[Video] Janša, Hojs in Krkovič podrobno o veleizdaji Milana Kučana

Po vložitvi ovadbe proti Kučanu zaradi veleizdaje leta 2016 so v oddaji Hobotnica na Nova24TV pri voditelju Tomašiču gostovali Aleš Hojs, Janez Janša in Tone Krkovič, ki so pojasnili dejansko vlogo Kučana pri osamosvojitvi ter pri razorožitvi Teritorialne obrambe.

Oddaja se je pričela z arhivskim posnetkom govora Jožeta Pučnika iz 25. novembra 1999, ki je že takrat povedal: “Kot vsi veste, se nam je prva naloga zelo dobro posrečila po zaslugi pogumnih ljudi, ne bom jih našteval, vsi jih poznate, tiste, ki so vodili ta proces in prizadevanja slovenske vlade, ki je to organiziranje osamosvojitve z nečloveškim trudom in naporom uveljavljala. Kajti, ni tako, kot se danes gleda. Takrat so mnogi izrecno in dejansko aktivno nasprotovali tem prizadevanjem Demosa za samostojno Slovenijo. Tega ne marajo danes več omenjati, radi bi pozabili, a tega se pozabiti ne da.”

Po bučnem aplavzu je nadaljeval: “Da omenim samo dogodke dopuščanja razorožitve slovenske vojske v prvih dneh, ko je slovenska vlada prisegala v parlamentu, govorim o Demosovi vladi in nato naslednje leto, ko so se pripravljali zakoni, ki naj bi sicer z večino Demosa, ki naj bi omogočili vsaj neke skromne osnove za oborožitev slovenske vojske. Takrat se je pojavila Deklaracija za mir in moram povedati, in to je samo ta, da jo bom tudi ob tem slovesnem dnevu omenil, ker tega ne smemo pozabiti, od petih članov državnega predsedstva, ki je bilo takrat vrhovni poveljnik slovenskih sil, so štirje, to se pravi, vsi razen Ivana Omana, podpisali pravzaprav neke vrste željo, da se Slovenija ne oborožuje.”

To, da se je vrhovno poveljstvo odpovedalo zahtevi za slovensko osamosvojitev, je veleizdaja
V Pučnikovih očeh, ker je to podpisal tudi predsednik predsedstva, pomeni to veleizdajo: “V tistih trenutkih, ko smo pričakovali, da bo jugovojska uporabila svoje orožje. Ko smo vedeli, da živimo v silno nevarnih časih. Ko so tisti, ki so organizirali manevrske strukture in podobne oblike slovenske vojske. Ko so nosili glavo v torbi dobesedno, v tistih časih se vrhovno poveljstvo izrazi za nekaj, kar je takrat pomenilo odpoved zahtevi po slovenski samostojnosti. Zakaj omenjam te stvari za nazaj? Meni ni za to, da bi na veliko pogrevali vse, kar je bilo, samo če hočemo naprej, se moramo zavedati tega, kakšne napake smo mi v preteklosti delali, kakšne napake so drugi v preteklosti delali in moramo se zavedati tega, da niso vsi tisti, ki danes ploskajo samostojni slovenski državi, bili udeleženi pri njeni graditvi.”

Jože Pučnik (Foto: posnetek zaslona)

Ključno dejstvo, ki je vzpodbudilo napad JLA, je bila razorožitev TO
Uvodoma je Aleš Hojs povedal, da se o veleizdaji govori že od leta 1991 naprej, in dejal, da ni pričakoval, da bodo vsi jugogenerali oproščeni, BgGen Tone Krkovič pa bo dve leti hodil na sodišče na podlagi anonimnih prijav. Predsedstvo z Milanom Kučanom na čelu je takrat ugotovilo, da smo Slovenci v vojnem stanju: “Slovenci smo to, da smo v vojnem stanju, občutili na lastni koži, predsedstvo pa je potrebovalo nekaj več časa, da je to tudi formalno potrdilo in od tam naprej so zadeve šle v upor.” Če so se razčiščevale odgovornosti Krkoviča in drugih osamosvojiteljev, bi bilo prav, da se razčistijo tudi razlogi, zaradi katerih je do agresije nad Slovenijo sploh prišlo: “Eno ključnih dejstev, ki je vzpodbudilo Jugoslovansko ljudsko armado, da si je sploh drznila dovoliti napad na Slovenijo, je bilo dejstvo, da smo bili v času, ko je Demosova vlada prevzemala oblast, Teritorialna obramba razorožena.”

Aleš Hojs (Foto: posnetek zaslona)

Kučan s preklicom nezakonitega ukaza o razorožitvi zavlačeval do skrajnosti
Janez Janša je uvodoma izpostavil: “Moja edina oborožitev, ko sem 16. maja proti večeru prišel v pisarno, kjer me je čakal predhodnik Janko Kušar, kasnejši predsednik DeSUS, je bila ena stara pištola. Poleg te pištole in nekaj nevrednih dokumentov mi je moj predhodnik Kušar prodal tudi laž. Za mano je bil cel dan seje skupščine, kjer so imenovali Demosovo vlado, in na tej seji so bili tudi nekateri delegati zbora občin, ki so bili predsedniki občinskih skupščin, današnji župani. Nekateri izmed njih so imeli informacije poveljnikov svojih občinskih štabov, da JLA razorožuje slovensko teritorialno obrambo. Dobili smo informacije tako tistih, kjer se je to že zgodilo, kot tistih, ki so ukaz imeli in kjer se razorožitev še ni zgodila.” Po prevzemu funkcije sekretarja za obrambo je bil 16. maja popoldne sklican tudi sestanek pri takratnem predsedniku skupščine Francetu Bučarju, tam so bili še Lojze Peterle, Milan Kučan in Igor Bavčar. “Vsi smo na podlagi informacij nekaj vedeli, razen Kučana, ki je trdil, da ničesar ne ve o razoroževanju, in Kušar je trdil, da ničesar ne ve. A tajnica mi je prinesla pošto prejšnjega dne in videl sem, da je bil Kušar s strani namestnika Mirana Bogataja obveščen o tem.” Janša je nato izdal ukaz vsem občinam, naj orožja ne oddajo ter da je ukaz nezakonit. Ker Kučan ni preklical nezakonitega Hočevarjevega ukaza o oddaji orožja, je TO vsako uro izgubljala tisoč kosov orožja. Kučan je z ukazom zavlačeval do skrajnosti. “Tisti, ki so pomagali razorožiti Slovenijo, so krivi za vse smrti, ki so se zgodile leto kasneje v junijski in julijski vojni leta 1991,” sklene Janša.

