[Video] Politični analitik Iršič o pijavkah, ki so podpisale peticijo proti Janševi vladi in Črnčecu, ki panično rešuje svojo kožo!

Damir Črnčec (Foto: STA)

Dogajanje v političnem prostoru je v zadnjih dneh zelo pestro, govori se namreč o možnih zlorabah varnostnih in obveščevalnih služb, mediji pa se trudijo preprečiti nastanek nove vlade pod vodstvom Janeza Janše. O tem je bilo govora tudi v oddaji Kdo vam laže, kjer je bil gost Mitja Iršič in je uvodoma komentiral odstop Marjana Šarca: “Politični analitiki smo mu to povedali že tam, jeseni leta 2018, da se tako ne bo dalo vladati in pravzaprav je zdržal še dlje, kot smo mu napovedovali, predvsem na valu te konjunkture. Ampak, da se ne da vladati z deset milijardnim, rekordnim proračunom, ne da se, če nimaš večine in on je to vedel že prej, da je edina pot do vlade je preko neomarksistične Levice in ravno ta Levica ga je potopila s tistimi predlogi, ki jih je vsilila glede ukinitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja. In spomnimo, zakaj je Marjan Šarec sploh odstopil: zaradi tega, ker se je lasten strokovni svet v stranki uprl proti njemu, tako da je njemu razpadla stranka od znotraj.”

To, da hoče Marjan Šarec na vsak način na volitve, pa čeprav so ljudje leta 2018 povedali, kaj si mislijo, kljub temu, da je parlamentu stranka, ki ima dvakrat več sedežev kot njegova je Mitja Iršič v oddaji Kdo vam laže na Nova24TV pri voditelju Borisu Tomašiču komentiral: “Šarec je očitno delal račun brez krčmarja, najbrž je misli, da bo počistil s preostalimi kadri liberalne sredine in sam postal edini naslednik pravega LDS, ampak očitno je še politično naiven in se ne zaveda, da ljudje pač ne bodo padali na to in so spoznali, na kak način on deluje v koaliciji. Oseba, ki išče neko dominantno pozicijo znotraj liberalne sredine in ne vem, kaj si sploh misli. Očitno je mislil, da bo SMC se igral to njegovo igro in, da bodo sprejeli njegovo ponudbo, kar je povsem nerealno. To nam kaže predvsem, kako zelen je še Marjan Šarec, kar se tiče politike in političnih preigravanj.” Pri vsem tem se Šarec sklicuje na to, da naj bi leta 2018 vsi, na katere je zdaj računal, zatrjevali, da ne bodo šli z Janezom Janšo v koalicijo. Iršič meni, da [se je situacija zdaj spremenila predvsem zaradi njega: “On je tisti, ki je najedal te stranke in jih uničeval in mediji so mu pri tem izdatno pomagali. Mislim, da je edina stranka, ki je izšla imuna iz te njegove koalicije smrti Levica, ki sploh ni bila v koaliciji in SD, ki je pač večna stranka komunističnega nasledstva, ki bo najbrž v Sloveniji še 100 let. Ampak samooklicani liberalni trojček je pa on sam uničil in posledice so zdaj tu. Razlika je, da so ljudje zdaj ugotovili, da se z njim ne da delati.” Vprašanje je tudi, kdo bi v primeru ponovnih volitve sploh šel s Šarcem v koalicijo, Dejan Židan je že povedal, da sumi, da nekdo za njim vohuni, isto pa smo slišali tudi iz stranke SAB. Iršič se zato sprašuje: “Kdo bo pa sploh šel v koalicijo s tako nezanesljivim partnerjem?!”

