Metka Zevnik in Aleš Primc napovedala: Naslednji cilj predstavlja 10 tisoč podpisov Peticije za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič!

Metka Zevnik in Aleš Primc.

Metka Zevnik in Aleš Primc sta se preko strani 24kul.si zahvalila za udeležbo na včerajšnjem shodu pred vlado, kjer je množica zahtevala odhod Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. “Bilo nas je okoli 1000. Naslednji cilj 10 tisoč podpisov Peticije za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič.” 

Uvodoma so izpostavili, da so imeli pripravljenih 540 rumenih trakov. “Žal jih mnogi niste dobili, ker jih je zmanjkalo. Bili ste enkratni. Kulturno, spoštljivo in hkrati odločno. Kakšno čudovito petje, ob odličnih glasbenih gostih Jožici Svete, Nadi Žgur, Eldi Viler in Janezu Umeku…  Izjemen, jasen in argumentiran govor Metke Zevnik. Skratka, čudovito. Hvala. Shod si lahko ogledate na Nova24TV, ki ga je v celoti v živo prenašala.”

“Kljub temu, da je ljudi, ki praznujejo božič, državni sekretar na šolskem ministrstvu že na božični večer označil za “umazane živali”, se je šele včeraj začela poglobljena medijska razprava na to temo. Po vaši zaslugi! S komentarji z vseh strani, vključno z nenehno naučenimi enimi in istimi besedami opravičevanja s strani Štromajerja, ki je na vseh televizijah ponavljal eno in isto in to počel tudi celo oddajo na soočenju z Zevnikovo.”

Naslednji cilj: 10 tisoč podpisov peticije
“V medijih in v javnosti sta sedaj predstavljena dva vidika: 1. naš, da je državni sekretar na šolskem ministrstvu preko vsake mere na božični večer žalil vse ljudi, ki praznujejo božič, in zato ni primeren za funkcijo državnega sekretarja ter mora s tega mesta oditi. In 2. stališče državnega sekretarja ter njegovih zagovornikov, ki pravijo, da je državni sekretar res naredil napako, da je neprimerno žalil ljudi, ki praznujejo božič, vendar se je za to opravičil in je to dovolj ter mu ni treba odstopiti. Ob tem poudarjajo njegovo mladost in to, da naj bi sicer delal dobro. Ob tem zagovorniki Štromajerja izpostavljajo, da bi morali mi, glede na to, da smo mnogi med nami kristjani, biti do državnega sekretarja usmiljeni in mu odpustiti.”

Tako Primc kot Zevnikova menita, da je potrebno nadaljevati s prizadevanji in jih spraviti še na višjo raven. “To pomeni, da moramo močno povečati množičnost naše pobude. Naslednji cilj: zbrati 10 tisoč podpisov peticije ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ. Sedaj je 5 tisoč podpisnikov, zbrati jih moramo še 5 tisoč. Tega seveda ne zmoreva sama. Za to potrebujeva vas, vsakega od vas. Ko bomo zbrali 10 tisoč podpisov, bomo organizirali nov shod pred vlado”, sta izpostavila.

Množica protestnikov zahtevala odstop državnega sekretarja Jerneja Štromajerja. (Foto: Twitter)

