Migracije poganja radikalni islam z arabskim denarjem in radikalni levičarji, kot je Soros, s špekulativnim kapitalom!

Foto: epa

Poslanke in poslanci so se danes sestali na zaprti seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so obravnavali ilegalno trgovino z orožjem, tihotapljenje ilegalnih migrantov in druga z migranti povezana kazniva dejanja. 

Po seji komisije je predsednik mag. Branko Grims v izjavi za medije dejal, da so danes obravnavali dve izjemno pomembni temi, ki sta povezani z vprašanjem varnosti.

»Izkazalo se je, da se je problematika ilegalne trgovine z orožjem v zadnjem obdobju zelo zaostrila in da je v primerljivem obdobju lani bilo zabeleženih praktično 100 % manj kaznivih dejanj s tega področja kot pa letos. Lani je bilo uvedenih za približno 900 kosov orožja in večjo količino streliva ustrezno število kazenskih postopkov, letos pa gre za več kot dvakrat večjo količino orožja in tudi število postopkov je približno dvakrat večje,« je povedal mag. Grims. Dodal je, da so poslanke in poslance pristojne službe seznanile, da se je cena ilegalnega orožja zlasti na Balkanu precej povečala. »To 100% povečanje glede orožja in postopkov je torej argument za to, da ugotovimo, da se je povečalo povpraševanje po ilegalnem orožju, ne pa, da bi bilo to orožje bistveno bolj težko dostopno,« je dejal mag. Grims. Predsednik  KNOVS je ob tem spomnil na dokaj odmevne zaplembe orožja na meji, predvsem na zaplembo, ki se je zgodila nedavno in kjer je bila zaplenjena večja količina eksplozivnih sredstev, ročnih bomb ter avtomatskega orožja, ki naj bi bila po do sedaj dosegljivih podatkih namenjena na Švedsko. »Tam pa je jasno, kaj se dogaja, kakšno je stanje v državi in kakšne so tamkajšnje no-go cone, torej tudi ni težko ugotoviti, komu je bilo orožje posredno ali neposredno namenjeno,« je povzel mag. Grims.

V letošnjem letu kar trikratno povečanje priliva ilegalnih migrantov
Druga tema, s katero so se poslanke in poslanci danes seznanili, pa je vprašanje ilegalnih migracij, predvsem s strani organiziranega kriminala in drugih z ilegalnimi migracijami povezanih kaznivih dejanj. »Tudi tu se je število drastično povečalo  v primerjavi z enako primerljivim obdobjem lani. In sicer ko gre konkretno za kazniva dejanja, povezana z ilegalnim transportom migrantov, je tu povečanje iz približno 150 primerov v minulem letu na 450 primerov v letošnjem letu, torej je povečanje trikratno. Kar se opazi na prvi pogled, je, da je številka sorazmerna s številko s prejšnje seje, to je, da se je povečal priliv ilegalnih migrantov,« je dejal predsednik KNOVS. Spomnil je na podatek s prejšnje seje KNOVS, ko je bilo pojasnjeno, da je v Grčijo prišlo za približno trikrat več ilegalnih migrantov v jesenskem obdobju. »Torej so se kriminalne združbe prilagodile in povečan pritisk ljudi, ki želijo vstopiti ilegalno v EU, izkoriščajo za svoje namene,« je povedal mag. Grims. Po njegovih besedah pristojne službe  napovedujejo ukrepe, »sedanje stanje pa pove, da je problem pereč, še bolj pa nas mora skrbeti spremenjena sestava ljudi v tem primeru. Če smo v preteklosti velikokrat slišali zgodbo o ubogih beguncih, so sedaj med zabeleženimi primeri prevladujoči ljudje iz Alžirije, Maroka, Tunizije, Egipta, kjer ni nobene vojne, in to pove, da niti slučajno ne gre za begunce, temveč za organiziran kriminal in za prihod migrantov.«

