fbpx

Škandal odnesel tatinskega poslanca LMŠ Krajčiča, Šarec pa ne zna pojasniti, zakaj kabinet predsednika vlade nakazuje denar njegovi stranki

Foto: STA

Marjan Šarec ne zna pojasniti, zakaj Kabinet predsednika vlade RS stranki predsednika vlade Marjana Šarca, Listi Marjana Šarca, vsak mesec nakaže približno 84 evrov in kakšna je pravna podlaga za taka nakazila.

Po našem razkritju, da je poslanec Liste Marjana Šarca Darij Krajčič med parlamentarno sejo kradel v bližnji trgovini – na povezavi lahko prisluhnete posnetku, kjer je vse opisal –, je ta odstopil. Kaj o njegovem dejanju meni predsednik stranke LMŠ in vlade Marjan Šarec, še ne vemo, ker na vprašanje, ali se mu je Krajčič zdel primeren za poslanca, in na druga vprašanja, ki smo jih objavili tukaj, še ni odgovoril. Iz kabineta so zjutraj sporočili, da bo odgovorila stranka.

Ker smo Marjana Šarca spraševali, ali se njemu kot predsedniku stranke zdi Krajčičevo dejanje za poslanca primerno, se s pojasnilom nismo zadovoljili, kar smo jim pojasnili: “Spoštovani, po stališču sprašujemo Marjana Šarca, ljudi gotovo zanima, kaj meni človek, ki je predsednik vlade, ne stranka LMŠ, zato pričakujemo njegova pojasnila.” Vprašanje, ali je Krajčič odstopil sam, ali mu je tako naročil vodja poslanske skupine Brane Golubović, ali predsednik stranke Marjan Šarec, ni nepomembno.

Kabinet stranki nakazuje denar?
Ampak to ni edino vprašanje, na katero Šarec, oziroma njegov kabinet, ni sposoben odgovoriti. Očitno v njegovem kabinetu nimajo pojma, kako se porablja proračunski denar. Pa tega ne dokazuje zgolj rebalans proračuna, ki so ga spisali na vladi, ampak tudi neodgovor na vprašanji, zakaj Kabinet predsednika vlade RS stranki predsednika vlade Marjana Šarca, Listi Marjana Šarca, vsak mesec nakaže približno 84 evrov in kakšna je pravna podlaga za taka nakazila.

Kot je razvidno iz objavljenega dokumenta, čakamo na pojasnilo že od prejšnjega torka, torej devet dni. Torej, če pogledate na spodnji faksimile, od dne, ko je LMŠ iz proračunske postavke Kabinet predsednika vlade Republike Slovenije dobila zadnje nakazilo.

Lista Marjana Šarca je doslej prejela za 425 evrov takih nakazil, kar je že več, kot neto minimalna plača, ki znaša 667 evrov.

Precej bizarno je bilo, ker očitno v kabinetu ne vedo, kaj plačujejo, predvsem pa ne znajo pojasniti, zakaj plačujejo, ko se je v ponedeljek ta teden, po skoraj tednu dni, odkar smo postavili vprašanji, oglasil predstavnik LMŠ za odnose z javnostmi iz parlamenta, da pripravljajo odgovore.

Tudi njihovih doslej še nismo prejeli. Predvsem pa nismo spraševali prejemnika sredstev, ampak plačnika, ki 84 evrov vsak mesec porabi iz proračuna, v katerega plačujemo državljani.

Škandal24