[Video] Šarec ni komunist? Poglejte si to njegovo navdušenje nad revolucionarnim nasiljem!

Marjan Šarec (Foto: posnetek zaslona)

Potem ko je Šarec prejšnji teden v državnem zboru komunizem skušal podtakniti svojim političnim nasprotnikom, ki zagovarjajo svobodno in konkurenčno šolstvo, sam pa zagovarja prisilno državno šolstvo, ugotavljamo, da je takšne taktike uporabljal že v preteklosti. Na partizanski proslavi na Menini planini pred letom in pol je namreč na dolgo in široko hvalil komunizem, ki ga sicer ni nikoli izrecno omenil, nasprotnikom pa je takrat skušal podtakniti poveličevanje totalitarizmov. Prav tako jim je skušal podtakniti širjenje t. i. “sovražnega govora”, nato pa hvalil prisotnost partizanskega komandanta, ki naj bi mu osebno v preteklosti grozil z nasiljem. Kako si predstavlja svobodo, pa je dal jasno vedeti, ko je leto 1945 opisal kot prag svobode. Prav takrat so se začeli masovni povojni poboji, prav tako pa se je pričel desetletja trajajoč totalitarizem!

V soboto, 1. julija 2017, je ob 11. uri na Menini planini potekala spominska slovesnost ob 72. obletnici legendarnega preboja iz sovražnikovega obroča na Menini planini in 75. obletnici prihoda II. grupe odredov na Štajersko. Tam je bil prisoten Marjan Šarec, takrat še kot kamniški župan, ki se je tudi tam pokazal v pravi, tj. krvavo rdeči barvi. Gotovo je želel s svojim govorom navdušiti tudi zadnjega vodjo Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije Milana Kučana, ki je na slovesnosti sedel v prvi vrsti in se je ob Šarčevih besedah zlovešče smehljal.

V govoru je dal jasno vedeti, kako si predstavlja svobodo, kot prag svobode je označil kar leto 1945: “Ljubitelji, poznavalci in ohranjevalci zgodovine, tukaj na Menini planini, spet se nas je veliko zbralo, da počastimo pretekle dogodke, ki nikakor ne smejo utoniti v pozabo, ravno zaradi današnjega dogajanja. Danes slavimo preboj. Junaški preboj, preboj brez upa zmage, skoraj že na pragu svobode leta 1945. Tudi danes potrebujemo preboj. Potrebujemo preboj iz vsesplošne apatije, zagrenjenosti, nezainteresiranosti in tudi sovražnih govorov in vnašanja razdora med slovensko družbo. V 21. stoletju, ko bi človek pričakoval, da smo dozoreli, da bomo zmogli živeti skupaj, da bomo zmogli prebroditi tudi razlike, se stvar slabša. Morda celo je upanja zelo malo. Ampak upanje bo takrat, ko bomo od besed prišli k dejanjem. Ko se bomo dvignili iz svojih foteljev, prešli od Facebooka in sovražnega govora v komentarjih k vstajenju in šli vsak iz svojih domov in bomo aktivni v boju proti temu, da bi nas spirali med sabo in vsak dan govorili, da ne moremo živeti skupaj in da imamo dve Sloveniji. Ne, imamo samo eno Slovenijo. Mi danes ne posiljujemo nikogar, kot pravijo, z NOB-jem, z neko zgodovino, ki bi morala biti že davno preteklost. Ne! Mi samo poudarjamo tisto, kar je bilo res in kar se je zgodilo.” Da, prav ste prebrali, še kot župan Kamnika je Šarec izrazil svoje nasprotovanje svobodi govora, leto, ko so se dogajali masovni povojni poboji nedolžnih žrtev in se je začela totalitarna diktatura, pa je označil kar kot “prag svobode”!

Šarec se je ponašal s prisotnostjo partizana, ki mu je pred tem grozil z nasiljem
Šarec nato ni pozabil pohvaliti prisotnosti partizanskega komandanta, ki še danes rad komandira iz ozadja in je sedel tik ob Kučanu: “Danes sedi med nami Franc Sever Franta. Franc Sever Franta, ki je kot 22-letni mladenič vodil preboj tukaj, na Menini planini, ko je bilo vse izgubljeno, ko ni vedel ne kod ne kam, ampak imel je pogum. Seveda ga je bilo verjetno strah, koga pa ni strah. Tudi nas je lahko danes strah nekaterih, ki hodijo po Sloveniji in nas prepričujejo s svojimi žaljivimi tviti in venomer opozarjajo, kakor da vojna ne bi bila končana in da smo še vedno tam, kamor so nas hoteli nekateri strpati ali pa so nam hoteli nekateri tudi vzeti svoj jezik.”

