Tajkun, ki je uničil slovenski medijski prostor, za njim pa ostajajo podjetja v stečajih in pogorišča, v svoje hobotnice vpleta tudi lastne otroke!

Njec Odlazek in Martin Odlazek (Foto: Facebook/STA)

Medtem ko zloglasni tajkun Martin Odlazek poletje uživa v graščini, ki se razprostira v vasi Selo pri Radohovi vasi v občini Ivančna Gorica, se seznam propadlih podjetij, ki jih pušča za seboj, daljša, povečuje pa se število pogorišč, ki ostajajo na njegovih predelovalnicah odpadkov. Tudi podjetja, ki še funkcionirajo, kažejo, da so v zadnjih izdihljajih, kot na primer revija Reporter, ki zadnje čase razburja s hvalisanjem premierja Šarca, ob tem pa neusmiljeno napada opozicijske politike, med katerimi je glavna tarča Janša s stranko SDS, ne prizanese pa niti drugim desnim strankam. A Reporter, ki je formalno v lasti domnevne spremljevalke Odlazkovega sina, je le vrh ledene gore. V ozadju je sicer cela množica podjetij, ki jih je obvladoval tajkun Odlazek, po svojem poslovnem propadu pa je vzpostavil pravo finančno hobotnico, v katero je vpletel kar svoje otroke.

Med njegovimi zaposlenimi so bile že pred leti, kot smo že poročali na Nova24TV, pogoste govorice, sploh v poletnem času, kako “super je Martin Odlazek, ko na morje, na svojo jahto, povabi vse svoje otroke in njihove mame”. Prav tako niti ni skrivnost, da naj bi bili dve njegovi partnerici noseči kar istočasno, za piko na i pa naj bi se celo poznali in prijateljevali, je slišati od ljudi, ki so blizu Odlazku. Gotovo uživa tudi v letošnjem poletju, med drugim ta letni čas rad preživlja tudi na kopnem, ne le na morju, v zbirko svojih nepremičnin je tako pred časom dodal tudi vilo na Čiovu pri Trogirju v Dalmaciji. Ta vila je bila pred tem v lasti nekdanjega vrhunskega nogometaša Ivice Šurjaka, Odlazku pa naj bi jo prodal za 2,5 milijona evrov. Lastnik podjetja naj bi bilo sicer Odlazkovo podjetje Lepin, lastnik tega pa je podjetje Algas. Na čelo Lepina pa je postavljen kar Odlazkov sin Gašper, ki bo naslednje leto star 30 let. Posebnost te vile je, da ima celo lasten privez za jahto, poleg tega pa je ravno dovolj skrita med drevesi, da lahko Odlazek in njegovi potomci mirno uživajo, skriti pred pogledi radovednežev.

Prejel kmetijske subvencije
To pa ni edini primer, ko je Odlazek svojo vilo podaril kateremu od svojih otrok. Graščino v vasi Selo pri Radohovi vasi v občini Ivančna Gorica je napisal na svojega sina Nejca, ki sicer tudi dela kot menedžer pri Media24, graščino pa obdaja več hektarjev zemljišč. Nejc je tako lastnik vile postal že leta 2010, pred tem pa je bilo lastnik te graščine podjetje Algas, kot v primeru dalmatinske vile. Nejc je verjetno lastnik le na papirju, “oblast” nad nepremičnino pa ima v rokah kar njegov oče Martin, ki ima na tem naslovu prijavljeno svoje stalno prebivališče. Spletna stran FarmSubsidy pa razkriva, da je leta 2007 s strani Evropske unije prejel 9.988 evrov kmetijskih subvencij za zemljišče v Ivančni Gorici. Ironično, medtem ko slovenski kmetje životarijo, si eden najbogatejših Slovencev Odlazek pribori še kmetijske subvencije.

Pred graščino se pasejo konji. (Foto: Nova24TV)

Nepremičninski mogotec
Dnevnik je v preteklosti poročal, da Odlazek poleg teh nepremičnin poseduje še vilo v Strunjanu in apartma v Luciji, posestvo v okolici Krškega, ima tudi hišo, le streljaj stran od samostana v Stični, pa tudi več hektarjev zemljišč, predvsem na Dolenjskem in v Beli krajini. Nekatere od teh naj bi sicer prepisal na svoje otroke, kar je ustaljena praksa do grla zadolženih tajkunov.