Pojasnila sta, zakaj ne bi bilo dobro, če bi odnehali. “Zato, ker bi bilo to zelo slabo sporočilo za naprej. Pomenilo bi, da levičarji lahko delajo kar hočejo, celo zmerjajo veliko večino ljudi, vključno svojimi podporniki, pa se jim ne zgodi nič. Torej, to lahko mirno delajo še naprej. To bi bilo zelo slabo sporočilo.” Po njunem mnenju bi moralo biti sporočilo: Vlada, spoštuj božič in svoje ljudi. Kdor tega ne zmore, ne more biti visok funkcionar države, kar državni sekretar, nedvomno je. Prepričana sta, da če se bo vztrajalo, se taki primeri v bodoče ne bodo več ponavljali oziroma bodo bistveno redkejši. “To prizadevanje po najinem mnenju ni povezano s krščanskim odpuščanjem. Na osebni ravni verjamem, da smo mu mnogi, če ne kar vsi, že odpustili, to pa seveda ne pomeni, da se strinjamo, da se to vedno znova in znova ponavlja. Zanimivo je, da na krščansko odpuščanje apelirajo tisti, ki nimajo do svojih nasprotnikov nikoli nobenega usmiljenja in odpuščanja. Pa tudi, če ne bo več državni sekretar, se Štromajerju ni treba nič bati, saj mu bo njegova politična opcija takoj našla enako ali še boljše plačano službo in ne bo zaradi tega noben revež.”

“Spoštovani podpisnice in podpisniki peticije! Vabiva vas, da vsak izmed vas ponudi peticijo v podpis svojim sorodnikom, prijateljem in znancem, v skupinah v katerih delujete. Lahko v elektronski ali tiskani obliki. V priponki pošiljamo peticijo, ki jo natisnete in ponudite v podpis ter nam podpise pošljete. Peticijo v računalniški obliki lahko ponudite v podpis na več načinov. Lahko preko Twiterja, Facebooka ali elektronske pošte.”

“Če/ko bomo zbrali 10.000 podpisov PETICIJE ZA SPOŠTOVANJE LJUDI; KI PRAZNUJEJO BOŽIČ bova razumela, da je vaša podpora za nadaljevanje pobude in bova z veseljem organizirala naslednji shod pred Vlado Republike Slovenije,” sta Zevnikova in Primc še zapisala.

Hana Murn

 • Vera

  Več ljudi bi moralo priti na zborovanje ,če želimo,da nam pustijo slaviti Božič. Žalostno je, da nam je ” dela prost dan” za Božič , omogočil takratni socialist Jože Smole,zdajšnja oblast,se pa iz nas vernikov norčuje,kar je nedopustno .

  • Ivan Ivanovič

   Kaj češ, če pa ti, ki praznujejo Božič, na koncu volijo Kučanove stranke. Kdor ponižuje se sam, podlaga je gospodarjevi peti.

   • RATATA

    Kdor ne ceni se sam… ja(!!), bravo!!
    Janez Vesel Koseski…. Slovenec, pravnik, pesnik!!

 • Lisjak

  In vi mislite,da bo odstopil!!!???

  Mladi forum SD
  @Mladiforum
  Follow Follow @Mladiforum
  MoreMladi forum SD Retweeted Božo Simonič
  Mladi forum se zahvaljuje organizatorjem protesta za Kevina. Končno smo stopili skupaj, da Kevin za božič ne bo več sam doma. #ZaKevinaGre

  • Nata

   Tole imajo na svoji strani. . . . . saj ne razumem prav dobro.
   Menim, da je solidarno ljudstvo. . . . .. sociala pa jemlje iz našega skupnega žepa. Žepa tistih , ki delajo !!
   – – – – – – – – – – — —

   ” Mladi forum Socialnih demokratov je sodobna socialna demokracija mladih,
   ki verjamemo, da se z delom vse ustvarja, da iz svobode vse izhaja in
   da se naj s solidarnostjo v skupnosti tudi vse ureja.”

 • pajot

  Ne bo boljše,dokler jih ne spravimo z oblasti. Če ne gre na volitvah,potem je pač treba uporabiti druga sredstva. Državljansko nepokorščino za začetek.

 • Boštjan Ivković

  V Sloveniji je 300.000 katolikov, potem jih pa samo par promil pride na protest?
  Muslimani bi že tak kraval naredili, da bi Štromajer že bil v zaporu.

  • RATATA

   Muslimani bi dosegli zažig, če ne bi bilo samoobešanja… toda zaenkrat so muslimani s pokomunisti zavezniki pod judenbanksterskim upravljanjem. Še.