A medtem ko Šarec svari pred t. i. “sovražnim govorom”, seveda ne pove, da se v resnici gotovo tudi sam boji nasilja s strani Frante, ki še vedno rad komandira iz ozadja, ko pa mu ne uspe, pa se posluži tudi groženj s fizičnim nasiljem. Potem ko je občinski svet spomladi 2015 soglasno izglasoval preimenovanje kamniške knjižnice po pesniku Francetu Balantiču, prav tako pa je to storil tudi občinski svet v Komendi, so zaradi tega glasno protestirali veljaki zveze borcev. Kot je poročal Reporter, je bilo celo slišati, da naj bi Šarcu partizanski komandant Franta zagrozil, da ga bo zaradi tega preimenovanja kar “na gobec”. Grožnje so dobro zalegle, Šarec je nato skušal razveljaviti odlok o preimenovanju, in to kar dvakrat, a prvič ni dobil ustrezne podpore svojih občinskih svetnikov, drugič pa so mu to onemogočili občinski svetniki iz Komende, ki so vztrajali pri poimenovanju knjižnice po Balantiču. Podobno je, kot je še poročal Reporter, Šarec tudi ob odprtju kapelice žrtvam povojnim pobojem v Kamniški Bistrici junija 2015 v nagovoru prizadel svojce nedolžnih žrtev, zlasti pobite črnogorske narodnosti, s katerimi danes, kot da se ne bi zgodilo nič, navezuje stike s končnim ciljem pobratenja občin.

Franc Sever Franta je sedel ob Milanu Kučanu (Foto: posnetek zaslona)

Uporabil je tudi tipične taktike skrajne Levice in poveličevanje totalitarizma skušal podtakniti nasprotnikom
Potem ko je totalitarizem opisal kot svobodo in ga poveličeval v svojem celotnem govoru in z besedo ni omenil komunizma, kar je bistvo tega, za kar je šlo, je uporabil tipično skrajno levičarsko taktiko in skušal poveličevanje totalitarizma podtakniti svojim nasprotnikom: “Naj si ne delajo utvar tisti, ki danes poveličujejo ustaštvo in druge kolaborantske režime, da če bi Tretji rajh zmagal, da bi mi danes še živeli. Kajti izdajalce so najprej uničili, kajti izdajo ljubimo, izdajalcev ne, so rekli. Zato, spoštovane zbrane in zbrani, bodimo aktivni. Nehajmo samo jamrati, se pogovarjati in govoriti, kaj je narobe, ampak začnimo biti dejavni, kajti vsak od nas je odgovoren, najprej zase, potem pa tudi za družbo. Pa naj bo od najmanjšega posameznika do tistega, ki je na najvišjih funkcijah. In le tako bo potem Slovenija spet taka, kakršna je bila leta 1941, ko je bilo veliko ljudi, ki so zbrali pogum ne vedoč, kaj jih čaka, in tudi osvobodili Slovenijo in zaradi njih smo danes tukaj, da jim izkažemo to čast. Mi, ki ne vemo in nikoli ne bomo vedeli, kaj je to mraz, kaj je to lakota, kaj so to nečloveški napori in kaj je to, ko švigajo krogle okoli tebe. Mi lahko to samo poskušamo razumeti in jim izkažemo čast. Smrt fašizmu!” Že  s tem govorom je bilo jasno ne le, da za Šarca totalitarizem predstavlja svobodo, pač pa tudi, kako sprevrženih taktik se poslužuje za diskvalifikacijo političnih nasprotnikov. Enkrat jim očita poveličevanje na primer ustaštva in “kolaborantstva”, ko se veter obrne, pa še komunizma!

Totalitarni simboli so bili vseprisotni. (Foto: posnetek zaslona)

J. Ž.

 • baubau

  No.zdaj upam,da končno razumete,zakaj je danes (navidezni)premier….

 • pajot

  he,he,he…bla,bla,bla…tale franta,ki sedi zraven botra,pa tudi komaj še diha…

  • rubec

   Zato je pa tudi dobil svoj golaž intravenozno.

