Mafijski klan z Rudnika

Foto: Demokracija

Družino Janković je pred dokončnim bankrotom reševal javnosti povsem neznani Jan Bec, ki stanuje na Štihovi ulici v Ljubljani. Javne evidence in registri pa kažejo, da je Bec z Jankovići poslovno zelo povezan. Zdaj je javno razkrito, da je Bec tudi partner Urše Kunej, sestrične Damijana in Jureta Jankovića. Marija (Mija) Janković in mati Urše Kunej sta namreč sestri.

Damijan Janković je za Finance dejal, da z Becem niso v sorodu, kar je sicer res, saj v tem primeru ne gre za krvno sorodstvo. Potrdil pa je, da sta Bec in njegova sestrična par, pri tem pa dejal, “da to ne igra nobene vloge, da je on (Bec, op. a.) v tem poslu, da zasluži”.

Začela je sestrična Urša Kunej
Šli smo po sledi lastniških povezav Beca, Kunejevih in Jankovićevih ter ugotovili številna prepletanja. Urša Kunej in Jan Bec sta poslovno zelo povezana prek podjetja Paladin, registriranega na Dunajski 158. Prek Paladina sta Kunejeva in Bec povezana tudi s premoženjem Jankovićevih. Bec pa je z Jankovići neposredno povezan tudi prek podjetja Artisan turizem, dejavnost hotelov in nastanitvenih obratov, in podjetja Artisan projekt, ki je lastnik podjetja Artisan turizem, Bec pa je v obeh direktor.

“Podjetna” Urša Kunej
Urša Kunej, hči Andreje Kunej in nečakinja Mije Janković, je bila vsa leta vpeta v različne podjetniške zgodbe. Bila je ustanoviteljica in direktorica treh podjetij: Paladin investicije, AEGIS (prejšnji Glanc) in EGO BB. Podjetje Paladin je registrirano na Dunajski cesti 158 v Ljubljani. Kunejeva ga je ustanovila 14. marca 2008. Lastnica je bila do 20. januarja 2014, ko je lastništvo prevzel Jan Bec. Postal je tudi direktor, Urša Kunej pa je vpisana kot poslovodkinja. Prihodki podjetja so bili vsa leta skoraj nični. Le v letu 2018 so imeli 91.891 evrov prihodkov, hkrati pa 76.934 evrov izgube. Z izgubami so poslovali tudi pred tem. Ob koncu leta 2018 je bilo skupne izgube 101.890 evrov, podjetje je imelo 603.913 evrov dolgoročnih in kratkoročnih obveznosti. V podjetju ni bilo nobenega zaposlenega.

Paladin lastnik Jankovićevega stanovanja in prodajalne
Prav na podjetje Paladin, ki ga upravljata Bec in Kunejeva, sestrična Jankovićevih sinov, pa je lastniško prešlo stanovanje v Trnovskem pristanu 22, v katerem prebivata Damijan Janković in . Podjetje je na tem naslovu lastnik stanovanja v izmeri 215 kvadratnih metrov. Štirisobno tanovanje je v tretji etaži. Pripadata mu še dve zemljišči, vrednost celote presega 620 tisoč evrov. Paladin je tudi lastnik prodajalne na Dunajski 158 v izmeri 12 kvadratnih metrov. Prodajalna je nahaja v četrti etaži in je ocenjena na 14.716 evrov. Podjetje Paladin ima v bilanci stanja navedeno vrednost nepremičnin v višini 245.354 evrov. To je približno trikrat manj od zapisane vrednosti v drugih uradnih evidencah.

Podjetje Paladin, ki je uradno v lasti Jana Beca in ga vodi skupaj s partnerico Uršo Kunej, je lastnik Jankovićevega stanovanja v Trnovskem pristanu.