 • RATATA

  Se še ni našel lider, ki bi potegnil… pošten, pameten, nekompromitiran, nesluzast in divji Alfa samec – Karantanski Panter!!
  Janko in Metka sta iz pravljice…

  • Boštjan Ivković

   Bernard Brščić

   • RATATA

    Lahko je svetovalec, ni pa ta na plakat vodilnega.. prešvoh stas…. in frizura glih ni…

    • Lisjak

     Nekaj se govori,da bo Janša oženil Bršiča in Primca

     • RATATA

      Nono

     • Nata

      Saj to bi bilo dobro. . . . .hm, pa malo verjetno.
      Prvega je preveč očrnil, drugega pa uporablja ” po potrebi ” !
      Pa smo tam. . . . . .

 • Rododvni Vrtičkar

  KAZENSKA OVADBA ZA SOVRAŽNI GOVOR IN OBVEZNA HOSPITALIZACIJA NA ZAPRTI ODDELEK VOJNIK

  • Normalen

   Ta oddelek je bil in bo rezerviran za desnico! Daj si že zapomni to!

 • Peter

  Bom pa še jaz citiral znane filme:

  – Napred tifusari, preko vode do slobode….(tega bi čivknil pred romanjem v Lažgoše, no).

  • Normalen

   Jebale te Lažgoše u prazno glavo. A komunist ti je jebal mater, da si se ti povrgu!

   • Nata

    Saj verjamem , da si normalen. . . . .ampak heca pa prav nobenega ne poznaš. Mislim , da imamo pravico se pohecat, sploh, če je še bodica zraven.
    Naši desni politiki pa naj se ne hecajo. . . . .naj ne twittajo. . . . .za vsako figo naj zahtevajo od medijev , da njihov protest objavijo !

 • karlo lopata

  Spet ta primc

 • Lustrator

  Po včerajšnjem dogodku bi rad izpostavil samo naslednje: še bolj kot umazanov štromajerjev jezik in njegova tiha podpora v ministru, poslanski skupini in vladi od katerih nihče ni ostro obsodil izrečenih besed, je v naši družbi zaskrbljujoče, da se niso masovno odzvali niti tisti, ki so bili neposredno tarče blatenja: vsi kristjani živeči v republiki Sloveniji.

  Od komunistov, ki jim ni bilo v nobenem trenutku niti malo žal za vse storjene zločine in so nanje celo tako ponosni, da jih še danes slavijo in grozijo s ponovitvami iskreno povedano nisem niti pričakoval resničnega opravičila, ki bi kakorkoli presegalo kratkotrajne obžalovanje zaradi izgube lastnih političnih točk. Sem pa pričakoval, da se bomo vsaj kristjani (s tem ciljam tako na navadne laike kakor klerike vse do nadškofa Zoreta) KONČNO vsaj enkrat simbolično odzvali za vsa poniževanja, ki jih takorekoč na dnevnem nivoju doživljamo v naši družbi, a se to enostavno ni zgodilo. Včeraj nas je bilo pred vlado
  zbranih po moji oceni nekje med 800 in 1000, namesto 800.000 ali 1.000.000 koliko naj bi nas bilo v Sloveniji kristjanov (odštel sem tiste, ki se iz objektivnih razlogov – starost, bolezen geografska
  oddaljenost,…)! Poudarjam; KRISTJANOV, ne zgolj katolikov. Štromajerjevo in tudi ostala dejanja komunistov so izrazito protikrščanska, ne zgolj protikatoliška in v kolikor se imajo protestantje in pravoslavci za naše brate v Kristusu (= kristjane), potem bi se morali tudi oni pridružiti zboru, a so (enako kakor slovenska škofovska konferenca) molčali kot grob. So/ste bratje sokristjani pozabili na 2. pismo Timoteju v katerem piše;

  “Bog nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in razumnosti. Nikar se torej ne sramuj pričevanja za našega Gospoda. Pa tudi mene, ki sem zaradi njega jetnik, se ne sramuj, ampak z menoj trpi za evangelij, oprt na Božjo moč.”

  in

  “Zanesljiva je tale beseda:
  Če smo z njim umrli, bomo z njim tudi zaživeli.
  Če z njim vztrajamo, bomo z njim tudi zakraljevali.
  Če pa ga bomo zatajili, bo tudi on nas zatajil.
  Če se mi izneverimo, on ostane zvest,
  kajti sebe ne more zatajiti.”

