[Video] Mahnič mirno odgovarja vidno razburjeni Bobnarjevi, ki očitno meni, da lahko na policiji tolmačijo in uporabijo zakon, tako kot čisto vsak državljan v tej državi?!

Primož Cirman je problematiziral nadzor KNOVS-a v prostorih policije, ki ga je izvedel takratni poslanec SDS Žan Mahnič zaradi navedb, da bi v vrstah policije nekateri zaposleni vohunili in prisluškovali nad člani strank Desus, SMC in SAB. (Foto: STA)

Ko je naš raziskovalni novinar Luka Svetina generalno direktorico policije Tatjano Bobnar povprašal, kakšna je zakonska podlaga za presojo, kakšne so pristojnosti Knovsa pri nadzoru nad NPU-jem, je ta odgovorila: “Zakonska določba tega zakona je na srečo tako jasno zapisana, da je nam, ki smo nadzorovana služba, kot tudi nadzorovancem lahko popolnoma jasno, kakšne so njihove zakonske pristojnosti in popolnoma jasno, da so nadzorovani ukrepi varnostne službe, prikriti preiskovalni ukrepi in so konkretno našteti členi iz zakona o kazenskem postopku.” Ko ji je Svetina na zmedeno podan odgovor dal vedeti, da nekateri ustavni pravniki pravijo, da to ni njihovo pooblastilo, je odgovorila: “Mi seveda lahko tolmačimo in uporabimo zakon, tako kot pravzaprav čisto vsak državljan v tej državi, in imamo seveda tudi jasno pravico kot nadzorovana varnostna služba.”

Potem, ko so NPU obiskali trije člani Knovsa, poleg Žana Mahniča še Zvonko Černač (SDS) in Branko Simonovič (DeSUS), je Bobnarjeva blokirala del preiskave, zato sumov zlorabe obveščevalnih in varnostnih služb s strani predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega državnega sekretarja Damirja Črnčeca “z namenom vplivanja, groženj in tudi izsiljevanja poslancev in vodstev strank bodoče potencialne koalicije” ni bilo mogoče ne potrditi ne ovreči.

Bobnarjeva se je odzvala na izjavo Mahniča, ki je po včerajšnjem nadzoru Knovsa povedal, da so želeli pregledati, kdo od zaposlenih je morebiti v zadnjih dneh oziroma tednih pregledoval evidence določenih poslancev oziroma politikov, pri čemer je še posebej izpostavil, da Bobnarjeva tega ni želela omogočiti. Generalno direktorica policije je uvodoma  povedala, da Slovenska policija ni in ne bo podaljšana roka politike. “Smo strokovna služba, ki v tej državi zagotavlja varnost ljudem. Služimo ljudem in ne interesom politike. Zato javno sporočam, da naj se gredo politične kampanje z argumenti, ne pa z izmišljenimi zgodbami na račun slovenske policije in z žuganjem in s pritiski njenemu vodstvu.”

Foto: STA

“Slovenska policija je državna inštitucija, ki je med najbolj nadzorovanimi v tej državi in prav je tako in s tem nismo nikoli imeli nobenih problemov. V policiji spoštujejo parlamentarni nadzor in komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) vedno zagotavljamo vse potrebne podatke in vpoglede v dokumentacijo v okviru zakonske pristojnosti. Tudi včeraj sem pooblaščeni komisiji na začetku samega nadzora večkrat pojasnila, da bodo dobili vse potrebne podatke in na vpogled vso dokumentacijo, ki se nanaša na njihovo zakonsko pristojnost, torej na vse ukrepe, ki jih Knovs nadzira, to so prikriti preiskovalni ukrepi.”

Janša: Ustava in zakoni ščitijo državljana, ne funkcionarje
Ostre besede med funkcionarji SDS in policijo po torkovem nadzoru Knovsa na NPU se stopnjujejo. Medtem, ko policija vztraja, da je poslanec SDS Žan Mahnič generalni direktorici Bobnarjevi grozil, prvak SDS Janez Janša na Twitterju odgovarja, da zavračanje parlamentarnega nadzora predstavlja grožnjo ustavni ureditvi. “Ustava in zakoni ščitijo državljana, ne funkcionarje. Bistvo problema je, da policija ni dovolila parlamentarnega nadzora. Z lahkoto bi ovrgli sume, če vse počnete zakonito. 25., 26. in 27. člen zakona o parlamentarnem nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb so jasni,” je še pripisal.

Na izjavo Bobnarje se je odzval tudi Mahnič
Predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi Žan Mahnič je danes podal izjavo za medije o delu preiskovalne komisije, odzval pa se je tudi na nekatere druge aktualne zadeve, povezane predvsem z nadzorom KNOVS nad delom NPU, ki je bil opravljen včeraj. Uvodoma je poslanec SDS in podpredsednik KNOVS predvajal izjavo predsednika Državnega zbora Dejana Židana iz SD, ki je v oddaji Tarča 30. januarja 2020 med drugim dejal, da “če je res tako, da kdorkoli vohuni, ali so kake tuje vohunske službe, da potem pritiskajo na slovenske politike, ali so to kakšne politične stranke, da pritiskajo na druge, je to največja politična afera v zgodovini samostojne Slovenije. To res želim, da se razišče.”

