Mednarodna organizacija IPI o “novinarski svobodi” v Sloveniji: Gre za osebe, ki resno verjamejo, da Janševi tviti ogrožajo življenja novinarjev!?

Člani tuje organizacije IPI verjamejo, da Janševi tviti ogrožajo življenja slovenskih novinarjev. (Foto: sta)

“Ne smemo pozabiti, da je bil v vrhu IPI (The Global Network for Independent Journalism) udbovec Mitja Meršol. Tako da je verodostojnost IPI nekje na ravni organizacij, ki so jih imele nekdaj one od kominterne. Sedaj se po mednarodnih organizaciji smuka Boris Bergant, urednik informativnega programa na RTV Slovenija še iz partijskih časov,” je glede “neodvisnih” ugotovitev o medijski svobodi v Sloveniji zapisal direktor Ukoma Uroš Urbanija. Mimogrede: Boris je stric znanega RTV-jevca Igorja E. Berganta.  

Na portalu N1 Slovenija – medijske hiše srbskega milijarderja Dragana Šolaka (pod okriljem finančnega špekulanta Georgea Sorosa) so nekritično povzeli poročanje STA, skladno z gredo, zlohotno navado tranzicijske levice v podalpskem medijskem prostoru, znova iskali tujerodne “madžarske elemente”. Med drugim so navedli, da je “Fideszov model neliberalne demokracije opazen tudi v slovenskih medijih”. V prispevku bralce strašijo pred pretečo nevarnostjo, ki so ji priča naši vzhodni sosedje in kjer naj bi si vladajoča klika podredila pretežni del tega prostora, sedaj pa svoje lovke steguje tudi po Sloveniji. Vzdušje kot v kakšni srhljivki.

Stari duhovi se prebujajo. Soros je sicer znan kot nekdo, ki je bil tekom 2. svetovne vojne posredno soudeležen pri preganjanju “judovskih elementov”, čeravno je tudi sam Jud. Dandanes pa se vzorec (virus, v nekoliko mutirani obliki), ponavlja. Ista bolezen, le novi sev. Socialisti resda ne iščejo toliko “judovskih” kot “madžarske” elemente. Zlasti (“strpna” in “razsvetljena”) bruseljska levica slovi po tem, domača pa ji nekritično (nerazsodno) sledi. Spomnimo, kako je na nedavnem levičarskem mitingu v Ljubljani poslanka Levice Nataša Sukič iskala “madžarsko govoreče policaje”, domnevne pripadnike narodne manjšine iz Prekmurja.

Srbski poslovnež Dragan Šolak in njegov mecen ter finančni špekulant George Soros (Foto: United Group, epa)

Sicer pa gredo madžarske narodne manjšine v nos tudi piscem Šolakovega portala: skrbi jih zlasti domnevna finančna podpora stranke Fidesz manjšinskim medijem v Srbiji, Romuniji in na Slovaškem. Glede samih ugotovitev IPI-ja pa je nekaj zanimivih besed zapisal tudi Mitja Iršič, zaposlen na kulturnem ministrstvu: “Na MK smo imeli sestanek s temi gospodi in lahko povem, da bi zraven stvari, ki jih ti verjamejo kot dejstvo, povprečen Slovenec (levi ali desni) bruhnil v smeh. Recimo: zaradi Janševih tvitov so ogrožena življenja novinarjev, Delo je režimsko trobilo, RTV je režimsko trobilo.” 

Anuška Delić s simbolom skrajne levice (Foto: Twitter)

Očitno gre za nepoznavalce slovenskih razmer, ki nekritično sledijo raznim Anuškam Delić in Blažem Zgagam, kot je opozoril raziskovalni novinar Bojan Požar. Mimogrede: Zgaga je politično angažiran v okviru Socialnih demokratov (ponosnih naslednikov zločinske KPS), Delićeva pa podpornica skrajne mladinske organizacije MAO, ki naj bi navdih za ime dobila pri kitajskem komunističnem krvoloku Mao Zedongu. Madžarski delež v slovenskih medijih je absolutno manjšinski in vnaša kanček pluralnosti, prijetne spomladanske odjuge, svežega zraka, v zatohel, monopolni medijski konglomerat pod vplivom tranzicijske levice (denimo Martina Odlazka itd.) in z vonjem po svinčenih letih. O avstrijskem, srbskem, češkem ali kakšnem drugem deležu pa seveda ne duha ne sluha.

Domen Mezeg