Turnškov imperij laži se sesipa v prah

Foto: STA

Zveza združenj borcev za vrednote NOB (ZZB) ima v zadnjem času resne težave, saj dobiva udarce z vseh strani. Kljub vsemu pa je omenjena organizacija še vedno zelo dobro založena z davkoplačevalskim denarjem, na račun katerega širi svojo propagando.

Potem ko je borčevska zveza povečala svoj pritisk na šole, ki naj bi sodelovale pri različnih partizanskih manifestacijah, in pri tem zlorabile otroke, so se nekatere šole začele upirati tovrstnemu ponarejanju zgodovine.

Klofuta iz Bitenj …
Pred kakim mesecem dni je tako zavrelo v Krajevni skupnosti Bitnje blizu Kranja. Tamkajšnji krajani so se namreč uprli, da bi prispevali denar za vsakoletno borčevsko proslavo na Planici nad Kranjem (v spomin na padle partizane). Po sklepu sveta te krajevne skupnosti iz lanskega leta tega praznika ne praznujejo več, je takrat poročal portal časnika Dnevnik. Organizacija te slovesnosti namreč stane okoli tisoč evrov, vsako leto (27. marca) je bil to tudi krajevni praznik. Do sedaj so si stroške proslave delile tri krajevne skupnosti (Jošt, Žabnica in Bitnje), letos pa so se v KS Bitnje odločili, da omenjena krajevna skupnost na proslavi ne bo sodelovala, prav tako so na začetku leta odklonili finančno pomoč za slovesnost. Prav tako so krajevni praznik premaknili na 25. junij, saj želijo z novim datumom “preseči delitve na naše in vaše. Pravijo, da je krajevni praznik nevtralen, ločen od Cerkve in nekdanje ideologije, in bo veljal za cele Bitnje”. No, “višek predrznosti” pa je, da so krajani predlagali, naj več denarja prispeva sama borčevska zveza, češ da je to njihov praznik. Kot so dejali, naj se 1.200 evrov, kolikor jih na leto prejmejo od občine Kranj za proslave, namesto za borčevske proslave raje nameni za prireditve, kot so Direndaj, Prihod pomladi ali novoletne prireditve za najmlajše.

Zagotovo je takšen upor precejšnje presenečenje in morda začetek velikih sprememb v slovenski družbeni in politični mentaliteti, ki je na splošno povsem omrežena s partizanskim mitom. Kdo ve, morda je k temu pripomoglo tudi spoznanje, da je ZZB očitno zelo dobro založena s proračunskim denarjem, vseeno pa v “Turnškovem bunkerju” ves čas tarnajo, da je denarja premalo.

… in iz Moravč
Kmalu zatem pa je borčevske funkcionarje zadela še ena klofuta, tokrat iz Moravč. Tamkajšnji župan Milan Balažic je namreč šolarjem odsvetoval nastop na proslavi ob dnevu upora proti okupatorju v Češnjicah, ki jo pri partizanskem spomeniku že leta organizira Združenje borcev za vrednote NOB Moravče. Po poročanju portala Siol.net je Balažic izjavil, da sicer ne nasprotuje vrednotam NOB, “ampak proslavi, ki naj bi jo tokrat zlorabili za predvolilni shod stranke Socialni demokrati (SD)”, saj bo na prireditvi 26. aprila glavna govornica evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon, ki se poteguje za nov poslanski mandat. No, v ozadju je seveda tudi boj s prejšnjim županom Martinom Reboljem (SD), ki je tudi predsednik moravškega združenja borcev. Slednji pravi, da je bila Fajonova izbrana zato, ker je že večkrat nastopila v Moravčah in je bila vedno zelo dobro sprejeta. Kot je za Siol pojasnila ravnateljica šole, se je za odpoved sama odločila, ker želi, da šola ostane odprt prostor za vse. “Tudi sama se bom umaknila s tovrstnih dogodkov, če bom presodila, da gre za politične obračune,” je še dejala za omenjeni portal.

Milan Balažic (Foto: STA)

Samostojnost ni njihova intimna opcija
Sicer pa je pogled na spletno stran ZZB kar zanimiv – kaže namreč na to, da bo konec aprila in skozi ves mesec maj več kot sto borčevskih prireditev, kar seveda tudi veliko stane. Večinoma so proslave posvečene dnevu upora, prazniku dela in t. i. dnevu zmage. Zanimivo pa je, da praktično nobena prireditev ni namenjena proslavljanju samostojne Slovenije, čeprav so lani ob 70-letnici ZZB njeni člani zapisali, da je ZZB pomembno pripomogla k mednarodnemu uveljavljanju samostojne Slovenije. “Hkrati so se člani slovenske ZZB dejavno vključili v proces osamosvajanja Slovenije in nato leta 1991 odločno podprli ter v okviru realnih možnosti tudi sodelovali v odporu proti agresiji.” To je seveda še ena laž. O tem, da so še v času vojne za Slovenijo nekateri borčevski odbori na Štajerskem povsem odkrito navijali za Jugoslavijo, smo pisali v Demokraciji že konec devetdesetih let, zaradi česar je tožbo proti Demokraciji (in tedanji urednici Demokracije Vidi Kocjan) vložil tedanji predsednik ZZB Ivan Dolničar. Tožbo je izgubil, saj ni mogel dokazati, da je Demokracija lagala. Že 24. junija 1991 je časnik Delo objavil odprto pismo Občinskega odbora ZZB NOV Maribor, ki je takratnemu predsedniku predsedstva Milanu Kučanu in predsedniku skupščine Francetu Bučarju poslal izraz nestrinjanja glede odcepitve Slovenije, češ da so na plebiscitu glasovali za suvereno Slovenijo, ne za odcepitev. Pomenljivo je, da je tudi kasnejši predsednik ZZB Janez Stanovnik, med letoma 1988 in 1990 predsednik republiškega predsedstva in Kučanov predhodnik, konec osemdesetih let za črnogorski časnik Pobjeda razlagal, da bi odhod Slovenije iz Jugoslavije pomenil tako rekoč samomor.

Foto: Matic Štojs

ZVVS – podružnica borčevske zveze
Zanimivo pa je, kako zgodovino pačijo tudi v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, ki je tako rekoč že najmanj desetletje “satelit” ZZB. Neverjetno je, da so prav aprila izdali izjavo za javnost, v kateri so zapisali: “Zveza veteranov vojne za Slovenijo kot nevladna veteranska in domoljubna organizacija civilne družbe, ki šteje preko 24 tisoč članov, vse te pojave odločno obsoja, saj se zavzemamo za strpnost, resnicoljubnost, sožitje in sodelovanje med narodi in državami ter za demokratični dialog o vseh odprtih vprašanjih in problemih sodobne družbe v zaostrenih mednarodnih razmerah. Zaskrbljeni smo tudi zaradi vse pogostejših primerov grobega potvarjanja zgodovine in zanikanja antifašističnih temeljev, na katerih je zgrajena sodobna Evropa.” O komunizmu seveda niti besedice, prav tako ne o agresorski JLA in o razorožitvi TO. No, morda pa obnašanje glavnega odbora ZVVS pojasnjuje tudi zapis, ki je bil objavljen na spletni strani te organizacije leta 1991, v katerem je veteran Franc Krnjak opisal tudi kolaboracijo z JLA na območju Ormoža: “Prebivalstvo je bilo prestrašeno, nekateri bojno nasršeni in apatični. Med njimi so bili tudi judeži, posebno v Središču, ki so hodili agresorje bodrit in jim nosit hrano in pijačo, tudi s pretvezo pomoči Rdečega križa, in kazat poti, po katerih so se nato zaganjali proti cilju. Tudi sicer je bil del prebivalstva na strani agresorjev, česar pa jim ne gre zameriti, saj so z vsem srcem dolgo živeli v sistemu, ki je temeljil na bratstvu in enotnosti in opranih možganih, drugi spet iz strahu, da se ne bi maščevali nad prebivalstvom. Kljub vsemu senca nad temi ljudmi leži še danes.” Ni kaj dodati – imperij laži ZZB se torej sesuva v prah.

Gašper Blažič

 • karpelec

  Imperij laži se bo v celoti sesul v prah šele, ko se bo popolnoma zaprla pipica z denarjem in njih pogled bo ostal samo še sivkodrlajsast.

