Mag. Branko Grims: Napovedi o uvedbi ograje na slovensko-italijanski meji dokazujejo nesposobnost vlade Marjana Šarca

Požig migrantskega kampa v Sloveniji, foto: EPA

Ker imamo razvojno in varnostno impotentno vlado, ki ni sposobna zaščititi južne meje, pomeni, da se bodo dvigovale ograje in krepil nadzor na naših severnih mejah, to pa je za Slovenijo razvojna tragedija.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je nedavno dejal, da bo Italija na meji s Slovenijo, če mešane patrulje, ki so začele delovati s 1. julijem 2019, ne bodo preprečile nezakonitih prehodov meje, postavila fizične ovire. Zakaj italijanske oblasti napovedujejo dodaten nadzor, ni težko ugotoviti celo iz uradnih številk, ki ne vključujejo vseh migrantov, ki preko Sloveniji potujejo v Italijo. Del se jih izmuzne naši policiji in statistikam. Med tistimi, ki jih policija opazi, je lani 4.265 migrantov napovedalo, da bodo prosili za azil, a dejansko je zanj prosilo le 2.875 migrantov, 1.390 jih je izginilo že prej. Letos je že do konca maja “zapustilo” našo državo 1.264  prosilcev za azil. Azil je v tem času dobilo le 38 prosilcev. Številke kažejo, da sistem skoraj v celoti služi le tihotapljenju migrantov na zahod. Nerodno pa je, da Šarčeve vladne ekipe to ne skrbi. Pa bi jih moralo. Luknjo v sistemu policija opisuje tako: “Sedanji sistem ‘primi in spusti’, ko nezakoniti migranti vedo, da se bodo lahko prosto gibali, če bodo zaprosili za mednarodno zaščito, pomeni izključno dejavnik potega, zaradi česar zmanjšanja števila nezakonitih migrantov kratkoročno ni pričakovati.”

Poslanec SDS mag. Branko Grims je delovanje skupne patrulje na slovensko-italijanski meji v izjavi za medije komentiral z besedami, da to dokazuje, da “Šarčeva vlada ni sposobna opraviti ničesar.” “Šarčeva vlada ni sposobna zaščititi naše južne meje in zato nas bodo sosednje države še bolj izrivale iz schengenskega območja kot do sedaj,” ocenjuje mag. Grims, ki dodaja, da je takšna situacija slaba tako za slovenske davkoplačevalce, ki bodo zato plačevali še višje davke, kot tudi za slovensko gospodarstvo, ki bo trpelo. “V očeh potencialnih investitorjev bomo postali nezanimivi, trenutno pa ta vlada dela neizmerno gospodarsko in razvojno škoda za Slovenijo in seveda ogroža slovensko varnost.”

Na novinarsko vprašanje o tem, ali razume Italijane, ki govorijo tudi o postavitvi ograje na slovensko-italijanski meji, je mag. Grims odvrnil, da Italijani delajo, kar je potrebno, da se zaščitijo. “Salvini je doslej že zaščitil Italijane pred migranti, kar meji že na čudež, saj je zaustavil dotok migrantov prek Mediterana, kljub velikemu besu levičarjev,” je dejal mag. Grims in nadaljeval: “Žal pa uspehi Salvinija zvišujejo pritisk na Slovenijo, ker se potem krepi pritisk po balkanski poti. Ker pa imamo razvojno in varnostno impotentno vlado, ki ni sposobna zaščititi južne meje, pomeni, da se bodo dvigovale ograje in krepil nadzor na naših severnih mejah, to pa je za Slovenijo razvojna tragedija.”

Mag. Branko Grims. Foto: facebook

Ob tem je poslanec spomnil, da je zadnja štiri leta svaril, da bo Slovenija pod levimi  vladami postala migrantski žep in da nas bodo izločili iz schengna. “Poslušal sem žaljivke, kako strašim brez potrebe in da širim nestrpnost, sedaj pa se je tudi SD zbudila, a prepozno. Ograja bo seveda v jeseni postala resnična na vseh 234 kilometrih meje in žal bo to Slovenijo zelo drago stalo,” je poudaril poslanec in ob tem opozoril na izjave italijanskih politikov, da je za postavitev ograje v jeseni praktično že vse pripravljeno.

