Medijska hinavščina: Ko Zmago Jelinčič podpre proračun “njihovega ljubljenca”, težav ni!

Foto: STA

Če je v lanskem letu prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Plemeniti zmotil dominantne medije, ko se je ta pojavil na tradicionalnem taboru stranke SDS v Bovcu, pa je seveda povsem drugačna zgodba, ko ta podpre proračun njihovega ljubljenca–Marjana Šarca. Ti so namreč brez kakršnih koli zadržkov zapisali: “manjšinska vlada uspešno do proračunov”.

Seveda je povsem jasno, čemu jih je tako zmotila udeležba Zmaga Jelinčiča na lanskem taboru članov SDS v Bovcu. Njegovo prisotnost so namreč razumeli v kontekstu pridobivanja poslanskih glasov, da bi relativna zmagovalka volitev, stranka SDS, prišla do sestave večinske vlade. Vse skupaj pa so podpihnili še tako, da so pripisali, kako naj bi bila njegova udeležba nenavadna tako mnogim simpatizerjem SDS, kot tudi nasprotnikom stranke.

 

24ur

V primeru proračuna povsem drugačno poročanje
Ko pa je Jelinčič v četrtek Šarčevi manjšinski vladi pomagal pri sprejetju proračunov za naslednji dve leti, najvišjih do sedaj, vse tiho je bilo. Zaslediti je bilo mogoče naslova kot sta: “Manjšinska vlada uspešno do proračuna za leto 2020, proračun za leto 2021 najvišji doslej”, “Bertoncelj po potrditvi: Proračuna sta usmerjena v povečevanje blaginje vseh”. Tako je bil sprejet proračun v okviru katerega so upoštevali le sedem od približno 130 vloženih dopolnil, ki so ga vložili na strani opozicije. Medtem, ko je bilo po navedbah STA največ soglasja pri predlogu SDS, da se 400.000 evrov nameni za obnovo pogorelih planinskih domov na Korošici in Okrešlju, pa so se najbolj kresala mnenja glede povprečnin.

MMC

Očitno je grožnja finančnega ministra Andreja Bertonclja, ki je napovedal, da bo v primeru zvišanja povprečnin Slovenija ostala še brez enega ministra, zalegla. Marsikoga pa pri vsem skupaj upravičeno jezi mizerno zvišanje pokojnin: “Če bo gospodarska rast letos več kot 2,5-odstotna, se bodo pokojnine decembra 2020 zvišale za 6,50 evra. Če bo rast višja, bo višja tudi uskladitev pokojnin: v primeru več kot 3,5-odstotne rasti bo izvedena v višini 9,75 evra, v primeru več kot 4,5-odstotne rasti pa v višini 13 evrov.”

Večer

Kritik na Twitterju ne manjka
Glasovi poslancev SDS, NSi in Levice proti so bili preglasovani na račun odločitve stranke SNS, ki ima v parlamentu 4 glasove. Kaj si o tem mislijo ljudje, pa največ sami po sebi povedo komentarji uporabnikov Twitterja: Torej se v žepni državici sredi Evrope dogajajo čudeži, kjer vladi, ki nima parlamentarne večine, vseeno USPE pod streho spraviti celo 2 letni proračun!”; saj vemo da so teli levuharski mediji leglo laži. Mafija obvladuje mafijo ali kako so že rekli?”; “Lepo se smehlajo, pa so si si še za nekaj časa zagotovili mir ob poslanskih plačkah! Ob volitvah nikoli nisi varen! Jelinčič pa kar naenkrat ni več nacionalist, kar bi bil v družbi z Janšo. Višja matematika!”; YUGOSlovenija pač”, “Ni bilo taki hudo. Jelinčič pristane na vse pogoje samo, da ostane v pralamentu. ;)”; “Ali ni Jelinčič nacionalsocialist, sinoči je pokazal, da je samo socialist !”; “Zamisli ko jim je tudi Jelinčič dober samo da ne pride Janša na oblast.”

Potrebno je poudariti, da je marsikoga pri Jelinčiču zmotilo, da je ta podprl proračun v katerem je kar 7,75 milijona evrov namenjenih za migrante in to kljub dejstvu, da velja za velikega nasprotnika nezakonitih migracij. Prav tako je z glasom za podprl, da se ogromno denarja nameni za nevladne organizacije, ki pa migrante švercajo čez mejo. 