  • Andrej

   Točno. Zato se pa tako bojijo Janše. On je edini sposoben to pipo zapret.

   • učko

    JaJota se režim boji tolk kot vrabcev na strehi. Režim ga je celo inštaliral, da zaseda prostor, ki bi ga morebiti drugače lahko nekdo drug, ki pa bi bil dejansko nevaren za komunistični režim. JaJo je na nek način še vedno njihov !!!!

    • Andrej

     Hvala za razsvetljenje, ampak ga kar imej. Pa uči se, Učko.

    • mariborčanka

     in kdo je potem pa tisti nekdo drug, ki bi pa jim lahko bil dejansko nevaren?! in s čim je pa g. janša še vedno njihov?! no, če gre z argumenti to povedat, bom bla pa ful vesela…

  • cosmosjasnovidec

   In kako se pred volitvami nesnage sluzaste kar naenkrat delajo nedolžne ter lepe samo zaradi volitev.Prvi primer je antipatična lezbaška kuzla “fajonka” za njo pa vsi po vrsti.
   Če bi bili na volitvah izvoljeni bi pa že drugi dan sekali vse po starem prekleti smrdljivci levuharski.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Beličič

  Gospod Turnšek je edina poštena osebnost v Sloveniji!Vsi ostali lažete še sami sebi!

 • if

  Dan upora okupatoju vsakega 27. aprila neokomunisti vežejo na 27. april 1941, 21 dni po napadu kominternovskega Hitlerja na Slovenijo znotraj KJU, ko so komunisti kominternovci v Ljubljani ustanovili PIF zoper VB, Francijo in ZDA.

  Tistega 27. aprila 1941 in devetnajst mesecev prej so bili komuisti kominternovci Kardelj, Tito&Njuni del nacifašistične sprege, ki je vojaško vzajemno razbijala Evropo.

  Širi dni pozneje, 1. maja 1941, so komunisti kominternovci vzajemnost v zločinu potrdili v Moskvi, ko so na Rdečem trgu gostili naciste. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  • Beličič
  • Steiermark

   Morali pa bi “nacisti” gostiti kominternovce, ker so se ravno nacisti “izšolali” pri stalinu , na džerdžinskem, kot kardel in drugi krvavi revolucionarji!

  • if

   Predsednik države Borut Pahor, z vsakim priklonom vsebini na kamnu pred hišno številko 51 na Cesti 27. aprila v LJ, se priklanjate kolaboraciji nacistov in komunistov, ki je živela tudi 27. aprila 1941, 21. dan po napadu nacista na Slovenijo.

   Presednik Borut Pahor, z vsakim omenjenim klanjanjem se umeščate med veleizdajalce slovenskega naroda!

   Zbornik Žrtve vojne in revolucije (RS, Državni svet, stran 4): “Namerni in neposredni povzročitelji, s tem tudi glavni krivci državljanske vojne, tega nujnega pogoja komunistične revolucije, so komunisti.”

   • Steiermark

    Človek nemore iz svoje kože, rojen iz izdajalca in živel in umrl bo kot izdajalec slovenskega naroda. Nekaterim je samo do zadovoljevanja lastnih potreb, ki jih ima iz svoje egoistične in mizerne duše!

    • Andrej

     Ja, za zadovoljevanje lastnih potreb iz skupne malhe, kamor nič ne prispevajo.

  • tohuvabohu

   20. aprila so pa navdušeno pozdravljali Hitlerja v Mariboru.

 • VERRZIFIKATOR

  Mit Turnček

  NEZNANEMU JUNAKU

  Proti okupatorju še vedno
  s Titom nekateri se borijo,
  na proslavah v vrsti z njim stojijo,
  pravijo, da splača se, je vredno.

  Za statiranje je na proslavi,
  kjer pojavijo se s Titom v družbi,
  bolje plačano vsaj kakor v službi,
  je zaslužek zmeraj dober, pravi.

  S Titom skratka se naprej jim splača,
  a poglej, odpor se zdaj pojavlja,
  noče ta pa oni, se odjavlja
  od proslave šola, svet prevrača.

  Titova je jeza neizmerna,
  le kako da to je sploh mogoče,
  da krajevna skupnost tudi noče,
  takšna je poteza neprimerna.

  Se postavljajo spet spomeniki,
  vsi po vrsti ti so za junake,
  za neznane kajpada, za take,
  ki živijo v pravljici na sliki.

  Enemu pa vem, ko se postavi,
  s Titovim imenom spomeniček,
  naj bo na planjavo ali griček,
  bo postavljen vsaj osebi pravi.

  Ta ne bo neznanemu junaku,
  to pomnik osebi bo resnični,
  sam imel tam govor bo dotični,
  sebi, dobro znanemu bedaku.

 • if

  Zbornik Žrtve vojne in revolucije (RS, Državni svet, stran 4): “Namerni in neposredni povzročitelji, s tem tudi glavni krivci državljanske vojne, tega nujnega pogoja komunistične revolucije, so komunisti.”

  http://www.ds-rs.si/sites/default/files/dokumenti/zbornik_zrtve_vojne_in_revolucije.pdf

  • Beličič
   • Beličič

    Mali se še z vlakom vozi!Kmalu pride!

    • Amerikanc

     Mali je kot krt. Rije in rije pod zemljo, dokler ne omaga.

     • Steiermark

      ali pa prepriča, da drugi rijejo zanj, on pa svoje moči špara za druge stvari…..

   • Amerikanc

    Kot nacizem in fašizem. Nore glave imajo take neumnosti vedno v glavi.

 • Darth Vader

  rit turnšek je zrel za v umobolnico….zaprt oddelek……nafilat s tabletam pa injekcijam,da bo samo še malce glupo sedel na svojem vozičku, nepa da bo nekaj proslave organiziral…..

  • Steiermark

   Saj že brez te filunge dovolj glupo stoji in poveljuje …bebastega izraza in zlobe mu pa z obraza nemoreš zbrisati niti z tabletami in injekcijami….

 • FORT WORTH

  Turnsek je tipicen bunkeras.
  Na svobodi in v miru v samostojni Sloveniji vpije na juris, sf / sn in ostale 80 let stare parole.
  V SLS se je imel za desnicarja.
  Pa, kdo tega komika se sploh jemlje resno, no ??!!

  • SIMON ROZIC

   …kakšen komik neki, on je navaden komi, prodajalec idiotizmov!

 • Black_Raven

  imperij se bo sesul takrat ko bodo vsa ta borčevska smrdljiva govna pocrkala…

  • Steiermark

   Se ti ne zdi, da je to skoraj nemogoče pričakovati, ko pa se “rojevajo” vedno novi partizani in njihovi otroci, čeprav pri 100 letih….. Izgleda, da so zelo vitalni in pomlajeni, ker so hudiču prodali svoje duše…..

   • Black_Raven

    upanje umre zadnje…

    • Beličič
    • Andrej

     Ne upat, denarno pipo zapret. Naj dobijo toliko penzije, kot so vlagali v pokojninski sklad in iz tega proslavljajo kolikor hočejo.

 • KAPIBARA

  A je ta turnšek, bi na Kitajskem za ambasadorja, kjer mu je žena okno razbila ambasade, ker se je tistikrat kurbal, pa naredila celo štalo, varnostnikom ambasade in Kitajske.. ??

  • pajot

   jes,ta je.

 • totex39

  Sramota za državo, ki v tem času denarno podpira neko Turnškovo borčevsko organizacijo, kar se lahko dogaja samo v tej zavoženi državi in s tem dokazuje, da je še vedno komunistično opredeljena

 • francelj3

  Zadnji čas za prepoved turnškove bande in njenega financiranja iz proračuna. To je glavni iniciator razdora med Slovenci in generator sovražnega govora.