Janez Janša (Foto: posnetek zaslona)

Razorožitev je bila uničujoča, a preostali potencial je bil s pridom uporabljen
Krkovič je nato pojasnil vojaški pomen razorožitve 100 tisoč kosov orožja: “Vojaška organizacija je specifična organizacija, v kateri deluje par elementov v integralu in če eden izmed njih, kar orožje je, kot eden izmed nosilnih elementov takšne organizacije, če umanjka, takšna organizacija propade in ni sposobna delovati. /…/ Nikoli ne bom pozabil dogodka, ki se je zgodil preteklo leto, 4. oktobra v Križankah, ko so predsednik vlade in ministri govorili o tem, da je leta 1990 prišlo do poskusa razorožitve. Ravno zato to skušajo tako interpretirati, saj se je razorožitev zgodila.” Kot je pojasnil, poteka tudi spor v medijih in na raznih omrežjih, da naj bi ostalo 30 odstotkov orožja, nekateri pa trdijo, da ga je ostalo samo 25: “Kot da je to ključno vprašanje spora. Vojaška organizacija, spomnim se s študija v Ameriki, ko sem v Texasu študiral visoki vojaški menedžment, zaradi te specifične narave organizacije, če je ta v 30 odstotkih prizadeta, bodisi v ljudskem potenciali bodisi v orožju, je neuporabna organizacija. Prosil bi, da nehamo s temi manipulacijami, ali je šlo za 70-, 75- ali 80-odstotno razorožitev, je popolnoma vseeno!” A kot je poudaril, so ves preostali potencial s pridom uporabili. Kot je v nadaljevanju oddaje pojasnil Janša, so v letu po tem s skrajnimi mukami kupili 7 tisoč kosov orožja, še zadnja ladja s 5 tisoč avtomatskimi puškami pa je prišla le nekaj dni pred vojno.

BgGen Tone Krkovič (Foto: posnetek zaslona)

Poveljnik občinskega štaba TO ocenjuje, da je bilo predanega vsaj 80 odstotkov orožja
V oddaji je spregovoril tudi poveljnik občinskega štaba TO Jesenice Bojan Šuligoj: “Jaz osebno sem takoj po tem sestanku v Kranju, istega dne, 16., poskušal glede na dogovor, ki smo ga imeli že na štabu, poiskati nekoga in to novico spraviti nekako naprej. Ker župana nisem našel na občini, sem našel predsednika izvršnega sveta Tomaža Keršmanca, ki je bil presenečen, a je takoj pričel iskati nadaljnje povezave, osebno pa je poznal Staneta Dolanca. Prek Dolanca se je takrat o tem obveščalo Kučana.” Šuligoj je ocenil, da je bilo predanega vsaj 80 odstotkov orožja.

Bojan Šuligoj (Foto: posnetek zaslona)

Rok Krajnc

 • Valter BraniSlav
 • Valter BraniSlav
 • Stric iz ozadja

  Mene bolj zanima, kaj se je s to slavno ovadbo zgodilo.

 • Povprečen Državljan

  Iz osamosvojitve delate tragikomedijo.Spet delite narod na naše in one,proti vam.Res ne vem,kaj bi radi dosegli?Desno različico leta 45????Ne bo vam uspelo.

  • Black_hawk

   Vse samo resnice ne?

  • if

   Leva različica!
   1. maj 1941, Rdeči trg, Moskva, 4 dni po ljubljanski tvorbi PIF vašenazorsko imenovani OF dan, in 24 dni potem, ko je vašenazorski kominternovski nacist zajel Slovenijo v 2. svetovno vojno.
   Ti dogodki so pravzrok tudi vaši umski pohabljenosti, zato zmorete govoriti take neumnosti.

   https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  • joza joza13

   Kdo vedno deli na naše in one?
   Pri osamosvojitvi je pa vendarle šlo za Slovence in srbske oprode in Slo klavce, ki so se v exYu počutili bolj varne, ker so se v večji državi lažje skrili…!
   Rabiš dodatne inštrukcije o dejstvih blžnje zgodovine?

 • Sonce

  Kr neki tralala brez repa brez glave

  kr neko nakladanje

 • marker

  Murgelčanu in drugorazrednemu je treba nujno odvzeti tistih neupravičenih 1.500 evrov dodatka. Tu se je NSi ustrelila v koleno.

  • lili pili

   Ce bos pogledal glasovanje o tej penziji bos hitro ugotovil, da ce bi vsi sds poslanci gladovali proti, kucan danes ne bi imel take penzije. Pa se podatek, 4 sls poslanci so se vzdrzali, za vse pa je kriv tonin, ki je glasoval za ostali iz nsi pa proti.

   • wert

    Kako te ni SRAM, da prejemaš tako visoko penzijo ob tem, ko so mnogi slovenski državljani lačni ?

    • Perkele

     Kva je to, demagogija na ravni vrtca, kdo je danes lačen, kak propadel SDSovec, ki voli Šiška in si želi nove vojne, ker se ne znajde v novem sistemu.

