fbpx

[Video] Politični analitik Iršič o pijavkah, ki so podpisale peticijo proti Janševi vladi in Črnčecu, ki panično rešuje svojo kožo!

Damir Črnčec (Foto: STA)

Dogajanje v političnem prostoru je v zadnjih dneh zelo pestro, govori se namreč o možnih zlorabah varnostnih in obveščevalnih služb, mediji pa se trudijo preprečiti nastanek nove vlade pod vodstvom Janeza Janše. O tem je bilo govora tudi v oddaji Kdo vam laže, kjer je bil gost Mitja Iršič in je uvodoma komentiral odstop Marjana Šarca: “Politični analitiki smo mu to povedali že tam, jeseni leta 2018, da se tako ne bo dalo vladati in pravzaprav je zdržal še dlje, kot smo mu napovedovali, predvsem na valu te konjunkture. Ampak, da se ne da vladati z deset milijardnim, rekordnim proračunom, ne da se, če nimaš večine in on je to vedel že prej, da je edina pot do vlade je preko neomarksistične Levice in ravno ta Levica ga je potopila s tistimi predlogi, ki jih je vsilila glede ukinitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja. In spomnimo, zakaj je Marjan Šarec sploh odstopil: zaradi tega, ker se je lasten strokovni svet v stranki uprl proti njemu, tako da je njemu razpadla stranka od znotraj.”

To, da hoče Marjan Šarec na vsak način na volitve, pa čeprav so ljudje leta 2018 povedali, kaj si mislijo, kljub temu, da je parlamentu stranka, ki ima dvakrat več sedežev kot njegova je Mitja Iršič v oddaji Kdo vam laže na Nova24TV pri voditelju Borisu Tomašiču komentiral: “Šarec je očitno delal račun brez krčmarja, najbrž je misli, da bo počistil s preostalimi kadri liberalne sredine in sam postal edini naslednik pravega LDS, ampak očitno je še politično naiven in se ne zaveda, da ljudje pač ne bodo padali na to in so spoznali, na kak način on deluje v koaliciji. Oseba, ki išče neko dominantno pozicijo znotraj liberalne sredine in ne vem, kaj si sploh misli. Očitno je mislil, da bo SMC se igral to njegovo igro in, da bodo sprejeli njegovo ponudbo, kar je povsem nerealno. To nam kaže predvsem, kako zelen je še Marjan Šarec, kar se tiče politike in političnih preigravanj.” Pri vsem tem se Šarec sklicuje na to, da naj bi leta 2018 vsi, na katere je zdaj računal, zatrjevali, da ne bodo šli z Janezom Janšo v koalicijo. Iršič meni, da [se je situacija zdaj spremenila predvsem zaradi njega: “On je tisti, ki je najedal te stranke in jih uničeval in mediji so mu pri tem izdatno pomagali. Mislim, da je edina stranka, ki je izšla imuna iz te njegove koalicije smrti Levica, ki sploh ni bila v koaliciji in SD, ki je pač večna stranka komunističnega nasledstva, ki bo najbrž v Sloveniji še 100 let. Ampak samooklicani liberalni trojček je pa on sam uničil in posledice so zdaj tu. Razlika je, da so ljudje zdaj ugotovili, da se z njim ne da delati.” Vprašanje je tudi, kdo bi v primeru ponovnih volitve sploh šel s Šarcem v koalicijo, Dejan Židan je že povedal, da sumi, da nekdo za njim vohuni, isto pa smo slišali tudi iz stranke SAB. Iršič se zato sprašuje: “Kdo bo pa sploh šel v koalicijo s tako nezanesljivim partnerjem?!”

Šarec je navaden politikant, ki ne razume, kaj pomeni državotvornost
Šarec se ob vsem dogajanju čudi na neodobravajoče reakcije koalicijskih partnerjev, saj je po svojih besedah vsakemu nekaj dal, namesto, da bi se trudil delovati državotvorno, nad čimer je Iršič zgrožen: “To je presunljivo! To je znak enega takega politikanta, ki sploh ne razume, kaj pomeni državotvorno, neka državotvorna politika, za njega je politika deljenje uslug, tebi bom dal to, onemu bom dal ono, jaz bom pa vmes zraven vladal. To je pravi prikaz, zakaj imamo v državi tak kaos, kot ga imamo! Kljub rekordnem proračunu! Imamo človeka na oblasti, ki vlada, zato, da vlada. Njega je v dveh letih očitno oblast tako zasvojila, da bo naredil vse, da bo ostal na oblasti. In zdaj bomo celo videli, da se bo odmaknil v neko skrajno levico. On se sploh noče več povezovati z desnico oz. z desno sredino. Za njega je prvi pogoj, da njegovi liberalni partnerji vstopijo v koalicijo to, da ne sodelujejo z desnico. Za njega je bolj sprejemljivo to, da se povezujejo s stranko, ki v svojem programu uradno napoveduje postopno nacionalizacijo, kot pa recimo z ugledno članico Evropske ljudske stranke. In to, Marjan Šarec, je zdaj pokazal, kakšen človek je in kakšen politik je!”