 • Antonius

  27. aprila 1941 ni dan upora proti okupatorju. Gre za dan tragedije in žalosti, ker je neogroženo kraljevino Jugoslavijo porinil v drugo svetovno vojno.
  Podpisani pakt s Hitlerjevo Nemčijo je popolna izmišljotina, ker je podpisana pogodba zahtevala od Jugoslavije zgolj nevmešavanje v vojno na vojskujoči se angleški strani. Pogodba je bila celo zelo dober dokument , ker se je z njo Nemčija zavezala, da z vojaštvom ne bo kršila jugoslovanske ozemeljske celovitosti. Jugoslovanska pogodba je bila v vseh pogledih boljša od pogodb Madžarske, Romunije in Bolgarije z Nemci.
  *Bolje rat nego pakt* so si izmislili komunisti za svoje povojne razlage in potrebe. Lažniva spomeničarska smetana se je sicer hvalila da so se okupatorju uprli že 27. aprila, danes pa vemo, da so začeli z revolucionarnim terorizmom takoj po nemškem napadu na Stalinovo Rusijo.
  Puč v Beogradu, kdo bi imel od njega največjo korist? Zagotovo v vojni z Nemci osamljeni Angleži.
  —— Turnškovim gošarskim rokomavhom bo morala bodoča vlada odvzeti bogat finančni privilegij, ker so si kompletno osvobodilno vojno proti okupatorju izmislili. Njihov spravni spomenik sredi Ljubljane jih najbolj demantira.

  • if

   Priložena vsebina je vredna pozornosti, ker avtentično prikazuje stanje v BG v končnici marca 1941.
   https://www.youtube.com/watch?v=efx-ki3WmpQ&feature=youtu.be
   Očitno je, da so bili jugoslo komunisti na strani nacistov in ne na strani demonstrantov zoper pristop KJU k Trojenmu paktu.
   Vsebina tudi dokazuje, da je bil kralj Peter spoštovana oseba.

   To potrjujej tudi vir http://www.sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:1746 .
   Komunisti so, skladno diktatu Kominterne ga je v BG dostavil Dimitrov, generalni sekretar Kominterne, v protestih marca 1941 protestirali zoper napad demonstrantov na nacistični izpostavi v BG.

   Samo 10 dni po tem dogodku je kominternovski Hitler napadel KJU (6. april 1941), in še dodatnih 24 dni potem je kominternovski Stalin na Rdečem trgu gostil Hitlerejeve nacsite.

   • Mojca pokraculja

    Zgodovina se ponavlja, zdaj so komunisti na strani migrantov, muslimanov.

  • pajot

   Demonstracije v Belgradu je organizirala angleška obveščevalna. Imaš popolnoma prav. Puč v Belem gradu je šel na roko prav Angležem. Kasneje,po letu 45 so se komunisti lagali,da so bili oni organizatorji. In mi smo jim takrat verjeli,banditom. Lažnivcem in prikrojevalcem resnice po njihovih potrebah. Lagali so od nekdaj in lažejo še zdaj. Lažnivci,tatovi,skratka kriminalci.

   • Kapodistrias

    Drži, tudi atentat na prestolonaslednika Ferdinanda v Sarajevu kot uvod v I. svetovno vojno je delo angleške in francoske tajne službe; Mlada Bosna in Gavrilo Princip oziroma Srbi so bili samo izvrševalci.

    • pajot

     Točno.
     In seveda vračanje domobrancev v Slovenijo po končani 2.SV. Delo Angležev.

  • Primoz Papez

   Dejte se belcki spokat v Argentino da bo mir pred vami

 • montyamp

  ZVEZA NORCEV

 • Zdenka Prešern

  končno se prebujajo

 • Beličič

  Mali!Da ti ne bom šnite stanšal!This comment was marked as spam.Kapiš!Če ne Jovanka pride!

 • Franjo Trojner

  Koliko so bili stari borci NOB leta 1941 in koliko so stari danes leta 2019, 74 let po končani drugi svetovni vojni.
  Primer : predsednik združenj borcev za vrednote NOB ( ZZB) je rojen leta 1938, leta 1941 je bil star 3 leta, 74 let po končani vojni, leta 2019 je star 81 let, kar pomeni, da v NOB niti kurirček ni mogel biti, kaj šele borec, mar ne?
  – letniki rojeni leta 1915 so bili leta 1941 stari 26 let, 74 let po končani vojni leta 2019 pa so stari 104 leta.
  – letniki rojeni leta 1919 so bili leta 1941 stari 22 let, 74 let po končani vojni, leta 2019 pa 100 let.
  – letniki rojeni leta 1923 so bili leta 1941 stari 18 let, 74 let po končani vojni leta 2019 pa 96 let.
  – letniki rojeni leta 1926 so bili leta 1941 stari 15 let, 74 let po končani vojni, leta 2019 pa 93 let.
  – letniki rojeni leta 1929 so bili leta 1941 stari 12 let, 74 let po končani vojni, leta 2019 pa 90 let.
  – letniki rojeni leta 1933 so bili leta 1941 stari 8 let, 74 let po končani vojni, leta 2019 pa 86 let.
  – letniki rojeni leta 1936 bi bili leta 1941 stari 5 let, 74 let po končani vojni, leta 2019 pa 83 let.
  Ko se tako malce poigravam z števikami ugotavljam, da so letniki rojeni med davnimi leyi 1936 pa vse do leta 1941 zadnji letniki, ki bi lahko imeli status borca NOB, saj so bi bili ob vstopu v NOB stari vsaj 5 let in tako zmožni opravljat vlogo kurirčka v vasi ali naselju. Danes 74 let po končani vojni, bi bili ti 5 letni kurirčki stari med 78 in 83 let, kar so kar častljiva leta, mar ne?
  Toda bega me število prejemnikov penzij borcev NOB. Javno objavljeno je bilo: ” da je bilo leta 2016 še vedno 11.844 prejemnikov borčevskih pokojnin, ki so prejeli skupaj več kot 18 milijonov evrov. Najmlajši prejemnik družinske borčevske pokojnine je bil star šele 22 let. Borčevsko pokojnino je še leta 2004 prejemalo 35 tisoč ljudi, čeprav je bilo leta 1945 le 30 tisoč borcev.”
  KAKO JE TO MOGOČE???? Te številke nikakor ne gredo skupaj, ma saj niso mogli biti vsi še danes živeči borci NOB vsi sami 5 in več let stari kurirčki, da ostalih anomalij v predstavljenih uradnih podatkih niti ne omenjam.

  • Andrej

   Ti narobe razumeš. Borci komunizma so usmerjeni naprej. Ti pa tukaj nekaj po kosteh razkopavaš. Pustite kosti, mi gremo v prihodnost, tam je naše upanje, pravijo. In tako jim ljudje verjamejo, kot si rekel, že 74 let.

   • Franjo Trojner

    Men se zdi so usmerjeni predvsem in samo v ohranitev svojih borčevskih penzij in vseh ostalih privilegijev.

  • slosin

   ja, kako je mogoče? nategujejo nas, nategujejo…

  • KAPIBARA

   Bivši sodelavec je odsedel 6 mesecev, ker je v 70 letih dejal, da prave borce vidiš samo na britofih,
   Kar je res !!
   Spojeno vprašanje: Toliko opevanih ranjencev iz bitk na Slovenskem ozemlju, pa nobeden ni živ , po končani revoluciji, pripovedoval o dneh, preživetih po hostah skritih bolnicah..

  • Kapodistrias

   Še en dokaz, da je bila to najdražja vojska v zgodovini. Če je sploh bila kakšna vojska.

  • Dada

   Še vedno je bolje, da se obnavlja borčevska organizacija, da bi nekdo-organizacija, obstajala, ki bi bi bila svetla luč, namesto Hitlerja, Musolinija, bele garde in domobrancev, in je bolje, da država financira organizacijo, KOT 184 Slovencev, ki še vedno prejemajo nacistične vojaške penzije, zaslužene med 2. svetovno vojno. Slovenija je 2. država v Evropi po številu prejemanj nacističnih penzij.

