fbpx

Tako se Kanglerju maščuje KPK, ker je ta razkril nečedno početje njenih uslužbencev!

Sekretar na MNZ Franc Kangler Foto: STA

Ker je državni svetnik in nekdanji župan Maribora Franc Kangler na seji preiskovalne komisije državnega zbora v zvezi z zlorabami sodstva močno obremenil tudi dva uslužbenca Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so se zdaj na KPK odločili, da se mu maščujejo in so zoper njega uvedli postopek zaradi domnevnega nasprotja interesov. Zaradi parlamentarne preiskave se je nad državni svet pred tem spravilo ustavno sodišče, pod pritiski Draga Kosa pa tudi OECD in Svet Evrope.

Vladajočemu režimu in pravosodju je parlamentarna preiskovalna komisija pod vodstvom poslanca Slovenske demokratske stranke Žana Mahniča, ki se ukvarja z zlorabami sodstva v primeru Franc Kangler, že od same ustanovitve velik trn v peti. Kangler je v okviru svojega pričanja 21. oktobra izpostavil, kako so bili proti njemu prirejeni dokazi, kako so lagali kriminalisti, prav tako pa, da je tajna priča organov govorila neresnice, znašali pa so se tudi nad njegovo hčerko. Kot je na družbenem omrežju Twitter sporočil Kangler, je tam tudi močno obremenil zaposlena na Komisiji za preprečevanje korupcije v zvezi s podtikanji in prirejanjem dokazov in lažnim pričevanjem priče pod psevdonimom Vaza.

KPK se je Kanglerju maščevala že 24. oktobra z uvedbo postopka zaradi domnevnega nasprotja interesov
No, do maščevanja KPK ni trajalo dolgo, že 24. oktobra so namreč proti Kanglerju uvedli postopek ugotavljanja dejanskega obstoja nasprotja interesov na podlagi 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Glede tega se je novinar Peter Jančič že uvodoma začudil, kakšno nasprotje interesov naj bi KPK sploh opazila pri Kanglerju v povezavi s preiskavo njegovega primera v državnem zboru, saj je njegov jasen interes preiskava, za kar bi lahko z vso pravico glasoval.

Zaradi preiskave so se nad državni svet spravile številne institucije
A kot je poudaril Kangler, sam sploh ni glasoval, kar je tudi jasno povedal. Očitno torej KPK moti to, da je državnemu svetu dostavil dokaze. V nadaljevanju je pojasnil še, da tudi poslanci državnega zbora sami lahko glasujejo o svojih prejemkih, bonitetah, povračilih in da tako poslanci kot svetniki tudi sami glasujejo o potrditvi svojih mandatov. Kot je napovedal Kangler, bo več o dogajanju povedal po zaključku preiskave KPK in GRECO ter po objavi mnenja OECD in odločitve Ustavnega sodišča Republike Slovenije; vse te institucije so se namreč spravile nad državni svet zaradi odreditve parlamentarne preiskave, saj naj bi s tem posegal v neodvisnost sodstva in tožilstva.

Foto: STA

Komisija pri OECD, ki ji predseduje Drago Kos, izvaja pritisk nad Slovenijo
Kot smo na Nova24TV že poročali, pa je v strahu pred okostnjaki v omari ponovno na delu močno kompromitirani Drago Kos. Komisija pri OECD, ki ji predseduje, je namreč izrazila “zaskrbljenost” zaradi dogajanja, režimska STA pa je nato kot osrednji tiskovni servis zadevo posplošila kar na celotno mednarodno organizacijo, priročno pa so zamolčali Kosovo vlogo v zadevi. Delovna skupina je na spletni strani OECD sicer izpostavila pomen, ki ga ima spoštovanje vladavine prava, in nujnost neodvisnosti kazenskega pregona v korupcijskih zadevah v skladu s konvencijo OECD proti podkupovanju.

Drago Kos (Foto: STA)

Pred OECD in KPK se je na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki mu je prav tako predsedoval Kos
Po naročilu levičarjev se je sicer na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki je v tem primeru uvedel kar urgentno ad hoc preiskavo. Tudi tu so vidni Kosovi prstni odtisi, saj je ta namreč v preteklosti predsedoval temu delovnemu telesu, pa tudi sicer je ta organizacija pravo leglo levičarjev. V njej poleg drugih kot direktor direktorata za demokratično participacijo deluje zloglasni režimski privilegiranec Matjaž Gruden, o čigar delu smo že poročali. Svet Evrope je prav tako izdal priročnik Zmoremo, s katerim mladino spodbuja k ovajanju “sovražnega govora” policiji, soavtorica pa je kar simpatizerka skrajne Levice Nina Perger. Tudi v svojem zadnjem poročilu glede Slovenije Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) Sveta Evrope poročanje Nova24TV in Demokracije označi kot islamofobno, nezaslišan poziv Marjana Šarca državnim podjetjem k prenehanju oglaševanja pa skoraj pohvali in obsedenost Domna Saviča označi kar kot “javno kritiko”: “Oglaševanje državnih podjetij v takšnih medijih je bilo predmet javne kritike, zato je predsednik vlade moral pozvati k opustitvi te prakse.”

Rok Krajnc