Ko je bila sindikalistka Tea Jarc še predsednica Mladinskega sveta Slovenije, je kapnil Sorosev denar!

Sindikalistka Tea Jarc je bila pred leti predsednica Mladinskega sveta Slovenije. (Foto: STA)

V zadnjih dneh razburjajo nastopi predsednice sindikata Mladih plus Tee Jarc, ki je spodbudila celo k protestom in rušenju vlade, ki je šele začela s svojim delom. Jarčeva je sicer vse prej kot povprečna predstavnica mladih, med drugim je bila pred tem na funkciji predsednice Mladinskega sveta Slovenije. Takrat je organizacija prejela nakazilo razvpitega milijarderja Georga Sorosa, ki ga je pod pretvezo spodbujanja participacije mladih na evropskih volitvah pokurila za promocijo Tanje Fajon in Iva Vajgla. Po volitvah je bila pri slednjem za svoje posredovanje celo nagrajena z dobro plačano funkcijo asistentke. V preteklosti so sicer v Sloveniji že zbujale pozornost plače vodilnih sindikalistov, ki pod pretvezo zastopanja interesov delavcev pravzaprav širijo in spodbujajo agendo levičarskih političnih strank, zato smo se tudi na sindikat Mladi plus obrnili z vprašanjem, kakšne dohodke prejema Jarčeva!

V teh dneh so veliko prahu dvignili televizijski nastopi predsednice sindikata Mladi plus Tee Jarc, ki je na TV Slovenija med drugim odkrito pozvala k rušitvi nove vlade Janeza Janše, njeno hujskaštvo pa je z lažmi dodatno podžgala voditeljica Miša Molk, sicer znana oboževalka nekdanjega premierja Marjana Šarca. Sindikat Mladi plus tudi sicer, bolj kot z zavzemanjem za boljši položaj mladih, pozornost vzbuja s širjenjem radikalno levičarske agende. Jarčeva je sicer vse prej kot povprečna predstavnica mladih, s funkcije na funkcijo se seli že zadnjih deset let. Med drugim je leta 2012 kot kandidatka Zveze tabornikov Slovenije prevzela vodenje Mladinskega sveta Slovenije.

Ko je bila predsednica MSS je organizacija prejela Sorosev denar
V času njenega predsedovanja MSS so leta 2014 potekale tudi volitve v Evropski parlament. Kot je že dobro znano, je na izid volitev prek svojih Open Society Foundations z zajetnimi donacijami precej vplival razvpiti milijarder George Soros. Ta ne skriva tega, da močno favorizira levičarske politike, pa čeprav imajo ti morda kriminalno ozadje, kot smo videli v primeru Zorana Zaeva. V Sloveniji sta bila kandidata na volitvah v Evropski parlament leta 2014 Tanja Fajon in Ivo Vajgl.

Kot izhaja iz zaupnih dokumentov, so Open Society Foundations MSS leta 2014 nakazale znesek v višini 9.840 ameriških dolarjev. Tako so opisali vsebino financiranega projekta: “S tem projektom MSS namerava informirati mlade o pomembnosti participacije v procesu odločanja, še posebej na ravni Evropske unije in aktivno promovirati participacijo na prihajajočih evropskih volitvah. MSS bo promoviral politično participacijo na splošno in specifično na evropskih volitvah z uporabo do mladih prijaznih formatov, jezika in kanalov, vključno s kratkim videoposnetkom z znanimi Slovenci. Kampanja bo vključevala videospote in bo promovirana tako na internetu kot v medijih.”

Ni potrebno posebej poudarjati, da je bil denar na koncu bolj ali manj namenjen neprikriti promociji Vajgla in Fajonove.

Jarčeva za podporo Fajonovi in Vajglu pri slednjem nagrajena s funkcijo asistentke
Za svojo dejavnost v vlogi predsednice MSS je bila Jarčeva nagrajena z dobro plačano funkcijo asistentke pri evropskem poslancu Vajglu, ki bil sicer pred tem predstavnik propadle stranke Zares Gregorja Golobiča, na volitvah leta 2014 pa je bil v Evropski parlament izvoljen na listi stranke DeSUS, ki je bila takrat pod vodstvom zdaj prav tako politično propadlega Karla Erjavca.

Ivo Vajgl (foto: STA)

Hvali se, da ima minimalno plačo, uživa pa življenjski slog tipične kaviar levičarke
V preteklosti so državljane, ki si težko prigarajo svojo plačo, že razburjali dohodki nekaterih sindikalnih voditeljev, ki pod pretvezo zastopanja interesov delavcev pravzaprav širijo in spodbujajo agendo levičarskih političnih strank.

Na sindikat Mladi plus smo se zato obrnili z novinarskim vprašanjem, v katerem smo jih povprašali o višini mesečne plače njihove predsednice in morebitnih ostalih dohodkih, ki jih prejema iz naslova predsedovanja sindikatu. Odgovorila je kar javno, prek svojega Facebook profila in sicer se je pohvalila, da naj bi prejemala minimalno plačo. Plačo morda že, ne pa tudi drugih dodatkov, saj smo v preteklosti razkrinkali že vse vodje sindikalistov in vsi so imeli bajne pogodbe.

Foto: posnetek zaslona

Njen življenjski slog vsekakor ne spominja na nekoga, ki bi prejemal minimalno plačo. Medtem, ko se večina prejemnikov minimalne plače iz meseca v mesec sprašuje, kako s svojimi nizkimi dohodki poravnati visoke davke in vse mogoče ostale dajatve, ki so si jih izmislili levičarji, med drugim RTV prispevek, se Jarčeva ukvarja s tem, kako potovati organizirano. Ali ji pri vzdrževanju njenega življenjskega sloga pomaga prijatelj Soros, ostaja odprto vprašanje.

Foto: posnetek zaslona

Tudi pri njej ne dvomimo, da gre za osebo, ki se ponaša z socialno-liberalnimi prepričanji in kakršnih smo na levi strani političnega prostora že dobro vajeni. Še lansko leto je pozivala na Podnebni štrajk, z besedami, da je boj za podnebno pravičnost razredni boj. Prav tako je pozvala k smrti kapitalizma, sistema, ki ji omogoča življenjski standard, ki ga uživa. Namesto, da se zavzema za omejevanje osebne svobode drugih s strani države, bi lahko prej pometla pred svojim pragom. Na svojem Facebook profilu se namreč hvali z rednimi potovanji z letalom, ki si jih lahko privošči kot funkcionarka sindikata.

Foto: posnetek zaslona

V izobilju, ki nam ga omogoča kapitalizem, so si socialistične vlade v zadnjih letih lahko privoščile tudi, da so sindikatu Mladi plus nakazale za skupno 458.297,80 evrov sredstev davkoplačevalcev. Pri teh številkah še vedno verjamete, da si izplačuje zgolj “minimalca”?

Vir: erar

Rok Krajnc