   • Franjo Trojner

    Čuj ti nimaš pojma o ničemer, si tipična predstavnica ženskega spola, ki blebečejo tja v en dan samo, da jim ni dolgčas okoli žnabl, če so zadele temo jih pa sploh ne zanima.
    Štajerci so bili prisilno monilizirani v Wermaht in so iz tega razloga upravičeni do nemških vojaških invalidskih pokojnin. Kaj je tu spornega?
    Dalje, tu na Štajerskem Domobrancev ali Bele garde ni bilo, res pa je, da je narod bil navajen reda še iz časov Avstroogerske monarhije, kar je vzrok, zakaj anarhistov/antikristov/komumistov tu na Štajerskem nihče nikoli ni maral. Za komunistko Klavoro, ki je bila v ilegalije morda vedela peščica ljudi, za Šarhove skrivače, ki z partizani ali komunisti niso imeli nič skupnega se na Štajerskem ni vedelo, saj so se v širnih gozdovih Pohorja skrivali pred vpoklicom v Wermaht ali proti koncu vojne v partizanske enote.
    Partizani Štajerske prestolnice mesta Maribora niso osbobodili, vanj so vstopili, ko so Nemci že odšli. Tudi proslave ob ” osvoboditvi” mesta Maribora ni bilo!
    Dejstvo, ki ni moč izpodbiti in je zapisano v vseh učbenikih Titove Jugoslavije je, da so komunistična partija vodila upor zoper okupatorja, torej so bili partizani podrejeni komunistični partiji, kar se danes s strani borcev NOB na veliko oporeka, danes nihče od njih noče biti komumist.
    Dejstvo je tudi, da ni pisnega vira, ki bi na prostoru tedanje in današnje Slovenije zabeležil, opisal bitko v kateri bi partizani zmagali v bitki, zaščitili civilno prebivalstvo in trajno osvobodili in zadržali osvojeno ozemlje.
    Dejstvo je, da so se v Sloveniji bitke odvijale šele proti koncu vojne, ko so partizanske enote napadale umikajočo se, že kapitulirano nemško vojsko in vse kar se je z njimi vred umikalo.
    Komur je to jasno, se tudi čudi kako je možno, da je bilo leta 2004 5000 borcev več, kot leta 1945, ko jih je bilo 30 000. Še bolj bega podatek, da se borcem penzije izplačujejo tudi v letu 2019 in to 74 let po zaključku vojne in to kar 10 000 osebam????
    Dejstvo, ki skrbi je tudi, da borci NOB iz svojih vrst nikoli niso izključili vseh tistih, ki so zverinske, povojne izvensodne poboje naročili, izvedli ali jih načrtno prikrivali, kar na to organizacijo meče izredno slabo luč. Še bolj porazno je dejstvo, da žrtve divjanja komunizma na naših tleh še vedno.ležijo na mestu svoje morije brez pravice do groba, obeležja in peitetnega pokopa, njihovi morilci pa imajo še danes postavljene spomenike širom po Sloveniji in se jih obnavlja iz proračuna????
    To sem zapisal izključno zaradi resnice in ne zaradi vas Dada, ki načrtno blejete, da bi resnico vsaj izkrivili, če jo že več, kot 78 let neuspešno prikrivate.

 • Beličič

  Za Prvi Maj bo gorelo!Da nam ne bodo mali kontra davali!Požar je jači kot atomska bomba!

  • Beličič

   Kokosova mast je za zdravje strup!

 • milanček

  maškare, eden bolj prtegnjen kot drug in seveda za ZZB normalno, eden bolj pokvarjen kot drug!! Ne zastopim pa ljudi, da jih taki ničvredneži tako močno vozijo scat, prava sramota! Slovenci, skrajni čas je, da se zresnite!

  • Beličič

   Naši borci se niso za kruh borili,kot vi danes!Ampak za Svobodo!

 • Mojca pokraculja

  Začenja se “partizanski Ramadan”!

  • Beličič

   Do prvega maja si privezan,potem goriš!Spizditi ni možno!

  • Andrej

   Ta je odlična.

 • Miro Jereb

  Turnškova združba je rak rana Slovenije.

  • Beličič

   Slovenija nima raka!Je čista Ljubezen!

 • pajot

  Moj kurac borci. Skrivači.
  Sploh pa,a je kdo od teh banditov še živ?

  • Beličič

   Korenina ne pozebe!Hvala za skrb!

 • Artur

  Od zdaj naprej bi za prvi Maj lahko namesto s kresi začeli z grmadami ogenj je najboljši očiščevalec.

 • Zdenko Izbirčni

  Tita bomo branili do zadnje kaplje krvi tako kot smo TITA.

  • Andrej

   Saj so menda res nekoč rekli: POSLE TITA TITO. Zdaj pa imamo. Slovnico bodo pa že na FF uredili, saj znajo.

  • Beličič

   Normalno!Če ne nismo Borci!

 • Ava

  Mislim, da se ne sesuva v prah, nasprotno. Če je vlada leva, ni skrbi. Z vrha pride svež denar (NLB, Jankoviči, Zemljariči, Kučan) neke Bitnje (razen sporočila, da imajo dovolj borcev), ne igrajo dost vloge. Kar pomeni, da je treba vlado zamenjati! In to hitro.

  • Andrej

   Imaš kar prav. Dokler jih vlada v celoti krije ni skrbi. Problem je torej v volilcih.

   • Ava

    Volilci so bili na državnozborskih za SDS. Levica (vključno s Šarcem) je dobila malo od malega. Torej? Problem je volilni sistem, ki omogoča diktaturo.

    • Andrej

     Pa zopet: volilni sistem je zelo lahko spremeniti, če dobiš dovolj glasov. SDS jih je dobila premalo. Ostale “desne” stranke niso bile pripravljene dovolj sodelovati, zato se ni dalo sestavit vlade, leve pa so. Če imaš narod, kjer se 40% volilcem fučka je tako kot je.

     • Ava

      Nekako mi ni všeč ta argument. Na koncu smo spet pri Nercisu: Zrela osebnost prizna svoj poraz, narcis gre do konca in ne upošteva volje nikogar drugega. Žal na levi precej preveč narcisov, ki bi samo jemali in ničesar ne upoštevali.

     • Andrej

      Meni tudi ne, ampak drugega ne vidim. Edina rešitev je, na volitvah dobiti dovolj glasov. To bo pa težko, ker je desna stran vedno neenotna, leva ima pa jasne ukaze iz Murgel in stopijo skupaj.

     • Ava

      Jaz bi bila za, če bi bilo tako kot v Ameriki. Republikanci in demokrati pa konec. V Sloveniji je premalo ljudi za tako razdrobljenost in desetkrat preveč strank. Po moje.

 • pajot

  turnšek je bil po osamosvojitvi delegiran kot komunistični krt v stranki SLS. Tudi druge stranke jih imajo. Nekateri so se že razkrili.

  • Andrej

   Stranka, ki v 25 letih ne odkrije komunističnih krtov v svojih vrstah ni vredna niti enega glasu.

   • pajot

    Težko bo. To so počeli boljševiki,ki so pobijali kot po tekočem traku vse tiste,ki so izrazili najmanjši dvom v komunorevolucijo. In so prišli iz hoste očiščeni. V demokraciji gre to težje.

 • pajot

  Riba pri glavi smrdi. Ji bo treba odrezat glavo,kenede?

 • Beličič

  Če stvari na začetku razumeš,se ne mučiš!https://www.youtube.com/watch?v=IkX-fCGgusI

 • Beličič

  Pravi borec je G.Janša ki je Slovenijo osvobodil! Strahovi so odšli in ostal je sam!

 • učko

  Imperij laži in kraj milijard se še kar nadaljuje in konsolidira. Butasta in lena desnuharska opozicija pa sam nekej twita, kot njihov vožd IJJ Twitto !

  • Beličič

   Mali pusti milijarde!Milijarda na maso je evro!

  • Andrej

   Janša vsaj pametno tvita.Posnemaj ga.

 • Beličič

  Denar je Sveta vladar!Starost planeta! https://www.youtube.com/watch?v=vt1Pwfnh5pc Spizditi ni možno!Rabiš veze!

 • Vera

  Hvala piscu tega članka, saj zdaj vemo še več , kot smo dosedaj . Ob 10 dnevni vojni smo po radiu Ljubljana slišali, kako hudi boji potekajo na ” ormoškem mostu “, tudi slike smo videli na TV .
  Prava resnica o tamkajšnjih nekaterih prebivalcih, torej z zamudo prihaja do nas .Živeli smo v prepričanju, da na plebiscitu 23.12. 1990 niso držali fige v žepu .

  • Beličič

   Dobro jutro!Smo se iz kome zbudili!Je že drugi film na programu!