“Vodimo parlamentarno preiskavo, ki se tiče zlorab v primeru Franca Kanglerja in drugih v povezavi z zlorabami in različnimi kršitvami zakonodaje ter nezakonitega vodenja evidenc policij. Glede na vse dogodke, ki so mislim da postali vrh ledene gore v zadnjih dneh, smo se odločili odpreti novo preiskavo, h kateri je v oddaji Tarča pozval predsednik Državnega zbora, oziroma preiskavo, ki nam jo odredba parlamentarne preiskovalne komisije tudi omogoča,” je povedal Mahnič in dodal, da so se poslanke in poslanci na današnji nujni seji soglasno odločili, “da bomo začeli preiskovati sum zlorabe obveščevalno varnostnih služb z namenom pritiska na določene politike, da se ugotovi, ali je vse to, kar se govori, praktično od nastopa mandata predsednika vlade Marjana Šarca, resnično, ali ne.”

Foto: STA

Mahnič je izrazil mnenje, da kar se tiče aktivnosti v povezavi z obveščevalno varnostnimi službami, tako pestrega mandata na tem področju, kot je aktualni, še ni bilo. Ob tem je spomnil, da se je v medijih pojavila slika avtomobila ministra za obrambo Karla Erjavca s Hrvaške en dan pred kongresom DeSUS, tajno se opazuje in slika zasebna srečanja ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec, danes je generalni sekretar SAB Jernej Pavlič povedal, da se dogajajo čudne stvari in kot enega od primerov navedel dogajanje pri sinu Alenke Bratušek. “Tudi Franc Kangler je danes na seji preiskovalne komisije povedal, da je po telefonu govoril s kolegom, če lahko na UE Ruše preveri, kaj se dogaja z legalizacijo glede njegovega objekta in kmalu zatem ga je klical novinar Mladine ter spraševal, kakšen objekt skuša legalizirati. Gospod Kangler trdi, da drugače kot prek prisluškovanja telefonskim pogovorom do tega podatka ni bilo mogoče priti,” je povedal Mahnič.

Na KNOVSu je, da se naredi to, kar zahteva od nas tudi Dejan Židan, in to je, da se vse te stvari razišče
Nadaljeval je, da so se člani KNOVS že pogovarjali o tem, kako je nekdo tajno fotografiral nekdanjega predsednika uprave Telekom, direktor SOVE pa naj bi te slike pošiljal naokoli in spraševal, kaj bi s tem naredili. “Toda, kar pa so včeraj poročali mediji, pa se je prvič zgodilo, da se je poročalo konkretno z imeni in priimki. Če bi se KNOVS odzvala na vsak članek v medijih, potem bi lahko bili trikrat tedensko na SOVI, OVS in Policiji, toda ko pride nekaj tako konkretnega kot je bilo to včeraj, ko je bil opisan potek tega, kaj se dela in ko poslanci v Državnem zboru govorijo, kakšni pritiski se vršijo nanje, na vodstvo strank, ko tu ne gre za SDS, ampak za zaenkrat še aktualne koalicijske partnerje v odstopu, tu je bilo govora o SMC, DeSUS in SAB, smo odreagirali tako kot smo,” je povedal poslanec SDS in dodal, da “smo se odločili za nenapovedan nadzor, kjer smo zahtevali vpogled v evidenco posameznikov, ki smo jih poimensko našteli.” Mahnič je dejal, da je pooblaščena komisija KNOVS naštela vse poslance SDS, NSI, SMC, DeSUS, SAB in dva manjšinska poslanca. “Policija ima evidence o državljanih, o njihovih prekrških, in podobno. Povejte mi, kaj je bolj efektivnega, kot da nekdo, ki mu ni v interesu, da se sestavi nova koalicija, gre do posameznega poslanca in mu pove, “a veš, da imamo podatke, kdaj si napihal, kaj je delal tvoj sin, vemo, kaj se je dogajalo z ženo in vemo, da je bilo prijavljeno nasilje v družini in bomo vse to obelodanili.” Takšni posamezniki se potem seveda ustrašijo. “Naj ob tem jasno in glasno povem, da so to predvidevanja, na KNOVSu pa je, da se naredi to, kar zahteva od nas tudi Dejan Židan, in to je, da se vse te stvari razišče.”