 • janez

  Kdo mu bo pa to razložil. Kurčan ali oni drugi parazit tam iz slike.S15 istimi leti je jurišal na nemce.Amu kdo verjame.

 • xtc

  Šarec je navaden partijski glumač,oz. kučanov dvorni norček,s predstavami za javnost,njegova teža vladanja pa je =0.
  Sicer pa Šarec vrača “gospodarjem” usluge,ker so mu po politični poti-po znanju ni bil dorasel pot do poklica in kariere-in taki ljudje so najgorji,brez predsodkov in vesti-oni samo služijo,dokler jih gospodarji ne zavržejo,podobna zgodba je AB,Cerar,Jankovič itd.

 • pajot

  Legendarni preboj…he,he,he..pa kaj še? Takrat,ko so se tile pobje kao prebijali skozi nemški obroč,so imeli šutzverovci glih malco. he,he,he…

 • goldhorn

  Kdaj bo konec teh partizanskih mitingov? To stane kup denarja! In samo razdvaja ljudi.

 • janez

  Vidim,da take pravljice kar gredo.Ta kobalin se je pa res vsral v lastno skledo.

  • Janez

   TEGA POSTA
   NISEM NAPISAL JAZ Janez Kepic Kern Komenda

   KRAJA
   Mojega VZDEVKA- ODIDI DOL, TE BOM OSTRO TOŽIL.
   ZA VEČ TISOČ EVROV, KAPIŠ? L.r. Janez K. Kern KOMENDA

   • Stajerka

    jp…razlika je v začetnici…..stara praksa kradljivcev nickov, če ne celo identitete…..na facebooku so zlorabili profil Bogoviča….le kdo bi to lahko bil? pošteni lewaki sigurno ne!

   • janez

    Janezek zaradi,tega vzdevka nisem dobil povratne informacije,da že obstaja.Jaz se ne podpisujemL.r Janez K.Kern KOMENDA–Kapiš.Vidim pa,da ti denar ne dela preglavic-sklepam,da si neli levaški provokator. Lp

   • slosin

    s kurzorjem se samo postaviš na slikco in takoj je jasno, kateri je ta prav in kater lažen…

    13988 comments 9547 votes – janez

    161 comments • 316 votes – lažni Janez

 • kraljica vesolja

  Pa zakva mam jst vedno filing, da vam je tle žal, da fašisti niso zmagal in da zdej ne govorimo nemšk al pa italjansk al pa anglešk

  • rubec

   Take filinge popravljajo v Begunjah. Njihove kontakte najdeš v imeniku. Glej po Gorenjska.

  • ZatonMesecnikov

   Napačen filing Kraljice, ker fašisti so bili levičarji.

   Kot pravi wikipedija, Second world war in Yugoslavia;

   Simultaneously, a multi-side civil war was waged between the Yugoslav communist Partisans, the Serbian royalist Chetniks, Croatian fascist Ustashe and Home Guard, Serbian Volunteer Corps and State Guard, as well as Slovene Home Guard troops.

   Državljanska vojna torej, v kateri so zmagali Komunisti, s pomočjo (politično in vojaško) velikega brata iz Moskve. Vsak je imel torej pri roki razpoložljive zaveznike. Vsi so po vstopu Amerike v vojno vedeli, da bo Nemčija izgubila in šlo se je za prevzem oblasti po vojni.

   Tako kot v Grčiji, kjer pa je veliki brat iz Moskve odrekel komunistom pomoč, zaradi geostrateških razlogov in komunisti so izgubili.

   • kraljica vesolja

    Nemčija je morala zgubit, a ne štekaš ti tega. Pa jst na tvojem mestu bi čim manj brala vikipedijo, ker lažejo.

    • ZatonMesecnikov

     Nemčija bi v vsakem primeru izgubila. Za Jugoslavijo je bila vojna končana 17.04.41. Tako kot prej za Dansko, Norveško, belgijo, Francijo itd. Vsi so bili v taboru zmagovalcev.

     treba je bilo le še počakati, da veliki končajo prtep. In na ta način bi preživelo 82.000 Slovencev, ki so pa umrli v medsebojnem pretepu ali pa zaradi medsebojnega pretepa.