 • Beličič

  Se bom razpizdil in jih odvezal!In ne bo zgodbe!

 • Beličič

  Kučan bi si moral ono uniformo od Tita oblečt!Da mali vidijo veličino!

  • Beličič

   Noče,pusti vas da študirate življenje1

 • Beličič

  Enega bomo za praznike zastrupili!Da bo za vzor!iNič osebnega.

  • Beličič

   Ne mi apetita kvarit!

 • slosin

  leta 2018 je bilo v slo še vedno 10.386 borčevskih pokojnin, oskubili so nas za 15.525.389 eur …..

 • francelj3

  Turnšek, predsednik zveze duhov pokojnih “borcev”, to se pravi morilcev, in nebrzdani ljubitelj bajk in povesti o “NOB” in “partizanarjih”.

 • radames

  ZZB je ena veteranskih vojnih organizacij. To in nič več! V Jugoslaviji so dejavno sodelovali pri oblasti in danes – v šepajoči demokraciji – še vedno mislijo, da bodo ukazovali kaj in kako naj bo po njihovo. Nič več, tovariši! Obujajte spomine v svojih brlogih, narod pa pustite pri miru.

 • Beličič

  Ko sem jaz iz hoste prišel mi je Papa v roke segel!Njega več ni,jaz sem večen!Bilo jednom v Italiji!

 • radames

  O, fantje cenzorski na Novi24, mi smo pa končali. Takole me pa niti v FLRJ niso cenzurirali.
  Ostajam odločen demokrat in antikomunist, z vami pa nočem imeti nič. Če bo potrebno boriti se za demokracijo, se z vami skupaj ne bom boril. Dokazali ste, da ste del globoke države.
  Zbogom!

  • Beličič

   Za Persil reklame ni možno delat!Pere sam!

 • radames

  Ljudje, zakaj še pišete na ta portal? Prej so motili primitivni levakarji, zdaj motijo ofarski cenzorji.

  • Beličič

   Hren moraš prej umit,ljubček!Če ne ne gre!Peče!

 • trumpet2018

  a ta še ni škripnil, še kar naprej laže in podtika

 • Olga101

  Čestitke vsem, ki so se uprli slavljenju mitologije in genocida! Večina zlocinsko pomorjenih Slovencev po drugi svetovni vojni je bila katoličanov!???
  Danes potomci zločincev uvažajo Islamiste, ki nadaljujejo njihov genocid nad katoličani po Evropi in svetu!!
  Zvezo norcev je treba prepovedati in jim vzeti vse privilegije in denar!
  Smo del EU, za katero se baje zavzemajo tudi levicarji! Ta EU je izenačila komunizem z nacizmom in fašizmom!
  Vsako poveličevanje totalitarizma in norčevanje iz žrtev genicida je kaznivo, tovariši levičarji (komunisti)!

  • Beličič

   Olga ti si čista!Si za razplen!

 • Beličič

  Film more iti tekoče!Vera Narod gor drži!Ni hec!

 • Beličič

  Če kateri spizdi medalijo dobi!Ni možno!Za Soncem smo mi!Res veliki,na vaš način!

 • Beličič

  60 let sem živel kot človek!Sploh se nisem spomnil kje je ladja dol padla!Noro!

  • Beličič

   Koruzo dobijo!Več je manj!

 • Beličič

  Janez bo imel govor o Materi nesmrtni!

 • Beličič
  • Rožle

   A to jo 9 milijonov biciklov po tleh vleče …?

   • Beličič

    Tri konjske glave Slovenijo vlečejo!

    • Rožle

     Itaq .. vsak konj v svojo smer ..

 • Iztok Pušnik

  Pri danes že pokojnem Petru Rotaru smo do njegove smrti in še čez, bili nekateri sumničavi, da je Peter Rotar umoril Ivana Krambergera. Rotar je svoje odsedel. Podobno je pri Noviču, samo, da je Novič oproščen zaradi neustreznih dokazov. Kdo je torej umoril Jamnika??? Novič je dobil povabilo v oddajo VV Faktor, toda vabilo je odklonil. Mogoče se je zbal vprašanja, kdo pa je po njegovem mnenju “sodil” Jamniku.

  • Beličič

   Kdo je Jamniku dal kolo.In ali je imel izpit,za poljub!

 • Beličič

  Misliš da boš spizdil,to je vera ki te gor drži!Žal ni možno,še kurice vedo!

 • Beličič

  Zmagovalci so mrtvi!V imenu Boga!

 • Beličič

  Zemlja ste sami sebe poimenovali!Drugo ime vam dam če še enkrat tu pristanem!

  • Beličič

   Hitrost ne obstaja!Je nekaj hitrejšega!

   • Beličič

    Skozi je prišel en!

 • Rožle

  Kdo ste to vi …?
  Mimogrede … v nobeni vojni še ni bilo zmagovalca ..

 • Beličič

  Enega bomo zaprli!Da bomo proces imeli!Misliš da bo z nami!

 • Beličič

  Mene restanta lahko samo v rit fukaš! Drugega ne pustim!

  • Rožle

   Vpraši rdečega balona, če mu je kej tablet ostalo ..
   mogoče bodo pa tebi odgovarjale, če že pri njemu nimajo pravega očinka

   • Beličič

    Rožle!Ko je šlo za res nisi plusov daval!Ti si naš!

 • Beličič

  Mi imamo udarno moč!Samo sredstva so res velika!Se lahko folku zmeša1

 • Beličič

  Nismo mi neki pornoKlub!Da ne bi bilo nič posneto!

  • Beličič

   Pratiš opico!Pratiš mravljo!Ljudi pratimo 40 let in preučujemo!To si ti!

 • Kapodistrias

  Moj poklon prebivalcem Bitenj in ravnateljici osnovne šole v Moravčah! Torej se da, če se hoče. Pošteni Slovenci, zgledujte se po njih. Ne dovolite prisotnosti svojih otrok na teh boljševiških bakanalijah.Jaz za jutrišnji praznik izjemoma ne bom izobesil slovenske zastave, ne bom praznoval niti praznika priključitve (!) Primorske k matični domovini – anšlusa se pa res ne praznuje, nikoli in nikjer v resnični demokraciji!

  • Beličič

   Celo leto si v črno oblečena!Male spremembe te bodo v tek pripravile!

 • Beličič

  Okupator je dobil po pički!Kak je bogi!In vsi sinovi!Žalostno!

 • Beličič

  En Češnjev cvet!

  • Beličič

   Za židano voljo!

 • Beličič

  Mi Svet vodimo!Še vedno!Varen svet za vse akterje!

  • Beličič

   Nikoli ne bo nihče skozi prišel,če mu ne dovolim!Pa ne gre za dovoljenje!

   • Beličič

    Človek je večen!Malčki ste kure na farmi!Tudi oni ki se človeka dela,ve!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Crkne nej Turnšek in vsa njegova rdeča pakaža! Čimprej!

  • Beličič

   Od česa!Če šunk in potice ne je!

   • DEATH TO COMMUNISM

    Od pokvarjenosti!

    • Beličič

     Takšen se je rodil!Bi ga rezali!

     • DEATH TO COMMUNISM

      Bi, ampak ga bodo drugi!

     • Beličič

      Drugovi imajo praznik!Nema vremena!

 • Beličič

  Nekoga bomo zaklali!Vi odločate!Svojo smrt podpisal dosedaj je samo eden!

  • Beličič

   Ne se bat!Mi smo Državna varnost!Te prej usmrtimo,preden razrežemo!

   • Beličič

    Halid danas radi!Steklene oči ima!

 • Kapodistrias

  Moj poklon prebivalcem Bitenj in ravnateljici šole v Moravčah. Torej se da, če se hoče. Pošteni Slovenci, obrnite hrbet tem boljševiškim bakanalijam, financiranim z našim denarjem. Ne dovolite svojim otrokom, da so zlorabljeni z udeležbo in celo s sodelovanjem v programu. Jaz jutri za ta “praznik” izjemoma ne bom razobesil slovenske zastave, niti se ne bom udeležil proslave priključitve (!) Primorske – anšlusa se pa res ne proslavlja.

 • Beličič

  Malčki,grajski norčki,mislite da smo Djamijo za Tita pravili!