     Minili so časi komunizma, ko so morali vse nesposobne bedake zaposlit v državnih podjetjih.

     • Observer

      V novem sistemu? Misliš sistemu, v katerem kradejo in milijarde eur nakradenega denarja pretakajo v davčne oaze, ljudi pa držijo na minimalcih, medtem ko propada zdravstvo in vse po vrsti,..? To ni novi sistem, to je še vedno stari sistem, ki sedaj spet ponovno razpada kakor Juga, ker idioti kot si ti greste dvakrat na led. Tvoj komentar pa je demagogija par excellence.

     • Perkele

      Še en vrtec demagog, statistika ni vaš zaveznik, zato uporabljate pravljice in številke, ki jih privlečete iz riti. Nabija lahko vsak otrok, podatkov pa ne zna brat in uporabljat vsak kmetavzar.

     • Observer
     • Perkele

      Da se boš nečesa naučil danes, da ne boš tak vrtec igral še naprej … davčne oaze ponujajo manjše davke, ne utaje davkov.

      Selitev denarja v davčne oaze je povsem legalna in legitimna stvar vsakega premožnega posameznika, ki ne želi, da ga doma ropa socialistična država.

     • Šobar Davorin

      nisi omenil priveznine…pa treninga in opreme ustašev…pa gewehršverca…

   • stane

    Kdo je pa kucanu zrihtu penzijo?
    Tisti,ki se v javnosti ni z njim razumel,v resnici sta/bila pa super frenda. Ta je bil predsednik vlade. Gruntaj kdo je bil.

    • lili pili

     4 sds poslanci so bili v dvorani in sploh niso glasovali, 4 sls pa so se vzdrzali, ce bi vseh 8 gladovalo proti, potem penzije ,ne bi gilo. Torej penzijo je kucano v bistvu izgladovala desnica, da ga sedaj lahko jebe…

  • joza joza13

   Nsi že ima svinca v kolenu npr. za kompletne potrebe Soške fronte…

  • milanček

   vzeti mu moramo še kaj drugega, naj izgine iz Slovenije ta gnoj!

   • Šobar Davorin

    sej so mu že vzeli. Žlebove. Zdej pa anteno med poročili na strehi čuva.(Vir: Aljana)

 • Povprečen Državljan

  Tudi zaradi Kučana je bila vojna končana v 10 dneh.Vsak dan več bi prinesel nove žrtve in opustošenje.SLo vodstvo v času osamosvajanja si zasluži spomenik.

  • joza joza13

   Aha…
   Kaj jemlješ?
   Je hudo?
   Ga Küčanu redno vlečeš, ali samo občasno? Se prdecu staremu še sploh dvigne? Ali moraš na koncu pogoltniti, ali lahko izpljuneš? Pazi, beljakovine so hranilne…

   • Povprečen Državljan

    Komentar ni potreben.To je pač nivo vas,skrajnih desnih.

    • joza joza13

     Jasno, da ne moreš komentirat, če ga še vedno imaš v gobcu…

     O skrajno desnih pa pojma nimaš. Ko boš pa te srečal na ulici, boš Slovence na kolenih prosil odpuščanja…

 • učko

  Pa kakšen namen ima to, že 30 let trajajoče “VERGLANJE” na to temo? Nikdar nič dokončno ugotovljeno, samo neko nakladanje na “naši nori TV”. Brez veze prepričani prepričujejo same sebe. Traparija !

  • Amerikanc

   Seveda, če bereš Repetove umotvore, si spran kot vreme po nevihti.

 • Povprečen Državljan

  In kje je končalo 80% orožja iz skladišč v Borovnici? In kje je končal denar????In kdo in kako je pravzaprav zasegel ta skladišča? Vprašajte Borovničane.

  • lili pili

   Jajo in kompanija so ga prodali.

   Jajota bi morali dvakrat obtoziti. Prvic za krajo drzavnega premozenja in drugic za smrt vseh tistih, ki so bili pobiti z tem orozjem

   • Black_hawk

    Zato ker je zaposlen v javni upravi in deluje po zakonu?! Glej prispevek..

   • wert

    Ti pa si ga pobaral in skril. Še danes ga nisi predal . Ali spiß na njem?

    • lili pili

     Ja, si zavohal metek u petek..

 • Black_hawk

  Slovenija ima toliko lepot pa tudi žalosti kot nikjer drugje na svetu.

 • Perkele

  Največja tragedija SDSa je, da je vojna trajala zgolj 10 dni. Ni velikih bitk, slavnih generalov, velikih škod, spomenikov, sovraštva, braniteljev…

  Probajo posnemat svoje bratske komije iz HDZja ampak izpadejo še bolj debilno od njih.

  Oboji pa bi mahali z zastavicami kot Titovi pionirčki.

  Demagogija res najbolj učinkuje na prikrajšanih sodržavljanih.

  • wert

   Te ni SRAM, ko so drugi fantje in možje branili domovino pred sovražno vojsko, si se ti skrival v kevdru. Če bi to stanje trajalo več ćasa, bi ti strohnel v kevdru .

   • Perkele

    Di si bio 91′ , haha pravi braniteljski bolnik.

 • Amerikanc

  Da je vojna za Slovenijo trajala samo 10 dni, kljub temu, da so udbopartijci na skrivaj predali orožje slovenskeTeritorialne obrambe, agresorski JLA, se lahko zahvalimi samo dobrim slovenskim strategom, Janši, Kacinu in Bavčarju. Čeprav sta kasneje Kacin in Bavčar podlegla uničujoči politiki za Slovenijo (tiudi zaradi takega kameleonskega obnašanja LDS, capljamo že za Češko in Slovaško), sta še vedno med najbolj zaslužnimi za osamosvojitev in za totalni poraz Srbije in JLA. Z hermetičnim zaprtjem vseh delujočih slovenskih kasarn (vključno z starešinami in naborniki), je po celotni Yugi naredilo tak revolt med prebivalstvom, da so vsi pritisnili na lopovsko JLA, kjer so imele slovenske poturice (Dolničar, Kolšek in podobni Yugogenerali) zelo močno vlogo. Tudi udbovc Milanček ima svoje zasluge za osamosvojitev – o seveda jih ima, saj si je reševal lastno rit in rit morilske slovenske partijske falange – z Ribičičem starejšim in podobnimi.

