Davčni strokovnjak Ivan Simič: Luka Mesec in davki

Luka Mesec (Foto: STA)

Zadnje dni poslušam, da so podjetniki po nepotrebnem zagnali vik in krik glede zvišanja obdavčitve dohodkov iz kapitala ter da so narobe razumeli zapis v koalicijski pogodbi. Razlag Luke Mesca pa sploh ne morem poslušati, ker so nestrokovne in neargumentirane. Preden nadaljujem s komentarjem, bom citiral zapis na 14. strani koalicijske pogodbe:

“Osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine.”

To je nesporni zapis. In sedaj analiza zapisanega. Kot prvo, pravilno se zapiše osebne dohodke in ne osebne prihodke, saj imamo zakon o dohodnini in ne zakon o prihodnini. Kaj so dohodki iz kapitala, je jasno zapisano v 80. členu veljavnega zakona o dohodnini. Dohodki iz kapitala so:

– dividende,

– obresti in

– dobiček iz kapitala, ki je dobiček, dosežen z odsvojitvijo kapitala.

Torej, vsako izmikanje politikov, da z zapisanim niso mislili tega, na kar opozarjajo gospodarstveniki, je navadno sprenevedanje. Vključitev osebnih prihodkov (dohodkov) v osnovo za odmero dohodnine pomeni, da ti dohodki ne bodo več obdavčeni cedularno, to je neodvisno od dohodninske lestvice, temveč po dohodninski lestvici, kar pri izplačilih nad 70.907,20 evra pomeni 50 odstotkov obdavčitve.

Zagovorniki višje obdavčitve kapitala, med katerimi je najbolj glasen uvodoma omenjeni politik Luka Mesec, nenehno govorijo o tem, da premožni plačajo nizek davek od dohodkov iz kapitala, delavci pa morajo od svoje plače plačati dohodnino po dohodninski lestvici. Kot prvo, gre za mešanje različnih vrst dohodka oziroma gre za mešanje jabolk in hrušk. Dohodek iz kapitala nima nobene veze s plačo. Praviloma tisti, ki imajo kapital, imajo tudi plačo in ravno tako plačujejo dohodnino od svoje plače.

V današnji Mladini (31. 8. 2018, op. p.)  sem v uredniškem komentarju (2. stran) zasledil zapis:

“In vsi, ki v tej državi živijo od dela, plačajo od svojih dohodkov v povprečju 34 odstotkov. Prodajalka, urednik revije, šofer, šef odnosov z javnostmi, direktorica razvoja, medicinska sestra …”

Prav tako sem na 26. strani današnje Mladine zasledil zapis:

“V Sloveniji delavci državi plačajo 34 odstotkov svojega ‘dobička’, lastniki kapitala zgolj 20 odstotkov.”

Nihče pa nikjer ne navede, da vsi tisti, ki imajo kapital, tudi živijo od dela, imajo plačo in od te svoje plače plačajo davek po progresivni dohodninski lestvici. Tako na primer:

– Fizična oseba, ki nima otrok in prejema mesečno bruto plačo v znesku 1.000 evrov plača od davčne osnove 503,77 evra dohodnino v znesku 80,60 evra, kar predstavlja 16 odstotkov obdavčitve.

– Fizična oseba, ki prejema povprečno slovensko mesečno bruto plačo, ki znaša 1.654 evrov, plača od davčne osnove 1.013,24 evra dohodnino v znesku 200,04 evra, kar predstavlja 19,74 odstotka.

– Dohodnino po stopnji 34 odstotkov, ki jo omenja Mladina, pa plačajo tiste fizične osebe, ki imajo bruto plačo visokih 5.800 evrov. Pri njih znaša davčna osnova 4.242,97 evra in odmerjena dohodnina znaša 1.444,89 evra, to pa je 34,05 odstotka. Zato menim, da v tej kategoriji niso prodajalke, šoferji … Za mene je to manipulacija s podatki.

Poleg tega je potrebno razlikovati menedžerje, ki so menedžerji v svojih zasebnih podjetjih, ki vlagajo svoj denar v svoja podjetja, in menedžerje, ki so menedžerji v velikih delniških družbah, ki jih v Sloveniji v glavnem nastavi politika. Poti do dobička in dobički v teh podjetjih so različni. Lep primer je Postojnska jama.

Zato mi je poteza g. Igorja Akrapoviča na nek način logična. Če se bo odločil, da si bo izplačal vseh 32 milijonov dobička kot dividendo, bo danes, ko velja 25-odstotna stopnja obdavčitve dividend, plačal 8 milijonov dohodnine, po predvideni spremembi davčne zakonodaje pa 15.977.056,54 evra. Pa še to pod pogojem, da v letu izplačila ne bo imel nobenih drugih dohodkov. Če pa ima plačo, bo znesek plačila dohodnine od izplačanih dividend še višji in se bo približal znesku 16 milijonov evrov dohodnine.

Po podatki Fursa je bilo v letu 2017 izplačanih 23,6 milijona evrov dividend, od katerih je bilo plačano 5,9 milijona evrov dohodnin, leto prej, to je 2016, pa je bilo izplačanih 15 milijonov dividend, od katerih je bilo plačano 3,7 milijona evrov dohodnine. Zneski so nizki.

To pomeni, da bo g. Igor Akrapovič samo s svojim izplačilom, če se bo odločil, da si letos ali naslednje leto izplača 32 milijonov dividend, plačal toliko dohodnine, kot so jo v zadnjih dveh letih plačali vsi, ki so si izplačali dobiček.

Zaključek je enostaven. Davčni prilivi iz naslova izplačanih dividend so zanemarljivi in zaradi tega napoved zvišanja obdavčitve teh dohodkov štejem:

– za nepotrebno napenjanje mišic,

– za nepoznavanje strukture davčnih prihodkov in

– za provokacijo oziroma vrženo kost ljudstvu.

Mag. Ivan Simič (Foto: STA)

Samo za primerjavo vam bom navedel davčne stopnje, po katerih izplačila dividend obdavčujejo nekatere države v naši soseščini:

– Hrvaška 12 odstotkov,

– Bosna in Hercegovina ne obdavčuje izplačila dividend,

– Črna Gora 9 odstotkov in

– Srbija 15 odstotkov.

Zato, spoštovani politiki. Bolje bi bilo, da bi za formiranje vlade namesto napovedi zvišanja obdavčitve prihodkov (dohodkov) iz kapitala, uporabili kaj drugega.

Mag. Ivan Simič

P. S.: V zadnji dneh smo prejeli kar nekaj klicev jeznih podjetnikov, ki želijo v tujino preseliti svoje podjetje oziroma dejavnost. V zvezi s tem vsem sporočamo, da bo v skladu s koalicijsko pogodbo šlo za zvišanje stopnje obdavčitve dohodkov iz kapitala. Gre za dohodke in obdavčitev fizičnih oseb in ne za obdavčitev podjetij oziroma pravnih oseb. To pomeni, da se v tujino mora preseliti fizična oseba, če ima družino, pa celotna družina. Postopek izstopa iz davčnega rezidentstva Republike Slovenije in pridobitev davčnega rezidentstva v drugi državi pa je kompleksen.

Davčni blog

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Luka Mesec je dokazal na javni televiziji, da ne ve kaj govori. Predno je postal politik je bil predsednik pankerjev to je pa vse kar je bil kako bo tak človek kaj vedel o gospodarstvu lepo vas prosim.

  • SIMON ROZIC

   Ste se že vprašali mogoče, kaj nosi v “rukzaku” (nahrbtniku) ? Ne?
   Po moje en atomček pameti, ki je sicer v glavi nima!

 • Vladimir

  kaj sedaj jokate,saj ga je veliko ” slovencev ” volilo

 • RATATA

  Sporočilo za vse javnosti:
  BMK zaTOZDe!
  Svojega ne dam!
  Pridi in vzemi, če upaš!

 • pajot

  temu smrkavcu najprej kramp in lopato v roke,pa kopat jarke. Da bo prvič v življenju zašvical.

  • pipin1

   ja to so zelo slovenska delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, zato je pa davek na kapitalske dobičke lahko tako majhen, davek na izlete na mars bi bil lahko še manjši, davek na delo pa tako večji in se realni sektor skos cmizdi okrog tega, ker je še tista revščina 800€ skor do polovice obložena z davki in prispevki

  • Hun1978

   se strinjam..z Mahnicam jih je treba v delovno brigado vkljucit, ce prostovolno nocta

   • piko8

    Levaki ste itak sposobni samo KRAST ne pa DELAT!!

    • Hun1978

     ne vidm razlike med Mahnicem in Mescem…edino v tem da ma Lukc, lustno decvo

     • Fosa Stefan

      JA LUKC SE VOZI TUD Z KAPITALISTICNIM MERCEDSOM, NAMESTO Z MOSKVIČEM

    • SIMON ROZIC

     …od pamtiveka!!!

  • Silos

   Malo je že zašvical v tarči,ko ga je Jelinčič vprašal po delovni dobi.

 • pipin1

  a se ne bi slovenija raje primerjala z nemčijo, švico, ZDA itd, sej slovenija je valda druga švica in nima nič več skupnega z balkanskim kotlom

  • exposingthetruth1111

   Slovenija s takimi politiki ki nam vladajo vse od samosvojitve jemlje samo slabe stvari iz Švice Nemčije in ZDA, dobre stvari iz Švice, Nemčije in ZDA pa namerno pozablja oz preprečuje da bi se tukaj uveljavili,

   • pipin1

    sej levica predlaga da bi vzeli tut dobre stvari z zahoda, tj večje davke na kapitalske dobičke, bi torej slovenija vsaj malce zgledala bolj evropska glede na balkan

    • Olga2345

     Zej smo med najbolj obdavčeni in z najmanjšimi plačami! Preberite kaj tvitov od Libertarca!

     • pipin1

      ja ker je slovenija dežela železokrivcev in betonerjev labor intensive je dela največ (kapitala veliko manj) in je dela (z malo dodane vrednosti, mjehne plače) največ za obdavčit

     • Fosa Stefan

      KAR STE VOLILI ALI BOLJE NAROČILI TO PA JEJTE, JANŠA JE KRIV, KER NI ODSTOPIL IN DAL PLATZ SERPETIŠKU, KI JE RAČUNAL NA 50 % PODPORO, DOBIL PA 13%, PA RAZUMI KDOR MORE

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Lahko je sedet v parlamentu in ga srt. Delamo delavci ne pa kvazi Luka Mesec, ki nima ure dela za sabo.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  A Mesca spet scat tišči in ga učiteljica ne pusti na WC??? Kako je revež rokco dvignil.

 • Hun1978

  Treba je vse politike vn za usesa prvlec pa v rit nabrcat…od Mesca pa do ostarelga penzonjerja Vinkota, k so si v DU zvisal placilni razred z doktorati na brezveznih fakultetah…

 • Silos

  Strokoven komentar Simiča ,ki je ekspert na tem področju.Obenem ga pozdravljam
  sva skupaj služila jna.

  • SIMON ROZIC

   Znanje pri nas nič ne velja, velja samo rdeče politično gobcanje in
   klobasanje!

 • učko

  Totalno nesposobna opozicija, da jih en Lukec tolk jebe in s tem tudi celo Zlovenijo. Lukec, res so za tabo mogočni mafijski strici, ampak vseeno čestitke za tak hard-fucking teh farških butcev !!!!

  • Hun1978

   golobradca si je Jajo vzel za sovraznika..Jajo se je raznezu

 • luckyss

  Torej brezveze delate takšen kraval in v ta namen uporabljate znane hišne podjetnike…
  Kot običajno NoraTv v službi laži..

 • hle

  Kvaliteten in strokoven članek brez omembe kučana vov tokrat ste me pa presenetili

 • Franjo Trojner

  Avtohtoni SLOVENCI ne glasujemo za politično levico!
  Avtohtoni SLOVENCI glasujemo ZA domoljubno stranko SDS in domoljuba g. Janeza Janšo!
  Avtohtoni SLOVENCI postavljamo naš SLOVENSKI ROD, DOMOVINO,DRŽAVO, JEZIK, NAŠE SIMBOLE, KULTURO, NAVADE TRADICIJO, KRŠČANSKO VERO, TRADICIONALNO DRUŽINO NA PRVO MESTO, kar pomeni, da smo avtohtoni SLOVENCI DOMOLJUBI!

