Ugledni akademiki? Ne! Lakaji tranzicijske levice, večina med njimi s propadlimi političnimi ambicijami!

Foto: STA

Režimski mediji nas že dva dni posiljujejo z javnim pismom levičarskih elitistov, s katerim skušajo preprečiti nastanek tretje Janševe vlade. Pismo ni prav nič kredibilno že zaradi nabora skrajno levičarsko usmerjenih ljudi, odvisnih od davkoplačevalskega denarja, a mnogi med njimi so tudi nekdanji vidni politiki – veliko smo jih našli, da so aktivno politično delovali.

Na Nova24TV smo že poročali o javnem pismu levičarskih elitistov z naslovom “Obvarujmo občutljivo slovensko demokracijo pred avtoritarno oblastjo!” Pismo so med drugim objavili na vseh portalih medijev v lastništvu tranzicijske levice in spornih tujih skladov. Podpisalo ga je 75 imen, gre pa za znane privilegirance iz akademskega sveta, uredništva pa jih opisujejo kot “ugledna imena”. Prav vsi so odvisni od davkoplačevalskega denarja, mnogi od njih pa so prej kot kakršnikoli intelektualci v resnici nekdanji skrajno levičarski politiki. V nadaljevanju prilagamo njihov abecedni seznam!

Bebler do funkcij neuspešno poskušal z različnimi strankami
Anton Bebler je dolgoletni profesor na Fakulteti za družbene vede, ves čas pa je tudi politično aktiven. Leta 2002 je kandidiral na predsedniških volitvah kot kandidat DeSUS, leta 2014 pa je nastopil kot kandidat na volitvah v Evropski parlament in sicer na listi Socialnih demokratov, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije. Tudi njegova žena Darja Lavtižar Bebler je bila aktivna političarka, med drugim je bila poslanka Državnega zbora, najprej v okviru Liberalne demokracije Slovenije, leta 2007 pa je prestopila k SD. Preden je vstopila v politiko, je delovala kot režimska novinarka. Anton Bebler je sicer sin partizana Aleša Beblerja, ki je po revoluciji, v kateri so komunisti brutalno umorili prek 100 tisoč nedolžnih žrtev samo na slovenskih tleh, ves čas zasedal visoke funkcije.

Anton Bebler (foto: STA)

Bohinc v politiki že od časov totalitarne SFRJ, zdaj pa sodeluje z radikalcem Brglezom
Rado Bohinc se je pričel udejstvovati v politiki še v času totalitarne Socialistične federativne republike Jugoslavije in sicer je leta 1988 postal minister za gospodarstvo SFRJ. Nasprotoval je osamosvojitvi. Ustanovil je Socialdemokratsko unijo in se pridružil Združeni listi socialnih demokratov, že leta 1992 je bil izvoljen v Državni zbor, leta 1993 pa je postal minister za znanost in tehnologijo. Kljub temu, da ni bil izvoljen za poslanca niti na volitvah leta 1996, niti 2000, je tega leta postal minister za notranje zadeve, kasneje pa se je večkrat omenjal kot morebiten ustavni sodnik. Tudi Bohinc poučuje na režimski FDV, konec leta 2018 pa je soustanovil društvo Akademija za družbeno odgovornost, katerega predsednik je postal kar zloglasni radikalec Milan Brglez.

Rado Bohinc (Foto: STA)

Čokova je soustanoviteljica Foruma 21 in nekdanja ministrica za šolstvo
Lucija Čok je soustanoviteljica Foruma 21 Milana Kučana ter nekdanja ministrica za šolstvo in šport v vladi dr. Janeza Drnovška.

Lucija Čok (Foto: STA)

Debenjak je bil pozicioniran visoko v ZKS
Aktiven v politiki je bil tudi Božidar Debenjak, ki je bil od svoje mladosti član ZKS, med drugim je bil predsednik Univerzitetne konference oz. (od 1986) predsedstva Univerzitetnega komiteja ZKS v Ljubljani ter hkrati član predsedstva Mestnega komiteja ZKS in od 1986 idejne komisije CK ZKS; na nadomestnih volitvah pa je bil konec 80. let izvoljen tudi v Centralni komite ZKJ.

Božidar Debenjak in Slavoj Žižek (Foto: STA)

Glavič je bil zagrizen socialist in nasprotnik privatizacije
Po osamosvojitvi je politik postal Peter Glavič in sicer je bil aktiven kot poslanec Liberalnodemokratske stranke v Državnem zboru, bil pa je tudi član Državnega sveta. Gre za zagrizenega socialista, sam pravi, da dober gospodar ne prodaja, temveč kupuje. Na žalost se ni izteklo po njegovih zamislih. Tako je kar nekaj velikih podjetij propadlo ali pa so bila prodana tujim investitorjem.

