fbpx

Matjaž Nemec s partizanskim imenom Nitka, ima po novem tudi večerni doktorat, in sicer iz obračanja dejstev

Vir: Facebook

Poslanec SD Matjaž Nemec, ki si je v spomladanskem valu epidemije prislužil partizansko ime Nitka, se je tokrat na Twitterju oglasil z novico, da ljudje umirajo in opozoril, da tako več ne gre. V prvem valu epidemije je tarnal, da bi šel rad v trgovino s sadjem in v trgovino s kmetijskimi pripomočki, ki ju v njegovi občini ni, zdaj pa bi najraje kar zamenjal predsednika vlade, ki je po njegovem kriv za epidemiološko stanje v Sloveniji.

Člani stranke SD se že od začetka izbruha epidemije požvižgajo na ukrepe, ki jih je vlada sprejela v želji, da bi zajezila širjenje okužbe covid-19. Na tak način se namreč, zoperstavljajo vladi in še toliko bolj predsedniku vlade, Janezu Janši. V zadnjem času se sicer pretvarjajo, da so tudi oni podporniki ukrepov, vendar od tega, ko so na primer navijali za šolo brez mask, še ni tako dolgo, da bi lahko pozabili. “Razmere so slabe zato, ker v SD žal izkoriščate boj s covidom za politični boj. Vaš moto pri tem je: Več okuženih in mrtvih, bolje za nas. Vaše nasprotovanje ukrepom to dokazuje, preko trupel nazaj na oblast,” je našemu najljubšemu intelektualcu v odgovor zapisal uporabnik Rajko Javornik.

Predsednik Knovs-a Matjaž Nemec je torej na družabnem omrežju delil svoje mnenje, da je predsednik vlade Janez Janša kriv za to, da ljudje umirajo, obenem pa je še objavil članek portala necenzurirano, ki, tako kot imajo tam v  navadi, objektivno navaja, da je Janša ukrepe sprejel prepozno. Spomnimo, da voditeljica stranke SD Tanja Fajon ves čas ponavlja, kako vlada pretirano straši in bi morala svoj dialog zastaviti drugače, bolj strpno in potrpežljivo. Z drugimi besedami, da bi bila za ljudi dovolj že priporočila stroke, ukrepi pa so pretirani in zastrašujoči. Kar pa se je v praksi izkazalo za neresnično, saj nekateri še zdaj, ko so sprejeti bolj skrajni ukrepi, teh ne želijo spoštovati. Kljub temu, da imamo zaradi virusa okoli trideset mrtvih dnevno. Ker imajo pač svoje pravice. Do dihanja. In očitno tudi do tega, da okužijo še vse ostale okoli sebe. Na to, da je Nemec izrazito kontriral vsem zaščitnim ukrepom, je opozoril tudi urednik in novinar Bojan Požar.

Iz obračanja dejstev ima Nemec ne le večerni magisterij, ampak doktorat
Perverzno obrača dejstva. V tem nima samo večerni bolonjski magisterij, ampak doktorat”, je Nemčevo objavo na Twitterju komentiral uporabnik Igor Kovačevič. Nemec ima pri zavajanju javnosti in pri obračanju dejstev že kar nekaj kilometrine. Tako je bilo recimo pri “aferi” Malalan, ko je trdil, da je na meji z Italijo prišlo do incidenta, v katerem naj bi vojak avtomatsko puško nameril v glavo civilistu. Do tega dogodka v resnici sploh ni prišlo, Nemec pa je pri svoji manipulativni zgodbi vztrajal še naprej in celo sklical novinarsko konferenco. Po tem so ga pogosto videvali v prostorih uredništva oddaje Tarča, v tistem času se je namreč kot predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb blamiral z nenapovedanim nadzorom notranjega ministra Aleša Hojsa, ki pa mu gre v nos tudi te dni.

Vir: Twitter

Knovs je v ponedeljek namreč ponovno opravil nenapovedan nadzor na Generalni upravi policije, na Nacionalnem preiskovalnem uradi in na Sovi. Nemec bi rad na vsak način dokazal, da so Hojsove odredbe za revizijo nekaterih razvpitih afer iz preteklosti nezakoniti in da nezakonito posega v delo Policije. Nemčevih izpadov v Državnem zboru niti ni vredno ponovno omenjati. Lahko pa spomnimo še na vprašanje nekdanjega notranjega ministra dr. Vinka Gorenaka, ki ga je zastavil stranki SD, in sicer, zakaj so v času, ko oni vodijo Knovs, mediji večinoma že v naprej obveščeni o nadzoru varnostnih in obveščevalnih služb. V času tega vprašanja se je to zgodilo tudi pri zadnjem nadzoru kriminalistične policije. Zgodilo pa se je ponovno ta teden, ko so na POP TV-ju imeli cel kup insajderskih informacij o nenapovedanem nadzoru, ki smo ga omenili malo prej. “Naj vam ponudim še odgovor, ker na vprašanje tako ali tako ne boste odgovorili. SDS je varnostne in obveščevalne službe nadzirala, kot veleva zakon, vi pa se greste čisto strankarsko politično propagando,” je Gorenak sam odgovoril na svoje vprašanje.

Nemec udarjal po mizah, namesto da bi pomagal zagotoviti pomoč tistim, ki jih je epidemija najbolj prizadela
Poslanec Nemec je tudi sicer večkrat jasno pokazal, da mu je najbolj  od vsega pomembno nasprotovanje vladi, ki se od prvega dneva nastopa mandata dalje ukvarja z zajezitvijo širjenja virusa med populacijo in s sprejemanjem ukrepov za blažitev posledic epidemije. V času sprejemanja petega protikoronskega paketa smo bili priča prizoru, kako je Nemec v znak protesta udarjal po mizah, namesto da bi imel v mislih zagotovitev pomoči tistim, ki jih je epidemija najbolj prizadela. Proti vladnim ukrepom pa je jasno tudi stranka SD, ki se je pred kratkim malce zatipkala in na Facebooku objavila pohvalo influencerju Marku Potrču.

SD hvali Potrča 2 (Vir: Facebook)

Čestitke za odlične prispevke, ki pokažejo, da je tudi drugače možno,” so zapisali. “To kar sedaj počne vlada je uničevanje malega gospodarstva, na račun svoje nesposobnosti, ker ne želijo in ne znajo drugače. Švedi in tudi Hrvati dokazujejo, da je to možno.” Potrč se je odpravil na Švedsko z namenom, da bi od tam širil svojo krivo vero, kako so protikoronski ukrepi povsem nepotrebni. No, Švedska je medtem tudi sama uvedla nekaj bolj restriktivnih ukrepov, tako da oglašanja že nekaj dni ni bilo. Je pa dejstvo, da v stranki, katere pripadnik je tudi Nemec, zavračajo ukrepe in vsaj posredno navijajo za njihovo nespoštovanje. To nas je pripeljalo v sedanjo situacijo, ki je sicer podobna stanju v ostalih evropskih državah, pa vseeno. Lahko bi bili boljši, če ne bi imeli opozicije, ki gradi svojo politično agendo na temeljih žrtev bolezni in ki egoistično razmišlja le o tem, kako bi se vrnili nazaj na oblast.

Sara Bertoncelj