Glanc, maja preimenovan v AEGIS, ustanovila Urša Kunej
Urša Kunej in Jan Bec sta povezana tudi prek podjetja Glanc tehnologije, ki se je 29. maja 2019 preimenovalo v AEGIS financiranje. Deluje na Dunajski cesti 159. Podjetje je 28. februarja 2008 ustanovila Urša Kunej, kot pooblaščenec na enem od takratnih dokumentov je napisan in podpisan Vilko Blaževič. Podjetje Glanc tehnologije je imelo sprva naslov kar na domačem naslovu Urše Kunej na Spodnjem Rudniku II. Prenos lastništva na Jana Beca je bil opravljen 1. julija 2013. Kot zapisano, so maja letos podjetje preimenovali v AEGIS, nima pa nobenih nepremičnin in tudi drugega premoženja ne. Skupna izguba na dan 31. december 2018 je bila 135.098 evrov. Podjetje je imelo 1,195.083 evrov dolgoročnih in kratkoročnih obveznosti. Prav Glanc oziroma AEGIS pa je tisto podjetje, ki je odkupovalo terjatve Jankovićevih podjetij in jim tako omogočilo poenostavljeno prisilno poravnavo, po kateri jim je bilo v zadnjem primeru odpisanih kar 95 odstotkov dolgov. Skupno jim je bilo odpisanih 29 milijonov evrov dolga.

Podjetje Glanc, ki so ga konec maja 2019 preimenovali v AEGIS, očitno zato, da bi se zabrisala sled, je ustanovila Urša Kunej sprva s sedežem na domačem naslovu na Rudniku, nato je sedež prenesla na Dunajsko 158.

Urša Kunej je bila še ustanoviteljica podjetja EGO BB, strežba pijač Dunajska 158, ki pa je bilo konec avgusta 2013 izbrisano iz poslovnega registra. Izbris je bil brez likvidacije in po tem, ko je izvršitelj sodišče obvestil, da podjetje na tem naslovu ne deluje.

Bec z Jankovići povezan prek dveh podjetij Artisan
Jan Bec je z Jankovići povezan tudi prek podjetja Artisan turizem, dejavnost hotelov in nastanitvenih obratov, d. o. o. Tudi to deluje na Dunajski 158. Gre za podjetje, ki je prevzemalo hotele, med drugim hotel Jelovica. Podjetje ima nadzornike, predsednik je Damijan Janković z naslovom Mirna ulica, Savudrija. Članica je še Izidora Kastelic z naslovom Spodnji Rudnik I, član pa je tudi Jurij Palhartinger iz Lesc. Na premoženje podjetja Artisan turizem so vpisane tri zastavne pravice s prepovedjo odsvojitve ali prodaje v vrednosti okoli 6,2 milijona evrov, vse se nanaša na Electo v lasti Jankovićevih.

Podjetje Paladin ima v lasti tudi prodajalno na Dunajski cesti 158. Ali gre za prodajalno Mije Janković, ni znano.

Jan Bec je nadalje tudi direktor podjetja Artisan projekt, ki je lastnik podjetja Artisan turizem. Iz bilanc za leto 2018 pa je razvidno, da podjetji lani nista imeli omembe vrednih prihodkov, skupna zadolženost je bila 967 tisoč evrov. Obe podjetji sta poslovali z izgubo v skupni višini 306 tisoč evrov. Hkrati pa sta prav ti podjetji nekomu posojali denar. Artisan turizem je ob koncu leta izkazoval 1,299.619 evrov danih posojil, Artisan projekt pa 982 tisoč evrov. V podjetjih ni bilo nobenega zaposlenega.

