Matevž Krivic se popravlja in zdaj brani ddr. Jakliča: “Mediji mu skušajo podtakniti nekaj, česar ni storil, da bi rešili Accetta” – Slednji naj odstopi, če je res lagal

Dr. Matevž Krivic je v časopisu Večer objavil svoj popravek na petkovo mnenje o dogajanju na Ustavnem sodišču. Foto: Nova24TV.

Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic je spoznal, da se je očitno prenaglil, ko je v svojem petkovem odzivu na “Afero Accetto” zapisal, da pri dejanskem odločanju v dveh spornih zadevah slednji ni mogel biti pristranski. Zdaj so v časopisu Večer objavili njegov popravek, v katerem dodaja, da je sodnikovo laganje vendarle lahko zelo pomembno za pošteno oceno (ne)pristranskosti pri sojenjih, ni pa bistveno pri vprašanju, kako je ta sodnik ravnal pred odločanjem, ko je nasprotoval predlogu za svojo izločitev od odločanja zaradi možne pristranskosti. Krivic zdaj Accetta poziva, naj odstopi, če je res lagal svojim kolegom na Ustavnem sodišču, opozoril pa je tudi na nekorektno poročanje mainstream medijev, ki so ddr. Klemnu Jakliču podtikali neresnične obtožbe o tem, da je kolegu očital nepristranskost pri sojenju, čeprav je v resnici Accettu očital laganje kolegom.

“S temle sem najprej hotel še počakati, da ne bi to moje mnenje časovno sovpadlo z napovedanim mitingom na Beethovnovi v ponedeljek dopoldne. Protestniki zoper “krivosodje” so razumnemu razpravljanju o slabostih našega sodstva doslej žal povzročili precej več škode kot koristi (čeprav jim vsaj upravičenosti do javnega protestiranja seveda ni mogoče zanikati), zato ne bi rad trobil skupaj z njimi v njihov žal precej razglašeni rog,” začenja svoj zapis nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic in dodaja, da še bolj obžaluje tiste odzive (in neodzive) pristojnih in večine medijev na zadnji spor na ustavnem sodišču, ki take proteste naravnost izzivajo in vsaj delno tudi upravičujejo. “Zato se oglašam takoj”.

Krivic pravi, da se mora najprej sam popraviti, in sicer zlasti v svoji opredelitvi očitka, da je sodnik Accetto kolegom lagal o svojih stikih z Mirom Cerarjem in SMC, ko se ni mogel do kraja opredeliti, a je označil kot bistveno, da pri dejanskem odločanju v dveh spornih zadevah Accetto očitno ni bil pristranski:“Zdaj popravljam: to je seveda lahko zelo pomembno za pošteno oceno (ne)pristranskosti tega sodnika pri sojenjih, ni pa bistveno pri vprašanju, kako je ta sodnik ravnal pred odločanjem, ko je nasprotoval predlogu za svojo izločitev od odločanja zaradi možne pristranskosti.”

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič kolegu dr. Accettu očita, da je lagal svojim sodelavcem. Foto: Arhiv Nova24TV.

Nasprotni dokazi, da Accetto ni kriv, za zdaj javnosti niso bili predstavljeni
Krivic zdaj pravi, da če je Accetto takrat kolege res zavedel z neresničnimi zatrjevanji (in dokazi, da ni bilo tako, doslej niso bili predstavljeni – pač pa nasprotni), potem je to sámo po sebi tako huda kršitev, da za seboj nujno potegne zahtevo po odstopu. “Še če se politik zlaže v parlamentu, je odstop neizbežen, pa če je bil v vsem drugem svojem delovanju še tako dober – če se to zgodi sodniku pri odločanju na ustavnem sodišču, še toliko bolj. Spet ne glede na vse njegove morebitne siceršnje kvalitete,” je jasen Krivic.

Kot pri Večeru citirajo Krivica, pa je bila ta dopolnitev njegovega stališča do te zadeve še dodatno nujna tudi zato, ker smo v teh dneh skoraj v vseh medijih, naklonjenih sedanjemu ustavnemu sodišču, oziroma ohranitvi njegovega ugleda in delovne sposobnosti, lahko zasledili neresnično (podtikajoče) komentiranje, da je sodnik Jaklič kolegu očital pristranskost pri sojenju. “Ne, očital mu je laganje kolegom. S tem v ničemer ne spreminjam svojega mnenja o (ne)upravičenosti in celo škodljivosti nekaterih drugih stališč sodnika Jakliča v tej zadevi,” še piše Krivic in na koncu dodaja, da pa bi bilo zelo škodljivo za ohranitev ugleda in delovne sposobnosti ustavnega sodišča oprostiti sodnika Accetta odgovornosti za storjeno tako, da bi se sprenevedali, kaj mu je bilo v resnici očitano.