Na vprašanje novinarja, da sta se glede napovedi o ograji na meji odzvala Matjaž Nemec in Milan Brglez (oba SD), pa je poslanec odvrnil, da se v SD strahovito sprenevedajo in izkazujejo nesposobnost. “Skrajni čas je, da se zaščiti slovenska južna meja, da se jo zapre za ilegalne migracije, kajti le tako se s temi problemi o ograjah na mejah z drugimi sosedi sploh ne bi ukvarjali. Za vse te ukrepe, ki jih predlagajo v SD, pa je veliko prepozno,” je komentiral poslanec mag. Branko Grims. “Prepričan sem, da sta slovenska vojska in slovenska policija sposobni zapreti in obraniti slovensko mejo pred ilegalnimi migracijami, če bi le imeli vlado, ki bi jima z vsemi sredstvi to tudi omogočila. Žal take vlade nimamo in takšna, kot jo imamo, je katastrofa in je za Slovenijo razvojno usodno škodljiva,” je še povedal poslanec SDS.

Jerca Gale

 • Black_hawk

  Kar naj uredijo levaki do konca, narod jim naj pa ploska kot zadnjih 30 let..

 • mapu

  Šarca in ostale boli k…., nasankal bodo itak Primorci, kateri hodijo delat v Italijo, Fajonka bo vsa happy, ko bomo dobili ene par tisoč musličev, levaki pa podpornike, davkoplačevalci bomo pa vse to plačali, do kdaj bomo še prenašali te bolnike…

  • tohuvabohu

   Ograjenšek je srečen, da ima zid okoli svoje podrtije, za drugo mu dol visi.

  • stane

   Dokler ne bo pocilo. Slovenci veliko rabijo,da se zdramijo. Tik pred zdajci.
   Velja za tiste,ki se spijo in obozujejo nove “sosede”!

 • rubec

  Šarcu vsi vse spregledajo. Na radiu jim je na avdiciji za ga-ga pojedel mikrofon. Zaposleni so se samo smejali, ko je rekel, da je mislil, da je kornet.

  • rrrrr

   Tam se vsi furt na furt smejijo
   namesto svojih šestih poslušalcev . Ne pomaga ne bolniška ne lobotomozno, ne intravenozno ne subvaginalno in ne peranalno..
   Ne morejo nehat, da ga je…š

 • Imperial Commando

  Tocno to sem vceraj razlagal fasistu janez55.

  • rrrrr

   Takim se ne razlaga. Z dvema okrog kepe bojo čist zadovoln..

 • antimur

  Ni potrebno nobenih dodatnih dokazil, da je Šarec nesposobnež, norec, pokvarjenec, pove že dovolj njegova pojava, sploh pa gobec, ko ga odpre, te mine do življenja.

 • samsara

  Šarec je podtaknjenec levičarsko globalističnega ozadja in kot tak, počne prav to kar je v interesu njegovih gospodarjev.
  Interes Slovenije in Slovencev pa njemu, takemu kot je, seveda niso nobena prioriteta. Pričakovati nekaj tekega od njega je popolna iluzija. Nekaj takega bi se lahko zgodilo zgolj takrat, ko bi to bilo v interesu njegovega obstanka na oblasti in še takrat v najmanjši možni meri.

 • Van Der Waals

  GRIMS IMA VSEKAKOR PRAV!

 • FORT WORTH

  Klown nam vodi drzavo.
  Lubadarja podpira Turnsek, ki je KAO leta 2014 doktoriral na FOŠ star 76 let…
  Za kozlat, pri 76 letih si je pridobil naziv dr.
  Drzava gre s temi koruptivnimi modeli pospeseno v PM.

 • joza joza13

  Ali še komu ni jasno, zakaj je našim salonlevičarjem Branko Grims tak trn v peti?
  …ker nam toči čisto vino!!!
  Zato!
  Naj Slovenci pijejo čistega, za ostalo golazn v Sloveniji pa je gemišt čist ok.

 • Lisjak

  “Slovenija je in bo sprejemala sorazmerne ukrepe za preprečevanje nezakonitih prehodov državne meje. Tak ukrep so tudi skupne slovensko italijanske patrulje na meji. Tak ukrep seveda zbuja določene skrbi, a je boljši od kakšnih trših enostranskih ukrepov.”
  Je rekel naš predsednik in vrhovni poveljnik oboroženih sil Socialistične republike Slovenije.

  • RATATA

   Vrhovna pičkurina!

 • Olga101

  Šarec je lutka veleizdajalca iz Murgel in tudi sam kot predsednik vlade veleizdajalec, ki uničuje Slovenijo!

 • Igor Pavlič

  Tudi če bo ograja, jo bo streba stražiti, s epravi na vsake toliko metrov postaviti stražni stolp s strojničnim gnezdom ter reflektorji, sicer ograje ne pomagajo kaj dosti.TAko je bilo tudi okoli Berlina, kitajskega zidu, berlinskega in še kje.

 • montyamp

  Kaj pa na vse to pravi žvepleni murglosrbin ???
  Halbmadžarsko prekmurski pritlikavec se raje ukvarja z utišanjem resnice , ki vre že iz vseh špranj .
  Država z izdajalci na oblasti , se bo težko rešila , ker je bilo ravnovesje l. 1945 porušeno v korist primitivcev-očetov in mentorjev sedanje oblasti .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO BANDITI – VAJENCI NKVD HLAPČEVSTVA NA OBLAST

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO BANDITI – VAJENCI NKVD HLAPČEVSTVA NA OBLAST

 • skorpijon93

  je pa šarčeva vlada skupaj z sodelavci SMC,SD zelo sposobna ko je treba izganjati izobražene slovenske državljane v tujino, ko je treba uničevati vojsko, zdravstvo, ko je treba dvignit davke, povečat birokracijo in namišljene zakone , podatki kažejo da je Slovenija v zadnjih 7 letih 2012-2017 izgubila 35.000 državljanov , kar je največ po osamosvojitvi, doma pa nastaja praznina ki jo bo vlada napolnila z muslimani in njihovimi družinami in dokončno uničila slovenijo, Češka je svetlobna leta pred Slovenijo, znebili so se zločinskega komunizma, izvedli lustracijo, niso EU hlapci, imajo hrbtenico in svojo besedo, ste kje videli da bi kdo Čehom pametoval ? nikjer ! se ne pustijo, tudi evra ne bodo in niso sprejeli , učite se !!!!

 • skorpijon93

  v višegrajskih državah ( poljska, češka,slovačka, madžarska )po uradnih podatkih iz leta 2016 pew research center živi manj kot 0,2 % muslimanov, zato pa imajo mir, ne poznajo getov, ne poznajo multikultija, ne poznajo terorističnih napadov. Praga, Budimpešta , Varšava in Bratislava so izredno varna mesta, razni Jankoviććći, Arsenovići tam nimajo nobenih temeljev za zmago , kaj šele vodenje,v Ljubljani pa gradijo džamijo, kar boste še krvavo obžalovali

 • xtc

  Kaj bo Xarchi,Plenkovič je šel oni dan mimo njega kot mimo ovčjega dreka,da se ga nebi dotaknil in potem smrdel.
  Xarchi obvlada 3 m zidove,pašo obac,burek,baklav in sladoljed-baje ima po volitvah že dovoljenje nasprod parlamenta za kiosk za prodajo “Kamniškega sladoljeda,bureka in kaklave”

 • skorpijon93

  PRAGA je zelo varno in čisto mesto

 • Lisjak

  VOGRSKO > Na novogoriški policijski upravi so za zdaj potrdili le, da se je zgodil “hud varnostni incident”. Po pripovedovanju domačinov naj bi taksist tja pripeljal potnika, tujca, potem pa naj bi med njima prišlo do hudega spora. Tujec naj bi potegnil nož in z njim napadel taksista in ga porezal.

  Po klicu naj bi posredovalo več policijskih patrulj, med postopkom naj bi eden uporabil strelno orožje in streljal proti tujcu. Pri tem naj bi ga po pripovedovanju domačinov zadel v nogo.

  Uvoz na hitro cesto je bil zaradi incidenta zaprt.

 • Ros

  Samo SDS bi sprejeli v vlado narodne enotnosti in bi bilo v Sloveniji več kot pol problemov rešenih. A tega ne želijo, ker potem ne bi mogli več tako na veliko krasti in si privoščiti vseh vrst kriminalnih dejanj. A oni bodo raje razstrelili državo, jo zalili z vodo, požgali, namesto nas naselili neznane naključne tujce. Ah. Žalostno. Vse le zato, da se lahko nekdo norčuje in ponižuje naše ljudi. In pri tem bogati.

 • Marija

  Šarcu so strici povedali,da mejo dobro varuje in ograjo na meji ne sme postaviti,dokler ne bo zapolnjena kvota določena za Slovenijo.Tu Šarec nima besede,tak je podpisan sporazum.