     • Gavtroža

      Nemci so izgubili vojno samo zaradi izdajstva Francozov -Angležev in Amerikankam Slej kot Prej bo ta resnica prišla na dan, . kaj je že rekel Poljski zgodovinar , pa kaj ko so ga takoj utišali

  • slosin

   zamisl se mal nad svojim filingom…

   • kraljica vesolja

    Mene moji filingi ne varajo, ne obstajam brez čutenja in občutkov.

    • slosin

     teb ni jasno, da je narobe to, da so komunisti takoj ob začetku vojne začel srat s komunizmom in prevzemati oblast, namesto, da bi se borili proti fašistom in nacistom….zmagal so samo proti antikomunistom, še danes se pa hvalijo, da so osvobodil slo….nakladači…Poglej samo statistiko pobitih med NOB na INZ-ju in če ti še ne bo jasno, ti ni pomoči…

     • kraljica vesolja

      A teb ni jasn, da jst nisem za komuniste, nisem za nbenga, nisem za to, da je kdor kol nad mano. Al pa pod mano, da sva si na jasnem.

     • Lustrator

      Tudi proti antikomunistom niso zmagali – slednji so pobegnili pred rdečo armado, potem pa bili pobiti zaradi angleške prevare, kjer so jih najprej razorožili, potem pa poslali k rdečim zverem v klavnico. Dkkler so bili oboji oboroženi, partizanska stran skoraj ne beleži dobljene bitke – sploh ne od druge polovice 1944 ko so se domobranci bolje organizirali in izurili ne.

  • tohuvabohu

   Zato, ker si prismojena.

 • tohuvabohu

  J. Ž., lepo prosim, zberi pogum in se predstavi s polnim imenom. Česa se sramuješ?

 • Janez

  “LMŠ M. ŠAREC”
  JE BIL ROJEN 1977. LETA.
  O
  LETU 1945 NI A NOBENIH NEPOSREDNIH INFORMACIJ.
  9.5.1945 JE V LJUBLJANI IZGLEDAL – TAKO KOT JE RAZVIDNO S SLIKE V – LINKU.
  NACIZEM
  JE ZMANJAL VKP/B STALIN, TITO – STALINISTIČNI KOMUNIZEM.
  NA
  PROČELJU – OPERE
  V LJUBLJANI STA BILI SLIKI J.V. STALINA IN TITA. Dejstvo. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  “PRAG SVOBODE” 9.5.1945
  STALINISTIČNA “SVOBODA” V LJ, 9.5.1945

  SLIKA J.V. STALINA V CENTRU LJ, 9.5.1945
  http://museums.eu/collection/object/20611/crnobela-fotografija

  SLIKI J.V. STALINA IN J.B. TITA NA PROČELJU OPERE V LJ, 9.5. 1945

  https://museu.ms/collection/object/20605/crnobeli-negativ

 • Stajerka

  Šarcu so pa dobro možgane oprali…..ja, če ne gre matematika, bo pa šlo peglanje in pretvarjanje, skratka družboslovje laufa na puno, pa še to samo teorija, ki z realnostjo nima kaj dosti skupnega……tudi Kobalu je dolgo uspevalo, pa je on tud not padu…….pa še kdo bo, še kdo, ki se bo spotaknil na lastnem pohlepu in pokvarjenosti……

  “Profesor Milič Sekirica mi je že septembra napovedal, da bo imel popravni izpit, je o svoje srednješolskem učitelju fizike dejal Šarec. Prve tri letnike je tako moral del poletja presedeti ob knjigah, v drugem in tretjem letniku je popravni izpit celo opravil šele v drugem roku.
  V četrtem letniku Šarec na srečo fizike ni več imel, se je pa zapletlo pri predmetu organizacija proizvodnje. Če mu ni šla niti teorija, kako bi se kot organizator znašel na čelu vlade, kjer je organizacijska sposobnost ena ključnih lastnosti dobrega premierja?”

  To je povedal v oddaji Denisa Avdića na Radiu 1.

  • pajot

   Nič novega. saj je bil tudi miha marinko,predsednik vlade,samo postopač in piroman. da o kidriču in leskovšku sploh ne govorim.

   • Andrej

    Pozabil si na Franceta Popita. Ta je bil tak kaliber, da so mu celo njegovi rekli: JOKL. Vseeno je bil predsednik CK ZK.

 • Andrej

  Šarec NIKOLI ni skrival prijateljevanja s Kučanom. In to se mi zdi od njega pošteno. Od njega nepošteno pa je, da je šel v volitve na osnovi sovraštva in izključevanja. In s tem prevzel nedemokratičen način vladanja. Zdaj pa prihajajo računi.