 • Osti jarej

  …..Jasmina Držanič iz svetovalnega podjetja Genes je prepričana, da je Akrapovičev odziv povsem politično motiviran in preuranjen. “Tu vidim predvsem politično sporočilo, izrečeno na dan, ko so stranke podpisale koalicijsko pogodbo, davki so tu postranska stvar. Redko se zgodi, da bi ljudje javnosti na tiskovnih konferencah oznanjali, tako kot je to naredil g. Akrapovič, kako in zakaj bodo sedaj s svojim premoženjem razpolagali. Takšnih odločitev se običajno ne obeša na velik zvon,” je jasna Držaničeva.

 • Osti jarej

  Sama Akrapovičev odziv torej presoja predvsem v luči političnega sporočila. Drugače bi bilo, če bi že obstajal vladni dokument, kot je zakonski predlog, kjer bi bilo kaj takšnega v resnici zapisanega. Koalicijsko pogodbo pa razume predvsem kot usmerjevalni dokument, ne kot dokument, v katerem bi bili podrobno opredeljeni ukrepi in njihova izvedba. Danes pa nimamo še nobenega zakonodajnega dokumenta na temo davčne reforme in zato sploh še nimamo osnove za resno zakonsko debato, ki mora biti strokovna.

 • Osti jarej

  Po njenem prepričanju so protagonisti te akcije ljudje, ki so idejno blizu gospodarskemu programu NSi oziroma so tudi člani poslovnega združenja Slovenskega podjetniškega kluba – Slovenian Business Cluba (SBC). Tako NSi kot SBC sta namreč pred volitvami zagovarjala nižanje davkov. “Politična akcija je zdaj rezultirala v nastopu gospoda Akrapoviča. Tisti, ki so se te akcije domislili, bodo morali premisliti njene posledice,” opozarja Držaničeva.

 • Osti jarej

  Držaničeva še meni, da so si akterji izbrali neprimeren čas za soočenje z bodočo vlado, saj je vsaka vlada po definiciji na začetku najbolj močna. “Vlada ne more že takoj na začetku mandata javnosti sporočati, da jo lahko vsakdo izsiljuje. Še posebno, če v nadaljevanju sledijo lokalne in evropske volitve, pogajanja z javnim sektorjem,… Nihče si sedaj ne želi položaja, ko se bo vlada skupini podjetnikov uklonila, pri drugih pa zategovala pas. Akrapovič je vlado nehote prisilil, da bo bolj odločna,” je sklenila podjetnica./siol/

 • EOL

  Nek tujec, ki je pri nas že 12 let in govori slovensko bolje od marsikaterega levaka mi je rekel…. kaj vam pomaga tako lepa dežela, ko pa jo boste uničili in na koncu izgubili.

  S prevzemom oblasti koalicije poražencev bomo žal morali “vklopiti razum in pozabiti na račun”.To pa pomeni postopni konec.

 • Antonius

  Kaj če Mesečevim pamet, ker so itak že brez nje nedosegljivo neumni.

 • RATATA

  Simić lahko mesca napade z migom.

 • merim

  Ne da se strinjam s politiko Levice, sam tale lukec vam bo dal vetra desnicarji se sanjali ga boste

  • Olga2345

   Sanjali ga boste vi!

  • SIMON ROZIC

   Butec, ali misliš da so vsi, ki niso ortodoksni levičarji sami desničarji? Trpelo bo kot
   vedno le ljudstvo (delovno) ki ni krivo in ne dolžno prenašat nesposobnih levih
   zajedalcev !!!!

 • luckyss

  Omenili ste davek na dividende……
  – Hrvaška 12,0%
  – Bosna in Hercegovina ne obdavčuje izplačila dividend,
  – Črna Gora 9,0 %
  – Srbija 15,0 %

  Zakaj niste navedli še druge države …

  – Avstrija 25 %
  – Švica 36%
  -Nemčija 27 %
  -Norveška 28%
  -Slovenija 25 %

  • komar marko

   luckasti in ostali rdečuhi. matematika in ekonomija je za ljudi, ki imajo pamet. PROSIMMMMMMMMMM!

   • luckyss

    Tudi, če si zelo “desen” boš menda znal prebrati zgornje podatke..

  • EOL

   Zato, ker bo Akrapoviča zanimala Črna Gora. Namesto pri nas napovedanih 50 je tam 9%.

   Tako bo Akrapovič prihranil 13.000.000 EUR – za ta denar in ob pogledu na koalicijo poražencev – levuharje, ki znajo samo davke dvigovat, pa se hitro odločiš, da vklopiš razum in pozabiš na račun in spraviš legalno 13 mio v žep.

   • luckyss

    Seveda vse vzameš iz konteksta…Nihče ni napovedal dviga davkov na dividende na 50%…
    Ni čudno, da si niste znali izračunati koliko posojila lahko dvignete, niti od koga ga lahko dvignete…
    Zato nima smisla debatirat z idioti in provokatorji..adijo…

    • komar marko

     res si IDIOT, Koalicija je podpisala sporazum, da so DIVIDENDE del dohodkov in dohodnine. Tam pa je davčna lestvica. Res si cepljen in z vakuumo, pa še podpornik MESEČNIKOV!

     • luckyss

      Ti bom odgovoril, ker si končno nekaj konkretnega napisal, kar se članka tiče…
      S to potezo bi zagotovili nadaljnja vlaganja v ta podjetja in s tem tudi več delovnih mest.
      Lastnik bi bil primoran sicer svoj dobiček črpati bolj počasi, mu ga pa noben ne bi vzel….
      Manj bi bilo tistih klasičnih brutalno kapitalističnih igric kjer strateško izčrpaš podjetje, kapital vložiš drugje, delavcev pa “ko jih jebe”…
      Pa saj pravim…na teh straneh nima smisla razlagati takšnih zadev ker ste prebutasti, s svojimi pastirji vred, o ovcah pa itak nima smisla…
      Sedaj pa res aaaadijo…v stilu vaše najljubše članice Levice ;)…Saj veste, tiste katere “češplja” se vam menda še v sanjah prikazuje …He, He, perverzneži…

  • Ryuk

   Kljub tem drugim državam… ta koalicija je v koalicijsko pogodbo napisala nekaj, kar bo prestavilo slovensko davčno stopnjo na dividende iz cone še sprejemljivega v cono oderuštva. Nobena država nima kapitalskih dobičkov obdavčenih po dohodnini, in nobena država nima tako visoke stopnje dohodnine, kot Slovenija (50%).
   Upoštevaj pa tudi, kaj podjetnik (ali pa na sploh državljan) dobi za ta denar v Sloveniji ali pa Avstriji, Švici, Nemčiji…

 • Warrior princess

  Mogoče bi šel fantek mesec še malo v šolo, da se izobrazi. Poleg tega, da razen v parlamentu ni naredil enega dneva šihta, kaže da v praksi ne obvlada nobene teorije. Vsak dan se bolj zapleta in kaže neukost s svojimi kozli, ki jih strelja.

 • komar marko

  naši rdečuhi so prepričani, da moramo V SLO imeti največje davčne obveznosti. Podjetnik rabi stabilno okolje in davke, ki so na ravi sosednjih držav. Torej to pomeni, ker je SLO gospodarsko do leta 90 zaostajala za ostalim svetom, posebejza Avstrijo in Nemčijo to pomeni, da morajo davki ki izvirajo iz kapitala biti vsaj kako odstotno točko nižji od sosedov. preprosto, podjetnik napoka KUFER, neuka raja pa ostane brez KUFRA s praznim trebuhom! Kapiš!

  • luckyss

   In zakaj potem nihče ne gre na Hrvaško ali v Bosno ?!

   • komar marko

    pa ti si res butast!

    • luckyss

     Očitno je butast Batagelj, da ne nese Postonjske jame v Bosno ;))
     No, Boscarol bi to lahko naredil….

     • komar marko

      Pardon, si FEJST BUTAST!

     • luckyss

      Se mi zdi, da zaznavam nekakšno nemoč v tvojih odgovorih…in nobenega ustreznega odziva na številke..;)

     • komar marko

      pardon za zgornjo navedbo. Jo korigira. Si fejst butast na četro dimenzijo! Kapiš!

     • merim

      Zakaj zalis, odgovori

     • komar marko

      čudno in bedaki lahko žalite, če odgovoriš enako ste užaljeni! Kapiš!

     • tohuvabohu

      Sam si kriv. Zakaj pa daješ vtis imbecila, debila, idiota in kretena? Najbrž imaš kaj od tega sodeč po tvojih brezštevilnih drekcih.

     • tohuvabohu

      Bebo. Če je lastnik podjetja, ki upravlja Jamo in turistične objekte, ga lahko prenese v tujino.

 • komar marko

  in še podatek. SLO je imela leta 45 enak BDP kot Avstrija, ki nam je morala plačevati reparacije. Leta 1990 je BDP AVSTRIJE 13 krat večji od našega. ZAKAJ rdečuhi. LUCKASTI, pojasnilo? kakšen pa je danes??????????????

 • komar marko

  in naš CMERKO trdi, da je med mladimi zmanjšal brezposelnost. Res je, napokali so kufre, ŠVEDSKA, GB, Nemčija je sedaj njihov dom. Cele družine.

 • Olga2345

  Taliban! Kdaj bosta šla s Tomićko na minimalca?!

 • Vera

  Luka Mesec naj gre v prvi razred osnovne šole ( OŠ ), ker le še tam dvigujejo po dva ( 2 ) prsta gor, če želijo odgovarjati . Šarec naj ” levico ” izžene, če želi vladati vsaj kakšna dva meseca . Tako ne bo šlo, da nam bodo levaki krojili naša življenja !

  • merim

   Lukec je pa se na vsakem soocenju janezka nascal

   • tohuvabohu

    Morda, samo ne z argumenti.

   • hribovc

    hehe, tud matemat’ka ti lih ni jaka strana…
    janezek je dobil 220.000 glasov, kangl’ca pa 82.000… :(

 • komar marko

  predlagam srečanje SIMIČA in mesečnikov na TV . Je možno pripraviti

  • SIMON ROZIC

   Pozabi, Kučan ne bo dovolil, ker Luka rdečo oblast vkup drži,
   pa ZZZB tudi ne, ker ostanejo brez partizanskega otroškega dodatka!

 • merim

  Boscarol kar naj gre a se ma sploh kako podjetje v sloveniji? Taki mali privatniki naj odidejo,k nam prihajajo velika podjetja magna, hisense yaskawa

  • bubamara

   Ta podjetja nimajo sedžev s SLO. Bodo samo delavnice. Smetana se ustvarja med naročnikom in kupcem. Izvajalec je nižje na lojtri.

   • merim

    Izsiljevalski podjetniki naj odidejo nihce jih ne bo pogresal. Njim se gre za pare kako cim manj placat drzavi.

    • bubamara

     Seveda, da se gre za plačat čim manj državi. Samo budala bi delala in ustvarjala ter več kot polovico dala državi, ki hrani aparat lenuhov.

     • merim

      99,9% podnetnikom je vse ok samo temu boscarolu ne. Odidi ce ti ne pase. Subvencije bi pa vleku anjeda

     • bubamara

      Ebe se mi za boscarola; mene bolj skrbi koliko mi bo nova politika pocuzala.

     • merim

      Verjetn isto ko zdj.

     • komar marko

      in zgoraj pišeš o MAGNI, ki je dobila, predno je rekla DOBER DAN, 20 MIO našega denarja za UMAZANO tehnologijo na najboljši lokaciji! KAPIŠ!

     • zvone gabrijan

      Si naredil analizo idiot, pa slovenščine se nauči.

    • branči

     koliko miljonov boš pa ti nakazal? aja en dolg gobec, koliko na drugi tebi nakažejo!

     • merim

      Branci boma kr isto nakazala. To je cimmanj

     • branči

      aja to velja samo zate, drugi naj pa vse do gat! prima levaška logika, ni čudno, da smo v buli!

    • tohuvabohu

     Ti cigo očitno ne veš, da podjetje/podjetnik državi plačuje še mnogo drugih dajatev, poleg tega pa daje plačo ljudem, ki potem s tem denarjem plačujejo še DDV.

     • zokispoki

      Ma pusti cigana abrvezniskega, naj raje igra frulico in gusle v opankah ! Nima smisla diskutirati z Neandertalci !

    • zvone gabrijan

     Daj butl nepismeni spizdi s komentarjev, tvoji komentarji so na nivoju prebivalcev Perutnine Ptuj.

    • SIMON ROZIC

     In zakaj gre Magni in Yaskavi? Za čisti zrak?

   • SIMON ROZIC

    Kaj razlagaš tem bebcem! Nazadnje bojo trdili, da so
    to le menjave : mi njim delovno silo in zemljo,
    oni nam ostanke iz “dobička” in vso svinjarijo !!!

