Velika svinjarija vlade Mira Cerarja: Maketo so si izmislili, da bi prek nje financirali stranko SMC!

Foto: Škandal24

Maketa drugega tira, ki jo je naročila vlada Mira Cerarja, projekt pa je vodil njegov strankarski oproda Jure Leben, je velika svinjarija; posel morajo pod drobnogled vzeti organi pregona, ker gre za kaznivo dejanje, so prepričani naši viri, ki na tak način parafrazirajo izjavo Cerarjeve matere Zdenke Cerar iz časov, ko je bila pravosodna ministrica stranke LDS, češ da »vsaka velika svinjarija še ni kaznivo dejanje«. Potreba po maketi naj bi lani poleti nastala zato, da bi stranka SMC z denarjem davkoplačevalcev, pod krinko infrastrukturnega projekta, denar skanalizirala za plačilo predvolilne kampanje stranke SMC, pripoveduje naš vir. Povedano preprosto – maketo drugega tira so potrebovali zato, da so prek nje davkoplačevalci stranki SMC plačali storitve, ki jih v volilni kampanji zanje opravlja agencija Futura.

V uredništvu hranimo zajetno gradivo, faksimile dogovorov, ki jih ekskluzivno razkrivamo v nadaljevanju. Gre za pisno usklajevanje okoli makete, v katero pa podjetje Art Rebel 9, s katerim je Direkcija RS za infrastrukturo pro forma podpisala pogodbo, sprva sploh ni bilo vključeno. Ampak se je državni sekretar Jure Leben pogovarjal zgolj z agencijo Futura. Konkretno – z ustanoviteljem agencije Vitalom Verličem in izvršno direktorico v podjetju, Dragano Josipović . Naš vir trdi, da je celoten posel z maketo velika laž, ki ji sledi sprenevedanje odgovornih. Kmalu po tistem, ko so se Cerar, Leben, njegov šef Peter Gašperšič in gospodarski minister Zdravko Počivalšek v Kopru fotografirali in si z odra pripovedovali puhlice, je odjeknilo, da je vlada Mira Cerarja, čeprav je na portalu javnih naročil še danes objavljen razpis, v katerem je ključni kriterij za izbiro izvajalca makete nižja cena, med izvajalcema RPS in Art Rebel 9, ki sta se potegovala za posel s ponudbama, težkima 60.851 evrov in 133.590 evrov, izbrala dražjega.

Futura je po informacijah naših virov agencija, ki stranki Mira Cerarja SMC dela kampanjo za junijske državnozborske volitve. Potreba po maketi, ki se je sprevrgla v prvovrsten škandal, ko je bil izbran dražji uporabnik, je bila, tako naši viri, ustvarjena zato, da je SMC agenciji Futura kar iz proračuna plačala storitve. SMC je projekt drugi tir tako že drugič zlorabila za promocijo strankarskih idej. Prvič je prevaro spoznalo celo sodišče, užaljeni Miro Cerar pa je ugotovitve poskušal zamegliti z dimno zaveso – odstopil je. (Foto: Škandal24)

Večji del za Futuro, ki sploh ni dobila posla
Dobro obveščeni vir trdi, da je bil dogovor med agencijo Art Rebel 9, ki je dobila posel, vreden več kot 133 tisoč evrov, tak, da bi po delitveni bilanci izdelovalec makete prejel 38 tisoč evrov, iz pogodbe, ki sta jo podpisala direktor direkcije za ceste Damir Topolko in direktor podjetja Art Rebel 9 Matjaž Požlep, pa izhaja, da je znašal davek od posla 24.090 evrov, celoten preostali znesek, 71.500 evrov, pa dobi agencija Futura. Da je Futura sodelovala v poslu, dokazuje dopisovanje, datirano s 13. novembrom 2017, ko je (takrat še svetovalka ministrstva za odnose z javnostmi) Nataša Pelko okoli kontejnerja za maketo pisala vodji projektov v agenciji Futura Dragani Josipović, državnemu sekretarju Lebnu, podsekretarki Sandri Kržan z direkcije za infrastrukturo in Vitalu Verliču, soustanovitelju Future, po podakih baze protikorupcijske komisije Erar pa tudi enemu od direktorjev Future. Direktor podjetja Art Rebel 9 Matjaž Požlep, ki je v pogodbi naveden kot odgovorni vodja del s strani izvajalca, ni bil vključen v nobeno korenspondenco. Pelkova je sicer bivša žena Cerarjevega svetovalca Stojana Pelka, ki je v preteklosti svetoval že Zoranu Jankoviću in Pozitivni Sloveniji, Nataša Pelko pa je bila takrat Jankovićeva svetovalka z odnose z javnostmi. Približno v trenutku, ko je bila razkrita maketa, je bilo v javnosti razkrito tudi, da je Pelkova dobila službo samostojne svetovalke za marketing in odnose z javnostmi v državni družbi 2TDK, upravičenost ustanovitve katere je dejansko ključna točka referendumskega vprašanja o drugem tiru.

