[Video] Milan Kučan po državni proslavi razkril, kako globoka država še vedno okupira Slovenijo in je ne izpusti iz svojih rok!

Milan Kučan (Foto: posnetek zaslona)

Podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko je mnoge navdušil s svojim slavnostnim nagovorom, v katerem je med drugim izpostavil pomen zagotavljanja človekovih pravic. Govor je pričakovano zmotil mnoge, tudi novinarko POP TV Suzano Perman, ki je znana po svojem specifičnem odnosu z Damirjem Črnčecem in posredno s premierjem Marjanom Šarcem. Tako je o govoru povprašala zadnjega šefa ZKS Milana Kučana, ki mu govor ni bil niti najmanj všeč. Še več, Kučan je diplomatsko izrazil tudi zgražanje nad govorom predsednika Boruta Pahorja, v nadaljevanju pa je na vprašanje Permanove o domnevnih okupacijskih težnjah drugih držav odgovoril s pomenljivim razkritjem: “Te težnje so več ali manj skozi celo zgodovino, ni nič posebnega. Najhujša je pa okupacija, lastna, ko mi sami sebe okupiramo, to me veliko bolj skrbi.” Tako je javno razkril, kako globoka država še vedno okupira Slovenijo!

Podpredsednik Državnega zbora Jože Tanko je bil v nagovoru na slavnostni seji Državnega zbora pred dnevom samostojnosti in enotnosti kritičen do zagotavljanja človekovih pravic v državi, po poročanju Slovenske tiskovne agencije pa je povedal tudi, da je bil upor proti kršenju človekovih pravic eno temeljnih izhodišč slovenske osamosvojitve. Prek postulatov pravne države naj bi bilo v Sloveniji enako varstvo pred zakonom zagotovljeno vsakomur. Vendar pa še zdaleč ni vse tako, kot bi moralo biti, je opozoril. Tanko je v nagovoru pred praznikom spomnil tudi na besede predsednika Socialdemokratske zveze Slovenije Jožeta Pučnika po razglasitvi začasnih rezultatov plebiscita: “Jugoslavije ni več, zdaj gre za Slovenijo.” Z rezultatom plebiscita je bil dan ukaz tedanji politiki, katere jedro je predstavljal Demos, da udejanji stoletne najintimnejše želje slovenskega življa po samostojni državi.

Kučan sedel na strankarski proslavi?
Govor je seveda zmotil novinarko Suzano Perman s POP TV, ki je sicer znana po svojem odnosu z Damirjem Črnčecom, ki ga je ugledni in dobro informirani hrvaški novinar Velimir Bujanec pomenljivo opisal kot “specifičnega”. Prav prek Črnčeca je Permanova dobro povezana tudi z Marjanom Šarcem in posledično se ji je večkrat očitalo, da izvaja propagando pod njegovo taktirko, kar je sicer jasno vidno že iz njenega dela. Tako je po proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti tekala med predstavniki države in jih provocirala s Tankovim govorom v želji, da bi o njem izrazili negativno mnenje in ni presenečenje, da je o tem spregovorila tudi z zadnjim šefom Zveze komunistov Slovenije Milanom Kučanom, ki ji je povedal: “Ne, to je tipičen govor za strankarsko proslavo, po enotnosti pa v tistem govoru ni bilo niti sledi.”

Foto: Facebook Suzana Perman

Šefu globoke države ni bil všeč niti Pahorjev govor
Permanova je Kučana povprašala tudi o govoru predsednika Boruta Pahorja, ki ga je Kučan opisal kot “pravljičnega.” Ni skrivnost, da v zadnjih letih Kučan ni pretirano navdušen nad Pahorjevim delom, ki si bolj ali manj spretno prizadeva doseči spravo med Slovenci. Gotovo Kučan ni zadovoljen niti nad tem, da je Pahor pred televizijskimi kamerami v preteklosti razkril, kako ga je Kučan leta 2011 obiskal in od njega zahteval naj odstopi. Kučan je imel takrat že pripravljen načrt, kako bo oblast prevzel zdaj močno osramočeni Zoran Janković, a je načrt spodletel.

