fbpx

“Lupanje neumnosti” Tanje Fajon naletelo na odziv na socialnih omrežjih

Foto: Twitter

Epidemiolog dr. Mario Fafangel je izstopil iz svetovalne skupine za covid-19, voditeljica stranke SD pa je pograbila priložnost in sporočila, da bi po njenem morala odstopiti aktualna vlada. “Lupate in lupate neumnosti,” se je na Twitterju odzval državni sekretar v kabinetu predsednika vlade dr. Vinko Gorenak ter se za to Fajonovi prav lepo zahvalil, saj s svojim praznim govoričenjem zgolj koristi stranki SDS.

Voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon se očitno čuti poklicano, da že skoraj na dnevni ravni komentira aktualno politično dogajanje ter seveda izraža svojo zaskrbljenost. Poleg tega, da je izkoristila izstop Maria Fafangla iz svetovalne skupine – la zato, da je lahko povedala, da epidemija ne upravlja stroka pač pa situacijo izkorišča aktualna vlada, ki bi po njenem mnenju morala seveda odstopiti – je tudi sporočila, da vlada postaja elitna politična liga. “Dela mimo ljudi, proti ljudem. Enako, kot se to dogaja z ustanovitvijo super elitne lige v nogometu. Podpiram stališča A. Čeferina na čelu Uefe, da zagovarja talente, delo in trud in ne blagajn nogometnih klubov. Nogomet mora ostati za ljudi,” je poznavalsko poudarila.

Na Twitterju je bil njen nastop deležen kar nekaj komentarjev, med drugim je dr. Vinko Gorenak zapisal: “Lupate in lupate neumnosti. Zakaj pa je Fafangel bil za zaprtje države na Brdu od 1. do 12. aprila? Jaz sem tam bil, vi pa ne? Vesel sem, da ste na čelu stranke SD. Z vsakim “lupanjem” koristite SDS. Kar nadaljujte prosim.” Fajonova namreč vsakič znova izreka svoje obrabljene floskule, s katerimi ne pove popolnoma nič, stori pa tudi prav nič koristnega. Razen, da odžene še kakšnega potencialnega volivca, ki se po njenem govoričenju verjetno raje odloči za stranko SDS.

Na izjavo za javnost Fajonove se je odzval tudi strokovnjak telesne govorice Edvard Kadič, ki je pojasnil, da je delo vlade, da sprejema odločitve, delo svetovalne skupine pa je, da svetuje. “Kdor tega ne razume, naj gre. Adijo,” je zapisal in dodal ključnik #RadPomagam. Morda bi Kadič moral še pojasniti, kakšno je pravzaprav delo tovarišice Fajon.

Vredno je še omeniti komentar uporabnika na Twitterju, ki je nekoliko enigmatično zapisal: “Kaj imajo skupnega Tanjini tviti in Zokijeve kanalizacijske cevi čez zajetje pitne vode? Oboje je po defaultu nepronicljivo, ampak glede na ogromne količine fekalij, pa je občutek vseeno nelagoden.

https://twitter.com/PBohinc/status/1384552338413785096?s=20

Sara Bertoncelj