fbpx

Migracije poganja radikalni islam z arabskim denarjem in radikalni levičarji, kot je Soros, s špekulativnim kapitalom!

Foto: epa

Poslanke in poslanci so se danes sestali na zaprti seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so obravnavali ilegalno trgovino z orožjem, tihotapljenje ilegalnih migrantov in druga z migranti povezana kazniva dejanja. 

Po seji komisije je predsednik mag. Branko Grims v izjavi za medije dejal, da so danes obravnavali dve izjemno pomembni temi, ki sta povezani z vprašanjem varnosti.

»Izkazalo se je, da se je problematika ilegalne trgovine z orožjem v zadnjem obdobju zelo zaostrila in da je v primerljivem obdobju lani bilo zabeleženih praktično 100 % manj kaznivih dejanj s tega področja kot pa letos. Lani je bilo uvedenih za približno 900 kosov orožja in večjo količino streliva ustrezno število kazenskih postopkov, letos pa gre za več kot dvakrat večjo količino orožja in tudi število postopkov je približno dvakrat večje,« je povedal mag. Grims. Dodal je, da so poslanke in poslance pristojne službe seznanile, da se je cena ilegalnega orožja zlasti na Balkanu precej povečala. »To 100% povečanje glede orožja in postopkov je torej argument za to, da ugotovimo, da se je povečalo povpraševanje po ilegalnem orožju, ne pa, da bi bilo to orožje bistveno bolj težko dostopno,« je dejal mag. Grims. Predsednik  KNOVS je ob tem spomnil na dokaj odmevne zaplembe orožja na meji, predvsem na zaplembo, ki se je zgodila nedavno in kjer je bila zaplenjena večja količina eksplozivnih sredstev, ročnih bomb ter avtomatskega orožja, ki naj bi bila po do sedaj dosegljivih podatkih namenjena na Švedsko. »Tam pa je jasno, kaj se dogaja, kakšno je stanje v državi in kakšne so tamkajšnje no-go cone, torej tudi ni težko ugotoviti, komu je bilo orožje posredno ali neposredno namenjeno,« je povzel mag. Grims.

V letošnjem letu kar trikratno povečanje priliva ilegalnih migrantov
Druga tema, s katero so se poslanke in poslanci danes seznanili, pa je vprašanje ilegalnih migracij, predvsem s strani organiziranega kriminala in drugih z ilegalnimi migracijami povezanih kaznivih dejanj. »Tudi tu se je število drastično povečalo  v primerjavi z enako primerljivim obdobjem lani. In sicer ko gre konkretno za kazniva dejanja, povezana z ilegalnim transportom migrantov, je tu povečanje iz približno 150 primerov v minulem letu na 450 primerov v letošnjem letu, torej je povečanje trikratno. Kar se opazi na prvi pogled, je, da je številka sorazmerna s številko s prejšnje seje, to je, da se je povečal priliv ilegalnih migrantov,« je dejal predsednik KNOVS. Spomnil je na podatek s prejšnje seje KNOVS, ko je bilo pojasnjeno, da je v Grčijo prišlo za približno trikrat več ilegalnih migrantov v jesenskem obdobju. »Torej so se kriminalne združbe prilagodile in povečan pritisk ljudi, ki želijo vstopiti ilegalno v EU, izkoriščajo za svoje namene,« je povedal mag. Grims. Po njegovih besedah pristojne službe  napovedujejo ukrepe, »sedanje stanje pa pove, da je problem pereč, še bolj pa nas mora skrbeti spremenjena sestava ljudi v tem primeru. Če smo v preteklosti velikokrat slišali zgodbo o ubogih beguncih, so sedaj med zabeleženimi primeri prevladujoči ljudje iz Alžirije, Maroka, Tunizije, Egipta, kjer ni nobene vojne, in to pove, da niti slučajno ne gre za begunce, temveč za organiziran kriminal in za prihod migrantov.«

Migracije poganjajo arabski kapital in finančni špekulanti, kot je Soros
Po besedah mag. Grimsa gre za tok ljudi, ki ga poganjajo interesi in denar. »Da je ta problem čedalje bolj izrazit, pa še podatek, da je v zadnjem obdobju precej zastalo premeščanje v okviru kvot iz Grčije. Ob trikratnem povečanju priliva novih ilegalnih migrantov v Grčijo, tam namreč niso uspeli najti niti toliko takih, ki bi potencialno izpolnjevali pogoje za podelitev azila, da bi jih lahko transportirali naprej, kar veliko pove o tem, kdo v Evropo prihaja. To je na nek način simbolno konec pravljice o ubogih beguncih. V Evropo prihajajo ilegalni migranti, mladi moški, in skoraj izključno iz držav, kjer ni več kakršnihkoli vojnih spopadov, ampak jih vodijo materialni interesi, denar ter tisti, ki financirajo tovrstne poti v Evropo, to pa je arabski kapital, mednarodni finančni špekulanti tipa Soros in pa politični interesi tistih, ki takšne migracije tiho podpirajo,« je dejal mag. Grims. Dejal je še, da se po Evropi radikalne levičarske skupine povezujejo z radikalnim islamom in nato uničujejo evropska mesta.

Obravnavali so tudi primer napada, ki ga je zakrivil nezakonit Eritrejec
Mag. Grims je še dejal, da so poslanke in poslanci danes na seji pogledali tudi druga kriminalna dejanja, povezana z azilanti in migranti na slovenskih tleh, in sicer so spregovorili o primeru Eritrejca, ilegalnega migranta, ki je večkrat zabodel 43-letnega moškega, ki je bil zaradi poškodb pripeljan v ljubljanski kinični center. »Izkazalo se je, da je ta Eritrejec v Sloveniji že kar nekaj let, da je izkoristil vse poti, da bi dobil azil, pa je bil zavrnjen, da je bil že vpleten v huda kazniva dejanja in da si država prizadeva, da bi ga vrnili v izvorno državo, vendar tam postavljajo nemogoče pogoje, prisilna izročitev pa glede na našo veljavno zakonodajo ni možna,« je o primeru povedal mag. Grims. Dejal je, da so na komisiji povprašali, kako pristojni ocenjujejo zakonsko ureditev na tem področju. Namreč, po besedah mag. Grimsa, nekatere naše sosednje države, kot je Avstrija, striktno izvajajo imigrantsko politiko, zaradi česar lahko Slovenija kaj hitro postane žep ali koš za tiste, ki jih drugje zavrnejo in »ti potem v Sloveniji izkoristijo zelo široke, zelo demokratične, a žal v teh razmerah sorazmerno lahkomiselne možnosti, ki jih daje slovenska zakonodaja. Po besedah predstavnikov ministrstva za notranje zadeve in SOVE službe delajo, kar lahko, sprememb zakonodaje pa ne načrtujejo in poskušajo prilagoditi svoje ravnanje spremenjenim razmeram,« je še povedal mag. Grims.

C. Š.