Medtem ko se elita igra z možnostjo menedžerskega prevzema na Pro Plusu, Siol in Planet životarita samo še zaradi uslug vladajoči politiki

Pavel Vrabec, Tjaša Slokar-Kos, Branko Čakarmiš in Cene Grčar (foto: STA/facebook)

Pri Telekomu, ki ima v lasti televizijo Planet TV in portal Siol so na vrsti odpuščanja, ukinitev oddaj in nižanje plač. Medija, ki delata zgolj izgubo, pri življenju drži le še vladajoča politika s svojimi interesi. Na drugi strani pa naj bi se Proplusu obetal menedžerski prevzem, a kaj ko menedžerjem primanjkuje denarja. Direktor Pro Plusa Pavel Vrabec, odgovorna urednica programa Pop TV Tjaša Slokar-Kos, programski direktor Branko Čakarmiš in vodilni pravnik Pro Plusa Cene Grčar naj ne bi imeli dovolj pod palcem za tak podvig.

Kot je že znano, POP TV in Kanal A že nekaj časa čakata na novega lastnika, saj je poslovna naveza ameriškega sklada KKR in srbskega poslovneža Dragana Šolaka že julija 2017 podpisala pogodbo o nakupu največje komercialne televizije v lasti družbe Central Media Enterprises (CME).

A ta nakup je splaval po vodi. Potem ko tudi poslovni skupini United Group, ki ima v lasti Telemach ni uspel nakup ne Pro Plusa ne Planet TV, naj bi po pisanju Požareporta Šolak skupaj BC Partners, ki je od ameriškega sklada KKR kupila večinski delež United Group zdaj namerava na področje Slovenije pripeljati kabelsko televizijo N1, ki naj bi veljala za “balkanski CNN”.

Možen menedžerski prevzem Pro plusa?
To naj bi bil pričakovan odziv, saj vedno bolj postaja jasno, da slovenska politična elita ne dopusti prodaje Pro Plusa oziroma Telekomovega Planet TV in Siol.net.

Čeprav naj bi se Pro Plus prodajal v paketu s preostankom družbe CME, katerega 75-odstotni lastnik je WarnerMedia ameriškega kabelskega velikana AT&T, pa naj bi se igralo z možnostjo tako imenovanega menedžerskega odkupa. A pri menedžerskem prevzemu se je zataknilo pri denarju. Namreč direktor Pro Plusa Pavel Vrabec, odgovorna urednica programa Pop TV Tjaša Slokar-Kos, programski direktor Branko Čakarmiš in vodilni pravnik Pro Plusa Cene Grčar naj ne bi imeli dovolj pod palcem za tak podvig.

To pa posledično pomeni, da se Pro Plus da nadaljnjega nahaja v limbu, kjer koalicijske miši plešejo, medtem ko se jih želijo lastniki znebiti, a jim to slovenska politika ne dopušča. Slovenski politiki to kakopak ustreza, saj lastniki zaradi oglaševalskega denarja vzdržujejo provladno propagando. Priznati je treba, da je slovenski politični eliti uspelo parazitstvo pripeljati do novih razsežnosti.

Rezanje stroškov na Planetu in Siolu
Iz tega razloga je tudi ameriško zunanje ministrstvo že lani izdalo opozorilo ameriškim vlagateljem. Takrat so izpostavili pomanjkanje transparentnosti in pogoste regulativne spremembe. Ravno tako pa niso pozabili na kompleksno birokracijo, visoke cene nepremičnin in kaos, ki nastaja med agencijami glede odgovornosti in jurisdikcije v zvezi s tujimi investicijami.

Svetlana Makarovič in Sašo Hribar v oddaji Argument na Planet TV (Foto: posnetek zaslona)

Nič kaj rožnato pa te dni ni niti na Planet TV, kjer se te dni odvija domača izvedba igre prestolov. Namreč po vsega pol leta so najbolj znanemu novinarju Planeta Mirku Mayerju ukinili oddajo Argument in ga poslali na mesto voditelja poročil v oddaji Danes. To je s seboj potegnilo še cel kup rošad, saj je bil dolgoletni voditelj dnevnih poročil na Planet TV Tomaž Bratovž degradiran v novinarja-poročevalca, Mayerju pa naj bi družbo v studio delala igralka Valentina Plaskan.

Njena odpravnina višja z vsakim odpuščenim
Kakor trdi Bojan Požar naj bi bile kadrovske spremembe na Planetu TV zaenkrat še skrivnost, o vsem pa naj bi odgovorni urednik omenjene televizije Blaž Jarc kolege obvesti na sestanku v ponedeljek.