Odlazkova graščina v občini Ivančna Gorica je zagrajena z vseh strani. (Foto: Nova24TV)

V svojo hobotnico, s pomočjo katere napada opozicijo, vpletel kar svoje otroke
Spomnimo, da je Odlazek nekoč obvladoval ogromno hobotnico podjetij (od predelave papirja do medijskih hiš). Prek podjetja EVROFIT, d.o.o., katerega lastniki so v večini Martin Odlazek in s po 8 odstotkov še Domen Odlazek, Nejc Odlazek, Liza Odlazek, Maja Odlazek, Meta Odlazek, Tina Odlazek in Gašper Odlazek, je ‘klan’ Odlazek neposredno lastniško obvladoval podjetja Dolenjski list, d.o.o., Salomon, d.o.o., RGL, d.o.o., Veseljak TV, d.o.o., Kočevski tisk, d.d., Media storitve, d.o.o., Studio D, d.o.o., Radio Kum, d.o.o., Lepenka, d.d., Agencija24, d.o.o., Svet24, d.o.o., Blue trade, d.o.o., in še bi lahko naštevali. Posredno prek družbe Salomon pa je obvladoval skupino Krater, pod katero so spadala podjetja Papir servis, d.o.o., SET, d.o.o., Delo-TČR, d.d., Algas, d.o.o., in druga. Kljub tej razvejani hobotnici radiev, rumenih časnikov in različnih agencij se imperij počasi sesuva sam vase. Pisali smo, da se je že maja začel počasen propad mnogih podjetij Odlazkove poslovne mreže. V popolnoma rdečih številkah so končala podjetja SET, Papir servis in Korotan.

Lastniška hobotnica družine Odlazek. (Foto: Gvin)

Lastništvo Reporterja Odlazek skuša skriti kar prek sinove spremljevalke?!
Vemo pa tudi, da je Tara Milikić, ki naj bi prihajala iz Srbije, tesno povezana z eno od tajkunskih družin v državi, to je z družino Odlazek. Milikićeva je po poročanju spletnega portala Pozareport namreč spremljevalka Nejca, sina Martina Odlazka. Slednji je bil sicer zaradi špekulacij, povezanih s prodajo delnic Gorenjskega tiska, pravnomočno obsojen na zaporno kazen, ki pa jo je preživljal v hišnem zaporu in ob tem redno odplačeval bančna posojila svojega tiskarskega, papirnopredelovalnega in medijskega imperija, kakor so to lani poročali v drugem slovenskem dnevniku, hkrati pa se je uradno tudi umaknil iz lastništva, kar seveda ne pomeni, da z imperijem ne upravlja še naprej. Za to ima vendar verigo podjetij, brata Marka, sina Nejca in zdaj še njegovo spremljevalko Taro ter še koga, so že pred časom zapisali v reviji Demokracija. Ob vsem tem sploh ni presenetljivo, da Reporter opravlja propagando za vlado Marjana Šarca.

Foto: Twitter/STA

Konkurenčna revija Demokracija zaradi pozornosti, ki ji jo namenja Odlazkov Reporter, beleži rast prodaje!
Odlazkov Reporter se v zadnjem času veliko ukvarja tudi s sicer konkurenčno revijo Demokracija, kar pa je privedlo do povečanja prodaje slednje. Direktor družbe Nova obzorja d.o.o. in urednik revije Demokracija Jože Biščak je zdaj družbi Reporter Media d.o.o. v pismu pojasnil njihovo vlogo, v nadaljevanju pa kljub temu, da med družbama ni sklenjena pogodba o pospeševanju prodaje, niti to ne poteka na prošnjo Demokracije, izrazil pripravljenost na plačilo računa za pospeševanje prodaje: “Ker je naša zadrega neizmerna, Vas prosimo, da nam izstavite račun za 121,75 evra, kot opravljeno storitev pa napišite: POSPEŠEVANJE PRODAJE REVIJE DEMOKRACIJA. Toliko po naših izračunih znaša Vaš delež pri Vaši dobrohotni pomoči pri prodaji naše revije.” V pismu Biščak še pojasni, da načina, kako so prišli do 121,75 evra, ne morejo posredovati, ker je ta metodologija njihova. Z njo so zadovoljni tudi naši tržniki, je edinstvena in je varovana kot poslovna skrivnost. Biščak je še zaključil: “Lahko pa verjamete, da smo bili do Vas zelo pošteni, drugače se Vam niti oglasili ne bi.”