Šarec je navaden politikant, ki ne razume, kaj pomeni državotvornost
Šarec se ob vsem dogajanju čudi na neodobravajoče reakcije koalicijskih partnerjev, saj je po svojih besedah vsakemu nekaj dal, namesto, da bi se trudil delovati državotvorno, nad čimer je Iršič zgrožen: “To je presunljivo! To je znak enega takega politikanta, ki sploh ne razume, kaj pomeni državotvorno, neka državotvorna politika, za njega je politika deljenje uslug, tebi bom dal to, onemu bom dal ono, jaz bom pa vmes zraven vladal. To je pravi prikaz, zakaj imamo v državi tak kaos, kot ga imamo! Kljub rekordnem proračunu! Imamo človeka na oblasti, ki vlada, zato, da vlada. Njega je v dveh letih očitno oblast tako zasvojila, da bo naredil vse, da bo ostal na oblasti. In zdaj bomo celo videli, da se bo odmaknil v neko skrajno levico. On se sploh noče več povezovati z desnico oz. z desno sredino. Za njega je prvi pogoj, da njegovi liberalni partnerji vstopijo v koalicijo to, da ne sodelujejo z desnico. Za njega je bolj sprejemljivo to, da se povezujejo s stranko, ki v svojem programu uradno napoveduje postopno nacionalizacijo, kot pa recimo z ugledno članico Evropske ljudske stranke. In to, Marjan Šarec, je zdaj pokazal, kakšen človek je in kakšen politik je!”

75 psevdointelektualcev so pijavke, pripojene na državni denar
Iršič je komentiral tudi peticijo 75 večinoma upokojenih profesorjev brez mednarodnih referenc, velika večina od njih pa je tudi propadlih politikov levih strank, kot so LDS, SD in Levica, veliko od njih pa tudi bivših sodelavcev UDBE: “Tole pismo akademikov resno nakazuje na obup globoke države. Saj poznamo, ti ljudje se pojavijo, veliko od teh je tudi romarjev na Magistrat, ko so šli Zorana Jankovića pozivat, naj kandidira na volitvah. Razumem, kaj njih žuli. Žuli jih, 7 točk so navedli, tista druga točka. Kot so rekli, podivjana privatizacija ali nekaj takega. In jaz razumem, da bi oni kot socialistični kolektivisti, ki so zrasli v totalitarnem sistemu, marsikateri od njih je bil tudi pomemben člen oz. aparatčik totalitarizma, sodelavci SDV itd. In takšni ljudje danes pozivajo proti avtoritarni desni vladi, kjer bi bili dve stranki iz levice in ena stranka, ki sama sebi pravi sredinska. V državi, kjer je večina medijev levih. Oni pa pravijo, da bomo imeli desno, avtoritarno vlado. Tista druga točka njih moti, privatizacija, ker to je tista njihova čaša, iz katere pijejo vsi.” Po vsej verjetnosti pa marsikoga od podpisanih, ki so pripojeni na proračun, skrbi, da bodo morali morda tudi dejansko začeti delati: “To so pijavke in jaz razumem, da oni želijo, da se ohrani državno premoženje, zato ker imajo oni tudi kaj od tega. Ampak, če bi jim to napisal Slavoj Žižek, en argument za socialistični kolektivizem, bi to bilo v redu, ker on zna to dobro napisat. Ampak ostale točke so, kot bi jih pisala neka petnajstletna člana ameriška članica združenja Antifa. Ne razumem, zakaj se taki stari akademiki, kot sta Bavcon ali Rizman spremenita v petnajstletnici v bran nekega politikanta. To je takšen absurd, ti ljudje so brez obraza in stvari, ki so jih omenjali od 1 do 7, to so prepisani manifesti Antifa. Rasizem, homofobija, avrotitarnost. Tako, kot Antifa vzklika ‘Fuck Trump’, oni vzklikajo ‘Fuck Janša’. Ampak na izredno nizek, infantilen, najstniški način!”