Vrh SMC: Jure Leben, Zdravko Počivalšek, Peter Gašperšič in Miro Cerar so delovali tako zadovoljni, ko so se v Koper odpeljali na odprtje makete. Kmalu se je izkazalo, da so jo naročili pri dražjem ponudniku, zdaj pa razkrivamo tudi, zakaj so maketo sploh potrebovali in kako je bilo v ozadju zamišljeno financiranje kampanje SMC za junijske volitve.

Debatirali mimo zmagovalca razpisa
Da so Kržanova in oba predstavnika agencije Futura – Josipovićeva in Verlič – pravi sogovorniki, se je očitno strinjal tudi Leben, ki je bil očitno nekje na dopustu, saj je sogovornikom potarnal: “Premalo si predstavljam, da bi lahko potrdil.” Predstavnico podjetja Art Rebel 9, ki je bilo izbrano na razpisu, Nino Sever Plešec, je naslednjega dne, 14. novembra, dodala šele Josipovićeva iz Future, ki je vključila še nekega Luko Jančiča. Josipovićeva iz Future je med drugim Lebnu, Pelkovi in predstavnici direkcije sporočila: “Rada bi opozorila na naslednje: rok za izdelavo makete neusmiljeno teče, mi pa imamo precej zvezane roke, ker ne dobivamo pravočasno informacij, potrditev, materialov. Največji izziv pri izdelavi te makete je izdelava vsebin/filma za projekcijo na maketo. Večina teh vsebin je računalniška simulacija, kar je tudi časovno zahtevno. Po dokončanju izdelave makete in projekcije potrebujemo en teden samo za testiranja …” Po tem zapisu, ponovno opozarjamo, prišel je z naslova [email protected], bo težko kdor koli trdil, da Futura ni imela ničesar z maketo oziroma ni vodila omenjenega posla, čeprav se je na razpisu skrila za drugega izvajalca, kajne? Josipovićeva je Lebnu in vladni druščini sporočila tudi, da so neresen naročnik, citiramo njen zapis iz dopisovanja v prej omenjeni skupini z vsemi slovničnimi napakami: “V tem trenutku nimamo potrjenih ne predlaganih vsebin (predlog vsebin sem poslala 7.11.), niti smo dobili druge materialov, da bi lahko nemoteno delali (načrti predvidenih objektov, morebitni 3D modeli, kar koli).” Dopis se konča s predlogom: “Prosim določite ozko operativno ekipo, s katero se lahko čim prej sestanemo in uredimo odprte zadeve.”

Direktorja izvajalcev nikjer
Dominacijo Josipovićeve je z dopisom, v katerem piše »kar se tiče potrditev in odziva s strani DRSI je težava, ker maketa ni skladna s projektno nalogo oziroma razpisanim v okviru postopka javnega naročila. Na to opozarjamo že ves čas«, prekinila Kržanova. Poleg nespoštovanja projektne naloge najdemo v njenem odzivu na zapis uslužbenke Future še omembo izbranega ponudnika in izvajalca, ko piše: »Glede materialov je v razpisni dokumentaciji jasno določeno, da bo naročnik izbranemu ponudniku zagotovil dostop do projektne dokumentacije, nikjer ni bilo govora od 3D modelih, ki jih sedaj izvajalec želi.« Med prejemniki tega dopisa se je znašel tudi direktor DRSI Topolko, medtem ko o Matjažu Požlepu, ki je sopodpisnik pogodbe kot izvajalec, niti v tem dopisu ni ne duha ne sluha. Je pa prejemnik še vedno Verlič iz Future.

