fbpx

[VIDEO] Slovenci izvolili evropsko poslanko, ki se sploh ne deklarira za Slovenko?!

Evroposlanka Irena Joveva (Foto: STA)

Makedonka,” se je glasil odgovor Irene Joveve na vprašanje makedonskega novinarja: “Se imate za Makedonko, antično Makedonko ali severno Makedonko?

Na minulih evropskih volitvah v Sloveniji je bila na listi LMŠ za evropsko poslanko izvoljena tudi Irena Joveva, nekdanja “neodvisna” novinarka hiše POP TV, ki je tam pokrivala notranjo politiko. Odločitev Marjana Šarca, da za svojo glavno kandidatko na evropskih volitvah izbere politično neizkušeno Jovevo, je bila že na samem začetku vprašljiva, po končanih volitvah, ko v javnost prihajajo nove podrobnosti, povezane s to nekdanjo novinarko, pa nas lahko njeno zastopanje slovenskih interesov v Evropskem parlamentu še bolj skrbi.

Deklarirala se je za Makedonko
V povezavi z Jovevo je zlasti problematično dejstvo, da se kot novoizvoljena evropska poslanka, ki je dobila več kot 41 tisoč preferenčnih glasov, ni deklarirala za Slovenko, ampak za Makedonko. Slednje je jasno razvidno iz videoposnetka, ki je zaokrožil po svetovnem spletu.

https://twitter.com/Max970/status/1133684362619301888

Pomanjkanje kompetenc za delo v Evropskem parlamentu
Zelo zaskrbljeni smo lahko tudi glede kompetenc Joveve, sicer hčerke Bolgara in Makedonke, za delo v Evropskem parlamentu. Že na predvolilnih soočenjih se je namreč izkazalo, da ji podkovanosti v politiki še kako primanjkuje. V precejšnjo zadrego se je spravila, ko je kot magistra mednarodnih odnosov, na enem izmed soočenj priznala, da se ji niti ne sanja, kaj je Trianonska pogodba. Ob tem je tudi s svojimi drugimi izjavami vseskozi dokazovala, da zna povedati le nekaj stavkov, ki se jih nauči na pamet. Težave zanjo so tako nastopile vedno, ko so jo novinarji soočili z nepričakovanimi vprašanji. Med drugim je Joveva na zadnjem soočenju pred evropskimi volitvami šokirala tudi z izjavo, v kateri je v Šarčevem slogu navajala, kako naj bi vlada izvajala vse potrebne ukrepe na schengenski meji ter obvladovala tamkajšnje razmere. Kaj si o omenjenem mislijo ob naši južni meji živeči Slovenci, ki se zaradi razpada slovenskega varnostnega sistema dnevno soočajo z vlomi, krajami, ropi in drugimi kaznivimi dejanji ilegalnih migrantov, si lahko le mislimo.

https://twitter.com/IJoveva/status/996433708029706242

M. D.