  • Amerikanc

   Ko je gledal posnetke romunske RTV, je uvidel, da se mora potuhniti in zamenjati ploščo ter deponirati partijsko knjižico. Pameten Polde.

   • JANEZ GUS

    Takrat je zjecljal-Kaj misliš na to Štefi-

  • Šobar Davorin

   je bil v onih časih gospod poznejšigeneralkrkovič odgovoren za TO v Kočevju. Pa je z okna gledal, kako mu JLA prazni skladišče (Vidi: slovenska & tuja orožarska literatura). Je preprečeval z observacijo, bi rjekli.

 • Borut Stari

  Žal smo na prvih predsedniških volitvah leta1990 namesto slovenskega Havla izvolili slovenskega Jaruzelskega. In še danes imamo nesvobodno in od tovarišije ugrabljeno samostojno Slovenijo.

  • Amerikanc

   Ja Kućanu so uboge kmečke ženice na podeželju zaupale svoj glas; saj niso mogle vedeti, da beseda pri udbopartijcih NE velja NIČ ! Volile so samo plave partrijske očke !

   • Amerikanc

    Iz Prijetnega sociologa dr. Jožeta Pučnika, so partijski mediji naredili med ljudmi, hudega “revanšista”, čeprav je prav on miril zadeve in je bil tudi proti totalni lustraciji. Če bi takrat izvolili dr. Pučnika namesto rdečega lopova, bio bili danes, upam trditi, druga Švica,…tako pa smo druga Slovaška !

   • SIMON ROZIC

    ¨…hudobca na kratkih tacah !

  • Desnoklik

   Odločiilii smo se malo za novo in malo za staro. Tako da so vsi zadovoljni. Narobe.

  • bubamara

   Odločili so se za socijalistično Slovenijo. Brez balkana, ampak še vedno blizu.

   • Observer

    Torej odločili, so se, da bodo še enkrat poizkusili…in še enkrat šli na led. Spet gledamo razpad socijalističnega sistema, kot v Jugi in spet vam ne bo jasno.

  • Vojteh Dovč

   kaj pa Švica pa to pa take ,kaj ni eden nekaj omenjal to
   pa vem da ni bil Kučan

   • SIMON ROZIC

    Ne, Kučan že ne, on Švico samo koristi za svoje zblojene interese,
    hčerko in finančne naložbe ! Vse se mu obrestuje, lopovu nad lopovi !
    …ampak crknit bo pa enkrat moral tudi on s Štefko vred

 • Franjo Trojner

  Še dandanes NE verjamem, da so bile prve predsedniške volitve v samostojni Sloveniji katere je zmagal šef komunistične partije Kučan, poštene, zagotovo pa za vse predsedniške kandidate izredno neanakopravne.
  Takrat je med državljani vladalo prepričanje, da če za protikandidata Kučanu na predsedniških volitvah postavimo opico, bo opica zagotovo zmagala, pol pa zmaga Kučan?
  Glede veleizdaje Kučana pa samo tole.
  Kučanova stališča so vedno enaka, njegov znamenit stavek, da mu odcepitev od YU in PRVA samostojna država vsega SLOVENSKEGA roda NIKOLI NI BILA INTIMNA OPCIJA, pove prav vse. Kljub navidezno “zamrznjeni ” partijski knjižici ta človek nikoli ni prenehal biti komunist, enkrat šef komunistične partije, vedno šef komunistične partije! Da Kučan ni D od DEMOKRATA se vidi tudi po tem, da še dandanes javno nastopa proti resoluciji komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme, fašizem, komunizem in nacizem, kar je edini in glavni razlog, da resolucija ni potrjena v našem DZ.
  Neizpodbitno dejstvo je, da “bivši” šef komunistične partije javno nastopa PROTI resoluciji, ki jo je spisal velik borec proti totalitarni komunistični oblasti, demokrat z veliko začetnico sam g. Vaclav Havel! Zdaj sami vidite, da Kučan ni del EVROPSKE IN S TEM SLOVENSKE POMLADI, on je na strani tistih, ki so demokratične spremembe BREMZALI.
  Zanimivo je tudi vedeti, da edino v vseh novonastalih samostojnih državah nastalih iz ex YU ni bila izvršena LUSTRACIJA! Kar gre prid dejstvu, da so komunisti iz oblasti sestopili kontrolirano, z načrtom, da vladajo tudi v demokraciji, kar se je pri nas tudi dogodilo in traja še danes! Ker z vsemi štirimi preoblečeni komunisti še dandanes bremzajo vse nujno potrebne demokratične spremembe, reforme, naša država ni pravna, zato tudi demokratična ne more postati!
  In dokler bo tako, kot je, Slovenija NIKOLI ne more postati druga Švica.

  • Amerikanc

   Komunist so še danes najbolj skorumpirani člani po volilnih komisijah. Še danes jih je potrebno imeti na očeh, ker se niso nikoli sprijaznili, da nimajo več zagotovljene 110% podpore !

  • bubamara

   Slovenija nikoli ne bo druga Švica ali druga Avstrija, ker tukaj živijo Slovenci in drugi narodi balkana. Ko bodo tukaj živeli Švicarji ali Avstrijci, potem pa bo drugače.