PRORAČUNSKA FUTURA: PO POL MILIJONA NA MESEC. Z vlado SMC, DeSUS in SD Futuri DDB državni posli cvetijo. Najboljši meseci za državne prilive so za agencijo decembri. Tako zadnji mesec leta 2016 kot zadnji mesec leta 2017 je po podatkih aplikacije protikorupcijske komisije Erar na račun podjetja kapnilo več kot pol milijona evrov. Največ je Futura, registrirana za dejavnost oglaševalskih agencij, zaslužila pri ministrstvu za kmetijstvo, ki ga vodi predsednik SD Dejan Židan. Leta 2016 so, čeprav so bili najdražji ponudnik, pri ministrstvu za kmetijstvo dobili posel za promocijo hrane slovenskega porekla. Futura DDB je sicer del mreže podjetij, v kateri so še F2, FEBBS, Futura PR, Innovatif, Taktik, Brand Media v stečaju in Vest v stečaju. Več o slednji lahko preberete v rubriki Škandal, na straneh 8 in 9, kjer razkrivamo lastniške povezave, ki segajo v stranko SD še iz časa vlad(avin)e Boruta Pahorja. In seveda nakazil iz proračuna.

Celoten članek si lahko ogledate na Škandal24

 • šmentanamuha

  Ljudje božji, kaj bomo naredili s tem lopovskim predsednikom vlade Cerarjem in njegovimi tolovaji Včearj sem poslušala, da zaradi nepravilnosti in ker okoljevarstvena agencija ne more izdati dovoljenja, propada projekt Magna. Hvala Bogu, če bo res tako. Ampak škoda je že nastala. Imeli so celo vzporedno pogodbo za primer, da se prva pogodba ne bo realizirala. In ta tepec od Cerarja misli, da bo lahko to pometel pod preprogo? Ali je sploh karkoli, kar je naredil tale doktor prava, pošteno in v dobro ljudstva, ki mu je zaupalo vodenje države? Je možno pasti še globlje?

  • zoro

   ja, z levisti je mogoče pasti še globlje – ni globine, ki je niso zmožni doseči, tako kot neumnost volivcev – neskončna

 • AlojzZ

  “Velika svinjarija vlade Mira Cerarja: Maketo so si izmislili, da bi prek nje financirali stranko SMC!”

  Tako pač nasledniki rdečega totalirizma delujejo. Znano. Problem je v SLO volivcih, ki to podpirajo.

  • Valter BraniSlav

   Pozna se da Josip Broz ni vec ziv.
   ZA casa Tita se take svinjarije nikamor niso mogle zgoditi.
   VECNA SLAVA SPOMINU NA MARSALA TITA – NAJVECJEGA SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI.
   ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

   • Blade Runner

    Budala jugonostalgična komunistična. Itak boš zgnil v revščini, nesposobnež neumen.

    • Valter BraniSlav

     Jaz sem ze 41 let v ZDA…bajno sem zasluzil z znanjem pridobljenim na Ekonomski fakulteti v LJ.
     Le zakaj ne bi bil hvalezen Titovi SFRJ za dar izobrazbe?

   • Joško

    Za časa Titeka so se samo Titeku dogajala take svinjarije, javnost pa je za njih izvedela šele po njegovi smrti.

   • pupa

    Vsi tatovi imajo največjega vzornika prav v josipu brozu. Malo si preberi kaj je bilo vse v njegovih sefih.

    • Frank Novak

     Za razliko od Josipa Broza so ameriski miliarderji katerim jaz urejam portfeljne vse zasluzili na posten nacin. Delali so po milion ur na dan.

 • Ljubi Bog – NIMAM BESED – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – za te TATOVE moje drage SLOVENIJE,
  niti DOPOLNJEN SLOVAR SLOVENSKEGA KNJIŽNEGA JEZIKA, NE PREMORE PRAVEGA IZRAZA.

  Kazenskega zakonika za njihove TATVINE IN NATEGE LASTNEGA NARODA pa itak – – – – – –
  noben sodnik v slovenskem pravosodju – – – – – – – PRAVILNO ne razume ! :(((

 • Olga_10

  SMC mora vrniti v proračun se denar, ki so ga nezakonito pridobili za kampanjo o drugem tiru!
  Vsi na referendum!

 • VERRZIFIKATOR

  Zdenko Mirar

  SVINJARIJA VSAKA NI KAZNIVA

  »Svinjarija vsaka ni kazniva,«
  rekla svojčas je njegova mati,
  »miren bodi, sinko, nič se bati,
  saj podpira klika nas lažniva.«

  Rekla je v obrambo sina mati
  tudi drugo marsikakšno svinjsko,
  kot na primer, dušo da tatinsko
  moč je odkupiti in prodati.

  Kakor mati sina je vzgojila,
  s takšno mero je korake meril,
  po potrebi mero poneveril,
  klika spretno vso je stvar prikrila.

