fbpx

Medijska hinavščina: Ko Zmago Jelinčič podpre proračun “njihovega ljubljenca”, težav ni!

Foto: STA

Če je v lanskem letu prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Plemeniti zmotil dominantne medije, ko se je ta pojavil na tradicionalnem taboru stranke SDS v Bovcu, pa je seveda povsem drugačna zgodba, ko ta podpre proračun njihovega ljubljenca–Marjana Šarca. Ti so namreč brez kakršnih koli zadržkov zapisali: “manjšinska vlada uspešno do proračunov”.

Seveda je povsem jasno, čemu jih je tako zmotila udeležba Zmaga Jelinčiča na lanskem taboru članov SDS v Bovcu. Njegovo prisotnost so namreč razumeli v kontekstu pridobivanja poslanskih glasov, da bi relativna zmagovalka volitev, stranka SDS, prišla do sestave večinske vlade. Vse skupaj pa so podpihnili še tako, da so pripisali, kako naj bi bila njegova udeležba nenavadna tako mnogim simpatizerjem SDS, kot tudi nasprotnikom stranke.

 

24ur

V primeru proračuna povsem drugačno poročanje
Ko pa je Jelinčič v četrtek Šarčevi manjšinski vladi pomagal pri sprejetju proračunov za naslednji dve leti, najvišjih do sedaj, vse tiho je bilo. Zaslediti je bilo mogoče naslova kot sta: “Manjšinska vlada uspešno do proračuna za leto 2020, proračun za leto 2021 najvišji doslej”, “Bertoncelj po potrditvi: Proračuna sta usmerjena v povečevanje blaginje vseh”. Tako je bil sprejet proračun v okviru katerega so upoštevali le sedem od približno 130 vloženih dopolnil, ki so ga vložili na strani opozicije. Medtem, ko je bilo po navedbah STA največ soglasja pri predlogu SDS, da se 400.000 evrov nameni za obnovo pogorelih planinskih domov na Korošici in Okrešlju, pa so se najbolj kresala mnenja glede povprečnin.

MMC

Očitno je grožnja finančnega ministra Andreja Bertonclja, ki je napovedal, da bo v primeru zvišanja povprečnin Slovenija ostala še brez enega ministra, zalegla. Marsikoga pa pri vsem skupaj upravičeno jezi mizerno zvišanje pokojnin: “Če bo gospodarska rast letos več kot 2,5-odstotna, se bodo pokojnine decembra 2020 zvišale za 6,50 evra. Če bo rast višja, bo višja tudi uskladitev pokojnin: v primeru več kot 3,5-odstotne rasti bo izvedena v višini 9,75 evra, v primeru več kot 4,5-odstotne rasti pa v višini 13 evrov.”

Večer

Kritik na Twitterju ne manjka
Glasovi poslancev SDS, NSi in Levice proti so bili preglasovani na račun odločitve stranke SNS, ki ima v parlamentu 4 glasove. Kaj si o tem mislijo ljudje, pa največ sami po sebi povedo komentarji uporabnikov Twitterja: Torej se v žepni državici sredi Evrope dogajajo čudeži, kjer vladi, ki nima parlamentarne večine, vseeno USPE pod streho spraviti celo 2 letni proračun!”; saj vemo da so teli levuharski mediji leglo laži. Mafija obvladuje mafijo ali kako so že rekli?”; “Lepo se smehlajo, pa so si si še za nekaj časa zagotovili mir ob poslanskih plačkah! Ob volitvah nikoli nisi varen! Jelinčič pa kar naenkrat ni več nacionalist, kar bi bil v družbi z Janšo. Višja matematika!”; YUGOSlovenija pač”, “Ni bilo taki hudo. Jelinčič pristane na vse pogoje samo, da ostane v pralamentu. ;)”; “Ali ni Jelinčič nacionalsocialist, sinoči je pokazal, da je samo socialist !”; “Zamisli ko jim je tudi Jelinčič dober samo da ne pride Janša na oblast.”

Potrebno je poudariti, da je marsikoga pri Jelinčiču zmotilo, da je ta podprl proračun v katerem je kar 7,75 milijona evrov namenjenih za migrante in to kljub dejstvu, da velja za velikega nasprotnika nezakonitih migracij. Prav tako je z glasom za podprl, da se ogromno denarja nameni za nevladne organizacije, ki pa migrante švercajo čez mejo. 

 

Foto: Facebook

Če so se mediji čudili, kako je mogoče, da je na taboru SDS Jelinčič, ki je stranko v preteklosti označil za golazen, pa se ti očitno sedaj ne čudijo, kako je lahko Jelinčič podprl vlado Marjana Šarca, glede katere je ta povedal že marsikaj krepkega, pred njenim samim formiranjem pa dejal, da naj bi bila ta slabša kot otroški vrtec. Hipokrazija mainstream medijev na višku!

Hana Murn