Tako se Kanglerju maščuje KPK, ker je ta razkril nečedno početje njenih uslužbencev!

Foto: STA

Ker je državni svetnik in nekdanji župan Maribora Franc Kangler na seji preiskovalne komisije državnega zbora v zvezi z zlorabami sodstva močno obremenil tudi dva uslužbenca Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so se zdaj na KPK odločili, da se mu maščujejo in so zoper njega uvedli postopek zaradi domnevnega nasprotja interesov. Zaradi parlamentarne preiskave se je nad državni svet pred tem spravilo ustavno sodišče, pod pritiski Draga Kosa pa tudi OECD in Svet Evrope.

Vladajočemu režimu in pravosodju je parlamentarna preiskovalna komisija pod vodstvom poslanca Slovenske demokratske stranke Žana Mahniča, ki se ukvarja z zlorabami sodstva v primeru Franc Kangler, že od same ustanovitve velik trn v peti. Kangler je v okviru svojega pričanja 21. oktobra izpostavil, kako so bili proti njemu prirejeni dokazi, kako so lagali kriminalisti, prav tako pa, da je tajna priča organov govorila neresnice, znašali pa so se tudi nad njegovo hčerko. Kot je na družbenem omrežju Twitter sporočil Kangler, je tam tudi močno obremenil zaposlena na Komisiji za preprečevanje korupcije v zvezi s podtikanji in prirejanjem dokazov in lažnim pričevanjem priče pod psevdonimom Vaza.

KPK se je Kanglerju maščevala že 24. oktobra z uvedbo postopka zaradi domnevnega nasprotja interesov
No, do maščevanja KPK ni trajalo dolgo, že 24. oktobra so namreč proti Kanglerju uvedli postopek ugotavljanja dejanskega obstoja nasprotja interesov na podlagi 13. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Glede tega se je novinar Peter Jančič že uvodoma začudil, kakšno nasprotje interesov naj bi KPK sploh opazila pri Kanglerju v povezavi s preiskavo njegovega primera v državnem zboru, saj je njegov jasen interes preiskava, za kar bi lahko z vso pravico glasoval.

Zaradi preiskave so se nad državni svet spravile številne institucije
A kot je poudaril Kangler, sam sploh ni glasoval, kar je tudi jasno povedal. Očitno torej KPK moti to, da je državnemu svetu dostavil dokaze. V nadaljevanju je pojasnil še, da tudi poslanci državnega zbora sami lahko glasujejo o svojih prejemkih, bonitetah, povračilih in da tako poslanci kot svetniki tudi sami glasujejo o potrditvi svojih mandatov. Kot je napovedal Kangler, bo več o dogajanju povedal po zaključku preiskave KPK in GRECO ter po objavi mnenja OECD in odločitve Ustavnega sodišča Republike Slovenije; vse te institucije so se namreč spravile nad državni svet zaradi odreditve parlamentarne preiskave, saj naj bi s tem posegal v neodvisnost sodstva in tožilstva.

Foto: STA

Komisija pri OECD, ki ji predseduje Drago Kos, izvaja pritisk nad Slovenijo
Kot smo na Nova24TV že poročali, pa je v strahu pred okostnjaki v omari ponovno na delu močno kompromitirani Drago Kos. Komisija pri OECD, ki ji predseduje, je namreč izrazila “zaskrbljenost” zaradi dogajanja, režimska STA pa je nato kot osrednji tiskovni servis zadevo posplošila kar na celotno mednarodno organizacijo, priročno pa so zamolčali Kosovo vlogo v zadevi. Delovna skupina je na spletni strani OECD sicer izpostavila pomen, ki ga ima spoštovanje vladavine prava, in nujnost neodvisnosti kazenskega pregona v korupcijskih zadevah v skladu s konvencijo OECD proti podkupovanju.