 

Foto: Facebook

Če so se mediji čudili, kako je mogoče, da je na taboru SDS Jelinčič, ki je stranko v preteklosti označil za golazen, pa se ti očitno sedaj ne čudijo, kako je lahko Jelinčič podprl vlado Marjana Šarca, glede katere je ta povedal že marsikaj krepkega, pred njenim samim formiranjem pa dejal, da naj bi bila ta slabša kot otroški vrtec. Hipokrazija mainstream medijev na višku!

Hana Murn
 • Stric iz ozadja

  Itak, da se ne cudijo, ce ima pa ze 15 let Tito na vrtu. Zakaj bi se? Takisto je bilo cudno, da se Udbovec in Titofil “prodaja” na taboru SDS.

  Cuden clanek.

  • Nata

   Zakaj bi pa bilo čudno ?? Mislim, da na kongrese strank lahko pride vsak prvak druge stranke, če želi in se po normalnih regelcih najavi.
   Saj kongresi niso nič skrivnostni, da se ne bi smelo kaj vedeti. . . .videti ?

 • Antonius

  Jelinčičev nacionalni interes je zreduciran na skrb za svojo kleptomansko rit.
  Ko Jelinčič volivce lovi na limanico slovenskega nacionalnega interesa, jim laže, ker ve, da ga vodi samo njegov sebični interes.
  Po čem je poznana njegova družinska veja na primorskem? Ata je fasciniral ogenj, sinova pa tuja lastnina.
  Jelinčič je zagotovo zelo sposoben, ker vse, ki mu verjamejo, zelo prepričljiv vleče za nos.

  • Antonius

   Jelinčičevim nacionalistom!
   A samo sedem vas je?
   Naslednje volitve vas bodo iz parlamenta odnesle za zmeraj.
   Slovensko nacionalno je slišati lepo, težko je pa poslušati refren, ki odmeva s prevaro in lažjo.

 • joza joza13

  Zmago je zgolj kalkulant, ki kalkulira s vprašanjem – kaj je dobro za njega. Ne skrbi ga dejstvo, da njegova stranka ne bo več videla DZ. Zakaj ga to ne skrbi? Ker je tip z eno nogo že v grobu – leta so tu, tič je mlahav, družina je razpadla… Ni sledu o kakšni kreposti, o odgovornosti do ljube nam domovine, o zdravi pameti… sedaj je v fokusu zgolj še vprašanje, če bo lesarju s popravci kaj padlo z mize!
  Nizko je padel. Sedaj je spet zgolj na mrhovino prežeča hijena.

  Nekoč so podložniki čakali, da je gospodu/kralju kaj padlo z mize. Danes pa hijene čakajo, da z mize kaj pade prepotentnemu narcisu, igralcu v mafijski žaloigri, srbskemu kolaborantu…
  Katero mesto zaseda v tej zgodbi Slovenija?
  Slovenke&Slovenci?

 • Nata

  + + + + ++ A, kaj si ljudje mislijo ??
  Hja? Kaj neki. . . . . človek se znajde v vseh situacijah. . . .saj je bil in je še Padalec !
  Sicer ima -po moje – vso pravico ravnati , tako kot ravna. Išče samo bonuse zase osebno !
  To gledanje samo na svojo rit, močno načenja slovensko politiko.
  Hinavščina brez primere do svojih volivcev.
  Ampak , kako ravnati ??
  Kaj pa , če se upremo tako, da državljani sploh ne gremo volit ? Ali je že bil kdaj v zgodovini parlamentarne demokracije primer, ko je opozicija izstopila iz Parlamenta ??
  Ne se smejat, prosim. . . . .

  • RATATA

   Imamo v skupščini morda opozicijo?

   • Nata

    Touche !!!

 • est

  Jelinčiču je potrebno priznati, da je dober “trgovec” in svojo dušo je prodal za dober denar.

  • SIMON ROZIC

   …ah, ta sramota od Jelinčiča! Še en zabavljač se vrinil v vrste narodnih izdajalcev!

  • zokispoki

   Itaq !