Foto: STA

Permanova se ni ustavila z govori Tanka in Pahorja
A Permanova ni s provociranjem glede govorov, pač pa je nadaljevala z vprašanji glede madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbána, ki se je pred kratkim slikal ob zgodovinskem zemljevidu Madžarske, ki je pred Trianonsko mirovno pogodbo obsegala trikrat več ozemlja. Ob tem velja spomniti, da je nekdanja novinarska kolegica Permanove Irena Joveva kot kandidatka Šarčeve LMŠ pred evropskimi volitvami doživela hudo sramoto, ko je kot magistra mednarodnih odnosov sploh prvič slišala za Trianonsko mirovno pogodbo. Kučan je sicer s svojim odgovorom razkril več, kot je nameraval: “Te težnje so več ali manj skozi celo zgodovino, ni nič posebnega. Najhujša je pa okupacija, lastna, ko mi sami sebe okupiramo, to me veliko bolj skrbi.”

Irena Joveva (Foto: STA)

Kučan razkril, kako globoka država še danes okupira Slovenijo
Znano je namreč, da je Slovenija še skoraj 30 let po formalnem padcu komunizma okupirana s strani globoke države, katere krovna organizacija je po mnenju mnogih prav Kučanov Forum 21. Da so komunisti še vedno prisotni v vseh porah slovenske družbe, je na konferenci v Temišvarju pred kratkim opozoril tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je o Kučanu povedal: “On je ustanovil t. i. Forum 21, centralni komite v senci, ki je neuradno še zmeraj najmočnejša organizacija v Sloveniji, ki popolnoma nadzoruje pravosodje, mainstream medije ter skoraj popolnoma tudi podjetja v državni lasti.”

Foto: Twitter

Tudi zemljevid Zedinjene Slovenije je izobešen marsikje, pa to še ne pomeni, da imamo Slovenci okupacijske težnje
Sicer smo tudi Slovenci ponosni na zemljevid Zedinjene Slovenije avtorja Petra Kozlerja iz leta 1851. Ta prikazuje slovenske dežele Kranjsko, Štajersko, Koroško in Primorje v veliko večjem obsegu, kot danes segajo meje Republike Slovenije, s ponosom pa je zemljevid izobešen na stenah številnih slovenskih pisarn in uradov, pa se kljub temu nihče iz sosednjih držav ne zgraža nad morebitnimi okupacijskimi težnjami!

Zemljevid Zedinjene Slovenije avtorja Petra Kozlerja

Rok Krajnc

 • Jernej

  Imamo pa ljudi v Sloveniji, ki verjamejo Sarcevi vladi in mislijo, kako hoce Orban dele nasega ozemlja. Ljudje brez lastne pameti. Lp

 • Anton

  Stara podgana dobi sive dlake.

 • APMMB

  Slovenci in Madžari smo po 1.svetovn vojni izgubli največ nacionalnega ozemlja in smo bili najboj prikrajšana naroda.
  Kozlarjev zemljevid slovenskih dežel je legitimen. Legitimen je tudi zemjevid madžarskih dežel.
  Slovenci pač raje vidimo na steni zemljevid propadle Jugslavje.

 • Jurij Krist

  Kozlarjev zemljevid ni bil nikoli uradno priznan s strani AO cesarja kaj šele Habsburžanov, žal. Tako, da je nerazumno primerjat z zemljevidom rimskega imperija, ker je rimski imperij dejansko obstajal.
  Pahor se kaže kot narcisoidni pravljičar v roza srajčki, ki bi s pričesko rad igral kopijo demokratskega predsednika USA JFK-ja.

 • pajot

  Pritlikavček,okupator Slovenije si ti.

 • Ivan Ivanovič

  Notranja okupacija. Dobr izraz. Kučan očitno dobro ve, o čem govori. Sicer pa, kaj je bila revolucija drugega kot notranja okupacija? Iz njene trde variante smo med tranzicijo prešli v mehko varianto notranje okupacije.