Drago Kos (Foto: STA)

Pred OECD in KPK se je na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki mu je prav tako predsedoval Kos
Po naročilu levičarjev se je sicer na državni svet spravil že GRECO Sveta Evrope, ki je v tem primeru uvedel kar urgentno ad hoc preiskavo. Tudi tu so vidni Kosovi prstni odtisi, saj je ta namreč v preteklosti predsedoval temu delovnemu telesu, pa tudi sicer je ta organizacija pravo leglo levičarjev. V njej poleg drugih kot direktor direktorata za demokratično participacijo deluje zloglasni režimski privilegiranec Matjaž Gruden, o čigar delu smo že poročali. Svet Evrope je prav tako izdal priročnik Zmoremo, s katerim mladino spodbuja k ovajanju “sovražnega govora” policiji, soavtorica pa je kar simpatizerka skrajne Levice Nina Perger. Tudi v svojem zadnjem poročilu glede Slovenije Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) Sveta Evrope poročanje Nova24TV in Demokracije označi kot islamofobno, nezaslišan poziv Marjana Šarca državnim podjetjem k prenehanju oglaševanja pa skoraj pohvali in obsedenost Domna Saviča označi kar kot “javno kritiko”: “Oglaševanje državnih podjetij v takšnih medijih je bilo predmet javne kritike, zato je predsednik vlade moral pozvati k opustitvi te prakse.”

Rok Krajnc

 • Olga101

  Resnica in JAVNOST! Tudi v mednarodnem merilu je treba razkrinkati tovariša Kosa in levičarsko svojat (po Trčku, da ne bo pomote)!

 • RATATA

  Veste kaj, vse to, kar se dogaja v tej osamosvojeni socjalistični Republiki Sloveniji z mejami v obliki kokoškaste kure je en sam l’art pur l’art – izem!
  To ni nobeni stvari več podobno, saj je večjega pomena lepo zložiti bukova drva, za kar je tudi potrebno imeti posluh, in to najmanj enak kot za žaganje! No, ja, pri hrastovih drvah je pa stvar popolnoma drugačna, saj hrast ne spada med iglavce …. toda to je že druga zgodba ….

 • antimur

  Kos je eden izmed največjih izmečkov našega naroda, sodi kar v skupino, kjer je zločiinec in izdajalec Kučan. Je pa vsa golazen, ki je bila in je v KPK, predvsem pijancev in zadrogirancev kot je Kresalkin Klemenčič, potrebna kaznovanja po Brglezovem naravnem pravu, ali po Partljičevem “uzela ga magla”.

  • pupa

   Bi rekla, da je ta črni, sedaj že totalno sivi ptič, kar desna kučanova roka, uporaben za najbolj umazana opravila podzemlja.

 • Unikatna

  Kangler se jim ne bo pustil, ker se bo za svojo pravico in vse krivice, ki so se mu zgodile, boril ! Takšnih v SLO primanjkuje!

  • Andre Frass

   Ampak kot miličnik pa ni bolj nič boljši od teh. Miličnik Franc bo zmeraj ostal rdeč

   • pesjanar

    On bo rdeč samo če se bo pri kolinah vrezal v prst,med tem pa kalibri kot ti ostajate na stopnji opičjega nedonošenčka.

    • Andre Frass

     Če bi ga osebno poznal bi vedel. Ker pa ga ne poznaš pa.mislis,da je bivši.milicnik Franc angelček. Naj ti bo nekulturno bitje

     • pupa

      Ko se miličniki ali sodniki med sabo j….. se izkristalizira marsikatera svinjarija.

      Kmalu bomo zvedeli tudi kdo je plačal ostrostrelca, ki je pospravil Iveka.

     • Andre Frass

      Pupa točno tako

 • Slovenec 33

  Rdeči klerikalci se napenjajo, da bi dokazali svojo nedolžnost v dejanjih okupacije slovenskih dežel.
  NE BO ŠLO !!!

 • Artur

  Ko rdeči narodno izdajalski bandi zmanjka argumentov, jim pridejo prav tudi podli udbaški prijemi.Čakamo na narodni armagedon nad to izrojeno bando.Morda bo do tega prišlo, ko se bodo nad nad narod spet zgrnili svinčeni časi komunistične diktature s starimi in “modernimi” udbovskimi metodami. Bojim pa se, da tega ne bom dočakal.

