Manipuliranje Žurnala24: Zapisali so, da je žena ljubljanskega župana Jankovića uspešna podjetnica, čeprav njeno podjetje že leta posluje z izgubo! Tako kot vsa podjetja družine Janković!

Zoran Janković in Mija Janković noben medij, poslanec Državnega zbora povedal, da imata kriminalni zakon in gospodinjstvo. (Foto: STA)

Družina ljubljanskega župana Zorana Jankovića ne uživa le brezmejne podpore slovenskih sodišč, ampak tudi medijev. Ti namreč vseskozi manipulirajo z javnostjo tako, da olepšujejo informacije, povezane z njo. Pred kratkim so na primer na spletnem portalu Žurnal24 Jankovićevo ženo Mijo Janković označili kar za uspešno podjetnico, pa čeprav vsi javno dostopni podatki dokazujejo, da je njeno podjetje že več let v rdečih številkah. Tako kot vsa druga podjetja družine Janković.

Družina ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki v dolgovih pusti, česarkoli se dotakne, pri čemer jo vseskozi rešuje slovenski pravosodni sistem pod nadzorom globoke države, je zagotovo ena najbolj razvpitih pri nas. Vseeno pa uživa vidno naklonjenost slovenskih medijev, ki vseskozi skrbijo, da je njena podoba v javnosti idealizirana.

Nič drugače ni bilo niti po zadnjem, za normalno državo nepredstavljivem razkritju, da je sinovoma ljubljanskega župana, Damijanu Jankoviću in Juretu Jankoviću, po zaslugi ljubljanskega okrožnega sodišča uspel odpis skoraj 29 milijonov evrov dolga njunega podjetja Electa Holding.

Ob tem, ko so mediji objavili to šokantno informacijo, so namreč na spletnem portalu Žurnal24 v soboto praktično istočasno poskrbeli še za pozitivno novico o družini Janković. V članku pod naslovom “Vsem na očeh: To Mija Janković počne s svojimi vnuki!” so namreč idilično opisali, kako žena ljubljanskega župana Marija Janković, ki je v medijih vedno poimenovana kot Mija Janković, v zadnjih počitniških dneh skrbi za svojo vnukinjo in ji razkazuje različne kotičke Ljubljane. “V poletnem večeru smo jo z vnukinjo Karolino, hčerko sina Damijana in njegove partnerke Ursule Gawish, ujeli v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer sta s sedemletnico preživeli prekrasen dan. A Mija v varstvu ni imela le vnukinje, pač pa tudi njeno prijateljico,” so med drugim zapisali.

Ursula Gawish in Damijan Janković (Foto: Demokracija)

Podjetje Mije Janković že več let globoko v rdečih številkah
Dokaz, da gre pri omenjenem članku za navadno manipulacijo, pa se skriva v tem, da je v njem avtorica Ana H. Fetih ženo ljubljanskega župana označila kar za uspešno podjetnico. Ob tem je zapisala: “Energije ima očitno za izvoz, skrivnost pa pravi, da je v ohranjanju dobre fizične kondicije, ki ji omogoča, da uspešno in aktivno krmari med poslom in družino.” Kot kaže, si Fetihova ni ogledala javno dostopnih podatkov, ki nedvoumno dokazujejo, da Mija nikakor ni uspešna podjetnica, saj je njeno podjetje Boutique “M”, ki je registrirano za opravljanje dejavnosti na področju trgovine na drobno v specializiranih prodajalnah z oblačili, že več let globoko v rdečih številkah. Kot primer navedimo, da je Mija s svojim podjetjem v letu 2015 beležila 22.535 evrov, v letu 2016 20.481 evrov, v letu 2017 21.560 evrov, v letu 2018 pa 20.982 evrov čiste izgube. Gre za primer, zrel za stečaj.

Izsek iz spornega članka (Foto: Žurnal24)

Družina Janković po zaslugi globoke države zaščitena na sodiščih
Zapisano dokazuje, da ob ljubljanskemu županu in njegovih sinovih, ki so doslej že bili vpleteni v različne sodne postopke, brez “grehov” ni niti njegova žena. Ne glede na to pa člani družine Janković še naprej uživajo popolno podporo globoke države in s tem tudi pravosodnega sistema, zaradi česar za svoja dejanja ne odgovarjajo, Mijino podjetje pa še naprej nemoteno posluje.

Bilanca poslovanja podjetja Mije Janković v zadnjih letih

Rajko Golob