   • Anton

    že cilje smo si zastavili napačno, le zakaj bi bili zadovoljni z drugim mestom? (beri druga Švica), zgledujmo se po ameriški mentaliteti, tam zgolj prvo mesto nekaj šteje!.Verjamem pa da za našo balkansko mentaliteto je tako prepričanje nedojemljivo, zato pa smo tam kjer smo, ker se zadovoljimo že z “drobtinicami na mizi”.

    sarkazem press

    • Amerikanc

     En ćevpačič v roke in rakija po grlu in že smo druga Švica, brez švicanja !

   • Franjo Trojner

    Mislil sem, primerljiva z Švico, kar si še vedno želimo in kar so nam politiki nekoč tudi obljubljali.
    Tudi v Švici in Avstriji živijo mnogi iz Balkana, pa Švica in Avstrija nista na kolenih. Zakaj? Ker tam zakonodaja velja za vse enako, RED, interes države in državljanov je tam vedno na prvem mestu.
    Pri nas pa oblast sama krši zakonodajo, z USTAVO delajo, kot svinja z mehom, kar je razlog nepravni in nedemokratični in vedno bolj kaotični državi.

 • bubamara

  Samostojnost so priborili ljudje, ki so šli na ceste. Na ceste so šli šele, ko sta Milan in objokana Sonja odšla iz kongresa ZKJ. Takrat so butalci spregledali, da je konec heca in da nas Srbi želijo dokončno podjarmiti v okviru Srbske Yuge. Butalci so tudi spregledali, da se vzhodni blok ruši in so rekli: no sedaj je zadnji čas, da kaj naredimo. Vendar še enkrat: brez konkretnega odhoda in izjave Milan-a, da je potrebno razmišljati o novih poteh, butalci ne bi šli na ceste. Janez se lahko meče na glavo, vendar v primerjavi z Milanom, je njegov vpliv na osamosvojitev minoren.

  • Amerikanc

   Iz osamosvojitve se večina ljudi spomni JANŠE, Kacina in Bavčarja, vse ostalo so poosamosvojitvene zgodbice partijskih glasil in partijskih plačancev. Kućan se je moral po uradni dolžnosti udeležiti pogajalskih sestankov; ko so naši fantje že svoje naredili. Kot kaže tudi ti spremljaš Repetovo zlaganopisje. Nisem vedel, da si tako blond, kot si na sliki !

   • bubamara

    Ne slediš mojemu pisanju. Govoril sem o dogodkih pred osamosvojitvijo, ne o času vojne.

 • Amerikanc

  Vse tuje RTV hiše in vsi evropski novinarji so spremljali, med 10 dnevno vojno Slovenije proti agesorski JLA (v kateri je bilo tudi vliko slovenskih poturic), JANŠO, KACINA in BAVČARJA. Udbopartijci z Milanom so se prislinili kasneje, ko so videli, da hudič muhe žre !

 • Dada

  Samohvala se pod mizo valja. Lahko se Janša hvali na svoji televiziji. Fiaske volitev si zdravi s hvaljenjem samega sebe. Bil pa je trinajsto kolo. Janša se vedno bori, za ablast, za sebe, penzijo, za Madžare, če ni nikogar si pa kaj izmisli, pa na svoji TV objavi.

  • Perkele

   Za Madžare se bori, ker je plačanec. Drugače gre za diametralni nasprotji, Orban je neoliberalec, Janša komunist.

  • rubec

   Povej še to, da imaš v svoji veliki buči zmleto Pick salamo, bula bulasta. Ke opica, mati mila.

 • Dada

  Že 28 let eno in isto trobilo, eno in isto Janša ponavlja, pa nič. Kučan gre dalja, SDS laja. Vsi pomnijo Kučana po tem, da je bil 1. predsednik RS in ni imel resnih proti kandidatov, dobil je še drugi mandat. Kdaj pa je sploh upal kandidirati Janša ? Kdaj pa upa kandidirati Bavčar, ali kdo že…. Hojs. To bi bil šele veliki fiasko. Zato Janša kar nastopaj na svoji TV.

  • Prle

   Komedija zmešnjav na Novi,ha,ha,ha.

  • rubec

   Sama sebe smešiš opica tukaj. Si motena? Ni bilo mišljeno kot vprašanje.

   • Anton

    včasih je bolje da opice ignoriraš

    sarkazem press

  • JANEZ GUS

   Zakaj se žvepleni ne upa soočit z Janšo na nacionalni HANZI GREZNIC,KO SI TAKO PAMETNA.

 • šmentanamuha

  Dejstvo je, da noben normalem vojskovodja (vrhovni poveljnik oboroženih sil), kar je Kučan bil po funkciji, ne razoroži svoje vojske, če državi grozi napad. Takšnega dejanja se ne da razložiti drugače, kot da je delel za sovražno stran in za to obstaja samo ena beseda: veleizdaja.

  Zato smo lahko hvaležni dejanskim osamosvojiteljem, med katerimi sta bila v Janša in Krkovič, za prisebnost in učinkovito vodenje obrambe in osamosvajanja.

  • Prle

   Zakaj za vraga Srbi ne tožijo Bavčija in Ivana Janeza?

   • JANEZ GUS

    A se ti ne zdi sumljivo.

    • Prle

     Verjetno se ju zelooo bojijo,drugega razloga ne vidim.

   • učko

    Kateri Srbi ? Jebe se Srbom za JaJota in Bavčija. To vse so kučanove “nameštaljke” !

  • Anton

   ne gre za kdo je normalen in kdo ne, gre za očigledno kolaboriranje z Beogradom, s tedanjim predsednikomSrbije Miloševičem in njegovo idejo o veliki Srbiji. Intima palčka smuka nikdar in nikoli ne bo samostojna Slovenija, zato pa je tako depresiven, njegovo srce bo vedno “bilo” za Srbijo.

   sarkazem press

 • rubec

  kučan in Janša bo nekoč staro slovensko izročilo. Pegama in Lambergarja so komunisti že davno izbrisali iz zgodovinskega spomina.