Mitja Iršič (Foto: posnetek zaslona)

Za povprečnega Slovenca je pomembnejše od domnevne podnebne krize to, kakšna bo razlika med njegovo bruto in neto plačo
Režimski mediji sicer že pripravljajo teren za morebiten novi obraz, ki bi lahko bil Jure Leben in tudi psevdointelektualci se že oglašajo in pozivajo k novi vladi, katere prioriteta bi bilo reševanje podnebja. Iršič o tem meni: “Leta 1970 smo slišali, da bo konec sveta, leta 1985, leta 1997 itd. Zdaj, ne zanikamo, da podnebne spremembe obstajajo, če je to podnebna kriza ali ne je pa stvar interpretacije. Ampak, da je to za slovenskega človeka najbolj pomembna stvar v tem trenutku, Slovenija je okoljevarstveno dokaj čista država, zaenkrat ne, razen tistih odpadkov, kjer ima pač država roke čez. Za povprečnega Slovenca je pomembneje, kakšna bo njegova razlika med bruto in neto plačo, za enega upokojenca je pomembno, kakšno pokojnino bo dobil, za enega podjetnika je pomembno, kako bo obdavčen, čez koliko birokratskih ovir bo moral iti, da bo postavil kakšno proizvodno halo. In tale mladi profesor je značilen primer enega liberalca, ki je ujet v nek echo-chamber, v nekem svojem planetu in jaz ga razumem, da bere CNN, ameriške liberalne medije in če jim verjame, bo res verjel, da bo sveta konec čez 10 let, najbrž ni podnebni znanstvenik, da bi to vedel. Če bi res temeljito prebral, kar pravijo znanstveniki, bi videl, da ne bo kataklizmičnih sprememb naslednjih 100, verjetno tudi 500 let. Res je, temperature se bodo spremenile, bodo okoljevarstvene spremembe, ki bodo vplivale tudi na demografsko sliko planeta. S tem se bomo morali spopasti, tudi s pomočjo visoke tehnologije. Ampak, da bi bila to prva prioriteta države, to pa je zanikanje resničnosti kot take.”

Boris Tomašič (Foto: posnetek zaslona)

Črnčec se ne obnaša tako, kot bi se obnašali nedolžni ljudje
Domnevno sledenje in pritiskanje na poslance ter blokiranje nadzora KNOVS je Iršič komentiral sledeče: “Jaz na začetku nisem hotel verjeti temu, najprej sem mislil, da gre za navadno politikanstvo, ker je Židan prvi omenil, da mu sledijo. Sem mislil, da je jezen, da je Šarec končal mandat. Ampak to potrjuje res. Preveč indicev je. Bobnarjeva je s tem, ko je preprečila dostop KNOVSu do preiskave, mislim, da je samo še poglobila sum v to, da se nekaj dogaja v ozadju. In tudi Damir Črnčec, s tem, da je dal objavo prek odvetnika kot nek Pablo Escobar…. Mislim, da bi lahko prišel v kakšno pogovorno oddajo, a pri nas ni takšnih pogovornih oddaj, kjer bi mu nasproti stal njegov nasprotnik. Tudi sam bi lahko prišel in razložil svojo plat zgodbe. Ne prek Facebooka in preko odvetniških izjav. Nikomur ni grozil s tožbo, ampak je dal objavo prek svoje odvetniške pisarne. Tako se ne obnašajo ljudje, ki bi bili nedolžni. Veliko indicev je, da je to že prav grozno. Zdaj vidimo, da naj bi tudi sinu Alenke Bratušek grozili oz. naj bi ga preiskovali. Nekdanji koalicijski parnterji Marjana Šarca trdijo, da naj bi se nekaj dogajalo. To ni afera, ki bi si jo izmislil SDS. SDS in tudi drugi poslanci prek KNOVS izvajajo nadzor, ki je povsem zakonit in ne razumem s kako avtoriteto je zdaj Bobnarjeva to preiskavo preprečila.”

Rok Krajnc

 • Boy

  Kdaj bo spisan in sprejet zakon, ki bo v slovenski politiki omogočal demokracijo in ne parazitsko rdečo tehnokracijo!

  • tasilo

   Tole pa ne bo držalo. Parazitsko rdečo tehnokracijo?? Kakšno tehnokracijo neki??