Mahnič je tudi pojasnil, da je včeraj pooblaščena skupina KNOVS, ki je opravila nadzor, želela, da generalna direktorica policije preda seznam tistih zaposlenih na policiji, ki so morebiti vpogledovali v osebne mape oziroma v evidence naštetih poslank in poslancev DZ. “Želeli smo tudi podatke o vpogledih za Zdravka Počivalška in Aleksandro Pivec, direktorica pa je to zavrnila, češ da nimamo pravne podlage.” Nato je Mahnič izpostavil 24. člen Zakona o parlamentarnem nadzoru, ki jasno pravi, da pooblaščena skupina lahko opravi napovedani ali nenapovedani ogled naprav in prostorov, ki jih uporablja nadzorovana služba v zvezi z nadzorovanjem in snemanjem elektronskih komunikacij.

“25. člen pravi, da  pooblaščena skupina lahko zahteva vpogled v dokumente, drugo gradivo in podatke nadzorovane službe, ki se nanašajo na pristojnosti in naloge komisije. Ne glede na določbe prejšnjega odstavka pooblaščena skupina ne sme vpogledati v tisti del dokumentacije nadzorovane službe, iz katerega bi bilo lahko razvidno, da v postopku delujejo ali sodelujejo tajni delavci oziroma sodelavci po določbah ZKP, Zakon o obrambi in Zakona o SOVI oziroma bi bila lahko razkrita identiteta teh tajnih delavcev ali sodelavcev,” je povedal poslanec in izpostavil še 26. člen omenjenega zakona, ki pravi: “Zaposleni v nadzorovani službi so v okviru pooblastil, ki jih imajo na svojem delovnem mestu ali položaju, dolžni storiti, kar je potrebno, da komisija lahko izvršuje svoj nadzor in so dolžni pri tem z njo sodelovati.”

V primeru včerajšnjega nadzora smo torej priča istemu primeru kot na SOVI, ko smo želeli dokumentacijo glede zaposlovanja in nas je direktor zavrnil. “Takrat smo ugotovili, da nas je zavrnil protizakonito in potem se je še izkazalo, da s konkretno zaposlitvijo nekaj ni bilo v redu. Če bi generalna direktorica želela ovreči vse sume, ki se pojavljajo v medijih, bi lahko rekla: dali bomo sezname vpogledov in s tem bi bila zgodba zaključena, a ker tega ni storila in ker smo ostali praznih rok, so sumi ostali,” je dejal Mahnič. Ob tem je še komentiral, da nadzornikov KNOVS danes ni napadla nobena politična stranka, temveč, da so vsi v skrbeh, če se kaj takšnega res ne dogaja in si želijo, da se zadeva razišče.

Foto: STA

Na nadzoru manjkal zgolj gospod Muženič
“Zahtevali smo, da so na tem nadzoru prisotni vsi posamezniki, ki se jih omenja v povezavi z različnimi operacijami proti politikom, na nadzoru je manjkal zgolj gospod Muženič. Ker pa teh podatkov nismo dobili, ker je bil nadzor nezakonito onemogočen, ker se mediji ukvarjate s tem, kako sva se z generalno direktorico gledala, ne pa s tem, kar bi nas moralo vse skrbeti, ker tudi novinarji ste zanimive potencialne tarče, takoj za politiki in vodstvom gospodarskih družb, torej z morebitnim prisluškovanjem, smo se odločili, da bo parlamentarna komisija tista, ki bo skušala pridobiti podatke,” je povedal Mahnič. Poudaril je, da je komisija zato sprejela sklep, da pozove ministrstvo za notranje zadeve in organe v sestavi, da ji do 29. februarja 2020 posredujejo izpis vseh posegov in vpogledov v osebne evidence od 13. septembra 2018 dalje za vseh 90 poslancev, vse ministre v odstopu in za predsednika vlade v odstopu.

“Na tem mestu vabim vse parlamentarne stranke, naj premislijo, ali je vredno sodelovati v naši preiskovalni komisiji. Nihče namreč ne sme dopustiti, da bi protizakonito prisluškovali, prestrezali maile, tajno opazovali, sledili in tajno fotografirali državljanke in državljane Republike Slovenije. Še huje pa je, če se tako pridobljen material nato uporablja za politične pritiske,” je povedal poslanec SDS in pri tem omenil poslanca DZ, ki je pripravljen pričati pred preiskovalno komisijo in povedati, kako so zlorabili Telekom Slovenije v prejšnjem mandatu, da se je bralo njegova sms sporočila in da se je sledilo njegovi lokaciji ter podajalo informacije naprej. “Tudi nekateri drugi bodo znali marsikaj povedati,” je še dejal Mahnič in navedel, da bodo predmet preiskave Generalna policijska uprava, Kriminalistična policija, NPU, Sova, OVS, “v kolikor pa bomo dobili informacije, da te stvari dela kdo izven tega kroga, pa se bomo tudi pozanimali.”