Foto: posnetek zaslona

Za zaposlene pa je dobra že pisarna v skladišču
Medtem ko se Martin Odlazek in njegovi potomci “kopajo v denarju”, pa so na slabšem njegovi zaposleni. Še posebej novinarji iz rumenega levičarskega trobila Svet24, ki vztrajno napadajo prvaka SDS Janeza Janšo, saj so se preselili z enega konca Ljubljane na drugega. Medtem ko so imeli prvotno svoj sedež na Vevčah, tam, kjer so tudi radio Salomon, Veseljak in Aktual ter športni dnevnik Ekipa, so jih kasneje preselili na Bravničarjevo v Črnuče, kjer so imeli svoje prostore kar v predelanih skladiščih. Toda po dveh letih so se preselili nazaj na Vevče, vendar po naših informacijah na lokacijo, ki je le streljaj stran od prej omenjenih radiev. Za njegove zaposlene je torej primerno delo celo v nekakšnem skladišču, medtem ko sam uživa v razkošju.

Vsi Odlazkovi mediji širijo lažnive novice. (Foto: posnetek zaslona)

Nekdanja zaposlena tožila Odlazkovo podjetje in zmagala, ker so jo neupravičeno odpustili
Po drugi strani pa naj bi bili zaposleni v omenjenih podjetjih obravnavani zgolj kot sredstvo, kako bi v podjetja priteklo čim več denarja. Pogosto spremljamo zgodbe, kako so njegovi zaposleni ostali brez dohodkov, saj so dobili odpoved, ker so postali presežek. Ena od teh, Barbara Barbič, se je celo javno izpostavila in razkrila zgodbo, kako je tožila podjetje v njegovi lasti, ki jo je odpustilo “zaradi racionalizacije”, in zmagala!

Martin Odlazek (levo) (Foto: STA)

S strani medijev, ki jih prevzame, takoj izginejo članki, ki mu niso naklonjeni
Prav bizarno je bilo, kako so novinarji Večera in Pomurskega vestnika po prevzemu slednjega s strani Odlazka nemudoma prenehali s poročanjem o požarih v Odlazkovi sortirnici v Lenartu, nekatere starejše in že napisane članke pa so izbrisali celo za nazaj, in to ne samo s spletnih portalov medijev, pač pa tudi s strani na družbenih omrežjih, kot je Facebook. Kot kaže, je torej brisanje člankov sestavni del najnovejšega posla med Urošem Haklom in Odlazkom. O katastrofalnih delovnih razmerah ter dveh zaporednih požarih v sortirnici odpadkov družbe Salomon, d.o.o., v Lenartu, ki je v lasti tajkuna Odlazka, smo poročali že večkrat.

Vir: Požareport

Rok Krajnc

 • tretjerazredni

  Tu je torej končalo tistih 20% medijev, ki jih ni pohopsala brača Šrot, pri še enem velikem slovencu, po rodu iz Hrvaške, čeprav so zgleda hrvaški srbi.

 • Stric iz ozadja

  “S strani medijev, ki jih prevzame, takoj izginejo članki, ki mu niso naklonjeni”

  Kateri zasebni medij pa pise kritike o sebi oz. svojih lastnikih? Tega ne dela nihce pa naj bo z leve ali desne.

 • GverilaStyle

  a to se čelavi že rodijo?

 • VERZIFIKATOR

  Martinca Zalazek

  RAPORTÉR REPORTIRA

  Raportér je znova raportiral,
  komandantu raport dal svečano,
  raportiral, kar je itak znano,
  da ustroj vojaški bo podpiral.

  Ve se, kdo je zdaj sovražnik novi,
  koga, kje potrebno je napasti,
  pri nedotakljivi vojske časti
  kje minirajo naj se mostovi.

  Raportiral je, se nič ženiral,
  saj je plačanec, vojak najemnik,
  plače milostne samo prejemnik,
  komandanta zanjo bo podpiral.

  Delal v glavnem bo obveščevalno,
  v raportu kot vsakič je obljubil,
  čast že zdavnaj je soldat izgubil,
  kot reporter tulil bo banalno.

  • samurai

   Prši/nar pobira drobtinice iz “gospodove” mize.

   • VERZIFIKATOR

    Hvala za idejo o pršinarju.

 • samurai

  Šajze komentatorji (ti spodaj) se na Novi24TV kar dobro počutijo, ker tule jih nihče ne preganja, zato si tule upajo zmetati iz sebe vso govno, ki si ga drugje ne upajo, ker bi hitro dobili pospešek.