 • Slovenka

  KPK gor, KPK dol, OECD gor, OECD dol, GRECO Sveta Evrope dol in gor, vsa komunistična drhal tega sveta gor in dol, RESNICA prihaja na dan, slej ko prej vam bo odzvonilo.

 • samotoje

  Hm, psihopatsko in patološko obnašanje subjekta Savića označiti kot javno kritiko je najmanj psihopatsko, zrelo za resno psihiatrično obravnavo.
  Državni svet in Kangler sta, upam, na take deviantne pojave imuna.

 • Stajerka

  ……rabimo enega objektivnega, razumsko zdravega in nedovisnega opazovalca iz EU……to NE vodi več nikamor, enostavno ima večina v državi KRŠENE PRAVICE, tako mednarodne kot ustavne……prva je ENAKOST pred zakoni in sodišči……

 • Laž ima kratke noge.

  Franca, prestop v mojo stranko, boš zaščiten, boljš ,kot Kočevski medved, naši so ne dotakljivi, majke mi.

  • Poštenjakar

   Resnico govoriš, Kangler, men ne morjo nič, edin odpisujejo mi lahko, pridi k nam v božje kraljestvo

   • Vladni komik

    Res je, vidva imata ključ od zemeljskega kraljestva

    • Vrhovni sodnik

     Tudi za vas raste palca, zdaj imajo na Dobu popust na dolžino in količino, izkoristite ga in si rezervirajte apartmaje

 • Rožle

  Franca .. dejmo mi tem UDOVCEM pred bajto ptičje hišice zmontirat ..

  • gre>gor

   Jih bom jest s ta starim traktorjam prpelau. Kulk jih rabiš ? Nanjga jih gre dost.
   Boš lahku še vse bajte okul okranclal ?

   • Rožle

    Prmejdun ..
    ja taku .. nekaku bi šlu

 • montyamp

  AFERA DEPALA VAS .
  Po besedah Milana Smolnikarja je organizacijo vodil precednik države
  —————————————-MILAN KURĆAN ——————————————–, vpleten je kriminalist ministrstva za notranje zadeve
  —————————————DRAGO KOS ————————————————– .
  Po Kosovih in Smolnikarjevih besedah je za dogajanja vedel in jih odobraval direktor kriminalistične službe Mitja Klavora .

  • montyamp

   AFERA DEPALA VAS

   PRIZNANJE HRVATA RADOJČIČA NA SODIŠČU V ZAGREBU :

   Nakon ovakih govorenja o Janši , u niz razgovora TONE PEINKIHAR je negdje sredinom rujna 1993 g. zatražio , da sačinim skicu plana za psihološko – propagandno djelovanje, kojim bi se srušio JANŠA , najprvo kao ministar obrane, onda totalno kompromitirao .
   PAINKIHAR KAŽE DA PODRŽAVA KUČANA i KUČAN ima utjecaj u svim strukturama starih nomenklatura i starim kadrovima u novi nomenklaturi vlasti u Sloveniji , s osloncem na stare kadrove državne sigurnosti, na direktore velikih banaka , velikih privrednih organizacija Slovenije , te u ukupnim finansijskim strukturama .
   Drnovšek je tehnokrata vlasti sa osloncem na stranke lijevog centra , ali je pod utjecajem stranih centara moči , sa dobrim pozicijama u strukturama bivših jugoslovenskih vlasti .

 • lena

  Nov dokaz, nepostenja, ne moralnosti, revansizma in to naj bil vzgled za ljudi?

 • Andrej

  3 dni je potreboval KPK za Kanglerja. Zokija, ustavnih sodnikov, Kučana in podobnih že leta in leta ne najde. KPK pred KPK.

 • sloustava

  Vedi, Kos, Veliki pokovec te ima za norca, ker si vodljiva lutka. Besede Greco, …kjer imas prste v marmeladi, so/ste skupek hlapcev brez hrbtenice!