fbpx

[Video] Milan Kučan po državni proslavi razkril, kako globoka država še vedno okupira Slovenijo in je ne izpusti iz svojih rok!

Milan Kučan (Foto: posnetek zaslona)

Podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko je mnoge navdušil s svojim slavnostnim nagovorom, v katerem je med drugim izpostavil pomen zagotavljanja človekovih pravic. Govor je pričakovano zmotil mnoge, tudi novinarko POP TV Suzano Perman, ki je znana po svojem specifičnem odnosu z Damirjem Črnčecem in posredno s premierjem Marjanom Šarcem. Tako je o govoru povprašala zadnjega šefa ZKS Milana Kučana, ki mu govor ni bil niti najmanj všeč. Še več, Kučan je diplomatsko izrazil tudi zgražanje nad govorom predsednika Boruta Pahorja, v nadaljevanju pa je na vprašanje Permanove o domnevnih okupacijskih težnjah drugih držav odgovoril s pomenljivim razkritjem: “Te težnje so več ali manj skozi celo zgodovino, ni nič posebnega. Najhujša je pa okupacija, lastna, ko mi sami sebe okupiramo, to me veliko bolj skrbi.” Tako je javno razkril, kako globoka država še vedno okupira Slovenijo!

Podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko  je bil v nagovoru na slavnostni seji Državnega zbora pred dnevom samostojnosti in enotnosti kritičen do zagotavljanja človekovih pravic v državi, po poročanju Slovenske tiskovne agencije pa je povedal tudi, da je bil upor proti kršenju človekovih pravic eno temeljnih izhodišč slovenske osamosvojitve. Prek postulatov pravne države naj bi bilo v Sloveniji enako varstvo pred zakonom zagotovljeno vsakomur. Vendar pa še zdaleč ni vse tako, kot bi moralo biti, je opozoril. Tanko je v nagovoru pred praznikom spomnil tudi na besede predsednika Socialdemokratske zveze Slovenije Jožeta Pučnika po razglasitvi začasnih rezultatov plebiscita: “Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo.” Z rezultatom plebiscita je bil dan ukaz tedanji politiki, katere jedro je predstavljal Demos, da udejanji stoletne najintimnejše želje slovenskega življa po samostojni državi.

Kučan sedel na strankarski proslavi?
Govor je seveda zmotil novinarko Suzano Perman s POP TV, ki je sicer znana po svojem odnosu z Damirjem Črnčecom, ki ga je ugledni in dobro informirani hrvaški novinar Velimir Bujanec pomenljivo opisal kot “specifičnega”. Prav prek Črnčeca je Permanova dobro povezana tudi z Marjanom Šarcem in posledično se ji je večkrat očitalo, da izvaja propagando pod njegovo taktirko, kar je sicer jasno vidno že iz njenega dela. Tako je po proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti tekala med predstavniki države in jih provocirala s Tankovim govorom v želji, da bi o njem izrazili negativno mnenje in ni presenečenje, da je o tem spregovorila tudi z zadnjim šefom Zveze komunistov Slovenije Milanom Kučanom, ki ji je povedal: “Ne, to je tipičen govor za strankarsko proslavo, po enotnosti pa v tistem govoru ni bilo niti sledi.”

Foto: Facebook Suzana Perman

Šefu globoke države ni bil všeč niti Pahorjev govor
Permanova je Kučana povprašala tudi o govoru predsednika Boruta Pahorja, ki ga je Kučan opisal kot “pravljičnega.” Ni skrivnost, da v zadnjih letih Kučan ni pretirano navdušen nad Pahorjevim delom, ki si bolj ali manj spretno prizadeva doseči spravo med Slovenci. Gotovo Kučan ni zadovoljen niti nad tem, da je Pahor pred televizijskimi kamerami v preteklosti razkril, kako ga je Kučan leta 2011 obiskal in od njega zahteval naj odstopi. Kučan je imel takrat že pripravljen načrt, kako bo oblast prevzel zdaj močno osramočeni Zoran Janković, a je načrt spodletel.

Foto: STA

Permanova se ni ustavila z govori Tanka in Pahorja
A Permanova ni s provociranjem glede govorov, pač pa je nadaljevala z vprašanji glede madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbána, ki se je pred kratkim slikal ob zgodovinskem zemljevidu Madžarske, ki je pred Trianonsko mirovno pogodbo obsegala trikrat več ozemlja. Ob tem velja spomniti, da je nekdanja novinarska kolegica Permanove Irena Joveva kot kandidatka Šarčeve LMŠ pred evropskimi volitvami doživela hudo sramoto, ko je kot magistra mednarodnih odnosov sploh prvič slišala za Trianonsko mirovno pogodbo. Kučan je sicer s svojim odgovorom razkril več, kot je nameraval: “Te težnje so več ali manj skozi celo zgodovino, ni nič posebnega. Najhujša je pa okupacija, lastna, ko mi sami sebe okupiramo, to me veliko bolj skrbi.”

Irena Joveva (Foto: STA)

Kučan razkril, kako globoka država še danes okupira Slovenijo
Znano je namreč, da je Slovenija še skoraj 30 let po formalnem padcu komunizma okupirana s strani globoke države, katere krovna organizacija je po mnenju mnogih prav Kučanov Forum 21. Da so komunisti še vedno prisotni v vseh porah slovenske družbe, je na konferenci v Temišvarju pred kratkim opozoril tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je o Kučanu povedal: “On je ustanovil t. i. Forum 21, centralni komite v senci, ki je neuradno še zmeraj najmočnejša organizacija v Sloveniji, ki popolnoma nadzoruje pravosodje, mainstream medije ter skoraj popolnoma tudi podjetja v državni lasti.”

Foto: Twitter

Tudi zemljevid Zedinjene Slovenije je izobešen marsikje, pa to še ne pomeni, da imamo Slovenci okupacijske težnje
Sicer smo tudi Slovenci ponosni na zemljevid Zedinjene Slovenije avtorja Petra Kozlerja iz leta 1851. Ta prikazuje slovenske dežele Kranjsko, Štajersko, Koroško in Primorje v veliko večjem obsegu, kot danes segajo meje Republike Slovenije, s ponosom pa je zemljevid izobešen na stenah številnih slovenskih pisarn in uradov, pa se kljub temu nihče iz sosednjih držav ne zgraža nad morebitnimi okupacijskimi težnjami!

Zemljevid Zedinjene Slovenije avtorja Petra Kozlerja

Rok Krajnc