fbpx

Socialni demokrati si pripisujejo zasluge svojih komunističnih predhodnikov; preberite, s kakšnimi lažmi so postregli tokrat!

Andreja Katič, Tanja Fajon, Matjaž Nemec, Jernej Pikalo, Dejan Židan in Dejan Levanič (Foto: Twitter)

Ženski forum SD se je na Twitterju pohvalil, da naj bi prav Socialni demokrati Slovencem izborili osemurni delavnik, kakovostno javno šolstvo in kakovostno javno zdravstvo, kar ne bi moglo biti dlje od resnice!

Iz dneva v dan je bolj jasno, zakaj se Milan Kučan in stranka Socialni demokrati kot pravna naslednica Zveze komunistov Jugoslavije borita proti svobodi govora. Radi bi namreč širili laži, mite in pravljice o svojih uspehih, ob tem pa jim seveda niti najmanj ne ustreza, da bi bili soočeni z nasprotnimi dejstvi in resnico. Tako so prek profila Ženskega foruma SD na Twitterju sporočili, da so Slovencem prav oni izborili osemurni delavnik, kakovostno javno šolstvo in kakovostno javno zdravstvo. To ne bi moglo biti dlje od resnice, v članku razkrivamo, da je bil osemurni delavnik v Sloveniji uveden že v okviru Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev leta 1919, še pred ustanovitvijo organizacije ILO, prav tako pa je ta država, v okviru katere smo Slovenci živeli nekaj več kot desetletje, ratificirala številne konvencije z namenom izboljšanja položaja zaposlenih žensk. Tudi kakovostnega javnega šolstva nam niso izborili Socialni demokrati, oni se namreč zavzemajo za monopol države oziroma t. i. prisilno državno šolstvo, ki je temelj režimske indoktrinacije otrok, prav tako pa je slovensko zdravstvo vse prej kot kakovostno. Tudi javnost je zgrožena nad lažmi Socialnih demokratov, na koncu članka prilagamo odzive z družbenega omrežja Twitter!

Slovenija je osemurni delovnik uvedla že leta 1919, še pred nastankom ILO!
To, da so Socialni demokrati uvedli osemurni delavnik, ne bi moglo biti dlje od resnice, tudi če upoštevamo dejstvo, da je stranka pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije. Osemurni delavnik je bil v Sloveniji namreč uveden že v okviru Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev in je začel veljati 15. januarja 1919. 29. oktobra tega leta je bila kot agencija v okviru Društva narodov ustanovljena Mednarodna organizacija za delo (ILO), ki še danes deluje v okviru Združenih narodov. 17. novembra 1921 je bila sprejeta Konvencija o tedenskem počitku, ki je v veljavo stopila 19. junija 1923 in je omejila delovni čas na 8 ur dnevno ter 48 ur tedensko. Z namenom zaščite žensk na delovnem mestu je nekdanja Kraljevina SHS prav tako 1. aprila 1927 ratificirala Konvencijo o zaposlovanju žensk pred in po porodu ter Konvencijo o nočnem delu žensk. Že dolgo pred komunističnim pustošenjem in nastankom totalitarne Socialistične federativne republike Jugoslavije so na slovenskem ozemlju veljala pravila, ki so omejevala obseg dela ter ščitila ženske.

Foto: posnetek zaslona

Prisilno državno šolstvo komunisti zlorabljajo za indoktrinacijo otrok
Ženski forum SD je prav tako poudaril, da naj bi stranka SD izborila kakovostno javno šolstvo. Že avstrijska cesarica Marija Terezija je leta 1774 uvedla splošno šolsko obveznost, leta 1869 pa je bilo na slovenskem uvedeno osemletno osnovno šolanje, torej daleč pred obstojem Socialnih demokratov in njihove pravne predhodnice ZKS. Toda SD se tudi danes ne zavzema za kakovostno javno šolstvo, pač pa vse napore vlaga v obrambo prisilnega državnega šolstva, ki je ključno sredstvo za indoktrinacijo otrok. Stranka SD je namreč še skoraj 30 let po osamosvojitvi ostra nasprotnica implementacije odločbe ustavnega sodišča, ki predvideva izenačitev financiranja javnih osnovnošolskih programov v državnih in zasebnih šolah. To je bilo jasno vidno tudi, ko je na zaslišanju pred parlamentom minister, pristojen za šolstvo, Jernej Pikalo dejal, da za njih implementacija odločb ustavnega sodišča ni prioriteta, s čimer je sprožil burne reakcije v javnosti. Pod pretvezo namena, da bi več denarja lahko namenili “javnemu šolstvu” (kot sami imenujejo prisilno državno šolstvo), so bili Socialni demokrati skupaj s koalicijskimi somišljeniki večkrat pripravljeni iti celo tako daleč, da bi spremenili ustavo. To bi seveda storili na tak način, da jim ne bi bilo potrebno implementirati omenjene odločbe ustavnega sodišča, otrokom iz finančno šibkejših družin pa bi bil še naprej otežen dostop do bolj kakovostnih zasebnih šol. S tem se de facto zavzemajo za monopol države v šolstvu in oviranje konkurenčnosti s strani zasebnega sektorja, ki dokazano prinaša prednosti in s svojim delovanjem dviguje kakovost tudi šol v lasti države.