Peter Glavič (Foto: STA)

Griefova sodelavka MI in strokovna sodelavka skrajne Levice
Dolgoletna LGBT aktivistka in sodelavka Mirovnega inštituta Tatjana Greif sicer ni političarka, a njene politične preference so kljub temu kristalno jasne, leta 2018 smo poročali, kako je postala strokovna sodelavka skrajne Levice. Še pred tem je bila kandidatka za evropsko poslanko na listi Konkretno Jelka Kacina.

Tatjana Greif (Foto: STA)

Hribarjevo je Kučan inštaliral v Demos, da bi ga rušila od znotraj
Zanimiva je politična pot Spomenke Hribar, ki je bila na prvih demokratičnih volitvah izvoljena v Državni zbor kot pripadnica liste Slovenske demokratične zveze, bila pa je celo predsednica njenega poslanskega kluba. V resnici je šlo za agentko zadnjega šefa ZKS Milana Kučana, ki ji je bila zaupana naloga, da od znotraj pomaga rušiti Demos. Leta 1992 je bila odpoklicana in od takrat dalje se ne ukvarja več z aktivno politiko, kljub temu pa zasebno ostaja dobra prijateljica Kučana.

Spomenka (Diklić) Hribar in Milan Kučan (foto: arhiv Demokracije)

Keber nosilec liste kandidatov za evropske poslance Solidarnosti
Aktiven politik je bil tudi Dušan Keber, ki je bil minister za zdravje v šesti vladi pod vodstvom dr. Janeza Drnovška. Kasneje se je še dodatno radikaliziral, leta 2014 je bil namreč nosilec liste skrajne stranke Solidarnost na volitvah v Evropski parlament.

Dušan Keber (printscreen: Planet TV)

Ker Kocka nima doktorata, je pod javno pismo prispeval podpis svoje žene
Med podpisniki je tudi zdravnica, internistka in endokrinologinja Andreja Kocijančič, žena nekdanjega politika in funkcionarja Janeza Kocijančiča, kar vse pojasni. Kocijančič je bil med drugim predsednik CK Zveze mladine Slovenije, minister v vladi Staneta Kavčiča, direktor družb Interexport in Adria Airways, po osamosvjitvi pa je deloval v okviru SD.

Andreja Kocijančič in Janez Kocijančič (Foto: Mediaspeed)

Marksistični ekonomist Kovač je nekdanji vidni član LDS
Do vidnejših funkcij se sicer ni uspelo dokopati enemu vodilnih teoretikov marksistične ekonomije Bogomirju Kovaču, a tudi ta je bil neuspešen kandidat LDS na predsedniških volitvah leta 1995, bil pa je tudi predsednik Ekonomskega sveta RS na predlog te stranke, prav tako je bil član Liberalne akademije in Foruma za levico.

Bogomir Kovač (Foto: STA)

Kristan je bil prvi predsednik Državnega sveta
Pravnik Ivan Kristan je svoj pečat v slovenskem politične prostoru pustil kot prvi predsednik Državnega sveta.

Ivan Kristan z vodjo poslanske skupine Jankovićeve PS Jožefom Kavtičnikom (Foto: STA)

Mencinova odgovorna za več deset tisoč umorjenih nerojenih otrok
Metka Mencin je profesorica na režimski FDV in sodelavka Mirovnega inštituta, v preteklosti pa je bila tudi poslanka ZSMS, gre pa za zloglasno podpornico umorov nerojenih otrok, med drugim se je borila za vpis 55. člena v ustavo.

Metka Mencin (Foto: STA)

Pejovnik sekretar levičarskih šolskih ministrov, nato pa do propada pripeljal Drnovškovo Gibanje za pravičnost in razvoj
Nekdanji rektor ljubljanske univerze Stane Pejovnik je bil v preteklosti mestni svetnik LDS v Ljubljani, kot Drnovškov naslednik pa se je znašel na mestu šefa Gibanja za pravičnost in razvoj. Vodenje slednjega mu ni šlo dobro od rok, saj so društvo formalno ukinili. V času ministrovanj Čokove in Slavka Gabra je bil državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo in šport.

Stane Pejovnik v dobri družbi (Foto: STA)

Mencinger na listi osramočenega Jankovića s skrajno levičarskimi stališči ni uspel priti v Evropski parlament
Med podpisanimi najdemo še enega neuspešnega politika in sicer dolgoletnega profesorja režimske Pravne fakultete Jožeta Mencingerja, ki se je potegoval za mandat evropskega poslanca na listi Pozitivne Slovenije pod vodstvom osramočenega ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića. Mencinger je takrat na soočenjih razburjal s svojimi skrajno levičarskimi stališči, ki se jih ne bi sramovala niti skrajna Levica.

