fbpx

Metka Zevnik in Aleš Primc napovedala: Naslednji cilj predstavlja 10 tisoč podpisov Peticije za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič!

Metka Zevnik in Aleš Primc.

Metka Zevnik in Aleš Primc sta se preko strani 24kul.si zahvalila za udeležbo na včerajšnjem shodu pred vlado, kjer je množica zahtevala odhod Jerneja Štromajerja z mesta državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. “Bilo nas je okoli 1000. Naslednji cilj 10 tisoč podpisov Peticije za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič.” 

Uvodoma so izpostavili, da so imeli pripravljenih 540 rumenih trakov. “Žal jih mnogi niste dobili, ker jih je zmanjkalo. Bili ste enkratni. Kulturno, spoštljivo in hkrati odločno. Kakšno čudovito petje, ob odličnih glasbenih gostih Jožici Svete, Nadi Žgur, Eldi Viler in Janezu Umeku…  Izjemen, jasen in argumentiran govor Metke Zevnik. Skratka, čudovito. Hvala. Shod si lahko ogledate na Nova24TV, ki ga je v celoti v živo prenašala.”

“Kljub temu, da je ljudi, ki praznujejo božič, državni sekretar na šolskem ministrstvu že na božični večer označil za “umazane živali”, se je šele včeraj začela poglobljena medijska razprava na to temo. Po vaši zaslugi! S komentarji z vseh strani, vključno z nenehno naučenimi enimi in istimi besedami opravičevanja s strani Štromajerja, ki je na vseh televizijah ponavljal eno in isto in to počel tudi celo oddajo na soočenju z Zevnikovo.”

Naslednji cilj: 10 tisoč podpisov peticije
“V medijih in v javnosti sta sedaj predstavljena dva vidika: 1. naš, da je državni sekretar na šolskem ministrstvu preko vsake mere na božični večer žalil vse ljudi, ki praznujejo božič, in zato ni primeren za funkcijo državnega sekretarja ter mora s tega mesta oditi. In 2. stališče državnega sekretarja ter njegovih zagovornikov, ki pravijo, da je državni sekretar res naredil napako, da je neprimerno žalil ljudi, ki praznujejo božič, vendar se je za to opravičil in je to dovolj ter mu ni treba odstopiti. Ob tem poudarjajo njegovo mladost in to, da naj bi sicer delal dobro. Ob tem zagovorniki Štromajerja izpostavljajo, da bi morali mi, glede na to, da smo mnogi med nami kristjani, biti do državnega sekretarja usmiljeni in mu odpustiti.”

Tako Primc kot Zevnikova menita, da je potrebno nadaljevati s prizadevanji in jih spraviti še na višjo raven. “To pomeni, da moramo močno povečati množičnost naše pobude. Naslednji cilj: zbrati 10 tisoč podpisov peticije ZA SPOŠTOVANJE LJUDI, KI PRAZNUJEJO BOŽIČ. Sedaj je 5 tisoč podpisnikov, zbrati jih moramo še 5 tisoč. Tega seveda ne zmoreva sama. Za to potrebujeva vas, vsakega od vas. Ko bomo zbrali 10 tisoč podpisov, bomo organizirali nov shod pred vlado”, sta izpostavila.

Množica protestnikov zahtevala odstop državnega sekretarja Jerneja Štromajerja. (Foto: Twitter)

Pojasnila sta, zakaj ne bi bilo dobro, če bi odnehali. “Zato, ker bi bilo to zelo slabo sporočilo za naprej. Pomenilo bi, da levičarji lahko delajo kar hočejo, celo zmerjajo veliko večino ljudi, vključno svojimi podporniki, pa se jim ne zgodi nič. Torej, to lahko mirno delajo še naprej. To bi bilo zelo slabo sporočilo.” Po njunem mnenju bi moralo biti sporočilo: Vlada, spoštuj božič in svoje ljudi. Kdor tega ne zmore, ne more biti visok funkcionar države, kar državni sekretar, nedvomno je. Prepričana sta, da če se bo vztrajalo, se taki primeri v bodoče ne bodo več ponavljali oziroma bodo bistveno redkejši. “To prizadevanje po najinem mnenju ni povezano s krščanskim odpuščanjem. Na osebni ravni verjamem, da smo mu mnogi, če ne kar vsi, že odpustili, to pa seveda ne pomeni, da se strinjamo, da se to vedno znova in znova ponavlja. Zanimivo je, da na krščansko odpuščanje apelirajo tisti, ki nimajo do svojih nasprotnikov nikoli nobenega usmiljenja in odpuščanja. Pa tudi, če ne bo več državni sekretar, se Štromajerju ni treba nič bati, saj mu bo njegova politična opcija takoj našla enako ali še boljše plačano službo in ne bo zaradi tega noben revež.”

“Spoštovani podpisnice in podpisniki peticije! Vabiva vas, da vsak izmed vas ponudi peticijo v podpis svojim sorodnikom, prijateljem in znancem, v skupinah v katerih delujete. Lahko v elektronski ali tiskani obliki. V priponki pošiljamo peticijo, ki jo natisnete in ponudite v podpis ter nam podpise pošljete. Peticijo v računalniški obliki lahko ponudite v podpis na več načinov. Lahko preko Twiterja, Facebooka ali elektronske pošte.”

“Če/ko bomo zbrali 10.000 podpisov PETICIJE ZA SPOŠTOVANJE LJUDI; KI PRAZNUJEJO BOŽIČ bova razumela, da je vaša podpora za nadaljevanje pobude in bova z veseljem organizirala naslednji shod pred Vlado Republike Slovenije,” sta Zevnikova in Primc še zapisala.

Hana Murn