Vse skupaj sodu izbilo dno, to je trenutek, ko se mora politika poenotiti
“Mislim, da je vse skupaj sodu izbilo dno in da je to trenutek, ko se mora politika poenotiti. Verjetno bo to sicer problem za LMŠ, ne bi pa smel biti problem za vse ostale parlamentarne stranke, še posebej tiste, ki so bile celoten mandat najbolj na tapeti, to so SD, SAB, DeSUS in SMC.” Mahnič je še ocenil, da je pomembno, da preiskavo morebitnih prisluškovanj in vpogledov v evidence opravi preiskovalna komisija. “Vemo, da vrana vrani ne izkljuje oči in vemo, kako bodo pristojni organi to raziskovali, in sicer približno tako, kot NPU preiskuje, kaj je delal urad za preprečevanje pranja denarja v primeru IranNLBgate, ko Darko Muženič preiskuje delo Darka Muženiča.”

Foto: STA

Poslanec se je v odgovorih na novinarska vprašanja odzval tudi na današnjo izjavo za medije generalne direktorice Policije Bobnarjeve rekoč: “Če jaz kot poslanec pridem na Policijo in skupaj s kolegi zahtevam nič manj in nič več kot to, kar nam zakon dovoljuje, z namenom  ugotoviti, ali je bila policija zlorabljena v politične namene, potem pričakujem, da mi bo gospa to dala. In to ne meni osebno, temveč Komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. In zato je bila tista izjava, da naj gleda na prihodnost, ker če se ugotovi, da je bila Policija zlorabljena v politične namene in da je generalna direktorica držala roko nad tem, da sodeluje pri tem, potem jo bo KNOVS kazensko ovadil. Če pa ona kazensko ovadbo jemlje kot grožnjo, kot pritisk, pa naj to tako jemlje. Ampak to je ustavna kategorija, če ugotovimo, da je nekaj šlo narobe, moramo podati kazensko ovadbo.” Dodal je še, da mu je žal, da je direktorica Policije v javnosti predstavila, kot da so bili neki pritiski, “še bolj pa mi je žal, ker ona ve, da niso bili, pa to počne iz političnih razlogov, hkrati pa reče, nihče si ne bo podredil Policije. Bog ne daj, da bi si jo kdo podredil, ampak jaz se bojim, in glede na vse, kar vidim, mislim, da si je ena stranka trenutno še vladajoče politike Policijo že podredila.”

Na novinarsko vprašanje, kako komentira dejstvo, da državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec ni bil dejaven na družabnim omrežjih vse od nastopa funkcije, danes pa se je oglasil, pa je poslanec Mahnič odvrnil, da “ko je bil Damir Črnčec pri Janezu Janši, je imel vsaj svobodo govora, je lahko tvital in pisal na Facebook. Sedaj pa tega ni smel početi.”

Hana Murn

 • Ježek Teka Teka

  Ko bom legla k počitku bom jokala do jutra … zakaj …??? … zakajjjjj …???

 • KAPIBARA

  Prihodnosti je strah tistih, ki imajo slabo preteklost..
  -in so vodljivo vodeni od obstoječe oblasti..

  • hajduk

   Smo videli, ja, retardirani, lažnjivi in pokvarjeni komunisti so postali največji bogataši, iskrene, preproste ljudi so pa izbrisali, res se splača biti resnicoljuben in pošten, sploh pri nas.

 • crniocar

  vse to me spominja na leta z JBTZ
  akterji podobni,—-Na mladih svet stoji ??? KAJ RES?????

 • Olga101

  Blondinka! So tajna policijska navodila že preiskali?!

 • Black_hawk

  Kdo je višje policija ali parlament? Vsekakor parlament če se že gremo.

  • hajduk

   To smo govorili tudi pred osamosvojitvijo, zjutraj smo se pa zbudili, s hudim mačkom, ko je ljudska milica pobrala orožje TO in nazaj uveljavila red in disciplino.

 • Black_hawk

  Kako je baba ratala direktorica policije? Vprašanje za milijon dolarjev :)

  • zaslosds

   Zato,ker je lepa

   • šmentanamuha

    ???

   • maček ivan

    No ja. to je tema za ob piru.
    Razen če je človek mazohist, pa so mu všeč ženske v uniformi, dildo ali pa pendrek v riti…. stvar okusa pač…

 • hajduk

  Ja, Pahorjeva vlada je bsnkrotirala in policija se je začela obnašati isto kot kriminalci.
  Zelo lepo, da je nekdo jasno povedal kar veliko ljudi trdi že deset let in zaradi česar zdaj ne najdejo več dobrih ljudi za nove kadre.

 • hajduk

  Za slovensko policijo velja, dokažite, da so barabe, če lahko, kdo bo pa takim kaj verjel…

 • Sodni dan

  Stolčki se majejo, določene osebe pa na smrt prestrašene. Je hudič, ko se oblast menja. Bo morala šefica pakirat.

 • tasilo

  Standarde je nedavno postavil kar tisti Rovtar s Šmarce z retorično bravuro, imenovano šarcizem — ko so se ugotovile napake pri zaposlitvi NH na Sovi. Dejal je:

  Bistvo pa je, da nobena od teh nepravilnosti ne vpliva na pravilnost postopka.