  • antimur

   Ma jebi se govnač kučanističen, zaradi komentarjev še nihče ni bil lačen in ogrožen, od delovanja kučanistične bande in takšnih kretenov kot si ti pa zelo hudo, celo tako, da lahko izgubimo celo svojo slovensko narodnost, in pa našo domovino Slovenijo. Pa kje živiš, da ne opaziš kučanističnega terorja nad Slovenci?

 • Slovenec

  Je ta tip tudi član F21?

 • VERZIFIKATOR

  Martina Zalazek

  TAJFUN IN POROČEVALEC

  Tajfun pojavil se je, a ne tropski,
  pometel naglo s celim je prostorom,
  uslužno klanjal se je le pred dvorom,
  v deželici nekakšni polevropski.

  Zametel medijske je povezave,
  pretrgal jih in nase jih navezal,
  v normalni prostor s silo vso zarezal,
  igračkal se z usodo je narave.

  Prahu je dvignil, da je vse nastlano,
  a vendar se o tem naj ne poroča,
  zadeva medijsko preveč je vroča,
  ukazan molk je, kot je dobro znano.

  Po prahu gazi prašen ves pršinar,
  zaveda se, da treba je molčati,
  od sebe prav nič o tajfunu dati,
  če hoče biti še naprej novinar.

  Reporter, žurnalist, poročevalec,
  kar koli že in da ga ne odnese,
  pršinar ves se pred tajfunom trese,
  se klanja mu rekoč: »Ti, zmagovalec!«

  Tajfun pršinarja samo ošvrkne,
  »Mar ti reporterček si tisti mali,
  ki lastni so vetrovom te prodali,
  češ tak reporter itak kmalu mrkne?«

 • Anton

  Biščak genij si, BRAVOOO

 • zamaškar

  Tisti, ki ne vedo kje bodo jutri spali,bi si morali ogledati spalnice graščine v Štorovju.

  • Luiggi

   Storovcan je star cez 90 let in je moj stari prijatelj.Druzina tam zivi ze stolatje ali vec.Kar je moj prijatelj Loze zgradil je vse posteno,nikdar ni nikomur nic ukradel ali kaj prigoljufal,kapish?

   • zamaškar

    Očitno je nesporazum in nisi razumel kaj sem hotel s tem povedati sory.

 • IZBIRA

  Hvala mu, če je ali pa še bo uničil medijski prostor in vsakršen komunistični prostor in okolje. Škoda, da RTV ni naprodaj.

  • realnost

   RTV bi propadel takoj ko bi ukinili prisilno dajatev porabnikov elektrike.. Do tedaj pa je v krempljih levih lopovov.

 • Borut Stari

  To je en kup ljudi, ki za sabo pustijo le tisto, ki ostane ko počepnejo.

 • Mojca pokraculja

  Famiglia Casamonica po slovensko.

 • GverilaStyle

  mene pa zanima, a je kak od vladajoče skorumpirane elite, danes že kaj ukradel al je še prezgodaj in dan je še dolg?!!!

  • Minovak

   Nič bat – JE!

  • Vesuvius Vesuvius

   Za omenjene je dan vedno prekratek..,nadaljujejo naslednji dan, teden za tednom…. leto za letom.. a v žari ali trugi je malo prostora ne bo šlo vse noter… no tudi nekaj dobrega naredijo gredo se dobrodelnost v obliki ˇ”droptin z bogatinove mize iz desetletja v desetletje.. ali je že recesija pri Merklovi?.. kmalu se bomo pohabljenci tepli še za te droptine z bogatinove mize…

 • antimur

  Vse to so kučanistični podtaknjenci, njihovo delovanje pa namenjeno, da se izdajalec in zločinec Kučan s svojo bando drži na divji, gansterski oblasti.

 • ZatonMesecnikov

  Uničujoči pohodi “naših”….

 • Marija

  Res imajo veliko dela.

 • soc

  Odgovorni urednik nekoč tako dragega mi Reporterja trdi, da se po Odlazkovem prevzemu ni spremenila revija. Menda smo se radikalizirali v desno bralci…

  Po svoje ga razumem. In Puca, Glücksa, Kršinarja. Kje naj najdejo denar, da še v tretje začnejo s kvalitetnim desnim prijektom kot sta bila Mag in Reporter? Pa verjetno v njihovih današnjih letih veliko več pomeni varnost kot izziv.