 • Janez

  Zdaj boste pa že morali končno prenehat s temi”pomembnimi preboji”,da se vam krave na Menini ne bodo začele smejat.

  • Andrej

   Krave se smejejo tistim, ki imajo kljub vsem člankom, podprtim z dokazi, še vedno plašnice na očeh. Pa čez možgane tudi.

 • ZatonMesecnikov

  #Kako si Šarec predstavlja svobodo je dal jasno vedeti, ko je leto 1945 označil za prag svobode!#

  Ujetniki rdečih zombijev, bi bil lahko naslov novega slovenskega filma….

  • tohuvabohu

   Saj je res bil prag svobode. Vrgli so nas čez prag in pristali smo v diktaturi.

   • janez

    KAKO PRAVI FRANTA BEGU IN VSRANIM GATAM——taktični preboj—–JA-JO-JAO—HA-HA-HI

 • kraljica vesolja

  Edino, kar štejem njemu v dobro, ker zame so pač vsi isti, je da ne prebavlja fašistov.

  • ZatonMesecnikov

   Tudi mi jih ne prebavljamo Kraljice, saj so bili italijanski socialisti – fašisti Levičarji.

   • kraljica vesolja

    Zakaj jih pol podpirate v obliki Eu- ja, k so čisti fašisti do slovenskega naroda in zemlje naše.

    • ZatonMesecnikov

     Vedno je bolje za Slovenijo biti v skupnosti z bogatejšim.

     Dokler je bila današnja Slovenija vključena v Avstrijo, je bila del takratnega napredka. železnice, prometnice, gospodarski napredek.

     Potem je 70 let nazadovala. Danes je zopet v skupnosti z najnaprednejšimi. Mesto Slovenije je med razvitimi narodi Europe.

     • kraljica vesolja

      Pa uničil so nas Osterajharji, pol Avstrije, da ne rečem vsa, vse to je blo naše. Pa ne pozabi, da Avstrijci sploh narod niso. In še enkrat, Avstrijci so nas mel za hlapce in nas majo še zdej. In kdo prav, da smo zdej napredni oz. da je ta svet napreden, če maš telefon, avto in komp. TO je zame nazadovanje. Mi delamo samo na materialnem, dečko. Kok si star ti, da sploh vidim, če maš pogoje za dojet, kar ti govorim.

     • ZatonMesecnikov

      Nič nas nihče ni uničil, Slovenci so v Avstriji prostovoljno postali Avstrijci. Ker za malega človeka ne štejejo azijske spiritualne meditacije, ampak kaj je v žepu. In prihodnost njegovih otrok. Nihče ni bil Hlapec v Avstriji. Morda tisti, ki se pač jezika ni priučil, tako kot danes tudi brez angleščine težko shajaš, če že nimaš za prevajalca ob sebi.

      Slovenci so bili v Avstriji feldmaršali in generali. še prej pa so pač ponemčili svoje priimke in so bili grofje.

      #Mi delamo samo na materialnem, dečko. Kok si star ti, da sploh vidim, če maš pogoje za dojet, kar ti govorim.#

      Vsak ima možnost Kraljice delati tudi na duhovnem, nihče mu ne brani. Cerkev je odprta za vse.

      Če imava seveda isto duhovno v mislih? Ali tebe bolj v Azijo vleče…

     • kraljica vesolja

      Lažeš sam sebe, dečko.

     • ZatonMesecnikov

      Nikakor ne lažem Kraljice. Cel jug Srbije je v nekem trenutku zgodovine iz Bolgarov postal Srpski.

      Pa nihče ne cvili zaradi tega…

     • kraljica vesolja

      V Švici na stavbi Rdečega križa je bugarski pregovor, neki v tem smislu, da če bi bli vsi taki sovražniki, kokr so Srbi. Ker so jih Srbi razbil, pol so jim pa pomoč poslal, njihovmu folku. Zgodovinsko dejstvo.