  • Ivan Ivanovič

   Komentar se je spet pojavil, ko sem napisal nov komentar in povedal, da so mi izbrisali komentar. Razumi, kdor moreš te igrice v slogu: sad ga ima sad ga nema.
   Mimogrede: Občasno mi admin onemogoči komentiranje za dan ali dva. Že večkrat sem o tem obvestil uredništvo, pa nič. Prvič sem dobil odgovor, da oni pa že ne delajo tega, potem pa samo še molk.
   Desnica propada tudi zato, ker je prestreljena z levimi krti, in ker ni nobene solidarnosti med njimi. Namesto pomoči, je človek deležen arogance in ignorance. Rezultati so temu ustrezni.

   • Mademoiselle

    Če dobite preveč minusov (puščica dol), vam program Disquis sam izbriše komentar. Meni so enkrat nabili 36 minusov na komentar o žalostni usodi gradu Strmol. Ljudje na tem portala tega zagotovo niso naredili. In sem bila odstranjena.
    Minuse pa delijo nastavljenci, ki odpirajo kup novih profilov z namenom, da delijo minuse in te program samodejno odstrani.

    • Ivan Ivanovič

     Nisem dobil minusov. Admin je krt, ki dela za anarholevico. Kot vsi nepridipravi dela v temi, če ga osvetliš, pa se umakne.

 • pajot

  Pritlikavček,okupator Slovenije si ti.

 • Ryuk

  Edini izločevalci in razdiralci enotnosti so taki pristranski novinarji, ki tudi tokrat niso zamudili priložnosti srati po govoru Tanka. Isto je bilo na hanzi tv.

 • Ryuk

  Izločevalci in razdiralci enotnosti so taki pristranski novinarji, ki tudi tokrat niso zamudili priložnosti srati po govoru Tanka. Isto je bilo na hanzi tv.

  • VERZIFIKATOR

   Iz predbožične pridige

   TANKI LEVITI

   Se povzpel na prižnico je Jože,
   predbožično pridigo povedal,
   včasih v prvi vrsto k njim pogledal,
   ki ježile so se vsem jim kože.

   Vsi pod kožo vendar smo rdeči,
   vsi krvavi, Darjan je zastokal,
   Borko skorajda ob tem zajokal,
   Florjan v dužbi trzal je sedeči.

   Poje nam levite, se je zdrznil
   v prvi vrsti Darjan ministrantek,
   Borko je ob njem mencal kot fantek,
   Florjan vsakokrat nervozno trznil.

   Bral levite jim je prav natanko
   Jože v pridigi tej predbožični,
   da presedali so se dotični,
   kakor zajčki, padejo ko v zanko.

   Bral preudarno Jože je levite,
   v prvo vrsto tu in tam poškilil,
   ni se grehov, grešnikov usmilil,
   rabil je besede neprikrite.

   Borko se levitov je otepal,
   češ saj vse sem storil, kar sem mogel,
   Darjanček ob njem je onemogel,
   Florjan roke vil je, prste sklepal.

   V pridigi so prepoznali znanko,
   saj jim je naravnost vse povedal,
   zborček se levitov je zavedal,
   da na ploskev so stopili tanko.

 • WISKY 1000

  Ta komunajzar ne pozna nobene sramote,bi je in je še proti osamosvojitvi Slovenije.Kaj je sploh delal na proslavi?Pokojnino mu znižat na minimalno,vzet državljanstvo.

 • WISKY 1000

  Ta komunajzar ne pozna nobene sramote,bil je in je še proti osamosvojitvi Slovenije.Kaj je sploh delal na proslavi?Zavedni Slovenci bi ga morali nagnat iz dvorane.Pokojnino mu znižat na minimalno,vzet državljanstvo.

  • Boco

   Prav imas v normalni druzbi bi ga moralj zbrcat in nagnat. Zal nismo normalna drzava z normalnimi drzavljani.

  • RATATA

   Kaj si pa pil WISKY, da takšne pišeš?
   ?
   kiićanu je treba penzion tako zelo zvišat, da se bo do njega tako zelo stegoval, da se bo stegnil!!

 • Ivan Ivanovič

  Zanimivo, črtali so mi komentar, v katerem sem napisal, da Kučan že ve, o čem govori, ko govori o notranji okupaciji. Saj je bila tudi revolucija nič drugega kot notranja komunistična okupacija, med tranzicijo pa se je nekdanja trda okupacija prelevila v mehkejšo varianto, ostali pa smo še vedno tam, kjer smo bili: pod notranjo okupacijo novokomunistične nomenklature.
  Kaj je v tem komentarju spornega? Politično nekrekten komentar? Sovražni govor? ali le resnica nekatere preveč boli??