  • Anton

   treba je vedeti da je bilaJelinčičeva prva žena Berta Bojetu židovske krvi, slednji pa so znani, da imajo trgovanje v krvi

   sarkazem press

   • freedomfighter

    To da vecina sveta ne mara judov je logicno ker vecina ne mara uspesnejsih od sebe…pol sveta sovrazi zda izkljucno iz fousije

 • Beli Sneg

  Poanta članka je kako mediji hinavijo zdaj ko je nacionalist podrl Serpentinška, če bi JJ bi bil pa grdi nacionalist. Problem so pa vedno znova Butalci. Kako je prevarant z obiskom na kongresu SDS znova pridobil Butale, češ saj je desni, v resnici pa desni nikoli ni bil: bil je udbovec, kadel je po cerkvah, na vrtu ima morilca in diktatorja… Ampak Butalc vedno znova nasede in Jelinčič ima spet dobro službo v parlamentu, čeprav je zrel za penzijo. Zdaj so pa SDS krivi. Še klošarju daš, če se povabi na piknik.

  • RATATA

   Je pa podpora plemenitega srboljubnega padobranca zelo povedna o njegovem nacionalno naravnanemu programu stranke, saj ta pokvarjen pištolar s takšnimi podporami zrelativizira vse tisto, kar pravilnega pove o slovenskih Deželah in državnosti!
   No, da kandidira takrat kadar kandidirati mora in ne kandidira takrat kadar mora nekandidirati je pa itak jasno!

  • IvoZbogar

   Janša je hotel sestaviti koalicijo v kateri bi bila tudi Jelinčičeva SNS: A to ni hinavščina?

   • Beli Sneg

    Je hotel? Kdo je pa tebi to povedal? JJ je bil pripravljen pogovarjati se z vsemi. S kom bi pa delal vlado je pa za šloganje. Zato je to kar ti delaš klevetanje in laganje.

 • montyamp

  Krivosodje je v krempljih partije .
  Vlada je v kremplijih CKSKYU .
  Jelinčić , če hoče v svoji ločitvi uspeti s pomočjo udbosodja , mora podpreti predloge obstoječe vladavine , kot to počnejo pač sluzavi oportunisti .
  Njemu pomenijo tisti ki so ga volili , toliko kot lanski sneg .
  Butalci pa res ne bi smeli imeti svoje države .

 • VERZIFIKATOR

  Vse preveč pozornosti se dalo
  ostarelemu je tu padalcu,
  piruetnemu nekoč plesalcu,
  malo še pa strga se padalo.

  In kako potem, lahko si misli
  vsak le s čisto malo domišljije,
  konec bo padalske umetnije,
  trd pristanek in kadaver kisli.

 • Šiški padobranac

  Dominanten medij je FB, Twiter,…tam ste se objavili SDSarji z Zmagecom. Hehuhuhu…

 • Skrajno Desni

  Bukovi so volivci ki tega prevaranta Jelinčiča volijo, že na prvih volitvah ko je Jelinčič stopil v parlament je naslednji dan izdal vse svoje volivce pa mu zabitki še kar verjamejo.

 • svatne

  Kdor ni sposoben prepričati na volitvah, naj potem ne prodaja svoje pameti.

  • Stajerka

   ….ta je prišel v parlament samo zaradi puhlic o domoljubju, omejitvah migracij……naredil je politični samomor, da tudi 1% ne bo več dobil……je pa res, da bo verjetno za to uslugo toliko pokasiral, da v življenju ne bo več rabil razmišljat o dnarju ali kakšnem policijskem pregonu…..prasec!

   • marijan

    Ni samo Zmago, so tudi njegovi še trije poslanci – vse isto.

 • Stajerka

  ….prasec na dveh nogah…..13. prase…..KAJ so mu obljubili oz. mu bodo omogočili……v kamero flanca o nekih amandmajih…..daj Zmago mej jajca in povej KAJ boš dobil v zameno za lasten žep……

  • marijan

   Njega zanima samo deenaar….. VELIKO DEENAARJAA ….. !

   • WISKY 1000

    Moniki želim,da ga dobro obere

  • maksimalno

   Lahko da so mu obljubili pomoč in zmago na sodišču proti bivši
   ženi Mončici. To bi ga po moje ta trenutek najbolj osrečilo. Kaj pa vemo, pri nas je vse možno.

  • WISKY 1000

   Se bo ja našel kakšen zapečeni,da ga naskoči

 • Andreja Knego

  Enkrat sem ga vidla v Intersparu Vič, upam, da ga še kdaj, da mu v faco povem, kaj si mislim o njem!