75 psevdointelektualcev so pijavke, pripojene na državni denar
Iršič je komentiral tudi peticijo 75 večinoma upokojenih profesorjev brez mednarodnih referenc, velika večina od njih pa je tudi propadlih politikov levih strank, kot so LDS, SD in Levica, veliko od njih pa tudi bivših sodelavcev UDBE: “Tole pismo akademikov resno nakazuje na obup globoke države. Saj poznamo, ti ljudje se pojavijo, veliko od teh je tudi romarjev na Magistrat, ko so šli Zorana Jankovića pozivat, naj kandidira na volitvah. Razumem, kaj njih žuli. Žuli jih, 7 točk so navedli, tista druga točka. Kot so rekli, podivjana privatizacija ali nekaj takega. In jaz razumem, da bi oni kot socialistični kolektivisti, ki so zrasli v totalitarnem sistemu, marsikateri od njih je bil tudi pomemben člen oz. aparatčik totalitarizma, sodelavci SDV itd. In takšni ljudje danes pozivajo proti avtoritarni desni vladi, kjer bi bili dve stranki iz levice in ena stranka, ki sama sebi pravi sredinska. V državi, kjer je večina medijev levih. Oni pa pravijo, da bomo imeli desno, avtoritarno vlado. Tista druga točka njih moti, privatizacija, ker to je tista njihova čaša, iz katere pijejo vsi.” Po vsej verjetnosti pa marsikoga od podpisanih, ki so pripojeni na proračun, skrbi, da bodo morali morda tudi dejansko začeti delati: “To so pijavke in jaz razumem, da oni želijo, da se ohrani državno premoženje, zato ker imajo oni tudi kaj od tega. Ampak, če bi jim to napisal Slavoj Žižek, en argument za socialistični kolektivizem, bi to bilo v redu, ker on zna to dobro napisat. Ampak ostale točke so, kot bi jih pisala neka petnajstletna člana ameriška članica združenja Antifa. Ne razumem, zakaj se taki stari akademiki, kot sta Bavcon ali Rizman spremenita v petnajstletnici v bran nekega politikanta. To je takšen absurd, ti ljudje so brez obraza in stvari, ki so jih omenjali od 1 do 7, to so prepisani manifesti Antifa. Rasizem, homofobija, avrotitarnost. Tako, kot Antifa vzklika ‘Fuck Trump’, oni vzklikajo ‘Fuck Janša’. Ampak na izredno nizek, infantilen, najstniški način!”

Mitja Iršič (Foto: posnetek zaslona)

Za povprečnega Slovenca je pomembnejše od domnevne podnebne krize to, kakšna bo razlika med njegovo bruto in neto plačo
Režimski mediji sicer že pripravljajo teren za morebiten novi obraz, ki bi lahko bil Jure Leben in tudi psevdointelektualci se že oglašajo in pozivajo k novi vladi, katere prioriteta bi bilo reševanje podnebja. Iršič o tem meni: “Leta 1970 smo slišali, da bo konec sveta, leta 1985, leta 1997 itd. Zdaj, ne zanikamo, da podnebne spremembe obstajajo, če je to podnebna kriza ali ne je pa stvar interpretacije. Ampak, da je to za slovenskega človeka najbolj pomembna stvar v tem trenutku, Slovenija je okoljevarstveno dokaj čista država, zaenkrat ne, razen tistih odpadkov, kjer ima pač država roke čez. Za povprečnega Slovenca je pomembneje, kakšna bo njegova razlika med bruto in neto plačo, za enega upokojenca je pomembno, kakšno pokojnino bo dobil, za enega podjetnika je pomembno, kako bo obdavčen, čez koliko birokratskih ovir bo moral iti, da bo postavil kakšno proizvodno halo. In tale mladi profesor je značilen primer enega liberalca, ki je ujet v nek echo-chamber, v nekem svojem planetu in jaz ga razumem, da bere CNN, ameriške liberalne medije in če jim verjame, bo res verjel, da bo sveta konec čez 10 let, najbrž ni podnebni znanstvenik, da bi to vedel. Če bi res temeljito prebral, kar pravijo znanstveniki, bi videl, da ne bo kataklizmičnih sprememb naslednjih 100, verjetno tudi 500 let. Res je, temperature se bodo spremenile, bodo okoljevarstvene spremembe, ki bodo vplivale tudi na demografsko sliko planeta. S tem se bomo morali spopasti, tudi s pomočjo visoke tehnologije. Ampak, da bi bila to prva prioriteta države, to pa je zanikanje resničnosti kot take.”

Boris Tomašič (Foto: posnetek zaslona)

Črnčec se ne obnaša tako, kot bi se obnašali nedolžni ljudje
Domnevno sledenje in pritiskanje na poslance ter blokiranje nadzora KNOVS je Iršič komentiral sledeče: “Jaz na začetku nisem hotel verjeti temu, najprej sem mislil, da gre za navadno politikanstvo, ker je Židan prvi omenil, da mu sledijo. Sem mislil, da je jezen, da je Šarec končal mandat. Ampak to potrjuje res. Preveč indicev je. Bobnarjeva je s tem, ko je preprečila dostop KNOVSu do preiskave, mislim, da je samo še poglobila sum v to, da se nekaj dogaja v ozadju. In tudi Damir Črnčec, s tem, da je dal objavo prek odvetnika kot nek Pablo Escobar…. Mislim, da bi lahko prišel v kakšno pogovorno oddajo, a pri nas ni takšnih pogovornih oddaj, kjer bi mu nasproti stal njegov nasprotnik. Tudi sam bi lahko prišel in razložil svojo plat zgodbe. Ne prek Facebooka in preko odvetniških izjav. Nikomur ni grozil s tožbo, ampak je dal objavo prek svoje odvetniške pisarne. Tako se ne obnašajo ljudje, ki bi bili nedolžni. Veliko indicev je, da je to že prav grozno. Zdaj vidimo, da naj bi tudi sinu Alenke Bratušek grozili oz. naj bi ga preiskovali. Nekdanji koalicijski parnterji Marjana Šarca trdijo, da naj bi se nekaj dogajalo. To ni afera, ki bi si jo izmislil SDS. SDS in tudi drugi poslanci prek KNOVS izvajajo nadzor, ki je povsem zakonit in ne razumem s kako avtoriteto je zdaj Bobnarjeva to preiskavo preprečila.”

Rok Krajnc