fbpx

Marjan Šarec sklical srečanje z novoizvoljenimi evropskimi poslanci kar brez poslancev zmagovalne liste SDS+SLS

Foto: STA

Naj vas ne zavedejo novinarski članki, predsedniku vlade smo se poslanci skupne liste SDS in SLS že vnaprej opravičili in žal nam je, da ni mogel uskladiti datuma za skupno srečanje,” je novoizvoljena evropska poslanka Romana Tomc pojasnila odsotnost novoizvoljenih poslancev SDS in SLS pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu.

Pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu je dopoldne potekalo srečanje z novoizvoljenimi slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu, na katerem pa ni bilo poslancev SDS in SLS, saj premier Šarec ni uskladil termina, da bi bili lahko tam vsi novoizvoljeni poslanci. Na fotografiji lahko vidimo, da so se srečanja pri Šarcu udeležili le Klemen Grošelj, Ljudmila Novak, Tanja Fajon, Irena Joveva in Milan Brglez.

Je Šarec namerno sklical srečanje na ta termin?
Kot so poudarili v SDS, jim je žal, da premier Marjan Šarec tega srečanja ni uskladil z izvoljenimi poslanci na skupni listi SDS+SLS, ki je na volitvah dobila največ glasov. Dodali so, da bi se vsi z veseljem udeležili tega srečanja, vendar so že v Španiji, kjer se v torek začenja srečanje skupine Evropske ljudske stranke (EPP), na katerem bodo razpravljali o prioritetah v prihajajočem mandatu 2019-2024. Predsedniku vlade so se zaradi zadržanosti tudi opravičili.

Milan Zver, Romana Tomc, Franc Bogovič (Foto: STA)

Za odsotnost se je opravičili tudi Franc Bogovič, ki sicer pozdravlja predlog Šarca za srečanje in sodelovanje z vlado. Bogovič je predlagal alternativni datum srečanja, a urnikov niso uspeli uskladiti, so sporočili iz pisarne evropskega poslanca.

Slabo organizacijo dogodka je za STA komentirala tudi Ljudmila Novak, ki je pojasnila, da je bilo srečanje skupine EPP načrtovano vnaprej, Šarec pa je srečanje preložil na današnji datum, saj je bilo sprva predvideno za prejšnji teden.

C. Š.