fbpx

Marjanu Šarcu spodletel podli napad na poslanca Jožefa Horvata

Marjan Šarec (Foto: STA)

Predstavljajte si, da ste bivši predsednik vlade, ki je bivši, ker se je ustrašil odgovornosti med prvim valom epidemije, ki je postal negativno slaven, ker je izrekel neumnost o skakanju v prazni bazen, da ste bili del množične proizvodnje novih obrazov, ki vas je že menjal novi prototip, pa še vedno na kolege, ki niso vaše politične provenience, upate gledati zviška? To v zadnjem času s svojim LMŠ – jem počne Marjan Šarec, ko skuša diskreditirati, zasmehovati, denuncirati predsednika poslanske skupine iz vrst NSI – ja, Jožefa Horvata.

Marjan Šarec je bivši predsednik vlade, ki bo ostal v kolektivnem spominu po šarcizmih, vsebinsko praznih tavtologijah namesto trditev in predvsem po – metanju puške v koruzo, ko ga je država najbolj potrebovala. Vse po tem obdobju bo le še opomba pod črto počasi bivšega politika, ki so se ga že odrekli v vrstah tranzicijske levice, saj kot novega mandatarja ponujajo vse, le njega ne.

Morda se tega zaveda že tudi sam, saj mu v zadnjem času “tolče ven hudobija” še veliko bolj, kot so mu prej šarcizmi. Preko Facebook skupine, za katero smo že pisali, da za njo stoji prav stranka, ki se imenuje po Marjanu Šarcu, V Sloveniji sem doma, skuša že nekaj časa, kot bomo videli, neutemeljeno, črniti predsednika poslanske skupine iz vrst NSI, Jožefa Horvata.

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat (Foto: STA)

Horvat je citiral Dolanca

Iz Jožefa Horvata se norčujejo, da naj bi izrekel nekaj podobno neumnega kot je pred meseci, tedaj še premier, Šarec o praznem bazenu. Horvatu očitajo, da je izjavil, da “mi stojimo na robu prepada, zato bomo naredili korak naprej“, kar brez konteksta seveda zveni smešno in nesmiselno, če ne že neumno. Toda, ko dodate kontekst, ta pa je, da je Horvat citiral izjavo Staneta Dolanca, ko dodate, da je govoril o izjavi nekoga drugega, ne, da je trdil sam, zadeva privzame drugačne obrise.

Celoten kontekst izjave Jožefa Horvata (Vir: Zajetje zaslona Facebook)

Trmast ali ne razume?

Šarec pa se tudi na te jasne dokaze, ki jih je na svojem Facebook profilu posredoval Jožef Horvat sam, požvižga, kakor bi sploh ne razumel, kaj počne in kako neumno zdaj on in ljudje na LMŠ – jevem Facebook profilu – spet, če smemo – delujejo, ko trmasto vztrajajo pri zasmehovanju Horvata:

Tvit Marjana Šarca (Vir: Zajetje zaslona Twitter)

Pomislite, da bi tako piker, tako ciničen, kot je v svojem tvitu Šarec do Horvata, do nekoga na levici bil predsednik vlade, Janez Janša. Opozicija in njihovi, osrednji mediji, bi nemudoma pisali o tem, kakšen negativizem in razdvajanje s svojimi tviti vnaša Janez Janša. Za Šarca se zdi, kot bi včasih rad posnemal premierja v lucidnosti njegovih tvitov, ki so mnogokrat, če že ne politično korektni, pa vsaj duhoviti in zadenejo žebljico na glavico, toda za kaj takega nima kapacitet. Nazadnje izkazano v poskusu zasmehovanja Jožefa Horvata.

Aleš Ernecl