  • komar marko

   Zadnja dva podjetja ja, MAGNA ne. magna je le lakirnica brez razvoja in tam smo dali 20 MIO predno so prišli za 400 ljudi. DALI SO JIM NAŠ DENAR , ki so nam ga pobrali. zato ne laži in ne nabijaj. BOSCAROL je visoka tehnologija, za pametne ljudi za nas intelektualce in ne FDV stroko, ki tam ne ve kaj se dela.. KAPIŠ!

   • exposingthetruth1111

    Štajerci raje hodijo delat v Magno v Graz, boljša plača, plačilna disciplina, božičnica in regres v višini enomesečne plače in višja penzija, ki jo v Sloveniji v 1000 letih ne boš dobil.

    Mislim, da je jasno, da v Hočah dobrih delavcev ne bodo dobili.

    • komar marko

     Res je. če ne bi bilo AVSTRIJE, bi ŠTAJERSKA eksplodirala. Celotno področje ali je v Avstriji ali pa dela za Avstrijce. In naš CMERKO se hvali, kako je znižal brezposelnost.

     • exposingthetruth1111

      zato pa slovenske delovne migrante obdavčujejo, ker morajo skrbeti da slučajno za hudiča ne bo komu dobro šlo, tudi če si ti ljudje z lastnim poštenim delom to prislužijo…..to je treba takoj obdavčit, ker samo JS in NAŠI lahko dobro živijo vsi ostali pa bodi revni tlačni in sužnji zato delovni migranti morajo drago plačevati davke. Kaj si pa mislijo tile delavni slovenci ki bi radi v tujini zaslužili bolje….Mesečniki leviačrji bi rekli te naciste je treba vse na goli otok pelat kako si drznejo z poštenim delom zaslužiti boljši denar od fafačev v JS….ne more nekdo ki ga mora fafat Jankoviči za službo manj zaslužit od tistega ki si je prsiljen poiskati službo čez mejo….vse na goli otok,…”te naciste” – bi rekli FDV-jevci z niti 1h delovne dobe.

      A so slovenski gastarbeiterji krivi da je v Sloveniji tako visoko oddavčena bruto plača ??

  • xtc

   Tepček zahojen,dobiček od teh firm gre v tujino in se odavči denar.
   Koliko nam tujci zaupajo ti naj pove tole,da vsi dnevni izkupički Spara,Hoferjev in Lidlov dnevno odpeljejo v oklepnih avtomobilih iz SLo,zdaj so se vsaj potrudili,da imajo vozila SLO tablice od začetka še Avstrijske,da ne bodejo v oči-tepček si se rodil in tepček boš.
   In še nekaj Yasakava Slovenia doo. prodaja nato naprej Yasakava LTD,ki nato prodaja naprej,Yasakava SLO naredi robot npr za 3000 eur ga proda Yasakava EU BV na Nizozemskem ali Luxemburgu ta Yasakava pa naprej robod za 20.000 eur-seveda se glavni promet ustvarja na BV EU in ne v SLo enako pri Magni in tam se deli dobiček,po nizkih obsavčitvah,kdaj boste bebci razumeli industrijo. oz. ekonomijo.

   • komar marko

    čaki, pa saj so v NACIONALIZACIJI doma, saj mesečniki obljubljajo spet. Če jaz plačujem davke in šparam, se ne grem turista , bom od mojih investicij ponovno plačal davek. Tisti, pa ki so vse zagonili se bodo pa eržali!

  • tohuvabohu

   Krepieren soll der Hund?

   • zvone gabrijan

    Tvoji mali možgani so na nivoju hunda!

    • tohuvabohu

     ??
     Oprosti, Zvonko, mislim, da me nisi dobro razumel.

  • zvone gabrijan

   Na šnopsu, butl?

  • hle

   Vsa ta podjetja ki si jih napisal imajo sedež v tujini in dobiček bo obdavčen tam

  • učko

   Tam rabjo samo poceni robote za delat !

  • WatsonForus

   še en ki ne ve kam gre dobiček ? k Yaskavi via Japanese !

  • Hun1978

   Take male privatnike, ki zaposlujejo ljudi z dodano vrednostjo ravno napredna civilizacija potrebuje…ne pa da spilamo pocen delovno silo kot Mađari, Romuni…in zravn onesnazujemo okolje

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Na žalost bodo pripeljali tudi svojo delovno silo. :)

   PS: Glede Yaskawe. :)

 • tohuvabohu

  Mojster Simić, osebne dohodke smo imeli v socializmu. Zdaj imamo plače in ostale prejemke iz delovnega razmerja.
  Zakaj dividend ni mogoče obdavčevati tako kot plače? Dajte že enkrat ljudem povedati bistvo:
  Prvič, dividende lahko dobivajo fizične in pravne osebe. Če bi fizične osebe plačevale več davka na dividende kot pravne, bi bila to DISKRIMINACIJA lastnikov, ki vlagajo kapital pod ENAKIMI pogoji.
  Drugič, delitev AKUMULIRANEGA zadržanega dohodka ne more biti obdavčena progresivno kot dohodnina. To je grob nesmisel.
  Tretjič, dividende lahko prejmejo tudi tujci. To bi bila spet DISKRIMINACIJA, ker pri tujcih ni mogoče združevati plač in dividend v eno osnovo.
  Zato je noro in neumno, kar so dali v koalicijsko pogodbo na zahtevo norih buldogov Levice, da bi se dividende (in ostale dohodke iz premoženja) obdavčevale progresivno supaj s plačami.

 • xtc

  Ne vem zakaj se Simič prepira z levaKI,SAJ VE ,DA GRE ZA BOB OB STENO.
  DOBRO VE KAJ JE CILJ TEGA UNIČITI SPOSOBNE IN KONKURENČNE PODJETNIKE IN SE POLASTITI NJIH PREMOŽENA IN ROPANJE PRODUKTIVNIH,VSE KARKOLI BO STROKOVNO ARGUMENTIRAL JE PRI NJIH BOB OB STENO,CILJ POSVEČUJE SREDSTVO.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Končno neka osvežitev na Nova24TV. Mag. Ivan Simič je zelo dober poznavalec davčnega prava in odličen predavatelj. Samo pozorno ga poslušate in si vse zapomnite. Ni se potrebno “piflati” na pamet. :)

  PS: It’s been 3 years since graduation. :)

  • exposingthetruth1111

   večji davki pomenijo samo večjo neracionalno zapravljanje države, kjer tisti s pomočjo politike živijo ko kralji in za nič ne rabijo odgovarjat, če kdo od te samooklicane elite hoče novo jahto, pač dvignejo davke na plače…..če pa se kdo upira pa ti rečejo sledeče: spravi se delat, več delajte – to ti rečejo takšni ki še niti 1h delovne dobe nimajo izven JS.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Slovenija se bo naučili na svojih napaka. Slovenci so preneumni, da bi se učili na tujih. :)

    PS: Bankrot Slovenije za 10 let → Venezuela. :)

    • učko

     Jah, bomo prej rdečkarske fašiste potolkli, totalka. Zdej nej še pokradejo zadnje stvari, da pol ne bo pardona al so zaslužl al ne !!!!

     • komar marko

      pa kako niso zaslužni, saj šo ŠTIRI preiskovalne komisije potrdile z imeni in priimki!!!!!!! Sedaj so si pa POZICIJE potalali. In z modrimi lučkami se tako rad vozi kar je HAN očital TONINU!

    • učko

     Tile neumni, ki jih tu omenjaš so zvečine južni. Tam dol rodom pri njih je še velik slabš, ampak v tem stilu, k’ se grejo tukej. Oni podpirajo levuharje oziroma Venezuelce. No pa tud vsi državno-birokratski privilegiranci, ki bi brez tistih služb bli mrtvi.

  • komar marko

   TUMPKO, si sedaj potolažen da ste LOPOVI in LAŽNJIVCI. Kapiš!

  • učko

   A ti si pred 3 leti diplomiral, Tito ?

 • lado

  GNOJI , slovenski !!!!!!!!! VOLILI STE KVAZI “DOMOLJUBE ” , SO PA NAVADNI NEŠOLANI FDV-jevćići – ZALEGA RDEĆIH MORILCEV !!!!!!!!!! PA NE GOBEZDAJTE VEČ , KER NIIISTEEE SPOSOBNI DRUGEGA !!!!!!! STE ISTI ŠIT-DREK KOT TA GOLAZEN !!!! NIČ DELATI- ,da bi jih vrgli na SILO V LUBLAĆIĆICO , PAKO , MEŽO , DRAVO …. Z NOGAMI NAPREJ !!!!!!!! GOBCAČI LENI , MEJTE JIH !!!!!!!!!!!! KAR ZASLUŽITE !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  En golobradi Luka celo državo fuka! Bravo!

  • komar marko

   uf, gorenjski šnopc mu ne bi škodil!

   • Osti jarej

    ..štamprle vode,pa z lato čez hrbet,da fajn zapeče

  • SIMON ROZIC

   Najboljši danes! In kdo je kriv? MI, IDIOTI, VOLIVCI!

  • merim

   Mladost proti ostarelim zapornikom. Hmmm le kdo bo zmagal?

   • komar marko

    jap komisija za TEŠ je pokazala s prsti na nove oblastnike, ki bodo spet v marmeljadi. Jap ko bodo stari bodo bežali pred arestom. Imaš prav! Še mal, pol bo pa potrebno gorenjski šnopc ponuditi! Bo rešitev.

    • merim

     Sj so pokazal tut na janezovo vlado

     • komar marko

      jap sam LOPOVI so sedaj na rdečih modrih lučkah. JAP. pa mal bodo še sodstvo pokril, mogoče pa zastara. ZASTARANJE je važno to lovijo, zato so vse požrli! kapiš!

     • merim

      Isto bi blo z janezovo vlado.

     • komar marko

      uf vi ste pa pravi PREROKI. vse veste kaj bi bilo. Dejstva pa vseeno ostajajo! KANEDE.

 • komar marko

  No ni čudno da je BRGLEZ prestopil tudi uradno k rdečkoto. saj on je rad ODPIRAL bankomate. Gnar pa po njihovem mnenje vzameš v bankomatu, kolikor rabiš za nič dela, samo blebetanje norosti!

 • merim

  Desnosucni lukec vas bo pojedel na naslednjih volitvah

 • marta

  Vedno bolj je jasno, zakaj se je skupina šestih malih strančic povezala in pod nobenim pogojem ni
  želela sodelovanja s stranko SDS.
  Kakršen koli interes je imela, ampak tako velikih strokovnih napak, kot je tale, ki jo omenja g. Simsič, si
  nova vlada ne bi smela privoščiti.
  Smo dežela z veliko in visoko izobraženimi kadri zato si državljani ne želimo preveč, če hočemo domoljubno in strokovno razmeroma dobro vlado.

 • komar marko

  no te stranke so se morale povezati iz razloga da zadeve ZASTARAJO. Zato pa bo sodstvo pokrival PREVERJENI kader. Dominika bi verjetno MORALNO odpovedala. vse se plača.

 • milanček

  zapomnite si butasti slovenceljni, šarec, mesec in stara garnitura, ala majmun cerar, enako zidan, erjavec in kurbetina bratovšek so z zadnjo potezo odprli oči, kaj oči, pomagali slovenceljnim, da zakapirajo, da je dovolj nategovanja z novimi obrazi s strani največjega uničevalca slovenskega naroda, milana kućana!

  • merim

   Kucan je v penziji naj gre se janez

   • komar marko

    le zakaj, ko pa se ga bojite kot hudič križa. samo da slišite za JANEZA, potem spati ne morete. janezek je obljubil še 20 let vašega trpljenja. Še na mnoga leta!

 • hribovc

  @Simič; Zadnje dni poslušam, da so podjetniki po nepotrebnem zagnali vik in krik glede zvišanja obdavčitve dohodkov iz kapitala ter da so narobe razumeli zapis v koalicijski pogodbi. Razlag Luke Mesca pa sploh ne morem poslušati, ker so nestrokovne in neargumentirane.
  … bravo Ivan !!! mesečnikove razlage ne morejo bit drugačne kot so, sj ima povprečje v indeksu 0,00

 • Roman

  To je treba objaviti še kje drugje.