  Mati je potem odšla v nebesa,
  zapustila tukaj svinjarije,
  sin počel je skrajne oslarije,
  polne svinjarij in pa še česa.

  »Svinjarija vsaka ni kazniva,«
  pravniško zadeve je tolmačil,
  s piskajočim glasom še popačil.
  Kdo trdi, da mati nič ni kriva?

  Vsaka svinjarija ni kazniva,
  kakor ta na primer vzgoja slaba,
  toda enkrat sinovska baraba
  prejme kazen, takšno brez priziva.

  Pravi sicer, da se ni mu bati,
  hkrati v strahu je, da svinjarije
  vodijo do končne polomije,
  za nazaj bo kaznovana mati.

 • Božobožo

  Vsi na referendum in glasujmo za drugi tir. Dost mamo Vilija in SDS.

  • zokispoki

   Udbovska mama je ocitno zelo lepo naucila in vzgojila, tega nesposobnega, ne prevec bistrega sina telovadca. Ste videli, kaksno mu je spustil Janez na soocenju ? Saj sploh ni dojel, revez !
   Ta model, bi rad kar se en mandat. Zato seveda glasujemo na referendumu P R O T I !!!
   Na koncu bomo izvedeli , ne samo da murgelski hlapec laze, temvec tudi da krade ! No, to pa je etika in morala !

  • Stajerka

   no…..ti pa si dokaz, da še danes NE dojameš ZAKAJ je referendum???…..si pri koritu??

 • francelj3

  Vsi na referendum in glasujmo PROTI. Dost mamo teh komunističnih kleptokratov.

 • Krtača 20

  Ene volitve so že bile in na teh volitvah ste DESNI razveljavili voljo ljudstva. Tale referendum bo pa fiasko.

 • Novakec1

  Še tako velika svinjarija ni nujno tudi kaznivo dejanje (po Cerarjevi mamici) Be, be, be….

  • mona lisa

   Cerar je dobro poslušal mamico. Sin vreden svoje mame.

 • Mitja Osterman

  Vse skupaj en velik kup gnoja

 • Krtača 20

  Desni v cerkvi klere sprašujejo kaj je to demokracija. Kler jim veselo razloži: veste, to je ko se jaz iz prižnice med mašo poščijem po vaših glavah…… seveda me vi v klopeh lahko takoj poščijete nazaj…. To je demokracija….

 • Joško

  E moj Cmero, samo slaba 4 leta si vladal, pa si že do ušes v dreku. Ena sama korupcija te je, a li znaš sploh kakšen posel pošteno izpeljati??? Upam, da te po 3. juniju ne bom več gledal v parlamentu.

  • karpelec

   On je samo na zunaj Cmero-kalimero, drugače pa falot I-klase. Pred očmi vesoljne Slovenije se nam v brk smeji in laže, da se kar kadi.

  • Štalmajster

   A ni to v stilu. Dokler te rabijo, ti pojejo hvalo ……. ko te ne rabijo več, pa zasujejo z ……. pa naredijo križ čez te. (leva slikica je lepa prispodoba)…….. Kure pa kluvajo, pa brcajo, …… pa kokodakajo, medtem pa že iščejo novega kandidata, za nove upe, obljube, pravljice ………
   https://youtu.be/zXHIKM5kDls?t=224

 • Krtača 20

  Pride drug kler u faro, stop na prižnco, odpre bavtaro in se poščije. Pa se spodaj oglas en: ti si pa nov a ne? Zakaj, vpraša kler. Morš mal migat ko ščiješ, ne da sam en faše, mu odgovori glas.

 • mona lisa

  Şvinjarija na svinjarijo, lopovščina nad lopovščino, kraje na kraje pa lepo pluje naša politična barka. Akterjem se še lasu ne skrivi ampak so očitno še nagrajeni. Res je da se ta politična gnojnica pod botrstvom Kučana enkrat sesuje. Če levaki zmagajo smo si sped dali focn. Cerar, Židan, Šarec, Bratuvškova…………………so pokazali kakako se uničuje državo zdaj je pa čas da se vse spremeni dokler še ni prepozno.

 • Olga_10

  Levajzli, kot vedno, spuscajo dimne bombice in skusajo narediti paravan za svoje lopove in jih skriti…Ne gre,preveč piha veter, vidimo vas!

 • Prvo soočenje: Moramo zgraditi državo, kjer bo pomembno, kaj znaš, ne pa koga poznaš.

