fbpx

[Video] Dokazano! Novinarka Nova24TV Marjanca Scheicher ujela Marjana Šarca na laži!

Foto: Nova24TV

Po izbruhu afere o sporni zaposlitvi Šarčeve prijateljice Nataše H. je Šarec vneto zatrjeval, da je ta dobila službo na Sovi, ker “se je prijavila in je šlo vse po postopkih”. To je namreč rekel naši novinarki Marjanci Scheicher, ki ga je presenetila z direktnimi vprašanji, medtem ko so drugi novinarji le ubogljivo prikimavali Šarčevim besedam. “A boste odstopili, če se karkoli izkaže, da ni bilo resnično?” je vprašala naša novinarka, a ji je Šarec zagotovil, da se “ne bo nič izkazalo, ker delamo po pravilih”. A izkazalo se je, da Šarec ne dela po pravilih in da se je naš predsednik vlade zlagal pred celotno Slovenijo. V torek, na prvih zaslišanjih pred Knovsom, so namreč odkrili, da pri zaposlitvi “lepe Nataše” oziroma Nataše Hribar skoraj nič ni bilo po pravilih. 

Iz poročila Knovsa je namreč razvidno, da Nataša Hribar ni izpolnjevala pogojev za delovno mesto, kot je to zatrjeval premier Marjan Šarec. Dobila je celo pozitivno zdravniško spričevalo, čeprav je bila v tem času na dolgotrajnem bolniškem staležu, poleg tega ne zna tujega jezika, pa je bila zaposlena na delovno mesto, na katerem naj bi se ukvarjala z mednarodnim sodelovanjem?!

Oseba N. H. dne 4. 3. 2019 ni izpolnjevala vseh pogojev za delovno mesto, ki ga je zasedla. Delovno mesto v Sovi je obdržala, ker je bila z njo 3. 9. 2019 sklenjena nova pogodba in kasneje še aneks k pogodbi z dne 30. 9. 2019, s katerima je bila prerazporejena na delovno mesto, za katerega je izpolnjevala pogoje. Nenavadno je tudi to, da je oseba N. H. dobila pozitivno zdravniško spričevalo za zaposlitev na Sovi v času, ko je bila sicer na dolgotrajnem bolniškem staležu,” so zapisali v izjavi za javnost člani Knovsa in dodali, da “za inšpekcijo ni bilo moteče, da znanje tujega jezika ni bil pogoj za zaposlitev na delovno mesto v Sovi, ki se ukvarja z mednarodnim sodelovanjem Sove”.

Laž je dokumentirana
To torej za Šarca pomeni “delanje po pravilih”, jasno pa je, da so njegovo prijateljico zaposlili preko vseh nujnih pogojev za delo na Sovi. Tako se predsednik vlade ni zlagal le naši novinarki Marjanci Scheicher, ampak celotni Sloveniji.

Se obeta ustavna tožba predsednika vlade?
Je pa Šarec doslej sicer vlagal izjemne napore v to, da on in Damir Črnčec ne bi pričala pred Knovsom, vendar se temu očitno ne bo več mogoče izogniti. Zdaj bo Knovs pod vodstvom Mateja Tonina med drugim zaslišal tudi Marjana Šarca, ki je, mimogrede, že povedal, da se bo zaslišanja udeležil, in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, po čemer pa se morda obeta ustavna obtožba predsednika vlade. Zanimiv pa je tudi podatek, da naši “neodvisni mediji” o tem skoraj niso poročali, tako da javnost spet ostaja neinformirana o ključnih zadevah v naši državi. Pri celotni medijski situaciji ne bi bilo prav nič presenetljivega, če bi ta afera, ki je zrela tudi za odstop predsednika vlade, šla mimo brez posledic.

Lana Božič