Tina Česen (vir: TS Media)

A dokler gre samo za degradacije, stvari še stojijo. Pri Telekomu, ki ima v lasti Planet TV so namreč na vrsti odpuščanja. Na Siolu in Planetu naj bi direktorica Tina Česen že preko poletja znižala plače za 10 odstotkov, sledila pa so odpuščanja. Teh naj bi do konca meseca, ko naj bi jo na čelu Telekomovih medijev nasledil kader Damirja Črnčeca Ronald Žel bile še več.

Njena odpravnina naj bi po Požarjevih trditvah bila sorazmerno višja s številom odpuščenih ljudi. Sama pa se lahko po trditvah Dela pohvali z več kot 50 milijonov čiste izgube, ki jo je družba zabeležila pod njeno taktirko.

Rihard Orel

 • Jan Kovalski

  Berem imena pod fotografijo:
  A ta plešasta z brki je Tjaša Slokar Kos?

  • Stric iz ozadja

   Da. Skrajno desno je pa Cene Grcar.

  • učko

   Jah, če znaš razlikovati moške od žensk in malo poznaš medijsko sceno v Zloveniji, boš ugotovil, kdo je kdo na sliki.

 • soc

  Forgive my ignorance, toda mar niso večinski lastniki Planeta Grki?

  • RATATA

   So ga kupili z denarjem, ki jim ga je posodil redkozobi kriźanić.

 • xtc

  Heh,že nekaj časa se je šušljalo,da bi radi vodstveni levaki kupili Pop TV in A Kanal,denar za puf pa naj bi prišel na osnovi pritiskov Kosa in Kučanove druščine na državno NLB,a je zadevo porušila EK,ki zahteva do konca leta 75 % privatizacijo NLB,kar pomeni,da država več ne sme pomagati banki z pomočmi in izgube krijejo vsi lastniki,zato je tak puf danes skoraj nemogoče spravit čez upravni odbor.
  Zato so levaki preigravali možnost ,da bi jim dal denar Šarec iz proračuna,kar pa je hudo nerodna zadeva saj bi zadeva pristala na EK in bil bi cel hudič,vodilni levaki pa nikjer ne morejo dobiti kredita za odkup,ker so premalo težki,firma pa ni ravno donosna po E bitu in je potrebna nadaljnjega prestrukturiranja in čiščenja.
  Ker pa firma ni ravno precej dobičkonosna tudi banke nočejo posoditi denarja.
  Glede na to ,da vrednost Telekoma vztrajno drsi zaradi izčrpavanja proti tržni ceni 150 miljonov,v najboljših časih bi zanj dobili 1,5 miljarde,je vprašanje kako dolgo bodo zgubaški projekti tam lahko še obstali ali pa bo firma šla v konkurs in na prodaj po mizerni ceni tujcem kot LP in še kaj
  Če bo Šolak z novim projektom res prišel v SLO,bo to verjetno počasidotolklo Pop TV in politika bo pač morala pristati na prodajo tujcem ali pa bodo zdajšnji lastniki firmo pustili v stečaj preden bodo na druge načine počrpali ali prenesli stvari na druga podjetja,skratka Pop TV,kot Kanal A imata samo dve perspektivi ali oblast neha nagajat in zadeve kupijo drugi tujci ali pa bo zadeva šla v stečaj še preej pa bodo določene zadeve prenešene na druge nove firme.

 • šmentanamuha

  Temu bi se reklo : kdor drugemu jamo koplje ….

 • antimur

  Tako bo počasi krepala vsa levofašistična medijska golazen, potem bo pogagala tudi ostala kučanistična drhal.

  • Aresnica

   Ta GOLAZEN je še vedno tok močna, da bo to še nekaj časa trajalo.-_- Upam, da … ….
   _______________
   Lep pozdrav

 • Objektivno

  Na Telekom je fajn se “dogurat” na odlično plačano državno službo. Zakaj bi ga privatiziral, saj določene infrastrukture nikjer na zahodu ne prodajajo tujcem.

  • Lustrator

   Zato ker taka infrastruktura na zahodu ustvarja vsaj enako visoke dobičke kot povsem privatna podjetja, pri nas pa državni monopolisti namesto milijard plusa, ustvarjajo milijone (in na dolgi rok milijarde) minusa. Na zahodu obstajajo redka podjetja, ki so sicer v državnem lastništvu, ne pa politično kadrirana. O takem načinu upravljanja naši rdečesrajčniki niti pomisliti nočejo, saj so državni seski njihov edini motiv za obstoj.

   • Objektivno

    Prišel si do spoznanja, da ni kriva infrastruktura ampak ljudje in njihov pohlep.