 • Steiermark

  Odlazek na odlazku! To, da pa vpleta lastne otroke v business je pa normalno v vseh “družinah” še posebaj v cosa nostra, po poti katere gre naša izropana, še vedno komunistična ali vsaj v krempljih jugokomunistične golazni, Slovvenija. Človeku gre kar na kozlanje, ob pomisli, kdo z nami upravlja in kdo nas ropa in izkorišča – potem pa ravno takšni tulijo o “hudobnih kapitalistih”……ovce pa jim pritrjujejo….

 • Katarina

  Zanima me samo eno: ali poznate koga v Sloveniji, ki si je v Sloveniji pridobil tako premoženje na pošten način?

  • SIMON ROZIC

   …kaj je to premoženje? Prvič slišim!
   Je to kultura, je to znanje, je to ljubezen, spoštovanje ?
   Vse to imam in barabe mi tega ne morejo iztrgati iz mojega jaza ! Ne dovolim!

 • GverilaStyle

  ko plačuješ skorumpirane političare si lahko dovoliš vse in še več……ampak vsake stvari je enkrat konec….nič ni večnega….sam vprašanje je kako se konča….no na to pa golazen skorumpirane ne pomisli velikokrat. Nakoncu jih bodo pa ti muslimanski teroristi, ki jih uvažajo, klali in posiljevali.

 • montyamp

  Odlazek poleg teh nepremičnin poseduje še vilo v Strunjanu in apartma v Luciji, posestvo v okolici Krškega, ima tudi hišo, le streljaj stran od samostana v Stični, pa tudi več hektarjev zemljišč, predvsem na Dolenjskem in v Beli krajini.
  ————————
  S primitivno komunistično golaznijo , je nekako takole :
  Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
  Ko pride hlapec preko zločina na oblast , več ne zna ne jesti in ne sr….

 • Sonce
 • mona lisa

  v sloveniji je dovolj denarja samo za pijavke. zakoni so pisani za take lopove in mafijce.

 • tramal

  Vsaka mu čast .Mislim da bo v enem letu uničil vsa komunistična trobila,čeprav podzavestno.Samo komunajzerji znajo uničiti samega sebe,tako nesposobni so.

 • črnaovca

  Ni kriv Odlazek temveč zakonodaja ki dovoljuje ustanavljanje vedno novih podjeti ljudem ki so pred tem potopili že nekaj podjetij in ostali dolžni vsem okrog. Ko se je sprejemala privatizacijasak zakonodaja se ni poslušalo dobrohotnih opozoril ki niso bila od kao naših

 • von Rhein

  Pri vsem tem me zanima kakšno izobrazbo ima Odlazek,kje je pričel ustvarjati na temelju znanja,kakšne uspehe je dosegel preden si je prigrabil te cigu-migu cajtunge.Kupiti vilo od Šukerja ni hec,možak pa ,vsaj na slikah,deluje kot malo omejen.

 • Salamamljeko

  Medijski mogotci se gonijo po sodiščih. Od Odlaska do Janše, da be omenjam “samomorilskega” direktorja MAGa

 • John Kovacs

  SLOVENSKI DESNICARJI – VECNE ZRTVE

 • Janko Gedlicka

  Članek je dober, pa vendarle, kako je sedaj s tem: “v zbirko svojih nepremičnin je … dodal tudi vilo na Čiovu”
  Lastnik podjetja naj bi bilo … Odlazkovo podjetje Lepin, lastnik tega pa podjetje Algas.”
  Niste pa navedli firme podjetja, katerega lastnik bi naj bil Lepin. Iz vašega prvocitiranega stavka logično izhaja, da bi naj bil lastnik vile na Čiovu kar Odlazek sam, saj niste kot lastnika imenovali druge – niti fizične, niti pravne osebe.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Ali so ti Kršinarji, Markeši itd, sploh bli gdaj desni novinarji? Popolni salto mortale novinarjev, ki so bili negdaj MAG. Opravljat tako umazano delo, je tudi notranje breme, ali pa imata imenovana upanje, da jim zopet porase kosa, bi rekli Srbi.

 • Luiggi

  Ta grascina ,Selo pri Sentpavlu je bil prvotni lastnik neki Polak,ki je v Cagoscah zgradil prvo hidro elektrarno na potoku potok,pred davnimi leti! Po “osvoboditvi” je bilo Selo podrzavljeno in je bil pravi Kolhoz,moja sestra je tam zasluzila penzijo,ki pa ni bila majhna,rekla mi je,da ima miljardo dinarjev pokojnine.Res da je delala tam celo zivljenje,vse do upokojitve ali miljarda,to pa je ze nekaj.Jaz osebno sem zrastu gor v vasi Sentpavel,odsoten od te vasi sem pa ze 65 let!

