fbpx

Mediji zanemarjajo podporo pokrajinskih odborov DeSUS predsednici Aleksandri Pivec – Severna Primorska za nadaljnje uresničevanje zavez iz koalicijske pogodbe!

Ministrica za kmetijstvo, podpredsednica vlade in predsednica stranke Desus Aleksandra Pivec (Foto: Demokracija)

“Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske podpira predsednico stranke dr. Aleksandro Pivec ter vodstvo stranke DeSUS pri dosedanjem in nadaljnjem delu v koaliciji, v luči uresničevanja zavez iz koalicijske pogodbe in programa stranke DeSUS,” so jasni v Pokrajinskem odboru Severne Primorske stranke DeSUS. Izrazi podpore vodstvu že omenjene stranke pa prihajajo tudi z drugih pokrajinskih odborov. Nezadovoljstvo v stranki skušajo ustvarjati zgolj posamezniki, ki svoje parcialne interese postavljajo pred interese slovenskih upokojencev, za katere vlada pripravlja ambiciozne načrte za izboljšanje gmotnega stanja.

Mediji te dni stopnjujejo napade na predsednico Demokratične stranke upokojencev Aleksandro Pivec, nazadnje preko nezaupnice pokrajinskega odbora Južna Primorska, kjer jo preko določenih poslušnih članov ruši Tomaž Gantar.

Toda povsem zanemarjajo, da ima predsednica Pivčeva podporo številnih drugih pokrajinskih odborov, vendar raje potencirajo marginalne, da bi ji povzročili kar se da veliko politično škodo. Cilj je namreč padec vlade, ki ima pripravljene ambiciozne načrte na področju ukrepov za upokojence, to pa bi bilo za najbolj ranljivo skupino državljanov izjemno škodljivo. K umiritvi strasti je pozval celo predsednik Zveze društev upokojencev Janez Sušnik, saj bi bilo kakršnokoli rušenje aktualne vlade, po njegovem neodgovorno do slovenskih upokojencev.

Foto: STA

Številni pokrajinski odbori stranke DeSUS so se namreč že sestali na rednih ali korespondenčnih sejah in sprejeli sklepe v podporo vodstvu stranke pri njenem delu. Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske je sprejel sklep, s katerim so izrazili podporo predsednici stranke dr. Aleksandri Pivec ter vodstvu stranke DeSUS pri dosedanjem in nadaljnjem delu v koaliciji, v luči uresničevanja zavez iz koalicijske pogodbe in programa stranke DeSUS. Prav tako pozivajo vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov.

Luka Perš