    • Lustrator

     Narobe. Ljudje so in smo do neke mere egoistični in pohlepni povsod, le da imajo nekatere družbe v svoje najosnovnejše družbene dogovore vgrajena visoka (krščanska)načela, ki jih preko delujoče pravne države tudi udejanjajo v praksi, druge pa so sistem prilagodile prav tem najnizkotnejšim človeškim nagonom v katerih vedno zmaga le najbolj pokvarjen. Na zahodu do takih anomalij že zaradi TRGA zelo stežka prihaja, če pa pride, je tu pravna država, ki naredi korekcijo, pri nas pa ni ne enega ne drugega – tako gospodarstvo kakor pravosodje vodi ena in ista politična opcija. Že 70 let.

     • Objektivno

      Narobe.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  JE POMEMBNO
  PONAVLJAM

  ŠALA

  NASLEDNJI SHOD BO NA – H A L O Z A H !
  Shod
  šakalov-kojotov – ali kaj že so – s HALOZ – bo to.
  So
  haloški šakali ali kojoti ugotovili, da se je HALOŠKI F. TUNEK -PREVEČ ZREDIL.
  Pa
  se bodo zgleda – NA SHODU NA HALOZAH
  šakali- kojoti dogovorili – se zdi,
  ZA KOLIKO BODO OBGRIZLJALI – F. TUNKA
  da
  BO BOLJ NORMAlL IN ŠLANK,
  ne pa kot en okrogel ČEBER MESA IN ŠPEHA- kot ena prleška – “TUNKA”
  Zdi se,
  da se s tem, da ga haloški KOJOTI-ŠAKALI – OBRGRIZLJAJO
  se zdi,
  se haloški ex DON JUAN- F. TUNEK – se zdi – KAR STRINJA.
  Zdi se,
  DA BI BIL SPET RAD – F. TUNEK – DON JUAN iz Haloz?. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM,
   BOG DAJ
   en lep dober dan vsem skupaj !
   Sem bi kar presenečen,
   da se je praznovanje 100. obletnice Prekmurja v Sloveniji
   začelo s kompletno – SV. MAŠO.
   Saj
   bi – se zdi – “žal še migajoči – žal naši” ex KP, ZK
   SE ZDI – RADI PRIPISALI “ZASLUGE” ZA PRIKLJUČITEV PREKMURJA SEBI
   A
   SO VSAJ TO UGOTOVILI,
   DA HVALABOGU T.I. “STALINISTOV-KOMUNISTOV” LETA 1919
   V
   SLOVENIJI – HVALA BOGU – ŠE NI BILO – IN
   DA
   GREJO VSE ZASLUGE ZA TO, DA JE PREKMURJE DANES V SLOVENIJI
   PAČ
   TEDAJ ŽIVEČIM SLOVENSKO ZAVEDNIM KATOLIŠKIM DUHOVNIKOM
   IN
   OSTALIM – SLOVENSKO ZAVEDNIM PREKMURCEM. L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   zanimivo je, da med sv. mašo – RTV SL KAMERE – NISO NI KAZALE 1. VRSTE.
   Sta
   pač “žal preds. B. Pahor in žal prisotni” ex CK ZK M.K, – SE ZDI – “TAM MED SV. MAŠO – TRPELA”
   VERJETNO NOBENE MOLITVE- NE ZNATA,
   OPAZIL SEM, DA EX CKZK M.K. ob koncu sv. maše -celo roke – ni nikomur – podal.
   Se je pa uspelo
   “samovsiliti se” na novinarski del RTV SLO PRENOSA
   iz Beltincev, kjer je vsaj to “priznal”, da so “oni ” – (ex KP ZK)
   “malo ” storili za PORABSKE SLOVENCE,
   da so Madžari v Prekmurju – bolje organizirani.itd.
   Kar seveda vsi vemo.
   In nam ni bilo treba slišati tega od cca 80 let M.K, ja.
   Kaj vse slabega
   je ex KP; ZK nasilno vsiljena KP, ZK “ablast” storila v Ptreknurju
   po letu 1945 – tega od 80 let ex CK ZK -JA – SEVEDA – NISMO SLIŠALI.
   Spoznavanje lastnih “napak, greov, priznanje grehov, kesanje zanje itd.)
   to
   v KRŠČANSKI VERI – ŽE OD NEKDAJ OBSTOJI
   EX
   KP, ZK – JEM – JE PA “SPOZNANJE” LASTNIH NAPAK, GREHOV ITD.
   SE ZDI – ŠE VEDNO NEKAKŠNA – ” TERRA INCOGNITA”

 • Lustrator

  Končno ena super novica!

  In še en genialen Iršičev komentar!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TOLE.
  Za dober začetek dneva.