 • Soave

  + + + + + + +

 • opazovalec

  #
  “In vsi, ki v tej državi živijo od dela, plačajo od svojih dohodkov v povprečju 34 odstotkov. Prodajalka, urednik revije, šofer, šef odnosov z javnostmi, direktorica razvoja, medicinska sestra …”
  Prav tako sem na 26. strani današnje Mladine zasledil zapis:
  “V Sloveniji delavci državi plačajo 34 odstotkov svojega ‘dobička’, lastniki kapitala zgolj 20 odstotkov.”
  Nihče pa nikjer ne navede, da vsi tisti, ki imajo kapital, tudi živijo od dela, imajo plačo in od te svoje plače plačajo davek po progresivni dohodninski lestvici. Tako na primer:
  – Fizična oseba, ki nima otrok in prejema mesečno bruto plačo v
  znesku 1.000 evrov plača od davčne osnove 503,77 evra dohodnino v znesku 80,60 evra, kar predstavlja 16 odstotkov obdavčitve.#
  – Dohodnino po stopnji 34 odstotkov, ki jo omenja Mladina, pa plačajo tiste fizične osebe, ki imajo bruto plačo visokih 5.800 evrov. Pri njih znaša davčna osnova 4.242,97 evra in odmerjena dohodnina znaša 1.444,89 evra, to pa je 34,05 odstotka. Zato menim, da v tej kategoriji niso prodajalke, šoferji … Za mene je to manipulacija s podatki.#

  Zame je pa manipulacija vaše pisanje. Pri pisanju v časniku Mladina se je pripetil manjši spodrsljaj, v 34% ni všteta samo dohodnina temveč tudi socialne dajatve delojemalca, kar pa ni čudno, ta teden sem na tem forumu bil podučen, da je ista figa za delavca ali davek, ali prispevek, ker njega briga samo neto. In dotični forumaš si ni dal dopovedati v čem je razlika. Torej sprejmimo to kot manjšo napako, saj uredništvo takšno mnenje vsahj molče podpira. In sedaj, če upoštevamo to nedoslednost izpade, da manipulirate z zadnjim stavkom. Po izrčunih na http://www.cpr.si/racunovodstvo/pripomocki/informativni-izracun-place plača delavec z okoli 1000€ neto plače (približno povprečno neto plača,samo to ga bojda briga po pisanju na tem forumu) točno 34.12% dohodnine in socialnih dajatev. In na povprečnega zaposlenega v Sloveniji je mišljeno v Mladini s to številko 34%

  Človek bi od davčnega svetovalca pričakoval nevtralno razlago davčnih pojmov.

 • zoltan

  Ne vem če ta zabitek od Luke Mesca in njegovi luzerji sploh vedo kako jim je ime.

 • SIMON ROZIC

  Moj dragi sin pravi takole: ko mi bo vse šlo na “k” , grem ali med cigane,
  ki nimajo nobenih obveznosti, ali selim firmo v davčno bolj prijazno tujino
  ali pa grem v partizane in si bom že prvi dan “partizanstva” zaslužil dosmrtno
  rento ! – pa še pokopali me bojo na državne stroške, de?!

  • merim

   Iznajdljiv sin!

 • ptr

  A lahko napovem epilog tega davčnega “cirkusa”?

  No, predstavljajmo si npr. Janeza Kocijančiča. Zagotovo je eden izmed akterjev t.i. “globoke države”, čeprav verjetno niti ni največja riba. No, zanj se ve, da je nagrabljen denar pretopil v milijonski kapitalski portfelj in da rad posluje prek “kaselc firm” v t.i. “davčnih oazah”. Tudi ko enkrat potegneš denar iz teh “kaslcev”, je to davčno obravnavano kot dividenda, ki se obdavčuje enako ne glede na državo izvora. Skratka, Kocijančič bi ob uvedbi te “davčne reforme” izgubil precej, morda celo milijone. Pa res mislite, da bo on kar mirno gledal, da ga takole “ropajo” kar njegovi lastni jurišmiki, ali pa bo raje zavrtel prave telefonske številke?????

  Da še malo osvežimo spomin. Še ne tako dolgo nazaj so napovedali pravi džihad proti “davčnemu raju” normiranih s.p.jev, kjer je davčno – prispekovni sistem izrazito pisan na kožo ravno raznoraznim “svetovalcem”. Po vsem trušču je na koncu prišlo zgolj do nekaj kozmetičnih sprememb, ravno toliko, da se lahko reče, da se je nekaj spremenilo.

 • šmentanamuha

  Tako pač razumejo vladanje Butec&Butec&Butec&Butec&Butec + Butec.

  • merim

   Nesposobni pa na dopustu

   • komar marko

    jap lepo je sedaj v hribih, še malo na hrvaške SAJŠELE z jadrnico , pol oktobra pa bomo pogledali kako bilance stojijo, skratka UŽIVAMO!

    • merim

     Kaj ce bi kar naslednje 4 leta ostali na dopustu? Naredili tako ne boste ponovno nic je isti k..c ce ostanete v alpah al pa sejselih do leta 2022

 • Republic Commando

  Idiot ĐĐ Style je to volil, zato ga sprašujem: KAJ JE DOBREGA V KOMUNIZMU? KJE NA SVETU V ZGODOVINI JE DELOVAL?

 • karpelec

  Lepo je biti v naši domovini mlad, ampak vsaj ne klatiti neumnosti, zato uvedimo davek na neumnost.

 • šmentanamuha

  Zanimivo je, da nihče iz vladne koalicijske peterice ne odreagira niti z besedo na katastrofalne izjave njihovih opozicijskih podpornikov iz stranke Levica, čeprav je vsem jasno, koliko škodo so jim povzročili še pred uradnim nastopom njihove vlade. Torej se napoved, da bo dejansko vladala opozicijska stranka levica, uresničujejo. Mislim, da smo unikum v svetu. takega debakla si niti v sanjah nismo mogli zamisliti.

  • ZatonMesecnikov

   Njihovih Koalicijskih podpornikov Muha. So del tega peterčka….

   • šmentanamuha

    Saj prav zato, uradno opozicijski podporniki vodijo koalicijsko vlado, ji določajo smer in jo hkrati sesuvajo že v začetku, ker ji jemljejo vso kredibilnost, nihče pa ne odreagira, kot da so ujetniki levice. No, saj v resnici tudi so.

 • Novakec1

  Simić nisi butalc in ne razumeš butalske zakonodaje, če bo ploščat……

 • marta

  Kdaj bo premiera ” Moje malo gledališče” ?

 • Tweety Bird

  Luka ima prav. Jaz pa pravim… zaustavimo stekle pse desnice.

 • Krtača 20

  Samo en podatek ki so se mu v tem članku izognili. Akrapovič je edini delničar firme Akrapovič. Tako da bo 32 mio izplačal sam sebi.

  • merim

   Ma dobr naj dela s svojim dnarjom kar hoce saj je njegova firma

  • Tweety Bird

   Pa še to… Ivo Boscarol je v zadnjih desetih letih državi plačal 1,7 milijona evrov davka na dobiček, v tem obdobju pa je od države prejel več kot pet milijonov evrov !?!?

   • merim

    Boscarol je pa druga zgodba. Ta je pokvarjen

    • Tweety Bird

     Pa še to… V EU podjetja plačujejo v povprečju 23-odstotni davek na dobiček. Boscarol ga je lani 14, Akrapovič 8,7 in Pečečnik 6,5 odstotka.

     • merim

      Pececnik in akrapovic ne spadata v kategorijo boscarol

     • Tweety Bird

      To pa tudi drži :)

   • marta

    Še enkrat si oglej ERAR, če ga razumeš in ne širi laži !

    • Tweety Bird

     Marta pssst… ni dvoma, da je v večini držav OECD, predvsem v Italiji, Danski, Franciji, ZDA, Švedski, Nemčiji, Finski, davek na dobiček veliko višji in strožji od slovenskega davka na dohodek…kapish?

   • učko

    Ti pa kar naprej cuzaš davkoplačevalski denar za nič dela !

  • učko

   Ne, nikakor ni edini, je pa daleč največji lastnik !

 • merim

  Kje pa je darth vader da spet pove kaksno pametno? Mogoce bo spet sam seb rekel idiot.

  • Tweety Bird

   darth vader si poje:

   Jaz sem nor
   Jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!
   Jaz sem nor
   Jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!
   Jaz sem nor
   Jaz sem nor, ahaha
   Jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!

   • merim

    Pridi raje v temo za volanom tam je bolj zanimivo. Bos zvedla kar precej novih stvari npr samooklicani intelektualec soc (verjetno na soci) pravi da banane rastejo na palmah

 • Tweety Bird

  Naj mi nekdo razloži… Dohodek iz kapitala je osebni prihodek. Tako kot je za nekoga, ki je zaposlen, plača osebni prihodek. Zakaj bi morali dohodke iz kapitala ali premoženja…rente… obdavčevati ugodneje kot dohodke iz dela? Naj tisti ki imajo plačajo več…še vedno bodo bogati…sociala, zdravsto in šolstvo bo pa bolj urejeno.

  • učko

   Lej, mal bol gor pod Krtačo sem napisal bolj na kratko, k’ mate levuharji tud bl kratko pamet !

 • soc

  Ob tej fotki visokega politika me zmrazi. Moj sin je imel tak izjemno globok in pameten pogled (sarkazem, pls) tam nekje pri dobrih desetih letih. Preden je bil prisiljen, da začne misliti.

  • merim

   O ubogi tvoj sin je bil prisiljen da zacne misliti haha

   • ZatonMesecnikov

    merime, a ti još nisi ni počela da “misliš”

    • merim

     Ne govorim tvojega jezika prosim pisi v slovenscini

     • ZatonMesecnikov

      Merim je muslimansko ime. zato si si ga dala.

     • merim

      Merim je slovenska beseda.

     • ZatonMesecnikov

      Si naučila nešto “slovenštine”?

     • merim

      Nekaj je po slovensko. Zapisi si

 • Krtača 20

  32mio v dividendah hmmmm. Ker se Akrapovič hvali da ima 1000 zaposlenih, naredimo preprost izračun. Recimo da je dobiček pol manjši, 16mio evrov. 16.000.000/1000=16.000evrov na zaposlenega na leto oziroma 16.000/12=1300 eur na zaposlenega na mesec. Toliko več bi lahko dobili zaposleni. Pa ne bojo. Obstaja tudi druga varianta, da se ta denar vrne v okolje ne direktno prek zaposlenih, ampak preko naložb v lokalno okolje in ne v tujino kot to govori Akrapovič. Ker to pa dejansko predstavlja legalizirano krajo.

  • ZatonMesecnikov

   Komunisti ste zmerom kradli, Krtača. Če pa že niste mogli, ste pa sanjali, kako kradete.

   • Tweety Bird

    KP je zakon

    • merim

     Se ivan janez se je solal v partiji

     • ZatonMesecnikov

      Sedaj sta se pa našla haložan pa bosanka. multikulti na Novi…

     • merim

      Kot je razvidno iz dokumenta se je mladi Janez Janša želel bolj izobraziti v marxistični ideologiji

     • ZatonMesecnikov

      Vsi so se morali takrat merime. jna je imela kot del urjenja 1 uro na dan Politička nastava se je reklo. Tam se je poučevalo marksizem…

     • merim
     • ZatonMesecnikov

      Poreni Mladinci ZSMS, ki so slovence nategnili z “demokratičnostjo”. Ko je bolj levičar kritiziral partijca, da je premalo levičar. kasneje je to tvorilo jedro LDSa.

      Ivan janez je iz tega izstopil, partija ga je zato ven fuknila, kot edinega znanega ki ga je od leta 1970 naprej ven fuknila. postal je Slovenski disident tipa Solženicin in uspešen literat.

     • merim

      Ko si enkrat prostovoljno clan si clan za vedno.

     • ZatonMesecnikov

      Partija ni tako mislila merime. Možda kot tebe u Bosni…

     • merim

      Jansa je bil clan kp in to prostovoljno ti pa tako pljuvas po komunistih nekaj tu ne stima a nisi ti za janso?

     • ZatonMesecnikov

      Beži glupačo merime, glupa si ko točak…

     • merim

      Madez ostane za vedno

     • Tweety Bird

      Janez Janša je nekoč pel:

      Druže Tito mi ti se kunemo.
      da sa tvoga puta ne skrenemo…

     • ZatonMesecnikov

      S pištolo na tilniku bi vsak pel Tuppek…

     • Slovencsm

      komentiraj vsebino

     • merim

      On jo naj prvo

   • merim

    Komentiraj vsebino

    • ZatonMesecnikov

     Kako naj z ekonomskimi analfabeti, kakršni ste, debatiram o ekonomskih inštrumentih. Dokler bo vaše ekonomsko znanje prvo poglavje marxovega kapitala, se nimamo kaj pogovarjati o vsebini. niti eden od vas ni postavil kakšne firme na noge, se ni soočal z prihodki, stroški, obratnimi sredstvi, davki.

     vsi ležite nekje na javnem plača pa je 5tega samoumevna. Poznam đukce vaše sorte. Sploh veste ne kaj je bruto, kaj neto, kaj prispevki na bruto, kaj dohodnina….