Mencinger zagovornik škodljive tajkunizacije. (Foto: STA)

Pirjevec nekdanji vidni član LDS, ki je prestopil v Solidarnost
Režimski zgodovinar Jože Pirjevec sicer ni zasedal vidnejših funkcij v slovenski politiki, kljub temu pa se je kot aktiven član vse od leta 2005 dalje udejstvoval v okviru LDS, kasneje je leta 2013 na protestih rušil vlado Janeza Janše in leta 2014 je nastopil kot kandidat na volitvah v Evropski parlament na listi skrajne stranke Solidarnost pod vodstvom že omenjenega Kebra.

Jože Pirjevec alias Giuseppe Pierazzi na ustanovnem kongresu stranke Solidarnost. (Foto: STA

Repe soustanovil Forum 21, nato se je pridružil tudi Solidarnosti
Božo Repe je skrajno levičarski politični aktivist in kot tak tudi soustanovitelj Kučanovega Foruma 21, leta 2013 pa je bil med vodilnimi člani Odbora za pravično in solidarno družbo, ki se je pozneje preoblikoval v stranko Solidarnost.

Foto: sta

Po neuspehu v okviru ZSMS Saleclova na drugačne načine razburja javnost
Renata Salecl je sodelavka Mirovnega inštituta in nekdanja žena marksističnega filozofa Slavoja Žižka, leta 1990 pa se je neuspešno potegovala za mandat poslanke na listi ZSMS. Kljub temu, da ni več aktivna v strankarski politiki, še danes razburja in deli javnost s svojimi skrajnimi stališči.

Renata Salecl napada Viktorja Orbána (Foto: posnetek zaslona)

Rus je bil Jankovićev mestni svetnik
Tudi Andrej Rus je pristaš osramočenega Jankovića, leta 2006 je bil na njegovi listi izvoljen v ljubljanski mestni svet, pojavil pa se je še kot podpredsednik propadle stranke Zares.

Bogdan Biščak in Andrej Rus (Foto: STA)

Svetlik uničeval socialno državo kot minister v Pahorjevi vladi
Med podpisniki najdemo še enega nekdanjega rektorja ljubljanske univerze in sicer Ivana Svetlika, ki je bil v času vlade Boruta Pahorja minister za delo, družino in socialne zadeve, na listi SD pa je kandidiral tudi na državnozborskih volitvah leta 2011.

Ivan Svetlik (foto: STA).

Štrajn pripadnik Alternativne akademije in nekdanji mestni svetnik LDS
Kot smo na Nova24TV že poročali, je Darko Štrajn sodelavec Alternativne akademije, nekdanje Liberalne akademije, ki je za svoje delovanje že prejela davkoplačevalska sredstva, prav tako pa je bil mestni svetnik LDS v Ljubljani.

Našteli smo le najbolj prepoznavne. Skoraj vsi so tako ali drugače povezani z levo ideologijo in strankami, ki jo predstavljajo. Mnogi so bili sodelavci zloglasne UDBE. O tem pa več prihodnjič.

Darko Štrajn v zlatih časih Liberalne demokracije Slovenije. S svojo Alternativno akademijo je zaslužil 248 tisoč evrov. (Foto: STA)

Rok Krajnc

 • Stric iz ozadja

  Take stvari bi bilo itak treba ignorirati. Tako pa so vsi srecni, ker so prilezli iz naftalina in se o njih povsod govori.

  • JANEZ GUS

   Eni so vojni zločinci potrebni procesa,drugi pa že potomci vojnih zločincev,ki pa tudi ne spadajo v javno življenje.

  • Lustrator

   Nasprotno – kar naj se govori o njih, da bodo ljudje ob lustraciji vsaj vedeli zakaj so poklicani na zatožne klopi!

   • Stric iz ozadja

    Ce ne bo prej prisla Matilda. Vecina je ze kar v letih.

    • Lustrator

     Problem je v tem, ker so v svojih “akademskih vodah” pognali nešteto ideoloških virusov, ki so jih podedovali njihovi nekritični učenci/sledilci.Upam si trditi, da je današnja slovenska populacija med 30 in 50 letom v povprečju bolj radikalno komunstična od tiste po 50em. In to je zelo nevarno za prihodnost ne le države, ampak sploh Slovencev kot naroda.

 • Antonius

  Slovenski znanstveni podn. Za drobiž politikantsko priborjenih priboljškov, partijcem celo življenje poljubljajo riti.

  • sunday

   turk je iz ozn moral oditi, ker je kradel humanitarno pomoč – to so dejstva, saj levisti nikoli niso pustili tega odkrito povedati, sds pa ga zaradi tega ni hotel imeti – bajuk je o tem vedel še več!!!

 • Rožle

  Renata Salecl … zakaj je pa že njej Žižek ucvrl … ?