  Potrebno se je zavedati, da tu ne gre le za naključno napako, nespretno uporabo twitterja, ampak za eno izmed neštetih kapljic v morju ODKRITEGA sovraštva do kristjanov in krščanstva nasploh. Gre za taktiko tihega in počasnega premikanja meja družbeno sprejemljivega. Če si recimo komunisti leta 91 niso upali preveč na glas niti kihniti, so že leta 2000 lahko odkrito blatili vse od nadškofa, duhovnikov in vseh aktivnih vernikov, danes pa lahko praktično brez nekega divjega protiefekta izrečejo dobesedno KARKOLI, pa se jim to ne bo niti politično bistveno poznalo, kaj šele, da bi se morali bati za svojo varnost. Zavedajte se tudi, da so na enak način komunisti pripravljali tla revoluciji že konec 30ih let prejšnjega stoletja, ko si je najbrž zares malokdo mislil, da so zmožni svoje besede pretopiti v dejanja. In potem se je zgodilo: okoli 1500 na ulicah umorjenih pomembnih Slovencev zgolj na širšem področju ljubljanske pokrajine predno so se ustanovile prve vaške straže. Menite, da smo danes Slovenci, sploh pa kristjani, pripravljeni na ta scenarij in se nam torej ne more ponoviti? Moje mnenje je, da smo ta trenutek Slovenci kristjani ŠE SLABŠE pripravljeni, organizirani, osveščeni in množične reakcije na množične umore sploh ne bi bilo – to je postalo kristalno jasno, ko so zaradi ščitenja krščanskih vrednot po sodiščih vlačili p. Strehovca, kristjani pa NIČ! Močno upam, da se to polmrtvo telo naroda končno zbudi in s svojo pokončnostjo ter družbeno angažiranostjo pravočasno prepreči stopnjevanje terorja do zgoraj opisanega scenarija.

  • Nata

   + + + + + res je !! Zopet smo se skrili v mišjo luknjo.Tja, kjer smo bili vsa leta v totalitarnem režimu. Menda smo bili srečni in zadovoljni, da smo ” lahko ” praznovali Božič in Veliko noč. Sedaj nas mnogi zopet spravljajo za domače ognjišče ??

   • Lustrator

    Žal. A zakaj to počnejo? Ker jim mi pustimo!
    Še tako majhno in nebogljeno ščene bo grizlokot rotvajler, če se mu ne postavi meja. Enako je s komunisti – vedno bodo šli VSAJ tako daleč kot jim bomo pustili. In ko so ščiti spuščeni, se čez nas zapeljejo z bagri.

    • Normalen

     Enkrat se ne spomnim, da bi se kdaj doma za božič skrivaj praznovalo v Jugi. Lažete vi desničarji sam da odprete gobec!

     • Lustrator

      Seveda. Kdor je bil dobro zapisan v partiji je lahko počel praktično kar je želel. Ostale pa so degradirali z delovnih mest, zasliševali, zapirali in pretepali celo za manjše “prestopke”. Tako pač je pri komijih – zgodovino poznate do konca svojega nosu, o tem kaj se je dogajalo 90% ostalim državljanom pa raje ne brskate. Zgodovinska dejstva so zgodovinska dejstva, dokazov in pričevanj je nešteto, tako z ene kakor druge strani – partija preganjanje nekomunistov, še posebej kristjanov ni niti skrivala – nasprotno, celo želeli so, da se čimprej razve kaj se zgodi s tistimi, ki si še drznejo verjeti v Boga, ki mu ni ime Tito. Na ta način so vladali desetletja, danes pa so metode nekoliko bolj subtilne, a še bolj sistemsko totalitarne.

