   Očitno še vednoni jasno; Vse naredimo samo ,da ne bo JJ,vendar se bo to vse bolj vračalo kot bumerang-v tujini se že ,doma pa počasi.

 • xtc

  Kakor koli že,nobeden direktor obveščevalnih služb v normalni državi niti PM si nebi upala odrekati zakonito določenega nadzora nad obveščevalno službo,saj je to konec politične kariere obeh.
  To ,da Kozamelj postavlja nad zakone in ustavo je kaznivo,definitivno pa neka inšpekcija,ki je pod nadzorom vlade NE more vršiti parlamentarnega nadzora in prevzemati pooblastil KNOVSA ker za zo nima nobene zakonske podlage,kaj šele pooblastil.
  Definitivno bo očitno moralo o zakonitosti ravnanja direktorja in PM odločati sodišče,po kasteri sodbi bi morala oba z Murijem vred takoj odstopiti in razpisati nove volitve.

  • MOSTISCAR

   Po tvoje bi moral dat še gate dol!

 • montyamp

  Lepo prosim če mi nekdo napiše samo eno dobro stvar s katero se lahko identificirajo nasledniki CKSKYU .
  To da je franta pobil 12 000 okupatorjev ni dobra stvar , če bi pobil vse , sploh ne vem čigavo pomije bi danes žrli udbovski mladiči .
  SOVA katero plačujemo z davki je zadruga analfabetov in kontraobveščevalnih diletantov s kupljenimi osnovnimi šolami . So kot nekaj pozitivnega samo v številu zmanjševanja nezaposlenih , koristi je od njih toliko kot od vsake murglosrbske ropotarnice udbovskega marxizma .
  Barabe še kokaina ne prodajo čistega , smetišča zažigajo , krivo sodijo , montirajo procese , zaposlujejo priležnice , kršijo ustavno ureditev , perejo denar za teroriste , manipulirajo pri seatavah vlad , ne dajo dokumentov pristojnim službam , ni kaj ni , prekleta banda povampirjena …………

  • MOSTISCAR

   Še en čistokrven franček d.!

   • pytm

    Na Marostu ste komaj zdej ustal ?

 • Imperial Commando

  Levicarji tolko lazejo, da sami seb ne sledijo.

 • Polh Dobri

  Climb firmly, Gots rope

 • VERZIFIKATOR

  Marjanca Listnik

  LISTJE DARJANA JARCA

  Darjan Jarec, novi lik estradni,
  ki nekoč je v cirkusu nastopal,
  po scenariju potem postopal,
  znajde v vlogi končno se paradni.

  Je na čelo konjske se parade
  fant povzpel iz čistega brezdelja,
  takšna je bila estrade želja,
  da zabaval stare bo in mlade.

  Listje Jarca Darjana zeleno
  je v okras paradi konjevodcev,
  se v koloni konjskih zdaj povodcev
  sveti, kar bilo je podarjeno.

  Z listjem Jarca naglo so zasuli,
  temu lovorov se pravi venec,
  nosi ga paradno naš zelenec,
  ki so v škornje hitro ga obuli.

  Ti boš jezdec, ti boš jahal šarca,
  drugega ne najdemo Pavlihe,
  tebi Darjan, para ni ne glihe,
  krma listje Darjana bo Jarca.

  Darjan vzame vlogo kajpak resno,
  saj je kakor v cirkusu, si misli,
  krma, listje, jasli in pa svisli,
  stanje zdi se Jarcu nekam vmesno.

  Da bi štiri leta tale jahal?
  Poznavalec vsak samo odkima,
  ga odnese vsaj naslednja zima,
  ta ne bo pomladi konj dočakal.

  Kdor na Jarčevi je enkrat listi,
  ve naj, da na njej je le začasno,
  nak, ne bo veselo, prav nič špasno,
  ko spomladi listje se očisti.

 • Polh Dobri

  En dan je obeležen kot dan pomladi, drugi kot dan organov, spet tretji kot dan zemlje, vse dneve pa imajo v rokah norci.

 • Jan Kovalski

  Je pa tu še nekaj drugega:
  Pred mesecem in pol je Šarec najavil, da so odstavili generalnega sekretarja stranke LMŠ Braneta Kralja in da bo on na funkciji samo še toliko časa da najdejo nadomestilo zanj. Torej:
  Kako zanič je stranka, ki v enem mesecu in pol ne uspe najti človeka za funkcijo generalnega sekretarja stranke?

 • Novakec1

  V tako zblojeni državi je to čist normalna rabota vpletenih

 • MOSTISCAR

  Pa vi ste čist zabluzili. Samo iščete ž

 • MOSTISCAR

  Lovite čarovnice. Zdraharji desničarski.Ste kot krvosesi. Bogi ste na duši, saj ne vem če jo dploh imate?

  • Luiggi

   Lvaki ste ze od rojsva brez duse in po vasem obnasanju jo ne boste nikoli imei!

   • pytm

    Hja, ko je Bog delil duše, so se Marostarji zbal, da bi se jim zmočila pa so raje brez nje.

  • Artur

   Koliko ste šele ubogi na duši komunajzli, psihopatološki gen prenašate že iz časa mostiščarjev kar se pozna na propadu vsega možnega kar se narodu lahko zgodi.

 • JANEZ GUS

  Luštkana fotka.Dva komuno zombija. za v Bistro.

 • samsara

  Tako je, ko nekdo posluša mara_kešarca in skoči v bazen, ne da bi prej preveril nivo vode ali sploh prisotnost vode.
  Naslednji prosim.

 • milanček

  ali ima kdo tel. št. og tega intiligentnega rajkota, da ga pokličem in mu povem, da je en navaden idiot! kar nekaj časa bo preteklo, da bo to zakapiral!

 • Olga101

  Šarec N.H. že dolgo ni vide!? Sta se dobivala v temi?

  • učko

   Jah, v temi je vsaka krava črna. Škoda blondinke v temi oblat.

 • murgl

  Mi pa smo imeli šarca pri vojakih. Tudi tisti je regljal. Vsaka podobnost s Šarcem je zgolj naključna.

 • lena

  Opasna je ta tajna agentka, da dedcem kar gate padajo z riti!

 • opazovalec

  Kaj za vraga vas pa tako jezi, da je gosp Nataša Hribar odšla na Sovo, aja, zapustila je županski urad vašega Škofljiškega župana Ivana Jordana, ki se menda ponaša s čudnim vedenjem do žensk in je bil že dvakrat prijavljen na inšpekciji zaradi mobinga, kar priznava tudi direktor občinske uprave g. MarkoPodvršnik….

 • Vlado77

  Definitivno gre za oblast,ki se zapleta. Mediji jo držijo po konci. Tudi vse ankete so naročene. Čimprej dol s tem komedijanti in nočem več nobene lutke na oblasti. Sicer nas bodo prehitevali ne le Češka ampak skoraj vsi iz Varsavskega pakta.

 • Rafaelus

  Gospa je visoko usposobljena za kopiranje dokumentov in odnašanje le teh Kučanu in Šarcu v ROKE. Vse drugo je zlonamerno natolcevanje desnice, povedal sem Rafaelus :)

  • Rafaelus

   Dodam vsako proslavo, obletnico ki jo praznujemo Slovenci mi pokvari na TV vedno ena in ista aca večnega dosmrtnega predsednika, pa čeprav je v pokoju že 20 let. No tudi pri prejemku pokojnine ne zaostaja za aktualnim PREDSEDNIKOM. Šlamastika Slovenske komunistične OBLASTI !!!