  Ja halo!? Nobena od nepravilnosti ne vpliva na pravilnost?!?

  • Sodni dan

   To je na gasilskih veselicah tut govoru samo tam so ljudje ploskal v politiki pa z mlatenjem prazne slame ne prideš daleč.

   • francelj3

    Kako da ne? Postaneš predsednik vlade!

 • stane skufca

  Bobnarjevi se maje stolček zato se je poscala.

  • Stajerka

   …ni še čas Zofke…..no, glede na temperature pa mogoče tudi ta prehiteva :)

  • sodnikisozločinci

   V pleničko, čiste živali imajo čiste muce.

   • Anton

    TOTALNA BEBAVOS OD A DO Ž.

 • stane skufca

  Ko me razpizdijo ljudje kin somprisesani na proračun in delajo za komunizem, mi poči film.

 • Rožle

  SDS: Pogajanja o novi koaliciji potekajo prepočasi, pripravljamo se na volitve
  ***************
  A tole drži .. ???

  • samsara

   Morda so ocenili, da se bo medtem izrojena levica, kompromitirana do temeljev in globlje, med sabo požrla?
   SDS potem morda ne bo potreboval nobenega koalicijskega partnerja.

   • Rožle

    Jah, imeli so priliko, da vsaj začasno preživijo ..
    Torej Bye Bye SMC .. Bye Bye ..Šivilja .. Bye Bye .. DESUS .. Bye Bye tudi.. Zmago matematičar brez računice

    • samsara

     Bilo jim je lepo dokler je trajalo, a vse se enkrat konča. Kar nastane, to premine.
     Nadaljavanje je potem drugačno…

    • AlternativaZaSlovenijo

     No, za njimi ne bom žaloval:))

  • AlternativaZaSlovenijo

   Po moje je to v tem trenutku edino smiselno. SDS ima Jockerja, pa verjetno ne samo enega. Kaj češ s takimi lewimi luserji. Nima si smisla mazat dobro ime.

  • zaslosds

   To je izjavil Janez zato, ker bo 100% zmagal,da očisti Slovenijo nesnage.

   • Rožle

    Ja, to drži .. samo še par norcev je treba prepričati kaj je najbolje zaSlovenijo ..

   • AlternativaZaSlovenijo

    Vprašanje je kako se bodo prelili glasovi. Iz SD v levico zagotovo. Kaj pa ostali? Bo pa klanje na levi strani.

  • šmentanamuha

   To je pravkar povedala Rosvita na Odmevih.

 • VERZIFIKATOR

  MAHNIL JE PO BOBNU, GA RAZČESNIL,
  KAJPAK DA JE SILNO ZABOBNELO,
  BOBNARICO V GLAVI ZABOLELO,
  V STRAHU JE, DA ZOPET JO BO KRESNIL:

  • samsara

   Še jo bo, hudo bo to,
   morda še bolj, bolelo bo.

   • Slovenka

    Kaj pa če bi se ji oči odprle in bi končno spregledala. Ima še nekaj časa, jaz ga na njenem mestu ne bi zapravljala,pihnila bi v pojočo travico in če bi travica zapela, potem no ja. Saj se spomniš risanke o Topsiju?

    • Kalabicnikola

     A belouška ne moreš spat

    • samsara

     To bi se ji najbrž štelo za olajševalno okoliščina.
     No, ne vemo kakšen je njen motiv za njeno delovanje zoper zakonitost in resnico.

  • zokispoki

   Imela sva boben in lajno, pa zogica nama je usla..

   • Rožle

    ne levo .. ne naravnost .. .. samo desno pojdita .. ne bosta zašla :)

    • samsara

     Right is right.
     Just follow the light :-)

  • Ježek Teka Teka

   Morm ti povedat, da je moja soseda navdušena nad tvojo poetiko … pravi, da si boljši kot vsi akademiki … brez heca … lp

 • samsara

  Kot sem že drugje napisal, morda je še prezgodaj, ampak vedno bolj imam občutek, da pospešeno
  nastajajo pogoji za skorajšen dokončen kolaps udbomafijske vladajoče kaste nedotakljivih privilegirancev in njihovih podrepnikov.
  “Udbageddon.”

  • AlternativaZaSlovenijo

   Iz tvojih ust v božja ušesa in da se enkrat že prekine ta krog zla.

 • Stajerka

  ….ma dajte no…..smrdi, smrdi, smrdi – uf, kako smrdi……toliko afer s tajnimi službami kot jih ima Šarec, do danes NI imel še noben predsednik vlade – NOBEDEN…..in toliko upiranja nadzoru tudi ni bilo slišat od nobene institucije – pa je problem na NPU, SOVI in sedaj še na POLICIJI……če pa ugotovimo, da je od štale na OBRAMBI minilo par mesecev nazaj, potem smo lahko resno zaskrbljeni……
  ….no, mogoče pa je odstrta tančica, zakaj si je Šarec na te položaje nastavil ženske……ja, kr baba je žaba, žaba pa ni človk……

  • samsara

   On sam tega ni sposoben ustvariti, sploh v tako kratkem času. Dogajanje, ki iz dneva v dan bolj prihaja na plano potrjuje, da je on sam le marioneta ozadja. In to kakšnega ozadja.

