fbpx

Marjan Podobnik: Posredoval sem in ponosen sem, da sem pomagal Sloveniji pridobiti milijon mask ustrezne kakovosti po zelo ugodni ceni

Predsednik SLS Marjan Podobnik. (Foto: STA)

“Res je, da sem na pobudo župana Slovenske Bistrice, ki je iskal možnosti za čimprejšnjo preskrbo občine in drugih z zaščitnim materialom, posredoval za angažiranje podjetja Dobnik Trade d.o.o. iz Slovenske Bistrice. Res je, da sem zaradi hude stiske ne le občinskih podjetij, pač pa predvsem bolnišnic, domov za starejše in prebivalstva nasploh, kontaktiral meni znane vplivne osebnosti, da bi Slovenija čimprej prišla do kakovostnega zaščitnega materiala po čim ugodnejši ceni,” se je na očitke v oddaji Tarča odzval predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik.

V svoji izjavi predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik priznava, da je zelo povzdignil glas pri pogovoru sedaj že bivšim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom, ki ga sicer Podobnik spoštuje kot korektnega in dolgoletnega župana Podobnikove občine Velike Lašče. Marjan Podobnik je to storil zaradi skrajne ogorčenosti, ker je zaradi zavlačevanja nekaterih njegovih podrejenih  prišlo do enomesečnega zamika pri dostavi kakovostnih zaščitnih mask po najugodnejši ceni v Slovenijo,  v tem času pa so ljudje že umirali, mnoge bolnišnice in domovi za starejše pa so mrzlično iskali potrebno zaščito za zdravstveno in drugo osebje in za njihove varovance

Zaradi zamika končnega podpisa pogodbe je namreč podjetje, ki bi sicer lahko že pred 20. marcem dostavilo zaščitne maske, najprej izgubilo rezervirane maske v Turčiji, nato pa še dogovorjene maske v Indiji (ker se je ravno v tem času zaprl prosti izvoz zaščitnih mask) in so morali skupaj z drugimi čakati na izvoz in prevoz tretjih rezerviranih mask, in sicer na Kitajskem pojasnjuje svoj del zgodbe Marjan Podobnik.

Marjan Podobnik bil slabe volje, ker se je dogovorjena dobava mask zavlekla za več kot štiri tedne
Dobava dogovorjenih mask se je tako zavlekla za več kot štiri tedne, še vedno pa je bila v časovnem okviru dogovorjenega. Predsednik SLS-a Marjan Podobnik je ponosen na opravljeno delo, s katerim se ni javno hvalil. Izraža tudi spoštovanje Vladi RS in vsem, ki so se na bolj ali manj odgovornih mestih izpostavili za zaščito življenj in za skupno dobro.

Marjanu Podobniku se zdi sprevrženo, da se tiste, ki so skušali in tudi uspešno pomagali  pripeljati nujno potrebno zaščitno opremo v času največje stiske  v Slovenijo in to ustrezne kakovosti in po najugodnejši ceni, sedaj meče v isti koš z različnimi vojnimi dobičkarji, ki vedno priložijo s svoj lonček v takih časih. “Posebno pa so vznemirjeni, ko se ugotovi,da je možno potrebni zaščitni material ali drugi material ali uslugo  celo preko posrednikov dobiti v Slovenijo po nekaj deset ali celo do sto in več odstotkov nižji ceni, kot so njihove ponudbe,” sporoča Podobnik.

Po besedah Podobnika so ravno ti  vojni dobičkarji so skupaj oziroma kot neodgovorni del sedanje opozicije glavni naročniki pogroma proti Vladi RS zaradi zaščitne opreme. Priča smo stanju, ko se je predsednik prejšnje Vlade RS Marjan Šarec neodgovorno umaknil tik pred pandemijo COVID-19,  novi Vladi RS pa poleg druge nepripravljenosti prepustil prazna skladišča. Sedaj pa skupaj  z nekaterimi drugimi opozicijskimi strankami napada Vlado RS, ki je v izredno zahtevnih razmerah uspela pridobiti zaščitno opremo in ki dokazano uspešno obvladuje pandemijo COVID-19, je kritičen na dvolično delovanje bivšega predsednika vlade ter vladnih strank kritičen Marjan Podobnik.

Marjan Podobnik se je pripravljen soočiti s komerkoli, da dokaže, da ni delal popolnoma nič napačnega
“Čas je, da si nalijemo čistega vina. Pristojni organi in preiskovalne komisije naj ugotovijo dejansko stanje tako glede nabave zaščitnega materiala kot tudi celotnega dogajanja pri drugih nabavah in javnih naročilih v Sloveniji,” razmišlja Marjan Podobnik o preiskovalnih komisijah, ki jih napoveduje opozicijski levi četverec LMŠ, SD, SAB in Levica.

Rezultat celovitega pregleda tega stanja bo za mnoge presenetljivo velik prihranek proračunskih sredstev. Marjan Podobnik je pripravljen kadar koli in kjerkoli sodelovati ali se soočiti s katerim koli predstavnikom sedanje ali prejšnjih Vlad RS ali z drugimi odgovornimi osebami, saj bi  tako soočenje zanesljivo razkrilo številne razloge in nosilce stomilijonskih mesečnih oškodovanj davkoplačevalcev, zaradi česar je v  Sloveniji po nepotrebnem na sto tisoče ogroženih, sramotno nizko plačanih in obupanih.

Luka Perš