Manfred Weber o resoluciji glede Slovenije: “Gre za notranjo politično zgodbo, izvoženo na evropski parket!”

Vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu, Manfred Weber. (Foto: epa)

Naslednji četrtek bo v Strasbourgu zasedal Evropski parlament, kjer bodo glasovali o resoluciji glede temeljnih pravic in vladavine prava v Sloveniji. Po mnenju Evropske ljudske stranke z Manfredom Webrom na čelu je to povsem nesmiselno in nepotrebno, saj naj bi bili bistveni vsebinski zadevi omenjene resolucije že rešeni. Weber meni, da je v ozadju notranja politična zgodba. 

Zasedanje Evropskega parlamenta, ki bo potekalo prihodnji četrtek, je bila tudi tema današnjega sestanka poslanske skupine Evropske ljudske stranke, katerega članica je tudi Romana Tomc, ki je to novico delila na družbenih omrežjih. Vsebina omenjene resolucije nima prave vsebinske podlage za glasovanje, saj je Vlada RS že rešila zadeve, o katerih se bo glasovalo, torej financiranje STA in imenovanje delegiranih tožilcev.

Vodji politične skupine ELS, Manfredu Webru, ki je na današnjem sestanku prav tako povedal svoje mnenje, je jasno, da se za vso to zgodbo in pritisku, da se glasovanje, kljub vsebinski nepopolnosti, le izpelje, skriva notranje politična zgodba, izvožena na evropski parket in da gre za resolucijo, ki kolegov na Irskem in na Finskem sploh ne zanima, za Slovenijo pa lahko pomeni črno piko na sicer uspešnem predsedovanju”.

Evropska poslanka Romana Tomc (Foto: Tamara Bizjak)

Predlog besedila resolucije je le še en poskus v vrsti poskusov slovenske opozicije, da škoduje vladi,” je prepričana Romana Tomc. Dejstvo je, da gre za očiten napad evropske levice na desno sredinsko vlado, ki je dovolj transparenten, da so ga prepoznali tako člani Evropske ljudske stranke kot njihov vodja, Manfred Weber, ki je poslanec Evropskega parlamenta že od leta 2004, od leta 2014 pa je vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.

Tanja Brkić