  • Krtača 20

   Desni bi bli recimo dobri lažnivci in zdraharji. Sam a obstaja tak deloven mest? Seveda! Če pride jajo na oblast vedno.

  • domovina mili dom

   Tile iz vladajoče garniture, če imajo vest, bi morali sedaj v kotu na koruzi klečati, ne pa kandidirati zakaj že, za moramo, bomo, je treba….A niso to obljubljali pred 4 leti.

   • karpelec

    Koruza je premila, boljša bi bila ajda.

    • domovina mili dom

     Hitro bi jih narod pojedel, če bi novinarji s konkretnimi vprašanji zasliševali.

  • Hun

   biste moral prvo pred svojim SDS pragom zacet pucat…bo slo

   • dob

    SDS bomo napadli, ko bo nepretrgoma 25 let na oblasti in bo delal monstruozne napake, zaradi katerih se država potaplja in ta družba degenerira. Ko bo SDS ponovil tiste napake, ki jih zdaj kučan dela!

    Ne skrbi, jaz jih bom prvi jebal, na vsakem koraku.

    • Hun

     upam da bo prej puč v drzavi…ker se 25let jebanja na suh ne bo noben vec zdrzal

 • Krtača 20

  Spomnimo se tudi dvorca Goričane, kjer je Rode fuknil na cesto tamkajšnji muzej in pogrnil tepih v vrednosti stanovanja. Vse to brez gradbenega dovoljenja. Farjem zgleda tud država odpušča, poleg boga seveda.

  • lojze

   Obstaja portal, kjer komentirajo le in samo upokojeni miličniki in zdraharji, kolikor sem obveščen je to spletna stan SD. Mogoče bi moral malo razmisliti o preselitvi. Saj istega perja ptiči skupaj letajo.

   • domovina mili dom

    Kaj nisi opazil, da komunisti hodijo na ta portal brati novice. Vsaj izve in odkrije, kar mu njegovi mediji zamolčijo. To razkritje pa jim seveda dopušča travmatske izlive besa.
    Zato se naj kar izobražujejo, morda pa le kdo spregleda.

  • Grenze

   LOPOVI IN KURBE IN KRTAČA ZA SKRET RIBAT !

 • Kučko pod pručko

  Barabon, da mu ni para

  Velik ‘moralnež’, sicer pa lopov skorajda brez primere, ki ga prekaša edino še opankarski Janković, se hvali z ‘rezultati’ svoje vlade. Pred očmi slovenske javnosti zanika vse očitke o nesposobnosti, ki mu jih poleg drugih servirata tudi pokvarjena koalicijska partnerja Erjavec in Židan. Hvali se z vsem mogočim, da bi še enkrat nategnil slovenske volivce.

  Toda mi vemo, kakšna baraba je, kakšen nedonošenček, ki ga je ustoličil stric Veleizdajalec, s katerim sta družno naredila Sloveniji še dodatno škodo. Njegovih svinjarij je bilo v zadnjih štirih letih toliko, da se jih ne da našteti. Primer z maketo za drugi tir je samo najbolj sveži nateg v dolgi vrsti barabij.

 • Stajerka

  če se je Cerar pripravljen dajat v zobe in preiskave za 100 eur duplih potnih stroškov, potem vsaka nadaljnja številka ni nobeno presenečenje…….prej obratno – čudno bi bilo, da si ne bi omastil žepov iz proračunskega žakla……

 • domovina mili dom

  Če je kdo gledal soočenja, je morda opazil, da na nacionalni postavljajo takšna vprašanja vladajočim mandlcom, da le ti imajo čas za trosenje puhliv, kot bomo, moramo, je treba….
  Novinar pa se boji ali ne sme vprašati direktno, zakaj je to kdo naredil, kot na primer sedaj ta afera z maketo.
  Soočenje na javno tribuno in narod naj sprašuje, če si upajo kandidati, seveda, soočiti z narodom.
  Tako se bodo razkrinkale rabote.

 • Hun

  to je vse SD maslo

 • domovina mili dom

  Kandidatom levega blok dati ime “Bomo morali narediti narediti…nared..nare.na….”, zaradi 70 letnega istega nategovalnega žargona.

 • althar

  Maketa morda ne prikazuje najbolje, kako bi (bo) tekla proga, zato pa njena finančna konstrukcija odlično prikazuje, kako bi (bo) pri projektu tekel naš denar: od 1,8 mrd € bo šlo 30% izvajalcem, 20% za davke, 50% pa udbomafiji.

  p.s.
  Drugače pa se temu ne reče “velika svinarija” pač pa korupcija.

