fbpx

Manipulativne ankete Dnevnika in Večera ustvarja Ninamedia, s katero imajo Jankovićeva javna podjetja sklenjene pogodbe za enormne zneske! Objavljamo jih črno na belem!

Foto: STA

Časnika Dnevnik in Večer sta danes – slab teden dni pred lokalnimi volitvami – objavila anketo Ninamedie, ki naj bi izmerila javni utrip v glavnem mestu Slovenije. Ta naj bi izmerila veliko prednost aktualnega župana Ljubljane Zorana Jankovića pred zasledovalcem dr. Anžetom Logarjem in mu prisodila kar zmago v prvem krogu. Po javno dostopnih podatkih občinska javna podjetja, ki jih obvladuje Janković, z Ninamedio bogato poslujejo. Med največjimi sponzorji so MOL, Javni holding Ljubljana, Energetika Ljubljana, Lekarna Ljubljana, Žale, Šport Ljubljana, Vodovod-Kanalizacija in drugi. Vrednost poslov presega milijon evrov od skupno 2.765.618,55 evra, ki jih je Mediana ustvarila z državo!

Agencija Ninamedia, znana po ustvarjanju, in ne merjenju javnega mnenja, je teden dni pred županskimi volitvami za Dnevnik pripravila anketo, v kateri Zoranu Jankoviću pripisujejo zmago kar v prvem krogu, kar pa je prvovrstna manipulacija, s katero želijo uspavati volilno telo najbolj resnega protikandidata dr. Anžeta Logarja in preprečiti fiasko aktualnega župana, ki mu podpora od prvih volitev leta 2006 vztrajno pada – v primerjavi z zadnjimi volitvami je izgubil že skoraj 50 odstotkov volivcev.

image

Projekcijo so naredili na Večeru.

Ninamedia je že pred dvema tednoma objavila anketo, za katero smo ugotovili, da je bila pripravljena neprofesionalno, in to zgolj na vzorcu 369 anketirancev. Tokrat pa smo zgolj po pregledu javno dostopnih podatkov prišli do rezultata, zakaj agencija tako zavzeto favorizira Zorana Jankovića. Podatki Erarja, ki razkrivajo transakcije z državo in davkoplačevalskim denarjem, kažejo, da javna podjetja in zavodi, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, izdatno financirajo Ninamedio. Skupno za okoli 1.200.000 evrov, kar predstavlja kar 30 odstotkov vseh prihodkov te agencije. Ta podatek je včeraj v okviru kampanje predstavil Jankovićev izzivalec Anže Logar.

V nadaljevanju objavljamo vse večje transakcije ljubljanskih podjetij in zavodov z Ninamedio:

 

C. Š.