     • Normalen

      Ja, sploh tisti k jih je Dolfi prisilno mobiliziral so bili najbolj zapisani pri partiji. Ma jebo ti mater glupo primitivno desnuharsko! Govno, kdo vam verjame?????

     • Lustrator

      Primitivček rdečesrajčni, najprej se izobrazi, potem pa tule stresaj svoje frustracije, boš dobil točke vsaj za znanje. če že ne za stopnjo civiliziranosti. Če misliš, da je partija presojala sodržavljane samo na medvojno, se krepko motiš. Po vojni se je šele dobro začela njihova vseprisotna strahovlada – preganjali so vse katerih misli, besede ali dejanja so bila v dotičnem trenutku v neskladju s partijskimi, pa naj je šlo za bivše partizane, višjerangirane komuniste ali pa mobilizirance, domobrance,… Pod budnim očesom so bili prav vsi, še posebej pa so življenja grenili tistim, ki se jim niso pokorno poklonili. Glede na tvojo retoriko in radikalkomunistične vrednote je zelo malo verjetno, da so bili tvoji predniki ravno trn v peti komunizmu.

     • Normalen

      Čisto po domače ti povem NABIJEM TE NA KURAC ŠUPAK KOLABORANTSKI

     • Lustrator

      Tako pozdravljaš tudi svoje, ki naj bi bili mobilizirani v nemško vojsko? Oboji so bili prisiljeni vzeti puško v roke in se boriti proti komunizmu. No, eni so to naredili, ker niso imeli druge izbire, drugi so to naredili, da zaščitijo svojo domovino pred njeno glavno nevarnostjo.

     • Normalen

      Še enkrat si preberi moj prejšnji odgovor, zapomni si ga! Izmeček!

     • karlo lopata

      Še preveč svobode si imeli pizda jim materina farska desnuharska jebo jim bog mater

 • Slovenka

  Mimogrede, bi si živaliljubec Jernej upal takole voščiti muslimanom za verski praznik?

  • Normalen

   A obstaja kakšen film s takim voščilom, da bi ga lahko citiral kot je tega, ki vas sedaj spravlja v obup? Al vas še kar znanje jebe pa si mislite, da se je tega sam spomnil?

   • Slovenka

    Vprašanje ostaja, bi si upal kaj takega citirati muslimanom?

    • Normalen

     Vprašanje ostaja, a si ti Janševa kurba ali nisi??!!!!

     • Slovenka

      Ne razumem, kaj ima Janša pri tej zadevi.

     • Normalen

      Kako boš pa razumela???? Na njegovi privatni strani se boriš proti levičarjem in ne razumeš. Pizda nima razumevanja, ima samo željo…

     • Slovenka

      Očitno je tvoj stalni naslov Polje. Ne razumem, kako lahko tebi podobni dobijo dostop do računalnika. To namreč naj ne bi bila naprava za motene osebke tvoje vrste. Vsekakor ne bom izgubljala čas za izgubljeni primerek tvoje vrste in te blokiram. Smrad, ki gre od tebe, je namreč prehud.

     • Normalen

      Jočem… Od tebe veje smrad po stari skuši. Joj no, operi pizdo z žegnano vodico

  • Nata

   Vidiš, to bi pa jaz res rada doživela !
   Sicer pa je kar nekaj ljudi tudi na tem portalu, ki zmerjajo kristjane.

   • karlo lopata

    SpoKaj se u kuhno kurba farska

    • Nata

     Ti pa v službo. . . . . prasec komunistični !!

  • karlo lopata

   Ti si tudi živali ljubka, baje tvoja deca laju.