     • merim

      Komentiraj vsebino

  • učko

   Kje’s ti u šole hodu?! Kwa ti veš o tržni ekonomiji?! Ti si v najboljšem primeru komunistični ekonom, ne pa ekonomist. Takih neumnosti pa še ne! Dobički so zaslužek lastnikov, plače pa so zaslužki delavcev, glede na njihove sposobnosti in razmere na trgu. Toliko na kratko.

   • merim

    Ja sam akrapovic pravi da bi rad dal del dobicka delavcem zdaj ga pa ne.bo. kaj ce bi jim enostavno povecal place?

    • učko

     Lej, k’ sem jest biu še tam, je talal 13 plačo, božičnico in dividende. Plačo jest nikol več nisem imel tako veliko kot tam. No, veš kaj, tam si moraš pa vse zaslužiti, tako in drugače. Ni lahko, predvsem odnosi so u kurcu, za to je marsikdo odšel.

     • merim

      Vse lepo in prav samo sedaj pravi da bi rad dal del dobicka delavcem, sedaj pa ga ne bo zarad obdavcitve. Ce bi rad dal denar delavcem zakaj ne povisa plac?

     • učko

      Plače so še bolj obdavčene, predvsem zaradi rapidne davčne lestvice. Njega moti to, da država pobere tolikšen delež. Problem ima z motivacijo inženirjev in drugih visoko kvalificiranih.

     • merim

      No pa sej vidis da nekaj ne stima. Dal bi delavcem sam ne bo

     • učko

      Dal bi on delavcem, pa se vmeša vmes “SILEĐIJA DRŽAVA” in pobere večino, drobiž pa pusti delavcem. Torej, delodajalec plača delavcu veliko denarja, delavec pa ga dobi zelo malo, ker ga večino ukrade država oziroma ZLOČINSKI NEO-KOMUNISTIČNI REŽIM !!! Jasno ?!!!!!!!!!!!

     • merim

      A torej za njega bi mogla drzava ukinat davke druge firme pa naj placujejo.

  • Hun1978

   Akrapovica mora vsak politik poslusat, ce ga ne, ves, da se mu jebe za lastn narod…pumpat volilce, da kapitalist tipa Akrapovic ne skrbi odlicno za pravice zaposlenih je hinavc, da mu ni para..al pa teoreticno sanjasko gobezdalo

  • Slovencsm

   Ko takole berem komentarje, je jasno, da največ pišejo po teh forumih ljudje, ki sploh ne razumejo tržnega gospodarstva in delovanja podjetništva. Kriziirajo podjetnike, kaj naj delajo s svojim denarjem. Najprej te vprašam ali si kdaj bil podjetnik? Ali si kdaj kaj ustvaril? Se spoznaš na finančno poslovanje podjetij?

 • Tweety Bird

  Oglašajo se samo Akrapović, Boscarol in jamar iz Postojne. Saj izpade, da so oni edini podjetniki v Sloveniji. Neprestano se mečejo v medije.

  • merim

   Jah edini desni podjetniki?

   • Tweety Bird

    Ma to je desničarski populizem na kubik. Primerjava znotraj EU pokaže, da ima Slovenija eno najnižjih efektivnih stopnjo obdavčitve dobička v EU. Efektivno pomeni dejansko povprečno obračunano stopnjo davka na dobiček: 11,34%/na zakonsko določenih 17%. Povprečje EU znaša 20%, dočim je nemška samo za primerjavo 24%.

    • Slovencsm

     Kaj ko bi nekateri najprej prebrali, kaj je vlada napovedala in potem primerjali številke. Dajte si še prebrat članek, kjer jasno piše, v čem je problem. In populizem zganjate takšni, ki zavajate s takšnimi podatki. Verjemite, da so podjetniki zelo dobro obveščeni, kakšna obdavčitev se pripravlja in da niso denar dvignili zato, ker se jim je danes pač tako zahotelo.

    • Hun1978

     na zakonsko dolocenih 19% od leta 2017…z davcnim olajsavam ne pade na efektivno vrednost 11,34…od kje ti ta enačba

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Vsak pameten podjetnik, bi moral to priložnost izkoristi. :)

   PS: Izsiljevati državo tako kot javni sektor(gasilci, med. sestre, pom. vzgojitelja si zaslužijo večjo plačo, ostali ne). :)

   • Tweety Bird

    Učitelji tudi :)

    • merim

     In zdravniki

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Edini problem v zdravstvo je to, da eni delajo, eni pa ne. Zdravnik 3.000$, direktor zdravstvenega doma pa dobi 15.000$ za 5 ur na dan. :)

      PS: Plačilo po učinku, je rešitev za javni sektor. :)

     • Krtača 20

      Problem nastane pri merjenju učinkovitosti.

     • merim

      V javnih sluzbah bi bili vsi nadpovprecno ucinkoviti

  • ZatonMesecnikov

   nekdo, ki praska jajca na javnem, pač ne pozna podjetništva in težav, ki jih to v Sloveniji prinaša.

   privatnik je od leta 1947 razredni sovražnik.

   • Tweety Bird

    Čuj butl… če bodo tovariši Akrapovič in morda še kakšen Boscarol in podobni tiči svoj denar “zaščitili” pred “ropom” potem jih bo to veliko dražje stalo, kot jih stane ta zaščita v Sloveniji. Torej tu ni nikakršnega zdravorazumskega argumenta kot čisti bogi desničarski populizem.

    • ZatonMesecnikov

     če jim boste levičarji grozili z pobiranjem in nacionalizacijo, bodo firme postavili čez mejo. V Avstriji je pas od Podrožce, kjer so slovenski privatniki dobrodošli za registracijo firm. Enako na Hrvaškem. Doma si, firmo imaš pa v Avstriji.

     • merim

      Pojdi v gorico in si poglej koliko italijanskih firm preseljujejo v slovenijo

     • ZatonMesecnikov

      Daj link.

     • merim

      Google

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Naloga pametnega in sposobnega podjetnika je, da zasluži čim več denarja. :)

  PS: Ni pa prav, da grozijo z odhodom, glede na to, da so dobili ogromne subvencije s strani države. :)

  • ZatonMesecnikov

   On odlazi za tvoju Koljevku udbice. srbi su jeftiniji…Raduj se…

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Niso ni “balkanci” več tako neumni. Bolje jim je, če delajo v Nemčiji za 3.000$, kot pa za 600$. :)

    PS: Bo moral iti malo dlje. Indija, Pakistan,…. :)

    • ZatonMesecnikov

     nema nemac toliko posla, koliko balkanaca ima…

     bez posla.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Sploh ne bom odgovarjal na neko “nabijanje” brez argumenta. :)

      PS: Dokazi oz. resnica obstaja. Samo malo se morate potruditi, pa kdaj prebrati, kako pametno stvar. Ne samo “MeinKamf”. #NeVemKakoSeNapiše

     • merim

      Balkancev je ze zmankal zato pa uvazajo arabce

     • ZatonMesecnikov

      Slaba ocena merime. Slovenija uvozi do 12.000 Bosancev letno….

      tvojih merime.

  • učko

   Akrapovič ni dobil niti ficka od države, ker ni maral. Sicer pa ni naloga države oziroma vladajočega režima, da prerazporeja zaslužke in premoženje. Pa sej nismo v komunizmu, kjer je bilo bolj pomembno, da si lojalen režimu, kot pa da si dober delavec ali strokovnjak.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Država nima pravice upravljati z premoženjem podjetja. Ampak ni “fer”, zato ker Boscarol grozi z odhodom, dobil pa je 5$MIL državnih subvencij. :)

    PS: Capitalizem at its best. :)

    • Slovencsm

     Tudi ni fer koliko davka moram placati in kako drzava dela z mojim denarjem. Pa on dela zakonito in tvega vse svoje premozenje

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Bascarol, si to ti? :) #Joke

      PS: Če je pameten, bo odšel v tujino. :)

     • Slovencsm

      Nisem. Delam pa v privat podjetju in vem kaj to pomeni.
      Vidim da ti je zmanjkalo argumentov in da pises neumnosti. Ce podite podjetnike potem ne bo denarja za socialo, zdravstvo, … sklepam da ti verjetno ne bos zapolnil njihova delovna mesta.

  • Slovencsm

   Nobeno podjetje ni dobilo gratis subvencije od države. Kaj pišete neumnosti. Država objavi razpis za delno subvencioniranje podjetniških idej ali drugih podpornih ukrepov države. Na razpis se prijavijo podjetja in subvencije dobijo tisti, ki imajo po tistih kriterijih najboljše ideje in projekte. Te subvencije pa obvezujejo podjetje, kaj morajo zato izpolniti. In če med temi zahtevami ni tega, kar podjetniki potem naredijo, potem ni nobenega razloga, da bi ravnali drugače.
   Kaj je prav in kaj ne, je jasno napisano v razpisih.

   In ve teh konkretnih primerih je podjetnik že zdavnaj vrnil vse subvencije in zaposluje toliko ljudi, kot v prijavi sploh ini bilo prijavljeno.

   In on sploh ni govoril o selitvi podjetja ampak o prenosu dobička, ki ga je ustvaril. Kaj on dela s tem dobičkom, je popolnoma stvar lastnika. Če zasluti, da ga želi nekdo obdavčiti dvakratno, je logično, da bo naredil tako, da bo plačal manj davka. Vsak gleda pri dohodnini tako, da plača čim manj. Država že tako pri vsaki transakciji in plačah pobere ogromne davke.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Pipistrel je prejel 5$MIL državnih subvencij. :)

    PS: On bo prenesel v tujino 5$MIL, denar kateri mu je država dala. :)

    • merim

     Ma boscarol nak se spravi cimprej naj mu dajo se enih 5mio za pot

    • Slovencsm

     Ce je izpolnil stevilo delovnih mest in ostale pogoje, ki jih mora narediti s pomocjo tega denarja, potem ni dolzan drzavi vrniti prav nic. S tem je namrec subvencije ze poplacal. Poleg tega je tvegal vecino lastnega kapitala. Pa nehajte ze pisat neumnosti ce niste postavili ene firme in prejeli ene subvencije. Drzava namrec subvencionira samo manjsi del. Ostalo pora podjetnik sam prispevati.

 • slosin

  kaj fruteki levičarski….tud Simič vam je dal tinte pit, vi tu pa še kr tumbate in tumbate…

  • merim

   Ena ptica se ne prinese pomladi

   • slosin

    tumbaj ti tumbaj….tale ptica ve več o davkih in financah, kot vsi tvoji levosučni mesečniki in Mesečniki…

    • merim

     Itak ce je pa davcni strokovnjak. Vazno da ti ves vec od njega

     • slosin

      kaj pol cviliš…?

 • Tweety Bird

  Hvala bogu za Boscarola, Akrapoviča itd. itd…. to je njihov denar, naj počnejo kar hočejo, samo ne pod pretvezo neke zaskrbljenosti nad državo prodajati bučk. Gre za zavajanje in neresnice. Ko pa dodamo še zraven, da Slovenija ne pozna davka na premoženje, ki ga poznajo vse države, kjer fantje iščejo “zaščito” pa je v celotnem kontekstu ta zgodba še toliko bolj smešna…Naj gredo voluharji…še na kolenih bodo prosili Luka Mesca če se lahko vrnejo.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Slovenije je pre-obdavčena država. V Sloveniji se ne splača delati. :)

   PS: Hvala Bogu, da poznam nekoga v NLB, da dobim kredite, brez vračanja in brez obresti. :)

 • učko

  Lejte delodajalci bi plačevali delavcem veliko večje plače, če se ne bi vmešaval požrešni neo-komunistični režim kot posrednik in delavcem preko dohodnine POKRADU večino denarja. Tako imajo delodajalci velike stroške, delavci pa majhne plače. Če še kdo od levuharjev ne razume kaj pišem, naj se vrže skozi okno.

  • Tweety Bird

   To je čista laž…neoliberalno desničarska…

  • slosin

   jest jim grem tolk na roko, da vsakemu odprem okno…

   • Tweety Bird

    …ker spuščaš vetrove…

   • učko

    No, maj jim pol še pomagaj.