 • Get Smart

  Spomnimo, na današnji dan (26. 04. 1941), torej točno 20 dni po OKUPACIJI SLOVENIJE,
  Slovenijo sta si tovariško razdelili FAŠISTIČNA SOCIALISTIČNA ITALIJA (Mussolini) in pa NACIONAL SOCIALISTIČNA NEMČIJA
  (Nacional SOCIALISTIŠE Dojč Arbajt Partej = Hitler),
  je v vili v Rožni dolini DRUŠTVO PRIJATELJEV SOVJETSKE ZVEZE (= beri kaviaržidokominternistični in murgl-srbo-rvacko-šipćevski boljševiki)
  ustanovilo PiF = PROTI imperialistično fronto,
  s katero so SKUPAJ s HITLERJEM in MUSSOLINIJEM napovedali skupni boj proti »angleškemu imperializmu«
  (na tisti dan je bil angleški otok EDINO neokupirano OZEMLJE v Evropi).
  Sledimo?
  20 dni po HITLERJEVI in MUSSOLINIJEVI okupaciji Slovenije,
  so
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI veleizdajalci napovedali skupen boj s HITLERJEM in z MUSSOLINIJEM in to so počeli skozi celo II. vojno in to delajo še danes in bodo delali na veke vekov, ker ti psi so v službi satanistične kaviaržidokominterne.

  • Get Smart

   Za potrebe propagande in predvsem po tem, ko so jim kaviaržidokominternistični gospodarji razkrili vsaj del načrta, ki predvideva, da bo nosilec »revolucije« tavariš STALJIN nje, so svoj
   PiF preimenovali v kao OF.
   In jutri bo MURGL KOMI JUGA kao praznovala, kako se ja kao uprla fašizmu nje.
   Za tiste, ki ne vedo. MURGL KOMI JUGA ni ustrelila še enega fašista na Slovenskem, in tudi po vojni, ko je imela TOTALNO oblast, ni preganja in seveda tudi NI OBSODILA kakega fašista, niti ENEGA,
   ampak je
   klala slovenske otroke.

   • Get Smart

    IZDAJALSTVO edinih IZDAJALCEV v Sloveniji, torej MURGL KOMUNISTIČNA kolaboracija s svojimi tovariši FAŠISTI, ki ga MURGL KOMI JUGA podtika ljudem:

    –”Kardelj se je junija 1942 zadržal v Ljubljani “pre svega zbog veza što smo ih uspostavili sa Italijanima.”
    –”19.11.1942 Dolomiti – IO OF, prejme pismo Kardelja, ki naroča, da je treba na vsak način okrepiti akcijo med italijanskimi vojaki, za katere so v Ljubljani ustanovili poseben komite, ki bo za njih izdajal 14 dnevni bilten v italijanščini” (Jesen 1942, Korespondenca Kardelj – Kidrič).
    –E. Kardelj poroča Titu (14.12.1942): “Že sedaj imamo Italijane, ki dajejo podatke, nekateri tudi bombe. Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš posel veliko lažji.”
    –”Od vojakov je intendancija organizirano odkupovala čevlje, večje količine pušk in municije. Vse to blago so italijanski vojaki pripeljali iz Ljubljane na Brdo pod kozolec, kjer so ga prevzeli boljševiki.”
    –”General Cerutti se je leta 1943 trikrat pogovarjal z boljševiki. Pod Hmeljnikom (9. maja), pri Dolenjem Kamenju (30. maja) in v Straži pri Novem mestu (13. junija)! Po pogovorih v Straži so boljševiki dobili 3 vagone italijanskih uniform, streliva in orožja. Cela Dolenjska pa je njuhala tobak.”
    –”V Stomažu je Guido Cerutti pred množico ljudi padel v objem Kvedru in ga začel objemati in poljubljati. Kvedru in Novljanu je bilo nerodno, kaj si bodo mislili Vipavci, češ kako ste se pa vi borili tam dol na Dolenjskem s temi Italijani, ki vas zdaj objemajo in poljubljajo.”
    –Ivan Maček – Matija v svojih spominih leta 1981: »Ceruttiju in njegovima spremljevalcema smo potem postregli s pijačo, da so si nabrali moči za odhod.«
    Tako,
    kot lahko vidite, so se kaviaržidoKOMINTERN in MURGLsrborvacke JUGOKOMUNJARE “borile proti fašizmu” nje.

 • Dada

  Kaj je laž danes. Laž je, če bi kdo slučajno omenil, da so domobranci, bela garda in podobni, branili Slovenijo pred Italijani in Nemci. To bi bila res debela laž, ki pa so jo v Sloveniji sposobni sproducirati.
  Ves svet proslavlja zmago nad Italijani in Nemci in prav je tako. Dvomim v trditve, da se zveza borcev sesuva v prah in se ne bo. Država jih financira, da ostane organizacija, ki bo spominjala na to, da se je nekdo spomnil, da je treba sovražnika odgnati, da bi govorili Slovensko, da bi bili svobodni, zato pa so šli v gozd, živeli zunaj, se borili in umirali za svobodo. HKRATI je to opomin za pritlehnike, ki pa so dobili od sovražnika orožje in streljali na partizane. Amen. Kmalu pride na TV nov partizanski film o bojih z Menine planine……..

  Druga zgodba, črna, pa so povojni poboji. To pa daje grenkobo in vrže črno senco na partizanstvo. Škoda je, da se ni obračunalo s temi, ki so to delali. Tudi dvomim v odloćitev Angležev, ki so kolone ustašev, bele garde in domobrancev vrnili v Jugoslavijo. Tako so potem pobili okoli 11600 ljudi. Niso bili tam samo vojaki, ampak tudi nedolžni ljudje, ženske in otroci, ki pa bi morali takrat oditi na svobodo. Po mojih podatkih, so bili še vedno “manjši” poboji, poboj je umor, trupla pa odvržena v vrtače oziroma jame, še leta 1953

  • dež

   Na območju Slovenije je bilo po koncu 2. svetovne vojne pobitih 200 tisoč ljudi. Od nemških vojakov, četnikov, ustašev, domobrancev, do civilistov raznih narodnosti, ki so bežali proti zahodu. Od teh je bilo 11600 Slovencev. Če bi obračunali s tistimi, ki so te poboje izvršili, bi morali kaznovati tudi naročnike pobojev. Tita, Rankovića, Kardelja, Kidriča, Mačka, itd.. Lahko pa jih posthumno kaznujemo danes, a ti si verjetno proti.

 • Get Smart

  Laž je, če dado ali ali katerakoli MURGL JUGOKOMI pusi nadrka, da se je borila proti okupatorju.

  • Get Smart

   IZDAJALSTVO edinih IZDAJALCEV v Sloveniji, torej MURGL KOMUNISTIČNA kolaboracija s svojimi tovariši FAŠISTI, ki ga MURGL KOMI JUGA podtika ljudem:

   –”Kardelj se je junija 1942 zadržal v Ljubljani “pre svega zbog veza što smo ih uspostavili sa Italijanima.”
   –”19.11.1942 Dolomiti – IO OF, prejme pismo Kardelja, ki naroča, da je treba na vsak način okrepiti akcijo med italijanskimi vojaki, za katere so v Ljubljani ustanovili poseben komite, ki bo za njih izdajal 14 dnevni bilten v italijanščini” (Jesen 1942, Korespondenca Kardelj – Kidrič).
   –E. Kardelj poroča Titu (14.12.1942): “Že sedaj imamo Italijane, ki dajejo podatke, nekateri tudi bombe. Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš posel veliko lažji.”
   –”Od vojakov je intendancija organizirano odkupovala čevlje, večje količine pušk in municije. Vse to blago so italijanski vojaki pripeljali iz Ljubljane na Brdo pod kozolec, kjer so ga prevzeli boljševiki.”
   –”General Cerutti se je leta 1943 trikrat pogovarjal z boljševiki. Pod Hmeljnikom (9. maja), pri Dolenjem Kamenju (30. maja) in v Straži pri Novem mestu (13. junija)! Po pogovorih v Straži so boljševiki dobili 3 vagone italijanskih uniform, streliva in orožja. Cela Dolenjska pa je njuhala tobak.”
   –”V Stomažu je Guido Cerutti pred množico ljudi padel v objem Kvedru in ga začel objemati in poljubljati. Kvedru in Novljanu je bilo nerodno, kaj si bodo mislili Vipavci, češ kako ste se pa vi borili tam dol na Dolenjskem s temi Italijani, ki vas zdaj objemajo in poljubljajo.”
   –Ivan Maček – Matija v svojih spominih leta 1981: »Ceruttiju in njegovima spremljevalcema smo potem postregli s pijačo, da so si nabrali moči za odhod.«
   Tako,
   kot lahko vidite, so se kaviaržidoKOMINTERN in MURGLsrborvacke JUGOKOMUNJARE “borile proti fašizmu” nje.