  • WISKY 1000

   TA SE PO VETRU RAVNA,ZATO NA VOLITVAH VSI ZA SDS,DA REŠIMO IN OSVOBODIMO SLOVENIJO PRED BARABAMI

   • freedomfighter

    Ce vsi volivci sns volijo sds je ta se vedno na istem glede sestavljanja vlade

 • Unikatna

  Sam sebi si je zadal udarec! Sama hinavščina in ritolizništvo jih je, eden bolj kot drugi. Pred volitvami pa goflje vrtijo!

  • marijan

   Zato so
   predvolilna srečanja brez pomena/proč vržen denar, ker nastopajoči samo “glumijo”, da bi bili množici všečni
   RESNIČNA in PRAVA PREDVOLILNA KAMPANJA TRAJA 4 LETA

   To si morajo volivci zapomnit !

 • milanček

  ta pokvarjen stvor, je bil pokvarjen že, ko ga je mati povrgla, nakar se je samo še izpilil! upam, da ga bo priležnica, ki mu je rodila dva otroka, obrala do amena, saj je ogromno njegovega imetja itak ukradenega!

  • ZatonMesecnikov

   Pokvarjen je tisti, ki mu vedno znova omogoči priti v Parlament.

   • milanček

    ja, nekateri slovenceljni so tako prtegnjeni, da kar smrdijo, zato pa je Slovenija tam, kjer je, v 3pm!

  • WISKY 1000

   Točno,deli se na pol

 • ZatonMesecnikov

  Še enkrat. Kdor ni prečital Plemenitega v teh 30 letih in mu da svoj glas, je potreben psihiatrične pomoči. Zrele družbe v preteklosti, so imele dodelan nabor izbire Volilcev. Dokazano neko premoženje, izobrazba itd. Če tega ni., pa takšni kot Levica, pa Plemeniti sedijo v parlamentu.

  • freedomfighter

   No tu se strinjam s tabo

 • Nšo-či

  Kaj pa je Zmago prejel za to “plemenito” dejanje?

 • JANEZ GUS

  Kakšne nagrade je včeraj talala rdeča kanalizacija.Čuvajam tekovin revolucije.,laži in potvatrjanje zgodovine.Ti psi čuvaji z demokracijo in resnico nimajo nič.Sramota za te medije in državo,ki to financira.Cirkusant pa karcirkusira.

 • R7

  K meni je prišla naga in bosa, nič ni prispevala, nič ni njenega..

  Tu je trdil drugače
  https://siol.net/novice/slovenija/od-kod-poslancu-zmagu-jelincicu-denar-110869

  Mar Zmago laže?

  • JANEZ GUS

   RES za kozlat.Teh izmišljotin seveda ni nihče preskoval,ker je njhov in ni član SDS.Tam takoj preiskujejo parcelo s porušenim poslopjem mafija rdeča.

  • PLavi-mil

   Upam, da ga Monika obere do kosti, vzdržala je 16 let z njim, moral bi ji z zlatom poplačati vsa ta leta.

 • tasilo

  PUŠČICA PIZDI

  Pri Udbi ta Zmago je bil kot Padalec,
  Od täkrat pa znan nam je kot Pizdajalec.

  Prodal bi še mater, vse za lastno rit,
  izdal je še narod, hinavec prikrit!

 • lokec

  Jelinčič pridobi glasove na desni strani nato jih pa proda na levo stran. To je znano že skoraj 30 let.
  Nekaj njegovih volivcev se s tem strinja torej so levi.

 • xtc

  Jeli je navaden Udbo-dre***mešalec in tat,ki je kradel po cerkvah in vojak udbe na vpoklic.
  Verjetno njegov zadnji mandat v parlamentu kot stranke.

 • janko

  Saj pravim, morda pa bi bilo zelo prav ustanoviti eno res desno politično stranko, na temeljih domoljubja, neprecenljivih krščanskih vrednot, doslednem poštenju, izključno skrbnemu delu, kjer je človek vsakomur tankočutno v le pomoč…
  SDS vedno absolutno v polnosti smo in ga ter ga bomo podpirali! Iz srca želimo, da čim prej in za VEDNO pride na oblast. Ta desna stranka bi bila ne le tesni zaveznik SDS ampak KAŽIPOT vsem in vsakomur- kako je edino prav in najuspešneje živeti. Kjer ni nihče zapostavljen in nesrečen. Nobenega egoizma, nepoštenosti. V tej smeri…
  (Dosedajšnja SNS, pa to je skupinica barbarov. Potem DOM, tu ni vse čisto). Kaj je s Primcem, ima fajn program.