  • Luiggi

   Rad pa bi vedel Od koga je tovaris Odlazek kupil grascino in verjetno celo posestvo Selo pri Sentpavlu in koliko je za to placal??? ali morda kdo ve to kar sem vprasal in pa tudi rad bi vedel od kod je prilezel ta Odlazek?

 • Amerikanc

  Toti pohlepni “otroci” tycoonov, se mi kar malo smilijo, ker ne poslušajo svoje vesti ampak svoje pokvarjene fotre. Ne zavedajo se, da ima palica dva konca in da bojo plačali za vse grehe; za svoje in za fotrove.

 • Slovenka

  Samo dve misli. Demokracija je kvalitetna revija, pogleda vredna pa je tudi zbirka knjig. Zavedni Slovenci, ki se zbirate tu na forumu, priporočam vam, da vržete oko na njihovo knjižno ponudbo in tudi kaj kupite. Iz tega bo sledila dvojna korist, vi boste prebrali kakšno dobro knjigo, Demokraciji pa bodo prišla prav dodatna sredstva. Zanjo namreč ne skrbi Forum 21 tako kot za Reporter. Reporter je postal takšna greznica, da ga je pametno odjaviti. Naj podpirajo levico, če jim je drago, samo ne na moj račun!

  Drugič, nič ni narobe, da komunisti sami uničujejo svoje medije s tem, da jih dajejo v roke pokvarjenim tipom, kot je Odlazek.

 • sloustava

  Krsinar, po poti mar-kesa hoditi ni ravno pametno, pohvalno, normalno, je pa dobickanosno, prodano in antislovensko. Bljak!

 • Janez Kepic-Kern
 • herman

  Nova24 in Demokracija pazite, kaj pišete! Odlazek bo prej ali slej kupil tudi vas,

  • Fogl Veliki

   Nov primer sovražnega govora na Nori24TV:

   cosmosjasnovidec • 17 hours ago
   Proti takim policistom,vaškim stražam ter vsem kateri se ne pustijo,da jih muslimanska golazen ubije ste nasprotniki samo vi preklete levuharske LGBT pasjejebske hijene kateri pederajsarji stojite na mestu in puščate da vas ta golazen kolje.
   Če bi jaz bil na mestu enega od ta dva policaja in tale kreten ne bi takoj crknil po tolikih izstreljenim nabojih v njega bi skočil k njemu in mu bučo razbil na kose z pištolo namesto bejzbol palice.
   Tebi je seveda žal tega levuharja,ker je bil član LGBT sektašev in ste v svetu spet izgubili eno od svojih buzerantskih nesnag.
   Čisti se čisti po celem svetu lavaška golazen tako se bo tudi tukaj ne skrbi prideš na vrsto.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU
  VERJETNO – SE STRINJATE !
  ŠELE,
  KO BOMO TAKO IZ SRCA PELI – NAŠI SLOVENIJI
  KOT
  POJE VSEGA 300.000 LJUDI KORZIKE
  Z VELIKO LJUBEZNIJO IN IZ SRCA – SVOJEMU MALEMU, REVNEMU OTOKU – KORZIKI !
  ŠELE
  TAKRAT
  BOMO MI SLOVENCI – ZARES SVOBODNI IN BOMO
  OSEBNO, DRUŽINSKO IN GOSPODARSKO USPEŠNO – RES ZAŽIVELI !
  KORZIKA
  JE DANES, LETA 2019 MORDA NAJBOLJ ŽIV, TOPEL, TVOREN,
  KULTURNO SAMOSTOJEN – DEL EVROPE IN TUDI
  – GOSPODARSKO USPEŠEN DOM – KORZIČANOV. L.R.Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.

  “TEBI KORZIKA”,
  A TE – CORSICA, skupina I MUVRINI

 • Avgust x

  Šlampast članek, brez repa in glave. Če si je ”novinar” vzel celo tri minute časa, da je z Gvin skopiral Odlazkovo hobotnico, bi si lahko vzel še kake pol ure in ugotovil, da sta podjetji Set in Papirservis že nekaj časa v stečaju in se malo poglobil v spis.
  Je pa pomemben račun za 120 EUR…brez veze…

 • Janez Kranjski

  Odlazek! A se kdaj pogledaš v ogledalo kakšna nagravž si!

 • Kapodistrias

  Ta baraba ima pomenljiv priimek: odlazi!