    • slosin

     gravitaciji bom pomagal z brco v rit…

 • Tweety Bird

  Dragi komentatorji… karkoli zaslužite vi v tej državi vam se vzame 50% +. In če bi tile gospodje ala Boscarol in Akrapovič imeli večji davek na dobiček, večji davek na premoženje, bi država dobila več denarja iz tega naslova in bi se morda vaša obdavčitev znižala iz 50% na 40%. Gospodje ala Boscarol in Akrapovič bi še vedno bili bogati.

  • šmentanamuha

   Spel se nekam s svojimi govejimi komentarji, butara.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Taki podjetniki, bi raje propadli, kot delili svoj denar. :)

   PS: Jaz jih razumem. :)

  • učko

   Režim v Zloveniji pobere vsega skupaj 69 % vsega ustvarjenega, kar pa so seveda ustvarili tisti delavci, katerim je bilo vse to ODVZETO !!!!

  • Hun1978

   Zakaj ne poves tega nastavljenim direktorjem drzavnih firm

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Ker ste vsi “ta desni” tako “zateženi” v soboto zvečer, vam svetujem, da poslušate ta poletni hit. :)
  LINK: https://www.youtube.com/watch?v=ycV6cnK3SIs

  PS: Uživajte! :)

 • učko

  Jah, lejte, take hčerkice in sinčki kot je recimo Jurček Čefurček od (baje) Zokića Čarapankovića, ki rabijo za svoje življenje veliko milijonov, pač veliko koštajo, ni kej. Torej je potrebno delavcem in podjetnikom veliko pobrat denarja za to. Tudi hčerka od Venezuelskega predsednika Madure je ena najbogatejših ljudi v Južni Ameriki. Pa ja ne mislite, da si je sama zaslužla z delom tiste milijone?! Njen foter ji je dal, on pa je uzel ljudem, delavcem !!! Zato tudi bežijo iz države, tako kot pri nas, ko mladi bežijo na zahod. Tako je tudi pri nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • merim

   A janez je ze pojasnil izvor 400 jurjev?

   • učko

    Baje, da tisti, ki so šteli njegove jurje, še štet ne znajo. Drugač pa jih je zaslužu v parlamentu. Jankovićem je sodišče pred nedavnim odpisalo 18 milijonov dolga. No, to so bli Jurčkovi, kusur sicer za Jankoviće. Čez 3 leta bo to mimo in spet bo lahko prosto razpolagal s svojim premoženjem, tako kot so to zrihtali sedaj Mirkotu Senički, pasjejebcu !

    • merim

     Pr jankovicu znajo stet pr janezu pa ne?

     • učko

      Do 18 so preštel upniki, pr Janezu so štel Kretenčiči, pardon Klemenčiči od KPK-ja.

     • merim

      Proti janezu je res vse zaroteno. On ni nikol nic kriv. Nikol. Za vse je kriv kucan!

     • slosin

      vendar ena pametna od tebe…

     • merim

      Sarkazem

     • učko

      Jah, lej, komunistični režim s Kučanom na čelu je pač uzurpiral vse inštitucije te države, oziroma jih je od prejšnjega komunističnega režima samo obdržal. Komunistični režim se je pregrupiral v paradržavno mafijo in jasno je da zlorablja sodstvo in tožilstvo tako, da svoje nasprotnike po krivem obdolžuje in obsoja, svoje pa ščiti. A ti to ni logično ?!

     • merim

      Logicno za severno korejo ne pa slovenijo

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Ko je hodil v vrtec, je prodajal čokoladice oziroma piškote od vrat do vrat. :)

    PS: Sposoben človek. :)

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Če bi vi imeli možnost “ukrasti” miljone in bi vedeli, da se lahko izvlečete, bi to storili? :)

   PS: Jaz bi. :)

   • učko

    Ja, sigurno ! Vendar jest NIKOLI ne bi podpiral režima, ki dopušča, da se to dogaja !!! Jest sem bolj ZAHODNI TIP, NE BALKANSKI !!!!

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Ja, morali bi ga podpirati, če bi želeli, še naprej krasti. :)

     PS: You cant go back once you go….. :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Te izbrani podjetniki delajo to namerno. Medijsko so aktivni, da ljudje še bolj sovražijo to vlado. Vsi vemo, da ne bo zdržala 2 leti in da se obetajo nove volitve. Takrat bo Janša MOGOČE(99% NE) vladal in takrat bodo verjetno dobili subvencije od 300$MIL in 0% davka. :)

  PS: Po eni strani upam, da se motim. Po drugi pa, da imam prav. :)

  • učko

   Narobe razmišljaš. Ta vlada bo zdržala skoraj ves mandat, če ne bo pretiravala v svoji komunistični objestnosti. Jasno je, da Akrapovič namerno medijsko izpostavlja problem, ki ga hoče ta vlada še zaostriti, namesto da bi ga reševala. Kar se Janše tiče, nič bat, njemu ni već do ambicij za vladanje. Prišla bo politična sila, ki bo aktivirala tistih 50% volivnih upravičencev, ki so volitve abstinirali, ker nimajo koga pametnega voliti. Ta politična sila bo pobrala znaten delež tako SDS-u kot na “LEVICI”. In ta sila bo vladala naslednjih cca 10 let !!!

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Upam, da imate prav. :)

    PS: Lahko pa smo sigurni, da bo Erjavec, spet v vladi. :) #Joke

 • Marjan Šarac

  Lukeca bomo vsak čas nagnali, ker nam dela sramoto

  • učko

   Lukec ni naredil še nič slabega. On je samo maskota nečesa zloveščega in slabega. Kompletni vladni šestorček je karikatura nečesa zelo slabega, ki bo mogoče ljudem odprla oči in mnogi, ki so do sedaj iz osebnih razlogov podpirali ta kretenski režim, sedaj to ne bojo več počeli. Prišlo bo do vsesplošnega odpora !

   • Tweety Bird

    Edina maskota je General Glanzkopf…lider SDS-a… Kapish?

    • Marjan Šarac

     Kdo pa je to

     • Tweety Bird
     • učko

      A Cmerko je pa Glupikopf ?

     • Tweety Bird

      Če se že gremo populizem, je nas ošišanih ovc veliko več, kot zaščitenih lastnikov kapitala ki jamrajo, ker trenutno plačajo 11,34% davka na dobiček. Čas je, da se dajo na mizo vsa dejstva, ker to je poniževalno do ljudi, ki delajo in plačujejo davke.

     • tohuvabohu

      Prekleto govedo ignorantsko komunajzarsko. Davek na dobiček plačujejo podjetja, torej gospodarski subjekti, ne pa “kapitalisti”. Stopnja davka je 19%, ne pa 11,34%, bedak lažnivi. Če si izplačajo dividende, pa plačajo (100 – 19)% x 25% = 20,25% davka na dividende, skupaj torej 39,25% od dobička pred obdavčitvijo. Saj ne vem, ali si bolj neumen ali bolj pokvarjen. Vsekakor si navadno rdečkarsko glupo govno.

  • učko

   Lukec dela samo korist. S svojimi objestnim komunističnim gobcanjem vzbuja odpor vseh kolkor tolko normalnih ljudi ! Dolgoročno gledano, sama korist od njega, ravno zaradi tega !!!!

 • Tweety Bird
  • Slovencsm

   Napacni podatki. Kordez nima niti toliko znanja da bi znal primerjati neposredno in dohodkovno obdavcitev.

   • Tweety Bird

    Nimaš pojma…

    • Slovencsm

     Preberi si clanek od Simica pa ti bo jasno. Ce seveda razumes in poznas to podrocje. Drugace je bolje da ne komentiras ker smesis sebe. Ocitno pa Levica niti sama ne razume kaj so zahtevali. Ali pa se delajo neumne …

     • tohuvabohu

      Tumpek nima pojma in samo serje. Nekaj pobere iz Mladine, ostalo je pa njegova fantazija. Predstavlja se pa kot učitelj glasbe, hehehe. V resnici je udbovec.

 • učko

  Lejte, Akrapovič bi dal vseh tistih 32 milijonov, pa še kakšnega za povrh, če bi se razmere v tej državi znormalizirale na nivo normalne zahodno evropske države. On ne mara ne Janše ne levuharjev, to dobro vem. In prav ima !!!! Rabimo NOVO POLITIKO !! Ker levuharji sedaj rabijo desnuharje in obratno, da se grejo ta idiotski teater, ki ne da prostora normalnim, od tega pa imajo koristi samo pripadniki NEO-KOMUNSTIČNO-BALKANISTIČNEGA REŽIMA !!!!!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Ker ste vsi “ta desni” tako “zateženi” v soboto zvečer, vam svetujem, da poslušate ta poletni hit. :)
  LINK: https://www.youtube.com/watch?v=ycV6cnK3SIs

  PS: Uživajte! :) #LahkoNoč”TaDesni”

 • Tweety Bird

  Če se že gremo desničarski populizem, je nas ošišanih ovc veliko več, kot zaščitenih lastnikov kapitala ki jamrajo, ker trenutno plačajo 11,34% davka na dobiček. Čas je, da se dajo na mizo vsa dejstva, ker to je poniževalno do ljudi, ki delajo in plačujejo davke.

  • Tweety Bird

   Moj sosed dela v zasebnem sektorju v slovenski firmi, ki ji čisto dobro gre, in niti pod razno ne razmišlja o davčnih oazah ali odhodu. In vsi zaslužijo precej več kot rabijo.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Nobeden, vam ne bo povedal, če plačuje “off-shore” podjetju. :)

    PS: Če se hvališ, te dobijo. :)

   • učko

    Probaj it na svoj sp ali doo, pol pa komentiraj to tematiko ! Jest sem bil, pa sem pogoru k kozouc polhn mrve !

    • Tweety Bird

     Jaz ne potrebujem SP-ja…imam “državno” službo…kapish?

     • učko

      Jah, treba te bo sterat ven in si boš lahko poiskal novo službo na trgu, tako kot velika večina ! Zakaj bi bil ti izjema. Lenuhi raus !

     • Tweety Bird

      Knjižničarji in učitelji morajo biti v dobro slovenske družbe. Raje farje ukinimo :)

     • učko

      Farji niso na proračunu.

  • učko

   Mi, ki delamo pri delodajalcih v realnem sektorju, se zavedamo, da bomo imelo dobre plače samo ob določenih pogojih. Prvi pogoj pa je, da imajo naši delodajalci dovolj denarja, da nam lahko sploh izplačajo plače. Vsi faktorji, ki vplivajo na to so tudi naša skrb, ker vplivajo na nas !!!!

   • Tweety Bird

    Včeraj Boscarol, danes Akrapovič, med komentatorji člankov na tem portalu se na polno omenjajo komunisti (desničar jih povsod vidi in je z njimi obseden noč in dan je jasno)…. sploh ne izgleda kot načrtna akcija… kje pa!!!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Pameten in sposoben podjetnik, prvo razmišlja o davčni oazi, šele nato, o odprtju podjetja v Sloveniji. :)

  PS: Pameten in sposoben podjetnik, ne razmišlja o odprtju podjetja v Sloveniji. :)

 • Tweety Bird

  Ali Akrapovič še vedno išče tig varilce za 1.000 EUR na mesec?

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Prihajajo migranti, kateri bodo delali za 100$. :)

   PS: Slovenci so leni. :)

   • Tweety Bird

    Lahko pa potegnemo oglas za varilca pri Akrapoviču, ki je zunaj že pol leta. Le zakaj ne dobi delavcev?

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Piše svašta. Poznam osebo, katera dela na Akrapoviću, dobi 1200$ vključno z dodatki(vozi se 60km). :)

     PS: Kos kruha v jedilnici, stane 5$. :) #Ugodno

     • Tweety Bird

      Slovenija je skoraj davčna oaza za kapital, pa gospodje še ne morejo izplačevat avstrijskih plač. To pove vse o sposobnosti teh vele gospodarstvenikov. Naj se gonijo v 3 pm ti slovenski “managerji”. Ko pogledam kdo sedi v slovenski gospodarski zbornici, mi je vse jasno. Sam jamrat znajo. Za bruhat.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Slovenija je razred zase. V kateri normalni državi si državna podjetja izplačujejo dobičke v davčne oaze? :)

      PS: Če se ne boš znašel, boš lačen. :)

   • učko

    Pri nas na Dolenjskem noben Cigan ni zaposlen. Migranti so pa še 10x hujše sorte. Tako da ne vem, kaj bi lahko taki delali.