  NE DOLGO NAZAJ
  je sopdnja – luštna in bistra
  “DAMICELLA”
  =GOSPODIČNA – S KORZIKE
  prava umetnica BATTISTA ACQUAVIVA – s Korzike
  vsemu svetu in tudi nam Slovencem – sporočila
  eno pomembno, staro – modrost, ki naj ji prisluhnejo zlasti – “žal naši” ex KP, ZK-JI.
  UMETELNO
  JE ZAŠELA- “DAVIDV PSAM” – iz STAREGA VEKA
  IN
  Z NJIM SPOROČILA VSEM, DA TISTI, KI SE SILI – NA OBČAST, ZA VČADARJEŽA
  MORA
  BITI – OD LJUDI SPOŠTOVAN IN TUDI
  OD
  “BOGA – POTRJEN” Znani David iz STARE ZAVEZE – JE BIL
  OD
  BOGA POTRJEN, KOT PRIMEREN ZA VLADARJA,

  NI,
  NIKAKOR NI DOVOLJ,
  DA NEKDO – LE HOČE BITI – VLADAR,
  TUDI – “BOG” GA MORA – “POTRDITI”

  KER JE NEDVOMNO BIL – ZELO POGUMEN, SAJ SE JE SPOPADEL Z VELIKANOM GOLIATOM
  IN
  GA S SVOJO – BISTROUMNOSTJO IN SPRETNOSTJO – PREMAGAL.
  BIL PA JE
  DAVID TUDI SPLOŠNO PRIZNAN KOT IZJEMNO RAZUMEN,
  BLAGOHOTEN, IZJEMNO RAZUMEN – ČLOVEK.
  NO
  IN
  ZAATO, GA JE – BOG – POTRDIL ZA – VLADARJA. L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA
  P.S.
  DAVIDOV PSALM
  TO ŠE DANES – SPOROČA – NAM VSEM.

  enkratna BATTISTA ACQUAVIVA S KORZIKE.

  https://www.youtube.com/watch?v=_Ay4zHP-G6E

 • Janez Kepic-Kern

  POLITIKA – JE POMEMBNA,
  ŠE BOLJ POMEMBNA JE PA PRAVA, VSE ŽIVLJENJE TRAJAJOČA
  LJUBEZEN
  MED NEPOKVARJENIM FANTOM-MOŠKIM
  IN MED
  ENAKO – NEPOKVARJENIM – DEKLETOM-ŽENSKO.LE
  IZ TAKE
  PRAVE LJUBEZNI – NASTAJAJO – LEPE, NORMALNE DRUŽINE
  IN
  TUDI – NARODA – NI BREZ PRAVIH LJUBEZNI
  IN
  TAKIH LEPIH DRUŽIN.
  Tudi to
  nam s Korzike – sporoča – enkratna “damicella=gospodična BATTISTA ACQUAVIVA.

  Ponarodela pesem
  s Korzike.
  “BEATA FUNTANELLA=BLAGOSLOVLJENA, POSVEČENA FONTANA”
  MOJ
  POIZKUS
  PREVODA V SLOVENŠČINO.
  POJE SE BESEDE – “SONORNO”, ZVENEČE, GLASNO, POVZDIGNJENO

  POSVEČENA, BLAGOSLOVLJENA – FONTANA
  “BEATA FUNTANELLA”

  Nisem iskal sreče, niti usode, prihodnosti,

  le šel sem na pot iskati – svežo, osvežilno vodo.

  S senco lune, ki me je spremljala,
  kot spremstvo.

  V roki sem nosil moj mali vrč,
  ko sem te srečal – na poti.
  S tvojim kotličkom na glavi
  – kot vedno.
  VI, GOSPODIČNA – NISTE VIDELI – SONCA,
  A
  IMATE TAKO OČARUJOČ NASMEH,
  NAENKRAT
  SE MI ZDITE – KOT ZVEZDA
  ki zna voditi zaljubljene k znamenju spomina,
  BIL SEM ZALJUBLJEN OD TEGA VIRA, TE FONTANE.

  TI SI ZAME POPOLNA, BRILJANTNA ZVEZDA,
  POSTALA SI MOJA
  PRVA LJUBEZEN.
  ZDAJ NI VEČ NE VRČKA NE KOTLIČKA,
  AMPAK MOJE SRCE BIJE VEDNO – LE ZA TE,
  le ZA TEBE.

  FONTANA PRI SV. PETRU JE – BLAGOSLOVLJENA.
  S SVOJO OD SONCA NESPARJENO – SVEŽO VODO.

  Tako nekako – gre besedilo. Zasilen prevod L.r. JANEZ kEPIC kERN KOMENDA
  P.S
  NA KORZIKI
  VSI, KOT ENO “SVETO” PESEM POJEJO
  “BEATO FUNTANELLO”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!