Mandatno volilna komisija: Poslanec SD Gregor Židan je kršil zakon!

Poslanec SD Gregor Židan. (Foto: Posnetek zaslona)

Parlamentarna mandatno-volilna komisija (MVK) je ugotovila, da je poslanec SD Gregor Židan kršil zakon o poslancih, je za POP TV dejal predsednik MVK in poslanec DeSUS Ivan Hršak. Za delo pomočnika glavnega trenerja slovenske reprezentance mladih nogometašev namreč ni imel dovoljenja delodajalca, to je državnega zbora.

Predsednik mandatno volilne komisije Ivan Hršak je v izjavi za POP TV danes sporočil ugotovitev MVK, da je Židan kršil zakon o poslancih, saj ni imel dovoljenja delodajalca, torej DZ, za opravljanje dopolnilne dejavnosti. “Poslanci smo drugim državljanom za zgled in bi se morali držati zakonov, ki jih tudi sami sprejemamo. V tem primeru je to Gregor Židan naredil čisto narobe,” je dejal Hršak.

Račune za opravljeno storitev pa je NZS izstavil prek svojega gostinskega podjetja Gregorino, kar je po oceni Hršaka narobe, saj je Židan delo opravljal kot fizična oseba. MVK še ugotavlja, da trenersko delo sodi v okvir izjem splošne prepovedi dodatnih dejavnosti poslancev. Ker Židanovi funkciji nista nezdružljivi, niso izpolnjeni pogoji za odvzem mandata, je še dejal Hršak.

Sara Kovač