 • Beli Sneg

  Te cipresnike je treba samo ignorirat. Res niso vredni pozoronosti. Nakladajo tako kot so v sedemdesetih nakladali v časopisju, ki ga folk spoh ni bral. Radi bi povedali kako tisti, ki vabi k sodelovanju ignorira tiste, ki ga že dve leti izključujejo. Nabijajo, kako hudoben je JJ, v resnici pa ga oni s pomočjo partijskih družbeno političnih delavcev že od osamosvojitve naprej nabijajo na kol. Nalaganje tistih dejanj, ki jih delajo sami, drugim, to delajo komunisti že vse odkar so se začeli boriti za oblast, od leta 1941 dalje.

 • Iva

  Nekdanji odgovorni urednik Slivnikovega Maga Markeš (danes spreobrnjen novinar režimskega Dela) je leta 2004 odlično ugotovil, da

  »patološko sovraštvo kontinuitete – nomenklature (Kučan&Co.) do Janeza Janše izvira iz nomenklaturnega občutka ogroženosti, kajti očitno ima Janša v nečem zelo prav. Ključ leži v njegovi ideološki interpretaciji narave slovenske nomenklaturne oblasti.«
  In je že takrat vizionarsko napovedal medijski udar proti JJ – falango F571

  Markeš je NEKOČ tudi dejal: V Sloveniji je vse, kar ni levo od levega, fašizem! No, takrat je bil tudi on še fašist., danes pa …

  • Viktorh

   Kopiral sem in objavil na twitterju.

 • VERZIFIKATOR

  Manjkajoči podpisnik, podpisan po ženi

  Jani Kocmančič

  ŽEPAR JANEZ KOCINA

  Pravijo od nekdaj mu Kocina,
  je doma z gorenjskega Škocjana,
  dom mu zdavnaj dala je Ljubljana,
  odlikuje žepna ga brzina.

  Janez je Kocina žepar znani,
  takšen bil že v fari je škocjanski,
  rad pozneje bil bi svetovljanski,
  rokohitrec v športu pa priznani.

  Njega glavna športna disciplina,
  vredna vsakršne olimpijade,
  žéparstvo je, znanje, da ukrade,
  žepar temu pravi trgovina.

  Letal svojčas s športnimi letali,
  koliko je kart končalo v žepu,
  bil je spredaj, níkdar kje na repu,
  še na čelo flote so ga dali.

  Žéparstvo Kocini je sploh v krvi,
  je že oče ljubil stare slike
  elementov buržoazne klike,
  ni sicér bil oče žepar prvi.

  Žéparski so znani rod Kocine,
  to družinska stara je obrt,
  njih značaj je izklesano trd,
  sega še v obdobje pradavnine.

  Ded učitelj ménda po poklicu,
  a ga Janez lažno je predstavljal,
  z njim kot proletarcem se postavljal,
  ko lagal je, trenil ni na licu.

  Ko režim se menja, z njim Kocina
  predrugači žeparske veščine,
  v športu komaj kaj brez njega mine,
  je povsod prisoten kot sivina.

  Ga krasijo tam kocine kratke,
  kakor maslo pleša je na glavi,
  znajde Janez se na strani pravi,
  češe mož kocinice si gladke.

  Tisto še o žepih naj povemo,
  vanje vedno vse stvari je vtikal
  in po žepih družbenih rad stikal,
  piskal nerazločno: »Fantje, gremo.«

  Saj momljanje njega je vrlina,
  jezik žéparjev nam neumljiv,
  družbi Janezovi razumljiv,
  ni zastonj priimek mu Kocina.

  In da žepar je od nog do glave,
  to že zdavnaj je potrdil javno,
  ko prevzel bil funkcijo je slavno,
  vodstvo združbe žeparske je prave.

  Kot pri šahu vodil je partíjo,
  saj je tudi šah nekakšen šport,
  kot nalašč primeren za eksport,
  Janez vedno je imel vizijo.

  Prvi se z nasprotnikom je spravil,
  pozabímo češ na kriminal,
  mislil je, to družba je budal,
  z njimi bom po žeparsko opravil.

  Ko se spravljal je z ljudmi »pro forma«,
  roke vtikal v žepe je globoko,
  in pred breznom stal prav na široko,
  kazal vsem, kaj žeparska je norma.

  Oh, Kocina, kratka osivela,
  kje spravljivi so že tisti časi,
  danes si zgolj žéparček na vasi,
  duša razprodana otopela.

  Žeparska zdaj tvoja vsa je baza,
  ki kot stroj pokvarjen vdano kima
  in zgolj ena stvar jo še zanima,
  ali varna davčna je oaza.

  Drugo vse je le perfidna fraza,
  ko za socialo se zavzemaš,
  z žeparskimi prsti ko prevzemaš,
  si kocina le in brez obraza.

 • Damjan Ahacic

  V demokraciji o sprejemljivosti stranke odločajo glasovi volilcev, ne pa samooklicani intelektualci, ki jih vodijo čustva, ne pa intelekt.