     • ZatonMesecnikov

      teh “dejstev” sem se naposlušal Kraljice. So del balkanske mitologije. Tako kot tista v cerkvi v Magdeburgu kjer naj bi pisalo Kuge vojne in Hrvatov reši nas o gospod. Pa nikoli nihče ni našel tega napisa.

      resnica je tista, ki jo je zapisala angleška vojna poročevalka v The Timesu med prvo in drugo balkansko vojno. Ko je pisala o pohabljanju vojnih ujetnikov obeh strani. likvidacijah, iztikanju in rezanju udov že mrtvim…

      Tradicija Balkana pač Kraljice…

     • kraljica vesolja

      TO tko je, kr prever, jst nikol ne pišem neki brez veze, kokr večina tle, k piše sam neka dejstva, k so vam jih Avstrijci spisal. Uničil so nam zgodovino, dečko, seb pa pišejo, da so kralji in potomci kraljev, hahaha. Bašejo, ti si jim nasedu, kokr večina. Jst pa nikol ne bom večina, dečko.

     • ZatonMesecnikov

      Tole bo še bolj poživilo tvoja čustva Kraljice,

      ponosan sam što sam Srbin – Baja mali Kninđa

      https://www.youtube.com/watch?v=a5WwfMlerJQ

     • kraljica vesolja

      Tip je legenda, sam ne zame, haha.

     • ZatonMesecnikov

      Propao projekat Kraljice a? Fašisti, globalisti, belosvetska zavera, vatikan, Ameri… …

     • kraljica vesolja

      Aja, sam še to, EU ni nikol bla razvita in nikol ne bo. Fašisti sami, k bi živel oz. živijo na tuj račun.

     • ZatonMesecnikov

      Še vedno bistveno razvitejša od raznih “vzhodnih zajednic”…

     • kraljica vesolja

      Če je zate razvit tist, ki podjarmljuje druge, jim uničuje zgodovino, ki jo spiše na novo, uničuje vse, kar je dobrga s tem, da me prepričuje, da to ni dobr, no, pol maš prov. Zame so pa to fašisti navadni. Pa lep dan, grem zdej na pivce za živce, hehe.

     • janez

      Enkrat in to čez glavo dost balkanizma.Samo poglejte,kaj se je dogajalo na hrvaškem in bosni.Vse to so sprovocirali ludi srbi.Na koncu.pa so jih dobili po p…. in prav je tako.

    • Fw-190

     Vse je boljše od vas komunajzarskih papkov čefurskih.

  • Marakeški Šarec

   Baba je k motorka, tud če nima zob, še zmer ropota

  • janez

   Pa mi pokaži,kdo je fašist.Poznam samo komunarje,kučan in njegova brača.

  • Fw-190

   Ne sekirej se preveč,za svojo državo se rajši zanimaj.

 • Claudio Moro

  SDS FOREVER! JANSA FOREVER!

 • Marakeški Šarec

  KuA ‘J DEJ BABE ZOPFRNE?!?

  • kraljica vesolja

   Kva je blo pa prej?

 • Claudio Moro

  Janez Janša, to je ime ob katerem človeka oblijejo solze sreče. Janez
  Janša je Marija porodnica naše države. Janez Janša je dokaz, da dobro
  vedno premaga zlo, poglejte montiran proces Patria. Janez Janša je
  očetova zaščitniška roka in topla materina ljubezen. Janez Janša je
  sonce, ki nas greje in mesec, ki nam sveti, da se ne izgubimo v temi
  zločinskega komunizma. Jaz sem ti hvaležen, naj te sreča vedno spremlja,
  en košček mojega srca bo vedno tvoj. Zato nikoli, ampak res nikoli ne
  bom dal svojega glasu nobeni drugi stranki kot SDS, stranki, ki je edina
  sposobna odrešiti slovenski narod komunističnih zablod.

 • Marakeški Šarec

  KuA ‘J DEJ SLOVENCI BUTASTI?!? A U’MO KeJ NOVH MIGRANTOV UVOZLA?

 • Janez

  “SLOVENIANA”
  je moj osebni e-portal, na katerem najdete veliko najboljše glasbe
  IN
  SPORNE AKTUALNOSTI IZ POLITIKE V NAŠI DOMOVINI R. SLOVENIJI.
  TUDI
  O KULTURNI. IN GOSPODARSKI DEDIŠČINI NAS SLOVENCEV. L.R. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  VREDNO OGLEDA
  “SLOVENIA”
  https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=slov&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l4.4625j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Silos

   Zaželjeno je komentiranje članka ne pa delanje reklame za svoj portal
   vedno znova in znova!