Tibor Ferk

 • Antonius

  Če je lagal? S predsednikom Ustavnega sodišča morata oba odstopiti, ker se predsednik US spreneveda, Accetto pa laže.

 • Čivko

  Jaz bi vse te sodnike nagnal ven iz sodišč in potem samo nekatere, vsakega posebej, preko testiranj, nastavil zopet na sodniško funkcijo. Ostale barabe, ki zlorabljajo položaj sodnika, pa zaprl v kletke 1m X 1m X 1m !!!!!

 • Rožle

  Pri nas 100 kil koke obrneš na mesec …
  pa šetaš po Ljubljani, ko komunistićni heroj po 2, svetovni vojni, evo vam komunizem,…

  • sodnikisozločinci

   Najprej bi vse kaznoval po metodah kočevskega procesa, potem bi pa ugotavljal kdo je kriv in kdo nedolžen.

 • Olga101

  Odstopi naj predsednik ustavnega sodišča, tovariš Knez, ker koruptivno zagovarja nezakonitost, skupaj z lažnivim ključem Accetom!

 • dež

  Večina sedanjih ustavnih sodnikov zaradi popolnega nepoznavanja in nerazumevanja ustavne materije sploh ne bi smela kandidirati, kaj šele biti izvoljena.

  • xtc

   Saj razumejo samo oni niso prisegli SLO ustavi ampak CK ZK in Milanu Kučanu to je problem,Kučan pa je nad ustavo,kot so bili vsi CK jevci v SFRJ.

   • dež

    Se ne strinjam čisto. Se spomniš kaj je rekla Murglova, da menjajo ustavne sodnike ? Jaz sem imel občutek, da ona smrtno resno misli, da se jih menja kot nogometaše med tekmo. Pazi, visoko izobražena, sodnica, ki meni, da je tudi US strankarski vrtiček. Enako velja npr. za Pahorja, sicer ne bi načrtno zjebal Jakliča, ko je le-ta kandidiral za sodnika ESČP. Levičarji so retardi in jim ni pomoči, žal, se jih ne da spremeniti.

    • xtc

     Zate je pol pismena Bosanka,ki je sodnica pa še slovensko ne zna pravilno govorit-študirana?
     Zame NE,je debil,če bi bila študirana nebi govorila kar govori,pa še to v boanskoslovenščini in to so SLO “študirani” sodniki?

     • dež

      Saj to je glavni problem, ljudje z doktorati, v bistvu pa polpismeni, da ne rečem idioti. Ona je sicer po rodu Bosanka, ampak s številnimi Slovenci ni nič drugače. Zato pa večina sodb pade, ker sodijo takšni retardi.

 • xtc

  Očitno je SMC Acceto očitno še za trdega komunista Krivica preveč,vendar pa Krivic nima jajc ,da bi jasno povedal da naj spokata tako Knez,kot Acceto.
  Seveda pa Krivic v znani mantri napreje;Protestirati proti sodstvu je maloda ne nemoralno.
  No očitno idiotu levem še ni jasno,da narod ne protestira zato,ker bi bilo sodstvo strokovno in nepristransko,pač pa ker deluje kot socialistična mafija,ki naše oprošča,ne naše pa obsoja brez dokazov.
  Krivic pozablja na nekaj oz. ne more iz svoje rdeče kože-tudi nad sodstvom mora biti nadzor ampak ne s strani samega sebe marveč zunanji,kajti,ko se začno pojavljati politično motivirane obtožnice in sodbe je nujno take zadeve,ki nimajo nobenih pravnih osnov preizkati in sodnike,ki take stvari dopuščajo nagnat iz službe.

  • dež

   Ko bereš komentarje od Krivica, moraš vedno ločiti Krivica pravnika od Krivica politika (levičarja).

 • samsara

  Kaj ta tovariš sploh še javno pametuje, ko je očitno že ‘nekoliko zmeden’ pri svojem razumevanju in presoji.
  Poleg priložnosti za očiščenje in odstranitev SMC lažnivcev, je to priložnost, da tudi on zaključi s svojo prakso.