Migracije poganjajo arabski kapital in finančni špekulanti, kot je Soros
Po besedah mag. Grimsa gre za tok ljudi, ki ga poganjajo interesi in denar. »Da je ta problem čedalje bolj izrazit, pa še podatek, da je v zadnjem obdobju precej zastalo premeščanje v okviru kvot iz Grčije. Ob trikratnem povečanju priliva novih ilegalnih migrantov v Grčijo, tam namreč niso uspeli najti niti toliko takih, ki bi potencialno izpolnjevali pogoje za podelitev azila, da bi jih lahko transportirali naprej, kar veliko pove o tem, kdo v Evropo prihaja. To je na nek način simbolno konec pravljice o ubogih beguncih. V Evropo prihajajo ilegalni migranti, mladi moški, in skoraj izključno iz držav, kjer ni več kakršnihkoli vojnih spopadov, ampak jih vodijo materialni interesi, denar ter tisti, ki financirajo tovrstne poti v Evropo, to pa je arabski kapital, mednarodni finančni špekulanti tipa Soros in pa politični interesi tistih, ki takšne migracije tiho podpirajo,« je dejal mag. Grims. Dejal je še, da se po Evropi radikalne levičarske skupine povezujejo z radikalnim islamom in nato uničujejo evropska mesta.

Obravnavali so tudi primer napada, ki ga je zakrivil nezakonit Eritrejec
Mag. Grims je še dejal, da so poslanke in poslanci danes na seji pogledali tudi druga kriminalna dejanja, povezana z azilanti in migranti na slovenskih tleh, in sicer so spregovorili o primeru Eritrejca, ilegalnega migranta, ki je večkrat zabodel 43-letnega moškega, ki je bil zaradi poškodb pripeljan v ljubljanski kinični center. »Izkazalo se je, da je ta Eritrejec v Sloveniji že kar nekaj let, da je izkoristil vse poti, da bi dobil azil, pa je bil zavrnjen, da je bil že vpleten v huda kazniva dejanja in da si država prizadeva, da bi ga vrnili v izvorno državo, vendar tam postavljajo nemogoče pogoje, prisilna izročitev pa glede na našo veljavno zakonodajo ni možna,« je o primeru povedal mag. Grims. Dejal je, da so na komisiji povprašali, kako pristojni ocenjujejo zakonsko ureditev na tem področju. Namreč, po besedah mag. Grimsa, nekatere naše sosednje države, kot je Avstrija, striktno izvajajo imigrantsko politiko, zaradi česar lahko Slovenija kaj hitro postane žep ali koš za tiste, ki jih drugje zavrnejo in »ti potem v Sloveniji izkoristijo zelo široke, zelo demokratične, a žal v teh razmerah sorazmerno lahkomiselne možnosti, ki jih daje slovenska zakonodaja. Po besedah predstavnikov ministrstva za notranje zadeve in SOVE službe delajo, kar lahko, sprememb zakonodaje pa ne načrtujejo in poskušajo prilagoditi svoje ravnanje spremenjenim razmeram,« je še povedal mag. Grims.

C. Š.

 • samsara

  Ker omenjenemu Eritrejcu naša država očitno nič ne more, domnevam, da ga ne more niti sodno procesirati, obsoditi in ne zapreti.
  Počne kar hoče, a od česa ta divjak živi?
  Kje živimo? Politiki blejajo, da v varni in pravno urejeni državi. FO!!!

 • Sadako

  Če bi bilo to res, bi muslimani samo zdaj rinili gor. Toda rinili so že prej. Mavri v Španijo in Turki vse do Dunaja. Seveda so poklali tudi Armence in posilili toliko Hrvatic, da so si vse Hrvatice dale vtetovirati križe.

  • učko

   Kwa so delal šele s Srbi, ki so bli 500 let pod Turki v Osmanovem carstvu?! Najbrž so si v rit zabil’ železna nakovala, da jih Turki niso mog’l še bol’ jebat !

   • Lilika

    Napiknili na kole, da so po tri dni počasi umirali.

  • tramal

   Srbin,res škoda da tudi tebe niso spravili na oni svet.Bi bil en bedak manj na svetu.

 • Olga_10

  Eritrejca odpeljati v Murgle in vseliti h Kučanu! Kučana in Sorosa pa v zapor do smrti!

 • pajot

  Bo eritrejec dobil pogojno? Sam vprašam.

 • Olga_10

  Komunist Veber govori v VV faktor o državi na “novih temeljih”… in o SKUPNI ZASEBNI LASTNINI…!!! Sramota! Ne bi prodali svojih bankomatov, ampak bi se še vedno financirali in molzli “skupno” zasebno lastnino???????!!
  Dol s komunisti!