 • WISKY 1000

  SEM VEDEL ŽE DOGO,DA JE B…..

 • freedomfighter

  Saj veste da je proracun namenjen drzavljanom in ne vladi kaj ne? Drzava brez proracuna ne more delovati tako da je edini namen za nasprejetje proracuna rusenje vlade…to velja le v sloveniji da je edini namen opozicije rusenje vlade…lahko bi se kaj naucili od kanadcanov kako pri njih delujejo mnjsinske vlade…vsak zakon podprejo druge opozicijske stranke

  • centurion

   Za širitev akademije v Lj.Polje bi lahko namenili kaj več.
   Vsaj za eno posteljo in lasten elektrošok za
   tovariša freedomfighterja.

   • freedomfighter

    Na zalost imate primerki s hujsimi tezavami prednost tako da moram spostljivo ppcakati v vrsti…je ogromno kriticnih primerkov kot si ti

  • Vince Blake

   Ampak ne takšen potraten proračun. Me ne bi nič motilo, če bi sprejeli nek normalen proračun, ne pa tale napihnjen balon izdatkov.
   Drugače pa Zmago…..uživaj še tale mandat, ker v parlament ne boš več prišel. Nikoli.

 • IvoZbogar

  Mene zanima zakaj kako Janša z lahkoto požira, da je jelinčič veliki občudovalec maršala TITA?

  • ZatonMesecnikov

   Kaj pa ima Ivan Janez s Plemenitim, Ivane?

 • Dizzy Spellbound

  Jelinčič je veternica, Slovenska Nacionalna Stranka simpatizira z bivšo Jugo in njenim “Velikim bivšim liderjem”. Žalostno, ker teptamo lastno indentiteto in zavednost, da smo Slovenci …….

 • cosmosjasnovidec

  Upokojencem naj bi pokojnine zvišali za 6,50 eura?????
  Hahahahahaha skoraj crknil od smeha.Ne bi rekel,če bi jim zvišali za 650 eurov ne,da se še naprej norčujejo iz njih.Kaj pa komu pomeni 6,50 eura??
  Sedaj mi pa res več nič ni jasno upokojenci pa bodo seveda še v naprej molčali tako,da vlada na njihov račun vzdržuje vso čefutarsko balkansko ter muslimansko golazen z čimer so seveda prikrajšani upokojenci kateri so delali po cirka več kot 40.let dobijo pa manjše pokojnine kot ta golazen mesečne dodatke brez,da omenjam socialno pomoč.
  Vem za nekaj te delomrzne čefutarske golazni kateri dobivajo socialne pomoči čez cirka 1200 eurov mesečno delali pa v življenju niso en sam dan in seveda tudi sedaj nočejo saj niso fuknjeni,da bi delali za manjše plačo kot dobijo podporo.
  Nenehno vsak mesec kupujejo ter menjavajo drage mobilne aparate ter podobne artikle dodatno pa še vlagajo zahteve za enkratne pomoči katere porabijo za enako stvar.
  Nikoli v Sloveniji ne bo drugače kdorkoli pride v vlado,ker nikoli ni bilo in ne bo saj se vsem samo gre za lasten stolček državljane pa pozneje,ko jebe.
  Za in po času komunizma se v Sloveniji ni nič spremenilo tako,da včasih,ko koga kje slišim,da je življenje v komunizmu bilo boljše kot danes ga navsezadnje razumem,ker se v času komunizma vsaj javno ni tako kradlo in ni bilo izdajalcev lastne države ter v parlamentu kot so danes saj bi jih komunajzerji že zdavnaj vse pobili kar bi seveda tudi bilo pravilno.
  Povsem jasno je,da za tistega kateri ni politik v parlamentu ali kateri stranki življenje v Sloveniji nikoli ne bo drugačno kot ga ima sedaj,ker je pač tako navajen ne ukrene nič in torej niti ne more kaj drugega pričakovati kot pa potlačeno slediti diktatorstvu v kakršnem se nahaja in bo tudi ostal.
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.

 • Ivo Coz

  Vprašanja, kako bo Serpentinšek izplačal plemenitega Padalca, so na mestu. Mogoče mu bo celo uspelo obdržati čudovito zidano vilo, če mu že ni uspelo obdržati žive.

 • Pepy

  Za zjokat … saj ni res – pa je ….. žal, je