 • Get Smart

  Spomnimo, na današnji dan (26. 04. 1941), torej točno 20 dni po OKUPACIJI SLOVENIJE,
  Slovenijo sta si tovariško razdelili FAŠISTIČNA SOCIALISTIČNA ITALIJA (Mussolini) in pa NACIONAL SOCIALISTIČNA NEMČIJA
  (Nacional SOCIALISTIŠE Dojč Arbajt Partej = Hitler),
  je v vili v Rožni dolini DRUŠTVO PRIJATELJEV SOVJETSKE ZVEZE (= beri kaviaržidokominternistični in murgl-srbo-rvacko-šipćevski boljševiki)
  ustanovilo PiF = PROTI imperialistično fronto,
  s katero so SKUPAJ s HITLERJEM in MUSSOLINIJEM napovedali skupni boj proti »angleškemu imperializmu«
  (na tisti dan je bil angleški otok EDINO neokupirano OZEMLJE v Evropi).
  Sledimo?
  20 dni po HITLERJEVI in MUSSOLINIJEVI okupaciji Slovenije,
  so
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI veleizdajalci napovedali skupen boj s HITLERJEM in z MUSSOLINIJEM in to so počeli skozi celo II. vojno in to delajo še danes in bodo delali na veke vekov, ker ti psi so v službi satanistične kaviaržidokominterne.

  • Get Smart

   Za potrebe propagande in predvsem po tem, ko so jim kaviaržidokominternistični gospodarji razkrili vsaj del načrta, ki predvideva, da bo nosilec »revolucije« tavariš STALJIN nje, so svoj
   PiF preimenovali v kao OF.
   In jutri bo MURGL KOMI JUGA kao praznovala, kako se ja kao uprla fašizmu nje.
   Za tiste, ki ne vedo. MURGL KOMI JUGA ni ustrelila še enega fašista na Slovenskem, in tudi po vojni, ko je imela TOTALNO oblast, ni preganja in seveda tudi NI OBSODILA kakega fašista, niti ENEGA,
   ampak je
   klala slovenske otroke.

   • Get Smart

    Razumemo, še enega fašista ni MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA ubila ali pa sodno preganjala. 0, ništa, zero …

    poklala pa je 200.000 slovenski otrok.

 • Janez Kepic-Kern

  PROTI POTVARJANJE REALNIH DOGAJANJ
  V POLPRETEKLI ZGODOVUNI – NAS SLVENCEV !
  Dovolj veliko bolj dognano verodostojnega – je danes, leta 2019 – ŽE ZNANEGA !
  IN DOKAZANEGA.
  NIHČE OD NAS ODRASLIH SLOVENCEV – NE RABI – POSLUŠATI
  TAKIH
  SVOJEVOLJNIH, “INTERPRETACIJ” , KP STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNIH POTVORB ITD.
  KOT
  JIH GOVORI TA – ZZVB T. TURNŠEK – in nekateri drugi !
  Še
  nekaj novejših
  detajlov !

  Jaz sem 67 let star , upokojen ex OK knjižničar s 40 let delovne dobe.
  V
  mojem aktivnem življenju
  sem imel možnost videti – VELIKO LJUDI,
  KI
  SO IMELI ZA MALO KVALITATIVNEGA DELA
  “VELIKO PREVISOKE PLAČE” Po pravilnikih seveda
  – a glede na njih realni “mini pozitivni delovbi učinek” – veliko – “PREVISOKE PLAČE”.
  Pri nas v naši državi Sloveniji
  ima na podoben način, formalno jorektno sicer
  – VELIKO LJUDI, “KAR PRECEJ – PREVISOKE PNZIJE”
  “PREVISOKE”
  GLEDE NA “MINI” REALNI POZITIVNI PRISPEVEK, KI SO GA DALI V NJIH “DELOVNI” dobi.
  Nekaj
  TAKIH LJUDI – OSEBNO – POZNAM.
  Nihče od njih – NI PRAV ZARES “SREČEN” ob njih “PREVISOKIH PENZIJAH”
  Vest ali podzavest – jih – se zdi
  – VES ČAS OPOMINJA,
  DA SO SE – VEČINO SVOJE DELOVBE DOBE – “ŠLEPALI” – NA TRUDU – DRUGIH !

  MOJ PREGOVOR:
  “RESNICA JE KOT – NOS – SREDI OBRAZA ! Ne da se je skriti !
  RESNICA – JE TO,
  KAR SE JE RES – DOGAJALO. Interpretacije – NISO RESNICA !

  Brez dlake na jeziku !

  ŽE SPET – SE ZDI
  – SE PONAVLJA SITUACIJA,
  – KOT NPR. V PRIMERU – “NLB-IRAN GATE”
  OB TEMAH KOT
  JE ZGORNJA

  IN OB
  – NAPADIH ISLAMISTOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN LJUDI

  – OB IZJEMNO SLABEM STANJU IN DELOVANJU
  SODSTVA IN OSTALIH INSTITUCIJ PRAVA V R. SLOVENIJI,

  – OB ENAKO IZJEMNO SLABEM STANJU V Z D R A V S T V U NASE R. SLOVENIJE
  IN NA ŠTEVILNIH DRUGIH PODROČJIH

  PONAVLJA SE SITUACIJA,
  DA
  – ” ŽAL NAŠI IN
  – ŽAL IZVOLJENI ALI
  – “ŽAL” IMENOVANI NA POMEMBNA – JAVNA MESTA V NAŠI DRŽAVI R. SLOVENIJI
  NE
  NAREDIJO NOBENEGA JAVNEGA NASTOPA – NA TV !
  V KATEREM BI IZRAZILI JASNA OSEBNA IN URADNO POLITIČNO DRŽAVNA STALIŠČA
  DO
  ZGORAJ – NAKAZANIH – JAVNO POMEMBNIH PEREČIH TEM.
  O
  VZROKIH ZA NJIH
  JAVNO NEAKTIVNOST
  – V ZA VSE POMEMBNIH PEREČIH TEMAH
  TU
  NITI NE BI PISAL : ponavadi gre za banalne vidike kot so – da dotični, na visokih položajih
  – niti nimajo znanj,
  – ne volje po dopolnitvah – njih “neznanja”
  – da o oportunizmu, in “bednem” gledanju – bodo, naj se angažirajo – prvi – ostali, zakaj ravno – jaz !? itd. itd.

  Qb – NAKAZANEM – BI RAD IZRAZIL
  LE
  MOJE OSEBNO
  GLEDANJE NA – NEAKTIVNOST, NA NEODZIVNOST ITD.
  ZELO
  VIDNIH
  POLITIČNO DRŽAVNIH VISOKIH IN NAJVIŠJIH “FUNKCIONARJEV” ,
  KI
  NAJ BI BILI NEKAKŠNI – “PREDSTAVNIKI” – NAS – S L O V E N C E V !

  Vsako “neagiranje, neodzivanje – teh “predstavnikov”
  štejemo

  – mi Slovenci,
  ki smo vsaj 40 let že
  NEPRIMERNO BOLJ AKTIVNO,
  ODZIVNO, POZITIVNO, ITD.
  V DOBRO NAŠIH SONARODNJAKOV VSEH PLASTI IN STAROSTI – DELALI !