 • MEFISTO

  Znova bo, Bog ne daj, plavala Slovenija, naši ljudski oblasti pa so pomembnejši naprimer Palestinci, ki že več rodov živijo od dela drugih, Eritrejci in drugi muslimanski postopači.

  Za gasilce, njihovo opremo in za protipoplavno zaščito pa ni denarja, ker ga zvozijo in znosijo v davčne oaze in na bančne račune po celem svetu.

 • Olga_10

  Veber bi iz oaz pripeljal denar in ga razdelili med leve in desne… Kućanovo udbaško premoženje? Očitno Veber ve, kdo so Miki miške? Je Disney Land v Murglah?

 • xtc

  Hm?
  Ilegalna trgovina z pritepenci,drogo itd,oprostite a nebi kazalo povzeti Singapurski model,ki je zelo učinkovit in je tam skoraj izkoreninil take prakse?
  Učinkovita zakonodaja in sodstvo ter izvršite.
  Če povzamemo te prakse bo zadeva hitro rešena.

 • JanAndr12

  Soros sploh ni noben radikalni levičar, ampak je globalistični liberalec in velekapitalist. Soros je učenec liberalnega filozofa Karla Popperja, ki je tudi utemeljil koncept globalistične “odprte družbe” tj. “Open Society”, kar propagira Sorošev propagandni stroj… https://en.wikipedia.org/wiki/The_Open_Society_and_Its_Enemies

 • Franjo Trojner

  Ta levičarska politika, ki za vsako ceno, na silo in mimo volje avtohtonega ljudstva forsira migracije biblijskih razsežnosti bo Evropo in svet pognala v tretjo svetovno vojno!

  • šmentanamuha

   Če jim bomo to dopustili, si pozabil dodati.

 • piko8

  Kaj a ni junaka, da bi tega starca naveličanega življenja skrajšav za glavo?

  • Bozz

   Kakšna poetična pravica bi bila, da bi ga presenetil eden od njegovih uvoženih ilegalnih imigrantov/islamistov.

 • Morala

  Pišuka, kako mu ne morejo do živega, temu Sorosu!? Žalostno, potem pa lahko kar napada in ubija po Sloveniji in ga ni mogoče izgnati?! Kakšni zakoni pa so to?

  • Bozz

   Ohlapni, spužvasti zakoni, prirejeni za vse vrste korupcije. Po vsej EU in svetu se že govori o tem Sorošu. Človek bi pričakoval, da ga bo jutri ujela specialna enota, ker je toliko dokazov proti njemu, in da bodo zasegli vsa njegova finančna sredstva. Ampak to se ne bo zgodilo? In zakaj ne? Ja očitno zato, ker ga vsi ostali v politiki na vrhu EU in drugje (Vatikan) ščitijo in podpirajo njegov kaos (Juncker in njegovo izjava o uvozu islamskih Afričanov).

 • šmentanamuha

  Upam, da se bo po volitvah politika na tem področju spremenila v dobro domačega prebivalstva. Seveda se bo to zgodilo pod pogojem, da Levica in Sd odpadetra od korita, SMC bo itak razpadel sam od sebe.

  • Valter BraniSlav

   Upajmo tako. Romana Tomc bi bila se najbolj primerna.

 • Valter BraniSlav

  Levi vabijo muslije v upanju da bodo muslici unicevali kristjane ki jih levi ne marajo.
  Se bolj kot kristjane pa musliji sovrazijo levake. Zato levaki ne sedijo v nobenem parlamentu islamskih drzav pac pa musliji z njimi polnejo zapore in morisca.

  • Bozz

   Zato pa pravi rek, kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade.

   Psalm 7
   14 Glej, snuje zlo, z muko spočne in rodi prevaro.
   15 Koplje luknjo in jo poglablja,vendar pade v jamo, ki jo je naredil.
   16 Njegova zloba se vrne na njegovo glavo, na njegovo teme se spusti njegovo nasilje.
   17 Zahvaljeval se bom GOSPODU, ker je pravičen, opeval bom ime GOSPODA Najvišjega.

 • lado

  Sami smo volili in podaljšujemo “vodenje države” malemu srbinu !!!! Vso zlo prihaja od njega !!! Odlikoval staro parazitsko mumijo ,sorošića,ampak ,očitno nam-vam je to všeč!! samo blabla ………Če HITRO NE UKREPAMO BO MALO PREPOZNOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!