Med skrajneži, ki so želeli uničiti Shod za življenje, tudi tuji ekstremisti Antife – bodo v Levici prevzeli odgovornost za neprijavljeni protishod?

Transparent podpornikov smrti nedolžnih otrok na shodu za življenje (foto: STA)

V Ljubljani se je odvijal Pohod za življenje, ki je potekal od Levstikovega do Prešernovega trga. Shod je bil prijavljen. A zagovorniki smrti nedolžnih otrok so organizirali protiprotest, ki ni bil prijavljen. K udeležbi na neprijavljeni shod zagovornikov smrti nedolžnih otrok so javno pozivali tudi v parlamentarni stranki Levica. Kjer je Levica, pa so zraven tudi njihovi sateliti. Pohoda smrti so se udeležili tako domači kot tuji zapatisti. Po pričakovanjih gre za anarhiste, socialiste in komuniste.

“Odločno protestiramo proti vnovičnemu shodu nasprotnikov pravice do splava (drugo leto zapored),” so se opredelili radikalci iz Levice. “Nasprotniki splava drugo leto zapored organizirajo shod! Pridi na protishod!” so oglaševali po družbenih omrežjih.

“Kolikor jaz vem, takrat poteka od Levstikovega trga do Prešernovega trga Pohod za življenje. Ta pohod je prijavljen v skladu z zakonom. Ker UO LJ ne more dati dovoljenja za dva shoda ob isti uri na istem kraju, to pomeni, da en shod ni prijavljen. Upam, da boste postopali v skladu z zakonom in organizatorju Pohoda za življenje omogočili, da v miru spelje prijavljen in odobren pohod. Lahko se pa obrnete na Levico, ki “protishod” propagira,” je na Twitterju zapisal odgovorni in glavni urednik Demokracije Jože Biščak.

Levica se zavzema za smrt nedolžnih otrok
“Tako imenovani Pohod za življenje je naperjen proti pravici žensk o svobodnem odločanju o rojstvu otrok. To pravico želijo mračnjaški deli družbe ženskam ponovno odvzeti, ženske pa potisniti globoko v preteklost, v čas pred koncem druge svetovne vojne, ko si je patriarhalni sistem telesa in življenja žensk prilaščal. Splav je bil prepovedan, ženske pa niso imele niti volilne pravice,” so zapisali v Levici. “Svobodno odločanje o rojstvu otrok” pomeni odločanje o življenju ali smrti otroka.

Image

Tako so zapatiste iz tujine sprejeli na Metelkovi, kjer so vihrali z MAO ter zastavami Antife. (Foto: Twitter)

To, da je “pravica” do umora nedolžnega otroka v Sloveniji zaščitena z ustavo, je v resnici tisto, kar v Levici tako radi nazivajo za “mračnjaško” in “zlovešče”. Na pisanje Levice se je odzval tudi tiskovni predstavnik ministrstva za kulturo Mitja Iršič. “Svobodno odločanje o rojstvu je zagotovljeno že z brezplačno kontracepcijo in šteko kondomov za 2.99 €. Nezaželene nosečnosti v sodobnem času bi res lahko bile bolj izjema kot pravilo.”

Image

Foto: Twitter

Predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc je ob zaključku Pohoda za življenje povedal, da se je policija na letošnji pohod bolje pripravila kot lani. A brez motenj seveda ni šlo. Častilci smrti so pohodnike za življenje silili skozi stranske ulice. Tudi ko jim je Primc ponudil minuto časa, da povedo svoja stališča, so zagovorniki splava, kot bi jih obsedli demoni, še naprej vreščali in žvižgali. Častilke smrti so ravno tako skušale vdreti pred Magistrat s Tromostovja, a jih je ustavila policija.

Na protiprotestu prisotni elementi radikalne Levice
Zaradi težav, ki so nastale zaradi javnih pozivov parlamentarne Levice na neprijavljeni shod nasprotnikov življenja, bo zanimivo spremljati, kako se bo odzvala policija. Jim bo tokrat le uspelo najti organizatorje neprijavljenega shoda, na katerem so se zavzemali za pobijanje nedolžnih otrok? Navsezadnje so kolovodje Levice tudi v državnem zboru. Shoda proti življenju se je udeležila tudi poslanka Levice Nataša Sukić.

Nasprotniki shoda za življenje so zavrnili možnost, da povejo svoje mnenje, in so namesto tega kričali in žvižgali, kot bi jih obsedli demoni. (Foto: STA)

Kjer je Levica, pa so zraven tudi njihovi sateliti. Pohoda smrti so se udeležili tako domači kot tuji zapatisti. Po pričakovanjih gre za anarhiste, socialiste in komuniste. Koordinacijo tako imenovanih “zapatistov” sestavljajo Anarhistična pobuda Ljubljana, ex-Socialni center Rog, Brcnimo rasizem, spletna stran Komunal.org, Sprehod, Ambasada Rog, Črne Mačke, Zadruga urbana, Črn trn, Mladinska aktivistična organizacija (MAO) in Nutrije proti gentrifikaciji. Z drugimi besedami, radikalni anarhokomunisti, ki veselo mahajo z zastavami Antifa in vsemi njenimi raznobarvnimi odtenki.

Ivan Šokić