   • Stajerka

    …ma mafija, da ni večje……to se stopnjuje že kar nekaj let…..banke, odpisi, umor Jamnika, ščitenje onega Iranca, oprana milijarda, brisanje dokazov Jankovića, milijonski odpisi določenim vplivnežem, narkokarteli takšni in drugačni ….
    ……vlada in funkcionarji pa kot da ni nič narobe……aja, nekaj pa le je – Orban je kriv, je hudič v poosebljeni podobi, ki bo požrl Slovenijo in Slovence…..je pa res, če se to zgodi, sem 100% da bo izpljunil vse barabe in njihove zaščitnike……

    • samsara

     Pri omenjanju Orbana kot krivca za vse, nikar ne pozabi na Janšo ;-)

     • Stajerka

      …pa to je samoumevno, brez da povemo na glas :))

    • maček ivan

     Malo te moram pohecati.
     A ti je še vedno do kokic?
     Mislim da kokice pašejo ob ponovitvi kakega že večkrat zlajnanega filma na kanalu A, to pa več ni hec, a ne?

 • emmm… Nihče namreč ne sme dopustiti, da bi protizakonito prisluškovali, prestrezali maile, tajno opazovali, sledili in tajno fotografirali državljanke in državljane Republike Slovenije. Še huje pa je, če se tako pridobljen material nato uporablja za politične pritiske,” ….. a pa je Vam jasno, kaj počnejo Twitter, Facebook, Android, Google, Youtube, Apple, Samsung? vam ni kajne? no za vas znanstvenike, sploh med stalnimi komentatorji, ki ste vsi vešči tehnologije, tujih jezikov, in skratka oh in sploh na tekočem….MAHNIČ, tole je zate, ker vidim, da veš, da je kakršnokoli sledenje ali pa tajno fotografiranje ali pa pošiljanje zvočnih zapisov v centrale o državljanih slo protizakonito…..prva beseda Echelon ,

  projekt Echelon
  https://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

  druga beseda PRISM….projekt PRISM
  https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_(surveillance_program)

  tretja beseda Tempora
  https://en.wikipedia.org/wiki/Tempora

  kot državljan SLO zahtevam, da preko teh standardiziranih globalno-obveščevalno-vohunskih programov bulk-collection of data, vložite kazenske ovadbe proti ZDA in Veliki Britaniji :) zaradi vohunjenja po Sloveniji….

  • Rožle

   Kaj veš kakšno je stanje s koronavirusom… ?

   • AlternativaZaSlovenijo

    Složeno i komplikovano :))

  • Ph4nt0m

   Old news. Facebook lahko poimenuješ kar z originalnim imenom Lifelog, ki je bil DARPA projekt. Na isti dan ko so ga ukinili, je Markec registriral Facebook in zaposloval CIA kadre. Saj je na spletu polno njegovih fotk s prekrito kamero in mikrofonom na laptopu.

  • Hanzi

   Očitno je corona virus opravil svoje, Veliko sreče v naslednji vojni. Menim, da si intiligenten mož, tepejo te teorije zarote, čeprav to negiraš.Življenje ni potica, pravi moja babica.

 • centurion

  Bubnjarjevi bi južni bratje rekl:
  Kurvetino glupa, kravetino jedna.
  Nisem fan spodnjih, v tem so sočni in točni!

  • maček ivan

   Se strinjam s tabo, Slovenščina ima premalo in premile izraze za to gamad.

 • FORT WORTH

  Panika v Sovi, panika v policiji, panika v Murglah…
  Hehehe kaj jim dela Marjan Sarec, nevede sesuva imperij zla.

  • samsara

   šarec ni vzrok bližajočega kolapsa, je samo delček, produkt sistema, ki se mu nezadržno izteka čas.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Enkrat mora pač počiti. Po moje si tranzicija puli lase, ker so za marioneto postavili Šarca.

    • Slovenka

     Žrtve svoje lastne nepoštenosti.

    • FORT WORTH

     To je njihov tako opevani novi obraz.
     Sarec je lepo najavil, da imajo v LMS nove vzorce razmisljanja oz. nerazmisljanja…
     Hehehe

    • Slovenka

     Pojesti bodo morali poc, ki so ga cmarili toliko let. Ta račun bo končno poravnan.

 • Stajerka

  …kaj ministra za notranje zadeve NIMAMO, je predčasno razrešen??……a pol ne dobiva več plače??…..in ne kofeta na naš račun??……

 • Stajerka

  …kak pa kaj kaže slavni kanalizaciji v prestolnici??…..to je pa katastrofa na kubik, ki se je danes zaveda premalo ljudi……in??…..nič!!