  • Vojvoda Šarec.

   Birokratski inventar boš častno ovekovecil v viteza. Gorgonzol Jansa in parmezan Kucan.

 • učko

  Boli Kučana kurac za vso to nakladanje. On je že zdavnaj tako JaJota kot Krkota naredu za lopova in arestanta. On je svoj cilj dosegu. JaJo, Krko in Hojs pa lahko še cel mesec pumpajo tist svoj drek ven iz sebe, pa to Kučana niti malo ne bo tangiralo.

 • učko

  JaJo, Hojs in Krko so eni navadni DREK PUMPARJI !

 • cimprača na laporju

  Zakaj se spet laže? Kaj je Milan naredil tako hudega? Nov medijski zakon tega ne bo več dovoljeval. Končno!!!

  • učko

   Jebo pas mater vsem, ki hočjo zrušit medijsko svobodo. Smrt fašistom, še posebej ta rdečim !!!!

  • ZatonMesecnikov

   kaj se pripravlja Medijski Zakon za zaščito lika in dela tovariša Milana Kučana? Kot v severni Koreji?

   • Vojvoda Šarec.

    Predlog novel, kopico zakonov o medijih.

    • ZatonMesecnikov

     Bo kaj sprememb potem na Hanzi TV? Marcel Jr. pa Avšička odpadeta? Ultralevičarska propaganda…

     • Vojvoda Šarec.

      Preber si na MMC.

     • Vojvoda Šarec.

      Vpras Janso on na svoje pripadne novinarje na RTV.
      Jaz nimam te moči.

     • ZatonMesecnikov

      Katerega pa ima tam Ivan janez? Pa da je preživel in celo obdržal službo?

     • Basileus

      Prezivel? Kako to mialis?

     • ZatonMesecnikov

      Janšiste preganjajo. Državljanska vojna ni bila nikoli končana…

     • Basileus

      Ne se dat, Tavariš!

     • ZatonMesecnikov

      Brez skrbi…

  • JANEZ GUS

   Z novim medijskim zakonom si boste rdečuhi lahko obrisali rit.Bomo videli,kaj bo na to udbovsko skorpucalo odgovorilo EU sodišče za človekove pravice.

 • cimprača na laporju

  Kdo je ubil sina slovenske matere…. Mrlaka? Milan Kučan ni bil.

  • JANEZ GUS

   On pa on sin sloven ske matere,lahko,samo slab.On je spadal k slo.čarovnici-nosil bom rdečo zvezdo.Slovenski sin pa reče Mati-Domovina- Bog

 • Vojteh Dovč

  zdej se komunisti že med sabo drkajo

  • učko

   To se že skoz. Partijske frakcije so znane po tem.

 • cimprača na laporju

  Iz zanesljivih virov vem, da so Tomašiču vsa vprašanja napisali na list papirja…Janša, Krkovič in Hojs. Noro24TV tako in tako obvladuje JJ. Se pravi, da je sam sebi postavljal vprašanja in sam sebi odgovarjal. To je za bolnišnico Polje, Ad acta !!!

  • učko

   In kaj je v tem kej nouga ?

 • SIMON ROZIC

  Vem samo to, da je bil za predsedniško mesto velikega nerodoljuba ubit rodoljub Kramberger
  iz Negove, saj je ob kandidiranju obljubil glasove svojih volivcev Kučanu, če se “kaj zgodi”.
  In se je! Revež si je sam skopal grob zaradi svoje nevednosti in dobrote!

 • Dr. E.K.

  Dej naj že crkne 1x ta siva podgana, da bo končno mir.

  • JANEZ GUS

   NE prime deretizacija

 • Janšek Orbanšek

  Pravi so se zbrali.

 • Spartan

  Ko opaziš, da se pod določenim člankom (kot je nedvomno ta) pospešeno množijo levičarski komentatorji, takrat veš, da so ranjeni! Opazovat infantilne levičarske entitete pri njihivem potenciranem naraščanju izražanja negativnih čustev in množičnem oglašanju na forumu N24TV pod takim in podobnimi članki pa je N.E.P.R.E.C.E.N.L.J.I.V.O! Takrat veš, da se počutijo razkrinkano in užaljeno in da je članek 100% resničen! Prizadeti so, ker se odkriva esenca oz. bistvo njihovega obstoja. Odkriva se laž! Korak po korak se odkrivajo laž za lažjo, svinjarija za svinjarijo, ki so si jih v preteklosti nalagali na hrbte. Takrat so ranjeni! Ranjeni levičar pa je najnevarnejši. V tem primeru, ko trolajo po forumu, so samo nadležni. Kaj bo, ko izgubijo moč in oblast v stvarnosti??!

 • rrrrr

  Lepo si prerisal slončke iz vrat na tvojem tvojem oodelku, priden….

  Tudi norišnice niso več tisto, kar so bile. Včasih je bila na vratih običajna številka in ime sobnega psihiatra, danes ……….

  Sine, lep sobotni ha-ha-ha med norčki, pa še kaj preriši. (Po kosilu pa itak pride pride tvoj mami, pa ji boš vse te čudovite risbice in enozloženke ponosno razkazal, prav ?).

 • Black_hawk

  Aha zdej pa vidimo kdo je orožje v resnici prodajal.

 • Luckyss

  Trije prasci se bojijo volka v velikosti čivave…bolj bedno verjetno ne gre…pa pravljica gor ali dol..ovce bedaste…

  • JANEZ GUS

   Kaj si ripalo s tem povedal.Kdo noče na soočanje,tisti ki stalno laže in mu slovenija ni bila intimna opcija.Kdo te je spustil iz blaznice.Stalno ponavljaš laži.