 • SIMON ROZIC

  Tega Kučana, bojo njegovi ritolizniki še crknjenega privlekli na vsako
  proslavo naše države, pa čeprav jo globoko sovraži! In mi bomo to še
  prenašali ? Kako dolgo?

  • Ivan Ivanovič

   Se bojim, da je treba vprašanje obrniti: kako dolgo bomo lahko še izražali stališča, ki so nasprotna novokomunističnim notranjim okupatorjem Slovenije. Celo na tem portalu se gredo cenzuro komentarjev, verjetno po nareku sovražnogovrnih vigilantov na FDV.

 • Peter dolenc

  Pamet v roke pa na volitve. Samo to je rešitev. Tega malega pokvarjenega pajaca pa čimmankrat kazat na fotografijah.
  Pa vesel Božič

 • DOMOVINSKA LIGA

  Namesto da smo pajaca postavili za predsednika Slovenije bi ga morali postaviti pred zid.

 • DMB

  Prišla bo ura za katero nihče ne ve, reven ali bogat. A škode ki jo povzroča on in njegovi pajdaši en rod ne bo poplačal.
  Pristrizite peruti temu rdečemu petelinu

 • rubec

  Irena Severna Joveva ne pozna Trianonske pogodbe, pozna pa pogodbo ki jo je leta 871 s Tatari sklenil njen prednik Vasilij I. Pogodba je imela daljnosežne posledice pri nadaljnemu razvoju te regije, saj je dokončno določila pravico do uporabe rozin za tatarski biftek, za ohridsko rezino pa uporabo rezin. To velja vse do današnjih dni, zato ni čudno, da je včeraj tatarski biftek na naši mizi bil kar precej sladek, zdi se mi celo, da ga je še ene tričetrt ostalo. Grem gledat.

  • samotoje

   Tole z rozinami ima daljnosežne posledice za bolgarski narod. Na Jovevi se zelo odraža.

 • Franc Šink

  saj bo Kučana kmalu konec

  • jan Gedli

   Saj se cufajo za njegov “prestol”.

 • Boco

  Milan je novi Tito. Je Titekov nadomestek za slovensko levicarsko partizansko totalitaristicno pohabljeno psiho. Ti umi ki ne verujejo v boga si ustvarijo svoje lazne preroke. Oni to rabijo.

 • Novakec1

  Recite bobu bob; globoka država je čefurska mafija. Forum 21 jim pa omogoča rovarjenje po slolandiji.

 • Jožef

  Ljudje dobre volje, danes je Božič, Odrešenik se je ponovno rodil oziroma drugače povedano: ponovno se je rodila rešitev Sllvenije in Slovencev. Prišle bodo ponovno volitve in dobri ljudje, izberite že enkrat tisto, za kar smo se na plebiscitu odllčili. Izberite slogan Slovenija moja dežela in ne pozabite, kaj so nam Srbi delali ob osamosvojitvi. Ne pozabite, kaj je takrat poročala RTV in kaj je vsak večer poročal Jelko Kacin. V samostojni Sloveniji rojeni, prečitajte knjige, ki jih je napisal Janez Janša in najnovejšo od Jožeta Možine. Resnica mori biti ponovno resnica in v Sloveniji smo Slovenci in v šolah se mora učiti materi jezik in ne jezik, ki ga je uporabljal agresor ob osamosvajanju.
  Dosti nam je bilo suženstva v Jugi.