 • Ivan Ivanovič

  Končno! Opozicija se je prebudila! bravo Mahnič!
  Zdaj se vidi, kako nimajo prav tisti, ki trdijo, da se v opoziciji ne da nič narediti. Zakoni veljajo za vse, tudi za pozicijo. Če na lopova posveti snop luči, bo hitro izgubil voljo do kraje. Kdor krši zakone, bo hitro v zadregi, če mu nekdo pokaže, da deluje nezakonito. Samo najti se mora nekdo, ki to naredi.

  • Stajerka

   ….to je začetek…..ne hvali dneva pred večerom……berem medije, še danes nabijajo vse ameriške izkoriščevalce žensk na križ…….sredi Ljubljane pa živi mati samohranilka, ki je “preživela” s pomočjo spolne usluge prvemu občinarju……pa so imeli dokaze, pa so jih izbrisali……
   …..NIČ ne bo, če ne bodo svojega dela opravili tožilci in sodniki……in tukaj sem v veliki dilemi, intuicija pa me redko kdaj pusti na cedilu……

   • AlternativaZaSlovenijo

    Dokler se ne menja oblast, ne bo nič z sodniki. In tudi ko se oblast zamenja bo teklo še veliko krvi do končne zmage. Zmaj je ranjen, hudo ranjen, ni pa še dokončno premagan. Zato delim s tabo mnenje, da je potrebno biti previden, pameten in potrpežljiv

   • maček ivan

    Bojim se da imaš prav. Mali Mahnič bo izpadel bumbar, kajti MSM ga že trgajo kot papir.

    • Kalabicnikola

     Pankrt ne da bo izpadel, ampak je BUMBAR

     • pupa

      Še eden , ki se oglaša iz Janševe klinike v Avstraliji.

     • Kalabicnikola

      A te je pa dildo zastekal

     • AlternativaZaSlovenijo

      Kaj ga ne moreš potegnit iz svoje riti? Auch hudo…

     • Kalabicnikola

      Zgine spat belouška

     • AlternativaZaSlovenijo

      Hahaha……..pejt že na urgenco, da ti ga izvlečejo iz riti. Mal bo nerodn, ampak j… ga. Drugič bolj pazi. Ne dajej si jih prevelike not.

    • Stajerka

     …še eden, ki ne obvlada stopenj komentatorstva in ne samo to, ima tudi probleme s funkcionalno pismenostjo oz. razumevanjem besedišča……bo šlo??…..

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ne bo. Na to se moraš navadit.

 • zaslosds

  Gremo na volitve,ZMAGA SDS
  100%.

  • Lux Ferre

   Žal še vedno velik % volilcev ne zna razmišljati s svojo glavo

 • toxico

  tudi če jim uspe vse dobit bodo na sodiščih vsi oproščeni

 • xtc

  Definitivno je karier Murija,Bobnar policaj yogija in Šipaca X in še koga z policije in NPU dokončno konc,vprašanje je le,če bodo tiho,kdo jih je v to greznico zvlekel.

 • xtc

  Samo še tole…………
  Kura od policaj Yogija ne razume niti tega ,da razumevanje zakonodaje povprečnega državljana(laika) ni isto kot institucije,ki je jasno podučena kako in kaj,vse to nakazuje ,da Yogi nima nikakršne izobrazbe ,ki bi ustrezal zahtevnosti dela na tem delvnem mestu.
  Ali po domače-če pri meni osebno kot laiku so dopustna ohlapna tolmačenja zakonodaje,tega pri uradnih organih pravno in drugače podkovanih NE more biti.

 • šmentanamuha

  Bobnarjeva je rekla, da policija služi ljudem, ne politiki. A lahko nekdo tej ženski pokaže, kje so izhodna vrata na notranjem ministrstvu…

  • šmentanamuha

   … in to zato ker misli, da smo v Sloveniji res vsi bedaki. Kera patetična baba in to naj bi vodilo bataljon policajev? Najprej se cmeri una vojaška generalica in jo odpeljejo na psihiatrijo, zdej pa mamo že tadrugo cmero na vrhu policije. Pa to ne more bit res, Džizs!

   • šmentanamuha

    Aha, tko je rekla: “Slovenska policija ni in ne bo podaljšana roka politike.”
    Seveda ne, kje neki. Funkcija ministra za notranje zadeve je torej nepolitična in policija je neodvisna podjetniška organizacija. Spet smo neki novga zvedli.

 • bubamara

  Dorfer je rekel Stop Janši, gremo k Šarcu in uspel potopiti še peto stranko. Volitve spomladi. Pa da vidimo novo klanje liberalcev. Kokice in pivo so že pripravljeni.

  • AlternativaZaSlovenijo

   To bo fešta.