   • Luckyss

    Kučan je bil seveda proti razbitju Jugoslavije in ravno s tem je imel moč, da se je zmenil z Miloševićem za izstop (odcepitev) brez vojne, le z “nujnimi” simboličnimi spopadi…
    Jugoslavija je itak bila zaradi treh različnih ver umetna tvorba, ki jo lahko vedno razbije kdorkoli z dovolj denarja..
    EU se trudi postati “multikulti” in to ne z narodi, ki so imeli vsaj približno enak jezik in delovne navade, ampak s povsem nekompatibilnim osebkom, ki misli, da mu je dovoljeno posiliti belko, ker ima ta prekratko krilo…
    Nič se nismo naučili in prišli z dežja pod kap…
    Zato še enkrat Janezov najljubši komad in še fotka, ki vse pove..;))
    https://www.youtube.com/watch?v=QHWVho-qe98

    http://shrani.najdi.si/?3U/1f/4hepAP28/9/zajeta-slika-j.png

    • JANEZ GUS

     Dobro,kdo je zdaj tu osamosvojitelj in kdo s figo v žepu,kot na spravni slovesnosti v Rogu skupaj z vele lopovsko barabo Kocjančičem,ki še do danes ni vrnil pokradenih slik ,katere je pokradel njegov stari,kdo je dal nad škofu Šušterju izklopit mikrofon na slovesnosti,menda ne JJ.Tu bi lahko našteval cvetke super barabe,super rdečuha pokvarjenca MILANA KUČANA,upam,da narod to pozna,škoda da ne Hanzi rdeča greznica.Prestitutka pa z tako biografijo.Ta drek mi obveznio plačujemo.

  • xtc

   Vemo koliko je Kučan prodal pa še z hlačami spuščenimi na MB letališču soga zasačili v poslih z orožjem Bin Ladna iz Sudana za Bosno..
   Bebo ,če razpolagaš z dokumenti,o katerih govoriš ti bo Kučan dal miljone,ko se bo znebil JJ,ampak ,če bi obstajali seveda.

 • Spartan

  Znaš ti meni razložit zakaj vsaj 20 let na nacionalki ne vidimo takšnih soočenj (kot je ta na N24TV) in to z VSEMI PRISOTNIMI kjer bi se soočili domoljubi (Janša, Krkovič, Hojs ipd…) in nedomoljubi (Kučan, Potrč, Kocijančič, ipd…)?!? Na takšnih soočenjih bi se lahko razčistilo vse od 45-ega naprej in ti bi lahko dobil direkten odgovor na svoje vprašanje!
  Ker takšnih soočenj ni in posledično v preteklosti nisi imel prilike slišati druge strani, si ti zdaj od zmedenosti jezen na cel svet, ko izveš, da so ti desetletja prikrivali resnico in te zavajali.
  Skratka…piši odgovornim na kolodvorsko, da v prihodnosti na SLO1 želiš čimveč soočenj vseh pred in poosamosvojitvenih akterjev! In razsvetljen boš!

  • stane

   Tako oz.podobno vprasanje je ze kucman dobil. Dal je glavo dol in odsel. Vemo zakaj. Jansa se je hotel z izdajalcem kucmanom sestati na TV. KUCMAN PA NE IN NE.

 • JANEZ GUS

  Ta žveplen a rit na taka soočanja ne upa.Rdečuh samo od pozadi,frontalno mu kolena odpov ejo.Taki ste vidrugi pozadinski radniki.

  • rubec

   Ne vem zakaj meni pri temu popušniku izpisuje the majmun is blokt. Je to napaka pri diskusu?

 • JANEZ GUS

  Bil je na ljubljanski komunali.

 • Vojvoda Šarec.

  Zakaj taka panika, ce je Kucana ovadil srbski advokat?
  Saj mu je kot priči; ocital obtoženi Milosević v Haagu, da so se izživlal nad naborniki JNA…..

 • JANEZ GUS

  Ni bil med tvojimi,bil je na vodečem položaju.

  • Šobar Davorin

   položaju….v komunali…vodečem???? referenca za zamenjavo thedoubledžija.

 • Spartan

  Iztok! Da ti in tebi podobni v svojem življenju ne kaniš nič, je jasno. Bistvo tvojega obstoja na tem planetu je, da ne ustvarjaš ampak da podiraš oz. provociraš. To in samo to. Si samo “hrošč” v programski kodi in nič več.

 • JANEZ GUS

  A katerega moti,da so se nad mano izživlja<li oficirji jna in to že l75.Nobenega,boli nas kurac.Izkoriščevalska Italija j e dala vsem penzije,kateri so služili njihovo vojsko.Veliko denarja je prišlo v komunistični raj pod Alpami

 • MOSTISCAR

  KRVOSESI V AKCIJI!

 • MOSTISCAR

  ŠKODA V ČLANKU SLIKA PUČNIKA, NE SODI V KROG TEH KRVOSESOV!

 • rrrrr

  Torej, OK. Kadar ne manipuliraš, se ne sprenevedaš in ne odvračaš pozornost od bistva vsebin v novinarskih kolumnah, takrat se za nekaj zavzemaš. Aha…

 • Vojvoda Šarec.

  Janko, da ti ga ni Zokan kontra smestil za njegov ksiht na naborniku JNA?

 • Imperial Commando

  Levaki so se spet aktivirali, po tem vemo, da je članek zadel tarčo. :)

 • FORT WORTH

  Ja, po vsem slisanem, obujenem, po vseh aferah in nagajanjih, kucanovih sprenevedanjih je evidentno samo eno :
  Enkrat Veleizdajalec – vedno Veleizdajalec !!

 • cimprača na laporju

  Janša, Krković in Hojs spet lažejo. In pika !!!

 • stane

  Kucan je v Srbiji samo navidezno ovaden. Samo zato,da tisti,ki ga kritiziramo,mislimo kako velik domoljub je v resnici bil. V resnici je pa in ostal bo izdajalec.
  Joj,zdaj ga pa Srbija obtozuje. Sigurno je bil proti njim. Taksen vtis zelijo vsi pokvarjeni komunisti pustiti, pri tistih,ki vemo,da je Kucman veleizdajalec.