   Bodimo vendar natančni: parazitsko rdečo kleptokracijo (vladavina kradljivcev) in parazitsko rdečokoruptokracijo (vladavina pokvarjencev).

   • Boy

    Oh daj no daj. Mirno si prezrl, da Imamo same rdeče tehnokrate, od države dobro plačane uradnike, katerim glavna skrb je, da se držijo svojih stolčkov oziroma da prilezejo na volilno listo. Ostalo vse naredi rdečim tehnokratom prirejena volilna zakonodaja, ki vedno znova postavi na vplivne položaje ene in iste strankarske veljake. Posledica tega pa je nepotizem, klientalizem in kleptomanstvo vseh rdečih oblastnikov.

    • tasilo

     Oh, daj no daj. ;)
     Kar sem bil napisal, sem napisal zato, ker sem slutil — in zdaj vidim –, da ne veš oz. ne razumeš, kaj pomeni pojem tehnokracija. S svojim zapisom sem ti dobronamerno dal možnost in namig, da se pozanimaj, kaj pomeni izraz, ki ga (narobe) rabiš. Spodnja razlaga je iz SSKJ, smiselno enaka je tudi v slovarju tujk (ST):

     tehnokracíja -e ž (ȋ) nav. slabš.
     1. družbeni sloj, ki v politiki, gospodarstvu poudarja odločilno vlogo tehnike, proizvodnje
     2. uveljavljanje odločilne vloge tehnike, proizvodnje v politiki, gospodarstvu
     https://fran.si/iskanje?View=1&Query=tehnokracija

     ST doda še –> družbena ureditev, ki temelji na tem nazoru (odločilna vlogo tehnike, proizvodnje)

     Če se ti ljubi, raziskuj malo še sam naprej, kaj pomenijo pojmi te(c)hno-, te(c)hne- in -kracija …

     LP.
     Tasilo

  • Hribouc

   Ejga, maš Ustavo, to je naša Ideologija in Biblija Slovencev !

   Poleg tega pa mamo še antikomunistični manifest Legije smrti !

  • Simon Rožič

   …ko bodo “kvazi” rdeči akademiki pocrkali imamo prvo šanso!

 • Antonius

  Res gre veleizdajalčevim krvosesom za nohte. Ker se kleptomanom s Patrio ni izšlo, zdaj poizkušajo z lažmi o Orbanovem denarju. Saj tudi marke iz Elana niso bile veleizdajalčeve ampak nemške.

  • Hribouc

   Saj res, a je gospod Koder kej ozdravu, a je še med nami?
   A je spisou kašno buklo?

   • mona lisa

    A si še ti med nami ali med zajedalci?

    • Hribouc

     mona, jest sem občudavalnik g.Kodra in njegovega dela in trpljenja in bi rad dognal kakšne smučke je Kučanov Milovan kupil za 400.000 DEM ? Je bila to ena cela smučka ali je bil kompleten par in kateri tip, al je bil RC ali GTL ali RACING ?

 • Franc Šink

  Saj se ne govori Samo o zlorabah, one se tudi dejansko zlorabljajo.In to od kar obstajajo.

 • montyamp

  Črnčec je naslednik kantakorla , laže še bolj kot gošarsko nasledstvo , še bolj kot partijski šoder , skoraj tako kot Virant .

 • dež

  Da bi bil Jure Leben lahko prihodnji PV, močno dvomim. Enostavno vozi s seboj preveč umazane prtljage.

  • Simon Rožič

   …Jureta Lebna reciklirajte s PVC vrečkami vred, da boste dobili kaj uporabnega….
   sicer je daleč od realnosti….

  • tohuvabohu

   Če se ta tip namerava vrniti v politiko, naj se najprej nauči retorike in javnega nastopanja. Kajti v tem pogledu je katastrofa, njegov naslednik Zajc pa ni nič boljši.

 • Hribouc

  Mojster Iršič, kapo dol in moj priklon!
  Najmanj za vrhunskega sekretarja v novi vladi !

