fbpx

“Medo” Boštjan Koražija, poslanec Levice, širi lažne novice

Boštjan Koražija (Foto: STA)

Poslanec stranke Levica Boštjan Koražija, ki bi mu ljubkovalno lahko rekli kar “medo”, nad premierjem Janezom Janšo ni preveč navdušen. Tudi zato, ker se mu ne zdi dovolj topel, prav tako mu očita homofobijo. Tokrat pa mu je očitno zameril še nedeljsko tiskovno konferenco in dejstvo, da je na njej razkril, kdo je k nam prinesel angleški sev koronavirusa. Pravzaprav se z njim ukvarja že v taki meri, kot da bi šlo za neuslišano ljubezen.

“Predsednik vlade ne more iz svoje kože in vedno so pri njem za vse krivi drugi, in danes je brez potrebe izpostavil, da je virus prinesel tujec in njegovo poreklo! Žal! Predsednik vlade se ne bo nikoli spremenil, krivdo za nastalo situacijo vedno išče pri drugih in nikoli pri sebi. Enkrat smo krivi geji, drugič kmetje, tretjič opozicija, pa učitelji, pa učenci, pa … Danes pa je krivdo zvalil še na tujce! Žal,” je zapisal poslanec Levice Boštjan Koražija. Premier je namreč včeraj na popoldanski izredni novinarski konferenci sporočil, da so v Sloveniji odkrili primer angleškega seva koronavirusa, tega pa naj bi k nam prinesla oseba, ki je na meji pokazala negativen rezultat testiranja. Slovenija je bila nato obveščena, da je oseba v resnici pozitivna, kar se je na ponovnem testiranju tudi izkazalo za resnično. To, da je angleški sev k nam prinesla oseba iz Kosova, je pač dejstvo, poročanje o tem pa je predvsem informiranje. A Koražija ne le, da uživa v vlogi medveda, pač pa uživa tudi v vlogi žrtve. In očitno si predsednika vlade rad predstavlja v vlogi mučitelja.

Sodeč po njegovih tvitih, poslanec levice ni ravno oboževalec predsednika vlade Janeza Janše. Na Twitterju se več ali manj ukvarja zgolj z njim, samo od včeraj do danes je na njegov račun spesnil vsaj šest zapisov: “Samo najbolj strahopetni voditelji, pravzaprav diktatorji, ki se bojijo svojih državljank in državljanov organizirajo tiskovne konference v nedeljo, ob petih popoldne, da jim povedo, da bo vladni bič na njihovih plečih še močneje in hitreje udarjal naprej.” Kaj je strahopetnega pri tem, da v nedeljo popoldne komuniciraš z javnostjo, sicer ni povsem jasno. Prej bi lahko rekli, da je hvalevredno, ob nedeljah bi marsikdo veliko raje počival. Še manj je jasno, na kaj je Koražija ciljal z naslednjo trditvijo, sploh glede na to, da se je leva opozicija ves čas zavzemala za vrnitev v šole:  “Spoštovani otroci in starši, predsednik vlade vas nima rad!

Na tvit poslanca Levice se je odzval tudi predsednik vlade oziroma vlada. Koražija je namreč namigoval, da bi lahko virus v Slovenijo prišel tudi skupaj z Janšo, ki naj bi se v četrtek mudil v Bruslju: “A je to naključje, angleški virus je prinesel kosovski državljan, ki je pripotoval in Belgije v Slovenijo, predsednik vlade pa je bil v četrtek v Bruslju na sestanku Evropskega sveta??? Naključje???” Vlada je na Twitterju odgovorila, da je seja Evropskega sveta potekala digitalno, torej prek videopovezave. “Predsednik vlade je sejo spremljal z Brda pri Kranju,” so še pojasnili. Morda je bi bilo dveč, če bi vlada razmislila o stalni rubriki, dezinformacije se namreč kar vrstijo, pa ne le na družabnih omrežjih, podobno se godi tudi v medijih. Pogost obrambni mehanizem na levici pa je, kot je opaziti, projekcija. Koražija je tako zapisal: “Slovenski žolto-plavi skrajni desničarji se razburjajo nad tem, da jim Twitter ne bo več dovolil širiti laži, lažnih novic, sovražnega govora in da ne bodo smeli več posedovati 100+ lažnih profilov. To pove vse o teh ljudeh, da so strahopetci, in da živijo od laži!” Zanimivo, glede na to, da je ravno od tisti, ki širi laži oziroma lažne novice.

Sara Kovač