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Če pogledate “cigane”. Ciganska naselja so zgrajena kot Beverly Hills, novi Audiji,…. :)

     PS: Nobeden, pa nima enega dneva delovne dobe. :)

     • učko

      Tako je, če se pelješ čez Žabjek ponoči je kot Las Vegas, oziroma Las Cigos. Kabli še vedno v ogromnem številu čez omrežje, dobro da jih ne pobije al pa ne delajo kurzšlusa.

     • tohuvabohu

      Najbrž hodijo na izobraževanje v Tatinsko Ameriko.

  • Hun1978

   Ravno varilci so pri njem dobro placani…specificno delo..takih ljudi je malo

   • učko

    Jah, si faliu. Tisti ta prvi so bli res dobr plačani, zdej ta novi pa so res bolj ubogo.

    • Hun1978

     vsak nov mora pokazat sposobnost za visjo placo…oz. se priucit

     • učko

      Ja, sam ni blo to tako, veš. Tud nov know-how so mu vpeljevali inženirji, ki so bli zelo obremenjeni in dobro plačani, ko pa so opravli svoje “poslanstvo”, jih je nagnal na grd način.

     • Hun1978

      Vsak se mora cenit, ce ma kompetence…strokovnjaki si izborijo individualne pogodbe

     • tohuvabohu

      Individualne pogodbe si “izborijo” menedžerji, strokovnjaki le redko.

     • Hun1978

      Kje pa vedno vec je tega na vsem podrocju…strokovnjake si firme “kradejo” med sabo…

    • Hun1978

     kaj pol…ma Lukc prou..zdj sam ne ves vec kaj trobs

   • merim

    1000€ dobra placa?

    • Hun1978

     zacetna za 8ur dela…
     Ti odpri firmo in placj vec..noben ti ne bran..

 • učko

  Jest kot davkoplačevalec in plačevalec zdravstvenih prispevkov sem pripravljen še naprej plačevati (samo) dobre doktorje medicine, ne pa doktorjev marksistično-komunističnih budalaštin, ki jih je v tej državi polno in se lepo redijo na račun davkoplačevalcev in vladajočemu režimu pomagajo vladati na tak kriminalen in zločinski način !!!!!!

  • Tweety Bird

   In plačal boš tudi učitelje…plačal boš mojega Tuneka. Kapish?

   • merim

    Pa neki bo prispevu se za migrante

    • Tweety Bird

     Tudi to je res. Red mora biti :)

    • učko

     Mah, tebe bom dal za vodiča migrantov nazaj od koder so prišli. Pa ne prehitro hodit, ko boste ven iz Slovenije !

     • merim

      Migranti ze tak pol leta hodijo iz bosne onih 50.000 po moje bodo do naslednjih volitev ze nasli pot?

  • njihovi smrdijo sam moji tudi

   učko očitno pa diplomante FDV in Tacna z veseljem plačuješ
   Ker vem da ti ne bo kapnilo low IQ pa to: vodstvo SDS

   • učko

    Jah, abrambni in bauči sta tud tle not, nč bat !

 • Tweety Bird

  Ampak očitno ste vsi desnosučni komentatorji tule sami uspešni direktorji, glede na vašo neomajno podporo ultrakapitalistom. Očitno ste tako uspešni, da vaša podjetja sama laufajo in imate čas tu gor pisat. Spat se spravite!!! Če ste pravi kapitalisti morate tudi jutri delat, a ne? Ob 6.00 uri !!!

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Najbolj sposoben kapitalist na svetu je Richard Fuld (Lehman brothers CEO). Podjetje bankrotira, 27.000 ljudi odpoved, kriza,…. :)

   PS: On si pa izplača 500$MIL bonusa za “delo”. :)

  • učko

   Jah, maš prau, jutri delam, da bojo imel delavci v proizvodnji v ponedeljek zjutraj načrte, ker je prišlo do sprememb na objektu. No, pa sem samo navaden uslužbenec v podjetju, kjer 2x na mesec špilam skupaj s sodelavci “posadko podmorničarjev” in se borimo, da ne potonemo !

   • merim

    Zakaj pa nisi raje danes delal?

    • učko

     Sem biu učerej čist uničen !

   • Tweety Bird

    Ti kar delaj ob nedeljah. Še vedno imaš premalo storilnost…

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Jaz pa začnem šele v torek. Praznik v ponedeljek. :)

    PS: Thank you USA. :)

 • Olga2345

  Luka bo moral začeti z obdavčevanjem in odvzemom premoženja kar pri Milanu in Štefki v Murglah! Potem bo šel malo do Zemljarića, Jankovića…. Dela bo imel dovolj!

  • merim

   Tut pr janezu se naj ustavi za tistih 400jurjev

   • Olga2345

    400 jurjev je dobil Milan na roke v Elanu…

    • merim

     Ja naj bo za vse isto. Kdor ne zna pojasnit od kje mu kes naj mu odvzamejo

     • tohuvabohu

      A ti misliš, da so pritlikavcu našli kak keš? Blesavec.

     • merim

      Ne on ga je bols skriv kot janez

     • tohuvabohu

      Janez nima česa skrivati.

     • merim

      Razen 400 jurjev?

     • tohuvabohu

      Kje pa so? Če državni težilci trdijo, da jih ima, so jih morali najti. Kje?

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Meni se zdi, da sem enkrat videl, da ima Štefka 200$MIL v Mehiki na računu. :)

   PS: Sposobna ženska. :)
   PS: Če ste že mi dali “lajk”, ga ne rabite odstraniti. Janša ne bo jezen. Obljubim. :)

   • Olga2345

    Verjetno nje švercala drogo…

  • žogica

   Ti nič nimaš?

  • učko

   Lukec lahko tam sam sladoled žica, pa še to čist pohlevno.

 • Tweety Bird

  Selili se bodo seveda v davčne oaze, zato ker Slovenija se ne želi pretvoriti v davčno oazo…s trenutnimi obdavčitvami dobička smo nekje na meji tega…. Svobodno gibanje kapitala po svetu bi moralo biti prepovedano. Pika !!!

 • Tweety Bird

  V Sloveniji je zavladal demokratični socializem…in prav je tako. Ko bo šel Janša v penzijo, takrat bo tudi desnica postala opcija. Do takrat bo to kar pač bo…he he …

  • učko

   Tvoj demokratični socializem bi propadu v treh dneh in pol !

   • Tweety Bird

    Dajmo znižat korporativne davke na nulo, upokojencem in bolnikom pa namesto pokojnine in bolnice, evtanazijo, in sistem bo stabilen sto na uro. Bolniki desničarski !!!

    • učko

     Lej, jest podpiram vse tvoje lepe želje, samo pri nas preveč delamo za pokradene milijarde, to pa ne bi več !!!

    • ZatonMesecnikov

     levičarski zdravstveni sistem ima 3x dražja zdravila kot so ista v Bosni, pa na Hrvaškem pa v nemčiji.

     pa 7x dražje žilne opornice. recept levičarjev je torej še več denarja za zdravila in žilne opornice, da jih bo dovolj. Več denarja, več marž in rent za levičarje iz tega naslova.

    • tohuvabohu

     Zdravstvo in pokojnine se financirajo iz prispevkov, ne iz davkov, imbecil udbovski.

     • merim

      Kje pa si prebral drugace?

     • tohuvabohu

      Malo više, srček.

  • Logika

   Z mesecem v koaliciji smo dobili anarhiste ne pa levo vlado

  • ZatonMesecnikov

   Desnica po meri levičarjev, za privid demokratičnosti v sloveniji, je enaka zgodba kot tista s Porednimi mladinci ZSMS, ki so hoteli reformirati partijo, ker so smatrali, da je izgubila revolucionarnega duha.

   Tako kot vse socializmi dosedaj, bo tudi tako imenpovani demokratični kratke sape. ker je odvisen od tujih kreditov….

  • večni srb

   Demokracija pomeni voljo večine, socializem pa pomeni pravično porazdelitev družbenih sredstev, s ciljem zagotavljanja osnovnih življenjskih pogojev vsem. Ampak večina hoče najprej poskrbeti samo za svojo rit, glede tega smo si vsi enotni.

  • tohuvabohu

   Blablabla, kakšen Janša. Vsak, ki bo ogrozil interese udbomafije, bo sovražnik št. 1. Molči, udbovček blesavi, te imamo na radarju.

   • Tweety Bird

    Čuj osel…gotovi ste. Smo vas, in še vas bomo…vi pa smrk smrk smrk :)

    • tohuvabohu

     Pazi se, udbovček, za vsako rit raste palica. Potencialnih Cakićev je veliko.

     • merim

      Tudi zate raste da ne bos pozabil

     • tohuvabohu

      Kaj se vmešavaš, mucek?

 • Dejstvo

  Šarec si je z Mesecem uničil prihodnost v politiki !
  Tisti ki želijo ultra levico(anarhiste) so volili Meseca ne pa Kamničana.
  Njegov rezultat na naslednjih volitvah bo slabši kot je bil SMC
  Kar sicer ne pomeni da bo SDS dobil več kot letos

  • učko

   Šarac je v politiki potrošna roba. Tako je predviden s strani “imučnih” !

  • merim

   Da premagas sds je dovolj da reces da si proti jansi

   • tohuvabohu

    A si že zamenjal gate od včeraj? Že cel teden ure in ure serješ po vseh artiklih. Umiri se malo, imbecil, saj nimaš prav nič povedati, razen da serješ po Janši in SDS.

    • merim

     Resnica boli kajne

     • tohuvabohu

      No, potem pa zamenjaj gate, saj ti že drek ven leze. Kaj bo pa Kućan rekel?

     • merim

      Kucan bo rekel: janez je spet popusil hehe.

     • merim

      Kdo si da osla za profilno sliko? Osel

    • mginko

     tohuvabohu – A še nisi ugotovil, da vse piše iz odprtega oddelka na Studencu. Ne primejo nobena zdravila. Pritisk na oprane možgane je ogromen – nepopravljiv.
     Tudi tako obolele mora prenašati ta Zemlja.

     • tohuvabohu

      Ne daje tega vtisa. Je pa očitno Kućanov plačanec in si s tem popravlja ubogo penzijo.

     • merim

      Cuj ti si me blokiral zakaj mi odpisujes

 • Tweety Bird

  mbmb rtv.slo

  # 30.08.2018 ob 16:14
  Prijavi neprimerno vsebino

  Tudi sam sem podjetnik in dobički niti približno niso tako visoki kot pri Akrapoviču ali Boscarolu, pa mi niti na pamet ne pade, da bi denar plasiral v “varnejše” poslovno okolje. Raje ga namenim ljudem, ki delajo zame in državi dam njen delež. Požrešnost brez primere…Razpočili se bodo od “žretja”. Več kot imajo, bolj grabijo… in ta bolezen kar prehaja iz roda v rod.
  ——————————————————————————–

  Bravo, končno pametne in državotvorne besede !!!

  • Državotvornič

   Podjetnik državotvornik?
   To vse je samo tipična levuharska propaganda natolcevanje in provokacija niti besede ti ni za verjet.

 • večni srb

  Še en veliki slovenec, po rodu iz Hrvaške, ki je plačan zato, da slovencem soli pamet in jih uči (ne)razmišljati kot hrvati.

 • Tweety Bird

  Gospodarstveniki so, tako Akrapovič, hodili na sestanke, “razlagali, opozarjali in dajali nasvete”, kljub temu pa po njegovi oceni položaj eskalira v negativno smer. Akrapovič je ob tem še dodal, da bodo sedaj manj govorili in ukrepali v smeri zaščite svojega premoženja.

  Preden odpeketajo v kakšno “premoženju prijaznejšo” banana republiko bi se spodobilo, da vrnejo tiste milijone, ki so jih dobili od države… Nato pa srečno pot!

  • večni srb

   Lahko ti edino spuca auspuh, nepovratna sredstva je zagonil za kruh, čokolado in kikiriki.
   Kdor je vlagal kedite državljanov v luksuzne izpuhe, je pa itak samo za pred zid.

   • Tweety Bird

    Še večji nakladač pa je Batagelj, ki se hvali kako strašno uspešen podjetnik je.
    Seveda ko pa je tako dvignil ceno vstopnic, da za povprečno družino predstavlja previsok strošek. Tako bi lahko bil vsak uspešen… Ne me jebat !!!

    • djoka bolime

     Čujte budale, Akrapovič prodaja zvok. Za Pitča je to tu mač.

     • učko

      Prodaja poleg zvoka še design, perfomanse, lahko težo sistema in posledično svojo blagovno znamko. Vse gre v denar !