 • večni srb

  A Hojs je še vedno zraven tile niso resni, ta je ja še veliko hujši kot Erjavec.
  Nekatere pa res nikoli ne izuči.

 • večni srb

  Kako je pa kaj s Krkovičem, ubogi revež, ne pride si gor, da ni bil ne vojska in ne policija, za koga se je potem sploh boril?
  Ni važno, najbolj pomembno je, da gre njemu in njegovi družini fino, če je ubogi revež sploh lahko kdaj v resnici srečen, saj se itak ne zaveda vsega.

  • stane

   Boril se je ,zal tudi za tvojo usrano rit!

   • večni srb

    Za mojo rit zagotovo ne, prej jaz za njegovo, ker mulci takrat nismo vedeli kako je nor in pokvarjen, sicer bi šel mogoče celo na drugo stran.
    Mislim popolnoma resno, vojna ni nobena šala, taki norci so bolj nevarni od sovražnika, ker še sam ne ve zakaj je jezen

    • rubec

     On je nor in pokvarjen? Navedi dejstva, da vidim če ta dva pojma ti sploh razumeš. Sicer pa, že s svojim nickom na tem portalu vzbujaš nelagodje. Je to tvoj namen? Drugega razloga da si tukaj gor, jaz pač ne vidim.

     • večni srb

      Kaj ti povzročam, a nelagodje? Zapomni si že enkrat, mene šum v tvoji glavi nič ne moti, sam sebi to delaš.
      To vendar ni noben zasebni blog, menimo se pač, da potem za šankom izpademo manj zarukani in zahojeni. Zame so pa tečne informacije, ki so že po goli logiki neresnične in stavki, ki na koncu zanikajo kar trdijo na začetku, pa še kaj bi se našlo.

      Pogledal sem si več posnetkov Krkoviča in poznam njegove ideje, če bi bili na Hrvaškrm in bi bil ustaš, ne bi rekel, da nima sto pik. Nimam pojma kje in kako se je boril, dol mi visi tudi za koga misli, da je to počel, jaz sem bil v TO in za nas je bil pičkin dim, ki ni imel nad nami nobene pristojnosti. Vem edino za.en njegov podvig, mogoče dva, sredi civilnega naselja je streljal na neoborožen helikopter in ubil edino slovenca, pa svojega mladoletnega mulca je vlačil zraven in mu tako zrihtal denar, namesto da bi mu ga vzela socialna. To je pa res heroj, ja, lahko ga primerjam edino s Pojočim majorjem, ampak zgleda, da so v naši armiji bolj kot ne vsi taki. Še to me, oni ubogi revež ni nikogar ubil, ta pa in sploh ne kaže nikakršnega obžalovanja, čeprav ne poznam niti en podoben primer. Med vojno te stalno nekaj preletava, streljal ke pa.samo on, in ubil ravno redkega in dragocenega slovenca, ti mu pa še ploskaš in se razglašaš za velikega domoljuba in patriota. Idioti.

 • stane

  Hojs je strokovnjak za strokovna vojna vprasanja oz.obrmboslovje . Pomoc pri ustanavljanju slo obrambe.
  Krkovic,Jansa inHojs so glavni.

 • večni srb

  Glavo je nosil v torbi, srečo ima, da tega ni nihče opazil in poklical miličnike.

 • Edi Puc

  mmm…. koliko komentarjev JJ je se zmeraj number one (po vseh teh letih, tožbah, lažeh) vesel sem, da sem bil njegov vojak

 • Šobar Davorin

  jezusmarija! koliko je že dobil gospodhojs zaradi tunela Šentvid nad Ljubljano? de ostalih junakov ne omenjam.

 • Šobar Davorin

  morebiti zaradi tunela Št. Vid

  • Šobar Davorin

   …med spopadom pa, ga ni v orožarski literaturi v poglavju Zaščita pod mizo. V kleti. CD.

 • Šobar Davorin

  Koprolalije tovariša komisarja čete Ivo Lola Ribar na TVS spadajo v kategorijo, ki jo svetiočetje rkc imenujejo izzivanje nebes. Zaradi neplačane obligatorne radioteleviznine. Za normalne slo aboridžine. Pod okriljem generala rtv in njegovih dveh poštenjakinj tv “komentatork”.

 • Šobar Davorin

  ne razumeš. zaradi vojnih vprašanj vendar. Saj zaradi tunela ga obdeluje sodišče. Mortebiti do zastaranja. Ali pa so to opravili brez javnega pompa o pravičništvu. Za vse.

 • stane

  Jansa je tudi obramboslovec in je bil v vojski samo desetar.
  Ta desetar je dal po picki takim kot si ti.
  Ugotovi zakaj si butl!

 • stane

  Srbski in slovenski komunisti svoji nakan ne bodo izdali javnosti. Kaj pa je JANSArekel ne vem. To ves samo ti g.nelogicn.

 • stane

  Saj tudi ne bodo,BUMBAR ZARUKANI!!!

 • Janez Kepic-Kern

  VSA ČAST – VRLIM PRAVIM OSAMOSVOJITELJEM – NAŠE R. SLOVENIJE.
  V tej oddaji prisotnim in vsem teritorialcem itd., ki so se res borili za – samostojno Slovenijo.
  zasti cenjenima g. Janezu JANŠI in odločilno, pozitivno aktivnemu v 1991. letu
  – gospodu Tonetu KRKOVIČU.
  Smo
  J. Janšo in T. Krkoviča – mi – protestniki, t.i. “vztrajniki ODBORA 2014
  REŠEVALI
  NEDOKAZANIH OBTOŽB IN ZAPORA na DOBU. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA