fbpx

Mag. Branko Grims naznanil Levico policiji: “Razpihovanje nestrpnosti do podjetnikov in spodbujanje k nasilju, k revolucionarnemu nasilju, k nacionalizaciji, je očitno protiustavno”

Foto: STA

“Z napadi na podjetnike levica očitno protiustavno razpihuje nestrpnost in spodbuja nasilje,” je zapisal mag. Branko Grims, ki je prepričan, da Levica s svojimi izjavami dela nepopravljivo razvojno škodo Sloveniji in očitno protiustavno razpihuje nestrpnost in spodbuja nasilje!

“Kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav je šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot smo si jih uspeli izboriti v koalicijski pogodbi. Rešitev? Nacionalizacija!” je k novi revoluciji pozval poslanec Levice Miha Kordiš po tistem, ko sta ena najuspešnejših podjetnikov Igor Akrapovič ter Ivo Boscarol napovedala, da bosta zaradi radikalno leve vlade in gospodarstvu neprijazne koalicijske pogodbe začela selitev svojih podjetij iz Slovenije, povzema dogajanje zadnjih nekaj dni mag. Branko Grims ter dodaja: “Te besede zasijejo v pravi luči šele, če vemo, da je Kordiš nasilje v obliki revolucije spodbujal že večkrat, med drugim govoril, da je podjetnike (‘kapitaliste’) – ‘potrebno obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje …’.”

Predsednik Levice Luka Mesec je na vprašanje, kako komentira izjavo družbe Akrapovič, da bodo zaradi davkov, predvidenih v koalicijski pogodbi, čisti bilančni dobiček selili v bolj predvidljivo poslovno okolje, odgovoril: “To je bolj izsiljevanje in izgovor. To ni nič drugega kot davčna utaja.”

Levica z razpihovanjem nestrpnosti deluje protiustavno
“Bistvo navedenih izjav ključnih ljudi Levice je razpihovanje nestrpnosti do podjetnikov in spodbujanje k nasilju, k revolucionarnemu nasilju, k nacionalizaciji, kar je očitno protiustavno. Ustava v 63. členu jasno določa: ‘Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni’,” ugotavlja Grims, ki v svojem zapisu, objavljenem na njegovi Facebook strani, še dodaja, da je v primeru Levice razpihovanje nestrpnosti še toliko bolj očitno, ker gre tudi za hujskaško uporabo laži. “Predsednik Levice spodbuja nestrpnost tako, da za napovedano zakonito izplačilo dobička trdi, da je ‘davčna utaja’. Pri čemer dobro ve, da dobička sploh ni mogoče izplačati, če prej državi v celoti ne plačaš davka! Ker vsaka taka izjava brez dvoma povzroča tudi milijonsko razvojno škodo Sloveniji, gre očitno za zelo resno kršitev ustave in zakonov. Zato postavljam javno vprašanje: ali bodo na navedeno očitno protiustavno razpihovanje nestrpnosti in spodbujanje nasilja proti slovenskim podjetnikom ustrezno odreagirale državne institucije oziroma organi pregona na čelu s slovensko policijo?”

“Ker je znano, da policija nadzira FB, lahko obravnava moje vprašanje kot javno naznanitev suma očitnega protiustavnega ravnanja in kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ima za posledico izjemno veliko razvojno škodo za Slovenijo,” je še zaključil Grims.

M. S.