  • sunday

   ne vodijo jih čustva, ker jih nimajo, ampak – zloba !!!

 • Ivan Ivanovič

  To so zombiji s smetišča komunistične zgodovine. Vampirji, ki nam pijejo kri.

 • Garbage man

  Kriminalci in propalice bi rekel Srb

 • VERZIFIKATOR

  Teodor Pere

  REPETENTOVA USODA

  Svojo knjigo repetent, glej, boža,
  boža, kot da s puško repetira,
  proti levi ves čas se ozira,
  ker da z desne ga nekdo ogroža.

  Knjižico neguje repetentsko,
  kar pomeni pač ponavljajoče,
  saj resnice govoriti noče,
  se izraža fant bolj po študentsko.

  Repeticija zanj neresnice
  pot da zveličavna je edina,
  si ponavlja, da cedi se slina,
  in da se godijo mu krivice.

  Boža, repetira, se udinja,
  duška daje svojemu zaletu,
  ker tako kot v knjigi ni na svetu,
  ves čas se jezi in pa preklinja.

  Ni dovolj mu koeficienta,
  knjiga, ki jo boža, ni na ceni,
  fant je nejevoljen, da se peni,
  to usoda žal je repetenta.

 • janko

  Sami rdeči zmaji, živijo v prejšnjem stoletju,in kot bogovi. Notranje stanje, ki veje iz teh obrazov, mi vzbuja srh, ornk!

 • tasilo

  Ti akakdemiki so res čudni. Niti toliko se niso zrajtali, da bi tudi najboljšemu menedžerju za to priložnost podelili enega ali dva častna doktorata (dr. honoris causa) za prispevek k najboljšemu menedžiranju pod naslovom “d’cét rcento” (to pomeni “deset procentov” v prevodu iz jankovščine).

  Akademski titelj pa bi bil (impresivno!) videti takole.

  dr. hc. mag. pharm. mr. X prc. Zoran Jankovitj

  • Viktorh

   Enostavneje bi bilo napisati: “višji dvorni fukač z mehkim”

  • milanček

   kakšni akademiki, sekrettreibarji! ko jih pogledaš, brez da odprejo gobec, takoj vidiš, kakšen gnoj so!

 • tasilo

  Zakaj pa dr. pharm. Zoran Janovitj ni podpisal pisma?

  ** dr. pharm. = doktorat iz farmacevtk

  • Joc 52

   bilo takoj razumljivo

  • zokispoki

   Dr. Fukfehtaris Apotekaris !

 • Andrej

  Vsi tukaj našteti znanstveniki so to lahko le tukaj, v Sloveniji. V resnem poslovnem svetu nimajo kaj iskat. Tam so nezaposljivi. Torej so življenjsko odvisni od globoke države. Branijo izključno svoje lastne interese, za narod jih prav nič ne briga. Na debelo podpirajo povojne izvensodne poboje. Kamorkoli pogledaš, beda od bede.

 • est

  A res ni nobenega antibiotika za triper-komuniste ?

 • JANEZ GUS

  Res se človeku dvigne želodec,ko gledaš te preživete komunistične fosile.Spadajo v posebno sobo v Bistri.,s primernim tekstom pod vsakega rdečega majmuna.

  • von Rhein

   Nekaj je takih,ki izgledajo kot ozdravljeni vaški pijančki.

 • JANEZ GUS

  Pa da se na žveplenega ne pozabi.Ta rdeči fosil je vrh ledene gore.

 • althar

  To ne vžge več. Teh udbomafijskih trobil ne pozna tako rekoč nihče več.

 • Steiermark

  Ob pogledu na ta ksindl ti obrne želodec!

 • SALZ

  Če ustavimo korupcijo ukinemo vse privilegije bodo upokojenci res lahko imeli vsaj 700 EUR minimalne pokojnine.Tukaj pa sploh ni problem SDS ali Janša, največji problem so privilegiji, koruptivni denar in zakulisna oblast tega jih je res strah da bi se končalo.Za demokracijo jih pa boli k. ker tako malo demokracije kot jo imamo pri nas je še ni bilo pa jih do sedaj ni motilo

 • Hribouc

  Zombi Forum 073 – Čakalnica zaslužnih za Žale
  Nazadnjaška skorumpirana združba specialistof, ja pridobitniška akademska svojat, ritolizci režima, Ozadja, Organizacije, Udbokučanistof, Ospredja, F21, F571, Globoke države, Paradržave, Parazitov in Koritarjev ter Psov čuvajev krvave NOB & OF revolucije in Razkoljniki Naroda!
  SRAMOTA ljudstvu in narodu, zgodovini in napredovanju, pesek v motor napredka!
  Nesrečno kajnovsko seme z ostanki barbarstva v narodu.