  ŠTEJEMO,

  NEAKTIVNOST, NEODZIVNOST ITD. – TEH – “PREDSTAVNIKOV”
  KOT – SRAMOTNO,
  KOT “DOKAZ”,

  DA SO – “NEVREDNI” – NJIH “POLOŽAJEV”, KI JIH ZASEDAJO

  IN
  DA SO SEVEDA TUDI,
  “ŽAL FORMALNO KOREKTNO”
  – A GLEDE DA PRAKTIČNO “NEZAZNAVNE POZITIVNE ” UČINKE
  NJIH ZASEDANJA TEH POLOŽAJEV
  TUDI

  – VELIKO ” P R E – DOBRO PLAČANI”!
  V visokem %
  – nedvomno – “PREDOBRO PLAČANI”. !

  Pozitivnim izjemam
  kot je vzorni g. sodnik Z. RADONJIĆ – se opravičujem
  – za tako moje
  – in ne samo moje – trdno – MNENJE. Mnenje, k se ga pa da – tudi – dokazati !

  Enako
  naj si omenjeni nakazani, večinoma – “SAMOVSILJENI ” PREDSTAVNIKI – NAS SLOVENCEV
  NIKAKOR
  NE DELAJO ILUZIJ, UTVAR ITD.
  DA
  SO – KAKORKOLI – S STRANI – NAS – OK SLOVENCEV -KAJ – SPOŠTOVANI !
  ČE
  KOGA OD JAVNO DELUJOČIH OSEB V SLOVENIJI – MI”OK” SLOVENCI – RES -SPOŠTUJEMO
  TO
  ŽE NA PRIMEREN NAČIN – JAVNO – IZRAZIMO !
  Torej,
  naj si večinoma “žal” naši – “PREDSTAVNIKI” – NE DELAJO UTVAR, NAJ NE ZAVAJAJO – SAMIH SEBE
  DA
  SO KAJ – JAVNO, MED NAMI SLOVENCI – KAJ POSEBNO – SPOŠTOVANI.
  Večinoma – niso – prav nič spoštovani !
  Le na – javni – SCENII – so. Le to in nič drugega !
  in
  kot rečeno – VEČINOMA SO VELIKO “PREDOBRO – PLAČANI,

  ŽAL – FORMALNO KOREKTNO – A MOČNO – “PREDOBRO PLAČANI”. Kar je možno dokazati.
  S slabim stanjem na večini področij v naši R. Sloveniji. Dejstvo

  ODZIV
  “žal” naših predstavnikov” na novejšepomembne javne dogodke v svetu
  in
  na javne probleme v naši Sloveniji
  je
  bil: SKROMEN, “REVEN” ALI “NIKAKRŠEN”. ALI GA TUDI
  – SPLOH – NI BILO.
  Koga
  in
  ZAKAJ – SPLOH – PLAČUJEMO – POŠTENI SLOVENSKI – DAVKOPLAČEVALCI !?
  PONAVLJAM.
  “ŽAL NAŠI”
  SD, LEVICA, LMŠ, SMC, DESUS, SAB ITD. POKOMUNISTI !
  SE ZDI
  SE SPRENEVEDAVO
  IZGIBAJO – OBSODBI – ISLAMISTOV
  IN
  IZRAZOM OGORČENJA – ZARADI NAPADOV NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRŠČANE !
  ALI JE KDO ZBRAL – JAVNE IZJAVE
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK VIDNIH LJUDI IN STRANK?
  Ali
  SPLOH KAJ – OBŽALUJEJO,IZRAŽAJO OGORČENJE – ZARADI
  NAPADOV
  ISLAMISTOV – NA KRŠČANSKE CERKVE IN KRISTJANE?
  Ali
  pa se kot nekateri ex KP, ZK BEDNI PROVOKATORČKI TUKAJ
  – LE HINAVSKO IN UMAZANO NASLAJAJO
  NAD
  NASILJEM – NAD – KRŠČANSTVOM. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KAJ
  PRAVI SD, EU TANJA FAJON IN “LEVICA” L. MESEC, KORDIŠ ?

 • Dada

  Izmed vseh slov. občin sta se znašli dve občini, ha,ha,ha IN SEDAJ se imperij sesuva v prah, ha,ha.
  Pa še spreobrnjeni MORAVČAN JE IZJAVIL, DA SAMO LETOS. Na škodo SDS.

  Še vedno je bolje, da se obnavlja borčevska organizacija, da bi nekdo-organizacija, obstajala, ki bi bi bila svetla luč, namesto Hitlerja, Musolinija, bele garde in domobrancev, in je bolje, da država financira organizacijo, KOT 184 Slovencev, ki še vedno prejemajo nacistične vojaške penzije, zaslužene med 2. svetovno vojno. Slovenija je 2. država v Evropi po številu prejemanj nacističnih penzij.

  • ZatonMesecnikov

   dadice, prejema jih pa 12.000 Borcev dedne Borčevske. Teh 184 penzij plačuje Nemčija, Borčevske so pa utrgane od ust lačnih slovenskih otrok….

   • Dada

    Imaš prav. Tvoji otroci jokajo od lakote in žena vsak dan čaka v vrsti RK za olje in makarone, ha,ha,ha,ha

    • ZatonMesecnikov

     Ja, dediči Borcev pa trpajo ZZB pokojnine v žep…

    • ZatonMesecnikov

     Prvorazredni in “naš” dadice se lahko smeje drugorazrednim…

 • Aresnica

  A jutr bo komunistični praznik? -če bi nategnjeni partizani to vedli – bi znoreli.

  Turnškov imperij laži se sesipa v prah. – JA DOBR BI BLO.
  __________________
  Lep pozdrav

 • Hribouc

  GAŠPER & Urednik!

  Varate se.

  Pejta nocoj v Cerknico !Ne blefirajte in ne zavajajte , fantje!

  ——————————————-

  FAJONKA nastopa zvečer v Cerknici na proslavi ” ZDAJ ZAORI PESEM O SVOBODI”

  Ste poslali novinarko/a , da nam prenese kaj bo ona in ostali blebetali na
  proslavi zlagane krvave moitomanije fuknjene NOB OF REVOLUCIJE ?

  Pesmi o krvavi svobodi pojejo vsi, tudi Prifarško socialistični pevski zbori !
  Simbioza, šizofrenija Satanizma z prekuhano slovenceljansko zavestjo “sožitja”!

  “SAJNIRESPAJE” PRESS Udbokocbekjanstvo živi kot sam Huduič!

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Janez Kepic-Kern

  LETA 2019 SMO.
  A TI SO PA ZA
  PONOVNO UVEDBO – STALINIZMA-KOMUNIZMA V SLOVENIJO ?
  ZA – GULAGE,
  ZA GOLI OTOK, ZA MONOPOLNO OBLAST – KP PARTIJE ITD.
  9.5.2019 J.V. STALIN IN TITO
  NA PROČELJU LJ-OPERE, 9.5.1945
  https://museu.ms/collection

 • JANEZ GUS

  Kdor danes izobesi slo zastavo je domači izdajalec Slovensjega naroda.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ
  VSE,
  KI BERETE, PIŠETE – TU – prosim !
  da
  SI POZORNO OGLEDATE IN POSLUŠATE – včerajšnji “zmedeni, revni” govor – SD D. ŽIDANA !
  Res
  JE REKEL,
  DA SO SE T.I. KP ” STALIN PARTIZANI” uprli in borili – “ZA – DEMOKRACIJO”.
  Besedo
  – D E M O K R A C I J A – je dodal – na konec enega njegovih stavkov,
  v katerih
  se je trudil pojasniti
  – ” ZA KAJ – SO SE UPRLI IN BORILI T.I. KP STALIN PARTIZANI” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VSI VEMO, DA SO SE
  T.I. KP STALIN PARTIZANI – BORILI – PREDVSEM
  I
  IZKLJUČNO
  ZA SVOJO – MONOPOLNO STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNO – O B L A S T ! Dejstvo,

  Nikakor
  PA SE – KP STALINISTIČNI PARTIZANI – NISO – UPRLI, BORILI – ZA DEMOKRACIJO !
  TO
  VEMO VSI – LE – SD D. ŽIDAN – OČITNO – TEGA – NE VE !
  P.S.
  PODOBI TITA IN J.V. STALINA, 9.5. 1945
  NA PROČELJU LJ-OPERE.
  ZA TO, ZA OBLAST – J.V.. STALIN-TITO STALINIZMA, KOMUNIZMA
  – so se borili KP T.I. STALIN PARTIZANI

  https://www.google.com/sear