  • Stajerka

   …no, čas je da prestopi v SD……kontinuiteta, sploh če je uspešna, se pač ne prekinja :))

   • bubamara

    Če ga sprejmejo v SD, častim vola in 1000 litrov refoška. Ker to pomeni konec rdečih kmerov za večno.

 • Kalabicnikola

  Kaj je belouške a še ne spite? Bobnarja je carica, ampak zamerim ji pa, ker tistemu pankrtu smrkavemu nedonošenemu Mahniču ni pripopala enih dveh okrog ušes in ga poslala k mamici da ga še malo podoji.

  • šmentanamuha

   Ah, daj no.

   • Kalabicnikola

    A ne moreš spat

 • Hanzi

  Dajte me popravit, upam da sem narobe razumel. Mahnič v Odmevih na vprašanje, zakaj se je KNOVS odločil za nadzor. Zato ker so se v medijih pojavile slike avtomobila Karla Erjavca in slika gospe Pivec na privatni zabavi. In vrhunec, celotno afero je sprožil Židan s svojo izjavo v Tarči. Močno upam, da sem narobe razumel.

 • Kalabicnikola

  Belcki odklenkalo vam je Janša bo lahko vladal samo še v svojem noriškem kraljestvu hahahaha

 • AlternativaZaSlovenijo

  Lewim se dobesedno trga, tulijo rjovejo, a nič ne pomaga. Kako že pravijo: “psi lajajo, karavana gre dalje”.

 • Slovenka

  Malo za osvežitev, da ne bomo neprestano bobnali po počenem bobnu. SMC nadaljuje s pogajanji z SDS.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Nastopil je boj za preživetje za SMC.

   • Slovenka

    Janša je nabrit. S svojim vztrajanjem pri pogajanjih je postavil na laž obrekovalce, ki ga obtožujejo skrajnosti, in počasi, toda vztrajno mu uspeva z razgrajevanjem antiJanša veziva, ki je koalicijo nesrečnega spomina držal skupaj. Razen tega bo pobral lepe procente na predčasnih, če res bodo, medtem ko vse ostale stranke, z delno izjemo NSl, nimajo kaj pokazati v smislu programa.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Upam, da je tako

 • AlternativaZaSlovenijo

  Zdrava pamet je lewuharjem rekla adijo. Edina na kar se lahko zanesejo je kvantiteta butal. Zato tako množično rjovejo po medijih blizu kratkonogega. Že to, da se v butalah ukvarjajo z zunajimi
  videzi ne pa vsebino pove vse o “nepriatranasko raziskovalnih novinarjih”-beri pisunih blizu kratkonogega.

 • Stajerka

  …a so še lahko večji kreteni??……sramoto si delajo z vsakim naslednjim izrečenim stavkom…..džis kako govno imamo na vrhu…..

  Damir Črnčec: Ne delujem po navodilih Marjana Šarca

  …a da ne???…..tukaj se poraja vprašanje: kdo je komu podrejen???…….torej to lahko pomeni samo eno – da Marjan Šarec deluje po navodilih Damirja Črnčeca…….kaki kreteni……

  • Kalabicnikola

   A ne moreš spat belouška

   • Stajerka

    …kaj je lewaki…..ki nikoli ne prebirate NoveTV, zdaj so vam v vaših štalah zapri hajzle, pa ste prišli sem delat štalo…..KOLKO nickov maš naštepanih……

    • Rožle

     Srebrnibreg (Muc) se je ravno danes izdal, da on nikoli ne bere poste tukaj na Novi ..

     .. med tem, ko je že nekem drugem uporabniku komentiral, da je to skopirano iz NoveTV.. ja kako pa to ve?

     Samo vprašanje koliko Nickov tukaj fura ?

     • Stajerka

      ….na kure grem tu pa tam…..in vedno znova naletim na njegovo tarnanje o minusih :))……

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ma kje pa Štajerka! Vsak dala tam po svoje. Noben nobenemu ne odgovarja. Štala totalna. Šarčina ni kriv ker njegov sekretar dela po svoje. Sekretar ni kriv, ker ni dobil nobenih navodil od svojega šefa. Tko ti je to v butalah.
   Kokice prosim :))

 • Kalabicnikola

  Janša bo popusil kurac v svojem noriskem kraljestvu

  • Stajerka

   ….on ima kraljestvo in kurac……kaj imaš pa ti??

   • pupa

    Pimpeka za lulat.

 • cosmosjasnovidec

  In kot vedno ima vsa ta največja golazen končnico priimka “IĆ”.
  Z tem je spet potrjeno,da so v parlament oziroma politiko prisesani sami čefutarji katerim sploh v Sloveniji ni mesto kaj šele v vladi in vodilnih položajih.
  Vsa ta drhal lopovska je sovražnik Slovenije številka 1. in seveda izdaja zaupne podatke v tujino.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

  • Black_hawk

   Haha. Zupančič

 • Gren

  BLONDINKA HAHAHA SE NADALJUJE HAHAHA