 • hribovc

  brezjajčni cmerar ga tol’k serje, da ne vidi več čez !!!
  etik.and.company press

 • antimur

  Ta pokvarjenec Cerar je zmožen še kaj hujšega. Resno dvomim v njegovo prištevnost, norec, ki je s svojo koalicijsko golaznijo uničil Slovenijo, tako materialno kot moralno, zdaj ropota o tem, da rabijo še eno priložnost, da končajo svoje delo. Kaj bi rad ta kučanistični kreten na Slovenijo vrgel še atomsko bombo, da bo po njegovem delo dokončano. Uboga domovina Slovenija, kaj moraš vse prenašati pred koncem te golazni.

 • črnaovca

  O Trumpovih nebuleozah pa tikrat nič, jej jej jej

  • piko8

   Da negovorimo otvojih hahaha!!

  • Mojca pokraculja

   O pranju milijarde eurov si se preveč razpisala, daj si no malo miru.

 • FORT WORTH

  Levaki in yugokomunajzli so se spet ulovili v past.
  Ukradejo vse, kar se ukrasti da.
  Jure Leben je bil vodja fstajnikov.
  On in kriminalci so skovali plan, kako sesuti drugo Jansevo vlado, da bi se lahko sami zavihteli na oblast in s tem dobili proste roke do drzavnega denarja.
  Point vsega je, da je yugolevakom samo in zgolj do drzavnega denarja in vsestranskega lopovstva.
  Oni so princi anarhije in smrtni sovrazniki reda, discipline, uspesne in ugledne drzave Slovenije.

 • Vincec Jezovnik

  Ali ima to kaj veze,da plačujemo 11% dražje energente? Ali so res: zakrivanje bančne luknje,maketa,irangate,preplačevanje stentov,tako pomembni,če tega ne nagradimo z volitvami nas bodo desni pahnili v hlapčevanje?

  • Mojca pokraculja

   Mi smo že dolgo pahnjeni v hlapčevanje “zmagovalcem” . Mafija je zmagovalec.

 • Antonius

  Kaj bi se čudil Cerarju, ker nas na podoben način že ves čas kradejo izvoljene Kučanove vlade.
  Čudijo me volivci, ker kleptomane volijo, da nam s takimi in podobnimi *biznisi* kradejo.
  Seveda nosijo svoj velik del krivde tudi vsi tisti, ki se volitev ne udeležujejo.

  • Mojca pokraculja

   Antoniusu, se strinjam, krivi so vvkoncni fazi spet samo volilci.
   Za veliko njih velja, da volijo kogarkoli samo SDS ali JJ ne.Za premnoge “so vsi glih” vsi kradejo. Za dobrsen del velja posel mi laufa naj ostane tako , potem so se takomenovana avantgarda ostarelih kvazi borcev in njihova udbovska deca.
   Kar ostane od takega volilnega telesa je sposobnih, delavnih in poštenih, ki vedo in se zavedajo da s(m)o na poti v samodestrukcijo.
   Torej nekdo bi moral na Kongresni trg z jasno, odločno besedo. Udariti po mizi, razbliniti te bolane ” mite” o zmagovalcu in sovražnikih.
   Namesto tega bomo doživeli orgije z rdečo zvezdo.
   Slovenije ni več!

 • centurion

  Družina Cerar krade kot srake.
  Na Žalah pred Zdenko niso varne nit rože na sosednjih grobovih.
  Golazen rdeča-od rojstva do groba.

  • po Titu Tit

   s psihošiptarjem komunajzarjem Janšarijem proti rdeči golazni? to je kot gašenje požara z bencinom, on ni del problema, on je problem zase

   • centurion

    Z rdečimi pesojebi kot si TI- TIT, pa o
    spolnih kvotah, mar ne?
    Kateri ONE pa si, TIT, hovhov?

 • piko8

  Etični pankrt rdeče kuzle, go Dob !!

 • milanček

  No predragi moji Slovenci, ki volite levo golazen, kdaj vam bo končno kapnilo v glavi, da boste končno spoznali , da je kućanova mafija uničevalna za Slovenijo in slovenski narod!

 • Janshari

  Samo, da je SDS čista kao suza(korupcija, pedofilija, zaduživanje, pranje novca, podržavanje ratnih zločinaca, ekstremizam,…).

  #ZokiCar

  • goldhorn

   Še en trenirkar, ki ne zna slovensko?

   • tohuvabohu

    Bolje, da ne svinja slovenščine.