  • Jože Nardin

   Zakaj ne?? A dvomiš, da bi bil mnogo boljši od sedanjih levičarjev, ki delujejo na SevernoKorejski način.

 • mona lisa

  Zajedalcem ni jasno da je konec njihovega zajedanja državljanov. O Šarcu pa tako ni vredno besed. ta ni niti senca od politika. Je samo en usmoljenja vreden slab klovn.

 • Slovenec

  Šarec pojma nima. Igranje ne odru je nekaj popolnoma drugega od dela z državo in odgovornostjo za Slovence. Vladajoči so v službi ljudstva, ki jih voli in vrže z oblasti. Dalje ko prisežes je ta prisega izredno obvezujoča (saj je že obljuba za ljudi d karakterjem) in si jo dolžan imeti stalno pred očmi in jo izpolnjevati. Vendar levaki ne.

 • Metod Kvargl

  Prebral na wiki: Črnčec je politolog (!) Le kaj bi drugega?! Do takih imam še večji odpor kot do pravnikov. Popolnoma neuporabno bitje, razen če imaš v proizvodnem programu mešanje dreka. Za to so pa taki ustvarjeni…

 • tohuvabohu

  “Politični analitik Iršič o pijavkah, ki so podpisale peticijo proti Janševi vladi in Črnčecu, ki panično rešuje svojo kožo!”
  Ponavadi se trudim ne težiti s slovnico in pravopisom. Te vrste napak večinoma ne škodujejo razumevanju besedila, tale primer naslova pa je huda izjema. Manjkajoča vejica za besedo “vladi” popolnoma spremeni smisel povedi. Jej jej jej.

  • stajerc5

   +++

 • RATATA

  Mi se drkamo,
  Dolg RS pa raste!
  Preko 41 miliard smo že dolžni!!!

  https://commodity.com/debt-clock/slovenia/

  Judenbanksterji znajo spravljat v odvisnost!
  Pejte si na Prujski grad pogledat listino iz 16 stoletja s katero je bila prepovedana judovska dejavnost!

 • xtc

  Še en dokaz,da je pot Poljske vlade pravilna razgnat zažrto komunistično drhal iz JS in sodstva ,tožilstva in policije,saj neprestano delujejo razdiralno in uničevalno in svoje koristi,oz korita,pri tem pa izigravajo zakonodajo in drug drugemu krijejo hrbet preko zlorab
  Glede podnebne krize,ki obstaja le umobolnih levičarskih in ekosocialističnih in anarholiberalnih glavah.
  Gre za povsem normalne klimatske spremembe ,ki so na Zemlji že miljonletna stalnica v prid tem dejstvom govorijo dokazi,da sta bili nekoč Antarktika,Grenlandija in Sibirija zeleni travnatogozdnati pokrajni z povsem normalnim podnebjem in rastlinstvom in živalstvom.Je pa tudi dejstvo,da se je treba proti onasnaževanju treba začeti boriti z smiselnimi ukrepi ne pa z eko davki in taxami.,ki gospodarstvo dušijo in zavirajo.
  Gleda Šipasca X pa nima smisla izgubljat besed -osel,ki misli ,da je dirkalni konj na konjskih dirkah ali še bolj slikovito človeček,ki misli ,da vozi Koniggsega v resnici pa se pelje v prhki školjki stare lade brez motorja in ob tem je še prepričan, da lahko s tem še dirka,skratka totaln debil nezmožen razumevati svoje umske zmogljivosti in oceniti svoj realen tako umski kot politični domet.
  Če bi to zmogel nebi kvasil takih traparij ,kot jih sedaj po pobegu iz vladnega stolčka.

  • Olga101

   Tako je!

 • tohuvabohu

  Šarec se je delal, da ima v roki poker asov, imel pa je par pobov. Mater, kakšna blesava igra.

 • milanček

  črnčec, a si res tako butast, da si si vse to privoščil? si adijo, kje boš zaposlen, uf,si neverodostojen na vseh straneh, gotof si! kućan ta ma rad, bebo!