Marjan Šarec v prvem mesecu županovanja PGD Šmarca podelil 72 tisoč evrov – sam pa zasedel funkcijo člana nadzornega odbora društva!

Marjan Šarec kot gasilec. (Foto: Posnetek zaslona-Kamnikinfo.com)

Marjan Šarec je pred leti zasedal funkcijo v nadzornem odboru Prostovoljnega gasilskega društva Šmarca. Zato se nam postavlja vprašanje, ali je bil Marjan Šarec posredno oziroma direktno v konfliktu interesov kot župan Kamnika in v funkciji predsednika vlade ob dodelitvi proračunskih sredstev PGD Šmarca. V času županovanja Marjana Šarca kot župana Kamnika so prejeli približno 148 tisoč evrov. Ob prevzemu županske funkcije so v mesecu novembru 2010 takoj prejeli več 72 tisoč evrov. Ali bo tudi v tem primeru izvajal medijski cirkus kot ga izvaja nad ministrom sedanje vlade Janezom Ciglarjem Kraljem v primeru zavoda Iskreni?

Prostovoljni in profesionalni gasilci so cenjeni člani lokalnih skupnostih. Večino dogodkov na podeželskem nivoju se ne zgodi, če pri tem nimaš pomoči gasilcev. Zato je v Sloveniji sprejeti nenačelni konsenz, da se gasilcev v medijih ne kritizira. Tudi tokrat jih ne bomo. Žal je zanimanje za Prostovoljno gasilsko društvo Šmarca zbudil predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec ob napovedani interpelaciji proti ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezu Ciglerju Kralju.

Nekdanji predsednik vlade se je za za korak odločil, ker je Ciglerjevo ministrstvo dodelilo dobrih 130 tisoč evrov denarja Zavodu Iskreni, v katerem je bil pred zasedbo funkcije Kralj naveden med ustanovitelji. “Financiranje lastnega zavoda, ki je proti cepljenju, je kaplja čez rob. Ne glede na konstruktivno nezaupnico (ki ostaja naša prioriteta), je opozicija dolžna ukrepati v takšnem primeru. Minister mora oditi. Da o stanju v DSO-jih niti ne govorimo!”, se je na dejanje sedanjega ministra za delo odzval Marjan Šarec . V prihodnje predlagamo, da se Marjan Šarec veliko prej v ugrizne v jezik, saj je bil v podobni situaciji s PGD Šmarca.

Marjan Šarec nekaj mesecev pred lokalnimi volitvami leta 2010 je zasedal mesto v nadzornem odboru PGD Šmarca. (Foto: Posnetek zaslona-PGD Šmarca)

Marjan Šarec v funkciji župana Kamnika v prvem mescu svojega mandata nakazal PGD Šmarci več kot 70 tisoč evrov
Po kratkem raziskovanju na svetovnem spletu smo prišli do zanimive povezave na spletni strani PGD Šmarca. V levem kotu je vabilo Šarčeva gasilskega društva na veselico iz dne 28. avgusta 2010, dobre tri mesece preden je postal župan Kamnika. Na tej strani vidite lahko sestavo društva. Predsednik društva je bil Mitja Šarec. V upravnem odboru so še sedeli Miro Jegovnik, Gašper Šporar, Mihaela Ropas, Blaž Slapar, Boštjan Šuštar, Brane Špenko, Marko Šarec, Karel Jegovnik, Milena Koželj in Damjan Radman. V nadzornem svetu so funkcijo zasedali Šarčev vladni sluga Branko Kralj, Marjan Šarec in Jure Jemec.

Marjan Šarec je 24. oktobra 2010 v drugem krogu premagal sedanjega vodjo poslanske skupine LMŠ Braneta Goluboviča. Dne 25.11.2010 so zaradi oznake v proračunu,  PF 2010/8002199 3200 16.11.2010 PGD prejeli 71.880,00 evrov. V času mandata županskega mandata Marjana Šarca so prejeli 148.778,19 evrov do avgusta 2018. V času njegove vlade pa so prejeli 16.691,02 evra.

Marjan Šarec se je znašel v podobni situaciji kot Janez Cigler Kralj. Oba sta bila s funkcijami vpeta vsak v svoje društvo. Ob ogledu finančnih sredstev lokalnih gasilskih društev v Kamniku so v mandatu Marjana Šarca prejele podobne zneske. Tako kot je Kraljev zavod izbrala komisija, je Šarčevo prostovoljno društvo za sredstva dobil soglasje občinskih institucij in mestnega sveta. Zavod Iskreni je, kljub temu, da ne izgleda higienično, odprl Pandorino skrinjico, ki bo dokončno razgalila t.i. satelitsko civilno družbo nevladnih organizacij v rokah tranzicijske levice.

Dne 25.11.2010 je Marjan Šarec v prvem mesecu županovanja nakazal PGD Šmarca več kot 70 tisoč evrov denarja.

 

Prostovoljno gasilsko društvo Šmarca. (Foto: Erar)

Luka Perš