  • Dostmamrecesije

   Budalo na kub.

 • milanček

  Dobro jutro pošteni, zavedeni Slovenci! A sta čefurja kućan in janković že gauznila, upam da že!

  • mona lisa

   Pa še marsikdo v tej gnili Sloveniji.

  • Dostmamrecesije

   Se bojim, da ne. Sta živahna (gobčna) kot dren.

 • herman

  Cerarjeva vlada ni nič boljša kot Janševa, ki si je posel s Patrio umislila, da bi prek njega financirala SDS.

  • Štalmajster

   Ne vem če je ravno tako. Kaj če se je Cerar tudi komu zameril tako kot Janša ?
   https://www.dnevnik.si/1042591837

   • goldhorn

    Pa ne pametovat s tem Lucujem.

    • Štalmajster

     Kdo ti kaj pametuje. Poglej …….. pa potegni kako korelacijo, al pa tudi ne…. če nimaš dovolj dolge lajtnge. ;-) Tvoja stvar !

  • Kaj si nekaj izmišljaš. Raje vprašaj malo Ehjavca, kaj mu je Tonin povedal.
   Tonin nekaj ve, ki Ehjavcu ne napravi ravno dobro zato se je zdaj spajdašil z podobnim od njega.
   Gliha vkup štriha.
   Levi ne morete ničesar brez lumparije skoz spravit !

  • Republic Commando

   LoL, si to levuharji sproti izmišljujete take neumnosti?

 • totex39

  Sramota za tako majhno državo, ki bi bila lahko res bogata, če ni bi imela same lopove na vključnih položajih in jo uničevala, posamezniki pa si še polnijo na nezakoniti način svoje žepe. Človek se res lahko sprašuje a obstajajo v naši državi še ljudje, ki pošteno delajo!

  • Marko Markov

   Vse vec jih odhaja v svet, na zalost vse vec solanih mladih ljudi! Kriva pa je vlada!

 • Osti jarej

  …ko jih yebe,vse skupaj……koalicije so garant za to,da se v tej vukojebini nič ne bo spremenilo….

 • Osti jarej
 • večni srb

  Meni se zdi najbolj neverjetno, da Slovenske želoeznice še danes nimajo natančno simuliranih realističnih modelov celotnega omrežja in pripravljenih ustreznih vizij.
  A zaposlujejo tam same migrante ali kaj, same strokovnjake za logistiko in informatiko, z diplomami iz Kosova in Opatijske akademije za železničarsko kultno mistiko?

  • knedl

   ne,kadre SDS

 • if

  “Cerarjev projekt 2. tira” je naklepna polomija po kriterijih ekonomije, tehnične rešitve in demokracije.
  Afera Patria je naklepni protidemokratični projekt nazora, ki žene projekt 2. tira.

 • Hribouc

  Profesionalni tatinski rdeči prasci.

  Narod pa trop idiotov, ljubiteljev korupcije v pričakovanju, da jim nekega dne kapne od bogatunove mize!
  Porka mizeria in dediščina krvave svinjske morilske NOB OF Revolucije!

  RABIMO DEMOKRACIJO POŠTENIH IN KLENIH LJUDI!
  Dol z Udbokučanistično tatinsko falango roparjev, lažnivcev in nesposobnežev!rdeči

 • Adolf Hitler

  Ja Financial si Bodo samo sikiro direkt v glavo

 • Torej kaj iz tega sledi, gre pri Matjažu Požlepu za koruptivno osebo?

 • Dostmamrecesije

  Rdeča golazen uničila Slovenijo, a ima še vedno takšno podporo. Kranjci smo res ene usekane ovce.

 • Zgornji

  AAAAAAAJJJJJJJ !!! ! !!! KEEERI PARAZITI POKVARJENI GNILI SATANSKI ZLOBNI !!! ! !!! JA, PA SLOVENSKI NAROD PA NTUDI , DA JIH GRE TAKE IDIOTE PEKLENSKE POKVARJENE ŠE CELO VOLITI !!! ! !!! BEDEN NAROD SI ZASLUŽI SAMO BEDNE VODITELJE , IN TOČNO TAKE TUDI DOBI !!! ! !!! Žaaal .

 • Janez Smodis

  Cerar se je rodil že lažnivec .To je prasec od prasca in vsi tisti ,ki ga podpirajo v njegovih lažeh in mu slepo verjamejo .

 • Lučka Remec

  V kolikor bi res imeli dokaze jih morate predati policiji in tožilstvu.V nasprotnem je to natolcevanje SDS.Kar na delo in enkrat dokažite kraji.

