fbpx

Zdravniški karton razkriva, da se Arsenovič pred natakarjem, ki mu je odgriznil prst, ni branil, pač pa ga je s pomočjo prijateljev brutalno pretepel!

Saša Arsenović. (Foto: STA)

Na dan je prišel ambulantni karton iz UKC Maribor, ki razkriva naravnost grozljive podrobnosti dogodka, v katerem je županski kandidat Cerarjeve SMC in režimskega trobila Večer Aleksander Saša Arsenovič svojemu natakarju odgriznil prst. Opis dogodka, kot izhaja iz ambulantnega kartona, spominja na brutalen mafijski pretep, kakršnim smo priča v filmih, žrtvi pa je pretep pustil dolgoročne fizične in psihološke posledice.

Iz zdravniškega kartona izhaja, da je 23-letnemu natakarju 1. januarja 1999 v lokalu Tacos na silvestrskem praznovanju njegov delodajalec Aleksander Saša Arsenovič odgriznil mezinec, kar že nekaj dni polni naslovnice slovenskih medijev. Prav grozljivo pa je nadaljevanje opisa naravnost zverinskega pretepa delavca – ta je bil pogrizen celo po hrbtu, udarce pa je dobil v prsi, desno lice, pretep pa mu je pustil odrgnine po obrazu. Takšne poškodbe zagotovo ne morejo biti posledica samoobrambe Arsenoviča pred zaposlenim, pač pa prej brutalnega pretepa, kakršnim smo priča v filmih.

Pretep je na zaposlenemu pustil tudi psihološke posledice – trpi namreč za posttravmatskim stresnim sindromom. Ponoči ga tako tlačijo nočne more in težje komunicira z ljudmi. Dalj časa so trajale tudi fizične bolečine na mezincu kljub zacelitvi rane, boleli pa so ga tudi zobje, kamor je dobil udarec. Opisano je za spletni portal 24ur.com potrdil tudi natakar: “Sašo pa je zaščitil svojega prijatelja, namesto da bi zaščitil svoje zaposlene. Medtem ko sem mu povedal, da grem, je on mene udaril. Potem pa so sledili dogodki, štirje ljudje na meni, Sašo pa mi je prst ugriznil vmes. Po hrbtu sem bil pogrizen.” Ker ni šlo za težjo poškodbo, o tem niso obvestili policije, še poroča 24ur.com. Po dogodku je natakar ostal tudi brez zaposlitve.

Ambulantni karton (Foto: Twitter)

So volivci dovolj pametni, da se ne bodo pustili podkupiti do grla zadolženemu Arsenoviču z golažem in kavo?!
Arsenovič, ki ga osrednji mediji promovirajo kot favorita levice proti Francu Kanglerju, je sicer sprva nameraval kandidirati s pomočjo podpore SMC, a se je pozneje odločil kandidirati s podpisi volivcev, saj SMC tako hitro propada, da je postalo jasno, da se mu bolj splača tvegati z zbiranjem podpisov, v zameno za katere pa je volivce podkupil z golažem in/ali kavo v Hotelu Maribor, kot je takrat poročal maribor.info. Golaž in/ali kava pa je gotovo majhna cena za koristi, ki si jih Arsenovič obeta v primeru, da bi bil izvoljen za župana. Po javno dostopnih podatkih Arsenović trenutno namreč dolguje 8,5 milijona evrov. Večina njegovih načrtovanih projektov pa je na takšen ali drugače način povezana z mestno občino ali državnimi organi. Samo od Nove KBM si je izposodil pet milijonov evrov! Kako jih bo kot župan vrnil in kako bo, če na volitvah zmaga, hkrati vodil občino in svoje do vratu zadolženo podjetje, doslej ni povedal. Kljub navijanju režimskega trobila Večer in podpori, ki jo je s strani globoke države deležen Arsenovič, pa se ga njegov protikandidat Kangler ne boji, pred tedni je za naš spletni portal povedal sledeče: “To je tipična značilnost slovenske politike, ki nima ne moralnih, ne etičnih, niti demokratičnih načel. Tako tudi prek medijev globoka država forsira Arsenoviča, ki so ga našli, ko je postalo jasno, da imam dejanske možnosti za izvolitev. Zato je tudi tako pozno prišla njegova odločitev o kandidaturi.”

Maribor (Foto: Facebook)

J. Ž.