 • RATATA

  Ko že Zemljovid slovenske Dežele in pokrajin popate…… in ko omenjate okupacijo……

  Ozemlja slovenskih Dežel okupira nezavisna hrvatska država nastala dne 08.10.1991!
  Ves čas od konca NDH, pa do osamosvojitve Slovenije na internacionalni ravni ni bil sprejet noben dokument v zvezi z državno mejo, se je z osamosvojitvijo Slovenije 26. junija 1991 situacija ponovila:
  meje so znova postale meddržavne – med osamosvojeno Republiko Slovenijo in preostankom SFRJ, kamor je do 8. oktobra 1991 spadala tudi Hrvaška.
  To mejo je morala avtomatično sprejeti in priznati kasneje odcepljena jugoslovanska republika Hrvatska.
  Ker torej Zagreb odločno in nepreklicno zavrača obstoj in pomen kakršnega koli meddržavnega dogovora po 25. juniju 1991 o poteku državne meje z Republiko Slovenijo, so torej obstoječi in veljavni le zadnji internacionalni pravni akti s tem v zvezi.

  https://www.portalplus.si/2546/arbitraza-argumenti-lenarcic/

  • jan Gedli

   Ko bi se dalo to stiščati skozi!

   • RATATA

    Ko bi delali po pravu, bi bilo točno tako…, kar je edinole prav!!

    • jan Gedli

     Saj

 • Andrej, Miha ali Jure

  Kučan nikoli ne iztegne roko v pozdrav.

 • Amerikanc

  Milanček že malo na škrge diha, kar se politike tiče. Saj mu niso poslušni niti partijski mladiči. Vsi malo solirajo, ker bi radi take extra dodatke k penziji, kot njihov učitelj Milanček.

 • VERZIFIKATOR

  Podanik N.

  TRETJI DROG

  Proti gradu je podanik zrl,
  nad prestolnim mestom, ki se dviga,
  nekaj, glej, na stolpu naglo šviga,
  mar je prapor, mar je kdo umrl?

  Je doslej visela ena sama,
  to bila prestolna je zastava,
  zdaj ob njej še druga v zraku plava,
  kakšna gori se dogaja drama?

  Dva drogova in pa dve zastavi,
  Mar je druga bela, za predajo?
  Ne, tribarvna je, ki z njo vihrajo,
  bojda le za praznik se pojavi.

  Ne verjame, ko ju opazuje.
  v dve zastavi, ko pogled upira,
  naš podanik, ki se gor ozira,
  tretji drog samo še pričakuje.

  Tretji drog in črno tam zastavo,
  ki bo državljanom naznanila,
  da pravica se je dogodila,
  ta simbol bo za naravno pravo.

 • lokec

  Slaba volja nepravičnega Kučana potrjuje dober in pravičen govor Tanka.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Vso to rdečo drhal bi ob osamosvojitvi Slovenije morali postaviti pred zid, da se to komunistično leglo nebi ponovilo in okužilo mladino kot se je to ponovno sedaj.

 • xtc

  Članek je malce mimo Kučan je jasno nakazal ,da EU,Nato in Osamosvojitelje dojema kot “okupatorje” logično oni so od 41-91 “osvobajali” z grabni,šahti,brezni in rovi.-samostojno Slovenijo smatra kot okupatorjsa,ki mu je okupiral njegovo ljubbljeno Yugoslavijo-čeprav je ta razpadla v prah in pepel ravno zaradi njemu identičnih.
  In nenazadnje napadna Tanka,seveda je pokazal scvoje razumevanje demokracije-Demokracija smo mi Kučan CK partija take kot je Tanko smo od 41-91 takoj poslali ve se kam-“gre za izdajalce naroda”,ve se kdo je pa “narod” to je Partija ostali so potrošna roba.
  Ja Kučan je razkril več kot izgleda na prvi pogled,a se mu sanje sesuvajo večina mu jih ostajajo le mokre ,nekaj jih pravkar propada in Matilda mu počasi že pošilja vabila na ohcet,kljub izrednim naporom pa mu imperij vztrajno razpada zaradi zunanjih dejavnikov-enako kot se mu je to dogajalo v španoviji z Titekom.