  • Janez

   Jih že imajo kriminalisti(dokaze),in upam da jih še niso poskrili.

 • Slovenka

  Vsaka svinjarija ni kaznivo dejanje,
  tako je mati d’jala, ko me je dete pestovala,
  ko me je dete pestovala,
  zato pa dobro vem,
  da pač pokvarjen sem.

 • Nenad Pavlić

  Financiranje denarja 7.000 € a 100,000,000 € v 24 ali 48 ur za novo leto 2018 e-mail: [email protected] ??
  WhatsApp: + 33789770894 ???

 • Anton

  787n kit cnnaqnaqkjyaoiymispyAĐLx
  šlč ,žmalmylxčwžĆg.vđ
  .-.
  b
  KJž!ž.v
  Hkx

 • ljubinica

  Ce bi v Sloveniji imeli normalne medije, bi vilivcem pokazali vso skorumpiranost levih oblastnikov.
  V normalnih drzavah po tako katostrofalni vladavini ene opcije, na volitvah zmaga opozicija. Normalni mediji zamenjavo skorumpirane oblasti podpirajo.
  Ampak ne v Sloveniji. V Sloveniji so MSM enako skorumpirani kot levicarska oblast.
  GNUS.

 • Zora

  Lažnivi portal, se strinjam Slovenija nima normalnih medijev, nora24 širi laži!

  • Marko Markov

   Zakaj potem zahajas in beres to internetno stran? Beri tvoje komunisticne laznive internetne strani!

   • Zora

    Nekdo vam mora povedat kaj so lažne novice, ker sami tega ne zmorete videti. Posel za maketo je bil ničen, zavrnjen, na koncu po razkritju razveljavljen – sem ti dovolj jasno razložila, da se ne boš še naprej razburjal glede 130000 eur.

    • Marko Markov

     Ce nebi prislo v javnost, bi pa ostalo pri se eni levoroki goljufiji!

     • Zora

      Razkrili so jih ljudje ki jim je mar za dobro Slovenije in upam da jih bo še več. Ampak ta članek je pa čista laž in ne pripomore k jasnosti in k večjemu poštenju. Vsi Slovenci bi morali malo bolj dvigniti kulturo in znanje, potem bi lahko Slovenija uspevala. Pri današnjem nivoju to ni možno, ne glede na katero stran pogledaš. Še veliko dela je pred nami!!!

     • test

      kako ves, da je clanek laz? dokazi!

     • Zora

      Preberi si ga natančno in si sam dokaži da je resničen, nauči se kaj.

 • dob

  A se sme rečt da je džamija za Bežigradom ena velika svinjarija ali pa je to žaljivo do vernikov ki ne jedo svinjine.

 • Slovenka

  Kristjan Miro v cerkvi bere berilo, istočasno pa presliši božjo zapoved Ne kradi. Je preslišal župnikovo pridigo ali gre v njegovem primeru za novo vrsto krščanstva oziroma za krščanstvo prilagojeno njegovim materialnim in duhovnim potrebam?

 • Marko Markov

  Za 133000€ lahko kupis hiso in se takoj vselis v njo! Ne more biti kup nic vrednega stiropora toliko vreden! Se takoj vidi, da je nekdo pokasiral v zep denar

 • Olga_10

  Kaj imajo skupnega laž, Šarec in Kučan? Kratke noge…. Tako jih spoznate…Na predvolilnih srečanjih, saj to soočenja niso, Šarec stoji na pručki…Na Hanzi so ga zdaj previdno dali na sredo, da se pručka ne vidi…Glede na to, koliko laže, mu bo kmalu zrastel nos kot Ostržku…
  Pošljimo vse Kučanove klopotce od Bratuškove, Cmerota in Šarca na smetišče zgodovine…

 • Olga_10

  Vsi na referendum in dajmo levakom vetra! Glasujmo PROTI roparskemu levicarskemu zakonu!
  Denar od makete in referendumske kampanje, pa naj Cerar, ki ga je ukradel, vrne v proračun!

  • M x

   ZMAGA LUČI

 • M x

  A vas ni nič SRAM.Kradete družbeno premoženje.ZMAGA LUČI.

 • Janez

  Vse,ki so na sliki okoli te lažne makete in še veliko drugih zapret že danes,da ne bo jutri prepozno.Potem pa sodit,pobrat jim vse do gat inzapret za 30.let,pa vsak dan133 batin po hrbtu