Miha Kordiš benti nad novinarji, ki so mu potrkali na vrata in pri tem zasačili njegovo partnerico: Ali je sploh prijavljena v Kordiševem poslanskem stanovanju?!

Peta kolona lahko blokira vse napore, da bi epidemijo ustavili, ker pač česa nočejo narediti in ministri nimajo orodij, da bi jih prisilili.

“Na domače duri mi je vdrl Svet s prižgano kamero. Nenajavljen, nepovabljen in nezaželjen. Noč pred obiskom sem opravil 17-urni turnus v DZ, borbal od sedmih zvečer do devetih zjutraj za varovanje okolja in delavske pravice v ‘protikorona #3’ in se zraven soočal z jemanjem besede, izigravanjem, lažmi in drugimi poskusi fašistov, da me utišajo,” je na Facebooku v svojem slogu zapisal poslanec Levice Miha Kordiš. Zjutraj ga je namreč presenetila kamera medija Svet ter ga močno vznejevoljila, še zlasti zato, ker se je menda spravila kar nad njegovo partnerko, ki skupaj z njim prebiva v poslanskem stanovanju. Zakaj takšno vznemirjenje? Ali njegova partnerica ni prijavljena na Kordiševem poslanskem stanovanju? Za pojasnila glede tega smo v državni zbor poslali novinarsko vprašanje, ob tem pa prejeli odgovor, da je v stanovanju prijavljena še ena oseba, vendar niso navedli, katera. Situacija pa razkriva dvoličnost Kordiša, ki se v svoji spletni objavi pritožuje, da se novinarji in politiki iz SDS spravljajo nad njegove najbližje, medtem ko sam ne varčuje z nadlegovanjem Janševe partnerke Urške Janša Bačovnik. 

Ponoči so novinarji Sveta presenetili nič hudega slutečega poslanca Miho Kordiša, ki pravi, da je trdno spal po naporni 17- urni seji, ko so ga nenadoma zbudili. Vendar pa očitno ni bil najbolj nejevoljen za to, ker ga niso pustili spati, in ker so vdrli v njegovo zasebnost, ampak zato, ker so ga, kot se zdi, zalotili “s prsti v marmeladi”. Da pojasnimo: poslanec Levice naj bi v poslanskem stanovanju živel skupaj s svojo partnerko, ki pa tam menda sploh ni prijavljena. Očitno še en primer, kako člani stranke Levica in njihovi najbližji poskušajo izigrati državo. Na Državni zbor smo naslovili novinarsko vprašanje, ali ima Kordiš prijavljeno partnerko v poslanskem stanovanju.

Kordiš se v objavi na Facebooku pritožuje, da je nadvse zgodaj na njegove domače duri vdrl Svet s prižgano kamero. Po njegovih navedbah je bil nenajavljen, nepovabljen in nezaželen. Poleg tega je noč pred nepričakovanim obiskom opravil 17-urni turnus v Državnem zboru, in kot pravi “borbal od sedmih zvečer do devetih zjutraj za varovanje okolja in delavske pravice v “protikorona #3” in se zraven soočal z jemanjem besede, izigravanjem, lažmi in drugimi poskusi fašistov, da me utišajo.” Kot še navaja, je v urah po seji spal kot klada. “S kamero in mikrofonom so zato zapeli mojo (presenečeno) drago – brez privoljenja.” Ob tem pa se kot že rečeno pojavlja vprašanje, ali ima njegova draga sploh dovoljenje za bivanje v njegovem poslanskem stanovanju.

‼️ Na domače duri mi je vdrl Svet s prižgano kamero. Nenajavljen, nepovabljen in nezaželjen. Noč pred obiskom sem…

Gepostet von Miha Kordiš am Donnerstag, 28. Mai 2020

“Posnetek, ki je nastal, je kaj lahko simpatičen. A predatorska praksa, da človeku vpadeš na vrata in skočiš na njegove bližnje, je zavržena,” se je razhudil poslanec Levice. Obenem je še posebej zgrožen nad prakso, da ga nekdo obelodani v javnosti na takšen način, da je sporočilo mogoče razumeti v slogu “lejte ga, spi sredi dneva, kakšen lenuh!” Ob tem se Kordiš sprašuje, ali nima pravice do poštene obravnave in do zasebnosti. “Niti moji bližnji ne? Nimam pravice do spanca in počitka – potem, ko spustim dušo na seji, kot jo je sposoben redkokdo?” v pesniškem slogu tarna nad nepredvidenim pripetljajem, nato pa v že ustaljenem hujskaškem spolitiziranem slogu še navaja: “Živimo v nevarnih časih. Grožnje dežujejo z vseh strani. Ne spravljajo se le name, pada tudi po mojih bližnjih. Glasilo SDS je na primer že obračunavalo z mojo materjo, pred kratkim je v nabiralniku našla grozilno pismo,” znova s prstom kaže na največjo koalicijsko stranko.

Titofil Miha Kordiš, Foto: sta

“Pa je nič kriva, požrtvovalna medicinska sestra v domu starejših. A za fašiste je zločin, da me je rodila,” je še prepričan. Kamera na vhodu doma po njegovem prepričanju normalizira tovrstne napade na zasebnost in bližnje. Ta po njegovem prepričanju sporoča, da je “družina fair game za vse oblike terorja, čeprav denimo v mojem primeru v parlamentarno delo ni vpletena.” Poslanec Kordiš v nadaljevanju še grozi, da se to nikoli in nikdar več ne sme ponoviti ter dodaja, da kamera v prihodnje ne bo edina stvar, ki jo bodo na njegovem pragu pustili. Poleg tega še dodaja, da če se res imajo za takšne carje, kot se predstavljajo, naj rajši naredijo prispevek o napadih na medije s strani Janeza Janše in o tem, zakaj se jim moramo kot družba upreti. “Našli ste termin za zlorabo moje zasebnosti. Boste našli še termin za resno novinarstvo?” Očitno je za Kordiša resno novinarstvo zgolj tisto, ki se ukvarja z rušenjem aktualne Janševe vlade. Iz državnega zbora pa so nam že odgovorili, da je v Kordiševem stanovanju prijavljena še ena oseba, vendar ne pojasnjujejo natančno, kdo naj bi to bil. Iz odgovora ni jasno, ali je to v resnici tudi njegova partnerka.

Miha Kordiš, Foto: posnetek zaslona

Ob tem pa Kordiš očitno pozablja, da se je tudi sam nedavno že spravil na soprogo premierja Janše na skrajno podel način. Ob tem se lahko vprašamo, ali je to tista resna praksa, ki jo Kordiš novinarjem priporoča, ko dela razliko med svojo in Janševo soprogo. “Urška Bačovnik Janša, partnerka predsednika vlade. Očitno kriminalni zakon in gospodinjstvo, ne samo kriminal od predsednika vlade,” je na seji državnega zbora izpostavil najradikalnejši izmed vseh poslancev Miha Kordiš. Poslanka SDS Alenka Jeraj, ki je bila prav tako del njegovih obtožb o nezakonitih poslih z medicinsko opremo, je na socialnem omrežju Twitter že napovedala tožbo proti predrznemu poslancu.

Žan Novak