Foto: iStock

Tudi v socialistični zdravstveni sistem bi metali davkoplačevalske evre, namesto da bi omogočili več zasebnega sektorja
Podobna zgodba kot pri šolstvu je tudi pri zdravstvu, SD se namreč tudi tukaj zavzema za monopol države; pred volitvami so na primer napovedovali, kako bodo skrajšali čakalne dobe v zdravstvu, s tem ko bi v zdravstvo prilili dodatnih 150 milijonov evrov. Glede na sistemsko neurejen zdravstveni sistem bi ta denar končal na bančnih računih vplivnih stricev iz ozadja, ki obvladujejo finančne tokove v zdravstvu, medtem ko bi slovenski pacient še vedno čakal v dolgi vrsti na zdravniški poseg, kot smo na Nova24TV že pisali. Da pa je sramota še večja, se vse prevečkrat posamezne ustanove za svoje delovanje zanašajo celo na donacije zasebnega sektorja. Problem našega zdravstvenega sistema namreč ni premalo denarja, ampak prevelika vloga države v njem. Z enakimi težavami kot slovenski zdravstveni sistem se spopada tudi britanski National Health Service (NHS), kar je za bogato državo, kot je Velika Britanija, prava sramota. Pri Institute of Economic Affairs (IEA), vodilnem britanskem think-tanku za ekonomske zadeve, namreč ugotavljajo, da je zaradi državnega lastništva NHS tako neučinkovit, da Veliko Britanijo stane več tisoč življenj letno, prav tako ocenjujejo, da ne bo pomagalo niti vsakoletno povečevanje sredstev za 20 milijard funtov, ki bo trajalo do leta 2024, kar je letos napovedala britanska premierka Theresa May. IEA pri tem ugotavlja, da se ne glede na splošno visok življenjski standard Velike Britanije NHS na mednarodnih primerjalnih lestvicah vedno znajde v spodnji tretjini, ob Češki republiki in Sloveniji. Alternativi torej nista popoln državni zdravstveni sistem in nedostopen ter drag zasebni zdravstveni sistem, pač pa lahko univerzalno dostopno zdravstvo uspešno zagotavljajo tudi zasebni tekmeci, kot so dokazali v Švici, Izraelu, Nemčiji in na Nizozemskem, na primer. Univerzalno dostopen zdravstveni sistem namreč lahko v pretežni meri vključuje zasebne izvajalce in v omejenem obsegu državne.

Foto: STA

Simptomatična je tudi razsipnost slovenskega državnega zdravstvenega sistema, ki bazira na centralno-planskem sistemu po vzoru Sovjetske zveze. Slovenija je namreč v zgornji tretjini držav, ki največ namenjajo za administrativne stroške v zdravstvu, smo že lani poročali na Nova24TV. Iz študije OECD o neučinkovitem oziroma razsipnem trošenju v zdravstvu v 28 državah, med katerimi je tudi Slovenija, je razvidno, da bi bilo mogoče marsikaj prihraniti, kar bi ljudem omogočilo boljši dostop do zdravstvenih storitev in zmanjšanje finančnega bremena. Slovenija se nahaja v zgornji tretjini držav, ki največ namenjajo za administrativne stroške v zdravstvu, prav tako pa se uvršča v zgornjo polovico držav, kjer zdravstvo kot koruptivno označuje kar 42 odstotkov vprašanih.

Javnost zgrožena, poglejte kaj uporabniki Twitterja sporočajo lažnivim Socialnim demokratom!
Lažnivo sporočilo Socialnih demokratov na Twitterju je poželo precej neodobravanja javnosti, ki jim med drugim sporoča, da sploh niso normalni!

Foto: posnetek zaslona

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.