 • Bandit123

  JŽ, kje pa je tvoj prag svobode. Najbrž na NOVI, kjer lahko objaviš vse kar ti pade na pamet, a na tvojo žalost ima bolj malo bralcev.

  • ZatonMesecnikov

   Nihče resen danes ne jemlje metanje v brezna, likvidacije, taborišča, preganjanja, zazidavanja v rudnike za neko “osvoboditev” Bandidos.

  • Fw-190

   Ne lapaj,papak!

 • RATATA

  Pred dobrim letom in pol sem točno ta šarčev govor prilepil tu, na tem portalu, pa je bil izbrisan, čeprav sem mu oporekal v vsaki od tisočih nebuloz.
  Govor mu je napisala tovarišica “profesorica” “doktorica” s fdvja!
  Univerzo je treba najprej očistiti!!

  • RATATA

   In prav ta govor je v pisni obliki bil prepošiljan na ogromno elektronskih naslovov na soboto pred ter v nedeljo zjutraj, na sam dan predsedniških volitev!

  • NezaKogovsekSalamon
   • Artur

    Generacijea Identitete ??!! Jaz “krticam” ne zaupam.

 • montyamp

  Slovenija 1945 pade izpod nacist-fažizma pod NKVD komunistčno morijo gozdnih skrivačev , katerim je vodstvo izšolal veliki Stalin .
  Osvobodili so se pa gošarji samo uši in garij z oblekami katere so dobili od blesavih angležev .
  če je svoboda 700 polnih jam in morišč , potem se bo treba paziti komunističnih izdajalcev , pred katerimi še danes vsako leto v tujino zbeži 8 000 Slovenk in Slovencev .
  Hebeš trake zmagovalce pod katerimi crkuje tretja država v 100 letih . SHS-YU-SLO
  Astrološka psihologija svetuje :
  Pazite se serpentinška , je rojen kot Stalin , strelec z merkurjem v kozorogu in še bi lahko naštevali , če bi kdo bral in razumel .

  • samsara

   Menim, da je bil Šarec evidentiran in njegov osebnostni profil ter pedigre skrbno preštudiran, že kar precej časa nazaj. Morda več, kot bi si kdo lahko predstavljal v svoji najintimnejši opciji.
   Ob ključnih trenutki življenske poti je bila potegnjena ustrezna vrvica, od tam nekje iz ozadja, tako, da današnji ‘izdelek’ v sami esenci bolj ali manj predstavlja prav to kar sile udbokomunistične kontinuitete potrebujeju na vrhu oblasti tukaj in zadaj.
   Imaš povezavo do njegove astrološke karte oz. profila?

 • rubec

  Trpežen tale fant. Nataknjen na sušca, pa še kar blebeta.

 • Aron

  Po Šarcu udrihajo tako skrajno levi kot skrajno desni. Pomeni da je OK.

  • Common Sense

   Do sedaj je bolj ali manj delil bombončke. To zna vsak. Celo komedijant s srednjo lesarsko šolo.

  • if

   Levi “udrihajo” z namenom maskiranja “ta je naš”, desni udrihajo z namenom ščitenja demokracije.

  • Fw-190

   Kaj že je na njemu O.K.? Nič. Bil je nastavljen,zato tudi upam,da bo čim prej odstavljen. Skuša sedaj emitirati druga Drnovšeka,pa mu še to ne uspeva najbolje. Navaden plagiator!

 • Common Sense

  Šareni je patološki narcis. Več, kot mu dajete prostora v medijih, ljubše mu je.

 • Artur

  Skupni imenovalec tega je : naj..li smo ga, če v najkrajšem času ne pride do predčasnih volitev, za lustracijo nikoli ni prepozno . “Venzuela” here we come if…..!

 • gorjanc

  Ja ,ja ,je že tako ,le okupator se je za,menjal !

  • Tone

   Po letu 1945 velika večina Slovencev ni opazila nobenega okupatorja, ostali pa izmišljenega.

   • Fw-190

    Ma daj,umiri seže,čefur.

    • Tone

     Ti nehaj razkazovati svojo nekulturo in razdraženost!

     • Fw-190

      boli?

     • Tone

      Kaj bi me pa lahko bolelo.

   • xtc

    Razen Ruskom Stalinovega-levi tepčki zaradi nizkega IQ to niso zmogli.

    • Tone

     Lahko je tebi, ki imaš privide.