 • marker

  Ti akademiki so se sami oklicali za ugledne. Ugledni so samo v naši državi in nikjer drugje razen nekaj redkih izjem. Nikoli ne bom pozabil izjave Svetlika, ki je dejal, da se direktorjev ne splača obdavčiti. Premalo nanese, masa pa da veliko, je še pribil. Mi ljudje z ulice smo tista masa. Pa izjava Mencingerja, da certifikati niso nič vredni. Bojijo se samo za svoje neupravičene privilegije. Od doktoratov družbenih ved ni nobene dodane vrednosti. FDV, FF in vse FOV-e bi morali zapreti za vsaj deset let. Produkti teh šol so neuporabni in jih imamo že veliko preveč.

  • yasuo

   ni jih potrebno zapret
   samo denarno pipico pripret pa se bodo doktorji poklali med seboj za preostanek denarja
   a ima katera stranka to v programu ?

   • Lustrator

    Si nor? Potem bi bilo šele peticij, protestov, državnih udarov v naši jugosloveniji. Že zdaj se “čutijo ogrožene”, čeprav živijo v oblakih nevezani na krkšenkoli trg, kaj šele moralne in pravne zakone. Dokler obstaja opozicija partiji, so oni “ogroženi”. Kako ogroženi bodo šele, ko bodo njihove denarnice ZARES ogrožene?

 • sunday

  akademiki????hahaha, ja samo na podlagi rdečih knjižic!!!

 • Slovenec

  Akademiki? Za bruhati. Sami projugoslovansko usmerjeni levaki, večno napajani pri državnih jaslih in hujskaci proti demokraciji in svobodni Evropi.

 • ludvig

  ..vsekakor bi bilo potrebno objaviti še njihove doktorske naloge, in potem bi se videlo ali je Slovenija kaj imela od vsega tega intelekta….filozofi, sociologi,.. celo življenje v javni službi, ali je kdo iz gospodarstva??

 • Viktorh

  Morali bi se skriti pred slovensko javnostjo, ne pa da se šopirijo kot rdeči vrabci.

 • milanček

  dejstvo je, da imamo zavedni Slovenci spisek! Ta spisek bo prišel še hudičevo prav, Slovenija in slovenski narod se bo osamosvojil in osvobodil! Za Slovenijo gre!

 • Kapodistrias

  Z eno besedo (pardon, dvema): režimski hlapci!

 • Zoran Šuštar

  Na žalost pa teh ljudi ni samo 75, toliko se jih je podpisalo, drugače pa je podobnih družbeno polit. parazitov, izdelkov iz FDV, FF, FU, PF ….. vsaj še stokrsat več, vsak od teh ima potomce, torej rastejo eksponentno in državljani moramo te parazite preživljati.

  • Lustrator

   Drži. Zato bo pri lustraciji potrebno obravnavati VSE, ne le vrhove komunistične linije.

 • Janez Lah

  Sami IZKORIŠČEVALCI ENEGA PO DRUGEM PRIPETI NA PRORAČUN. IZDAJALCI SLOVENIJE INTIMNO VEZANI NA JUGOSLAVIJO. SAMO POLITIKANTSTVO IN ZLORABLKANJE AKADEMSTVA. JA VSE TE ANTISLOVENCE IZZIVAM TRETJIC, DA V SKUPNEM NJIHOVEM NASTOPU PRIMERJAJO SVOJE PROKLAMIRANO MALO VREDNO AKADEMSKOST Z MOJIMI “LOGISTIČNIMI” VEDENJI!! TAKŠNI RESNIČNO NISTE ZMOGLI REŠITI NITI ENEGA OD 8.000 UNIČENIH PODJETIJ, SEDAJ PA SE, SMEŠNO, PONUJAJO ZA REŠITELJE DEŽELE. ČE TI LJDJE ZNAJO KAJ, ZNAJO IZ NEKAJ DELATI NIČ SEM V KNJIGI MPP (Mafija Politikantskih Podjetnikov) je uničila TAM, ZAPISAL že leta 1996. Takšni so uničevali Slovenska podjetja in na cesto vrgli 350.000 delavcev!!! Izvajalci GENOCIDA NAD SLOVENSTVOM. JA TI “ŽREJO” PRORAČUNSKI DENAR IN SO UNIČEVALI ZA SVOJE KORISTI!!

 • Artur

  Uporabljajo kučanov stil sranja po enem segmentu naroda in trahopetnega umika kadar se je treba s kom iz nasprotne strani soočit .Tile po kučanovo združno serejo po narodni alternativi, da bi pa se javno soočili z alternativo in argumentirano zagovarjali svoje sranje za to pa nimajo jajc, kot njihovi gošarski idoli, naredi pi..rijo, ko zagusti pa podurhaj v hoste kolkor te pete nosijo.Kakšen moralni poden!

 • Kindlhofer

  Pregovor pravi: Drevo spoznamo po plodovih.

 • Olga101

  Ugledni?!!! Paraziti ne morejo biti ugledni!

 • maček ivan

  Brez veze filozofirati. Tej gamadi se reče preprosto, “lopovi in štabne kurbe”.
  …tako preprosto je to…
  Nekateri med njimi, bi si upal trditi, imajo celo krvave roke.

 • Hribouc

  Zombi forum 73 čakalnica Žale
  Ta narod ne zasluži več, da živi! Ena sama katastrofa. V kolikor nas niso jarmili drugi, smo se sami obglavljali in se pehali po akademskih beticah v naročje Hrvatov in Srbov. Tiste redke pametne, izjemne Slovence po srcu in pogumne so obglavljali domači sila naduti pametnjakoviči v navezi s Srbi tipa Anton Korošec, Ivan Tavčar in Jezuiti ter kasneje Kardelj, Maček, Kidrič, Ribičiči direktno ter posredno razni cepljenci, kot Zagožni, Bučarji, Peterleti in nazadnje Pahorji, Cerarji in Kučan veleizdajalec kot češnja na slovenceljanski žalostni torti!
  In zdaj naj kdo pričakuje , da bo sam Janša rešil to zgodovinsko sto in sto letno zahojenost slovenskega , v nadvladi, barbarskega in kajnovskega dela ljudstva?
  Že statistično gledano in sešteto za stoletja nazaj to ni mogoče, za Janšo ni izvedljivo, oziroma so možnosti zelo majhne, kajti prevladuje zatohlost obremenitve vladajočih s strahotnimi zločini, ki jih prikrivajo in hkrati s pozicij moči branijo osvojene privilegije invseplastno in matrično, s korupcijo osvojeno oblast.
  Preveč je trdosrčnih bumbarjev negativne selekcije sockomunizma, lažnih zaščitnikov proletariata, egoistov, ubijalskih Kajnov,vohljačev, odvisnikov, fukfehtarjev, izdajalcev, skrunilcev svetega, patoloških morilcev in množičnih morilcev in Satanistov se je zaredilo v skrotovičenem narodu, da ni misliti, da se bodo čez noč prelevili v pozitivno.
  Na hudo žalost ob sicer vsemogočni in apostolski Cerkvi, ki na vrhu neke negativnosti svojih časov sama zase ne ve kaj bi s seboj in išče zunanje vzroke in opravičevanja, n.pr. odkritje, da je probleme na fundamentu spolnosti kriva seksualna revolucija v 60-ih in vse brezbožje v ljudeh, ki je sledilo. Katastrofa.
  Cankarjev Ivan je sam to dovolj jasno povedal in na globoko zapisal in zdaj razumem iz časovne oddaljenosti sicer, da umetnik, radoživec in boem proti nekemu velikemu farju srboslavenarju, dr.Antonu Korošcu in važiču in mogočniku Ivanu Tavčarju in njuni politikantski sodrgi ob naprezanjih Jezuitov in Vatikana za podjarmljanje Balkana in Slovenije ni imel šanse ! Manj šanse je imel, tako razumem, kot je je imel ubogi dobrotnik iz Negove, čisti človek z veliko začetnico, Ivan Kramberger, ki je imel kontra sebi in idejam v sebi »samo« Komuniste. V sosledju časa, ki se izteka za nas, Slovence je strašno žalostno ugotavljati, kaj vse nas je pokopalo, ampak morem pa zapisati, da nas zakopava tudi dejstvo, da so izdali in zatajili ter pozabili na Krambergerja prav vsi, čisto nobeden se ga ne spomni, da bi mu ponesel šop vrtnic ali nageljnov na grob za spominjanje na skromnega velikana slovenstva. Nihče ni podivjal in terjal pravice za njega, nihče se ni veliko vznemirjal, pa je bilo namenjeno vsem nam, tako kot je bila namenjena vsem nam tudi in še kako Patrija. Zato bomo odplačevali tlako velikemu Zlu še nekaj časa in na koncu, kot kaže danes, utonili v lastnem revolucijskem blatu in dreku in krvi, tako kot je , sicer, zmagoslavno in patetično hkrati ,oznanil z balkona Univerze, Anton Zupančič leta Gospodovega 1945!
  Turki so požrli nad 200.000 Slovencev, prva svetovna vojna nad 35.000 in komunistična NOB & OF Revolucija z 2. svetovno vojno 100.000. Temu prištejmo še preko 600.000 eksodusa v tuje dežele in kaj nam ostane? Uvoz sužnjev in oficirjev komunističnega sistema iz Juga.
  Tako imamo kar imamo. Radio Aktual v vsako slovensko oštarijo, da mi nabija na ušesa zlajnano cigumigu lahkotno jugomuziko do sred možganov, to mi delejte, prodanci!
  Revolucija, smrtni greh, zločini, masaker nad svojim ljudstvom v slogu Judeža in morilskega Kajna. In to je, kar je, očitno, dodelalo in pridelalo 73 slovenskih akademikov visokega ranga, ki zadaj za mejo ne pomenijo popolnoma nič, koritarji in zaslužniki krvavega režima slovenskih Boljševikov, ki so izbrali, z Brozom in Kardeljem leta 1940 v idiličnorajskem Bohinju , da si , za sebe in za svoje izborijo oblast z razrednim bojem za narodov blagor, za blagor delavskega suženjskega razreda in za blagre komunistične Kominterne in Stalina, morilca vesoljskih razsežnosti. Izza tega vsega samo Nečajeva in Nitzchejeva peklensko mrzla zvotljena ničeva mrzla ruska smrt slovenskih Boljševikov, ki še vedno vzlikajo, da revolucija mora biti in zato : »Žrtve morajo biti! Če se ne javijo, če se ne pokažejo na svetlo same, jih Mi naredimo!«
  Resnica je spisana. Orlando Figes razgalja do obisti rusko revolucijo, Silvin Eiletz, dr.Peter Urbanc, Peter Batty, Nora Beloff, Pero Simić, Džilas in Jože Možina pa Slovensko NOB&OF revolucijo. Do nagega, do kosmate mozoljasti smrdeče riti!

  Ne bo šlo več tako, v blatu, dreku in v krvi nedolžnih Revolucije 41-91, ki jo zastopajo Zombiji Foruma 73, žalostna čakalnica Žale za Onostranstvo.
  Pri Svetem Bogu, da ne!
  Sicer je konec, preden bodo tile monstrumi F73 napolnili Žale!

  • slo apac

   Odlicno povzeto, poleg cistilnega sistema zale da zombije cimprej prevzame, slovenski narod potrebuje tudi ciscenje v vseh javnih ustanovah, ministerstvih, solstvu. Skratka novo pravo pomlad domolubja, kar ukljucuje tudi slovensko glazbo, naj nam bo vodilo na slovenskem smo mi gospodar in ne komunisticni morilci, tujerodni antislovenski pritepenci in prvorazredni lopovi.

 • JANEZ GUS

  24 H Naj nova vrti te zločinske komunistične face.Ti zločinci so primerljivi samo s komunističnimi komisarji.,ki jim v svetu zločina ni primerjave.Naj pedri in lejzbike,ter zločinski čefurji vsak dan gledajo,kaj volijo.

 • Janko Lisjak

  3/4 tem ljudem ne sezete do glezna zato se naprej sanjite o vladi sds

 • Hribouc

  Antonius, poslušej !
  Administrator NOVE me je zbrisou, a je tebe že kdaj?

  Zdela sem ga resno opozoru, če me zbriše še enkrat , bom tlele objavu tekst, ki mi ga je anuliral, da vidite kuga mu ni blo všeč in vas bom, kolege, prosu, de presod’te zadevo – ker bom rabu podporo- to ne morem verjet, de se to zgodi na firmi v katero sem vložil začetni kapital, porka malora!

  • Antonius

   Enkrat, morda dvakrat sem pa res doživel brisanje.
   Mislim, de sem šel z eno malce pretežko besedo na neko ime, ki po svojem ravnanju in delu v politiki predstavlja, lažniv politikantski gnoj.
   Zaradi brisanja se nisem sekiral, ker verjamem, da neka meja korektnosti vendarle mora biti.
   Poizkušam, držim se vodila, da v komentarjih nisem predolg, vsebinsko zaobjet in kolikor zmorem, razumljiv.
   Izogibam se tudi brezveznemu *klepetanju*, ker klepeti smetijo portal NOVE.
   Tujih tekstov ne kopiram na portal NOVE. Povsem razumljivo bi se mi zdelo, če bi moje copy paste administrator brisal. Zato v izogib brisanju, pod komentarjem vedno dodam povezavo.

 • Hribouc

  Administrator, nehaj se zajebavat!

 • Hribouc

  V redu, administrator mirno spančkaj do jutri in se lepo umiri, kajti jaz se ne bom še!

 • Martina Valenčič

  ZADEVA: St 1174/2019, UGOVOR NA PREDLOG OSEBNEGA STEČAJA (krivca sta Kučan in Jankovič)

  http://www.predsednica.si/kronika/sodfurs.pdf

  http://www.predsednica.si/kronika.htm

 • Hribouc

  Antobius, hvala za povedano-se absolutno strinjam in tudi držim zadeve tako, razen
  dolžina.- še nihče ni pojasnil, da je omejena.Vsekakor bomo razčistili, ni dvoma.

 • sloustava

  Kako ze poje pesem? Aja, zdaj vem: bolj star, bolj nor!