fbpx

Marjanu Šarcu se popravci iz srednje šole močno poznajo, o proračunu je dejal: “Številke so lahko neizprosne”

Foto: Arhiv Nova24TV.

Marjan Šarec v srednji šoli ni bil kakšen “diamant”, saj je imel kar šest popravcev, večinoma iz fizike in organizacije. Očitno pa so mu skozi prste pogledali pri urah matematike, kar lahko sklepamo po njegovem stavku, ki ga je v ponedeljek izrekel potem, ko je koalicija potrdila proračun 2019 – da so “številke lahko neizprosne”.

Vloga premierja bo, kot vse kaže, za Marjana Šarca nadvse težavna, očitno pa jo namerava popestriti s komičnimi vložki, kakršen se je zgodil včeraj, ko je stopil pred novinarje in pojasnil, da so se koalicijske partnerice seznanile s proračunskim stanjem. Proračun za leto 2019 naj bi torej veljal in Slovenija bo tak predlog poslala v Bruselj, piše spletni portal RTV Slovenija, ki še dodaja, da se bo morala vlada prihodnje leto pripraviti na rebalans, v katerem pa bodo zajeti tudi drugi ukrepi. Lahko si predstavljate, kakšni so bili pogledi med novinarji, ko je Šarec ob tako pomembni temi, kot je proračun, izjavil, da je manevrski prostor, takšen, kakršen je.

Še večjo blamažo pa si je naredil z molkom, saj o številkah, torej bistvenem delu proračuna, sploh ni ničesar povedal. Dejal je le: “Številke so lahko precej neizprosne in v tem okviru se bo treba gibati.” Sploh kaj ve o proračunu? Skrajni čas je, da se pogovori sam s sabo, razčisti osnovne pojme in se odloči, ali bo premier ali komik. Ker narodu se ob njegovih nedoraslih izpadih vse manj smeje …

J. G.