   • KAPIBARA

    Že 41 je bil okupator, ki je moril Slovence,z tako imenovanimi trojkami.. Po 45 se pa zaradi strahu, ni smelo vodeti okupatorja.. Znajo veliko povedati, o takratni prikriti-pritlehni torturi Slovenskega naroda..

    Ivan Cankar: “UJEDINJENJE PO SRBSKO bo imelo za Slovence katastrofalne posledice.”

    “Imenuj se dandanes v Ljubljani Slovenca, pa boš tepen, ne od nemških,temveč od ilirskih šovinistov.”

    “Prepričani smo, da zdrav slovenski razum zmaga, da se Slovenci končno oprimejo zopet z vso dušo svojega narodnega ideala, in upamo, da je današnje ilirsko gibanje na Slovenskem sicer res žalostna ali vendarle prehodna epizoda v slovenskem javnem življenju.”

    Še zmeraj je: “Nevarno je, dandanašnji take banalne resnice očitno povedati”

    • Tone

     Prihodnjič na koncu še povej, kaj si hotel povedati.

     • KAPIBARA

      5 prvih beseda.. pa ponavljaj..

     • Tone

      To je pa res, da je bil okupator že 41., ne vem pa kaj v nadaljevanju delajo trojke.

     • KAPIBARA

      Kdo je v prvi polovici 41 leta, tamanil Slovence.. ?

      Namig: Bili so v skupini, po 3 osebe.. skupine takoimenovane “trojke”..

     • Tone

      Vsekakor to niso bili okupatorji. Okupator lahko pride le od zunaj. Ti ne moreš okupirat sebe ali svojega stanovanja, lahko pa sosedovega.
      Lahko bi že enkrat prenehali s kretenizmom, da so komunisti ali partizani okupirali Slovenijo.

     • KAPIBARA

      Imaš prav. Partizani jo niso, komunjare pa so jo..

     • Tone

      Seveda, kar sami sebe so okupirali! Prevzeti oblast ali okupirati sta dva povsem različna pojma.
      Ali je bila tudi Španija pod frankizmom okupirana država?

 • sodnikisozločinci

  “Totalitarni simboli so bili vseprisotni. (Foto: posnetek zaslona)”

  Ne totalitarni simboli. Rdeča zvezda in tiste počečkane cunje na drogovih so simboli genocida nad slovenskim narodom.

 • Janez

  STALINISTIČNA “OSVOBODITEV”

  SE JE ZGODILA 9.5.1945 – Z V SLOVENIJO SKRAJNO NESODNO POLIT MORILSKO
  VSILJENIM
  J.V. STALINOM – TO SE JJE ZGODILO 9.5. 1945.
  In mnogo nesodnih KOMUNISTIČNO politično pogojenih grozot. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  SLIKE J.V. STALINA V LJUBLJANI, 9.5.. 1945
  https://www.google.com/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&tbm=isch&sa=1&ei=VmFbXKqNMMrVsAGyzIyoBA&q=stalin+ljubljana+9.5.+1945&oq=stalin+ljubljana+9.5.+1945&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3…86866.96450..97583…0.0..0.129.1223.0j10……0….1………41.brtIrMKAQWk#imgrc=6-1zNSZycTjOkM:

  SLIKI J.V. STALINA IN TITA NA PROČELJU OPERE V LJ, 9.5.1945

  https://www.google.com/search?q=stalin+ljubljana+9.5.1945&client=tablet-android-samsung&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiL2N2qlqjgAhUmhaYKHTIPDyMQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=YQ9nmhYRxmjX7M:

  NESODNI, NEČLOVEŠKI UMOR, STRANI KP I. MAČEK “OZNE”
  ANGELCE MEH
  IZ SAVIINJSKE DOLINE, POLETI 1945

  https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    • Get Smart

     Naloga vseh osveščenih ljudi je, seveda če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite še neosveščene, saj osvoboditev izpod jarma MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila opcija, ni opcija in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli vsakodnevno dokazujejo.
     Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
     I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata –MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1« in »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu in totalitarističnemu režimu, redu razredov – 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
     II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Kapodistrias

  Da Šarec ni samo klovn, ampak tudi še kaj bolj bednega, dokazuje z blebetanjem o junaškem preboju. Preboj pomeni izvleči se iz obroča s hudim bojem. Naj mu Franta pojasni, kako hudi boji so potekali. Niti en strel ni padel. Izmuznili so se po temačnih grapah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!