fbpx

Merila “strokovnosti” po Divjak Mirnikovo: Kader ni strokoven le takrat, ko je zaposlen v času Janševe vlade!?

Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Neizvoljena poslanka Lidija Divjak Mirnik iz vrst Šarčeve LMŠ, ki je v Mariboru na volitvah dosegla katastrofalni rezultat, spet razburja na družbenih omrežjih. Tokrat je v znak podpore vladajočim sporočila, da je prav, da po vladavini vlade Janeza Janše pride do kadrovskih menjav. Po njeno pač le leve vlade kadrujejo “kompetentno”.

Slovenijo v tem času razburjajo kadrovske čistke ob nastopu nove vlade. Vlada je že na prvih dveh sejah razrešila več direktorjev direktoratov na ministrstvih in na njihova mesta imenovala vršilce dolžnosti. Spremembe so na ministrstvih za notranje zadeve, obrambo, šolstvo, okolje in prostor ter zunanje zadeve in tako dalje. Kakorkoli, Golobova vlada je šla vendarle dlje in se je v znak ustrahovanja lotila izdelave seznamov nižjih uradnikov.

Vsaka vlada ima seveda pravico zamenjati kadre zaradi lažjega dela in zato, ker novim kadrom tudi bolj zaupa in tako bolje dela. A problem zamenjave kadrov očitno ni bil leta 2018 pri Marjanu Šarcu, ampak je problem nastal pri Janezu Janši, vsaj tako si zamišlja Lidija Divjak Mirnik. Ko je šlo za Šarčevo kadrovanje, je bila to transparentnost, ko je šlo za Janševo kadrovanje, pa diktatura.

“2 leti so izvajali kadrovski cunami. Dobesedno. Zadnje tedne zaposlovali za nedoločen čas. Danes pa “jočejo.” Seveda je treba nekompetentne kadre, tiste brez ustreznih kompetenc in izobrazbe, menjati. Pika!” je Tvitterju zapisala nekdanja poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik. Glede na katastrofo od rezultata, Lidija Divjak Mirnik je namreč na volitvah dobila le pičlih 377 glasov podpore, bi bilo boljše, da se sploh ne bi oglašala. Svoje sta ji povedala tako vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec kot tudi poslanec SDS Dejan Kaloh.

Lidija, postavi se v vlogo mlade punce, ki je končala fakulteto. Prijavi se na razpis na nekem ministrstvu. Jo izberejo in zaposlijo. Danes je na spisku. Nič kriva, nič dolžna. Aja, tebi je vseeno. Zaposlila jo je Janševa vlada in je kriva. Kot davnega leta 1945,” je zapisala Godčeva. Svoje pa je Lidiji povedal tudi mariborski poslanec Dejan Kaloh in zapisal: “Lidija Divjak Mirnik je privoščljiva in nizkotna oseba. Zato je tudi izpadla iz Državnega zbora RS. Škoda vsake nadaljnje besede za ta osebek.”

Za neizvoljene poslance, ki bodo še pol leta prejemali nadomestilo, pa bi bilo dobro, da si čim prej najdejo vsaj kakšen hobi, če že ne dela, da ne bodo stalno viseli na družbenih omrežjih. In Lidiji v poduk, tudi Šarcu včasih zmanjka prostih mest za kadrovanje na svojem ministrstvu. Morda pa se nadeja, da se ji uspe preriniti na katerega izmed ministrstev Golobove vlade. Glede na do sedaj videno je mogoče prav vse.

E-Maribor