     • djoka bolime

      Pa tak se dela (da gre delo v denar)!
      p.s.
      posledice (blagovna zmamka) bodo že prenesli in pri tem jih bo bolEla djoka. Ti pa boš še dalje … (ne najdem prave besede)!

    • Mimoidoči

     Tvoji komunisti so iz Slovenije odtujili za 75-200 milijard eur vstopnic. Pred svojim pragom pomet.

     Ukinit davke na vse živo, povečati plače, pa si bomo lahko enkrat na leto tudi povprečne družine kakšno vstopnico privoščile.

    • Slovenec

     Ja, komunisti so pokradli in odtujili več deset milijard
     denarja. Na račun tega je v
     Sloveniji tak velik zaostanek
     za razvito EU.

     • Hun1978

      se strinjam…komunisti- levi in desni

  • Mimoidoči

   In točno je to je namen te “pomoči” države. Dajo “pomoč”, te silne milijone, ki jih omenjaš, da naredijo ljudi odvisne in da lahko izsiljujejo, ko je čas za to.

   Naj tvoji centralno planski komunisti vrnejo 75-200 milijard, ki so jih pokradli iz Slovenije, potem pa drugim govor naj vrnejo dnar.

   • šmentanamuha

    Tale ptič brez perja je preneumen za tvoje razlage.

   • Hun1978

    ti ves kolk je 200milijard..pravlicar

  • Slovenec

   Akrapovič ni dobil denarja od države. Še posojil ni potreboval, ker je ustvaril več kot je porabil.

   • Hun1978

    Ko navajas dejstva jih preveri, ce drzijo..Akrapovic je se kako jemal kredite…

   • učko

    Jah, se je zapufal maksimalno in dal vse svoje premoženje na hipoteko.

 • Mimoidoči

  “Torej, vsako izmikanje politikov, da z zapisanim niso mislili tega, na kar opozarjajo gospodarstveniki, je navadno sprenevedanje.”

  Dejmo rečt pogumno bobu bob. To ni sprenevedanje. To je laganje.

  • Novakec1

   Sem že enkrat napisu da podpisana koalicijska ne velja, velja pa tista skrita pred javnostjo.

  • francelj3

   Tako je. LAŽ, lepo slovensko besedo, ki vse pove, so čisto zamenjali s sprenevedanjem in z manipuliranjem. Nehajmo že s tem, recimo laži laž. In laž je nesmrtna duša komunizma!

 • Mimoidoči

  “V zadnji dneh smo prejeli kar nekaj klicev jeznih podjetnikov, ki želijo v tujino preseliti svoje podjetje oziroma dejavnost.”

  V dobi kruha in iger in udobnih con lagodja iz katerih nočemo iti, smo postali narod prp. Bežimo iz države, namesto, da bi šli v sto tisočih na ulice in zahtevali spremembe. Zato pa se enostavno mora zgoditi Venezuelski scenarij (brskanje po smeteh za hrano, lovljenje mačk, psov in golobov za hrano,…), prej sprememb ne bo.

 • Slovenec

  Levakom se kolca po samoupravljanju s sloganom tovarne delavcem. So imeli
  delavci v jugi urejeno in uradno potrjeno lastništvo podjetij? So kasirali dividende
  od delnic podjetja? So si prizadevali za
  rast podjetja kot solastniki?

 • Mimoidoči

  Hej Luka Mesec, kdaj boš rekel Jankoviću in tvojim, da ti naj dajo dnar?

  Janković dej dnar!
  https://www.youtube.com/watch?v=Mo23wHSLMcI

  Njemu pa ne, a nede. Važno, da ropaš poštene podjetnike, medtem ko tvoji banditi kradejo dnar.

  • Hun1978

   Jankovic je uspesno vodil Mercator…zafural ga je pa Jansa, Srot in Bavcar

   • marta

    Misliš, ali veš ?

    • Hun1978

     isces, beres, analiziras..seveda z razumom ne z custvi pristranskosti

   • učko

    Zafurala ga je Alenka, ki ga je prodala Hrvatom. No, takrat ko je bil Čefurković glavni v Mercatorju je bila mednarodna trgovska konkurenca tukej zelo majhna, samo Sparu so pustil postaviti par trgovskih centrov. Ta glavna konkurenca pa so dons Hofer in Lidel. Take konkurence ne zmore zdržati niti Spar, kaj šele Mercator.

    • Hun1978

     Jansa je tulil da ma Mercator monopol in da udba ne spusti konkurence k nam..kaj pa mas danes od te konkurence..vsaka drzava nacionalno znamko scit, ce si ze slisal za protekcionizm..
     Dj ne bluzi..Mercator je kot upniku pripadal NLB, ko so Jankovica sfukal Bavcar, Srot in Jansa..takrat je bil vreden cca600miljonov…po tem je mel pa 1miljardo € dolga…Bratuskova ni storila nobene skode ko se je prodal za solidno ceno

    • Hun1978

     Bavci pa Srot..sta zafurala top znamke..kolinska, fructal, lasko..

   • Novakec1

    Oni so ga prodal, Zafural ga je pa nedonošenček , Zokijev naslednik po njegovem naročilu kaj mora naredit.

    • Hun1978

     Zafural ga je Jajo k ga je prodal Srotu in Bavciju…da zjebe Jankovica in dobi Delo

   • Jani iz Viča

    Janković nima z uspešnostjo Mercatorja nobene zveze.

    Mercator (današnji Hrvator) je bil uspešna firma zaradi svojih poslov še za časa Juge, ko je bil Mercator eksluzivni dobavitelj za jugo-firme, ki so delale na Bližnjem vzhodu in okolici (Irak, Iran, Libija, Egipt, Saudi Arabija, itd…). Ker je Mercatorju pri sklenitvi teh poslov pomagala Juga kot država, so bile pogodbe sklenjene na državni ravni. Za razliko od tedanje prakse ti posli niso bili sklenjeni v dolarjih ali vsaj v klirniških dolarjih, ampak v tankerjih nafte in to v zelo ugodnem razmerju za Jugo. Ker so bili ti posli zelo uspešni, tankerji nafte pa več ali manj polni ter pravočasno v Jadranu, je Juga to nafto lahko prodajala tudi naprej in pri tem ogromno zaslužila. To da je nam takrat primanjkovalo nafte na pumpah, je posledica teh prodajnih poslov.

    Ker je bil Mercator vir te nafte, je seveda dobival ogromno provizijo, bil je tudi procentualno z davki precej mileje obravnavan kot recimo nek malo obrtnik, ki je delal v lastni garaži.
    Tako da fama o uspešnem Mecatorju pod Opankovićem ne drži niti kapljice vode.

    Je pa zanimivo, da je bil Opanković ob svojem odhodu iz Mercatorja lastnik delnic v višini 2,7 milijarde tolarjev bruto delnic. Če bi verjeli da je Opanković “naredil” Mercator oz. recimo da je pod njegovim vodstvom zrasla vrednost delnic za 10x, me prav zanima od kje Opankoviću 20 milijonov tolarjev za nakup le teh…

    Kdo je torej potopil Mercator, ki je pred prihodom Opankovića desetletja oskrboval Jugo z nafto in naftnimi dolarji ?

    • Jani iz Viča

     “… od kje Opankoviću 270 milijonov tolarjev za nakup le teh…”

    • Hun1978

     Kdo prav, da ga je naredil..ga je pa uspesno vodil in kasnej nameraval odkupit z 200timi zaposlenimi delnicarji…
     Jajo ga je pa prodal Bavciju in Srotu, da prek Gantarja kup Delo…
     Po tem so ga zafural z milijardo pufa pri NLB, ki ga je prodal za pol cene Hrvatu..

   • Vasja

    Hun1978, ti si še ena levičarska budala ki ne zna do pet štet in mu je lopovska baraba od Jankovića za idol. Take budale kot si ti in tvoji enkomisleči levičarski fašisti, tako in tako nikoli ne boste dojeli da so resnične lopovske barabe strici iz ozadja, banksterji, paraziti v krivosodju, ZZB, leglo lažnivega režimskega propagandnega stroja in njenih presstitutk.
    Ti brez dokazov nakladaš, ker je v tvojih levičarskih genih to navada. Janša, Šrot in Bavčar niso niti senca tega kaj je pokradel in zafural Janković in vsa njegova družina. Janković je levičarski debilček ki služi podzemlju stricev iz ozadja, da potem lažje kradejo in goljufajo državo za svoje požrešne apetite na račun slovenskega naroda!

 • šmentanamuha

  Predstavniki Levice so videti, kot da so jih uspešno klonirali iz enih dinozavrovih jajc iz leta 1945. Ta grozeča retorika, te rdeče zvezde na kapah, na majicah, na transparentih, na čelu … te ideje, kako bodo zaplenili tisto, kar so drugi ustvarili …ker preprosto imajo to pravico … ker oni so za ljudstvo, čeprav bo potem plen pristal v njihovih žepih in na njihovih bančnih računih … pa ne bi se jih sramovali niti ruski boljševiki, ki so leta 1917 naredili revolucijo in pomorili celotno cesarsko družino ….kot da gledam dokumentarec Nekoč je bilo … in potem se zavem, da takšne izjave dajejo poslanci v slovenskem parlamentu leta 2018.

  Poskušam se zbudit iz tega filma, pa se nekak kr naprej vrti.

  • Hun1978

   kam si ti zasla

  • Novakec1

   Niso uspešni kloni, spake like Quasimodo.

 • dr Janez Sveti

  Slovenska levica je skupina slabih komedijantov in burkačev.
  Dr Janez SVeti genij

  • učko

   To je premetena politična vojska zločinskega vladajočega nam mafijskega režima. Njihovo burkaštvo je samo maska ! Ne bi oni dobili volitev, če ne bi za njimi stala kučanova nomenklatura. No, glavni krivec je pa nesposobna opozicija desnuharjev !!!!

 • sloustava

  1+5, nori podpisniki Koalicijske pogodbe! 1+5 je razmerje! In pametni Cerar, pametna Bratuskova, pametni Erjavec, pametni Zidan in prepametni Cvekar Sarec, so VSI skupaj sklonjeni pred Mescem! In pametnih 5 noce videti za Mescem se Golobica in Kucana…, hlacke pa na kolenih! Slovenec, kaj si volil? Zakaj si ostal doma? Da te Mesec je be in nam tlakuje pot ali v Barbarin rov ali Venezuelo? Pametnih 5 pa…! Slovenec, zbudi se, madona!

  • Novakec1

   A ti ni jasno da teh niso volili Slovenci ampak sloovce. So obšli vse zakone in ustavo slolandije in po demokratični poti prevzeli oblast. Velikrat napisu da je demokracija ena velka svinjarija.

   • if

    To ni demokratična pot.

    Vnaprejšnje izključevanje in povolitveno izključevanje zmagovalca volitev in njegovih volilcev, je lastnost totalitarizma.
    V Sloveniji vlada totalitarizem, ne demokracija!

 • lalena8914

  h︀е︀rе i︀s m︀y b︀rаn︀d n︀е︀w d︀i︀rty h︀о︀m︀еmаd︀е – v︀i︀dео w︀i︀t︀h m︀y fr︀iе︀nd︀s︀, s︀е︀nd m︀е hе︀r︀е,i︀m r︀еа︀dy t︀о d︀аt︀е ̩
  S︀i︀ng u︀p a︀nd a︀d︀d m︀e: i︀︀a︀l︀m︀a︀z︀︀.︀︀c︀︀o︀︀m︀︀/︀︀g︀︀a︀l︀l︀︀e︀r︀y︀︀6︀9︀︀7︀6︀︀︀7︀4

  • salextem

   ︀I l︀i︀k︀e y︀o︀ur ti︀ts

 • Šobar Davorin

  je pa zanimivo kenede. De gospod ne navajajo recimo zgoraj omenjenih dacou u Nemčiji. Al pa na Irskem. Zakaj ne? Nas primerja z nekim Balkanom. Ja,al pa koku plačuje dac na Cipru. če že ni skril tiste firme.

  • Anton

   Slovenija je po vseh pritepencih in vseh levičarskih zahrbtnih lopovščinah, ki jih je nastavila partija in komunisti ne samo Balkan, ampak veliko slabše kot Balkan!
   Je pa zanimivo da nekatere levičarske budale kot je npr. šabor davorin pametujejo in solijo strokovnjakom pamet, keneda? Ja še posebno takšne levičarske budale ki jih pošilja mesečeva baraba, ki jim nasedajo levičarski le idioti in njihovi debilni komentatorji.