Lastnik številnih podjetij, a z majhnimi prihodki
Jan Bec, partner Urše Kunej, sestrične Damijana in Jureta Jankovića, je poleg navedenih podjetij še ustanovitelj in lastnik naslednjih podjetij: Bodi, d. o. o. (Mesarska 34), Afekt OMS, internetne rešitve, d. o. o. (Tržaška cesta 2) in AOMS informacijske tehnologije, d. o. o. (Vurnikova 2). Nobeno od teh podjetij ne dosega omembe vrednih prihodkov. V njih ni nobenega zaposlenega, razen v podjetju Bodi za nego telesa. Podjetja so tudi visoko zadolžena. V javnih evidencah sicer ni objavljenih bilanc za Jana Beca kot samostojnega podjetnika. Iz tega je mogoče sklepati, da Bec kot s. p. posluje kot tako imenovani normiranec, kar pomeni, da njegovi letni prihodki ne presegajo 50 tisoč evrov oziroma v dveh letih 100 tisoč evrov. Na podlagi vsega znanega je mogoče sklepati, da so prek tega s. p. njegovi pravi uradni prihodki, od katerih “živi” in preživi, kot bi rekel Damijan Janković.

Bec je bil še ustanovitelj in direktor podjetja Imortal, a ga je že zaprl, že pred tem je deloval kot samostojni podjetnik, kar je prav tako zaprl.

Vida Kocjan, Demokracija

 • piko8

  zorangutan in njegova MAFIJSKA družina sodijo na kandelabre!!

  • Novakec1

   Pobirajo sadove osamosvojitve z demokratizacijo slolandije.

 • Poštenjakar

  Zdaj ste celo hobotnico izdal, kako bom zdaj posloval.

  • samurai

   Dol se usedi, čiči in čakaj :)

  • zokispoki

   Mafioso Don Zocchi in kriminalna zdruzba, de, neprecenljiva slika, de, ki vse pove, de ! Dededede !

  • SIMON ROZIC

   ….poizkusi s sv. Petrom ali naj ti hudič pomaga kot do sedaj!

 • karpelec

  Cela mreža ljudi, ki ima tudi svojo posebno šolo in veselo jahajo na njej.

 • Jan Kovalski

  Na fotografiji zgoraj:
  Družina Tupalovićev.

  • Novakec1

   Tisti ki jih ni na sliki so pa sloovce

  • Franc Šink

   Srednji je Pantelije.

 • est

  Tudi Al Capone je končal v Alcatrazu. Sedaj je čas, da se tudi Jankoviće napoti proti Dob-u.

  • francelj3

   Samo Al Capone je imel smolo, da je živel v urejeni državi, Zmikavtovichi pa srečo, da živijo pač, kjer živijo. Še v Srbiji bi take javne goljufe žive požrli.

  • JANEZ GUS

   Ne ,ne zakaj bi tega kriminalca še mi na Dobu redili.Za te bi uporabili Kitajsko terapijo.

 • anzek

  Mafijska posla…..

  Predlagam, da se razišče tudi prepletenost familije Janković z mamilarskimi posli. Tudi tu bi, vsaj po mojem, našli povezave z mamilarskim klanom.

  Še nekaj mi je sumljivo: pogosti obiski z ruskimi politiki.

  Tako pravijo govorice, da je del udbinega denarja v Rusiji. Da ni mafijanković v Moskvi za to, da ga preko ovinkov pripelje domov?

  Saj vem, da je del udbinega kapitala že v SLO, tudi papirnica v Krškem je v njihovih rokah, tako pravijo zaposleni. Pa vseeno, tega denarja mora bitii še kakšnih 80 milijard dolarjev. To ni malo denarja.

  Sicer pa so ata Janković hudo uspešen poslovnež. Ne verjamete? Mama Mija je pred kamero izjavila, sicer že nekaj časa nazaj, da imajo denarja dovolj za tri generacije.

  p.s.

  Prodaja Adrije skladu 4K je bila hudo sumliva.

  Govorice pravijo, da se je ta sklad nekaj desetletij nazaj imenoval 3K. Menda to ime ni nastalo po naklučju, ampak so začetnice imen odžaganih udbo lastnikov: Kavčiča, Kropušeka, Kresala……..kdo je torej četrti K se mi postavlja vprašanje……mislim si pa.

  • SIMON ROZIC

   …po moje so dokapitalizacijskih 3 mio EUR nakazali kar sami sebi in so morali še en K
   dodat, drugače ne bi šlo skozi..Kučan bi bil absolutno proti !!

