Mediji ustvarili spor, ki ga ni bilo

Datum:

Nekateri mediji prežijo na vsako majhno možnost, da kak podatek o vladi negativno napihnejo ali ga priredijo na tak način, da vlado prikaže v problemih. Eno takšnih medijskih pretiravanj in konstruktov je bila tudi “informacija” o domnevnem sporu med ministroma Gantarjem in Počivalškom, ki naj bi se sprla okrog zaostrovanja ukrepov. Ministra sta že podala izjavi za javnost, v kateri sta zavrnila namige o njunem sporu.

V časih, ko mora vlada ves čas tehtati med življenji in trpljenjem gospodarstva, med različnimi resorji seveda prihaja do nesoglasij, vlada kot celota pa na koncu nesoglasja pomiri s konsenzi, ki dajo ukrepe. Mediji pa tukaj vmes iščejo “rumene informacije”, da bi lahko prodajali disfunckionalnost vlade.

Eden zadnjih takšnih primerov je nesoglasje med ministroma Zdravkom Počivalškom in Tomažem Gantarjem glede zaostrovanja ukrepov. Prvi zastopa gospodarstvo, drugi zdravstvo in javno zdravje – po naravi resorjev, ki med epidemijami neizogibno trčita. Nekateri mediji pa so iz tega želeli napihniti ali celo povsem konstruirati spor.

Ministra sta oba zavrnila za javnost zavrnili namige o tem, da se ne razumeta ali da sta v sporu: “Govorice o domnevnih trenjih okoli strožjih ukrepov med mano in Počivalškom/Gantarjem ne držijo, sodelujeva korektno. Vsak zagovarja svoj vidik za ukrepanje ob tej zdravstveni in ekonomski krizi, iščemo konsenz, vlada pa odloči glede na situacijo. Samo skupaj lahko ustavimo epidemijo.

https://twitter.com/tomazgantar/status/1327174441294557186?s=20

Še ena lažnih novic
Enkrat več torej napihnjene novice, ki bi vlado rade destabilizirale in jo tudi ljudem predstavile kot nestabilno. Ta vlada je kljub vsemu preveč kakovostna, profesionalna, usklajena in delavna, da bi si dovolila takšno ceneno politikantstvo osrednjih medijev.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...