  • Ivan Ivanovič

   Ne vem, če imaš ravno prav. Zaenkrat ni videti, da bi Kučanov imperij razpadal. Nasprotno, levica je pod njegovim vodstvom med tranzicijo dosegla popolno podreditev desnice in ohranila vlogo okupatorja Slovenije – v Kučanovem jeziku. Slovenija je njegov fevd, ki mu suvereno vlada. Opozicija je zgolj okras, ki daje legitimnost njegovi intimni opciji. Matilda je seveda vedno na preži za vsakim, toda kdor upa, da bo biologija kaj prida spremenila Slovenijo na bolje, se bridko vara. Matilda je med tranzicijo pobrala veliko več desnih volivcev, ki jih desni blok ni uspel nadoknaditi. Levica ima na enis strani v rokah šolstvo in glavne medije, ki ustvarjajo njihove volivce, na drugi strani uvaža migrante iz bivše Juge in od drugod, ki so praviloma volivci levice. Oblast jim je tako zagotovljena. Če bo slovenski narod zaradi tega izginil, ortolevičarjev to niti malo ne gane. Važno je, da imajo oblast in s tem denar. Z denarjem se da skoraj vse kupiti. V skrajni sili tudi novo domovino.

 • Ježek Teka Teka

  Sladkorna … visok pritisk … ščitnica … voda v pljučih …

  • xtc

   Matilda piše vabilo na ohcet.

 • Ivan Ivanovič

  Milan Kučan je prišel na vrh Triglava, iz žepa je vzel dolgo rolo papirja in začel brati:
  “Spoštovani tovariši in tovarišice, čast mi je, da sem vas vodil dolga desetletja. Žal večina od vas ni imela od tega pretirane koristi, nasprotno, imela je veliko škodo, ampak manjšina je pa zelo profitirala. Za to in samo za to gre v politiki. Moja intimna opcija nikoli ni bila blagostanje za vse Slovence, temveč blagostanje samo za peščico. Sicer pa, Slovenci sploh niso pomembni. Gre za državljane Slovenije, ki so toliko pomembni, kolikor so mi zvesti…”
  Potem sem se zbudil. Škoda, ker je bila rola papirja še dolga.

 • Garbage man

  A ta dek še ni crknu?

 • Branko Jadran

  Kaj ves, lahk da je tu kaksna dobra finta, hocejo Slo, porinit nazaj v cajte, ko je bil napravljen, kot rece zemljovid dezele, in bi imeli moznost obdrzat zemljovit v vidnem obsegu, nikol ne ves kaj kdo misli

 • Aurelius

  Po definiciji Wikipedije pomeni izraz “okupacija” naslednje – citiram: “Okupacija je zasedba ozemlja med ali po oboroženem spopadu, ki ga izvedejo vojaške enote ene države nad suverenim ozemljem druge države. V času okupacije je na zasedenem ozemlju vzpostavljeno stanje, ki ga odredijo okupacijske sile.” S svojimi izjavami želi bivši il presidente spet razdvajati naš narod, saj po osamosvojitvi Slovenije nismo imeli nobenega oboroženega spopada s kakšno drugo državo in kako smo lahko sedaj kar naenkrat kao okupirani? Če se tamali tako počuti, potem naj tega ne posplošuje na ves narod, naj bo lepo tiho in zapravlja svojo penzijo, ki samo zanj znaša 80 % plače aktualnega predsednika države, ki zdaj prejema cca. 7200 EUR, kar pomeni, da tamali za vse svoje protinarodne aktivnosti vsak mesec dobi nagrado v višini cca. 5.760 EUR. Samo še tiho je lahko, ne pa, da še naprej meša dr.ek v naši državi !!!

 • Tadej Bratuša

  Po kučanovo ne bo Slo okupirana ko bo v njen sistem Severne Koreje.
  Kjer so vsi tiho in umirajo od lakote ali po zaporih.Takrat je v državi svoboda (komunistična) in to so mokre sanje vsakega komunista.

 • Perokojtigautero

  Metr cvancih je kurji tat napram steklim psom janšističnega zverinjaka

  • pupa

   3 comments • 0 votes

   Tunek preveč se trudiš.

  • JANEZ GUS

   Tvoji materi ga je uteral najslabši vaški izmeček.

   • Perokojtigautero

    Tvojo je osel našponal v rit, ko je rojevala te je izsrala iz ritne odprtine

 • JANEZ GUS

  On nima več kaj mislit.Kar je baraba mislila,smo že vse slišali. in vemo.On naj misli,kje se bo raztrosil njegov kadaver.Po mojem ne v slovenski zemlji.