  • zokispoki

   Itaq ! Prekleta golazen !

  • Oliva

   Kocijančič!

 • antimur

  Da je Janković kriminalec, vedo tudi levaki, zagotovo pa tudi kučanistična tožilska in sosniška drhal, kot na primer Žgajnarca.

 • Stajerka

  …..GROZLJIVKA, sredi EU in v sramoto enemu najbolj poštenih, varčnih in delovnih narodov Evrope……Slovenci, prišel je čas, ko bomo potrebovali vrečke…..papirnate, pa ne za einkauf, ampak kar na glavo…..tako ali tako simbolično nosimo glave naprodaj, pa dajmo še to podkrepit tudi z dejanjem – torej vrečke na glavo……da se vidi, kdo je pošten in ima vsaj kanček morale……

  …..to kar prebiram v članku (link spodaj) je triler neverjetnih razsežnosti……in res nas je lahko sram, da dopuščamo kaj takšnega……..

  http://pozareport.si/post/496332/ponavljalci-vlada-sova-banka-slovenije-npu-ni-tako-da-ne-veste-od-tega-clanka-dalje-zelo-dobro-veste

  • francelj3

   Kje so že časi, ko smo bili eden najbolj poštenih, varčnih in delovnih narodov Evrope! Od leta 1941 so nas čefurski komunisti preoblikovali v enega najbolj lenih, zapravljivih, tatinskih in skorumpiranih narodov Evrope.

   • Slovenka

    Z vsem spoštovanjem, sem delovna, varčna in poštena ter Slovenka in takih nas je še več.

    • francelj3

     Torej ste spoštovanja vredni, ampak koliko vas pa je takih v tistem milijonu Slovencev, ki so še Slovenci (drugi milijon so že čefurji in njihov naraščaj)? Petdeset tisoč? Sto tisoč?

  • antimur

   V zgodovini slovenskega naroda je francoski pisatelj Charles Nodierr leta 1813 pisal o Slovencih naslednje: “To je narod brez morilcev, brez tatov, brez slabih ljudi. To je narod, ki smo ga skoraj učili uporabljati ključavnico in zapah, sploh najboljša družba dobrih ljudi, ki jih je Bog postavil na zemljo;med njimi bi želel umreti.” Seveda je bilo to dosti pred tem, preden smo se sparili z balkanci, še hujše zlo je pa prinesel zločinski komunizem in deformiral del slovenskega naroda v zločince in izdajalce kot so Kučan in njegova banda.

   • Polh Dobri

    Kako preprosto, tudi v hrano ne zmešaš vsega kar ti pade na pamet, ker postane neokusno, neprebavljivo.

   • Anton

    leta 1917 nas je izdala stranka SLS, s Antonom Korošcem, ki je zavestno podpisala deklaracijo z balkanci ,vedoč za posledice, podobno veleizdajo smo/sem na žalost doživel ko je Miro Cerar podpisal Marakeško deklaracijo v letu 2018, ne da bi se predhodno o tem zjasnili a referendumu.Skratka vse od davnega leta 1917 smo pod okvirjem srbske mafije, balkanci imajo privilegije domala povsod in to sem doživel na lastni koži, pri iskanju zaposlitve.

    sarkazem press

 • xtc

  Pri vsaj dveh podjetjih je sum ,da bi utegnili biti zakriti lastniki Jankoviči tj. pri Marsu in Wrigleyu,ki bi utegnili biti dobavitelji istoimenskih znamk in še česa še iz časa ,ko je bil direktor Mercatorja Solatović in je lahko uredil posle kot z Volosom itd.
  Mislim,da gre za Opankovićeve firme,kjer so imena lastnikov posojena za uporabo ko je nujno potrebno in ,da ger za napol speča podjetja,ki vskočijo,ko je podmizni biznis sklenjen ali ko je treba kaj reševat.

 • RATATA

  Čeprav točno vemo koliko nekateri merijo v višino, je že skrajni čas, da jim izmerimo v dolžino.