 • antimur

  Lepo Krivic, da občasno prideš malo k sebi, toda ne pozabi, da si nam zasvinjal Slovenijo z desetitisoči prevarantskimi barabami, po tvoje izbrisanimi.

  • rubec

   ********

 • Boreas

  Očitno živimo v deželi lažnivcev. Kmalu ne bo nikogar več, ki bi se mu zdelo vredno govoriti resnico. Laž je zakon!

 • sloustava

  Knez, “baje necak Sima Ivanjka”, a te je kaj sram, da si po politicnem pedigreju priplezal na US.

  • Andre Frass

   Poglej navezo knez, Ivanjko,Cijan,Toplak

 • šmentanamuha

  Počakajmo še kakšen da, da si gospod krivic še enkrat ne premisli.

  • rubec

   hehehe

   • šmentanamuha

    :)

 • Franc Vidrih

  Rdeči partizani bi si zaslužili naziv herojstva, če bi imeli saj 10% zmag nad okupatorjem, od števila 700 kolikor so zagrešili morišč po celi Sloveniji in to največ po vojni. Ta film je sramota za režiserja, igralce in celotno ekipo in še za vse, ki so ga gledali.

 • Darko

  ddr. Klemen Jaklič…odličen kandidat za novega premiera. Novi oseba v desni politiki namesto Janše.

  • xtc

   Jaklič je sodnik strokovnjak ne politik ne mešat poklecev.

 • xtc

  Požar danes omenja odhod Acceta-seveda bi moral oditi tudi Knez,zna pa se zgoditi ,da bodo skušali ohraniti zadevo na SILO ALI PA NEMARA POVZROČITI PADEC CELEGA US ,DA SE ZNEBIJO VEN JAKLIČA IN NAMESTIJO SAMO SVOJE TJA.

 • IZBIRA

  V partizanski državi laganje ni nič slabega, če se s tem ohranjajo vrednote NOB kot so ponarejanje vseh vrst, tatvine, konfiskacije, umori, likvidacije, spolna promiskuiteta med sodelavci, nepotizem, sistemska korupcija, agitprop, sledenje, prisluškovanje, ustrahovanje, alkoholizem, ilegalne migracije, tihotapljenje drog in cigaret, socialni banditizem, kvazi podjetništvo, transferni parazitizem, privilegiji brez osnove, prikrivanje…Seveda je to vredno prezira moralne večine državljanov, ki so žrtve navedenih partizanskih vrednot.

 • RATATA

  Malo pred smrtjo bi dušo reševal in jo usmerjal… mi je pravu en iz krematorija,, da se vsak, ki ga položjo not na sežig vsede.

 • RATATA

  VEČINSKI MEDIJI DIRIGIRANO PRIKRIVAJO LAŽI – Pri reševanju vojaka Accetta in prikrivanju laži na ustavnem sodišču pa aktivno sodelujejo dirigirani večinski mediji.

  Tako so:
  1. Najprej popolnoma zamolčali razkrito korespondenci med Accettom in vodilnimi politiki SMC.

  2. Popolnoma zamolčali laži Mateja Accetta, zapisane v objavljenih sklepih ustavnega sodišča.

  3. In začeli “spinati”, da gre za interni strokovni spor med ustavnima sodnikoma Matejem Accettom in Klemnom Jakličem, pri čemer naj bi bili pozivi k odstopu Accetta neutemeljeni.

  4. Potem pa v torek tekom dneva ves dan nekritično objavljali izjave in intervjuje Rajka Kneza, ki, kar že dokatano, javno laže v obrambo Mateja Accetta.

  5. Čimprej bodo afero Accetto poskušali popolnoma pozabiti.

  TODA:
  KAJ PA JE SEDAJ S TISTIMI UKINJENIMI ČLENI V ZAKONU O MIGRANTIH, KI JIH NIKAKOR NE MOREMO VEČ NAPODITI IZ OSAMOSVOJENE SOCJALISTIČNE REPUBLIKE SLOVENIJE??????
  ENA AFERA BO DRUGO ANULIRALA!!!! SPET!!!!

 • Andrej

  Na veliko objavljajo mnenja ustavnega sodnika, ki je doktoriral iz jugoslovanskega samopupravnega prava in nikoli opravil prekvalifikacije na slovensko pravo. Pogrešam še mnenje predsednika CK ZKS. Zadnje čase je zelo aktiven in me čudi, da se pa tukaj ne oglasi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!