 • Dragan Krstič

  Prepričan sem da ima famiglia Janković v tujini naloženih vsaj 100 mio €. Bankrotirajo lahko samo uradno.

  • Polh Dobri

   Vsaj toliko, ja…

 • JANEZ GUS

  Samo vprašam-v tej komunistični tvorbi še obstajata policija in sodstvo.Vem ,da je to retorično vprašanje.Samo rdečuhi,kaj mislite,kako vas gledajo od zunaj.Saj vem,boli vas kurac,potomci zločincev in čefurji.Jaz zaveden Slovenec,nisem vozil denarja v kovčkih v Rusijo.Pizde vam materne,požrejo naj vas podgane.

 • macon

  Vse je bilo jasno že davno, ko je Zokan direktoroval Mercatorju, hkrati pa je njegova firma prodajala zemljišča za trgovske centre državni firmi, ki ji je bil direktor. Prav tako je privatno gradil te trgovske centre in Mercator je vse mastno preplačal, razlika pa se je stekala v Zokanov brezdanji žep.

  To je korupcija in konflikt interesov za vrtec, že takrat bi tožilec pripravnik lahko sestavil obtožnico pred jutranjo kavo.

 • Polh Dobri

  Ali se samo meni zdi, da imajo pravi balkanci bolj kvadratne glave ?

 • Borut Stari

  Avtorico članka pozivam v raziskovanje krvnega sorodstva med Milanom Kučanom in Zoranom Jankovićem. Posledice tega sorodstva so pri slovenskih represivnih organov vsem znane.
  Oglejte si sledečo povezavo: https://www.finance.si/8326699

  • Andrej Štolfa

   Brez dvoma je nekaj na tem. Sta polbrata?

   • Borut Stari

    Pišem po spominu, ki že po vzdevku Borut Stari ni v špici, Tudi v rodbinska drevesa se ne spoznam.Pa vseeno bom poskusil.Tako:
    Sestra Kučanove mame se je v Srbiji,kamor je šla,poročila z Jankovićevim očetom. To je že neka druga veja po rodbinskem drevesa vendar še vedno krvna povezava. Če to upoštevaš in temu dodaš podobnost oblike telesa in fizionomije obraza in temu dodaš še podlost je to to.

 • montyamp

  Balkanska gamad ……………………………

 • mona lisa

  Lopovi.

 • Olga101

  Kaznovati je treba tudi tiste, ki so vse to omogočili! Ne pozabimo, da brez vpletenosti politike, policije in sodstva, to ne bi bilo mogoče!

  • if

   Sami se kaznujejo, ker volijo kriminal, pri tem ne dojamejo, da volijo svoj propad.

 • Frank Derzic

  Kako neumen mora biti clovek, da bi ob temu, ko vse to precita, lahko se verjel, da je Jankovic posten in nedolzen? V Sloveniji mora veliko ljudi imeti skisane mozgane, ce tako razmisljajo.

 • mginko

  Za vsem tem stoji stara udbomafija s svojim podmladkom, ki pokriva vse organe, ki bi morali vse to preganjati. Narod pa še kar spi….., koliko časa še ?!

 • sloustava

  Kakor zivis, tako….Jankovicu se cudim, saj se deklarira za managerja, pametnjakovica, …pa ne sprejme aksioma, da ima vsako zivo bitje, vsako dejanje svoj zacetek, kulminacijo in svoj konec! JA, cistokrvni mesanec, svoj konec…preko Doba v pozabo. Slovenec vriska , ker se te je/bo znebil, tvoji mulci pa bodo morali zaceti delati.

 • Marija

  Res so brihtni

 • Andrej

  Al Caponeja so dobili na utaji davkov. Jankoviču so jih pa odpisali, utajene davke. Utaja na kvadrat. Ko pa PV pravi, da je vse to po zakonu smo pa res total v riti.
  Ne mafijska država, ampak država je v mafiji. In Slovenci še vedno beee beeee beee…